Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Timmermans over associatieverdrag: geef Poetin geen cadeautjes

  •  
29-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
EP
Eurocommissaris Frans Timmermans verzoekt – net als Rutte – de oppositie in de Kamer om in te stemmen met het associatieverdrag. De kwestie zou te groot zijn om niet serieus te nemen en onverdeeldheid uitstralen naar Rusland. ‘Nederland moet Poetin geen cadeautjes geven’.
Dat zei Timmermans in het radioprogramma Kamerbreed. Hij verwacht dat de oppositie niet naar de EU wijst voor een oplossing maar zich zelf uit te spreken omdat er al eerder vóór het verdrag gestemd is. Het raadgevend referendum zou besproken moeten worden maar tegelijkertijd moet er volgens de EU-commissaris naar grotere belangen worden gekeken. Vooral het CDA wordt bekritiseerd door de vice-voorzitter van de Commissie.
"Het CDA wilde geen referendum en was een groot voorstander van het akkoord met Oekräine. Ook alle Europese zusterpartijen van het CDA zijn er vóór; ik zou naar hen luisteren.Een raadgevend referendum ontslaat Kamerleden er niet van om besluiten te nemen op basis van hun eigen inschatting. Nederland  zou het laatste land moeten zijn dat cadeautjes uitdeelt aan Poetin."
Timmermans deelde ook dat hij bij de lijsttrekkersverkiezing in de PvdA op de huidige partijleider Samsom zal stemmen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.