Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Timmermans liep topfunctie mis door tegenstem PVV'er

  •  
26-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
563 keer bekeken
  •  
NieuwsuurTimmermans.jpg
VIDEO: Strategie van Peter van Dijk schiet echter zijn doel voorbij. De uiteindelijk gekozen commissaris is een Let die zich fel tegen de PVV heeft uitgesproken
PVV Eerste Kamerlid Peter van Dijk heeft bewust niet op de Frans Timmermans (PvdA) gestemd. Uiteindelijk bleek dat hij de beslissende stem had, waardoor de topfunctie van Commissaris voor de Mensenrechten van de Raad van Europa naar de de Les Nils Muiznieks ging.
In Nieuwsuur zei Van Dijk dat hij bewust niet op Timmermans heeft gestemd omdat de PvdA’er in het verleden kritiek had op de PVV. Het is niet de eerste keer dat de PVV een tegenstem uitbrengt om de PvdA dwars te zitten. Timmermans was ook in de running voor gouverneur van Limburg, maar ook die functie ging aan zijn neus voorbij door spel van de PVV.
Of de PVV het gemakkelijker gaat krijgen met de Let Muiznieks is maar de vraag. Als rapporteur voor de Raad van Europa schreef hij eerder dat de PVV zich bedient van racistisch en xenofoob taalgebruik. Van Dijk zei in Nieuwsuur niet op de hoogte te zijn van de standpunten van de Let.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.