Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Timmermans geeft emotionele speech over Brexit, krijgt staande ovatie

  •  
06-07-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
689 keer bekeken
  •  
timmer
Frans Timmermans, de vicevoorzitter van de Europese Commissie liet zich woensdag behoorlijk gaan tijdens een meeting in het Europees parlement. Hij hield na het bespreken van het werkprogramma van de Europese Commissie een gepassioneerde speech  over Brexit, de dreiging van populisten en laffe politici die wegrennen voor hun verantwoordelijkheden.
In de video hierboven zie je hoe Timmermans met overslaande stem  overtuigd opkomt voor de EU, de voorzitter van de Europese Commissie Jean Claude Juncker en zich specifiek richt op de anti-EU parlementariërs.
"Laat jullie nooit intimideren door degenen met een grote mond. Luister zorgvuldig naar de echte zorgen van onze kiezers. Zij zijn niet blij met ons. We moeten beter ons best doen. Maar weglopen is geen antwoord. Aan zij die tegen de EU zijn. Is dat alles wat jullie in huis hebben? Jullie vernietigen alleen maar om het vernietigen, in plaats van dat jullie iets opbouwen voor jullie burgers. Als er één man is in onze Europese instituties die naar de meerderheid van dit parlement heeft geluisterd, is het Juncker. We hebben gezien dat politieke keuzes echte gevolgen hebben, voor echte mensen. We spelen hier geen spelletjes. Als politici hebben jullie een verantwoordelijkheid. Ren niet weg voor de gevolgen van jullie handelen. Dat is precies wat Juncker onderscheidt van mensen als Nigel Farage en anderen. Als het moeilijk wordt, gaat hij aan de slag. Hij rent niet weg."
Als er één man is in onze Europese instituties die naar de meerderheid van dit parlement heeft geluisterd, is het Juncker. We hebben gezien dat politieke keuzes echte gevolgen hebben, voor echte mensen. We spelen hier geen spelletjes. Als politici hebben jullie een verantwoordelijkheid. Ren niet weg voor de gevolgen van jullie handelen.
Dat is precies wat Juncker onderscheidt van mensen als Nigel Farage en anderen. Als het moeilijk wordt, gaat hij aan de slag. Hij rent niet weg.
Timmermans kreeg van de meeste Europarlementariërs een staande ovatie en van de minderheid – waar je het van verwacht – luid boegeroep.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.