Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Timmermans: CDA geeft middelvinger

  •  
03-10-2013
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
219 keer bekeken
  •  
middelvinger.jpg
Ministers halen uit naar CDA na verlaten begrotingsoverleg... Timmermans: CDA geeft middelvinger... Minister heeft alweer spijt...
PvdA-ministers Plasterk en Timmermans hebben flink uitgehaald naar het CDA nadat de christen-democraten gisteren uit het begrotingsoverleg stapte. Timmermans heeft inmiddels al weer spijt van zijn opmerkingen en is door zijn collega’s op de vingers getikt.
De normaal toch eloquente minister van Buitenlandse Zaken kwam voor zijn doen bijzonder onparlementair uit de hoek. Voor de camera van de NOS zei hij:
‘Het kabinet heeft een uitgestoken hand aangeboden en krijgt daarvoor een middelvinger terug’.
CDA-Kamerlid Pieter Heerma reageerde via Twitter:
RTEmagicC_heerma_03.jpg
Timmermans heeft inmiddels al weer spijt van zijn opmerking. Op zijn Facebook-pagina toont hij berouw:
Had een andere beeldspraak moeten gebruiken om mijn teleurstelling over het afhaken van het CDA te verwoorden. Heb dat ook aan Sybrand Buma laten weten. Vind het oprecht ontzettend jammer dat het CDA de uitgestoken hand van het kabinet niet heeft willen aannemen, maar dat beeld van die opgestoken middelvinger had ik niet moeten overnemen. Leidt alleen maar af en doet mijn verhouding met het CDA geen recht.”
Timmer is door zijn collega-ministers tijdens de ministerraad op de vingers getikt voor zijn uitspraak dat het CDA de middelvinger opstak richting kabinet, meldt de Volkskrant. Minister Dijsselbloem:
“Ja, we hebben hem er even op aangesproken. Het is onnodig om ons te vervreemden van partijen waarmee we er niet zijn uitgekomen. Op onderdelen zullen we de komende jaren gewoon met het CDA blijven samenwerken.”
Minister van Binnenlandse Zaken Plasterk was eerder op de dag diplomatieker dan Timmermans:
Ik ken het CDA zo niet.
De minister had vorige week bij de Algemene Beschouwingen al het gevoel dat de wil ontbrak bij het CDA. Volgens hem was het CDA ten tijde van het vierde kabinet-Balkenende een behoorlijke bestuurderspartij.
Het was toen ondenkbaar dat ze zouden zeggen ‘ach, wat kan dat sociaal akkoord ons schelen’. Dat ze zo achteloos zeggen ‘dan maar niet’, zo ken ik ze niet.”
De frustratie van de ministers is ingegeven door de beslissing van het CDA om donderdag uit het begrotingsoverleg met de coalitie te stappen. Het voorstel dat het kabinet donderdagmiddag heeft gedaan om tot 6 miljard aan bezuinigingen te komen, is onacceptabel voor de partij.
Het CDA heeft een alternatief gepresenteerd aan het kabinet, maar het pakket aan lastenverzwaringen van zo’n 2,7 miljard euro in de bezuinigingsvoorstellen van de coalitie blijft intact. Daarom wil het CDA niet verder onderhandelen. “Dat is geen basis om verder te praten”, aldus Buma. De CDA-leider: 
“Ik wil een beter richting voor de economie. Het kabinet wilde naar 2,6 miljard lastenverzwaringen in plaats van 2,7 miljard. Dat is doormodderen […] Ons doel is banen. Als het kabinet dat niet wil, dan doen wij niet mee. Het kabinet kan niet serieus de indruk hebben dat het CDA hierin meegaat. Men kent mijn inzet, en het kabinet weer dat het voor ons op deze manier moeilijk zou worden.”
De oppositiepartijen GroenLinks, D66 en SGP zijn komen nu bijeen om te bespreken of ze het voorstel van de coalitie kunnen steunen.
Het kabinet heeft steun nodig van een aantal oppositionele partijen, omdat de coalitiepartijen PvdA en VVD in de Eerste Kamer geen meerderheid hebben. Wanneer GroenLinks en D66 over stag gaan, haalt het kabinet nipt de meerderheid in de Senaat.
Update 18.00
D66 en GroenLinks moeten nog flink nadenken voordat iets wordt besloten over het voorstel van het kabinet. Na fractieoverleg laat D66-leider Alexander Pechtold weten later vanavond de knoop te zullen doorhakken. Dan zal ook blijken of hij om half negen aanschuift bij de voortzetting van het beraad met minister Dijsselbloem. GroenLinks-leider Bram van Ojik zegt nog zeker een paar uur te moeten nadenken over wat de coalitie nu over begroting heeft voorgelegd. Hij denkt niet dat zijn fractie daar donderdag al een besluit over neemt. “Het is niet per sé een moeilijk besluit, maar er zitten veel aspecten aan. Het gaat om de balans”, aldus Van Ojik.
cc-foto: reallyboring

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (65)

AldusdeKoning
AldusdeKoning3 okt. 2013 - 15:12

Heel goed dat het CDA afhaakt. Deze partij likt nog steeds zijn wonden na het debacle met de deelname aan het kabinet Rutte 1 met de PVV gedoogsteun. De partij heeft zich destijds onder leiding van Verhagen tegen de zin in van veel rasechte Christendemocraten laten verleiden om te regeren met de VVD en PVV en ook Buma was hiervoor. En veel van de lastenverhogingen die nu doorgevoerd worden zijn toen ook door het CDA gesteund waarmee de geloofwaardigheid gedaald is tot het nulpunt. Het CDA slaagt er ondanks de oppositie rol niet in hun dramatische zetelverlies te compenseren in de peilingen. Dat heeft alles te maken met geloofwaardigheid en die wordt niet versterkt door nu dit kabinet te gaan steunen en het roepen om lastenverlichting, terwijl de overheidsuitgaven gigantisch uit de bocht zijn gevlogen, mede door hun eigen beleid en de weigering van de Balkenende kabinetten om de woningmarkt tijdig te hervormen. Het goed rentmeesterschap dat het CDA zo voorstond is een fiasco gebleken en mede daarom zal deze partij voorlopig in de luwte moeten opereren en zich fundamenteel moeten heroriënteren op de vraag in welke richting deze ooit zo grote en goede bestuurderspartij de toekomst tegemoet treedt.

Simbro
Simbro3 okt. 2013 - 15:12

Buma wil niet nivelleren, geen belastingverhoging, maar banen. O ja, hij wil ook nog de overheidsuitgaven verlagen. Denkt hij soms dat hij Jezus is ? Dan heeft hij het mis. Die wilde wèl nivelleren.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin3 okt. 2013 - 15:12

Wat een zegen, Buma haakt af, ik hoop dat het definitief is aangezien Buma doet alsof hij met zijn plan banen kan scheppen, in werkelijkheid is het niet anders bedoeld dan de vvd paaien en de pvda naaien, het cda heeft de eerste kamer tot een politiek bastion gemaakt dat zijn weerga niet kent, een vunzig politiek orgaan met de kleine letter p.

Sternenstaub
Sternenstaub3 okt. 2013 - 15:12

Regeer- en gedoogpartners van Rutte, zijn vreemdgangers, dat weet hun vrouw al, maar ze houdt het stil om de vuile was niet buiten te hoeven hangen. Zolang Rutte II dwangarbeid wil voor een welbewust gecreëerde en in stand gehouden rechteloze, machteloze "onderklasse" - een neoliberale natte droom -, is alle was uit het torentje vuil, en mijn hoop is dan ook dat niemand de vuile was van Rutte II meer wit wil wassen, en dat de stekker van de machine er nu toch echt uit gaat. Hang die vuile was maar buiten, want dit is een democratische rechtsstaat, en geen kapitalistische dictatuur. Laat Rutte II vallen, voor er nog meer onnodige slachtoffers vallen bij de uitvoering van zijn idiote, perverse beleidsagenda.

denmol
denmol3 okt. 2013 - 15:12

Een kat in het electorale nauw maakt blijkbaar toch echt rare sprongen en dat kan weleens verkeerd uitpakken zoals Buma denk ik zal ervaren.

insignia
insignia3 okt. 2013 - 15:12

@de Geus - dus als het broddelwerk van Rutte/Samsom niets is zijn nieuwe verkiezingen niet in het landsbelang. Een vreemde opinie over democratie!

JoopSchouten
JoopSchouten3 okt. 2013 - 15:12

Timmermans.: 'Het kabinet heeft een uitgestoken hand aangeboden en krijgt daarvoor een middelvinger terug'. Timmermans en zijn partijgenoten steken 'sinds Kok' al hun middelvingers op naar de gemeenschap.

msj_meijerink
msj_meijerink3 okt. 2013 - 15:12

en toch heeft Frans Timmermans helemaal gelijk. Een heel dikke vinger naar Buma en zijn boefjes, want die pannenkoek heeft alleen maar het eigenbelang van zijn kleine fractie voor ogen.

Rode druppel
Rode druppel3 okt. 2013 - 15:12

Als het CDA geen reden ziet om mee te doen met de afbraak moeten ze stoppen. En dat is geen middelvinger, Timmermans. Dat Timmermans zo reageert , wijst op de paniek waarin dit kabinet verkeert. Als GL hiermee doorgaat riskeren ze het voortbestaan van hun partij. Niets geleerd van Kunduz 1 en 2 ?

Simbro
Simbro3 okt. 2013 - 15:12

Buma is tegen nivelleren en lastenverzwaring, hij wil banen, zegt hij steeds. Nu vond ik een van de weinige positieve bijdragen van de PvdA aan dit kabinetsbeleid juist het nivelleren (naast het kinderpardon). Hoe kunnen PvdA-ministers het nu betreuren dat Buma afhaakt, als hij met het CDA zelfs de VVD rechts lijkt te willen passeren ? Ze moeten wel heel erg in de rats zitten of het wel goed gaat in de Eerste Kamer. Als de eisen van Buma ingewilligd zouden worden blijft er helemaal niks meer over van een PvdA-inbreng. Behalve het kinderpardon. Hoe is het mogelijk dat een partij met 39 zetels zich zo snel te gronde kan richten.

MichelReiziger
MichelReiziger3 okt. 2013 - 15:12

Wat een vreselijk misselijkmakende klucht is dit huidige kabinet toch. en je dan nog afvragen waarom zovelen (uit wanhoop) op een trash partij als de PVV zullen gaan stemmen

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos3 okt. 2013 - 15:12

Ik vond het wel eens verfrissend dat de frustratie in zo'n teffende vorm werd verwoord. Een uitglijdertje, maar wel een grappige.

MichelReiziger
MichelReiziger3 okt. 2013 - 15:12

Gadverdamme...het achterbakse hypocriete "we gaan weer links worden" (sure...) GroenLinks redt haar huidige zetel aantal door dit kabinet te blijven steunen....en tja D66....ach dat weten we al.

Sodapop1
Sodapop13 okt. 2013 - 15:12

Dan zijn mijn voorgevoelens alsnog uitgekomen. Dit kabinet moet gewoon gaan wieberen zodat onze ouderen weer tot rust kunnen komen, de kinderen krijgen waar ze recht op hebben, de gezondheidszorg weer gezond wordt, het werken weer mogelijk maakt, het kopen van een huis niet meer over de ruggen gaat van he die huren, en de koopkracht genormaliseerd wordt enz

1 Reactie
Bakoe
Bakoe3 okt. 2013 - 15:12

Uh oh, ze hebben aan de stemmen van de CU en SGP genoeg, en die gaan echt overstag. En de standvastigheid van GL is ons allen bekent. Een flirt aan de keukentafel en het is weer beklonken.

mees.
mees.3 okt. 2013 - 15:12

Kabinet is wel gek om op het voorstel in te gaan van Buma. In dat voorstel komen zeer veel mensen er zeer berooid van af...dat is het CDA tegenwoordig....hun voorstel zou zeer slecht uitpakken voor de lagere inkomens

1 Reactie
Bakoe
Bakoe3 okt. 2013 - 15:12

Voorspelbaar, als het kabinet het wel had gedaan had jij vooraan gestaan om het te verdedigen. Pechtold is zeker beter hmm?

Bakoe
Bakoe3 okt. 2013 - 15:12

Nou dan resten nog 2 kleine christelijke partijen en groen links om de botte bijl van Pechtold de vrije hand te geven. De SGP gaat altijd mee, ik ben benieuwd wat GL en de CU doen.

1 Reactie
lembeck
lembeck3 okt. 2013 - 15:12

Ja, die twee gristelijke partijtjes zijn zeer geil op de macht. Die gaan zeker mee met de eisen.

JoopSchouten
JoopSchouten3 okt. 2013 - 15:12

Dat wordt lachen. Straks moet ik het CDA nog dankbaar zijn voor het aftreden van Zwart-1. Of zal er alweer een draaikont-actie van SamSam komen?

1 Reactie
Bakoe
Bakoe3 okt. 2013 - 15:12

Sam Sam is al druk aan het zwaaien met zijn achterste naar D66, zo langzamerhand is hij verworden tot de lichtekooi van de tweede kamer.

tomaat70
tomaat703 okt. 2013 - 15:12

Dan gaat het sociaal akkoord door de afvoer. We worden nog sneller dan snel ontslagen en komen helemaal niet meer aan de bak want banen zijn er niet, en onze politici gaan het verkopen als een verbetering van het sociaal akkoord. Hopelijk toont GroenLinks een keer ballen en steunen ze deze onzalige plannen niet in de eerste kamer. Maar ik vrees het ergste. GroenLinks is behoorlijk naar rechts opgeschoven, vooral waar het sociale zekerheid betreft.

2 Reacties
MG1968-2
MG1968-23 okt. 2013 - 15:12

We worden sneller dan snel ontslagen. En waren dat regeringsplannen? Je had kunnen praten als sp. Wellicht als je doorkreeg dat er verslechtering dreigde zelfs kunnen tekenen bij het kruisje.

reinouts
reinouts3 okt. 2013 - 15:12

GroenLinks naar rechts opgeschoven? Die 100 miljoen voor kinderopvang is zeker ook rechts? Leest u de notitie 'Kiezen om te delen' van Bram van Ojik ( http://tweedekamer.groenlinks.nl/files/Bram%20van%20Ojik%20Kiezen%20om%20te%20delen.pdf ) eens.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 okt. 2013 - 15:12

50+, het woord oudere komt niet voor in de stukken, exit SP, het woord netto-ontvanger komt niet voor in de stukken, exit PVV, het woord tokkie komt niet voor in de stukken, exit PvdD, het woord kakkerlak komt niet voor in de stukken, exit CDA, het woord christenbroeder komt niet voor in de stukken, exit Kunnen we svp ook even aan het land denken?

2 Reacties
Bakoe
Bakoe3 okt. 2013 - 15:12

/Kunnen we svp ook even aan het land denken/ Tuurlijk, als deze coalitie opstapt.

Sternenstaub
Sternenstaub3 okt. 2013 - 15:12

VVD - principiële gelijkwaardigheid komt niet voor in de plannen, dus exit; PvdA - sociaaldemocratie komt niet voor in de plannen, dus exit; CDA, D66, GL, CU, SGP - exit morele integriteit; PVV - Dat doe je een mens toch niet aan! Kunnen we ajb eens aan het land en aan de toekomst gaan denken? Dat doen SP en PvdD al járen.

BertF2
BertF23 okt. 2013 - 15:12

Het land, Gerwin van Eersel, zit opgescheept met een regering waar de incompetentie van afdruipt, zie het formatieproces en zie de vele gesneuvelde of zwaar beschadigde voorstellen die ze doet, of zie de vaak genadeloze kritiek van de Raad van State. Het land, Van Eersel, zit opgescheept met een regering die er werkelijk geen idee van heeft hoe de problemen moeten worden aangepakt, waarschijnlijk omdat ze geen idee heeft van wat de werkelijke problemen zijn. De regering, Gerwin, wordt geleid door een premier die een science-fictionboek van een ultra neoliberale schrijfster als leidraad gebruikt voor zijn benadering van economische en maatschappelijke problemen. Voor wie aan het land denkt, is het glashelder dat de regeringen Rutte, utra-rechts of zuiver rechts, doet er niet toe, tot nu toe de problemen alleen maar groter hebben gemaakt, en het land van z'n toekomst dreigen te beroven. Neem bijvoorbeeld de nieuwe, uit wanhoop geboren, greep in de kassen van de noodlijdende pensioenfondsen. Wie aan het land denkt, weet dat deze regering moet verdwijnen, en weet ook dat ons daarna weinig meer rest dan veel en hartstochtelijk te bidden.

1 Reactie
lembeck
lembeck3 okt. 2013 - 15:12

Wauw, Anne..... :-)

[verwijderd]
[verwijderd]3 okt. 2013 - 15:12

Pechthold is net een kameleon. Wil hoe dan ook meedoen. Dit straalt geen enkel vertrouwen uit en hij is hierdoor onbetrouwbaar. Je zult maar op hem gestemd hebben.

2 Reacties
groteherman
groteherman3 okt. 2013 - 15:12

De enige politicus die niet een kameleon is: ???????? Prijsvraag. Wie? Komt u maar de 1e prijs is een midweek op het Binnenhof!!!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 okt. 2013 - 15:12

[Je zult maar op hem gestemd hebben.] Dat heb ik. [Dit straalt geen enkel vertrouwen uit en hij is hierdoor onbetrouwbaar.] Gelukkig begrijpt men bij D66 dat betrouwbaarheid niet komt door uitstraling, maar door de goede dingen te doen, soms zelfs in weerwil van de blatende kiezer. En daarom ben ik nog immer tevreden met mijn stem, en als er geen wezenlijke veranderingen ten positieve bij andere partijen, of ten negatieve bij D66 komen, dan krijgt ie hem de volgende keer weer.

msj_meijerink
msj_meijerink3 okt. 2013 - 15:12

Tja, meneer Buma wilde de regie overnemen. Het was bij het cda vanaf begin van de Algemene Beschouwingen 'alles of niets': "Bekijk het maar", was de arrogante houding toen zijn plannetjes, om de zorg nog verder uit te hollen en de ambtenaren aan de bedelstaf helpen, niet klakkeloos werden overgenomen. Ze weten daar nog steeds niet dat ze inmiddels een marginaal partijtje zijn geworden, zonder echte macht. Dat wordt vechten om de laatste zetel bij de eerstvolgende verkiezingen.

1 Reactie
deechtenederlander
deechtenederlander3 okt. 2013 - 15:12

Neem me niet kwalijk zeg. welke partij is in de peiling een marginaal partijtje? Buma heeft 't grootste gelijk van de wereld om weg te lopen bij een bijna mafia achtige coalitie. Vooral de PvdA houd Nederland in de houtgreep door zijn starre houding Niet het landsbelang maar het partij belang is waar het om draait, blijkbaar.

meijerlahn
meijerlahn3 okt. 2013 - 15:12

De dorpsburgemeester Buma is zeer tevreden met zich zelf. Het CDA stijgt in de peilingen. Kots!!!

1 Reactie
lembeck
lembeck3 okt. 2013 - 15:12

Ja. de 'enge mannen' zijn inderdaad terug.... Teil!! Waar ben je?

Jantje68
Jantje683 okt. 2013 - 15:12

Goede zet van het CDA. Zo wordt de VVD naar nog linksere comnpromies gedwongen met de linkse opositie en kan het CDA zich nog beter rechts profileren naar de volgende verkiezingen toe. De VVD aanhang is al woedend over alle lasteverhogingen.

1 Reactie
groteherman
groteherman3 okt. 2013 - 15:12

Lekker boeiend. Je bent bezig met hoe minder dan 10% van de Nederlandse bevolking volgens zetelverdeling zich zal gaan bewegen...Ik heb hier een oordeel over.

JoopSchouten
JoopSchouten3 okt. 2013 - 15:12

Ik mis gedegen wetenschappelijk invloed die empirische bewijzen zouden kunnen aandragen om een zuiverder open stevig debat te voeren. Wat blijkt is dat onderliggende ideologieën, leugens over de staatsschuld, onduidelijke communicatie, angst voor electoraal verlies, en ondeugdelijke wet- en regelgeving en verkeerde de leidend zijn. Dus, wat er ook zal worden besloten, iedere oplossing zal een politiek houtje-touwtje vehikel blijven. Een die hopelijk zo snel als mogelijk vastloopt voor dat er nog meer slechte besluiten worden genomen. Dom zooitje. ... Wat de staatsschuld aangaat worden wij voorgelogen.: Zie: http://cormol.wordpress.com/2012/12/29/werkelijke-staatsschuld-2012-2014/ We zijn erfelijk belast met hebzucht.: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3520770/2013/10/03/Duurzaamheid-gaat-tegen-onze-psychologische-instincten-in.dhtml Nog beter is het geldsysteem om te vormen zodat de waarde van geld gelijk is aan de producten.: http://libertaireorde.wordpress.com/2011/10/27/het-vrijgeld-van-silvio-gesell-1862-1930-ontneem-geld-zijn-machtsfunctie/ Het recht zou getoetst moeten worden aan de principes van sociaal recht. Thom Holterman wees ons op de franse juriste Mireille Delmas-Marty die het recht als wapen ziet door de huidige te toetsen aan misbruik die tot ontmenselijking leiden.: • De verharding van de controle van migranten (repressieve spiraal); • De verergering van de sociale uitsluiting (‘van verzorgingsstaat tot koopmansstaat’); • De bedreiging van het milieu (groei en milieu gaan niet samen); • De hardnekkigheid van de meest ernstige internationale misdrijven (tweeslachtigheid en lacune van en in het internationale strafrecht); • De risico’s van de onderwerping aan nieuwe technologieën (‘fabricage’ van menselijke wezens; digitale bewaking). Bron.: http://libertaireorde.wordpress.com/2013/05/26/het-recht-als-wapen-verzetten-verantwoorden-vooruitzien-2/ ... Maar Rutte & Henchmen zien Ayn Rand en Hayek als grote voorbeelden. Idioten.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten3 okt. 2013 - 15:12

'... en verkeerde invloeden leidend zijn.' Prdn.

groteherman
groteherman3 okt. 2013 - 15:12

Bijzonder boeiend. Je biedt echter geen spoor van oplossing. Rand en Hayek zijn opponenten. Rand streeft die ene waarheid na. Hoe kan echter één waarheid bestaan als 99% van de journaille en daardoor 99% van de mensheid, inclusief yourgoodself, een andere waarheid gelooft? Blijft lastig dit.....

[verwijderd]
[verwijderd]3 okt. 2013 - 15:12

De centrale vraag luidt natuurlijk: waarom zouden oppositiepartijen zoals D66 en GroenLinks zich zo graag willen aansluiten bij de macht? Men stemt in met ronduit schadelijk regeringsbeleid in ruil voor futiele wijzigingen op de duizelingwekkende begroting van VVD en PvdA. Ik voorspel u dat 'ze' er wel weer uit gaan komen in het kader van het 'landsbelang'. Zou het in werkelijkheid wellicht gaan om andersoortige belangen? Belangen die het daglicht niet kunnen verdragen...?

1 Reactie
denmol
denmol3 okt. 2013 - 15:12

"Men stemt in met ronduit schadelijk regeringsbeleid in ruil voor futiele wijzigingen op de duizelingwekkende begroting van VVD en PvdA." Dat het beleid schandelijk is ben ik met je eens maar ik denk dat die partijen waar jij op doelt het er in grote lijnen mee eens zijn en ze met hun deelname alleen hun eigen puntjes willen scoren.

groteherman
groteherman3 okt. 2013 - 15:12

Mijn God, Nederland is nu naar het schijnt afhankelijk van het morele geweten van Groen Links en D66. Als dat maar goed gaat... Een splinterpartij en een splinterpartij met een rat als fractievoorzitter..oeps...dat wordt lachen

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger3 okt. 2013 - 15:12

Het is diep en diep triest. Politieke kots, meer is het niet.

[verwijderd]
[verwijderd]3 okt. 2013 - 15:12

Hoe moeilijk kan het nou zijn om 6 miljard te bezuinigen op een begroting van 300 miljard? Als we bijvoorbeeld zoiets simpels zouden doen als het tijdelijk schrappen van het vakantiegeld voor mensen die werkzaam zijn in de publieke sector houden we zelfs nog miljarden over. Maar kennelijk vinden we het met zijn allen belangrijker dat onze ambtenaren nog wel lekker op dure vakanties kunnen gaan.

4 Reacties
JAWEH
JAWEH3 okt. 2013 - 15:12

Dat is echt ronduit walgelijk. Misschien kan jouw vakantiegeld de komende twintig jaar niet uitgekeerd worden.

toshiba
toshiba3 okt. 2013 - 15:12

Dat zijn geen structurele bezuinigingen die jij voorstelt. Daarnaast is het netto uitverdieneffect veel lager. Kortom, dergelijke simpele voorstellen raken kant noch wal.

Bakoe
Bakoe3 okt. 2013 - 15:12

Psst, in totaal moet er 51 miljard bezuinigd worden

ratio2
ratio23 okt. 2013 - 15:12

Mooi precedent is dat. Als het de overheid niet uitkomt verscheurt het contractuele verplichtingen. Plus, zo simpel is het niet. Als het ging om 6 mrd incidenteel dan kun je veel bedenken. Maar het gaat om 6 miljard elk jaar. Dus dan moet je die vakantieuitkering permanent intrekken. Oftewel, de salarissen van ambtenaren structureel met 8% korten. Kan natuurlijk, maar besef wel dat je dit dan moet doen voor de hele publieke sector, anders levert het geen 6 miljard op. Dus niet alleen Rijksambtenaren, maar ook politie-agenten, verplegend personeel, leraren. Dan kom je misschien aan 6 mrd. Denk dat je dan wel een flinke staking tegemoet kunt zien. Als het al mag, want hierover zijn CAO afspraken gemaakt die volgens mij niet zomaar eenzijdig gewijzigd kunnen worden.

steppewolf
steppewolf3 okt. 2013 - 15:12

Hoeveel middelvingers heeft de pvda, na verkiezingen, naar hun kiezers opgestoken? Maar bij de volgende verkiezingen, moge zij snel komen, gaan onze middelvingers voor eens en voor altijd richting Timmermans en consorten. Richting cda, de partij voor voor rijke tollenaars en farizeeers, trouwens evenzeer. Jezus heeft daar al lang geleden zijn lidmaatschap opgezegd.

1 Reactie
JAWEH
JAWEH3 okt. 2013 - 15:12

Jaja, Waar is de C in het CDA toch gebleven...

ElChe
ElChe3 okt. 2013 - 15:12

Van ojik is al weer snel van zijn eerder besluit teruggekomen. In plaats van links af slaat hij toch weer rechtsaf. Hij praat met twee monden. Onbetrouwbare man.

2 Reacties
reinouts
reinouts3 okt. 2013 - 15:12

Zullen we eerst eens afwachten waar Van Ojik mee komt?

lembeck
lembeck3 okt. 2013 - 15:12

De Noord Amerikaanse inheemsen, ook wel indianen genoemd, noem dat spreken met een dubbele tong.

noorloosn2
noorloosn23 okt. 2013 - 15:12

Misschien dat "onze" minister van buitenlandse zaken zich met zijn werk moet gaan bezighouden? Laat hij zich nu maar druk maken over gegijzelde Greenpeace activisten, zijn passiviteit tegenover Rusland is schrijnend, dan doen wij hier wel lelijk tegen bijvoorbeeld CDA ofzo.

1 Reactie
toshiba
toshiba3 okt. 2013 - 15:12

Timmermans doet juist veel voor de GP activisten. GP ook tevreden over zijn inzet en bemoeienis.

Meta Foor
Meta Foor3 okt. 2013 - 15:12

puberraal gedrag ; laat links nooit meer wat zeggen van PVV taalgebruik. mooi onderwerp voor kamervoorzitter vv Miltenburg om ook het taalgebruik buiten de kamer eens aan te pakken

3 Reacties
Sternenstaub
Sternenstaub3 okt. 2013 - 15:12

Links?

denmol
denmol3 okt. 2013 - 15:12

"laat links nooit meer wat zeggen van PVV taalgebruik." Als je dacht dat deze rasopportunist die bekend staat als backstabber links is dan heb je het mis want daarvoor hoef je alleen maar naar het kabinetsbeleid te kijken dat ronduit neoliberaal rechts te noemen is wat mij betreft.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 okt. 2013 - 15:12

[puberraal gedrag ; laat links nooit meer wat zeggen van PVV taalgebruik.] Het is je blijkbaar niet opgevallen dat Timmermans niet zelf de vinger opsteekt, maar het gedrag van het CDA beschrijft, het mag ondiplomatiek taalgebruik zijn, maar er is niets aan de beschrijving dat niet klopt.

[verwijderd]
[verwijderd]3 okt. 2013 - 15:12

Niet zo gek het CDA zich terugtrekt, de belastingtarieven gaan voor iedereen flink omhoog zonder dat de burger er weet van heeft. Het kabinet Rutte zegt te willen bezuinigen, maar in de praktijk komt het vooral neer op lastenverzwaringen. Pieter Omtzigt (CDA) dook in de miljoenennota en kwam tot een opzienbarende ontdekking: de belasting voor lage- en middeninkomens zal de komende vijf jaar sterk opgeschroefd worden. Het belastingtarief voor de eerste schijf (€19.645 tot €40.248) zal tussen nu en 2017 geleidelijk opgeschroefd worden van 42% naar 45%. Voor de middenklasse is de belastingverhoging nog veel groter. Inkomens tussen de €40.248 en €55.991 worden over vier jaar met 49% belast, een stijging van zeven procentpunt ten opzichte van het huidige belastingtarief. Het inkomen tussen de €55.991 en de €110.000 wordt ook zwaarder belast, want deze schijf wordt in een paar jaar tijd opgerekt van 52% naar 56 tot 59%. De hoogste inkomens komen er nog wat beter vanaf, want iedereen die bruto meer dan €110.000 per jaar verdient wordt in deze kabinetsplannen ontzien. Hun belastingtarief blijft op 52% liggen. Stelletje boeven, Hansje Spekman nivelleren is een feest stelt zijn eigen salaris wel veilig!! We krijgen de hoogste belastingstarieven van de EU!!! Toptarief inkomstenbelasting in eurogebied Nederland 52%(wordt dus 59%) België 50% Oostenrijk 50% Ierland 46% Duitsland 45% Frankrijk 45% Italië 43% Spanje 43% Portugal 42% Slovenië 41% Griekenland 40% Luxemburg 39% Malta 35% Finland 30,5% Cyprus 30% Slowakije 19%

1 Reactie
toshiba
toshiba3 okt. 2013 - 15:12

De percentages bij de schijven zijn geheel anders dan jij in je stuk aangeeft. De meeste recente gegevens zijn als volgt: 1e schijf: t/m 19645 - 5,85 voor IB - 31,15% voor soc verzekeringen 2e schijf: 19645 tm 33.363 - 10,85% voor IB - 31,15 voor soc verzekeringen 3e schijf: 33.363 - 55.991 - 42% voor IB - [geen soc] 4ee schijf van 55.991 - 52% Daarnaast worden niet de schijven of de percentages aangepast, maar vervallen fiscale kortingen waardoor je sneller in een hogere schijf valt. De 49% en 59% waar Omtzigt het over heeft zijn niet de feitelijke schijfpercentages maar het equivalent dat ontstaat omdat je afdracht groter wordt. Omtzigt rekent als volgt: iemand valt nu in 42% tarief, heffingskorting wordt inkomensafhankelijk waardoor je 3% meer moet betalen, de arbeidskorting van 4% valt weg, waardoor je: 42%+3%+4% is 49% betaalt.

JoopSchouten
JoopSchouten3 okt. 2013 - 15:12

Rutte steekt één duim op 'De Popiejopie'genaamd), Timmermans één middelvinger 'De Dolk', Roemer twee wijsvingers 'De lachspiegeltjes' en Haersma Buma de ringvingers 'Het Laatste Oordeel'. Wie schenkt 'maatje pink' (De slijmerd) ?

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten3 okt. 2013 - 15:12

)='