Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden: kans op kernoorlog in 60 jaar niet zo groot geweest

Ernstigste waarschuwing voor Armageddon tot nu toe
Joop

TikTok tieners tackelen Trump

  •  
21-06-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
De in zoveel opzichten omstreden hervatting van de verkiezingscampagne van Donald Trump is op een mislukking uitgelopen. Terwijl het campagneteam in de dagen voor het event claimde dat er sprake was van een overweldigende belangstelling en een opkomst verwachtte van wel ‘een miljoen’ mensen kwamen er in werkelijkheid zo weinig aanhangers opdraven dat het programma moest worden ingekort en een buitenpodium in allerijl werd afgebroken. Volgens de New York Times is het campagneteam voor de gek gehouden door een leger tieners die via TikTok een uitgekiende protestactie voerden.
"TikTok gebruikers en fans van Koreaanse popmuziekgroepen claimden dat ze om de Trump-campagne voor gek te zetten honderdduizenden kaartjes hadden gereserveerd. Nadat TeamTrump op 11 juni via Twitter aanhangers had gevraagd zich te registreren voor gratis tickets, begonnen K-pop fan-accounts die informatie te delen met volgers, hen aanmoedigend zich te registreren en dan niet op te komen dagen."
De oproep werden in korte tijd miljoenen keren bekeken en er ontstond een golf aan berichten van gebruikers die vertelden dat ze tickets hadden gereserveerd. Om te voorkomen dat het campagneteam van Trump onraad zou ruiken, werden de posting veelal kort daarop verwijderd.
Zeker eenderde van de 19.000 plaatsen in de sporthal bleef leeg. Toespraken die door Trump en vicepresidente Pence buiten gehouden zouden worden werden afgelast wegens gebrek aan belangstelling. Toen bleek dat er veel te weinig aanhangers kwamen opdagen bij de toespraak van Trump, claimde zijn campagne team in aller haast dat dat werd veroorzaakt door demonstranten die de toegang tot het complex blokkeerden. Die leugen werd snel ingehaald door onder meer de populaire parlementariër Alexandra Ocasio Cortez die uitlegde dat TikTok-gebruikers hadden toegeslagen door de organisatoren van de massa-bijeenkomst een poets te bakken.
Trotse maar ook verbaasde ouders maakten op Twitter melding dat hun kinderen de president met succes voor de gek hadden gehouden.
Tevreden gebruikers toonden beelden van de enorme hoeveelheid lege stoelen in de arena waar Trump sprak.
De miljoenen fans van Koreaanse popmuziek voegen zich volgens de New York Times online steeds vaker bij de Black Lives Matter protesten en drukken met hun overweldigende aantallen de gebruikelijke Russische bots en andere Trump-fans uit de trending topics.
De mislukte massa-bijeenkomst kon om verschillende redenen op veel weerstand rekenen. Het evenement werd gehouden in Tulsa, een stad in de staat Oklahoma die berucht is vanwege de massamoord door witte racisten op zwarte bewoners. 99 jaar geleden trokken racistische bendes de economisch florerende zwarte woonwijk binnen, brandden de huizen en bedrijven plat en vermoordden honderden mensen. De bijeenkomst van Trump was aanvankelijk gepland voor vrijdag, oftewel Juneteenth, de herdenking van de afschaffing van de slavernij die in Tulsa extra betekenis heeft. De keuze van Trump werd gezien als een provocatie richting de zwarte gemeenschap en een duidelijk signaal van steun naar het notoir racistische deel van zijn aanhang. Na een hausse aan protesten werd besloten de bijeenkomst een dag te verplaatsen.
Trump verwees in zijn speech niet naar de historische misdaad, noch naar de dood van George Floyd of de Black Lives Matter beweging die protesteert tegen racistisch politiegeweld.
Daarnaast waren er veel bezwaren tegen de bijeenkomst omdat Trump de corona-pandemie negeerde. Zo waren mondmaskers niet verplicht en golden er ook geen regels voor afstand houden. In Tulsa is juist dezer dagen sprake van een uitbraak. Ook zes campagnemedewerkers van Trump die betrokken waren bij de organisatie blijken inmiddels besmet met het virus. De Verenigde Staten is zwaar getroffen door de lakse bestrijding van het virus. Meer dan 120.000 burgers zijn daardoor al overleden.
Niet alle aanhangers zijn onder de indruk van het virusgevaar. “Als het Gods wil is dat ik het virus krijg dan is dat de wil van de Almachtige. Ik ga niet in angst leven,” aldus een godvrezende aanhanger.
Trump verklaarde tijdens de bijeenkomst dat hij een stop op het testen van corona-besmetting heeft gelast om zo te voorkomen dat het aantal besmettingen in de statistieken blijft stijgen. Ja, dat heeft hij echt zo gezegd. Ook sprak hij weer over het virus in racistische bewoordingen onder meer door de Covid-19 ‘Kung Flu’ te noemen.
Hij ging ook uitgebreid in op een video van een paar dagen terug waarop te zien is hoe hij voorzichtig schuifelt. Die beelden maakten geruchten los dat er iets aan de hand is met zijn gezondheid. Volgens Trump moest hij voorzichtig lopen omdat hij schoenen met leren zolen droeg en de vloer glad was.
Trump komt in de peilingen steeds meer achter te liggen op zijn Democratische rivaal Joe Biden.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (95)

Crunchy Frog
Crunchy Frog22 jun. 2020 - 7:20

Twee foto's die het hele verhaal vertellen: https://www.vox.com/2020/6/21/21298177/trump-tulsa-rally-low-turnout https://www.rawstory.com/2020/06/mortified-and-humiliated-image-of-trump-returning-from-tulsa-rally-is-mocked-for-look-of-defeat/ Niet zo gek, met meer dan 13.000 van de ruim 19.000 plekken leeg. https://www.forbes.com/sites/andrewsolender/2020/06/21/turnout-at-trumps-tulsa-rally-was-just-under-6200a-fraction-of-the-venues-19200-capacity/#42d3ceca1fed

Loebkesman
Loebkesman21 jun. 2020 - 21:17

De democratische tic-tok’ers hebben in mijn ogen met een Chinese boemerang gegooid. Die komt terug.

JanKlaasen
JanKlaasen21 jun. 2020 - 18:17

Allemaal leuk en aardig, deze grappen over en weer. Onder conservatieven in de VS is juist een beweging gaande om onderzoeksbureaus en pollsters van valse informatie te voorzien door te zeggen dat ze zeker Biden zullen stemmen. Ben benieuwd of de peilingen het weer magistraal fout zullen hebben net als vier jaar geleden.

2 Reacties
Polletje2
Polletje221 jun. 2020 - 20:29

Het is bekend dat kiezers een grote voorkeur vertonen voor de underdog, dus misschien krijgen ze wel medelijden met Trump. Hij verdient het.

Loebkesman
Loebkesman22 jun. 2020 - 6:45

Polletje “ Het is bekend dat kiezers een grote voorkeur vertonen” Ah, logisch. Dat verklaart een hoop.

Salama.
Salama.21 jun. 2020 - 16:37

Een kinderkruistocht van k-pop liefhebbers tegen Trump vind ik eerlijk gezegd wel apart. Maar goed, als daardoor dit event een beetje in het water gevallen is dan is dat mooi meegenomen.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman221 jun. 2020 - 17:49

Ik vind dat een vrij misselijk opmerking, een feestje verpesten, lol.. Laat die mensen toch genieten, nergens wordt zo fijn gedanst als op het kerkhof.

Eric Minnens
Eric Minnens21 jun. 2020 - 16:10

En ik dacht nogwel dat tiktoktieners vooral bezig waren met zichzelf en hoe ze er zo mooi en gelikt mogelijk uit zouden kunnen zien. Zo gelikt als hun Koreaanse idolen. Zit het toch een tiktokkeltje anders.

2 Reacties
Krek
Krek21 jun. 2020 - 17:31

Welnee, dit kost ze een minuutje tijd of zo, en ze zijn weer even helemaal zo deel van de groep, jeweetwel, joh! Wow, de PoTUS te kakken gezet. Vet cool, man! Voor de Presidentsrace zal het weinig uitmaken. Trump tegenstanders gniffelen. Trump voorstanders roepen "zie je wel, de 'ander' frustreert het democratisch proces. De TikTokkers hadden een leuk momentje, en dat is ze van harte gegund!

stokkickhuysen
stokkickhuysen21 jun. 2020 - 19:04

Voor de Presidentsrace zal het weinig uitmaken. Een slecht begin is het dubbele werk. En als T ergens een hekel aan heeft dan is het wel werken.

[verwijderd]
[verwijderd]21 jun. 2020 - 15:44

--- Dit bericht is verwijderd —

8 Reacties
adriek
adriek21 jun. 2020 - 18:29

Trump zelf heeft op grote schaal Russische hackers en nepaccounts ingezet om kiezers te beïnvloeden, als zijn tegenstanders vergelijkbare middelen inzetten is dat ineens fout? Internet biedt dit soort mogelijkheden en mensen maken er gebruik van. Wen er maar aan.

stokkickhuysen
stokkickhuysen21 jun. 2020 - 18:30

De verkiezingen zijn feitelijk nu al ongeldig. Ja de angst is groot in het T kamp. Ik ben wel benieuwd: wat vind jij nou een goede bron om nieuws te volgen?

Recht door Zee
Recht door Zee21 jun. 2020 - 18:49

@Eirda "Trump zelf heeft op grote schaal Russische hackers en nepaccounts ingezet om kiezers te beïnvloeden" Dit is een leugen, zie graag je bewijzen tegemoet.

Loebkesman
Loebkesman21 jun. 2020 - 21:19

Eirda “ Trump zelf heeft op grote schaal Russische hackers en nepaccounts ingezet om kiezers te beïnvloeden” ??? Geloof je dat nog steeds?

Nick the Stripper
Nick the Stripper21 jun. 2020 - 23:07

Recht door Zee 21 juni 2020 at 20:49 [ Dit is een leugen, zie graag je bewijzen tegemoet. ] Mueller Report, Volume I, p1. t.m. p. 198. Maar nou echt een keer helemaal lezen, hè?

Nick the Stripper
Nick the Stripper21 jun. 2020 - 23:08

Herstel, p14 t.m. 198

Recht door Zee
Recht door Zee22 jun. 2020 - 17:09

@ Nick the Stripper Lekker specifiek..... ergens tussen 184 pagina's. Behalve het feit dat daar nergens staat dat Trump zelf op grote schaal Russische hackers en nepaccounts heeft ingezet om kiezers te beïnvloeden...... Als dat echt was gebeurt had dat er wel expliciet gestaan in 1 of 2 regels ....

Nick the Stripper
Nick the Stripper22 jun. 2020 - 21:03

Recht door Zee 22 juni 2020 at 19:09 [ Lekker specifiek….. ergens tussen 184 pagina’s. ] Ja, dat is inderdaad tamelijk specifiek. Op pagina 14 begint het en dan gaat het relaas - heel gedetailleerd - tot pagina 198 over Russische hackers, de GRU, contacten met de Trump-organisatie, Wikileaks, etcetera, etcetera. Dat zou je weten als je het gelezen had. Quod non. Waarmee je dus ieder recht verspeelt een mening te hebben over dat rapport. [ Behalve het feit dat daar nergens staat dat Trump zelf op grote schaal Russische hackers en nepaccounts heeft ingezet om kiezers te beïnvloeden……] Tsja, blijf lekker gissen naar de inhoud van een rapport dat je niet gelezen hebt. [ Als dat echt was gebeurt had dat er wel expliciet gestaan in 1 of 2 regels ….] Het is een justitieel onderzoek, geen samenvatting voor kleuters.

Bouwman2
Bouwman221 jun. 2020 - 15:26

De POTUS is een entertainer. Nou van Lou Bandy hebben we ook niets meer gehoord

bolito
bolito21 jun. 2020 - 14:17

“24 hours from Tulsa” ; wat een lekker nummer was dat, vooral in de uitvoering van Dusty Springfield met haar “suikerspin” coiffure.. Daar heb ik goeie herinneringen aan. Jammer dat Donnie T. die herinnering nu komt verpesten. Ik ga proberen die associatie zo snel mogelijk te verdringen. https://www.youtube.com/watch?v=7Q9DSFu6eCQ

Phantom3
Phantom321 jun. 2020 - 13:01

Leuk en aardig, maar het gaat om de uiteindelijke verkiezingsuitslag.

3 Reacties
adriek
adriek21 jun. 2020 - 18:31

Het schijnt dat Trump Russische stemcomputers besteld heeft.

Recht door Zee
Recht door Zee21 jun. 2020 - 18:50

@Eirda Russiagate was een leugen... dus waar heb je het over?

stokkickhuysen
stokkickhuysen22 jun. 2020 - 2:53

Russiagate was een leugen Waar heb je dat vandaan? Lees het Mueller report zelf, en oordeel zelf.

Leontrotsky
Leontrotsky21 jun. 2020 - 12:52

Biden gaat Trump vernietigend verslaan met de komende verkiezingen, dat is nu 100% zeker. Goed nieuws voor de wereld en voor de VS. Toch ben ik bang dat Trump zich niet zo makkelijk zal laten verwijderen. Ook ben ik bang voor zijn populistische aanhang die niet alleen veelal verstandsloos zijn maar ook vaak een wapen hebben. Als dit maar goed gaat.

1 Reactie
Kuifje3
Kuifje321 jun. 2020 - 20:06

De vorige keer was Clinton al 97% zeker. Dat betekent dus dat Bidon het 3% beter doet dat haar. Of dat genoeg is moet nog maar blijken in november.

GHS
GHS21 jun. 2020 - 12:42

Volgend jaar zijn er in Nederland verkiezingen.

1 Reactie
Phantom3
Phantom321 jun. 2020 - 17:44

Je zou het bijna vergeten met al die VS berichtgeving.

RaymondenJoop
RaymondenJoop21 jun. 2020 - 12:40

Prachtige actie. Maar het is natuurlijk van de zotte dat je een dergelijke bijeenkomst toe staat/organiseert, terwijl er een eng virus is waarvan we de gevolgen nog niet geheel kunnen inschatten. In die zin was het niet willen ingrijpen in Amsterdam van het zelfde laken en pak. Kunnen we Trump en Halsema toch nog vergelijken, eigen parochie first.

7 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot21 jun. 2020 - 14:06

'Kunnen we Trump en Halsema toch nog vergelijken' Het was vast even zoeken naar zoveel drogredenen.

RaymondenJoop
RaymondenJoop21 jun. 2020 - 14:10

@Joe Zoveel? Het klopt niet volgens jou? Is toch iets wat we veel meer zien, alleen het eigen belang telt nog. Afhankelijk van de groep waar je bij hoort, is het de ene keer in orde en dan weer niet. Objectiviteit is ver te zoeken tegenwoordig

vdbemt
vdbemt21 jun. 2020 - 15:29

Een beter voorbeeld van appel-en-peer is er niet.

stokkickhuysen
stokkickhuysen21 jun. 2020 - 17:02

Wie zijn de respectievelijke parochieleden?

Joe Speedboot
Joe Speedboot21 jun. 2020 - 17:28

'Het klopt niet volgens jou?' Och arme, zie je door je gekleurde anti Halsema brilletje nou echt niet dat beide situaties totaal anders waren? Trump organiseerde het evenement zelf, Halsema werd met een situatie geconfronteerd die door anderen was georganiseerd waar ze op moest reageren. Bij Trump was het binnen, waar het virus veel gevaarlijker is dan buiten zoals op De Dam. etc.

RaymondenJoop
RaymondenJoop23 jun. 2020 - 15:33

@Joe Halsema had alle tijd om te reageren. Denk je dat er 14000 man in een uurtje op de stoep staan? Bovendien was het een dag van te voren al duidelijk op social media. Wat denk je er dan van om de treinstations te sluiten, de toegangsqwegen naar het plein, etc. Middelen genoeg, maar niet aangegrepen omdat ze sympathiseert met de zaak. Dat mag, maar kom dan niet aan met een overval, dat is onzin. Het was een bewust genomen risico. Gelukkig voor haar heeft Maurice de Hond gelijk gekregen met 1,5m, buiten en de kans op besmetting.

RaymondenJoop
RaymondenJoop23 jun. 2020 - 15:34

@vdbemt Appel en peer wanneer het uitkomt inderdaad, dat is mijn punt

Grietje Genot
Grietje Genot21 jun. 2020 - 12:38

De meeste mensen deugen dus wel; - tenminste zolang ze jong zijn.

Uilenspiegel
Uilenspiegel21 jun. 2020 - 12:34

Het is vandaag "Wereldhumanistendag". Met de tieners van TikTok en K-pop fans is er hoop op een humanere wereld. Zij laten zien hoe je in een vrije wereld op een beschaafde manier protesteert. Dat mag in een democratie, maakt die democratie juist sterker. Ik hoop oprecht op meer van deze poetsen.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde21 jun. 2020 - 12:10

Waar of niet, het is wel jammer dat we nu niet weten dat de anti climax door Trump of door tiktok kwam. Ik had liever gezien dat we Trump geen argument hadden gegeven om anderen dan zichzelf de schuld te geven. Gemiste kans dus.

2 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper21 jun. 2020 - 23:12

Weten we wel, want er was een podium neergezet voor overflow. Tot het begin van de vertoning werden trumpfanaten opgeroepen te komen omdat er nog lege plaatsen waren. En ze lieten het allemaal afweten. Sad.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde22 jun. 2020 - 13:01

Nick, dat is waar. Misschien is de animo klein. En we hebben Trump nog niet gehoord over de tiktok stunt, hoewel de grote netwerken er wel over berichtten. Mijn zorg was dat door deze actie de onzichtbare vijanden waar Trump altijd over praat ineens zichtbaar werden.

Sonic2
Sonic221 jun. 2020 - 11:27

Er is een pandemie gaande. In Amerika zijn 120.000 doden. De werkloosheid loopt gierend uit de klauwen( tot jaren 30 proporties) en deze narcistische clown loopt te mekkeren over dat hij niet goed werd weergeven over hoe hij een trapje afliep. Deze man is dus president van het machtigste land ter wereld. Voor de rest heeft Amerika voor deze chaos gestemd. En een aantal hier die dit allemaal steunen, zou het sieren hun grote ongelijk eens toe te geven. Ik ben normaal niet van boetedoening. Maar degene die dit monster macht hebben gegeven en allerlei figuren die dat nog laf steunen ook. Onwerkelijk. Volgende week maar lekker van het warme weer genieten. Je kan je er wel extreem druk om maken, maar kennelijk is dit nieuw en verfrissend in de jaren 20. En gaan we lekker terug de tijd in. Zal me niet verbazen dat het Amerikaanse volk zo ongekend masochistisch is dat ze hem nog herverkiezen ook.

11 Reacties
AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 11:51

Die werkeloosheid is wel een gevolg van de corona crisis hè.

korheiden2
korheiden221 jun. 2020 - 12:12

Ik mag toch hopen dat het Biden wordt, en dat de peilingen deze keer gelijk hebben. Verder moeten de Democratische kiezers allemaal naar de stembus gaan. Nog vier jaar Trump is een ramp voor de VS en de wereld.

badgast
badgast21 jun. 2020 - 12:27

Als we nog een stapeltje van dergelijke rallies zien - 19000 man dicht opeen gepakt die USA USA USA , lock her up, en meer van dat fraais scanderen - met het grote oranje voorbeeld van hoe je geen mondkap draagt, zie ik nog vóór november Darwin in actie komen om de herverkiezing mis te laten gaan.

tempest
tempest21 jun. 2020 - 12:49

Het is bijna onmogelijk om een goed beeld te krijgen van deze verkiezingen. Alles is daar zo politiek geworden en zo gepolariseerd. Peilingen, kranten, tv tot educatie, zelf de sport is politiek gekleurd. Heel veel mensen stemmen niet echt “voor” maar eigenlijk “tegen de ander”. Dus wie gaat er stemmen? Is de aversie voor Trump en de zijnen groter dan die voor de Democraten? We gaan het in november merken. Denk ook dat Trump zeker nog steeds kans maakt.

Joe Speedboot
Joe Speedboot21 jun. 2020 - 14:03

'Zal me niet verbazen dat het Amerikaanse volk zo ongekend masochistisch is dat ze hem nog herverkiezen ook.' Ze zijn er gek genoeg voor. Een notoire leugenaar die in een achterlijk gat, in Corona tijd, met 19.000 idioten in een stadion gaat staan, en daarbij wordt dwarsgezeten door tienermeisje met een app die ironisch en toepasselijk genoeg 'tiktok' heet. Klinkt als een heel beroerde B-film.

Sonic2
Sonic221 jun. 2020 - 14:56

@ AGM Trump heeft alles verkeerd gedaan. Alleen leugenaars praten dat nog goed. Trump riep in Februari nog dat het Virus miraculeus zou verdwenen. Hij was net als meerdere gouverneurs te laat met ingrijpen. Hij heeft in het BLM protest niets van leiderschap getoond. En over die werkloosheid. Ten eerste worden de economische resultaten van Trump de afgelopen jaren zwaar overdreven. Het stikt van de flex banen in Amerika. Die slecht betaald worden. De werkloosheid statistieken zorgen voor nog meer "verstopte werkloosheid" als hier. Voor zover mogelijk. Geen enkele economie is gebouwd op stilstaan. Maar Trump heeft( Obama ook trouwens hoor) een zeer fragiel bouwwerk opgebouwd. Dat donderde al snel in elkaar. In die zin ben ik iets milder voor Trump. Hij zet vooral slecht economisch beleid door. Het is alleen wel zo dat Trump het neoliberalisme een turbo hebben gegeven. Wat je in 2020 ziet is dat ten eerste vier jaar falend Trump beleid duidelijk wordt. Nu eens niet ernstig gemaskeerd door groei die er ook onder Obama en Clinton was. En voor de rest komt alles van de laatste tientallen jaren samen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen21 jun. 2020 - 17:12

@AGM en die (te laag betaalde) werkgelegenheid van voor Corona was een gevolg van Obama's beleid. Het beste dat T nu kan doen is leiderschap tonen en laten zien middels regels en beleid wanneer en hoe een stad te heropenen. Dat doet hij niet. Dat kan hij niet. Dat wil hij niet. Die gevolgen voor de economie (en mensenlevens) mag je rechtstreeks aan T toerekenen. Nog los van de economische schade die hij middels het handelsverdrag met China heeft veroorzaakt (steun om herverkozen te worden in ruil voor toegiften in het verdrag). Hopelijk wordt dat een beetje uitgediept deze week

AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 17:17

@Sonic Lees nou eens wat ik zeg: die werkeloosheid is een gevolg van de corona crisis. Hier is de werkeloosheid ook omhooggeschoten.

Paul250371
Paul25037121 jun. 2020 - 17:24

AGM-65E Arme knul.

Nick the Stripper
Nick the Stripper21 jun. 2020 - 23:14

AGM-65E 21 juni 2020 at 13:51 [ Die werkeloosheid is wel een gevolg van de corona crisis hè. ] Nee, die werkloosheid is een gevolg van Trumps buitengewoon belabberde reactie op de coronacrisis.

Nick the Stripper
Nick the Stripper21 jun. 2020 - 23:21

@AGM [ Hier is de werkeloosheid ook omhooggeschoten. ] Naar 3,6%. Dat is inderdaad bijna hetzelfde als de 14,1% in de USA... https://www.parool.nl/nederland/werkloosheid-stijgt-door-coronacrisis-naar-3-6-procent~b0801db9/ https://www.theguardian.com/business/2020/jun/18/us-unemployment-claims-rise-coronavirus-economy-latest

Rechtse Bal4
Rechtse Bal421 jun. 2020 - 11:01

wereldwijde aandacht en meningen over de eerste verkiezingsbijeenkomst van Trump. Tegenstanders smullen, Voorstemmers spreken schande, Twijfelaars staan op punt om kant van Trump te kiezen (zo gaat dat in de psychologie)

harmmeijer
harmmeijer21 jun. 2020 - 10:42

Erg bemoedigend dat het de jongelui van de VS zijn die de kwaadaardigheid van hun president serieus nemen: niet nog eens 4 jaar. Well done!

GoudenBergen
GoudenBergen21 jun. 2020 - 10:13

"Hij ging ook uitgebreid in op een video van een paar dagen terug waarop te zien is hoe hij voorzichtig schuifelt. Die beelden maakten geruchten los dat er iets aan de hand is met zijn gezondheid. Volgens Trump moest hij voorzichtig lopen omdat hij schoenen met leren zolen droeg en de vloer glad was." Geen Kremlin-watchers maar Trump-watchers. Dat krijg je als ouden van dagen meedoen aan presidentsverkiezingen. "TikTok tieners tackelen Trump" mooie alliteratie.

NoahAmber
NoahAmber21 jun. 2020 - 10:12

Volg de president verkiezingen eigenlijk vanaf Kennedy. Wat mij elke keer opvalt is dat ze om de 4 jaar roepen: Make America great again! Daar zijn ze dus al 60 jaar mee bezig. Kennelijk lukt ze dat vooralsnog voor geen meter. Zal ik het ooit nog mee gaan maken dat het wel lukt of zal het gewoon behelpen blijven met de VS

2 Reacties
vdbemt
vdbemt21 jun. 2020 - 15:31

"Kennelijk lukt ze dat vooralsnog voor geen meter". Dat moet je Trump nageven: hem lukt dat het best niet.

stokkickhuysen
stokkickhuysen21 jun. 2020 - 18:41

De laatste vijftig jaar zijn niet goed geweest voor de Amerikaanse bevolking in verhouding tot het Amerkiaanse bedrijfsleven. En iedere keer, net zoals in NL, is de boodschap: bedrijfsleven eerst, want dan hebben we allemaal een baan, en dan jonguh... Laten we dat omdraaien: eerst formuleren wat de mensen nodig hebben, en dan zien wat dat voor ruimte voor het bedrijfsleven overlaat. En wat uit publieke middelen moet worden betaald (bijvoorbeeld goed onderwijs voor iedereen ook al zullen er in de US daarnaast altijd dure prive-universiteiten blijven bestaan, en algemeen beschikbare gezondheidszorg) Dar zijn zo ongelofellijk veel Amerikanen het mee eens, dat er echt bedrijfsleven nodig is om dit niet te laten gebeuren.

JD2
JD221 jun. 2020 - 10:11

Dus Russische hackers zijn trollen en K-pop aanhangers helden? Heeft u trouwens wel eens naar deze muziek geluisterd? Als u dacht dat slechter dan Gordon niet kon, nou...

3 Reacties
korheiden2
korheiden221 jun. 2020 - 12:14

K-pop, hiphop, rap en ga zo maar door. Het ligt aan mij, ik weet het. Ik luister liever naar echte muziek.

Norsemen
Norsemen21 jun. 2020 - 13:34

En wat is echte muziek, korheiden?

Eric Minnens
Eric Minnens21 jun. 2020 - 16:30

@korheiden Ik lijd met je mee, hoewel ik toch een breed scala van (goede) muziek omarm, van pop tot klassiek. Maar een goed K-pop nummer heb ik nog niet ontdekt.

P Haan
P Haan21 jun. 2020 - 9:55

Zijn die blije puppies zich er van bewust dat ze nu openlijk hebben gedaan wat tot nu toe alleen maar vermoed werd? Het frustreren van een democratisch proces? Eigenlijk helemaal niet grappig. Dom en onbezonnen, vooral. Geef nou niet Trump de kans om weer een groep uit te zoeken om de schuld te geven. Wel hopen dat hij nou niet Kim Jong-un de schuld geeft.

2 Reacties
Dr. No
Dr. No21 jun. 2020 - 13:18

Een rally die bedoelt is als echostreling van een narcist is het 'democratisch proces'? Dat is nieuw voor mij.

Crunchy Frog
Crunchy Frog22 jun. 2020 - 7:16

[Het frustreren van een democratisch proces?] Pathetische flauwekul. Trumps Coronafeestje was 'first come first served', dus de eerste 19.000 fans die aan de poort stonden hadden sowieso altijd binnen gekund. En zelfs als dat niet zo was geweest hadden ze buiten terecht gekund. Dat ze er niet waren is gewoon omdat ze ervoor gekozen hebben om niet te komen.

AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 9:35

Heel edgy, heel woke. Maar straks weer allemaal tranen met tuiten huilen als Trump herkozen is.

10 Reacties
NoahAmber
NoahAmber21 jun. 2020 - 10:07

....als Trump herkozen is. Als, als Als de hond niet had gescheten had hij de haas kunnen pakken

Zandb
Zandb21 jun. 2020 - 10:45

AGM Wat een onzin. Je mag het gewoon betreuren dat Trump de uitkomst is van een democratie die steeds meer onder druk komt te staan. Niet zo zeer omdat Trump dan zou worden verkozen maar om de manier waarop zaken die niets met democratie te maken hebben, een steeds grotere invloed uitoefenen. Deze actie, van die jongeren, mag daar ook een bedenkelijk voorbeeld van zijn.

tempest
tempest21 jun. 2020 - 11:18

Ben ook benieuwd hoe dit uitpakt. Het bizarre is dat Trump steeds meer in de underdog positie komt en zo de situatie steeds meer op die van 2016 begint te lijken. Uiteindelijk gaat het erom wie gaat stemmen en wie niet. Trump zijn online campagne is heel veel beter dan in 2016 en werkelijk ongeëvenaard goed om mensen te betrekken bij de campagne. Dus ondanks dat deze actie een domper voor hem zal zijn, moet je Trump en zijn campagne zeker niet onderschatten!

Sonic2
Sonic221 jun. 2020 - 11:32

Ik raad aan dat de hele wereld dat doet als Trump herkozen wordt. Alleen een paar alt right krankzinnigen zijn er misschien blij mee. Voor de normale wereld is het een grote schande. Dat er nog mensen zijn die er op hopen. Dat dit monster herkozen wordt. En dat er nog mensen zijn die op 4 November( de dag nadat Trump herkozen wordt. Als hij dat wordt) nog links gaan provoceren. Nog meer sneu. En al die types moeten stemmen. Dat hadden ze in 2016 al moeten doen. Dan was ons dit monster bespaard gebleven.

AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 11:49

@Tempest Ik zou nu echt niet kunnen zeggen wie er gaat winnen, het interesseert me ook steeds minder. Amerikaanse politiek is zo giftig geworden, ik krijg er hoofdpijn van.

GoudenBergen
GoudenBergen21 jun. 2020 - 12:12

@AGM Trump is een symptoom van een probleem dat veel dieper zit. De VS is een ongelukkig land met gebroken mensen. Een land waar mensen extreem individualistisch maar ook zeer eenzaam zijn. In zijn boek "Bowling Alone" wijt auteur Robert Putnam deze problemen aan afnemende maatschappelijke betrokkenheid. Mensen doen minder vrijwilligerswerk en zijn ook minder vaak lid van maatschappelijke organisaties. "Bowling Alone" is een metafoor: Mensen bowlen meer maar minder vaak in competitieverband. Robert D. Putnam, Bowling Alone: The Collapse and Revival of American Community (New York: Simon & Schuster, 2001)

GoudenBergen
GoudenBergen21 jun. 2020 - 12:29

@AGM Ik zou voor geen goud in de VS willen leven. Noordwest Europa is verre te verkiezen boven de Home of the Brave en de rest van de wereld. Dat wil niet zeggen dat we niet moeten samenwerken met de Yanks. Als zij in 1941 niet waren gaan deelnemen aan de oorlog, was Nederland nu onderdeel van het Derde Rijk of van de Sovjet-Unie. Omdat de VS zich na de nederlaag van de nazi's met Europa bleven bemoeien is er een eind gekomen aan de eindeloze reeks van destructieve oorlogen die ons continent eeuwenlang teisterden.

stokkickhuysen
stokkickhuysen21 jun. 2020 - 19:16

'het interesseert me ook steeds minder' Maar straks weer allemaal tranen met tuiten huilen als Biden gekozen is.

AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 20:46

@Stockkickhuysen Ik heb 'Je Maintiendrai' in mijn paspoort staan, en géén Amerikaanse zeearend.

stokkickhuysen
stokkickhuysen22 jun. 2020 - 13:04

@AGM O Goh. Maar goed, dadelijk geen tranen met tuiten als Biden gekozen is,

nikita72
nikita7221 jun. 2020 - 9:34

Grappig artikel, maar zijn er zo veel K-pop fans? misschien had het campagneteam de opkomst gewoon veel te hoog geschat, en hebben de meest inwoners van VS genoeg van Trump, of nemen ze het corona-virus wel serieus.

5 Reacties
Boud from Bresjes
Boud from Bresjes21 jun. 2020 - 10:28

Ik ben een vader van twee tieners, en probeer een beetje mee te gaan met "hun wereld". Wanneer je kijkt naar het aantal tieners op TikTok, en de reacties op TikTok kan ik me voorstellen dat het zo leeg was. TikTok is een wereldwijd gebruikte app. Vele accounts hebben tienduizenden tot miljoenen volgers. Het gaat niet alleen om K-pop fans. Leuk gevonden deze actie, maar ik denk niet dat dit nog een tweede keer gaat lukken.

AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 10:42

Ja KPOP is best wel hot, zijn vooral tienermeisjes.

tempest
tempest21 jun. 2020 - 11:08

Zeker, K-pop is gigantisch, maar meestal zijn de fans niet zo politiek actief, dus dat ze zoveel mee hebben gekregen vind ik opvallend.

LaBou
LaBou 21 jun. 2020 - 11:24

Ja zeker, zoveel fans zijn er zeker.

AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 11:46

@Tempest De fans zijn meestal nog niet stemgerechtigd haha

Ecclesia
Ecclesia21 jun. 2020 - 9:31

Geeft een hele nieuwe betekenis aan de 'silent majority'. Erg mooi gevisualiseerd protest tegen de oranje clown. Al die lege stoelen staan voor de mensen die hem (en zijn cohorten) helemaal zat zijn.

Hank Nozemans
Hank Nozemans21 jun. 2020 - 9:27

Wie kaatst kan de bal terug verwachten. Ik vind het sabotage van het democratische proces. Maar ze hebben wellicht vele levens gered door deze actie, een positief neveneffect.

1 Reactie
Zandb
Zandb21 jun. 2020 - 10:45

Eens, Hank

Zwerfstein
Zwerfstein21 jun. 2020 - 9:14

'Kung Flu' is nog best een aardige woordgrap, Johan Derksen zou er trots op zijn

Anoniempje5
Anoniempje521 jun. 2020 - 9:10

Lol. Maar ja, Trump zal natuurlijk nooit gaan toegeven dat er niet zoveel echte animo was. Dus dan zegt Trump gewoon dat het de grootste opkomst ooit was en adepten tot in Nederland zullen dat herhalen en verdedigen. Of dat de ingang werd geblokkeerd zag ik ook al hier voorbijkomen.

becket
becket21 jun. 2020 - 9:05

Altijd een verheffend gebeuren,die Amerikaanse verkiezingen ...

Uilenspiegel
Uilenspiegel21 jun. 2020 - 9:03

Ik las dat de toespraak 1 uur en drie kwartier duurde. 105 minuten luisteren naar Trump. Hoe gestoord kun je zijn. Hulde aan de tieners!

3 Reacties
Anoniempje5
Anoniempje521 jun. 2020 - 9:13

Dat is best wel kort voor een Trump optreden. Had die er blijkbaar niet echt veel zin meer in.

becket
becket21 jun. 2020 - 10:09

Castro hield veel langere toespraken. Trump is een slechte verliezer.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland21 jun. 2020 - 15:31

Ach ik weet niet - je hebt tegenwoordig tv programma's over pukkels uitdrukken - kennelijk is er een doelgroep voor de raarste dingen te vinden .

Coene ridder
Coene ridder21 jun. 2020 - 8:49

Humor :-) Ook goed voor de volksgezondheid daar. Dan blijven potentiële trumpstemmers in leven Oh wacht..