Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Tiktok-tieners bombarderen 'fraudemeldpunt' van Trump met hilarische telefoontjes

  •  
09-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Geen video? Klik hier.
Een kliklijn die is opgezet door de Trump-campagne om ‘kiezersfraude’ te melden, wordt overspoeld door telefoontjes en boodschappen van tieners die er de draak mee steken. Volgens Amerikaanse media is het een ‘nachtmerrie’ voor de president en zijn medewerkers.
keep fighting the good fight, call the voter fraud hotline at 866-498-6722 #putin2020
De tieners mobiliseren elkaar via TikTok. Voor de zomer reserveerden TikTok-tieners massaal kaartjes voor een campagnebijeenkomst van Tulsa om vervolgens niet op te komen dagen. De troosteloze aanblik van de half lege sporthal zorgde er voor dat sponsors zich terugtrokken.
The Guardian meldt dat medewerkers van de kliklijn continu tieners aan de lijn krijgen die hen uitlachen en bespotten over de zege van Biden en dan ophangen. Andere sturen pornografische beelden naar de kliklijn.
De medewerkers van Trump klagen dat het om linkse tieners gaat. Op geluidsopnamen is te horen hoe er klachten worden gemeld die bijvoorbeeld verwijzen naar de vergelijking met een hulpeloze schildpad die CNN-reporter Anderson Cooper maakte toen hij over Trump sprak.
Het idee is dat de rebelse tieners de lijnen bezet willen houden zodat klikkende burgers steeds in de wacht komen of de ingesprektoon krijgen. Een komiek belde de lijn met de mededeling dat hij enveloppe had gevonden waarop stond geschreven dat er 100.000 stemmen op Trump in Pennsylvania in zaten.

Meer over:

kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

adriek
adriek10 nov. 2020 - 9:37

Alle meldingen van republikeinse fraude worden uiteraard als stalken, grappen en sabotage afgedaan. Alleen meldingen van democraten-fraude mogen geteld worden, maar die komen niet tussen de 'foute' meldingen door.

1 Reactie
Karingin
Karingin10 nov. 2020 - 10:31

Welnee, de kans dat er ook maar 1 gevalletje fraude wordt gevonden is heel klein, al was 't alleen maar door alle bull shit klachten die de Rep's zelf de wereld in slingeren - dumb asses crying wolf

[verwijderd]
[verwijderd]10 nov. 2020 - 9:21

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Karingin
Karingin10 nov. 2020 - 10:28

Wanneer draai jij nou eens de goeie kant op? Je kijkt met je kont en 't stinkt ook nog

RonaldMokens
RonaldMokens10 nov. 2020 - 10:47

"Dat soort..." "Eigen soort..." Wat een ontzettend domme tekst. Ga alsjeblieft ergens anders je alternatieve werkelijkheid uitventen. Een of andere Facebook-groep.

P Haan
P Haan10 nov. 2020 - 7:34

Tiktokkers gedragen zich als media en volwassen politici, zou een betere kop zijn! Ik zie er de humor wel van in. De volgende generatie politici zal dit in hun voordeel gaan spinnen, maar nu is het nog niet te controleren, ontstaat redelijk spontaan en er zit niet te veel kwaad achter. Maar de volwassenen kunnen nu toch gewoon door met hun leven? Hier verandert niks, daar trouwens ook niet. Degenen die zich door kamp Trump hebben laten overtuigen komen er de komende tijd achter dat ze belazerd zijn, en dat geldt ook voor degenen die zich door kamp Biden hebben laten overtuigen. Hun leven wordt niet beter. Voor Biden is het wel goed dat Trump volhoudt, dat verlengt zijn eerste honderd dagen een beetje. Daarna is overlijden het beste wat hij kan doen voor zijn partij, dan rollen ze op die emotie door de volgende verkiezingen heen. Is er verder wat op tv, eigenlijk? Een elfstedentocht die niet doorgaat of zo?

Minoes&tuin
Minoes&tuin10 nov. 2020 - 6:34

Wat moet je hierop zeggen! Ik heb gisteravond en vannacht wel de commentaren op CNN gezien en die waren niet mals. Daar werd Trump niet zelden vergeleken met een klein (drammend) kind dat zijn verlies niet kon dragen of verdragen. Ook voor vele leden van de republikeinse partij die Trump steunden zoals ook Barr etc.. en velen rondom hem in het Witte Huis was er geen goed woord over. Ze vonden het onbegrijpelijk, bestempelden hen als mensen die vooral in de politiek zaten voor zichzelf en niet voor de burgers, niets hadden met democratie. Daar kwam het in het kort op neer. Al was het in werkelijkheid heel lang door de vele sprekers die allen hun ongeloof uitten en hun mening niet onder stoelen of banken staken.

2 Reacties
Karingin
Karingin10 nov. 2020 - 10:21

O maar daar komen Mango Mussolini en Barr (slecht) ook openlijk voor uit hoor, dat ze nix met democratie hebben. Al die checks and balances, die zijn er niet voor de president, die hoort alleenheerschappij te hebben.

NoahAmber
NoahAmber10 nov. 2020 - 11:54

@Minoes&tuin 10 november 2020 at 07:34 . Daar werd Trump niet zelden vergeleken met een klein (drammend) kind dat zijn verlies niet kon dragen of verdragen. Goede analyse...Hij is ook net een todler

Dave Velzen
Dave Velzen10 nov. 2020 - 1:35

Dit geeft al aan dat de republikeinen geen bewijs hebben en nu wanhopig zoeken.

4 Reacties
adriek
adriek10 nov. 2020 - 9:41

Zelfs al zou er bewijs opduiken: het is ondoenlijk om miljoenen stemmen te manipuleren zonder dat het iemand opvalt, dus áls er al gemanipuleerd is kan dat alleen op kleine schaal zijn. En er is in dat geval geen enkele reden om aan te nemen dat slechts één kant fraudeert, integendeel: Trump heeft vier jaar lang laten zien het niet zo nauw te nemen met de waarheid, dus zijn volgers (gelijkgestemden tenslotte) zullen eerder geneigd zijn om te sjoemelen dan democraten. Tel nog maar een paar procent stemmen bij Biden op als sjoemelmarge.

Kuifje3
Kuifje310 nov. 2020 - 9:55

Er zal best hier en daar van alles niet helemaal eerlijk verlopen zijn. Het verschil is echter zo groot en in best veel staten dat mogelijke fraude daar niet echt een effect op zal hebben gehad.

Karingin
Karingin10 nov. 2020 - 10:26

De beschuldigingen slaan écht helemaal nergens op, ik heb stukjes gezien van rechtszaken en je denkt echt dat je naar slechte satire zit te kijken. Het vervelende is dat die zaken natuurlijk wel tijd en geld kosten, en de hypocrisie ervan is stuitend; bureaucratie is een linkse hobby, behalve als je er zelf misbruik van kunt maken natuurlijk

Minoes&tuin
Minoes&tuin10 nov. 2020 - 16:20

Blijkbaar wil Trump zich vastklampen aan de republikeinen om over 4 jaar weer mee te doen met de race om het presidentschap. Dat werd bij CNN ook geopperd. Ik heb het in meerdere analyses zien terugkomen!