Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zesjarige Tijn, die miljoenen ophaalde met nagellak, is overleden

  •  
07-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-07-07 om 09.41.48
De zes jaar oude Tijn Kolsteren, die bekend werd door zijn nagellakactie bij 3FM Serious Request, is overleden. Dat meldt 3FM. De ongeneeslijk zieke jongen lees aan DIPG (hersenstamkanker). Vorig jaar kwam hij langs bij het glazen huis omdat hij zich realiseerde dat dit waarschijnlijk zijn laatste 3FM Serious Request zou zijn en hij graag mee wilde helpen met geld ophalen voor het goede doel. Hij haalde toen al meer dan 2,5 miljoen euro op en kreeg een hoge onderscheiding, het Kruis van Verdienste, van het Rode Kruis.
Hij deed dit door de nagels te lakken van iedereen die doneerde bij het rode kruis. Zijn actie werd een doorslaand succes, en vele bekende Nederlanders en politici van Geert Wilders tot aan Jesse Klaver deelden foto’s van hun gelakte nagels.
Tijn begon hierna zijn eigen nagellak-lijn. De opbrengsten daarvan gingen naar de bestrijding van hersenstamkanker. Gisteren werd nog duidelijk dat het doel van de zesjarige held is bereikt: hij haalde meer dan 1 miljoen euro op. Dat geld gaat naar Stichting Semmy, die een apparaat aan wil schaffen waarmee de medicijnen voor kinderen met de zeldzame vorm van kanker beter op de juist plek aankomt.
Minister-President Mark Rutte had naar aanleiding van de viral actie van Tijn tijdens Serious Request nog het volgende te zeggen over Tijn: ‘Tijn is zo’n voorbeeld voor heel veel mensen. Hoe je onder de allermoeilijkste omstandigheden zo veel energie kunt losmaken bij zo veel mensen, dat vind ik heel bijzonder.’
De condoleances stromen via social media binnen.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (14)

MomentInFocus2
MomentInFocus28 jul. 2017 - 15:37

Naast het enorme bedrag dat hij ophaalde voor het redden van zijn lotgenootjes, heeft hij er voor gezorgd dat iedereen van links tot rechts en arm of rijk hun waterlanders niet te baas waren.

Ratelaar
Ratelaar8 jul. 2017 - 11:42

Treurig. Mijn medeleven met de familie en vrienden van Tijn.

Minoes&tuin
Minoes&tuin8 jul. 2017 - 4:43

Deze jongen leeft voor eeuwig in de harten van vele mensen. Ik wens zijn familie heel veel sterkte, ook zij hebben bijgedragen. Dit kind moet immers wel uit een bijzonder gezin komen. Daarom lieve broer en ouders: Ga niet in zijn schaduw staan maar in zijn licht. Tijn; rust in vrede.

msj_meijerink
msj_meijerink7 jul. 2017 - 18:56

Life sucks, rust in vrede, held.

Patrick Faas
Patrick Faas7 jul. 2017 - 16:57

Zo te lezen heeft Tijn meer voor elkaar gekregen in zijn korte leven dan velen die 10x zo oud werden. Daarop kunnen zijn ouders en familie eeuwig trots blijven.

Okke2
Okke27 jul. 2017 - 16:15

Rust in vrede kleine prins.

Poubelle
Poubelle7 jul. 2017 - 13:33

Rust zacht kleine jongen.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*7 jul. 2017 - 10:08

De nagellakactie van Tijn was mijn absolute hoogtepunt van 2016 en toonde toen Nederland op haar allermooiste. Zo kan het ook, in dit nog altijd uniek, vrijzinnig en fascinerend land, dacht ik toen. Ik wil deze gelegenheid nemen om de ouders van Tijn en zijn broer heel veel sterkte te wensen. Jullie zoon en broer Tijn was een absolute held en zal altijd een groot en inspirerend voorbeeld zijn, met name voor alle 17 miljoen Nederlanders.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai7 jul. 2017 - 10:02

Arme knul, maar gelukkig heeft hij mensheid wel iets heel moois achtergelaten.

omaoeverloos
omaoeverloos7 jul. 2017 - 8:56

Zo triest dit nieuws, ben er kapot van.

Cliff Clavin
Cliff Clavin7 jul. 2017 - 8:56

Tijn Kolsteren is een held. Moge hij in vrede rusten.

joloe
joloe7 jul. 2017 - 8:29

Ik had enorm veel bewondering voor deze jongen maar het is toch Gods geklaagd dat zo'n actie hier in dit zogenaamd rijk land nog nodig is!

1 Reactie
menage
menage8 jul. 2017 - 10:56

Tjaa, hoe nobel en mooi deze actie ook is/was, het is maar 1 van de duizenden goede doelen waar geld voor tekort komt, alle problemen oplossen is volgens mij niet te doen. Ik bedoel, een medicijn tegen kanker bestaat gewoon nog niet.

Sgt Pepper3
Sgt Pepper37 jul. 2017 - 7:58

:'(