Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tientallen wilde olifanten komen om als gevolg van aanhoudende droogte

  •  
06-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Geen video? Klik hier.
Kenia kampt met een enorme droogte die gevolgen heeft voor de wilde dieren. In de afgelopen maanden zijn tientallen olifanten doodgegaan wegens voedsel- en watergebrek. Ook andere diersoorten, zoals leeuwen, worden getroffen door de natuurramp en de gevolgen van klimaatverandering.
Kenia legt nieuwe drinkplaatsen aan om het probleem tegen te gaan maar kampt met een ernstige terugval in inkomsten uit toerisme als gevolg van de pandemie. Het aantal bezoekers uit het buitenland is met meer dan 80 procent afgenomen. Mohamed Hersi, voormalig voorzitter van de Keniase raad voor toerisme, geeft uitleg aan de Zuid-Afrikaanse tv over de situatie. Het land stelt dat de pandemie geen hinderpaal meer hoeft te vormen om op safari te gaan. Daarbij wordt niet alleen maar gekeken naar het lokken van toeristen uit Noord-Amerika en Europa maar ook op bezoekers uit andere delen van Afrika.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.