Joop

Tienermeisje slachtoffer islamofobisch geweld in Emmeloord

  •    •  
26-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
8048196067_02ed752ef4_o

© cc-foto: Jos @ FPS-Groningen https://flic.kr/p/dgc7ia

Update 19 maart: Omdat er geen getuigen van het incident gevonden zijn – ook niet de getuige die het incident gezien zou hebben – en het verhaal van het meisje niet wordt ondersteund door camerabeelden, is het onderzoek stopgezet. Een woordvoerder van het OM laat weten :
Dit alles leidt tot twijfel over de juistheid van de aangifte en tot een gebrek aan aanknopingspunten voor verder onderzoek. Daarom is het onderzoek gestopt.
26 februari: Een veertienjarig meisje is vorige week woensdag in Emmeloord mishandeld omdat ze een hoofddoek droeg. Dat meldt de politie :
Rond 15.45 uur fietste een scholiere vanaf de Peppellaan naar huis, toen zij bij de Moerasandijviestraat twee jongens voor haar zag fietsen. De jongens draaiden zich om en begonnen te lachen. Ze riepen dat het meisje haar hoofddoek af moest doen. Toen het meisje dit niet deed en zei dat ze hun mond moesten houden, sprongen de jongens van hun fiets af en kwamen naar haar toe. Het slachtoffer werd van haar fiets geduwd en viel op de grond. Ze werd geschopt tegen onder andere haar hoofd en rug. Hierna gingen de daders ervandoor en het hevig geschrokken slachtoffer kroop onder haar fiets uit. Ze ging met veel pijn naar huis, waar de politie werd gewaarschuwd. Na medische controle in het ziekenhuis bleek het slachtoffer, naast diverse blauwe plekken, een lichte hersenschudding te hebben.
De politie is op zoek naar getuigen van het voorval en heeft een signalement van de daders verspreid.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (120)

Sven Gerards
Sven Gerards20 mrt. 2018 - 10:23

Goh, dat had ik nu niet verwacht; https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@102487/onderzoek-vermeende/

Rara5
Rara528 feb. 2018 - 13:41

"Islamofobisch geweld" Ik heb zelf nergens gelezen dat het slachtoffer islamitisch was en dat lijkt me toch wel relevant om iets te duiden als islamofobisch geweld. Ze droeg een hoofddoek, maar dat betekent toch niet gelijk dat je islamitisch bent. Alsof iedereen met een hoofddoek islamitisch zou zijn.

6 Reacties
Libertain
Libertain28 feb. 2018 - 17:05

Kun je evcen summier aangeven hoeveel autochtone dames een hoofddoek dragen? Ook op school?

DanielleDefoe
DanielleDefoe1 mrt. 2018 - 11:22

Niet iedere moslim vindt het nodig een hoofddoek op te doen, om zg. "dichter bij god te komen". Maar een niet-moslim met een hoofddoek lijkt mij zeldzaam, ook in Emmeloord. Ik zie graag dat vrouwen hun haren in de wind laten wapperen maar dan wel op eigen initiatief.

Rara5
Rara51 mrt. 2018 - 22:34

Libertain: om even antwoord te geven op je vraag: tuurlijk is de kans het grootst dat iemand met een hoofddoekje islamitisch is. Maar het gaat mij te ver om bij voorbaat elk slachtoffer, dader, etc met een hoofddoek als islamitisch te bestempelen. Ook mensen die bijvoorbeeld in behandeling zijn in verband met tumoren dragen vaak buiten een hoofddoek, of Hindoestaanse meisjes, etc.

Libertain
Libertain2 mrt. 2018 - 11:21

Mijn reacties zijn aan het artikel gebonden. Jou reactie is een typisch voorbeeld van alle rare kronkels waar men zich hard wringt om de realiteit van intolerantie in onze maatschappij te willen ontkennen, te blijven ontkennen. Zeg, jij begrijpt helemaal niets van de etnische profilering tenzij het niet enkel op allochtonen gericht is?

Rara5
Rara52 mrt. 2018 - 13:57

Volgens mij snap jij het niet. Of het nu om slachtoffers of daders met een hoofddoek gaat, je kan dan gewoon niet zeggen “aah, hoofddoek dus islamitisch”

Libertain
Libertain5 mrt. 2018 - 9:27

(" “aah, hoofddoek dus islamitisch”) bedoel steeds Wilderts te citeren? " Zeg, jij begrijpt helemaal niets van de etnische profilering tenzij het niet enkel op allochtonen gericht is?"

Richard555
Richard55528 feb. 2018 - 11:06

Je weet dat de bekende haatreaguurders hier dit natuurlijk willen relativeren. Want stel je voor dat ze ontmaskerd worden als notoire racisten dat zou wat zijn. Voor deze reaguurders heb ik slechts een boodschap, jullie zijn allang door de mand gevallen ondanks jullie zielige pogingen om met quasi redelijke argumenten te komen. Het gaat er hier niet meer om wat je zegt, maar waar je voor staat en dat is allang duidelijk!! Zoals de heren/dames Rob Roy, Davy en Oma Oeverloos en hun metgezellen. De gure rechtse wind die daar vandaan komt overtreft de vorst die ons land nu teistert in ruime mate.

8 Reacties
omaoeverloos
omaoeverloos28 feb. 2018 - 13:08

Tjonge, je maakt toch wat los als je niet blind achter de lynchmob aanmarcheert, zo blijkt maar weer eens. Als iets mij duidelijk geworden is is het dat de rechtsstaat bij een aantal van de scribenten hier niet in geode handen is.

punt2
punt228 feb. 2018 - 17:16

Dus wanneer je kritisch bent en ook eens de andere kant zou willen belichten en onderzoeken ben je gelijk extreem rechts? dan heb ik een tip voor je : kom eens onder die steen vandaan, kijk naar buiten en proef de echte wereld.

Davy ????
Davy ????28 feb. 2018 - 22:08

@Richard555 Zal ik dan ook maar reageren, aangezien ik genoemd word. Je maakt weer veel aannames met weinig inhoud, weinig onderbouwing, je speelt weer lekker op de man en noemt mensen met een andere mening, haat reaguurders en zelfs racisten. Je moet het maar durven. Goed gesprek, fijne dag.

Libertain
Libertain1 mrt. 2018 - 7:25

Leuke reacties allemaal en precies op hun plaats. Waar het om gaat is het feit van de gestaag marcheren van ultrarechts in onze maatschappij waarbij mede door de reacties hier wordt duidelijk waar is de voedingsbodem van ultrarechts, oftewel de voedingsbodem voor xenofobie,discriminatie, uitsluiting, racisme. Vooral de pogingen om de ultrarechts geweld ten alle kosten te doen negeren en bagatelliseren werken aandoenlijk. Vooral blijf proberen!

Davy ????
Davy ????1 mrt. 2018 - 15:24

@Libertain Ik snap echt niet wat je allemaal uit de woorden haalt die ik zeg. Overdrijf nu eens niet zo, wil je ook echt praten of blijf je mensen met een andere mening gewoon steeds in de hoek van extreem rechts zetten zonder goede onderbouwing. Wat je doet zet echt draagt echt niets bij en verergert het alleen maar. Goed gesprek weer, fijne dag!

Libertain
Libertain2 mrt. 2018 - 8:26

@Davy, je kent je eigen land niet, misschien is het niet zo erg omdat je dit met velen deelt. Daarom ga je steevast op de declaratietoer. Wat je nog erger mist is dat je nooit met mensen met degelijk onderbouwde eigen mening heeft leren discuteren. Mogelijk is het de zoveelste culturele eigenschap erbij. Wees gerust, dit deel je ook met velen.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)3 mrt. 2018 - 9:39

"Zoals de heren/dames Rob Roy, Davy en Oma Oeverloos en hun metgezellen." Oma wel noemen en mij niet?

Sven Gerards
Sven Gerards20 mrt. 2018 - 13:41

https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@102487/onderzoek-vermeende/

Libertain
Libertain28 feb. 2018 - 9:30

Het volgende citaat werkt enorm afstotend tevens is het voorbeeld voor de salonfahigheid van de xenofobie in ons land, daarom geef ik het ook hier apart: ("Zouden die jochies nu werkelijk islamofoob zijn of zochten ze gewoon ruzie en had het ook een jongetje met een brilletje of eentje met rood haar kunnen zijn? ") Neehoor, deze xenofoben hadden het expliciet op haar hoofddoek gemunt. Op haar hoofddoek. Op haar identiteit. Op haar cultuur. Op haar bewustzijn. Met bewust doel schade aan te richten. Mogelijk is het van je eigen vocabulaire "kopvod" beter te gaan gebruiken? Zou je het dan beter gaan begrijpen?

1 Reactie
BingoGrubb
BingoGrubb19 mrt. 2018 - 17:03

zullen we de volgende keer gewoon onderzoek af wachten. voor we conclusies trekken.

Davy ????
Davy ????28 feb. 2018 - 7:06

@JVerheijen Rustig aan! Iets minder emotie, meer inhoud. Er zijn nog geen harde feiten, alleen mogelijke feiten, gezien er maar 1 kant van het verhaal verteld is en de "daders" nog niet gevonden en gehoord zijn.

6 Reacties
Libertain
Libertain28 feb. 2018 - 7:32

Dat je ultrarechts ben, druppelt uit elke woord dat je schrift, vooral uit je poging om geweld gebonden aan etnische discriminatie kost-wat-kost te doen verbergen. ("Er zijn nog geen harde feiten, alleen mogelijke feiten,..") Het onderzoek van de slachtoffer in het ziekenhuis is geen feit in jou eigen wereldje, tevens in het eigen wereld van de ontkenners van etnisch geweld tegen allochtonen in ons land. Mooi zo, heb je de voedingsbodem voor de aanhoudende discriminatie, xenofobie en racisme blootgelegd met je eigen woorden. Het steevast op alle niveaus ontkennen, altijd ontkennen. Omdat je toevallig exclusief ben?

Daniel Dennett
Daniel Dennett28 feb. 2018 - 12:07

"Rustig aan! Iets minder emotie, meer inhoud." roept een aanhanger van extreem rechts

Buzzer
Buzzer28 feb. 2018 - 14:01

@Libertain en ik maar denken dat alleen rechts met de onderbuik reageert, gelukkig weet ik ook weer beter.

Davy ????
Davy ????28 feb. 2018 - 22:16

@Libertain @De Vries Goed onderbouwde argumenten om mij als ultrarechts / extreem rechts weg te zetten. Het enige wat ik wil is een eerlijk verhaal. Dit verhaal heeft maar 1 kant, namelijk die van het meisje en zijn dus niet alle feiten beschikbaar. Het enige dat ik zeg is dat we op alle feiten moeten wachten voordat er conclusie / aannames worden gemaakt. Zoals jullie dus blijkbaar doen, ze heeft het gezegd, dus waar. Als dat mij ultrarechts / extreem rechts maakt, so be it. Goed gesprek weer, fijne dag.

Libertain
Libertain1 mrt. 2018 - 7:29

@buzzer, en als je 's een keertje voor de afwisseling met een argument voor discussie zou komen in plaats van de zaken op hun kop te doen voorstellen? Niemand koopt dergelijke onzin, weetje. Mogelijk moet je je in de patentrecht gaan verdiepen wegens het feit dat sinds decennia hebben extreem-rechts, ultrarechts, traditioneel rechts in ons land het patente verkregen en strikt onderhouden van zware, afstotende, mensenonterende, denigrerende onderbuikgevoelens. Verdiep jij je 's een keertje d'rin.

Davy ????
Davy ????1 mrt. 2018 - 15:29

@Libertain "als je ’s een keertje voor de afwisseling met een argument voor discussie zou komen in plaats van de zaken op hun kop te doen voorstellen? Niemand koopt dergelijke onzin, weetje." eeeeuh je doet zelf niet anders? over hypocriet gesproken... Je hebt mij al meerdere malen in de hoek geplaatst van extreem rechts, zonder enige onderbouwing, laat staan goede argumenten.

omaoeverloos
omaoeverloos27 feb. 2018 - 12:39

Zouden die jochies nu werkelijk islamofoob zijn of zochten ze gewoon ruzie en had het ook een jongetje met een brilletje of eentje met rood haar kunnen zijn?

7 Reacties
Onruststoker
Onruststoker27 feb. 2018 - 14:13

Volgens opgave van de politie waren de jochies ongeveer 18 jaar oud. Ze worden oud genoeg geacht een machinegeweer te kunnen bedienen bij de landmacht of om politieagent te kunnen zijn. https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/26/getuigen-gezocht-van-mishandeling.html

omaoeverloos
omaoeverloos27 feb. 2018 - 14:39

Yep, 18 jaar, jochies dus, beetje stoer doen, beetje klieren, beetje hangen, opstandig. Net oud genoeg om een biertje te mogen kopen.

Onruststoker
Onruststoker27 feb. 2018 - 16:39

We zullen het tegen het meisje zeggen, het is niet zo erg, volgens oeverloos waren ze pas 18 en dan is het niet zo erg.

Onruststoker
Onruststoker27 feb. 2018 - 16:48

"Yep, 18 jaar, jochies dus" Wel te oud voor de HJot Dat was van 10 tot 18

BertrandRussell
BertrandRussell27 feb. 2018 - 22:02

Wat een misselijke reactie weer. Je vervuilt dit forum zelf met hatelijke, feitenvrije sneren naar moslims als groep, bijvoorbeeld als je beweert dat "moslimmannen gewoon elke vrouw onderdrukken als ze de kans krijgen". Maar als een moslima is gemolesteerd door twee autochtone jongens heb je je feitenvrije conclusie al klaar dat die twee "gewoon ruzie zochten", ook al zeiden de daders er zelf bij dat het om haar hoofddoek ging.

omaoeverloos
omaoeverloos28 feb. 2018 - 8:11

"bijvoorbeeld als je beweert dat “moslimmannen gewoon elke vrouw onderdrukken als ze de kans krijgen”." Nou, laat ik dit nog maar even verder uitbreiden dan, ik durf zelfs te beweren dat ook niet moslimmannnen dat doen. Het wemelt namelijk nog steeds van die reactionaire mannetjes die geen kans onbenut laten, zoals je hier op Joop kunt lezen zelfs bij "hulp" organisaties waar ze met hun smerige poten niet van de vrouwtjes af kunnen blijven. "Maar als een moslima is gemolesteerd door twee autochtone jongens heb je je feitenvrije conclusie al klaar" Tja, U heeft de feitenvrije conclusie al klaar dat het wel om islamofobie zal gaan, terwijl daarover hoegenaamd niets bekend is. Er worden dagelijks tientallen kinderen in elkaar gerost, op straat, op schoolpleinen. Omdat ze "anders" zijn, een bril dragen,een hoofddoekje, omdat ze dik zijn, of anders geaard of rood haar hebben. Maar omdat er nu toevallig een moslima in het spel is staat U al klaar met Uw feitenvrije geneuzel. De jongens, ondertussen, worden weggezet als islamofoben, aanhanggers van Wilders of Baudet of, erger nog, als leden van de Hitlerjugend. We leven gelukkig in een rechtsstaat meneer Verheijen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat feitenvrije meningen geen rol gaan spelen in de strafzaak, ho zeer het gepeupel dit ook zou toejuichen.

Buzzer
Buzzer28 feb. 2018 - 14:03

@ omaoeverloos "Tja, U heeft de feitenvrije conclusie al klaar dat het wel om islamofobie zal gaan, terwijl daarover hoegenaamd niets bekend is." Ook in een eerder commentaar wees ik er op dat nog niets bewezen was en dat later het verhaal toch anders bleek te zijn. Deze reactie kwam echter niet langs de moderators omdat hij waarschijnlijk te genuanceerd was.

Onruststoker
Onruststoker27 feb. 2018 - 12:01

Kijk, het is een vervelend voorval. Een meisje van 14 wordt an haar fiets geduwd en geschopt en geslagen, de kans is meer dan heel redelijk dat er islamofobie achtergronden zijn, gezien de uitlatingen van de daders. Oké, een vervelend misdrijf, maar als je dan hieronder leest hoe spastisch er op wordt gereageerd. Een aantal mensen probeert in twijfel te trekken of het echt islamofobie is Een aantal mensen probeert in twijfel te trekken of het wel echt gebeurd is Een aantal mensen geeft aan dat er ook islamitische misdadigers zijn die ernstige dingen doen. Iemand geeft aan dat Pechtold uit protest hiertegen een hoofddoekje moet dragen Een ander geeft aan dat er een witte tocht voor dit meisje moet worden gehouden. Dit zijn opmerkelijke reacties die wel iets zeggen over hoe sommige Nederlanders moeite hebben met het feit dat er onder Nederlanders islamofobie kan voorkomen. Ze zien niet in dat in feite hun pogingen tot ontkennen of bagatelliseren ook naar islamofobie neigen. Hetzelfde gedrag zie je ook vaak als het om racisme gaat. Dan kruipt men in alle bochten om te ontkennen of bagatelliseren. Waarom eigenlijk? Nederlanders zijn gewoon West-Europeanen. Het zou heel vreemd zijn als er geen racisme of islamofobie voor zou komen onder autochtone Nederlanders. Ik denk dat ik weet waarom dat is. Nederlanders zijn net zo'n vervelende mensen als andere mensen op de wereld, maar Nederlanders willen graag als beter worden gezien, daarom slaan ze aan het ontkennen. De ware Gutmenschen in Nederland, die zijn eigenlijk extreem rechts, die kunnen het niet verdragen dat iemand kritiek op hun heeft. In Duitsland zijn nazi's gewoon nazi's, in de VK ook. Als je ze vraagt, dan geven ze het onomwonden toe, ze zijn er zelfs trots op. Maar in Nederland, daar gebeurt het met een schaamlapje en achteraf ontkennen. Extreem rechts in Nederland gedraagt zich als en pastoor die af en toe een jongetje misbruikt. Ontkennen dat het voorkomt, en het afkeuren, maar als niemand kijken, hoppelatee.

6 Reacties
Haastig
Haastig27 feb. 2018 - 19:27

Onruststoker 27 februari 2018 at 13:01 ????????????????, ???????????? ???????? ???????????? ???????????????????????????????????? ????????????????????????????. ???????????? ???????????????????????? ???????????? 14 ???????????????????? ???????? ???????????????? ???????????????????? ???????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????? ????????????????????????????????, ???????? ???????????????? ???????? ???????????????? ???????????? ???????????????? ???????????????????????????????? ???????????? ???????? ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ????????????????, ???????????????????????? ???????? ???????????????????????????????????????????? ???????????? ???????? ????????????????????????. Inderdaad, die kans is behoorlijk. Het is alleen geen "feit". Laten we het dus niet als zodanig presenteren.

Muxjes
Muxjes27 feb. 2018 - 23:31

Ik weet niet of ik de enige ben, haastig, maar je tekst is grotendeels vervangen door vierkantjes met kruisjes erin. Het lijkt erop dat je op irreguliere wijze een font afdwingt. Het gaat fout op mijn tablet, maar ook op mijn phone. Je reactie is daardoor onleesbaar

Davy ????
Davy ????28 feb. 2018 - 7:08

@muxjes Bij mij ook blokjes, het gaat vooral om geqoute / gecopypaste teksten. De reactie is wel te lezen.

Daniel Dennett
Daniel Dennett28 feb. 2018 - 12:18

@Onruststoker "Dit zijn opmerkelijke reacties die wel iets zeggen over hoe sommige Nederlanders moeite hebben met het feit dat er onder Nederlanders islamofobie kan voorkomen" Probleem is denk ik juist meer dat steeds meer mensen islamofobie en racisme niet als een probleem zien. Hadden ze er maar moeite mee.

Onruststoker
Onruststoker28 feb. 2018 - 13:41

"Probleem is denk ik juist meer dat steeds meer mensen islamofobie en racisme niet als een probleem zien. " Het gedraai geeft aan dat het (nog) niet bon ton is om islamofoob of racist te zijn.

Haastig
Haastig1 mrt. 2018 - 0:06

@Muxjes Dank, ik zie het zelf normaal op m’n apparaten, maar zal andere manier proberen!

FransBrinkman
FransBrinkman27 feb. 2018 - 8:50

Mensen, mensen toch... Het is gewoon maar een kinderspelletje! Iedereen moet wat meer naar Wierd Duk luisteren.

punt2
punt227 feb. 2018 - 8:20

Natuurlijk moeten we dit soort van mishandeling blijven veroordelen en de daders straffen. Geen enkele discussie over mogelijk. Wat ik wel een discussie punt vind is het volgende, wanneer een blanke jongen in Bussum wordt mishandeld en berooft van zijn geld en telefoon en het signalement is licht getint (de jongen zelf sprak over Marokkanen) is geen melding en bijbehorende verontwaardiging te vinden hier op Joop.USSUM - Twee jongemannen op een scooter hebben afgelopen donderdag een jonge Bussumer (14) beroofd van een smartphone. Dat gebeurde op de hei, zo maakt de politie bekend. De jongen was onderweg van school naar huis toen de twee jongens op de scooter plots voor hem stonden. De jongen werd bedreigd met een wapen, kreeg een klap en werd gedwongen z'n telefoon af te staan. De jongen deed dat, waarna de twee daders op de vlucht sloegen. Er wordt nog naar de daders gezocht. Het gaat om twee lichtgetinte mannen, met zwart haar. Ze waren donker gekleed. Eén van hen had een opvallende tas met een blokjesmotief. Bellen met de politie kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. Elke mishandeling is er één teveel maar om alleen aandacht te geven tegen een bepaalde groep maar de door dezelfde groep niet te noemen ben je zelf ook aan het polariseren.

16 Reacties
Muxjes
Muxjes27 feb. 2018 - 9:35

Rob Roy, ik denk niet dat het zinvol is om criminele feiten zonder bepalende maatschappelijke of politieke component op een site als Joop te plaatsen. Er gebeuren elke dag tientallen/honderden criminele feiten met alleen winstoogmerk als doel

Thijs Schokland
Thijs Schokland27 feb. 2018 - 10:01

In Bussum was het te doen om de telefoon, niets persoonlijks. In Emmeloord, naar verluid, vanwege de hoofddoek, hetgeen veel mohammedaanse tienermeisjes karakteriseert. Dat is toch wel iets anders en, hoe beroerd ook voor die knaap uit Bussum, zorgelijker. Overigens ben ik wel benieuwd waar je dit nou moet plaatsen op het spectrum dat loopt van louter pesten tot hardcore islamofobie. Onze nederturken zijn er ook ontdaan van: https://turksemedia.nl/moslima-14-geslagen-emmeloord-vanwege-hoofddoek/

punt2
punt227 feb. 2018 - 11:17

@Muxjes, maar het is wel maatschappelijk bepalend en heeft zelfs politieke componenten. Wat ik bedoel aan te geven is dat wanneer een meisje met een hoofddoek wordt mishandeld dit direct wordt gelinkt aan islamofobie, dit terwijl het wellicht om gewone mishandeling gaat. Wanneer een blond meisje wordt mishandeld door daders met een lichtgetint uiterlijk, is het gewoon mishandeling. Bij de mishandeling van het meisje met de hoofddoek is er misschien best wel sprake van racistisch geweld door de daders. Maar dat de daders bij het blonde meisje ook een racistische motief zouden kunnen hebben (minachting van jonge vrouwen met een bepaalde kleding ? of gebruik van drank of clubbezoek) wordt dit niet vermeld of hier besproken, alsof het er niet zou zijn. Dat is de ongelijkheid in behandeling waar ik het over heb. Mishandeling is mishandeling en moet ten alle tijden worden aangepakt.

Onruststoker
Onruststoker27 feb. 2018 - 11:28

Je bedoelt dit artikel, van 4 maanden geleden? https://www.bussumsnieuws.nl/nieuws/politie/84437/bussumse-jongen-14-met-wapen-van-telefoon-beroofd Ik vrees dat de blokjestas onvoldoende onderscheidend is beschreven om naar te zoeken. Slordig dat BussumsNieuws niet aangeeft welk wapen. Een pistool? Een steen? Een mes? Een stuk hout? Waren ze met een of met twee scooters? Wat we wel zeker weten is dat het om twee lichtgetinte mannen, met zwart haar gaat. "(de jongen zelf sprak over Marokkanen)" Hé, dat is vreemd, dat staat niet in het krantenartikel, hoe weet jij dat?

Onruststoker
Onruststoker27 feb. 2018 - 12:07

"Mishandeling is mishandeling en moet ten alle tijden worden aangepakt." Daar is iedereen het over eens. Een open deur. Maar daarover gaat het hier niet.

Onruststoker
Onruststoker27 feb. 2018 - 16:40

“(de jongen zelf sprak over Marokkanen)” Rob Roy, dat is vreemd, dat staat niet in het krantenartikel, hoe weet jij dat?

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)27 feb. 2018 - 16:44

"Ik vrees dat de blokjestas onvoldoende onderscheidend is beschreven om naar te zoeken. Slordig dat BussumsNieuws niet aangeeft welk wapen. Een pistool? Een steen? Een mes? Een stuk hout? Waren ze met een of met twee scooters?" Dan kan je de zaak in dit artikel ook wel op slot doen. Wat we hier weten (dankzij jou link in een andere reactie) is dat het om twee kortharige blonde jongens met korte zwarte jassen ging. Lichtblond? Donkerblond? Geblondeerd? Regenjas? Leder? Waren ze met een fiets of twee? " Slordig dat BussumsNieuws niet aangeeft welk wapen. " Inderdaad heel slordig

punt2
punt227 feb. 2018 - 16:53

@onruststoker, omdat de jongen hier in de buurt woonachtig is en de beschrijving zelf heeft gegeven, en de kranten/media alleen lichtgetint noemen zonder verdere toelichting. Feit is helaas dat er veel geweld door een bepaalde groep jongeren tegen andere jongeren (niet tot dezelfde groep behorende) wordt gepleegd, dat hier een racistische gevoelens aan ten grondslag liggen is best mogelijk maar wordt nooit onderzocht of vermeldt. Terwijl bij geweld tegen een moslimmeisje dit altijd een racistisch karakter meekrijgt of dat nou terecht is of niet.

BertrandRussell
BertrandRussell27 feb. 2018 - 21:34

@RobRoy Reacties als die van jou zijn al bijna even misselijkmakend als dit soort laffe daden zelf, omdat je smakeloze, feitenvrije voorstelling van voorgetrokken allochtonen bijdraagt bij tot het klimaat waarin dit soort daden gebeuren. "wanneer een meisje met een hoofddoek wordt mishandeld dit direct wordt gelinkt aan islamofobie, dit terwijl het wellicht om gewone mishandeling gaat." Ja hoor. Het zijn de daders zelf die de mishandeling expliciet aan haar hoofddoek linken, Einstein. "Maar dat de daders bij het blonde meisje ook een racistische motief zouden kunnen hebben (minachting van jonge vrouwen met een bepaalde kleding ? of gebruik van drank of clubbezoek) wordt dit niet vermeld of hier besproken, alsof het er niet zou zijn." Je verzint een heel zeurverhaal over ongelijke behandeling en negeert compleet dat er hier duidelijke aanwijzingen zijn voor een haatmisdaad en in het voorbeeld waar jij mee schermt niet.

Muxjes
Muxjes27 feb. 2018 - 23:34

"kranten/media alleen lichtgetint noemen zonder verdere toelichting." De krant heeft gewoon letterlijk het politiebericht gekopieerd, dat doen kranten wel vaker. Ze gaan er geen journalist op af sturen, wat denk je dat dat kost?

Davy ????
Davy ????28 feb. 2018 - 7:20

@JVerheijen Goede reactie op de man waar je hem de schuld geeft van dit soort incidenten. Netjes hoor. Als je nu even wat minder emotioneel reageert en gewoon nadenkt, weet je dat dit 1 kant van het verhaal is en een mogelijk feit is maar geen 100% feit.

punt2
punt228 feb. 2018 - 9:07

@JVerheijen, er wordt nooit melding gemaakt van racistische motieven wanneer de daders "licht getint" zijn. Het wordt ook nooit onderzocht of er racisme mee zou spelen. Maar andersom wordt er altijd van uit gegaan dat dat wel zo is.

BertrandRussell
BertrandRussell28 feb. 2018 - 9:12

@Davy Ik had het over 'aanwijzingen voor een haatmisdrijf', niet over feiten, Sherlock. Probeer eens een keer om vanuit je hoofd en je hart te reageren als er een moslima wordt gemolesteerd en niet vanuit je onderbuik.

Onruststoker
Onruststoker28 feb. 2018 - 11:42

"@JVerheijen, er wordt nooit melding gemaakt van racistische motieven wanneer de daders “licht getint” zijn." Ik denk wanneer daders van een misdrijf duidelijk te kennen geven dat ze het misdrijf vanwege racistische motieven plegen, dat dat dan ook bekend wordt gemaakt. Meestal wordt het echter niet zo expliciet geroepen door daders.

punt2
punt228 feb. 2018 - 17:25

@Onruststoker, dus wanneer een blanke jongen in elkaar wordt getrapt onder het uitroepen van "k..nker hollander" is dat niet racistisch?

Davy ????
Davy ????28 feb. 2018 - 22:32

@JVerheijen Ik reageer vanuit mijn hoofd en hart, en neem niet alles zomaar aan als waarheid alleen maar omdat iemand het zegt, zonder dat er meer feiten op tafel liggen of de andere kant van het verhaal gehoord is. Dat is alles.

Spitsroeden van Graaihanden
Spitsroeden van Graaihanden27 feb. 2018 - 8:06

Los van het feit dat deze belachelijke actie van deze kinderen geen enkele goedkeuring verdient: https://www.journalistenwatch.com/2018/02/27/angelas-tagebuch-26-februar-2018/

4 Reacties
Inspector Gadget
Inspector Gadget27 feb. 2018 - 11:14

Wat heeft het een met de ander te maken?

Onruststoker
Onruststoker27 feb. 2018 - 11:31

Het ontgaat mij volledig op welke manier dit in het topic van dit artikel valt. Kun je dat uitleggen? Ik ben erg benieuwd, Spitsroeden

Spitsroeden van Graaihanden
Spitsroeden van Graaihanden28 feb. 2018 - 6:55

Nogmaals dit soort aanvallen als in het artikel beschreven zijn niet te tolereren. De link wijst voor de genoemde dag naar 29 incidenten uit regionale Duitstalige kranten. Dit zijn de halfkoloms "handgeschreven" stukken die iets verder naar beneden beginnen. Puntje ijsberg van de gebeurtenissen daar. Als tegenwicht tegen dit artikel, om wat berichten te tonen die "de andere kant uit wijzen". De datum in de link is natuurlijk naar believen te wijzigen en dat levert weer tientallen andere berichten op.

Onruststoker
Onruststoker28 feb. 2018 - 11:45

Beste Spitsroeden, ik snap nog steeds waarom dit te maken heeft met deze actie van die twee mannen naar een 14 jarig meisje.

JohnVKR
JohnVKR27 feb. 2018 - 8:05

Dit geweld vormt geen uitzondering. Hijab-dragende vrouwen worden in ons land geregeld bespuugd, uitgescholden, of erger. Dat we daar weinig over lezen, komt doordat de slachtoffers de media niet opzoeken en de media daar ook vaak weinig interesse in hebben. Maar de verhalen die ik heb gehoord zijn talrijk. Vorig jaar gingen mannen opeens hand-in-hand de straat en social media op om solidariteit te betuigen met twee homojongens in Arnhem. Ook Pechtold en Koolmees liepen hand-in-hand op het Binnenhof. Denk je dat Pechtold en Koolmees nu uit solidariteit met een hoofddoek het Binnenhof oplopen? Uiteraard niet!!!! Het interesseert deze mannen geen ene snars, net zoals de meeste politici in Den Haag. Met de mond belijden dat ze tegen discriminatie zijn, maar ondertussen nooit actie ondernemen, dat kenmerkt politiek Den Haag.

5 Reacties
Muxjes
Muxjes27 feb. 2018 - 9:39

Beste JohnVKR, Als twee politici hand in hand het binnenhof oplopen, dan doen ze dat om publicitetsredenen. Daar is niets mis mee. Maar Pechtold met hoofddoekje, daarmee trek je alleen maar lachers, dan maak je dit meisje belachelijk.

Smit3
Smit327 feb. 2018 - 12:53

Dus John hoort talrijke verhalen die niet in de media zijn geweest en is dan verontwaardigd dat politici niet reageren op verhalen die alleen John kent. Ja, zo lust ik er nog wel een paar

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)27 feb. 2018 - 21:15

"Dit geweld vormt geen uitzondering. Hijab-dragende vrouwen worden in ons land geregeld bespuugd, uitgescholden, of erger. Dat we daar weinig over lezen, komt doordat de slachtoffers de media niet opzoeken en de media daar ook vaak weinig interesse in hebben. Maar de verhalen die ik heb gehoord zijn talrijk." Doe niet alsof blanke mensen of niet-moslims nooit iets over zich heen krijgen. Toen ik 8 jaar was werd ik belaagd door een groep oudere jongens, kwam thuis met een gespleten lip, bloed van mijn kin tot mijn navel. Mijn zus is jaren lang heel erg gepest, zelfs een paar keer in de rivier gegooid. Zoveel mensen die ik uit mijn jeugd kende zijn wel eens uitgescholden of neergehoekt. De meeste wel meer dan eens. Gebeurde wel eens in een boeren gat, was ook nog voor de smartphone. Maarja, niemand van ons heeft er ooit de krant mee gehaald, laat staan landelijk nieuws.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)27 feb. 2018 - 21:17

"Maarja, niemand van ons heeft er ooit de krant mee gehaald, laat staan landelijk nieuws." Ok, ééntje heeft er de krant gehaald. Grote lompe gast, liep stomdronken tegen een geparkeerde auto aan, werd boos op die auto en heeft die auto in elkaar geslagen.

Muxjes
Muxjes27 feb. 2018 - 23:26

"Zoveel mensen die ik uit mijn jeugd kende zijn wel eens uitgescholden of neergehoekt. " Ik begrijp dat jij vanuit jouw ervaring niet erg verbaasd bent als ern meisje van 14 door twee mannen van 18 van de fiets wordt afgeduwd en daarna geschopt in haar rug en op haar hoofd. Maar mensen die niet in jouw dorp zijn opgegroeid kunnen daar heel erg van schrikken. Zo erg dat ze aangifte doen en zich laten nazien in het ziekenhuis. Mogelijk durven sommige mensen die dit overkomt jarenlang niet meer goed naar buiten. Daarvan weet ik voorbeelden. Een vrouw, ze zal nu vijftig zijn, is als jonge puber wel eens aangevallen door iemand met kwalijke intentie. Nu, bijna 40 jaar later heeft ze daar nog steeds last van

Spitsroeden van Graaihanden
Spitsroeden van Graaihanden27 feb. 2018 - 7:55

Niet alle nederlandse jongeren zijn zo. Laten we met zijn allen vereend gaan staan tegen geweld. We houden een stille tocht, niemand kan ons uit elkaar spelen. We moeten nu vooral niet de kaart gaan spelen de nederlandse jongeren als racisten weg te zetten.

1 Reactie
Onruststoker
Onruststoker27 feb. 2018 - 11:46

Een stille tocht omdat een meisje van de fiets is geduwd en geschopt? Dan kunnen we elke dag wel een stille tocht houden. Het is erg dat dit gebeurt, maar ergens heb ik het gevoel dat jij dat niet zo vindt, en dat je het probeert belachelijk te maken. Eerst met dat verhaaltje uit Berlijn en Merkel, en nu weer met die stille tocht. Zijn wij in Nederland niet in staat om een islamofobe mishandeling gewoon serieus te nemen, zonder die belachelijk te maken, of in twijfel te trekken of het wel echt is gebeurd?

TurkseTurk
TurkseTurk26 feb. 2018 - 22:37

Wilders mag verantwoording afleggen voor het verspreiden van Haat en verdeeldheid onder het Nederlandse volk. Dat meisje is nu getekend voor het leven. Zij zal altijd het gevoel hebben van hun en wij. NooIt zal ze zich ooit nog kunnen identificeren met het ikke van Wilders. Met dank aan Wilders zijn ideeën waarmee hij in alle vrijheid Nederland mee schaad.

3 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens27 feb. 2018 - 6:33

@ TurkseTurk Jij schrijft: Wilders mag verantwoording afleggen voor het verspreiden van Haat en verdeeldheid onder het Nederlandse volk. De teksten van Wilders zijn exact gelijk aan die van Erdogan. En overigens ook jouw eigen bijdragen. Inderdaad is Wilders verantwoordelijk voor polarisatie in Nederland, maar dat ben jij ook en Erdogan ook. Dus als jij naar Wilders wijst is dat erg merkwaardig. Jullie zijn geestverwanten.

Zandb
Zandb27 feb. 2018 - 8:20

Turk Als u bent wie u zegt te zijn, als u meent wat u zegt te menen en als waar is wat u beweert, hoe erg moet het dan wel niet zijn gesteld met al die mensen in die Turkse gevangenissen, die daar zitten o.g.v. niet bewezen bewijzen. Wat dan allemaal mogelijk gemaakt wordt door de leider, Erdogan?

robert vos
robert vos27 feb. 2018 - 10:47

U heeft nog een lange weg te gaan. Wat zou u toch aan moeten met uw mening als er geen "Wilders" was geweest om op af te geven. Vergeet niet dat Wilders alleen een podium kon creëren door de opdringerige wijze waarop de z.g. moslims zich denken te moeten profileren in Nederland. Leven en laten leven was ooit waar Nedereland mee werd geprezen in het buitenland. Hopelijk komt dit, ondanks de polarisatie, weer terug. Naast, en met elkaar leven maakt het leven draagbaar.

Libertain
Libertain26 feb. 2018 - 14:41

Dit is opnieuw, voor de zoveelste keer uiting van xenofoob geweld, waar de Premier ("Van alle Nederlanders") zou openlijk een standpunt moeten aannemen, het xenofoob geweld veroordelen in plaats van dat we steeds moeten aanhoren dat er geen gevaar is vanuit extreem-rechts. Die vlieger gaat niet meer op.

3 Reacties
Aggedamarwit
Aggedamarwit26 feb. 2018 - 18:04

Zoals teflon Rutte, premier van alle Nederlanders, zich ook regelmatig uitspreekt tegen verbaal en fysiek gewelden en bespugingen door onze islamitische kansparels van niet gehoofddoekte meisjes bedoelt u? Ik bedoel, ik ben het met u eens hoor, het is een verachtelijke daad en Rutte mag zich wat mij betreft gerust uitspreken, maar dan wel gelijke monniken, gelijke kappen en graag ook evenredige aandacht in de media. Of is dat teveel gevraagd?

Muxjes
Muxjes26 feb. 2018 - 20:07

"gelijke monniken, gelijke kappen en graag ook evenredige aandacht in de media" Rutte spreekt zich af en toe over dat soort zaken uit, maar media aandacht, daar gaat hij niet over. We zijn niet in Noord Korea

Aggedamarwit
Aggedamarwit28 feb. 2018 - 10:56

''maar media aandacht, daar gaat hij niet over. We zijn niet in Noord Korea'' Dat klopt, maar dat zeg ik dan ook niet.

Inspector Gadget
Inspector Gadget26 feb. 2018 - 14:29

Bedankt meneer Wilders en Baudet!

11 Reacties
Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)26 feb. 2018 - 17:01

Denk je werkelijk dat dit de schuld van die twee is?

simpson_jr
simpson_jr26 feb. 2018 - 17:21

@Bane, ik neem aan dat ze niet zelf de daad verricht hebben, maar het zou me in positieve zin verbazen als ze er 20 seconden voor uittrekken om zoiets als dit af te keuren.

Aggedamarwit
Aggedamarwit26 feb. 2018 - 20:06

''maar het zou me in positieve zin verbazen als ze er 20 seconden voor uittrekken om zoiets als dit af te keuren.''' Hoe lang heeft het u geduurd om uw afkeuring uit te spreken? Meer of minder dan 20 seconden? Of bent u van plan een lezing over dit incident te houden?

simpson_jr
simpson_jr26 feb. 2018 - 22:18

@aggedamarwit, ik denk dat je best een flinke lezing zou kunnen houden over het negeren van ellende zodra het mogelijk een moslim betreft. Van de meerderheid is bekend dat ze hier hun uiterste best doen om goed samen te leven , heb jij geertje hen al eens een hand zien schudden ?

Zandb
Zandb27 feb. 2018 - 9:16

Gadget Ik vind het wat overdreven en een op dezelfde afkeurenswaardige manier van redeneren om Wilders en Baudet hier verantwoordelijk voor te stellen. Mensen doen in eerste instantie wat ze doen en zijn daar verantwoordelijk voor. Pas wanneer er duidelijk aanwijsbaar een link ligt met de genoemde personen, dan pas zou je er voorzichtig van kunnen spreken dat dit een gevolg is van wat de tegenpartij dan zo makkelijk 'demoniseren' noemt. U gaat zich daaraan hoop ik toch niet echt 'schuldig' maken?

Inspector Gadget
Inspector Gadget27 feb. 2018 - 11:21

@Zandb In mijn optiek zou zoiets niet gebeurt zijn als GW niet jaren lang haat tegenover moslims had gezaaid. Ook ben ik er ook een beetje klaar mee om alles netjes en volgens de regels af te wachten terwijl extreem rechts met hun geroeptoeter steeds meer aanhang krijgt. Misschien word het tijd dat links met dezelfde verheven stem gaat terug schreeuwen. Het is voor mij duidelijk dat hun tactiek van roeptoeteren werkt, dus waarom wij niet met ongegronde argumenten roepen wat een hogere kans van waarheidsgehalte heeft?

Zandb
Zandb27 feb. 2018 - 12:06

Gadget Het is mijn hoop dat mensen ten uitvoer brengen, dat adeldom nu juist verplicht.

Spamaccount
Spamaccount27 feb. 2018 - 12:39

Big guy Bane (4u) 26 februari 2018 at 18:01 Denk je werkelijk dat dit de schuld van die twee is? Indirect zou je kunnen stellen van : Guilty by association. Dus het antwoord is Ja.

Davy ????
Davy ????27 feb. 2018 - 16:40

@Spamaccount Met die logica van "Guilty by association" zijn alle moslims dan ook terroristen? Gezien ze hetzelfde geloof aanhangen.

BertrandRussell
BertrandRussell27 feb. 2018 - 21:43

@Davy Als alle moslims net zo'n haat tegen de Westerse cultuur zouden uitdragen als Wilders tegen moslims, dan zou je vergelijking opgaan.

Davy ????
Davy ????28 feb. 2018 - 7:40

@JVerheijen "Als alle moslims net zo’n haat tegen de Westerse cultuur zouden uitdragen als Wilders tegen moslims, dan zou je vergelijking opgaan." Ik denk niet dat alle moslims haat hebben tegen de westerse cultuur maar veel wel of op zijn minst veel onbegrip. En af en toe leid dit door sommige extreme aanhangers van dat geloof tot een aanslag en doden, bij Wilders blijft het tot nu toe bij woorden. Als de moslim "haat" is het tegen cultuur en als Wilders "haat" is het tegen de mensen/moslims?. Volgens mij is hij tegen de islam (cultuur/ideologie) en niet perse tegen de mensen / moslims.

Davy ????
Davy ????26 feb. 2018 - 13:58

De politie noem het mishandeling, joop noemt het islamofobisch geweld? Zou voorzichtig zijn met dat zeggen en conclusies trekken voordat alle feiten bekend zijn.

22 Reacties
Inspector Gadget
Inspector Gadget26 feb. 2018 - 14:31

Feit is dat ze mishandeld is omdat ze haar hoofddoek niet af wilde doen. Hoe zouden u, TB of GW dat willen noemen?

Libertain
Libertain26 feb. 2018 - 14:36

Kun je nog Nederlandse taal lezen? ("..joop noemt het islamofobisch geweld?") - (" Ze riepen dat het meisje haar hoofddoek af moest doen. Toen het meisje dit niet deed...") -(" Ze werd geschopt tegen onder andere haar hoofd en rug. ") Dit is de praktische illustratie van de populaire "EIgen-volk-eerst!!"

Onruststoker
Onruststoker26 feb. 2018 - 15:12

Natuurlijk, ageren tegen een hoofddoekje kan ook katholieken of joden betreffen, daarvan dragen de vrouwen soms ook om religieuze redenen een hoofdbedekking. Misschien zijn ze wel tegen borstkanker, want bestraalde vrouwen dragen soms ook een hoofddoekje

BartP2
BartP226 feb. 2018 - 16:26

Ik vind het ook raar om er meteen maar het etiket 'islamofobie' op te plakken. Dat geeft het gelijk een politieke lading. Intolerant en laf, dat is het. Er zit een steekje los bij deze twee jongens.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)26 feb. 2018 - 16:49

Als wat het 14-jarig meisje zegt waar is, is dit een islamofobische daad.

simpson_jr
simpson_jr26 feb. 2018 - 17:01

@onruststoker, toen ik vorig jaar bestraald werd zat er een medepatient, met hoofddoek, te jammeren dat Geert niet serieus genomen werd. Het kostte wat moeite, gelukkig ben ik beschaafd gebleven en niet in lachen uitgebarsten.

enweerwordtervolopgedemoniseerd
enweerwordtervolopgedemoniseerd26 feb. 2018 - 18:57

Ik vind dit gewoon een aanslag met terroristische motieven.

Edwin8
Edwin826 feb. 2018 - 23:39

Ik snap dat Davy sceptisch is. Helaas hebben we regelmatig te maken met valse aangiften. Vorig jaar was er zogenaamd sprake van een racistische kloppartij, vervolgens bleek dat de jongen alles zelf verzonnen had. (hier op joop werd daar later netjes over gerectificeerd.) Een handgemeen/verkeersruzie in Rotterdam werd aangemerkt als islamofobie omdat er een moslima bij betrokken was. En in Canada was er een meisje wat het zelfs tot aandacht van Trudeau wist te schoppen met een verhaal dat ze was aangevallen door rechts extremisten. Achteraf bleek het hele verhaal in scene gezet door de familie zelf. Al deze valse aangiften hebben hetzelfde resultaat als valse aangiften van verkrachting. Het ondermijnd terechte aangiften en men gaat twijfelen aan slachtoffers. Ze heeft aangifte gedaan, dat is een feit wat klopt. Verder is er nog helemaal niets bewezen. We hebben wel steeds vaker te maken met laffe aanvallen, en ja dat klimaat wordt geschapen door bepaalde politici.

Muxjes
Muxjes27 feb. 2018 - 7:41

"Helaas hebben we regelmatig te maken met valse aangiften. " Edwin Na medische controle in het ziekenhuis bleek het slachtoffer, naast diverse blauwe plekken, een lichte hersenschudding te hebben. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval en heeft een signalement van de daders verspreid.

Muxjes
Muxjes27 feb. 2018 - 8:07

"Intolerant en laf, dat is het." "Maar niet islamofoob", schrijf je, BartP. Waar denk jij dan dat deze pubers intolerant naar waren. Ze riepen iets over haar hoofddoekje. Hoezo zou dat niet islamofoob zijn, volgens jou? Ik ben wel erg benieuwd naar jouw oorspronkelijke duiding.

Haastig
Haastig27 feb. 2018 - 9:41

@inspector gadget Hoewel ik me kan voorstellen dat het waar is, is het nog geen “feit”. Het is nu nog een relaas van een tienermeisje. Het kan islamofobie zijn, het kan een poging tot aanranding zijn -ongerelateerd aan haar religie-, het kan bv een wraak-actie zijn nav haar gedrag eerder, het kan verzonnen zijn door het meisje dat simpelweg met de fiets gevallen is.... Ik kan me voorstellen dat het echt gegaan is zoals het meisje heeft verteld en dan vind ik het islamofobie. Het is echter niet gezegd dat de rechter er hetzelfde over oordeelt, je kan immers ook een stel hand-in-hand lopende homo’s in elkaar trappen onder scheldwoorden er 1 met een betonschaar z’n gebit eruit rammen, zonder dat de rechter dat erkent als “homohaat”. Een tijd geleden stond hier een artikel over een zwarte jongen die zomaar in elkaar geslagen was. Politie concludeerde dat er wel geduw en racistisch-gescheld was geweest nadat de betreffende knul biertjes had gejat of omgegooid oid, maar dat hij zeer waarschijnlijk in z’n eentje, dronken, met de fiets was gevallen.. Voorlopig is er alleen nog sprake van “vermoedelijk”, niet van “feit is”.

Inspector Gadget
Inspector Gadget27 feb. 2018 - 11:27

@haastig Voorlopig is er alleen nog sprake van “vermoedelijk”, niet van “feit is”. Gaat u deze terughoudenheid ook gebruiken als het bericht voor u aannemelijker is dan deze? Bij deze ga ik u op uw eigen betoog controleren!

Onruststoker
Onruststoker27 feb. 2018 - 11:41

Haastig, in elk geval heeft ze wel de politie overtuigd, want de politie heeft een signalement verspreid, dat doet de politie alleen wanneer ze het voorval serieus geloofwaardig vindt. Het meisje was, terwijl ze op de grond lag, half onder haar fiets, geschopt tegen haar hoofd en haar rug, ze had blauwe plekken die overeen kwamen met haar verhaal. "het kan bv een wraak-actie zijn nav haar gedrag eerder" Je bedoelt dat het meisje de jongens ook gemolesteerd had, en dat ze daarvoor wraak namen? "het kan een poging tot aanranding zijn -ongerelateerd aan haar religie" Op klaarlichte dag, in een woonwijk, een meisje aanranden? Ik moet zeggen dat je wel heel veel moeite doet om het verhaal te relativeren. Mijn vraag is waarom je dat doet? Wat is jouw belang erbij dat wij dit misdrijf niet aan islamofobie linken, en het ook als minder ernstig zien? Ik ben erg benieuwd naar je verklaring hiervoor.

Zandb
Zandb27 feb. 2018 - 12:04

Haastig Je kan inderdaad een homopaar met een betonschaar te lijf gaan zonder dat er sprake is van homohaat zoals je een meisje met een hoofddoek te lijf kan gaan zonder dat er sprake is van een islamgerichte actie *. Een rechter spreekt recht o.b.v. de hem bekende feiten en hij bepaalt daarmee niet wat er dan werkelijk gebeurd is. * Nu ik van een islamgerichte actie spreek, realiseer ik me, dat ook acties die als door de islam veroorzaakt worden beschouwd worden - zie bv de typische reactie van Rob Roy hierboven - voor een dergelijke reactie in aanmerking komen.

Edwin8
Edwin827 feb. 2018 - 13:55

Muxjes. Ze is in het ziekenhuis geweest en heeft verwondingen. Ook dat zijn feiten. De zaak waar ik naar verwijs die vorig jaar hier op Joop voor veel opwinding zorgde en later gerectificeerd werd was ook een zaak met gewonden. Een jongen had zogenaamd klappen gekregen van racisten maar later bleek dat hij stomdronken van zijn fiets was gevallen. Oftewel, de verwondingen waren echt maar de oorzaak hoe hij ze had opgelopen was toch wat anders dan hij eerst gezegd had. En die valse aangiften verpesten het voor echte slachtoffers. En ik twijfel niet aan het meisje hoor, maar het meteen opblazen tot gigantische proporties zonder dat er al teveel bekend is lijkt mij onverstandig.

Onruststoker
Onruststoker27 feb. 2018 - 14:19

Edwin, ook jij behoort tot de schaamlapjes cultuur. Het bekende schaamlapje, volop twijfel zaaien over de oprechtheid van het slachtoffer en dan zeggen dat je niet twijfelt, want vorige jaar was er een jongen stomdronken van zijn fiets gevallen. Het gaat hier om een islamitisch meisje van 14 jaar, ze kwam van school. Hoe groot acht jij de kans dat ze om 15.45 uur stomdronken van de fiets is gevallen?

Davy ????
Davy ????27 feb. 2018 - 16:45

@Onruststoker Een verhaal kan vele versies hebben. Misschien was ze van haar fiets gevallen en is haar kleding kapot gegaan, die kleding was net nieuw gekocht door haar ouders, en die zouden niet blij zijn om te horen dat het kapot is, door te zeggen dat ze van de fiets is geduwd ontwijkt ze de ruzie met haar ouders. Ik zeg niet dat dit is wat er gebeurt is, maar zonder alle feiten te weten kunnen we niet zomaar alles aannemen voor de waarheid. Mocht het zo zijn gegaan zoals ze zegt, is dit natuurlijk treurig en dienen die jongens gestraft te worden.

Haastig
Haastig27 feb. 2018 - 17:09

Inspector Gadget 27 februari 2018 at 12:27 "Gaat u deze terughoudenheid ook gebruiken als het bericht voor u aannemelijker is dan deze? Bij deze ga ik u op uw eigen betoog controleren! " Ik zeg: doen ! Dan zal je zien dat ik nooit het woord "feit" gebruik over zaken waar ik niet bij ben geweest en die niet bewezen zijn. Wel gebruik ik bewoordingen als "vermoedelijk", "aannemelijk" of "als X dan vind ik".

Edwin8
Edwin827 feb. 2018 - 18:13

Onruststoker. Ik wijs alleen op het feit dat er in het verleden wel eens vaker zaken zijn aangemerkt als islamofobisch (verkeersruzie in Rotterdam) of als racistisch en dat het verhaal achteraf wel degelijk anders was. Verder zeg ik dat ik niet aan haar verhaal twijfel, maar wel waakzaam ervoor ben dat verhalen niet meteen tot gigantische proporties opgeblazen hoeven te worden. Overigens twijfelt de politie ook niet aan haar verhaal omdat ze er zelf mee naar buiten komen.

Haastig
Haastig27 feb. 2018 - 19:19

Onruststoker 27 februari 2018 at 12:41 “???????? ???????????? ???????????????????? ???????????????????? ???????? ???????????? ???????? ???????????????????????????? ????????????????????????????????????, ???????????????? ???????? ???????????????????????????? ???????????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????, ???????????? ???????????????? ???????? ???????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????????? ???????? ???????????? ???????????????????????????? ???????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ????????????????????.” Inderdaad, de politie heeft getuigen gezocht van mishandeling. Ook ik kan me voorstellen dat het relaas van het meisje waar is, vandaar dat ik dat zei. Daarmee is het is alleen nog geen “feit”. “???????????? ???????????? ???????? ???????????? ????????????????????-???????????????????? ???????????????? ???????????? ???????????????? ???????????????????????? ????????????????????????” [???????? ???????????????????????????? ???????????? ???????????? ???????????????????????? ???????? ???????????????????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????????????? ????????????, ???????? ???????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????????????????? ?????????????????????] Nee, dat bedoelde ik niet. Het kan wel zijn dat ze eerder iets deed of gezegd heeft wat de knullen niet beviel en dit daarom wraak was. Er staat in het artikel dat ze tegen de knullen zei dat ze hun mond moesten houden, misschien heeft ze ze uitgescholden. Dat kan voor sommigen een reden zijn om er op te meppen. Daarmee zeg ik absoluut niet dat gerechtvaardigd is, wel dat er een andere motivatie aan ten grondslag kan liggen: ze is in dat geval waarschijnlijk niet gemept omdat de knullen haar hoofddoek wilden afdoen, maar omdat ze verbaal (terecht) van zich afbeet. Er worden geregeld mensen het ziekenhuis ingeslagen omdat ze iets deden wat een ander niet beviel. Kortom, aan malloten geen gebrek. “???????????? ???????????? ???????????? ???????????????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????? ???????????????? -???????????????????????????????????????????????????? ???????????? ???????????????? ????????????????????????????” [???????? ???????????????????????????????????????????? ????????????, ???????? ???????????? ????????????????????????????????, ???????????? ???????????????????????? ????????????????????????????????????? ???????? ???????????????? ???????????????????????? ???????????? ???????? ???????????? ???????????????? ???????????????? ???????????????????????? ???????????????? ???????? ???????????? ???????????????????????????? ???????? ????????????????????????????????????????????.] Je bent zeker man, dat je denkt dat aanranding met geweld minder erg is. Het was géén relativering. En ja, aanrandingen gebeuren, net als verkrachtingen, net als mishandelingen ook gewoon overdag. [???????????????? ???????????????????? ???????? ???????????????????????? ???????? ???????????? ????????????????? ???????????? ???????? ???????????????? ???????????????????????? ???????????????????? ???????????? ???????????? ???????????? ???????????????????????????????? ???????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????????? ????????????????????????, ???????? ???????????? ???????????? ???????????? ???????????????????????? ???????????????????????????? ????????????????? ???????? ???????????? ???????????? ???????????????????????????????? ???????????????? ???????? ???????????????????????????????????????? ????????????????????????????????.] Ik gaf aan dat Inspector Gadget op dit moment ten onrechte het woord “feit” gebruikt. Waarom heb je daar bezwaar tegen? Wat ik dan overigens wel weer opvallend vind, is dat er nu gesproken wordt over “feit” terwijl er niets bewezen is en dat ik op de vingers getikt wordt als ik zeg dat het woordgebruik "feit" voorbarig is. Terwijl hier regelmatig, door diverse mensen bij artikelen over bijv aanrandingsperikelen, of klachten over voor “hoer” uitgemaakt worden, nogal eens gereageerd wordt met “bewijs or it did not happen”. Waarom is dat? Ik hoop overigens dat er getuigen naar voor komen, zodat het verhaal van het meisje bevestigd kan worden en de knullen ook vervolgd kunnen worden, ipv wegwandelen.

Haastig
Haastig27 feb. 2018 - 19:22

Zandb 27 februari 2018 at 13:04 Fijn, je snapt eindelijk wat ik je al meermaals heb proberen uit te leggen.

Zandb
Zandb28 feb. 2018 - 7:38

Haastig Heb ik ooit iets anders beweerd dan dat een rechter recht spreekt?

Klaas Punt
Klaas Punt26 feb. 2018 - 13:58

Stoere jongens! Goed dat ze dat niet in een grote stad hebben gedaan waar overal camera's staan.

4 Reacties
Aggedamarwit
Aggedamarwit26 feb. 2018 - 17:59

Die dan toevallig uit staan, ergens anders naar toe kijken? Of juist niet? Vragen, vragen....

Loebkesman
Loebkesman26 feb. 2018 - 19:40

@Aggadeamarwit. Ook al staan ze aan. We hebben altijd het 'lage-suikerspiegel'-argument.

Muxjes
Muxjes26 feb. 2018 - 20:05

"Vragen" Jij gelooft werkelijk dat meerdere politie-agenten met medewerking van het bureau en leveranciers van camerabeelden, ambulance personeel en eerste hulp verpleegkundigen een terroristische aanslag onder de pet hielden? Of dacht je even dat je op geenstijl was waar men niet zo kritisch is?

Muxjes
Muxjes26 feb. 2018 - 21:17

"We hebben altijd het ‘lage-suikerspiegel’-argument." Maak jij nu grapjes over iemand met diabetes, Loebkesman, ga je een diabetes patient nog een schop na geven als hij een ongeluk krijgt? En hoe voelt dat dan? Moet je dan ook schaterlachen? Het zou mij niet verbazen als die pubers die dit meisje tegen de grond werken ook dat soort grapjes maken. Voor jouw informatie, een lage bloedsuikerspiegel kan zeer ernstige gevolgen hebben, en kan objectief worden gemeten. Bij een te lage bloedsuikerspiegel kunnen er diverse verschijnselen ontstaan. Niet iedereen krijgt last van dezelfde klachten, het kan dus verschillen per persoon. Over het algemeen kan men last krijgen van honger, duizeligheid, hartkloppingen, verwardheid, zweten, gapen, rusteloosheid, dubbelzien, hoofdpijn en beven. In sommige gevallen kan iemand het bewustzijn verliezen. http://www.bloedsuikerspiegel.net/lage-bloedsuikerspiegel/