Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tienermeisje slachtoffer islamofobisch geweld in Emmeloord

  •  
26-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
8048196067_02ed752ef4_o

© cc-foto: Jos @ FPS-Groningen https://flic.kr/p/dgc7ia

Update 19 maart: Omdat er geen getuigen van het incident gevonden zijn – ook niet de getuige die het incident gezien zou hebben – en het verhaal van het meisje niet wordt ondersteund door camerabeelden, is het onderzoek stopgezet. Een woordvoerder van het OM laat weten :
Dit alles leidt tot twijfel over de juistheid van de aangifte en tot een gebrek aan aanknopingspunten voor verder onderzoek. Daarom is het onderzoek gestopt.
26 februari: Een veertienjarig meisje is vorige week woensdag in Emmeloord mishandeld omdat ze een hoofddoek droeg. Dat meldt de politie :
Rond 15.45 uur fietste een scholiere vanaf de Peppellaan naar huis, toen zij bij de Moerasandijviestraat twee jongens voor haar zag fietsen. De jongens draaiden zich om en begonnen te lachen. Ze riepen dat het meisje haar hoofddoek af moest doen. Toen het meisje dit niet deed en zei dat ze hun mond moesten houden, sprongen de jongens van hun fiets af en kwamen naar haar toe. Het slachtoffer werd van haar fiets geduwd en viel op de grond. Ze werd geschopt tegen onder andere haar hoofd en rug. Hierna gingen de daders ervandoor en het hevig geschrokken slachtoffer kroop onder haar fiets uit. Ze ging met veel pijn naar huis, waar de politie werd gewaarschuwd. Na medische controle in het ziekenhuis bleek het slachtoffer, naast diverse blauwe plekken, een lichte hersenschudding te hebben.
De politie is op zoek naar getuigen van het voorval en heeft een signalement van de daders verspreid.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.