Joop

Tienduizenden inwoners Sydney op de vlucht voor watersnood

  •  
08-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
Floods in New South Wales

© epa09808785 SES volunteers launch an inflatable rescue boat in Camden, South Western Sydney, Australia, 08 March 2022. People in south and southwestern Sydney suburbs have been told to evacua

In het oosten van Australië moeten inwoners hals over kop hun huizen verlaten omdat hevige regenbuien zorgen voor overstromingen. Er zijn inmiddels twintig mensen om het leven gekomen door de natuurramp die al een week aan de gang is. 60.000 inwoners hebben te horen gekregen dat ze moeten evacueren naar veiliger gebieden omdat zware stormen en overstromingen hun woongebied teisteren. De politie moest mensen redden uit auto’s die half onder water raakten. Veel auto’s worden meegesleurd door het water. Het meteorologisch instituut waarschuwt dat de komende 48 uur heftig zullen worden.
Geen video? Klik hier.
De beschermende voorzieningen van de stad blijken achterhaald en niet voldoende om de inwoners te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering die nu optreden.
Geen video? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Paul Spijkers
Paul Spijkers8 mrt. 2022 - 10:03

Sydney is de grootste stad, vandaar het nieuws hier, maar De Guardian heeft al 112 artiekelen hierover. Het was veel erger in Lismore, Ipswich, Maryborough, Murwillumbah, en Brisbane. Daar bleef het systeem veel langer hangen. 10 tot 18 cm regen in een enkele week in valeien omringt door bergen die als een trechter het water naar beneden deden razen, met beekjes die zich overal ineens ontpopten in ontzettend snelle vernietigende kolkende brede rivieren, en rivieren die de hoogste vloed in een eeuw hadden, ondanks de waterwerken die sinds toen gebouwd zijn.

2 Reacties
Paul Spijkers
Paul Spijkers8 mrt. 2022 - 10:05

https://www.theguardian.com/australia-news/australia-east-coast-floods-2022

Uw Psychiator
Uw Psychiator8 mrt. 2022 - 11:10

@ Paul Spijkers - dank voor je aanvullende informatie en de verwijzing naar The Guardian.

vdbemt
vdbemt8 mrt. 2022 - 9:35

Sodeknetter. Wat zullen Baudet, Wilders en Haga hiervan vinden? Dit hoort? Niets aan de hand.

3 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe8 mrt. 2022 - 11:06

De wilde dieren, met name zeekoeien en schildpadden hebben het zwaarder ben ik bang. Hun zeegrasvelden verdwijnen onder de modder.

Paul Spijkers
Paul Spijkers8 mrt. 2022 - 11:40

Maar 20 mensen dood. En massaal veel dieren zijn weggespoelt en verdronken of omgekomen van onderkoeling met water onder veren en vacht. Nesten tot 14 meter, jonkies, kleine dieren, oude dieren, dieren die ondanks de blijvende regen toch weer op voedsel uit moesten, en veelal dieren die in het pad van de kracht van het water en de projectielen die mee stromen. Daar zien we bijna niets van wanneer her aan het gebeuren is. Platypus redding: https://youtu.be/XqG5bK-qiz8

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 mrt. 2022 - 10:20

Een vogelbekdier? Net als bij de branden betaalt de natuur de grootste prijs.