Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Tien vrijkaartjes voor vrouwen in boerka's

  •  
02-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Anuar.jpg
Twents theater maakt discussie over boerka's belachelijk
De eerste tien vrouwen die in boerka naar de voorstelling van de Marokkaanse standup-comedian Anuar komen, mogen gratis naar binnen. Het Twentse Verborgen Theater wil daarmee het statement maken dat iedereen welkom is en dat het afgelopen moet zijn met de onzinnige discussie over boerka’s en hoofddoeken.
In zijn voorstelling Gedreven zal Anuar de boerka niet ongemoeid laten. De actie van het Twents theater is eenmalig en is alleen van toepassing op de voorstelling van de Marokkaanse standup-comedian op 9 november. De eerste tien vrouwen die in boerka komen, krijgen een plek op de eerste rij, vertelt de programmeur van het Verborgen Theater aan RTV-Oost. RTV-Oost: Gratis entree voor vrouwen in boerka

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (21)

HugoSpanje
HugoSpanje2 nov. 2010 - 16:30

Als je tien vrijkaartjes uitlooft aan mannen met een peniskoker komen er tien mannen met een peniskoker. In de provincie Zeeland moet men dan zelfs dranghekken plaatsen :-)

AlbertHofmann
AlbertHofmann2 nov. 2010 - 16:30

Typisch Nederlandse manier van aandacht trekken voor een voorstelling, ik zou zeggen Anuar is ingeburgerd!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa2 nov. 2010 - 16:30

Ik vind het een ''natte haat'', met andere woorden, ik heb gelachen. Want je hebt ook ''droge haat'', dat is gevaarlijk. Alle dat gezeikt over wat en wie er achter zou zitten, interesseert mijn niet. De grap moet grap blijven, maar kijk uit als de grap een definitie wordt dan sta ik op twee poten, sorry, op vier.

Echo10
Echo102 nov. 2010 - 16:30

Ik denk dat het tijdelijk Boerkalo moeten noemen. En laat niemand zich iets aantrekken wat ze aan moeten trekken, dat zou pas een aantrekkelijk idee zijn.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods2 nov. 2010 - 16:30

Huh? "Twents theater maakt discussie over boerka's belachelijk" zegt het tegenovergestelde van: "Marokkaanse standup-comedian Anuar (...). Het Twentse Verborgen Theater wil daarmee het statement maken dat iedereen welkom is en dat het afgelopen moet zijn met de onzinnige discussie over boerka's en hoofddoeken."

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai2 nov. 2010 - 16:30

Een goede reclame stunt meer niet. Draagt helemaal niets bij, enkel meer bezoekers.

Veenstra2
Veenstra22 nov. 2010 - 16:30

Beschamende actie. Het 'Twentse Verborgen Theater' geeft vrijkaartjes aan vrouwen die te koop lopen met het meest verstikkende instrument van het theater van de wreedheid der vrouwenhatende islamisten. Als vrouwen in Europa dat vrijwillig doen, zijn ze zelf kwaadaardig. Als ze het onder dwang doen, zijn ze een middel om kwaadaardige kerels hun urinemerk in de Westerse maatschappij te laten deponeren. In beide gevallen is het signaal van het Twentse Theater niet grappig, maar naargeestig en verwerpelijk. Zo lang 'links' dergelijke fratsen 'leuk' of 'nodig' vind, zal de kloof met de kiezer alleen maar groeien. Dus de machtsbasis voor sociaaldemocratisch economisch beleid - lees: goede publieke voorzieningen en een fatsoenlijke sociale zekerheid - verder afkalven. Zo lang 'links' het spoor bijster blijft en aanzien van de politieke islam, offert ze de facto de zwakkeren in de samenleving op aan godsdienstige extremisten. 'Links' moet keihard néé gaan zeggen tegen het islamisme, haar machinaties, haar instrumenten en haar symbolen. Juist omdat er ook gematigde moslims zijn, die niet op één hoop gegooid mogen worden met islamisten. En dat laatste is precies wat Het Twentse Theater faciliteert. Diep triest, stupide en laakbaar.

4 Reacties
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat2 nov. 2010 - 16:30

Alweer een aanhanger van de islamcomplottheorie.

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag2 nov. 2010 - 16:30

Links moet helemaal niks. Links moet vooral niet meegaan in het rechts populistisch gewauwel en de roep om symboolwetgeving tegen 300 burka's. Niemand is VOOR de boerka, ook links niet. Alleen laat links zich niet ophitsen door de anti-islamdoctrine van een blonde god uit venlo.

brynnar
brynnar2 nov. 2010 - 16:30

"Zo lang 'links' het spoor bijster blijft en aanzien van de politieke islam,(...)" Mag ik vragen om welke politieke islam het gaat? De Islam Democraten? http://www.islam-democraten.nl/ Of de NMP? http://www.nederlandsemoslimpartij.nl/ Welke van deze twee dreigt straks een overtuigende meerderheid in het parlement te gaan halen? Meer smaken politieke islam hebben we volgens mij niet.

harryo2
harryo22 nov. 2010 - 16:30

'Links' moet keihard néé gaan zeggen tegen het GEERTISALisme, haar machinaties, haar instrumenten en haar symbolen. Juist omdat er ook gematigde GEDUPEERDEN zijn, die niet op één hoop gegooid mogen worden met GEERTISAListen. En dat laatste is precies wat Het Twentse Theater NIET faciliteert. HELAAS, HELAAS, HELAAS.

Yggdrasil
Yggdrasil2 nov. 2010 - 16:30

Het Twentse Verborgen Theater in Boekelo ? Ik denk maar zo dat er nog nooit iemand in Boekelo is geweest die ooit wel eens iemand in een Boerka heeft gezien. De aanwezigheid van een Boerka-dragende vrouw zou sowieso al een toeristische attractie zijn.

1 Reactie
roonie
roonie2 nov. 2010 - 16:30

Er zijn in de directe omgeving aldaar diverse AsielZoekersCentra YggY. Deze waren de laatste jaren druk bezet Hierdoor is de burka ter plaatse een algemeen bekend verschijnsel. Volstrekt niet onbekend daar

[verwijderd]
[verwijderd]2 nov. 2010 - 16:30

Een soort rariteitenkabinet voorstelling. Is er een complot worden ze wel gefouilleerd want ja het zijn toch extremisten. Waar komen die Boerka dragende vrouwen vandaan zullen het wel vrouwen zijn of zit er een bombadement actie onder van mannen met snorren. Is dit islamisering (humor). Op Salto tv is er een islamistische vrouwen hardloopclub. Geboren uit een vrouw ze traint de vrouwen in lange jurken om de marathon te gaan lopen. Ik heb erom moeten lachen : vrouwen met die onhandige lange dracht die hardlopen. Het was mijn moment van de lach van dit jaar, zonder betuttelingsteun van de lachgoeroe. We gaan dan toch met een glimlach het jaar uit. Er was ook een soort actie een paar jaar geleden met hoofddoek gereserveerd in theater en bioscoop? We zijn wel erg gefixeerd geraakt, kunnen we nog weleens adamhalen zonder overal iets achter te zoeken?

1 Reactie
harryo2
harryo22 nov. 2010 - 16:30

Ik vind ook dat we niet overal iets achter moeten zoeken. Blijf lachen. Mensen die overal iets achter zoeken zijn paranoide. En die zijn niet zo in de haak...

cmore
cmore2 nov. 2010 - 16:30

Veel vrouwen die gedwongen een burka te dragen, komen niet verder dan de supermarkt, laat staan dat ze van manlief naar het theater mogen.

1 Reactie
misslobena
misslobena2 nov. 2010 - 16:30

Hmm hmm, vooroordelen, vooroordelen. De meeste van hen worden juist niet gedwongen. Er zijn er heel veel die niet eens getrouwd zijn en waarvan de ouders eigenlijk niet willen dat ze die dragen. Maar ja, mondige vrouwen van deze tijd (ja, ja, ook de moslima's) , die laten zch de les niet lezen.

Veenstra2
Veenstra22 nov. 2010 - 16:30

Een goed boek over het islamisme is: 'Over het islamisme. een persoonlijke weerlegging' door Fouad Laroui http://www.fouadlaroui.nl/boek2.html http://nl.wikipedia.org/wiki/Fouad_Laroui Zie ook dit lezenswaardige artikel van Mohammed Sifaoui: "I Consider Islamism to Be Fascism" http://www.meforum.org/1870/mohamed-sifaoui-i-consider-islamism-to-be-fascism

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods2 nov. 2010 - 16:30

++ C. Veenstra, di 02 november 2010 21:03 ++ >> Islamisme is (gekoppeld aan) de extremistische islam. Dat zijn net zulke ongure figuren als extremistische christenen. Zoals Hitler er een was (nu ga je wel weer Godwin-huilie huilie doen).

BenJoosten
BenJoosten2 nov. 2010 - 16:30

Een cultuur (dus niet: een religie) die vrouwen verplicht om volledig bedekt rond te lopen om te voorkomen dat mannen zich aan hen vergrijpen, kweekt vooral een onaangenaam en onaangepast soort mannen. Mijn eigen ervaring met landen waar vrouwen grotendeels onzichtbaar zijn stelt niet zoveel voor; maar voor wat het waard is: ik voelde me daar niet prettig. Daar gaat het hier echter helemaal niet over, dit gaat over humor.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods2 nov. 2010 - 16:30

++ Ben Joosten, wo 03 november 2010 00:10 ++ >> Ik denk dat er meer achter zit dan alleen maar humor. Je hebt gelijk als je zegt dat boerka's middeleeuwse en vrouwonderdrukkende gewoontes zijn, die hier niet zouden moeten worden getolereerd. Het punt is echter - het is goed onderscheid te maken tussen religie en cultuur/mate van extremisme, want er zijn genoeg moslims die ze verafschuwen - dat zolang die onderdrukte vrouwen niet met klachten/hulpvragen komen, je als overheid weinig kunt doen. Dat heet het proportionaliteitsbeginsel in de wetgeving - er moet een goede reden zijn om een wet (discriminatieverbod in dit geval) dwingend te handhaven. En je moet ook niet de wet ongeloofwaardig maken door enerzijds gezichtsbedekkende kleding op straat te verbieden (boerkaverbod op straat), terwijl je met een integraalhelm op zelfs overal naar binnen mag. Het enige dat je als overheid kunt en zou moeten doen is een verbod op gezichtsbedekkende kleding in publiek toegankelijke gebouwen en in het openbaar vervoer. Inclusief integraalhelmen. Tenzij boerkadragende vrouwen om hulp komen vragen, dan kun je verder gaan.