Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tien jaar Rutte

  •  
11-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tienjaarrutte

Meer over:

cartoon, mark rutte
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

Libertain
Libertain13 okt. 2021 - 10:32

@Democratie, ("Het afgeven op Rutte (ook niet mijn idool) is makkelijk en weinig zinvol zolang er geen betere politici beschikbaar zijn of door het volk gekozen worden.") U doet weinig eer aan uw nickname omdat er tussen de ontwikkelde democratische landen maakt Nederland een uitzondering met het feit dat een politicus eindeloos Premier zou kunnen blijven. In de ontwikkelde landen is op democratische basis bepaald dat er een Premier hoogstens 2 termijnen kan dienen. Kijkt u bijvoorbeeld naar de VS waar deze sterke democratische principe in de Grondwet aangelegd is. We hebben het op dit punt over een tekort aan democratische ontwikkeling in ons land. Bovenop hebben ˜rutte en zijn steungroep binnen de VVD bewust voor gezorgd dat er geen opvolger voor hem zou zijn wat een intern probleem van VVD is en mag dus niet over heel Nederland ingesmeerd worden, tenzij wij niet naar een autoritaire regime zouden streven. Tenslotte beschikken we over een zeer goed opgeleide, intelligente politica in het persoon van mevrouw Sigrid Kaag die als het volgende Premier der Nederlanden uitstekend zou kunnen dienen. Begrijp ik goed dat de ouderwetse paternalistische cultuur, tevens structuur van ons land daar grote moeite mee heeft?

robert vos
robert vos12 okt. 2021 - 8:28

Het afgeven op Rutte (ook niet mijn idool) is makkelijk en weinig zinvol zolang er geen betere politici beschikbaar zijn of door het volk gekozen worden. Ondanks de veelheid van terechte kritiek op zijn doen en vooral laten zorgt hij ervoor dat een aanzienlijk deel van de bevolking het goed heeft. Die zullen hun stemgedrag dan ook niet aanpassen. Wat Kaag cs tot nu toe heeft laten zien geeft weinig hoop op een andere leider dan Rutte.

Sonic2
Sonic211 okt. 2021 - 16:26

Over drie dagen is het al elf jaar Rutte. Toen het rampzalige haat kabinet Rutte 1 begon.

1 Reactie
adriek
adriek12 okt. 2021 - 8:21

Het laatste jaar telt niet. Het Kabinet is demissionair dus doen ze niks. (Niks doen is zo ongeveer het slechtst denkbare in de huidige situatie, tenzij je kiezers er geld aan verdienen.)

Libertain
Libertain11 okt. 2021 - 16:19

(“Dat daar beneden zijn de puinhopen van acht jaar paars”) Die “paars” was toen alweer door VVD geleid, toch?

1 Reactie
adriek
adriek12 okt. 2021 - 8:22

Nee joh, dat was links. Je weet toch dat alle problemen in onze maatschappij door links veroorzaakt worden?

Thuru
Thuru11 okt. 2021 - 15:14

Er komen nog 4 jaar Rutte bij.