Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tien jaar cel voor Turkse oppositiepolitica voor ‘terroristische tweets’

  •  
07-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
CananKaftancıoğlu

© Cc-foto: Hilmi Hacaloğlu / Voice of America

De vooraanstaande Turkse oppositiepolitica Canan Kaftancıoğlu is veroordeeld tot bijna 10 jaar gevangenis. De politica van de Republikeinse Volkspartij CHP speelde een belangrijke rol in de burgemeestersverkiezing in Istanbul. Daarbij versloeg de CHP-kandidaat, Ekrem İmamoğlu, de AKP-kandidaat: een enorme tegenslag voor de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.
Kaftancıoğlu werd veroordeeld vanwege haar tweets die ‘terroristische propaganda en beledigingen’ zouden bevatten. Ze zou onder meer Erdoğan en de Turkse staat hebben beledigd. Burgemeester İmamoğlu heeft geen goed woord over voor de celstraf voor zijn partijgenote, schrijft de BBC. “Er bestaat geen rechtvaardigheid in dit land. In plaats van naar hun geweten te luisteren, kijken de rechters naar het paleis, waar de president zit.”
Kaftancıoğlu blijft op vrije voeten in afwachting van de behandeling van een hoger beroep dat ze tegen haar veroordeling heeft ingesteld. In Turkije zitten verscheidene politici vast, waaronder Selahattin Demirtaş van de linkse, pro-Koerdische partij HDP.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.