Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Thierry Baudet had meerdere ontmoetingen met antisemiet Le Pen

  •  
19-02-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
Aftrap campagne Forum voor Democratie

© 2018-01-27 22:03:29 AMSTERDAM - Thierry Baudet tijdens het feest van de JFVD, de politieke jongerenorganisatie van Forum voor Democratie. ANP REMKO DE WAAL

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet verkeert regelmatig in het gezelschap van extreemrechtse figuren. Hij had onder meer een vijf uur durende ontmoeting met de Amerikaanse racist Jared Taylor, sprak in 2014 op de IJzerwake en ging trots op de foto met de racistische auteur James Ronald Kennedy en diens boek ‘The South Was Right’. Volgens de partij wordt er door journalisten een campagne gevoerd om hun leider via ‘guilt by association’ extreemrechtse ideeën aan te wrijven, maar dat verklaart niet waarom Baudet zelf keer op keer het gezelschap van extreemrechtse figuren opzoekt. De Correspondent onthult vandaag dat Baudet maar liefst twee keer de extreemrechtse grondlegger van het Front National, Jean-Marie Le Pen, bezocht en dat er opvallende ideologische overeenkomsten tussen hen bestaan.
Baudet ging samen met historicus en publicist Geerten Waling, dan nog student geschiedenis in 2009 op bezoek bij Le Pen, die bij herhaling heeft verklaard dat de gaskamers ‘een detail in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog’ zijn. Nadien doen zij verslag aan Daniel Knegt, een Nederlandse geschiedenisstudent die op dat moment voor scriptieonderzoek in de stad verblijft:
Ze kwamen er dolenthousiast vandaan. Ze hadden het er over hoe Le Pen werd gedemoniseerd en hoe onterecht het was dat hij steeds werd vastgepind op die opmerkingen over dat ‘detail’. Volgens Baudet en Waling was dat in de media steeds terugkerende ‘detail’ een voorwendsel om het niet over zijn ideeën te hoeven hebben. Ik stelde toen dat Le Pen zulke dingen heel bewust zegt, dat hij zijn dwarse imago ermee cultiveert, en er het aanzienlijke antisemitische electoraat in Frankrijk mee mobiliseert.
De uitspraken van Le Pen over de gaskamers staan niet op zichzelf, hij staat erom bekend de Franse collaboratie met de nazi’s goed te praten en de gewelddadigheid van de Duitse bezetting af te zwakken. Ook propageert hij rassendenken en dat bepaalde rassen inferieur zijn aan anderen. Zijn veroordeling voor zijn uitspraken over ‘het detail’ was slechts de laatste in een lange reeks strafmaatregelen na racistische en antisemitische uitspraken. Hij vertegenwoordigt daarmee een lange traditie van Frans etnonationalisme, bekend van onder meer de Dreyfus-affaire en het Vichy-regime.
Journalist Marijn Kruk schrijft vervolgens over de opvallende overeenkomsten in taalgebruik tussen Baudet en Le Pen:
Maar er is meer. Behalve dat veel geciteerde ‘auto-immuunsysteem’ had Baudet het daar ook over ‘ons boreaal Europa’… ‘Boreaal’ verwijst namelijk óók naar een belangrijke stichtingsmythe van Europees ultrarechts: de ‘arische’ en ‘polaire’ wortels van het Indo-Europese volk, de veronderstelde voorouders van de witte Europeanen… Prominente nazi’s als Heinrich Himmler meenden dat het arische ras uit een mythische noordelijke provincie stamde: ‘Hyperborea’. Na de Tweede Wereldoorlog blijft de term in Frankrijk opduiken in de teksten van Europe-Action, de beweging van de historicus en verklaard racist Dominique Venner… Tenslotte komt de term ‘boreaal’ in de jaren tachtig bij het Front National terecht en is het in gebruik geraakt als een codewoord, een dog-whistle. Het verwijst naar hetzelfde gedachtegoed van raszuiverheid dat in het Derde Rijk centraal stond. Dus: ‘boreaal’, de term die voor Le Pen zijn politieke graf opende, gebruikte Baudet bij de geboorte van zijn partij.
Kruk concludeert op basis van een lange rij overeenkomsten, dat niet Paul Cliteur, maar Jean-Marie Le Pen Baudets intellectuele peetvader is. Lees het hele artikel van De Correspondent hier.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (62)

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*21 feb. 2018 - 13:18

Nou nou, wat ontzettend afschuwelijk hé, wat betreft het taalgebruik van Thierry Baudet, namelijk tijdens het debat in het Parlement gisteren, brrrr!. Sorry hoor maar toch *Heil Dark Prince!* (?) van de Nederlandse landelijke politiek, anno 2018 en wat betreft zijn blijkbaar zeer fanatieke FvD aanhangers, ze blijven blijkbaar toch gewoon lachen, smullen en genieten, wat betreft zijn inderdaad nog altijd nogal flamboyant gedrag en ja hoor, inderdaad elke keer , namelijk voor de tv camera's, is hij mooi gekleed in een mooi pak, natuurlijk. Nederland, pas op dus.

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach20 feb. 2018 - 17:05

Je kunt zeggen wat je wilt, maar die ontmoetingen met Baudet plaatsen de oude Le Pen toch echt in de extreemrechtse hoek.

Thuiszitter
Thuiszitter20 feb. 2018 - 0:22

Vanavond bij Jinek zaten twee ex fvd’ers die duidelijk uitleg gaven hoe het eraan toe gaat binnen de vereniging. Dat kan geen lang bestaan hebben , denk ik dan. Zijn historie toont aan zijn interesse naar extreem rechts dat moet toch elk weldenkend mens genoeg zeggen . Schijnbaar niet als ik de peilingen zo volg

2 Reacties
johannn2
johannn220 feb. 2018 - 14:00

Thuis, Er zijn ook veel niét-weldenkende mensen, vrees ik. .

Onruststoker
Onruststoker20 feb. 2018 - 14:31

Je moet het tijd geven, dit soort verhaaltjes over de studententijd zijn amper van belang.Als je daar te veel belang aan hecht kan hij in de slachtofferrol kruipen, daar zijn ze op rechts (en ook op links) toch al sterk in.

Gare Raap
Gare Raap19 feb. 2018 - 20:05

Thiery is gewoon een fascist. Wie dat niet ziet lijdt aan cognitieve dissonantie. next.

5 Reacties
Davy ????
Davy ????19 feb. 2018 - 21:30

typische gare raap opmerking. next

Zandb
Zandb20 feb. 2018 - 7:00

Gare Sinds wanneer is het in Nederland toegestaan om aan een politieke stroming leiding te geven terwijl je dan overduidelijk fascist bent?

johannn2
johannn220 feb. 2018 - 13:57

Zandb Sinds het toegelaten wordt. .

DaanOuwens
DaanOuwens20 feb. 2018 - 15:14

@ Zandb Jij schrijft: Sinds wanneer is het in Nederland toegestaan om aan een politieke stroming leiding te geven terwijl je dan overduidelijk fascist bent? Er is in Nederland geen verbod op fascistische politiek. Ook met het programma van het FvD kan je alle kanten op. Het zijn toch echt de uitspraken en activiteiten die het FvD en voorman fascistisch maken.

Zandb
Zandb21 feb. 2018 - 7:15

Daan Er zijn wel meer dingen niet expliciet verboden die heel duidelijk niet mogen. Het lijkt mij, dat wanneer een Wilders werkelijk kan aantonen dat de islam een noodzakelijk gewelddadige - fascistische - organisatie is en wanneer u en Gare kunnen aantonen dat het FvD een politieke partij is die een fascistische staat wil verwezenlijken, dat zulke organisaties in Nederland niet in overeenstemming zijn met de uitgangspunten van onze democratische rechtsstaat en dus verboden moeten worden. johannn Het FvD en de PVV (en de islam) zullen toegelaten moeten zo lang er niet bewezen (kan?) worden dat ze verboden moeten worden.

geronimo3
geronimo319 feb. 2018 - 19:51

Duidelijk is het al een hele tijd, nu denk ik dat het duidelijker word aan een grotere groep van de samenleving, zou het helpen in de stembus bijvoorbeeld in Rotterdam als hij samen met Leefbaar de strijd aan gaat, ik hoop het maar dat de ogen/oren open gaan en het verstand?

Karingin
Karingin19 feb. 2018 - 19:38

Ik moest echt hardop lachen om de laatste zin van het artikel van De Correspondent: "Jean-Marie Le Pen is ook gecontacteerd, maar hij herinnerde zich de ontmoetingen met Baudet niet." De belangrijkste intellectueel van Nederland heeft geen indruk gemaakt.

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer19 feb. 2018 - 19:28

Als links meer zetels wil winnen moeten ze zelf met een sterk verhaal komen, en niet aankomen met "Thierry heeft 9 jaar geleden gesproken met X of met Y". Voorlopig zien we linkse partijen als PvdA en GL vooral lekker het referendum afpakken (meerderheid van de bevolking wil wel een referendum) en zien we PvdA-prominenten negatief in het nieuws (Barth, Moorlag) en lokale afdelingen die de PvdA-naam niet meer willen dragen.

5 Reacties
Sonic2
Sonic219 feb. 2018 - 22:25

Het zou je sieren wat minder met dedain over links te spreken. GL, PvdA en SP zijn veel groter als de FvD en de PVV. Overigens kan je het verhaal van links overal lezen. Er is zelf een soort programma van GL, PvdA en SP samen. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/groenlinks-sp-pvda-alternatief-regeerakkoord Het rechtse verhaal ontbreekt vooral. De PVV komt met 1 A4'tje. FvD laat niets door berekenen en komt met kroeg praat oplossingen. Radicaal rechts doet overigens niets anders als overal de associatie bij halen. De CPN leeft (deels) voort in GL. Dus moet Jesse Klaver continu afstand doen van het communisme. AFA en GL lopen samen mee in een demonstratie tegen racisme. Maar FvD en PVV zetten AFA en GL op 1 lijn. Dat is het lage niveau waar radicaal rechts de "discussie" mee wilt winnen. GL staat er goed voor in de steden. De PvDA deed het goed in Leeuwarden en staat in alle peilingen op winst. Maar drie zetels achter FvD. Elke peiling heeft fouten marges. De SP staat zelfs gelijk met de FvD. De SP dus als 2e partij van Nederland. U overdrijf heel, heel erg de opmars van (radicaal) rechts. De PVV is klaar en de FvD is een luchtbel die nooit in een coalitie zal komen. En u onderschat de veerkracht van links. Vooral omdat ik denk dat D66 harde tikken gaat krijgen. Links was volgens mij veel populairder geweest als je fanboys zoals u tot gezond nadenken kan bewegen. Wat heeft het PVV stemmen nu voor nut gehad? Volgens mij had de PVV aanhang net zo goed SP kunnen stemmen. Dat had in sommige gevallen nog meer nut gehad. D66 heeft ook teveel zetels omdat mensen denken dat D66 voor links beleid staat. Baudet is alleen populair bij een onwetend, dom en naïef deel van de bevolking. Als je niet de zweem van oplichting en luchtbellen bij Baudet kan ontdekken dan ben je als FvD aanhang niet eens van de slimsten. Geen sympathieke tekst, maar volgens mij krijg je zo meer FvD aanhangers tot inkeer. Dat krijg je niet door ze naar de mond te praten in ieder geval. Om af te sluiten. Bizarre redenatie dat je het over persoon X en Y hebt. Het gaat over een halve nazi en antisemiet. Door jou neergezet als Persoon X of Y. Dan ben je al niet geloofwaardig. Dan is opeens de tijd een irrelevant onderwerp. Hoezo is dat irrelevant? Baudet moet uit de buurt blijven van die antisemiet. Punt uit.

Zandb
Zandb20 feb. 2018 - 7:09

Bob U hebt blijkbaar geen idee dat "De Correspondent" een medium is, dat mensen een podium geeft om onderbouwd zijn of haar mening te geven. Dat onderbouwde meningen direct of indirect invloed kunnen hebben op het stemgedrag van mensen, dat zal niemand ontkennen. Maar dat je een onderbouwde mening, zonder enig argument - nou ja; u noemt een jaartal! - kunt afserveren op de wijze die u zich veroorlooft, daarvan hoop ik dan maar dat zoiets averechts werkt.

Verwijdert
Verwijdert20 feb. 2018 - 11:07

Sonic 19 februari 2018 at 23:25 "Het zou je sieren wat minder met dedain over links te spreken. GL, PvdA en SP zijn veel groter als de FvD en de PVV. " Dat is vaak het geval als je drie gevestigde partijen vergelijkt met een gevestigde partij en een opkomende partij die voor het eerst mee doet. "Het rechtse verhaal ontbreekt vooral. De PVV komt met 1 A4’tje. FvD laat niets door berekenen en komt met kroeg praat oplossingen. Radicaal rechts doet overigens niets anders als overal de associatie bij halen." Maar jij associeert constant kiezers van FvD en PVV met radicaal rechts? Volgens uw eigen logica ben je zelf dan ook radicaal rechts. "AFA en GL lopen samen mee in een demonstratie tegen racisme. Maar FvD en PVV zetten AFA en GL op 1 lijn. Dat is het lage niveau waar radicaal rechts de “discussie” mee wilt winnen. " Niet waar radicaal rechts een discussie mee wilt winnen maar een discussie waarbij veel mensen een andere mening dan jou zijn toegedaan omdat men twijfelt over de bedoelingen van bepaalde groepen die meedoen aan die mars. Weer associeer je mensen met een andere mening of opvatting dan jezelf met radicaal rechts. "Links was volgens mij veel populairder geweest als je fanboys zoals u tot gezond nadenken kan bewegen." Weer een associatie tussen iemand die een rechtse mening heeft en fanboys van rechts. Overigens moet ik de eerste fanboy nog tegenkomen die juigend aan de zijlijn staan voor handtekeningen als een politicus langsloopt. Dat speelt eigenlijk alleen als Jesse Klaver een bijeenkomst houd, en die is niet rechts volgens mij? Waarom ook persoonlijk mensen aanspreken in plaats van de discussie aan te gaan Sonic? Was het vooral niet het rechtse verhaal waar het aan ontbrak? "Baudet is alleen populair bij een onwetend, dom en naïef deel van de bevolking." Dank om weer kiezers die stemmen op partijen waar jij niks mee hebt uit te maken voor onwetend en dom. Uitspraken zoals deze als een politicus uiten maakt in een klap je carriere kapot maar dat is even een tweede. "Om af te sluiten. Bizarre redenatie dat je het over persoon X en Y hebt. Het gaat over een halve nazi en antisemiet. Door jou neergezet als Persoon X of Y. Dan ben je al niet geloofwaardig." En daar hebben we de nazi en antisemieten opmerkingen weer. Cirkeltje is weer rond, hart gelucht en we kunnen door naar het volgend opiniestuk!

Onruststoker
Onruststoker20 feb. 2018 - 14:33

"Voorlopig zien we linkse partijen als PvdA en GL vooral lekker het referendum afpakken" We hebben in Nederland geen referendum, nooit gehad. Daarbij zitten GL en de PvdA niet in de regering. Twee maal onzin in een zinnetje.

Uitgekleed
Uitgekleed20 feb. 2018 - 15:49

"Baudet moet uit de buurt blijven van die antisemiet. Punt uit." Toch nog wat humor op joop

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2018 - 19:21

--- Dit bericht is verwijderd —

10 Reacties
Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis19 feb. 2018 - 21:37

Het heeft wel een behoorlijk 'eigen volk eerst' gehalte.

H.Witte
H.Witte19 feb. 2018 - 23:06

En.....?

OlavM
OlavM19 feb. 2018 - 23:49

@ gerrit grijsveld: Dat zegt dus helemaal niets. Papier is geduldig.

Zandb
Zandb20 feb. 2018 - 7:19

gerrit Allicht staat er niets racistisch in het partijprogramma van het FvD; dat zou dan ook wel heel stom zijn. De SGP zet ook niet in haar partijprogramma hoe homoseksuelen dan worden geacht te leven, omdat haar god homoseksualiteit afwijst. En hoe de mannen en vrouwen, omdat haar god man en vrouw ieder een eigen rol toebedeelt.

korheiden2
korheiden220 feb. 2018 - 10:38

@Sonic : bedankt voor je analyse. 'GL, PvdA en SP zijn veel groter als de FvD en de PVV' . Dat klopt wel, in de peilingen staan de drie linkse partijen op ca 40 zetels en PVV+FVD op 29. Of er veel meer mensen op links gaan stemmen? Als ze zich meer gaan focussen op inkomenspolitiek, kosten van de zorg e.d. misschien wel. Maar ik denk dat vele potentiële linkse kiezers afhaken vanwege de standpunten m.b.t. immigratie, vergroening en het brede scala van identiteitsvraagstukken, zoals racisme, genderneutrale toiletten en wat al niet meer. Men vreest dat bij een linkse meerderheid de belastingen, met name vanwege vergroening, draconisch zullen stijgen. Het resultaat is een enorme versnippering. Helaas.

Sonic2
Sonic220 feb. 2018 - 12:39

@ Korheiden Ik heb de indruk dat je alleen FvD en PVV manifesten leest en je alleen verdiept in politiek aan die kant. Zoals ik het idee heeft dat heel ( radicaal) rechts zich compleet niet verdiept in wat links zoal wilt. GL wil de belastingen niet verhogen. Groenlinks wil de lasten op arbeid verlagen en op vervuiling verhogen. Een belastingverschuiving. En dan vooral van de grotere bedrijven. Dan over de zorg. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/groenlinks-sp-pvda-alternatief-regeerakkoord Het eigen risico gaat er ook aan in de linkse plannen. Er wordt geinvesteerd in zorg en betaalbare huurwoningen. U mag met onderzoek komen waaruit expliciet overigens blijkt dat links veel beter zou scoren als ze stoppen met genderneutrale zaken of over identiteit. Is dat zo? Volgens mij gewoon een rechts verzinsel. Ik denk dat Jesse Klaver, Lillian Marijnissen en Lodewijk Asscher hun kiezersonderzoeken een stuk beter kennen als al die rechtse "kenners" hier. Ik heb in 2012 PvdA gestemd en in 2017 VVD. Ik zie geen wezenlijk verschil tussen de immigratie standpunten van die 2 partijen. Ook niet op de EU. Het zijn wat mij betreft hele kleine verschillen die enorm door de media worden opgeklopt. Ook onder dit kabinet gaan belastingen omhoog. De grote redding ook voor rechts. Hun achterban kent niet eens de linkse programma's. Ze hebben niet het fatsoen zich daar in te verdiepen of het goed weer te geven. Overigens moet rechts eens eerlijk gaan weergeven dat je bij links misschien meer belasting betaalt, maar dat er ook op links meer geld naar zorg, sociale zekerheid en onderwijs gaat. Dus wel een keer het hele verhaal vertellen. Het blok VVD- CDA- PVV-FvD haalt bij lange na geen meerderheid. Niemand wil voor de rest met PVV en FvD. Misschien wordt het tijd dat jij en veel FvD'ers hier eens wat meer respect gaan tonen voor links. Met hun virtuele zetel aantal van boven de 40 zetels zijn ze onmisbaar voor een volgende coalitie. Zeker als rechts zichzelf blijft verdelen. De SP is virtueel de 2e partij van Nederland. GL de (gedeeld) derde. Misschien eens tijd om daar rekening mee te houden. Als de SP en GL de 2e en 3e partij worden is het nog lang niet zeker dat de VVD als grootste partij de premier gaat leveren. Daar zie ik SP en Groenlinks niet zo snel mee instemmen. Ook de PvdA zit nog binnen de fouten marge. Ik zou links niet te snel afschrijven. Ik verwijs overigens naar de peiling van de Hond. Het is een misverstand dat rechts heel groot zou zijn. Of niet verdeeld zou zijn. Of zomaar eensgezind haar wil kan opleggen aan links. Een groot misverstand.

Onruststoker
Onruststoker20 feb. 2018 - 14:38

"Maar ik denk dat vele potentiële linkse kiezers afhaken vanwege de standpunten m.b.t. immigratie, vergroening en het brede scala van identiteitsvraagstukken, zoals racisme, genderneutrale toiletten en wat al niet meer." Het zal wel aan mijn familie liggen, maar daar heeft niemand last van de zaken die je noemt. Integendeel, vooral vergroening en toenemend racisme worden erg belangrijk gevonden. En de gender-neutrale toiletten, dat vindt niemand de moeite waard om 1 seconde over na te denken. Waar men wel bezorgd over is, is het gekluns van de VVD, waar keer op keer een bestuurder in de moeilijkheden komt, het totale gebrek aan democratie binnen het FvD en de PVV, en de toenemende vreemdelingenhaat die vanuit deze partijen toeneemt. Verder vindt men in mijn familie de EU van ongekend groot belang, en beseft men heel goed het belang van open grenzen, en de belangen van de Euro. Dus men stemt links of rechts, afhankelijk van inkomen, maar in elk geval op een van de klassieke partijen, en die hebben nog steeds de ruime meerderheid in Nederland. En ik heb een neef die SP stemt.

DaanOuwens
DaanOuwens20 feb. 2018 - 15:20

@ korheiden Jij schrijft: Maar ik denk dat vele potentiële linkse kiezers afhaken vanwege de standpunten m.b.t. immigratie, vergroening en het brede scala van identiteitsvraagstukken, zoals racisme, genderneutrale toiletten en wat al niet meer. Linkse kiezers kiezen voor linkse standpunten. Mensen die een hekel hebben aan een andere huidskleur of cultuur of aan het milieu zijn geen potentiële linkse kiezers.

korheiden2
korheiden220 feb. 2018 - 22:36

@Sonic : je schijnt de indruk te hebben dat ik alleen ultrarechtse manifesten lees. Dat is niet zo. Ik heb bij de laatste verkiezingen CDA gestemd en daarvoor D66 en daarvoor SP. Maar ik constateer dat na de laatste TK-verkiezingen er een geweldig verlies is geleden door de PvdA, en dat is bij lange na niet 'goedgemaakt' door de winst van GL. Grosso modo heeft links dus verloren. Ook ik zou graag zien dat het eigen risico verdwijnt of in elk geval verkleind wordt, aangezien wij het ieder jaar moeten opsouperen. Waar ik - en velen in mijn omgeving - voor vrees bij GL, dat zijn de groene plannen. We moeten van het gas af, autorijden wordt onbetaalbaar enzovoorts. Ook Milieudefensie heeft zijn zorg uitgesproken over de kosten, vooral van modale huizenbezitters, van vergroening : ca. 18000 euro per woning. En ja, ik weet dat GL de belastingen voor minderbetaalden wil verlagen. GL doet het idd goed in de steden, maar in de peilingen (ik weet, het zijn peilingen) blijft men rond 14 steken. Het volk is hopeloos verdeeld.

Haastig
Haastig20 feb. 2018 - 23:52

Zandb 20 februari 2018 at 08:19 "???????? ???????????? ???????????? ???????????? ???????????????? ???????? ???????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????????????????? ???????????? ???????????????????????? ???????????????????????? ???????? ????????????????????, ???????????????????? ???????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????." Vind je? "Op grond van de Bijbel kan geen goedkeuring worden gegeven aan de homoseksuele praktijk. Uiteraard wordt daarmee niet de homofiele mens afgewezen. Gebruik van geweld tegen homoseksuelen is absoluut verwerpelijk." https://www.sgp.nl/standpunten/h/homohuwelijk#standpunt-homohuwelijk "???????? ???????????? ???????? ???????????????????????? ???????? ????????????????????????????, ???????????????????? ???????????????? ???????????? ???????????? ???????? ???????????????????? ???????????????????? ???????????? ???????????????????? ???????????? ????????????????????????????????????????." "Het huwelijk van man en vrouw is in alle tijden een vanzelfsprekende leefvorm geweest. Dat is begrijpelijk, want juist man en vrouw vullen elkaar in het huwelijk goed aan. Man en vrouw hebben een verschillende aanleg en roeping. Het is onbegonnen werk om dit onderscheid weg te poetsen. Het hameren op gelijkheid en onderlinge uitwisselbaarheid van man en vrouw miskent de natuurlijke werkelijkheid." https://www.sgp.nl/standpunten/h/huwelijk-en-gezin#standpunt-huwelijk-en-gezin Maar waarom klinken die woorden zo bekend? "???????????????? ???????????????? ???????????????? ???????? ????????????????????: ???????????? ???????????????????????????? ???????? ???????????? ???????????????????????????????? ???????????????????? ???????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????????????????? ???????? ???????????????????????? ???????? ???????????????????????? ????????????????????, ???????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????? ???????????????????????? ????????????????????????, ???????????????? ???????????????????????????? ???????????? ???????????? ???????? ???????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????, ???????? ???????????????????????? ???????????????? ???????????? ???????? ???????????????????????? ????????????????." https://joop.bnnvara.nl/opinies/vertel-yernaz

Break on through
Break on through19 feb. 2018 - 16:07

Op rechts is het stuivertje wisselen tussen PVV, FvD, VVD, CDA en soms D66. Het aantal bereikbare kiezers is voor rechts beperkt. Daarom word geen middel geschuwd. Zie Baudets kinderachtige "aangifte" en gestampvoet tijdesdebatten. Het kleine kind Terry kan z´n zin slecht krijgen. Rechtse kiezers zijn vatbaar voor nationaal socialistische uitgangspunten. Racisme, (moderne) slavernij, discriminatie, vandalisme, politie (of controle) staat, geweld (al dan niet verbaal). Maar ook: Militarisme en Oorlog. Ieder excuus om deze zaken te rechtvaardigen word aangewend.Veel van deze excuses zijn super doorzichtig en flinterdun. Je kunt dan ook gerust rechtse politici bestempelen als zijn de excuustruusen....

2 Reacties
Karingin
Karingin19 feb. 2018 - 19:56

Dat stampvoeten van Baudet is geen bewust middel hoor, hij kan gewoon niet tegen weerwoord, laat staan zijn verlies. Maar verder heb je wel gelijk. De ander eronder krijgen en/of houden is het doel en daarvoor is elk middel geoorloofd.

Break on through
Break on through20 feb. 2018 - 12:46

Inderdaad, Baudet kan slecht incasseren. Begrijp dan ook niet wat mensen in hem zien. Wat kun je tegen een figuur als Baudet doen?

OlavM
OlavM19 feb. 2018 - 15:34

Het is toch logisch, dat de leider van de extreem-rechtse, racistische sekte FvD zich laat inspireren door rechts-extremisten als Jared Taylor en Le Pen?

1 Reactie
Davy ????
Davy ????19 feb. 2018 - 21:42

Zoals altijd weer goed onderbouwd!

Poezenmens
Poezenmens19 feb. 2018 - 15:16

Een wolf in schaapskleren. In tegenstelling tot het openlijke racisme van Wilders met zijn geschreeuw, doet Baudet het heel vilein met zijn bekakte maniertjes. Intussen hebben ze samen bij de laatste peilingen van Maurice de Hond 29 zetels. Ik heb het al eens eerder hier geschreven: in wat voor k*tland ben ik in godsnaam beland.

Nuchter Rotterdams
Nuchter Rotterdams19 feb. 2018 - 15:14

Onze premier schudt handen met Poetin. Dat maakt hem nog geen KGB schoft.

1 Reactie
H.Witte
H.Witte19 feb. 2018 - 19:12

Nuchter Rotterdams Rutte doet dat in een geheel andere setting. Diplomatieke noodzaak. Baudet gaat volstrekt vrijwillig naar Le Pen. Waarom ziet u dat onderscheid niet?

Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis19 feb. 2018 - 14:26

Ik zie FvD er voor aan dat zij al deze discutabele ontmoetingen met verkeerd volk, van te voren te hebben gepland. Die zijn misschien al tien jaar bezig met het oprichten van de partij, en hebben wellicht strategische bezoekjes afgelegd, uit de volle overtuiging dat de ophef die in de toekomst zou kunnen ontstaan, hen - opnieuw - in het brandpunt van de publiciteit brengt. Ze spinnen er namelijk garen bij.

5 Reacties
Spamaccount
Spamaccount19 feb. 2018 - 16:54

Ze spinnen er namelijk garen bij. Zoals?!

Ecclesia
Ecclesia19 feb. 2018 - 17:28

Ocham's razor: laten we maar even voor het gemak van de makkelijkste uitleg uit gaan, in plaats van uw uitleg. Baudet is gewoon een gevaarlijk mannetje met vreemde ideeën.

JanBakker2
JanBakker219 feb. 2018 - 18:38

Spam account peil.nl 11.2 14 zetels 18.2 15 zetels en dat nadat media en partijen met gestrekt racisme been er in zijn gegaan. Niets geleerd en geschiedenis herhaalt zich.

Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis19 feb. 2018 - 19:25

Dat is waar Ecclesia. Het lijkt een beetje op een complottheorie, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je zoiets plant. Als je een merk in de markt gaat zitten zul je ook een strategie voor de lange termijn moeten hebben. Dan denk ik aan een termijn van dertig jaar. Als je nu ergens rond 2005 al hebt besloten dat je een partij wil oprichten, en je goed kijkt naar de manier waarop Wilders groot is geworden, kan ik me voorstellen dat je dit onderdeel van je strategie maakt. Vanuit dat licht bezien, is zo'n bezoekje, met als doel dit later weer te laten oprakelen zodat het publiciteit en ophef oplevert helemaal niet vergezocht. Als U echter voet bij stuk houdt ga ik me toch even scheren.

Spamaccount
Spamaccount20 feb. 2018 - 10:40

@JanBakker 19 februari 2018 at 19:38 Spam account peil.nl 11.2 14 zetels 18.2 15 zetels Peilingen?! Dat is zo vijftiger jaren van de 20ste eeuw. Vraag maar aan 'd Hond

Thijs Schokland
Thijs Schokland19 feb. 2018 - 13:43

Die LePen lijkt me een nare man met zijn holocaust ontkenning; geen misverstand hierover. Maar veroorloof niettemin te betwijfelen of je de anti-Baudet beweging een dienst doet om bezoek aan hem, nota bene als student in 2009, breed uit te meten.

3 Reacties
Karingin
Karingin19 feb. 2018 - 15:32

Het is een optelsom. Hij verschijnt voortdurend in de media breeduit lachend met extreem-rechtse figuren. En in die kringen hangt hij dus al bijna 10 jaar rond.

Karingin
Karingin19 feb. 2018 - 16:09

En ik lees nu dat hij een paar jaar later nog een keer gegaan is om zijn proefschrift aan te bieden. Dat zegt toch echt dat hij de man bewondert en graag in zijn netwerk houdt.

Spamaccount
Spamaccount19 feb. 2018 - 16:55

Om later te roepen: "Wir haben es nicht gewusst"?!

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*19 feb. 2018 - 13:40

Goedendag. Deze ultra-narcist en fantast (Thierry Baudet) die inderdaad altijd zeer mooi is gekleed, zal blijkbaar gewoon blijven liegen, bedriegen, glimlachen en vaak zelfs hardop lachen, namelijk blijkbaar tot de wereldtop van de Nederlandse politiek zelf, de komende tijd, neem ik aan en zijn diehard FvD zullen natuurlijk altijd blijven hem steunen en tegelijkertijd smullen en genieten, wat betreft zijn zeer flamboyant gedrag. Thierry Baudet is toch de nieuwe Mozes van extreemrechts en alt-right Nederland die zijn achterban blijkbaar uiteindelijk kan leiden naar hun beloofd land, namelijk een Nederland met een monocultuur en vooral blanke Nederlanders, vermoed ik tenminste. Het zegt echt iets wat betreft deze bepaalde groep Nederlanders, van de tijd van Pim Fortuyn al, tot de tijd van Rita Verdonk en tot Geert Wilders tijdens de laatste meer dan tien jaren maar de rest van Nederland zal nog altijd redelijk en verstandig gaat stemmen, hoop ik tenminste, namelijk op de verschillende middenpartijen, net zoals tijdens de laatste 30 jaren. Waarom is het zogenaamde Forum van Democratie van Thierry Baudet blijkbaar plotseling zo populair geworden?. Ik vermoed ook door de zeer kleurloze leiding van b.v. Lodewijk Asscher van de PvdA. Jesse Klaver maakte het ook niet waar tijdens de coalitie besprekingen toen en blijkbaar verloor ook wat stemmen al. Denk heeft kennelijk min of meer al de Nederlandse Turkse stemmen in haar handen, namelijk in heel Nederland. 50 Plus heeft blijkbaar ook al veel van de stemmen van wat oudere Nederlanders. De VVD, na zo veel schandalen, verliest ook stemmen, geloof ik. Sommige referenda fans van D66 hakken ook af, neem ik aan. Veel progressieve stemmers kiezen blijkbaar toch voor de Partij voor de dieren van Marianne Thieme. Een fijne dag!.

Cave Canem
Cave Canem19 feb. 2018 - 13:06

Even zien..., hoe gaan we dit goedpraten...... Aha, hebbes, een goed historisch voorbeeld: Lida Baarova werd verliefd op Joseph Goebbels en om die reden was zij toch nog geen anti-semiet? Nou dan, dan mag Baudet toch ook gewoon met Le Pen en al die andere figuren omgaan? Toch? Of mankeert er wat aan dit voorbeeld?

2 Reacties
OlavM
OlavM19 feb. 2018 - 15:40

@ Cave Canem: Wat er aan jouw voorbeeld "mankeert" is, dat Thierry Baudet niet alleen contact heeft (gehad) met die genoemde extreem-rechtse, racistische lui, maar hij zich ook duidelijk door hen inhoudelijk laat inspireren. Het dus zelfs veel erger dan alleen maar "wie met pek omgaat wordt erdoor besmet".

Cave Canem
Cave Canem19 feb. 2018 - 18:24

@OlavM, Niet iedereen doorgrondt ironie

WillemdeGroot
WillemdeGroot19 feb. 2018 - 13:01

Onbegrijpelijk dat het sommigen (ook hier) niet van meet af aan duidelijk is welke politieke visie Baudet, en de groep rondom hem, heeft. Aanbidding van het 19e eeuwse nationalisme, dat voet aan grond krijgt in Duitsland tijdens het Interbellum, fascinatie voor extreem-nationalisten en racisten, herkenning erin van hedendaagse bruinhemden, pseudo-intellectualisme in driedelig met Wagner op de achtergrond.. Ga zo maar door. En in de praktijk totaal ongeschikt voor het beroep van politicus, in de discussies zwevend over visie en zwak in argumenten Ach, ware het in de kern niet zo gevaarlijk voor onze vrije democratie, je zou medelijden krijgen met zo'n jongen. En ga nou niet lopen zeuren en politieke peanuts verdedigen, maar kijk naar het geheel, objectief en met enige historische bagage.

1 Reactie
Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis19 feb. 2018 - 14:48

Ik geef je groot gelijk. Die man leeft echt in de negentiende eeuw. Hij was waarschijnlijk het liefst iets voor de slag van Waterloo zijn geboren. Hij zou inderdaad gesmuld hebben van hetgeen er zich in de decennia daarna afspeelde in Europa.

Gerry Jöris
Gerry Jöris19 feb. 2018 - 12:50

Typisch geval van wolf in schaapskleren. Een welbespraakte type Wilders, al slaat hij de plank vaak volledig mis. Hij zal het wel snel zat zijn en zich gaan vervelen. Dan trekt hij verder en laat zijn volgers in verwarring achter. En geniet daarvan. Ik ken dat type narcisten.

1 Reactie
Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis19 feb. 2018 - 14:50

Welnee, die heeft een inkomstenbron aangeboord waarvan hij tot in lengte van dagen van kan profiteren. Tel de persoonlijke aandacht daarbij op en je hebt een win win situatie. Het zegt ook veel over de Nederlandse kiezer, dat hij zo populair is.

AntonvG2
AntonvG219 feb. 2018 - 12:47

Beste TB, Waarom nog ontkennen? Komt toch gewoon uit de kast! Het wordt al door zoveel van je aanhangers geaccepteerd dat je zó bent. En om maar een bekende volkszanger te parafraseren: "'God hep je nou eenmaal so gemaakt". Of was dat Jean-Marie?

bob b.
bob b.19 feb. 2018 - 12:33

Worden de geheime wortels van FVD nu toch blootgelegd? Toeval bestaat maar niet in de politiek. Daar is iedere overeenkomst met foute ideologieën dodelijk. Een beetje graven en er is vast wel meer te vinden. Is er ook niet een ex vriendin die zijn ware aard kan onthullen. Ik zou zeggen, meldt u zich. Hoe eerder we hier vanaf zijn hoe beter.

Cliff Clavin
Cliff Clavin19 feb. 2018 - 12:27

Niet mooi om dit te vernemen, en ook al niet verrassend - ik schreef het eerder: het FvD neemt de rol over die de PVV lang vertolkte: de openlijk fascistoïde vleugel van de VVD. Wilders kon en kan het uitstekend vinden met de familie Le Pen, met de AfD, met Orbán, met Farage, en al die andere fanatici; maar zijn hoogtijdagen zijn definitief voorbij. Baudet hoort bij het Leidse patiëntencollectief, en dat weet, door de lessen van Machiavelli Bolkestein, goed hoe je moet manipuleren, verdelen, en heersten, zodat je je eigen ideologie het meest effectief aan samenleving op kan leggen. Het extremisme van het FvD heeft dit doel: te verhullen dat Rutte-III een buitengewoon reactionair en ondemocratisch kabinet is. Bewijzen daarvoor zijn er te over. Dit alles is onversneden propaganda. Je ziet sluwe indoctrinatie die door de grote media in ons land klakkeloos als 'de waarheid' gebracht wordt. (Hoe komt de VVD aan al die gratis reclamezendtijd op de publieke netten?)

Brave Hendrik4
Brave Hendrik419 feb. 2018 - 12:20

Zou er op deze wereld iemand - behalve Thierry himself, die in een permanente staat van ontkenning verkeert - en wat lamentabele gevallen die rijp voor de psychiater zijn - rondlopen die er nog aan twijfelt dat Baudet tot aan zijn oksels in de proto-fascistische drab staat? Nee, toch, zeker?

enweerwordtervolopgedemoniseerd
enweerwordtervolopgedemoniseerd19 feb. 2018 - 12:02

Baudet is gewoon een echte racist van het zuiverste water!

sherrybaudet
sherrybaudet19 feb. 2018 - 11:28

Hoe rechts ben je als... (Fijne middag/avond.ochtend whenever you get this aan allen. Groet, Sherry) https://twitter.com/sherrybaudet/status/965544159842111488