Joop

Thierry Baudet liep terecht bij Jinek weg

  •    •  
12-03-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
401 keer bekeken
  •  
baudetjinek
Na de uitzending zal dit besef wel bij de makers van Jinek zijn ingedaald, de presentatrice voorop.
Thierry Baudet is weer eens uit een tv-programma weggelopen. In de laatste minuten van Jinek op RTL4 nam hij donderdagavond met opgestoken zeil de pleitvaart. Dat blote feit is geen nieuws, wél dat hij ditmaal groot gelijk had.
Het programma was al veel eerder ontspoord. Jinek had het plan opgevat een debat te organiseren tussen Thierry Baudet en Farid Azarkan. Zij voedde dat door incidenten op te rakelen uit de recente geschiedenis van hun beider partijen, het Fvd en Denk. Thierry Baudet kreeg te zien hoe de olijkerd Jaïr Ferwerda op bezoek kwam bij Theo Hiddema. Deze verklaarde dat hij tabak had van de spielerei met antisemitische WhatsApp-berichtjes  en andere drek uit de kringen van Baudet en zijn vrienden. Daarom wijdde hij zich nu weer aan zijn advocatenpraktijk. “Hebzucht, doodslag”, zei Hiddema verlekkerd. Azarkan werd herinnerd aan de erotische escapades van zijn voorganger als politiek leider Tunahan Kuzu. Dit leidde tot onaangename confrontaties, waarbij Baudet de antisemitische en racistische uitspraken bagatelliseerde en Azarkan de vrijages op de Denk-burelen. Ze draaiden er elk op hun eigen manier omheen. Daar kon Jinek noch haar bijzitter, politiek redacteur Floor Bremer vat op krijgen. Ze kwam niet verder dan het op steeds pinniger toon herhalen van dezelfde vragen. Dat gaf zowel Baudet als Azarkan de kans aan hun greep te ontsnappen. Ondertussen namen de beide heren ook nog eens elkaar de maat.
Uiteindelijk kreeg  cabaretier Maarten Koning het woord voor een groteske slotbeschouwing. Hij nam Baudet op de korrel, waarschijnlijk in een poging hem een proefje te geven van zijn eigen medicijn. Het ging over het Indonesische bloed in zijn aderen en de joodse achtergrond van zijn vriendin. “Zometeen word je vader van Menachem of Sarah Baudet en dan voel je je als antisemitische kiezer toch behoorlijk in je bruine hemd gezet. Als ik racist was zou ik ook niet op u stemmen. U zegt wel braaf dat Europa wit moet blijven enzo maar u bent zelf behoorlijk homeopathisch verdund met allerlei Indonesisch DNA.” Daarom zouden echte racisten en antisemieten Baudet nooit serieus nemen, aldus de potsenmaker op het spreekgestoelte.
Toen stond Baudet op en verliet de studio.
Hij keurde niemand een blik waardig. Hij ging gewoon weg.
Terecht.
Baudet neemt geen blad voor de mond. Hij verspreidt desinformatie. Mensen die hier al generaties wonen maar niet het uiterlijk van een kaaskop hebben maakt hij bang met zijn betogen tegen immigratie, en “homeopathische verdunning”. Baudet had net tegen Azarkan heel onaangename dingen gezegd over criminele Marokkanen die het voor de goedwillenden verpesten. Wie uitdeelt, moet ook kunnen  incasseren. Of niet soms?
Allemaal goed en wel, maar dan begin je over hém en niet over zijn vriendin. Je gaat het niet over haar afkomst hebben om Thierry te kakken te zetten. Dat is niet zomaar een teringstreek, maar een laffe teringstreek. Als je elkaar op de buis of de sociale media te lijf gaat, dan houd je partner en kinderen van je tegenstanders er buiten. Anders ben je een klootzak. Andere termen zijn daar niet voor.
Na de uitzending zal dit besef wel bij de makers van Jinek zijn ingedaald, de presentatrice voorop. Bijzitter Floor Bremer distantieerde zich al met een tweet van Martijn Koning. Er komt ongetwijfeld een nabespreking die alle betrokkenen nog lang zal heugen.
Voor het overige ben ik van mening dat de toeslagenaffaire niet uit de publieke aandacht mag verdwijnen. En de zaak rond het Groninger aardgas evenmin.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (276)

Rodelito Malo Y Cal
Rodelito Malo Y Cal16 mrt. 2021 - 15:27

Volgens mij beseft Haan niet dat alt-right politici zoals Baudet philosemitisme gebruiken om beschuldigingen van antisemitisme te voorkomen. Baudet zelf gebruikt zijn vriendin als propagandamiddel. Zijn vriendin neemt deel aan Baudet zijn antisemitisme door het feit dat ze zichzelf als joodse vrouw associeert met een prominente politicus die herhaaldelijk zijn openlijke antisemitisme heeft getoond en die beweert dat de processen in Neurenberg onwettig waren. Haan wil ons laten geloven dat beleefdheid moet prevaleren boven antifascisme. Of hij het nu meent of niet, hij pleit voor samenwerking met nazi's. https://icsr.info/wp-content/uploads/2020/11/ICSR-Report-The-New-Philosemitism-Exploring-a-Changing-Relationship-Between-Jews-and-the-Far-Right.pdf

JanDuine2
JanDuine215 mrt. 2021 - 20:18

Allemaal goed en wel, maar dan begin je over hém en nietover zijn vriendin. Je gaat het niet over haar afkomst hebben om Thierry te kakken te zetten. Dat is niet zomaar een teringstreek, maar een laffe teringstreek..... ééns, maar niet meer wanneer Baudet zelf publiekelijk koketteert met het "joods" zijn van zijn vriendin om te bewijzen dat hij niet anti semietisch is!

Deugkeizer
Deugkeizer14 mrt. 2021 - 11:39

Anders deze video: waar Baudet op basis van een kleffe broodjes cultuur Emma wortelboer beschuldig van een koude persoonlijkheid. Ik lig echt in een deuk! https://www.bnnvara.nl/devooravond/videos/560779

GMatth52
GMatth5213 mrt. 2021 - 16:30

Hulde voor Martijn Koning, dat heeft hij goed gedaan. Dat hij de gedeeltelijk Indische afstammming ook de Joodse vriendin van Baudet erbij haalde, doet er niets aan af. Het was geen aanval op de vriendin, maar op de hypocrisie van Baudet, die te zijner tijd aan mederacisten deze overtreding van de Neurenberger Rassenwetten mag uitleggen: als zijn kinderen Sarah en Menachem heten.. Schofterig? Niet zo schofterig als het racisme, seksisme en antisemitisme van Baudet, die nu even in de spiegel mag kijken, die Martijn Koning hem voorhoudt.

J. Van Oz
J. Van Oz13 mrt. 2021 - 14:37

Ik snap werkelijk niet waar iedereen over valt. Martijn Koning wilde niet grappig zijn, noemt het zelf een persoonlijke aanval. Dat hoort ook bij een cabaretier - misstanden aan de kaak stellen; en dat hoeft niet met humor. Ik snap niet goed waar iedereen zo’n aanstoot aan neemt. Hij stelt de hypocrisie van Baudet aan de orde, valt niet diens vriendin aan ofzo, maar Baudets dubbele houding. Ik vond t n prima stukje. In bruinhemden staan ???????? gevatte opmerking

Bouwman2
Bouwman213 mrt. 2021 - 9:28

Het is niet zo erg, als je je opwindt, maar je gaat er zo straats door praten....

1 Reactie
HappyBuddha
HappyBuddha16 mrt. 2021 - 13:06

????

Zandb
Zandb13 mrt. 2021 - 8:55

Ik hou er niet van, wanneer je mensen wil duidelijk maken wat ze verkeerd doen, door ze een koekje van eigen deeg te geven. Hoe terecht eventueel ook, je verlaagt je niet tot het niveau van diegene waarop je kritiek hebt. Wanneer je de doodstraf wilt invoeren voor mensen die de doodstraf willen, dan schiet het naar mijn idee niet op. (Of wel, dat is maar hoe je er tegen aan kijkt.)

5 Reacties
Deugkeizer
Deugkeizer13 mrt. 2021 - 9:26

Zeg dat maar tegen de personen die slachtoffer zijn van zijn ideeen en geen medestanders kunnen vinden om zich daar tegen te verweren.

Libertain
Libertain13 mrt. 2021 - 9:55

(“ (Of wel, dat is maar hoe je er tegen aan kijkt.)”) Boven of onder?

Norsemen
Norsemen13 mrt. 2021 - 10:09

Je weet dat Koning een cabaretier is?

Zandb
Zandb13 mrt. 2021 - 17:39

Deugkeizer Wat een onzin. Ik dwing niemand om iets te doen, wat hem/haar niet aanstaat. Ik maak duidelijk, waarom ik het niet vind opschieten, wanneer je de doodstraf wilt invoeren voor mensen die de doodsstraf willen invoeren. Norsemen Ja, dat weet ik dat hij cabaretier is maar net als met een filosoof het geval is: Moet je iemand afrekenen op wat hij is?

Deugkeizer
Deugkeizer14 mrt. 2021 - 16:48

@zandb Allereerst oog om oog vind ik iets heel anders dan iemand volgens zijn eigen wetten berechten. Ik bedoelde dat Baudet zelf mensen aan het opruien is met kwalijke gevolgen voor de mensen die hij bedoelt. Die hebben ook kans dat ze zich niet kunnen verweren. Dat is iets anders dan voor de doodstraf zijn lijkt me, waarbij van opruiing geen sprake is.

JanB2
JanB212 mrt. 2021 - 21:51

Baudet maakte kennis met zijn eigen niveau (hard onder de gordel en met een sardonische grijns) en met zijn eigen ideeën (bruin als diarree). Niks mis mee in dit geval.

12 Reacties
Libertain
Libertain13 mrt. 2021 - 8:52

Uiteindelijk hebben alle rolspelers in deze, blijkens alles, hoog gewaardeerde RTL kunst-drama meegewerkt aan het volgende fenomeen: voor paar dagen om de 4 jaren, rond verkiezingstijd, mogen wij soms dingen zeggen en schrijven die anders nooit zouden (het zelfcensuur) kunnen doorkomen, terwijl ze precies het middelpunt van onze volksaard aanraken: (“ Er is een historische plaats voor fascisme en racisme in Nederland”), met dank aan @cutthecrap. Geen enkel gevestigde politieke partij die in de Nederlandse geschiedenis ooit het tegendeel heeft kunnen bewijzen. Nu het hoop op Bij1.

Buitenstaander
Buitenstaander13 mrt. 2021 - 9:03

@Jan Tuurlijk Jan, dat is de methode. Iemand iets verwijten en dat is dan een vrijbrief om hetzelfde te doen. Heel sterk. En linkse mensen die toegeven dat iets fout ging moet je blijkbaar ook met een kaarsje zoeken.

Deugkeizer
Deugkeizer13 mrt. 2021 - 10:51

@ /norm Er lijkt mij helemaal niks mis te zijn om iemand die een bepaalde maat hanteert langs dezelfde meetlat te leggen. Ik vind het een beetje verontrustend dat sommige hier roomser dan de paus doen. Als iemand een vinger naar je uitsteekt dan kan die hem terug verwachten, als iemand je helpt eveneens ook. Als iemand zijn vuisten tegen je opheft dan doe je ook je vuisten omhoog. Als je dat niet doet namelijk dan maken mensen daar misbruik van en roepen ze overwinning uit,omdat je net doet dat je boven ze staat. Daar is nog nooit een directe confrontatie mee gewonnen. Ik vind bepaalde opvattingen die ik hier lees daarom uiterst curieus.

Deugkeizer
Deugkeizer13 mrt. 2021 - 10:58

Zoals nietzsche al zei er zijn maar twee manier van confrontatie mogelijk door het sluw en achterbaks te spelen of door directe confrontatie dat apollo ideeal om boven iemand te staan is een dekmantel. Je kan iemand ontzien in de hoop dat die terugdeinst maar tegen iemand die niet terugdeinst is alleen confrontatie mogelijk.

Hanvander Horst
Hanvander Horst13 mrt. 2021 - 12:05

Uiteindelijk heeft het Baudet politieke winst opgeleverd. Besef dat wel.

Libertain
Libertain13 mrt. 2021 - 12:22

@Han, helemaal correct, Blijkbaar weinig mensen beseffen dat het miskleun van RTL voor Baudet politieke winst opgeleverd heeft, inclusief het feit dat Hiddema weer met hem wil optrekken. Hoe krijg je de kleppen van hun ogen af?

Satya
Satya13 mrt. 2021 - 12:34

"Nu het hoop op Bij1." Hoe dan? Dat is hetzelfde soort. Ontgaat jou dat echt? Jij bent donker dus denkt zo en hoort in dat hokje, jij bent blank dus hebt wit privilege en moet getraind worden. Ik zie werkelijk geen verschil met jij bent donker dus hebt een laag iq, jij bent blank dus bent beter in staat tot samenleven. Ik begrijp daar geen bal van Libertain. Het vervelende aan Bij1. Mijn nichtje is gemixt. Hier is ze een zwarte en in Oost Afrika een mzungu. Nergens is ze gewoon mens. Ik ben niet gewoon een vrouw die toevallig donkerbruin is maar ik hoor aan stereotype te voldoen. Hoe kan zoiets op iets positiefs uitdraaien? Zou je me dat willen uitleggen. Ik ben Satya een bipolair huppelkutje dat gewoon een persoon wil zijn. Niets meer of minder. Door de omstandigheden ben ik donker en veel van mijn vrienden licht. Nu deel jij ons in gebaseerd op kleur. Hoe kan onze relatie dan hetzelfde blijven gezien de hokjes die daarbij horen? Alsjeblieft leg het uit.

Satya
Satya13 mrt. 2021 - 12:35

"Uiteindelijk heeft het Baudet politieke winst opgeleverd. Besef dat wel." Zijn eerdere grote was ook een feit. Die stemmers komen sowieso bij een identitair rechts clubje uit. Tegengas is het enige wat helpt.

JanB2
JanB213 mrt. 2021 - 18:53

Baudet is gewoon vullis. Daar moet je niet teveel fatsoen aan besteden.

JanB2
JanB213 mrt. 2021 - 19:00

@ Han Dat dan weer wel. Slim was deze actie daarom niet van Jeroen Koning. Je kunt je alleen afvragen of Baudet alle commotie achteraf waard is. Ik denk het niet. Zolang deze narcistische flapdrol beneden de grens blijft om een politiek verschil te kunnen maken is elke aandacht in feite nog teveel. Baudet is een loser, een sukkel. Als je enerzijds een joodse vriendin hebt en anderzijds alleen nog met antisemitische kretologie stemmen binnen kunt halen dan ben je diep gezonken op de succesladder.

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 mrt. 2021 - 19:07

'Uiteindelijk heeft het Baudet politieke winst opgeleverd. Besef dat wel.' Al zou dat zo zijn, het zou van de gekke zijn als het publiek gaat bepalen wat cabaretiers wel en niet mogen zeggen, en programma's door hun programmasamenstelling stemgedrag zouden willen beïnvloeden. Dat moet je niet willen in dit land! Dit soort relletjes horen bij verkiezingen. Vorige keer ging de rel over Roemer met een kettingzaag waarop de SP in de gordijnen hing, nu is het Baudet. Get over it.

Deugkeizer
Deugkeizer14 mrt. 2021 - 13:28

@HanvanderHorst Weet je zeker dat het hieraan gerelateerd is? Zover ik heb kunnen zien heeft Baudet er 1 zetel bijgekregen na er een hele hoop verloren te hebben afgelopen maanden. Dat moest wel een keer omhoog. Naast de gebruikelijke gegevensvervuilringen in peilingen waar kiezers naderhand iets heel anders doen dan in de peiling naar boven komt en wellicht het verband tussen de PVV en FVD lijkt me 1 zetel niet zo schokkend. Als het 5 zetels waren dan was de impact duidelijker.

Deugkeizer
Deugkeizer12 mrt. 2021 - 21:46

Het is al langer bekend. Indische mensen genieten er vaak van om Nederlanders te complimenteren & te verleiden met hun heldenrol in het koloniale verleden. Als een van de grotere duveltjes op de schouder van de Nederlander, ze verleiden om weer uit te buiten zoals vroeger. Een soort kwaad iets wat ze zelf geschapen hebben die hun eraan blijven herinneren om dat kwaad weer te worden. Mooi dat dit die avond gesetteld is tussen die twee, na 80 jaar. Als ik zo onder vuur was genomen als Baudet voordat Martijn Koning al kwam dan had echt zwaar in gewetensnood gezeten en het komende jaren de deur niet meer uitgekomen. Maar nee, zonder enige vorm van logische tegen redenatie ging die er gewoon op in. Pas toen Martijn Koning kwam verliet die de zaal pas.

Sailor2
Sailor212 mrt. 2021 - 19:53

Waarom krijgen de meest gehaatte mannen van het Binnenhof met minimale zetels in de peilingen zoveel zendtijd? Jinek is een fan en daarom wil ze best Azarkan uitnodigen om dat te camoufleren. De linkse Koning kopte hem graag in voor de rechtse pers. Iedereen blij.

2 Reacties
Norsemen
Norsemen13 mrt. 2021 - 8:00

Jinek is geen fan. RTL denkt dat het RTL publiek fan is.

Paul Spijkers
Paul Spijkers14 mrt. 2021 - 9:24

Of zoveel Joop stukjes.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9312 mrt. 2021 - 18:22

Man man als dat caberet is dan heeft links de strijd om humor inderdaad lang geleden verloren. Was inderdaad slecht, smakeloos en ook gewoon een totaal humorloze politiek correcte frame. Dat je dan wegloopt begrijp ik wel. Overigens begrijp ik zelf nog altijd niet wat er slecht was aan de homeopatische verdunning uitspraak. Misschen interpreteer ik het verkeerd of anders. Ik dacht namelijk altijd dat hij daarmee wilde zeggen dat als de demografie ingrijpend veranderd de cultuur dat ook doet. Ik vind dat hij daar toch een punt mee had. Je kan Rinkeby of Saint-Denis toch niet echt mee Zweeds of Frans noemen. Ook denk ik dat de mensen die er zo verontwaardigd over zijn daar ook niet willen wonen. Los daarvan ga ik er niet op stemmen. Hij heeft echt verpest. Dat hij de totaal ontspoorde jongerenbeweging zijn gang liet gaan. Klokkenluiders de partij uit gooit en de meer normale mensen in zijn beweging de partij uit pest dan houdt het wel op.

4 Reacties
Zandb
Zandb13 mrt. 2021 - 7:53

Recht door zee Het probleem is, dat Baudet tegen zo'n homeopathische verdunning is. En dat zou nog niet zo erg zijn, als hij dan maar niet als leider van een politieke partij te kennen geeft daartegen te zijn. Baudet wil het ras met de bijbehorende cultuur zuiver (is blank, zegt hij) houden. En waar hebben we dat eerder gehoord? En hoe wil je een verdunning van ras en cultuur anders tegen gaan, dan dat je de mensen, verantwoordelijk voor die niet passende invloeden omschrijft, weert. En dat is een niet toegestane vorm van discriminatie/racisme. Als je dat op je in laat werken, dan is een Koning bv nog heel aardig geweest voor Baudet.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9313 mrt. 2021 - 8:08

@Zandb Okay thanks voor de serieuze reactie. Zuiver houden heeft hij volgens mij niet gezegd. Hoe ik het opvat ging zijn uitspraak over nieuwkomers. Diversiteit is grotendeels onvermijdbaar gezien de mondiale mobiliteit. Echter hebben we wel mogelijkheden om het te versnellen of te vertragen. Merkel koos er voor om het te versnellen, Orban koos om het te vertragen. Immigratieregels kunnen veranderd worden. Verscherpte immigratieregels is niet een taboe voor mij en link ik niet aan fascisme / nazisme. Als het zou gaan om de mensen die hier al zijn dan ben ik het helemaal met je eens.

Zandb
Zandb13 mrt. 2021 - 9:12

Rechtdoorzee Klopt. Baudet heeft geen 'zuiver' gezegd. Dat is mijn subjectieve, demogoische invulling dat ik geen andere synoniem wil zien voor "dominant blank". Of je nu moeite hebt met diversiteit, of je wil dat jouw land, jouw land blijft, ik vind het allemaal prima. (Of ik dat dan verstandig vindt of niet, dat is ook maar een mening.) Maar wanneer je stelt, dat jouw land zich nooit democratisch mag ontwikkelen tot niet langer jouw land, dan houdt het voor mij op. Ik weet, er is geen partij die dat openlijk gaat duidelijk maken, dat bepaalde groepen - moslims, christenen, witten, zwarten, communisten, homo's enz - niet mee volweaardig mee mogen doen in een democratie, omdat zo'n partij meteen de rechtsstaat om de oren krijgt. Daarom, denk ik, moeten we ons niet in slaap laten sussen door de gedachte dat het allemaal wel niet zo bedoeld is, wat er binnen de vrijheid van meningsuiting dan allemaal wél mag. Als Wilders bv zegt, dat Rutte anderhalf miljoen mensen buitenspel zet, dan liegt hij dat hij barst. Dat is aantoonbaar niet het geval. Terwijl aantoonbaar wel het geval is, dat op het moment dat Wilders zijn plannen waar gaat maken, hij een bevolkingsgroep buitenspel zet. Iedereen die aan de voorwaarden, die voor iedereen op dezelfde manier gelden, voldoet mag stemmen, scholen oprichten, kerken/moskeeën bouwen en politieke partijen oprichten.

Paul Spijkers
Paul Spijkers14 mrt. 2021 - 9:34

Zandb Het gaat niet over de grondwet. Het gaat er over wat voor soort maatschappij je daar bovenop zet. Met te hoge immigratie dat in sociaal conflict uitmond of met fatsoenlijke immigratie die de instroom verwerkt in harmonie. Met open paden voor onderwijs en participatie voor burgers van elders of met blokkages. Mat apartheid of seculair, gelijk en open. Een slons als die roeptoeterende Baudet kan daar niks maar dan ook niks mee helpen.

Uilenspiegel
Uilenspiegel12 mrt. 2021 - 18:19

Narren moeten sarren, schreef ik eerder. Hoe grof het mag zijn, is een kwestie van smaak. Baudet is geen nar en sart. Hem via zijn vriendin laten zien wat zijn eigen gesar zou kunnen betekenen is een perfecte spiegel. Daar hoef je geen excuus voor aan te bieden. Het is een koekje van eigen deeg, je meet niet met twee maten, noch verlaag je je tot iets. Je zet de bully te kijk. En dan druipt hij af. Prima.

Deugkeizer
Deugkeizer12 mrt. 2021 - 18:18

Ach martijn koning die kan echt heel giftig zijn maar meestal is er dan al heel wat voorgevallen. Bij Baudet is zijn halve partij weggelopen omdat hij racist is. Toch doet hij nog mee aan de verkiezingen? Hoe dom ben je dan?

Smldrs
Smldrs12 mrt. 2021 - 17:51

Van mij mag links wel wat groffer uit de hoek komen. Waarom is rechts populisme zo populair? Omdat het geen blad voor de mond neemt. Iemand als Baudet zou het liefst mijn vriendin het land uitsturen, volgens hem heeft ze geen bestaansrecht in Nederland. Dus waarom zou ik me druk maken over de gevoelens van zijn vriendin? Zijn vriendin kan de boom in, en hij ook.

1 Reactie
Deugkeizer
Deugkeizer12 mrt. 2021 - 22:44

Precies ik hoor het Baudet nog zeggen. Je moet toch alles kunnen zeggen in dit land. Was gewoon een grapje net zoals zijn appjes. En dit trekt die dan niet. Nog steeds zijn er dan kromme mensen die Martijn Koning het laagst vonden gaan. Onbegrijpelijk. Of het geeft blijk van een dubbel moraal.

johannn2
johannn212 mrt. 2021 - 17:19

Martijn Koning viel de vriendin niet aan, hij viel expliciet Baudet aan, op diens eigen vooroordelen. Het noemen van Indonesiërs in dit geval, of ook Joden en Marokkanen wordt en zou ook niet opgevat worden als aanvallen op die bevolkingsgroepen, maar als aanval op Baudet. .

2 Reacties
johannn2
johannn212 mrt. 2021 - 17:24

De weinig kritische houding van Jinek wordt al langer sterk gekritiseerd. Ook nu was het weer zwak. Ze biedt veeleer een podium aan dit soort typen. Overigens betekent 'roasten' afzijken. .

Norsemen
Norsemen13 mrt. 2021 - 10:16

Het is precies zo zoals je zegt johann. Ben het 100% met je eens. En je hoeft trouwens ook geen Einstein te zijn om dit te snappen. Van heel veel reageerders hier is het bekend dat ze niet de allerminste zijn, maar van VD Horst valt het me bijzonder tegen dat hij dit niet ziet.

Satya
Satya12 mrt. 2021 - 17:09

Eindelijk eens iemand die zich duidelijk tegen Baudet uit gesproken heeft en de deugers, die beweren racisme iets ergs te vinden zijn van slag. Kom op zeg. Dit is satire. Moslims moeten toch ook tegen spot kunnen? No remorse.

8 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter12 mrt. 2021 - 23:08

Vind ik ook Satya.

sjaak5
sjaak513 mrt. 2021 - 0:20

saty@ "Moslims moeten toch ook tegen spot kunnen?" Je bedoelt wanneer iemand een spot-prentje maakt? Hoe durf je.

Satya
Satya13 mrt. 2021 - 9:04

"Hoe durf je." Als je er nu bij schrijft wat je voor probleem hebt met mijn tekst komen we misschien ergens. Moslims moeten toch ook tegen keiharde satire kunnen? In mijn ogen wel. Waarom extreemrechtse mensen anders behandelen? Of links?

Paul250371
Paul25037113 mrt. 2021 - 9:19

"hoe durf je" ??

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 mrt. 2021 - 9:22

Niet over de rug van een vriendin of familielid. Zoals je ook niet wil dat FDF naar het huis van Rob Jetten gaat, aanbelt, met een mandje fruit, dat ook nog opneemt! Het maakt jezelf enkel maar zwakker i.p.v. sterker.

Satya
Satya13 mrt. 2021 - 12:22

Minoes Niemand heeft iets bij hem thuis te zoeken. Dat vind ik intimidatie. Dit is wat Baudet zelf over zich heeft afgeroepen met app groepen waarin staat je wilt toch niet dat je zus met een neger thuiskomt. Ik ben wel een beetje klaar met die dubbele moraal die momenteel heerst, ze bieden iemand uit de alt right kringen bijna kritiekloos een podium.

sjaak5
sjaak513 mrt. 2021 - 13:29

Satya@ "Moslims moeten toch ook tegen spot kunnen?< Vraagteken. Gelukkig reageerde Baudet niet op de beledigingen naar zijn gezin op een manier waarop moslims zouden reageren wanneer bijvoorbeeld de profeet Mohammed zou worden bespot/beledigd. Beledigd door bijvoorbeeld een afbeelding/spotprentje.

sjaak5
sjaak513 mrt. 2021 - 13:32

Satya@ "Moslims moeten toch ook tegen spot kunnen?< Vraagteken. Gelukkig reageerde Baudet niet op de beledigingen naar zijn gezin op een manier waarop moslims zouden reageren wanneer bijvoorbeeld de profeet Mohammed zou worden bespot/beledigd. Beledigd door bijvoorbeeld een afbeelding/spotprentje.

korheiden2
korheiden212 mrt. 2021 - 16:40

Het worden nog enerverende dagen tot de verkiezingen. Er is dus alweer veel aandacht voor Baudet, die hier best eens stemmen mee zou kunnen winnen. Ook omdat Hiddema heeft gemeld : 'Onvermeld is kennelijk gebleven dat ik ook heb gezegd dat ik Baudet heb leren kennen als een onbekommerd mensenkind dat te vrolijk in het leven staat om mensen vanwege een kleurtje te kunnen bejegenen. Zoveel bekrompenheid is hem vreemd", dit kwam niet in de uitzending. Hiddema gaat nog met Baudet mee om campagne te voeren. Oud CDA-staatssecretaris Henk Bleker heeft zich aangesloten bij Forum. Ik zou er nog niet van opkijken als Baudet enkele zetels winst boekt.

5 Reacties
Mark Grootendorst
Mark Grootendorst12 mrt. 2021 - 21:44

Fijn, Henk Bleker..... De man die de natuur definitief in dit land gesloopt heeft.... Waarom trekt die partij zoveel totale non valeurs aan? Waarschijnlijk omdat het daar wemelt van die gasten.

Deugkeizer
Deugkeizer12 mrt. 2021 - 22:11

Alsof het Hiddema iets kon schelen. Die is alleen bang dat zijn zaakjes minder gaan.

Zandb
Zandb13 mrt. 2021 - 8:03

kor Niets aan de hand dus, met het feit dat Nederland en Europa volgens Baudet dominant blank moeten blijven. Ja, dominant blank: Dan kan je best 'aardig' doen tegen mensen die er toch toe mogen doen. Er mogen van Baudet echt wel van die minderwaardige mensen in Nederland zijn, als ze maar niet via de democratie aan een meerderheid kunnen komen. Het zou hetzelfde zijn, wanneer ik het FvD geen probleem vindt, maar tegelijkertijd maatregelen neem, dat het nooit democratisch aan de macht kan komen. Dringt dat bij u door? Baudet kan gerust omschreven worden als "een onbekommerd mensenkind dat te vrolijk in het leven staat om mensen vanwege een kleurtje te kunnen bejegenen." maar dat beeld strookt feitelijk niet met de gevolgen voor die mensen met dat kleurtje, wanneer Baudet het voor het zeggen heeft.

korheiden2
korheiden213 mrt. 2021 - 12:27

@Zandb : Ik kan je verklappen dat ik niet op Baudet ga stemmen. Ik geef aan waarom ik denk dat hij nog aardig wat stemmen zou kunnen halen.

Zandb
Zandb13 mrt. 2021 - 17:43

kor Helaas pleit u dat niet vrij, van het feitenvrij misplaatsen van onder meer een opmerking die Baudet van alle blaam moet zuiveren.

Minoes&tuin
Minoes&tuin12 mrt. 2021 - 15:15

Morgen staat FvD weer aan de huisdeur, dan ontstaat er weer ophef. Dat doe je toch niet? Als je met twee maten gaat meten heb je morgen geen zeggenschap meer, gaat de kracht van je eigen woorden verloren. Ik kijk heel zelden naar Jinek, moet me wel heel beroerd voelen. Martijn de Koning vind ik sowieso een slecht cabaretier voor zover dat van enige waarde is, maar anderen schijnen dat heel belangrijk te vinden. Han heeft gelijk!

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen12 mrt. 2021 - 15:08

Vraag is natuurlijk waarom je deze twee vertegenwoordigers van onfrisse partijen uitnodigt en vervolgens er maar eentje roast. Ik had ze het liefts allebei voortijdig de studio zien verlaten.

1 Reactie
Jozias2
Jozias212 mrt. 2021 - 16:57

Azarkan was kennelijk de vorige keer al aan de beurt. Overigens heeft een roast twee kenmerken: kei hard en grappig. Dit was, maar dat is een mening, niet grappig.

Norsemen
Norsemen12 mrt. 2021 - 14:57

Martijn Koning heeft helemaal niets negatiefs gezegd over Baudets vriendin of haar afkomst.

5 Reacties
Marcus A.2
Marcus A.212 mrt. 2021 - 15:59

Als je het allemaal helemaal niet begrijpt dan denk je dat Martijn Koning helemaal niets negatiefs heeft gezegd. Fatsoenlijke mensen zien iemands afkomst als niet relevant, en gebruiken dat al helemaal niet als stok om mee te slaan.

Jonathan2
Jonathan212 mrt. 2021 - 17:20

Marcus. Nogmaals, dat is alleen mogelijk door de opvattingen van Baudet.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 18:03

@Norsemen Zoals Sonic altijd zo mooi placht te zeggen: Linkse mensen zijn altijd objectief.

Norsemen
Norsemen12 mrt. 2021 - 20:05

Niets negatiefs over zijn vriendin of haar afkomst. Je kunt toch wel lezen Marcus.

Joe Speedboot
Joe Speedboot12 mrt. 2021 - 20:45

' Fatsoenlijke mensen zien iemands afkomst als niet relevant, en gebruiken dat al helemaal niet als stok om mee te slaan.' Het ontgaat je blijkbaar volkomen dat Koning een cabaretier is die niet meer doet dan Baudet -voor wie liegen, bedriegen en onfatsoenlijk gedrag de norm is- spiegelen.

OlavM
OlavM12 mrt. 2021 - 14:56

Het programma heb ik niet gezien -ik kijk nooit naar Jinek, omdat de NPO interessanter is-, maar ik denk toch dat La Baudette een koekje van eigen deeg kreeg. En dus ook niet chic, inderdaad. Dat Indonesische bloed mag hij incasseren, al denk ik niet dat het helpt. Die joodse vriendin had er beter buiten moeten blijven, inderdaad. Té grof geschut.

4 Reacties
Marcus A.2
Marcus A.212 mrt. 2021 - 16:00

"Dat Indonesische bloed mag hij incasseren" Op welke manier is dat dan relevant?

Jonathan2
Jonathan212 mrt. 2021 - 17:24

Marcus. Door zijn racistische opvattingen en een streven naar een dominant blank Europa, dus slechts door opvattingen die Thierry zelf heeft geuit.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 18:05

@Olav Maar zoals je al stelt: ik heb t niet gezien. Maar toch..... Blijft ingewikkeld om onfatsoen op links ook te veroordelen.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194712 mrt. 2021 - 22:23

'When they go low, we go high"

Willem Heerema2
Willem Heerema212 mrt. 2021 - 14:26

Ik ben geen fan van Thierry Baudet maar hij heeft hier juist gehandeld.

1 Reactie
Zandb
Zandb13 mrt. 2021 - 8:12

Willem Inderdaad. Baudet vindt dat je alles moet kunnen zeggen, maar je hoeft niet alles aan te horen, laat staan dat je er op in gaat. Dan loop je weg. Einde verhaal. Tenminste, wanneer hij werkelijk vindt, dat je moet alles kunnen zeggen.

Markzelluf
Markzelluf12 mrt. 2021 - 14:04

Ik wist tot voor kort niets van Martijn Koning. Goed, ik zag hem een keer kwaad worden op zijn publiek omdat niemand lachte om zijn voorstelling en dat kon ik me goed voorstellen. Van dat publiek dan. Maar vandaag was hij trending. Had Jinek niet gezien, maar heb even teruggekeken. Koning speelde duidelijk de bal, in de zin van onder de gordel. En ineens weet ik veel meer over deze komiek: tekstschrijver voor Jesse Klaver, mislukt op universiteit, handgemeen met collega, verdacht van aanranding. Maar erger is dat de ene wappie nu de andere terug in het zadel helpt. Als dat je finest moment als tv-persoonlijkheid is.....

sjaak5
sjaak512 mrt. 2021 - 14:04

Zo op de man spelen en mensen beschadigen (vriendin) die hier niets mee te maken hebben. Wat doen we dan? We spreken de sponsoren aan en vragen ze om een boycot. ownee Dat is een ander programma.

Joe Speedboot
Joe Speedboot12 mrt. 2021 - 13:58

'dan houd je partner en kinderen van je tegenstanders er buiten' De Koning heeft het bij mijn weten niet over kinderen gehad, die verzin jij erbij waarmee je het stiekem erger maakt dan het was. Een partner kiest zelf voor iemand, kinderen niet. Nogal een verschil. Vind het collectieve gejank over De Koning veelzeggend en nogal hypocriet. Wat de Koning deed is volkomen peanuts in vergelijking met de woordendrek die Baudet zelf dagelijks de wereld instuurt. Maar laten we het vooral over De Koning hebben..

8 Reacties
gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 14:14

Hij noemde zelfs hun mogelijke voornamen.

Piet Helmons
Piet Helmons12 mrt. 2021 - 14:28

Speedboot: de Koning had het wel degelijk over de toekomstige kinderen van Baudet en zijn verloofde en de namen die deze kinderen straks gaan krijgen. Ik ben echt geen voorstander van Baudet en/of Wilders (waarbij Rutte grappig dacht te zijn door Graus als toekomstig minister te benoemen) maar ik vrees dat door deze uitzending meer mensen nu geneigd zullen zijn op deze twee mannen te stemmen.

Gerrit338
Gerrit33812 mrt. 2021 - 14:32

Heb je het stukje wel goed gelezen en/of de 'roast' van Koning wel gezien? Ik durf het echt te betwijfelen. Quote: “Zometeen word je vader van Menachem of Sarah Baudet en dan voel je je als antisemitische kiezer toch behoorlijk in je bruine hemd gezet." Dat is toch echt een opmerking over de (toekomstige) kinderen van Baudet en zijn vriendin. Dat de kinderen er nog niet zijn, betekent niet dat je er iemand niet heel hard in hart en ziel mee kunt raken.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 mrt. 2021 - 17:59

We moeten NL omdopen tot Slachtofferania: dee mannen gebruiken alles om maar guurrechts te kunnen stemmen. Maar ook al zou Thierry niet zo zijn afgebrand, dan nog zou hun interne kieskompas naar TB wijzen.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 18:06

@Joe Correct: "bij jouw weten'. Daarna kunnen we dus stoppen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot12 mrt. 2021 - 20:54

'Dat de kinderen er nog niet zijn,' Wat een flauwekul! Tot hoeveel generaties wil je gaan? Ooit van artistieke vrijheid gehoord? Koning was hard, zoals Baudet dat voortdurend is. Dat heet een spiegel.

Joe Speedboot
Joe Speedboot12 mrt. 2021 - 20:56

'Daarna kunnen we dus stoppen.' Mogelijke toekomstige kinderen zijn wat anders dan echte kinderen van vlees en bloed.

Norsemen
Norsemen13 mrt. 2021 - 10:23

En Koning zegt helemaal niets negatiefs over dir (toekomstige) kinderen. Hij heeft het over het achterlijke gedachtegoed van Baudet en zijn aanhang.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*12 mrt. 2021 - 13:56

Dag Wist Thierry Baudet in eerste instantie en daarvoor echt niet dat een cabaretier een medegast van hem gisteravond bij Jinek zou zijn?. Zelfs onze MP Mark Rutte had blijkbaar helemaal geen probleem, namelijk met het slotoptreden van een cabaretier, op woensdagavond deze week, ook bij Jinek. Een fijne dag.✌✌

1 Reactie
gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 18:56

Dan hadden ze allebei geroast moeten worden en niet de ene wel en de andere niet. Dat is niet logisch.

Joop16
Joop1612 mrt. 2021 - 13:19

Ik ben meer geschrokken van een aantal reacties hieronder dan van de roast van Martijn Koning. Ik had geen idee van de extreme gevoelens en gedachten die hier leven.

1 Reactie
gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 15:00

@Joop In welk opzicht?

Uilenspiegel
Uilenspiegel12 mrt. 2021 - 12:55

Het is vooral laf om excuses aan te bieden. In deze talkshow heeft ieder een rol. Die van de Koning is "hofnar" spelen. Hofnarren drijven de spot met. Dat deed de Koning prima. Dat je zijn stijl niet pruimt, ook prima, maar hij deed niets verkeerd. Dat Jinek en de parlementaire verslaggeefster van het stukje van de Koning afstand nemen, dat Han vindt dat hij te ver ging, doet niet ter zake. Hij deed wat hij geacht werd te doen. Dit krijg je als je een nar toe staat zijn kunstje te doen. En dat is goed, narren moeten sarren.

10 Reacties
vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 13:06

En het is ook nog eens de waarheid. Maar kennelijk is het gekwetst zijn van de racist, erger dan zijn racisme.

Jozias2
Jozias212 mrt. 2021 - 13:16

Kijk Koning en elke andere cabaretier mag alles zeggen en (foute) grappen maken wat hij wil binnen de grenzen van de wet. Maar dat mag bijvoorbeeld Derksen ook. Het verschil was dat de opmerking van Derksen op zich nog wel grappig was. Koning was totaal niet grappig en dan blijft een monoloog met verwijten over. De vraag is wel of smaakvol is maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Baudet is ook vrij om er voor te kiezen om dat te ondergaan of niet. Maar de hele uitzending had met een verkiezingsdebat niets te maken. Zowel niet de bejegening van baudet als de bejegening van Azarkan door Jinek. Het was een slechte poging tot een scherpe ondervraging. Ik zou zeggen kijk naar nieuwsuur en Sven Kockelman op Radio 1 hoe je dat doet. Ik denk een hoop mensen zich in de handen wrijven hoe Baudet is aangepakt maar dat in werkelijkheid Baudet hier electoraal heel veel voordeel van heeft.

Drostemannetje
Drostemannetje12 mrt. 2021 - 13:17

Als narren vroeger te ver gingen, werden ze onthoofd. Gelukkig maar voor Martijn dat hij een (slechte) nar is in deze tijd en niet van een aantal eeuwen geleden.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*12 mrt. 2021 - 13:28

Dag Uilenspiegel. U hebt het heel goed verwoord, chapeau en heel erg bedankt. Een fijne dag.✌✌ P.S. Wat betreft Thierry Baudet en zijn huidige voorbeeldfunctie als Tweede Kamerlid, *if you can't stand the heat, get out of the kitchen* wat mij betreft. Al dat handenschudden en knuffelen met zijn FvD fans b.v., tijdens een pandemie nota bene, met al bijna 16.000 Covid-19 slachtoffers op dit moment en tegelijkertijd ver boven 1 miljoen positieve Covid-19 besmettingen al, tot nu toe, in heel Nederland, zijn gedrag (ook gewoon als mens) tot nu toe is toch walgelijk.

tempest
tempest12 mrt. 2021 - 13:33

Net dat stukje cabaret teruggezien. Vond de hardheid voor Jinek begrippen veel groter dan verwacht. Mede daardoor werkte het ook niet als grap. Vrees dat dit Baudet juist redelijk wat stemmen oplevert, zo wordt hij toch een beetje de underdog.

Norsemen
Norsemen12 mrt. 2021 - 15:00

@Jozias Derksen wel grappig vinden en Koning niet zegt heel veel over iemand.

gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 15:05

Het aantal slachtoffers is naar beneden bijgesteld door het RIVM tot 7800. Rutte wilde toch groepsimmuniteit? Die getallen zeggen niet inhoudelijks over Covid, het verloop en de besmetting. Het is de bekende optelsom alsof iets heel ernstig is. Als alles constant dezelfde kant op moet vallen, is er een diktatuur. Gezien het gemak waarmee grondrechten afgebroken worden, is dat terecht. Angst is een slechte raadgever, en het RIVM en Rutte zorgt dat we constant in doodsangst moeten leven. Terwijl 98% van de besmettingen amper tot symptomen leidt.

Jozias2
Jozias212 mrt. 2021 - 15:46

@norseman Ik vond de opmerking van Derksen vanwege de bijbehorende context wel grappig ja. U vond koning wel grappig en heeft er om gelachen? Dat mag uiteraard maar u bent wel 1 van de weinigen.

Jonathan2
Jonathan212 mrt. 2021 - 17:36

Jozias. Behoorlijk genuanceerde reactie. Het gaat inderdaad om smaak en die is vaak gekoppeld aan politieke voorkeuren. En Baudet heeft het recht om weg te lopen. Hij heeft het recht om zijn eigen moraal te bepalen wat hij wel of niet acceptabel vindt, in dit geval op tv als lijdend voorwerp. Zou wel fijn als vele aan de rechtse kant dan doorkrijgen dat anderen dan ook mogen bepalen of ze Derksen acceptabel vinden op TV. De vrijheid van meningsuiting betekent ook het recht om iets niet acceptabel te vinden op een bepaalde plaats. En nee, Derksen mag van mij gewoon zijn bespottelijke redenaties blijven uitstorten over de natie op tv.

Norsemen
Norsemen13 mrt. 2021 - 11:48

“ U vond koning wel grappig en heeft er om gelachen? Dat mag uiteraard maar u bent wel 1 van de weinigen.” Ik heb er heel hard om gelachen zelfs, vond het fantastisch. Dat ik één vd weinigen ben is alleen maar een bevestiging dat ik goed zit, de meeste mensen zijn namelijk verschrikkelijk onnozel.

Paul Spijkers
Paul Spijkers12 mrt. 2021 - 12:51

Pijnlijk. Tussen al die viezigheid leek Azarkan een Prins.

o u wisbaar
o u wisbaar12 mrt. 2021 - 12:35

Hulde Han, Ik weet hoe je Baudet verafschuwd maar vind het klasse dat je hem in dit geval ook durft te verdedigen.

Jonathan2
Jonathan212 mrt. 2021 - 12:18

Interessante moraal, Han. Iemand met nazi-achtige opvattingen mag je niet confronteren met zijn joodse vriendin, want dan zet je hem te kakken. Je legt hier de verantwoordelijkheid voor de opvattingen van Baudet bij De Koning, en als logisch gevolg behoort de Koning gecanceld te worden, tenminste in dit geval.

7 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst12 mrt. 2021 - 13:07

Je kijkt er verkeerd tegenaan. Ik neem het op voor Baudets vriendin.

Jonathan2
Jonathan212 mrt. 2021 - 13:30

Han. Je schrijft dat hij Baudet te kakken zet. Maar laten we er eens van uitgaan dat inderdaad hier zijn vriendin te kakken wordt gezet. Ook dat komt uiteindelijk neer op de opvattingen van Baudet dat dat niet benoemd kan worden. Want bij welke politicus zou je dezelfde conclusie hebben getrokken nadat werd genoemd dat hij een joodse vriendin had?

Nina Nimbergh
Nina Nimbergh12 mrt. 2021 - 13:51

@Jonathan De als antisemitisch Baudet e.a. verweten onderlinge grappen bij FvD, die mij iet smaken, zijn onder uiterst links inclusief partijen veel meer voorkomend, ook buiten de besloten kring, en dan ook lang niet altijd als grappen maar ook serieus geuit. Gaat het jou e.a. hier nu werkelijk om antisemitisch bejegende joden of om het gewenste middel om Baudet en FvD weg te zetten? Retorische vraag hoor. Dat antisemitisme boeit je helemaal niet.

Norsemen
Norsemen12 mrt. 2021 - 15:02

Hoezo zou er voor Baudets vriendin opgekomen moeten worden? Er wordt niets negatiefs over haar gezegd.

Satya
Satya12 mrt. 2021 - 16:27

Nina Natuurlijk links doet het allemaal veel erger. Links zijn de werkelijk racisten. Het was niet Baudet die met Taylor, Kennedy, Lanser en lePenn om tafel zat, het was Klaver die Baudet immiteerde om Baudet een hak te zetten. Die vriendin van Baudet heeft geen zelfrespect, Lanser had al voor dat gesprek gezegd dat hij wil dat de treinen naar het oosten weer gaan rijden. Taylor verwijt Joden de cultuur aan te vallen uit ethnocentrism en het gebruik van inferieur rassen daarvoor. LePenn ontkend de holocaust in grote. Kennedy is KKK ideoloog, weet jij hoe die over Joden denken? Maar het is links die het gevaar is. Zal die vriendin aan zelfhaat leiden? Zal ze blind van liefde zijn, die zelfverzekerde houding is wel aantrekkelijk tot je de inhoud gaat bekijken. Is Israel kritiek echt antisemitisme of Israel kritiek?

Jonathan2
Jonathan212 mrt. 2021 - 17:44

Nina. Je suggestieve wartaal verbloemt niet dat je geen enkel zinnig argument hebt weten op te vissen. Volgende keer beter lezen.

Zandb
Zandb13 mrt. 2021 - 8:15

Noem het maar niet negatief dan, dat een jodin met iemand een relatie heeft, die haar om haar afkomst niet voor vol aan zou zien.

snieanders
snieanders12 mrt. 2021 - 12:15

Helemaal eens, zelden zo een onsmakelijk geheel gezien en dat noemt zich cabaretier.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 13:11

Heel onsmakelijk om zo duidelijk de waarheid te horen vertellen. Dat is niet aardig voor diegene die die wrange waarheid vormgeeft. Daar moeten we dus, ondanks die waarheid, medelijden mee hebben. Die waarheid doet er even niet toe.

Outsider2
Outsider212 mrt. 2021 - 12:14

Martijn Koning vind ik niet leuk en niet humoristisch. Vaak is hij tenenkrommend. Baudet is zelf het resultaat van homeopatische verdunning en hij maakt een keus voor een vrouw van joodse afkomst. Des te onbegrijpelijker is het, dat hij homeopatische verdunning ziet als een bedreiging voor West-Europa en dat hij in zijn FvD anti-semitische uitingen toelaat dan wel zelf doet. In dat kader is het terecht dat Martijn Koning hier opmerkingen over maakt en Baudet confronteert met de keuzes die hij maakt. M.a.w. Koning viel niet de vriendin van Baudet maar de onbegrijpelijke keuze voor die vriendin, gezien Baudets opvattingen. Maar, zoals weleens eerder gezegd, zodra het semitische orgel bespeeld wordt, zijn de tenen in Nederland erg lang. Velen schieten in de kniphouding inclusief Han van der Horst.

Nina Nimbergh
Nina Nimbergh12 mrt. 2021 - 12:07

De uitputtende en niets aan duidelijkheid overlatende excuses, zowel van Jinek zelf als officieel van RTL, over het optreden van Martijn Koning zegt al genoeg. Van Martijn Koning die duidelijk bewees waarom hij niet te vertrouwen was, doordat hij weigerde zoals hem gevraagd was door RTL vooraf zijn tekst te delen, was dit optreden of elders sowieso al onbestaanbaar met zijn achtergrond als aanrander en bedreiger van het slachtoffer daarover iets buiten te brengen.

CUTTHECRAP2
CUTTHECRAP212 mrt. 2021 - 12:04

Als wegloper neemt hij de x'ste plaats in in de lange rij van rechtsextremistische roeptoeters, die de nederlandse samenleving sinds de 60#er jaren heeft gehad. Weglopen hoort tot hun culturele kenmerken. Ik heb de indruk dat men in Nederland niet opmerkzaam is op een fenomeen, dat ook morgen niet zal verdwijnen: Er is een historische plaats voor fascisme en racisme in Nederland. Na de bevrijding heeft men drastisch en energiek korte metten gemaakt met de "foute Nederlanders" in de hoop, het daarna in de doofpot der vaderlandsche geschiedenis te stoppen, zoals men de laatste 400 jaar met succes heeft klaargekregen.Maar al die foute Nederlanders moesten zich verstoppen. Zelfs hun kinderen moesten zich koest houden om te voorkomen, dat ze door hun afkomst werden gemeden of gepest. Dat heeft zich tot diep in de 80'er gemanifesteerd. (Misschien zelfs langer, maar toen was ik niet meer in Nederland). Deze groep heeft een kiezerspotentiaal van grofweg 25%. Zodra er sprake is van de wederopstanding van een rechtsextreme populist, is de politieke steun verzekerd. Eindelijk krijgt die groep weer een mogelijkhed, steun en beaming te krijgen voor hun zieke ideologie. Stemmen is anoniem, zelfs de peilingen moeten in deze groep rekening houden met een onvoorziene steun door stemmers die voor hun politieke houding niet uitkomen, maar stiekem wel extreemrechts stemmen. Wat de persmedia en het publiek niet hebben begrepen : je kunt dit alleen ontmaskeren door deze lieden in een discussie direct te confronteren met de essentie en de consequenties van hun denkbeelden. Ze daarmee te dwingen, hun veelal opzettelijk cryptisch geformuleerde politiek op tafel te krijgen. De omgang met rechtsextremisten in Nederland maakt een nogal onbeholpen indruk. Weglopen is laf, maar toestaan dat ze weglopen is gewoon dom.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 13:13

En ze excuses aanbieden nog vele malen dommer.

tempest
tempest12 mrt. 2021 - 12:00

Zozo, als zelfs Han het te ver vond gaan en Jinek nu excuses heeft aangeboden, dan zijn ze dit keer wel heel erg doorgeschoten. Niet alleen politici, ook de media moeten heel erg uitkijken met hun ophitsende retoriek. Voor je het weet is er een idioot die het recht in eigen hand neemt. Als een politicus over de schreef gaat, dan hoef jij als journalist echt niet mee te doen. Iedereen kan zijn eigen conclusies trekken over Baudet, hij doet nu niet echt zijn best dingen te verhullen. En als media het echt zo erg vinden wat deze man te vertellen heeft, dan kan je hem beter helemaal niet uitnodigen. Maar, ja, kijkcijfers zijn natuurlijk nog belangrijker.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde12 mrt. 2021 - 11:57

Ik vraag me af wat erger is: iemands achtergrond verdacht maken of iemands achtergrond verdacht maken? Baudet kreeg hier een koekje van eigen deeg. Hij denkt anderen de maat te kunnen nemen door hen te beoordelen op hun achtergrond, nu overkwam het hem zelf. En daar kon hij niet tegen. De hele uitzending was hij druk bezig weg te lopen voor de verantwoordelijkheid van zijn uitspraken, hij schoof zelfs zijn 'goede' vriend Hiddema seniliteit in de schoenen. Nu de bal keihard terug kwam was dat blijkbaar niet gepast voor een heer van stand. Baudet is een grachtengordelboy met de intenties van een Rost van Tonningen. Niet openlijk natuurlijk maar wel diep in zijn hart. Hij voelt zich te goed voor de wereld maar speelt Jezus die zijn dommige volgelingen wil leiden naar het paradijs.

Middenman
Middenman12 mrt. 2021 - 11:51

Van harte eens met Han. De meeste cabaretiers hebben voor mij al lang afgedaan vanwege deze arrogante houding. Misschien is het mijn leeftijd, maar ik ben ervan overtuigd dat goede humor niet totaal onbeschoft hoeft te zijn. En voor de goede orde; ik heb een hekel aan Baudet én zijn ideeën. Maar je kunt de waarheid ook zeggen zonder onbeschoft te zijn. Koning speelt FvD hiermee alleen maar in de kaart, maar waarschijnlijk snapt hij dat niet eens.

RonaldMokens
RonaldMokens12 mrt. 2021 - 11:29

Vooropgesteld, Martijn Koning is een bijzonder slechte cabretier. Hij ontbeert het aan uitstraling, komische timing en taalgevoel. Zijn optreden was daarom als een tang op een varken, niet omdat het onwaar was maar omdat hij niet beschikt over het fijne handwerk. Hij heeft in ieder geval hele goede vrienden, dat is één ding dat zeker is. Toch, vraag ik mij af wat een Theo van Gogh of een Hans Teeuwen hiervan zou vinden. Want wij hebben in Nederland een vrij fundamentalistische opvatting van de vrijheid van meningsuiting. Een opvatting die men graag met verve verdedigd als het gaat om iemands anders zijn geloofsartikelen. Klopt het, zoals Han stelt, dat je als ontvanger bepaald in hoeverre een satire acceptabel is? Is 'de vriendin' een huis dat heiliger is dan Allah?

2 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst12 mrt. 2021 - 13:09

Mijn redenering is anders. Als je iemand aanvalt op zijn opvattingen, dan laat je diens partner en kinderen er buiten.

RonaldMokens
RonaldMokens12 mrt. 2021 - 15:49

@Han "Als je iemand aanvalt op zijn opvattingen, dan laat je diens partner en kinderen er buiten." Jij brengt het als of er een objectieve grond is op basis waarvan we kunnen zeggen dat een partner en kinderen off-limits zijn. Want zo kan ik ook stellen dat het onfatsoenlijk is om iemand aan te vallen op zijn geloof. Die opvatting is net zo valide. Als jij als ontvanger er jouw eigen fatsoensnormen op na houdt kun je elke cabretier cancellen. Is dat niet de essentie van cancel-cultuur die jij zo verafschuwd?

Jonathan2
Jonathan212 mrt. 2021 - 11:29

Ik zie het probleem niet. Thierry heeft blijkbaar een joodse vriendin en Indonesisch bloed door de aderen lopen. Klopt dat? Zo ja, dan lijkt mij dat heel opvallend gezien zijn ideologische opvattingen. En waarom mag het publiek deze informatie niet weten. Snap de ophef niet goed over een schijnbaar onschuldig grapje. Is dit iets anders dan een socialist voor salonsocialist uitmaken omdat hij een rijke partner heeft? Eigenlijk zegt hij dat Thierry is pseudoracist is, en Thierry stapt woedend op. Dus racisme, antisemitisme etc, moet een podium krijgen, maar grapje over afkomst vriendin kan echt niet. Maar Derksen en Gijp mogen wel weer over alles grapjes maken. Nogmaals, wat is er mis mee als je vriendin joods is? Wat is er mis met Indonesisch bloed door je aderen? Waarom mag je die dingen niet zeggen? Volgens mij zijn wij in 1945 bevrijd van de nazi's, dus lijkt mij dat geen enkel probleem. Dat het geen onschuldig grapje is, komt puur door de opvattingen van Thierry zelf. Wat zie ik verkeerd? Dus door Thierry's opvattingen kun je geen grapje maken over zijn joodse vriendin, want waarom zou je bij een andere politicus niet op zijn joodse vriendin mogen wijzen?

1 Reactie
Norsemen
Norsemen14 mrt. 2021 - 7:36

Exact

Kuifje3
Kuifje312 mrt. 2021 - 11:22

Koren op de molen van Baudet. Door hem zo te kakken te proberen te zetten bevestigt Jinek en haar ingehuurde allesbehalve-komiek op niet mis te verstane wijze zijn stelling over de Nederlandse omroepen en hun haat en afgunst jegens hem. Dankzij Jinek dus weer een paar zetels extra.

MaxMax2
MaxMax212 mrt. 2021 - 11:11

Was het leuk? Nee. Mag meneer De Koning dit zeggen? Ja.

HappyBuddha
HappyBuddha12 mrt. 2021 - 10:48

Heb er niet zoveel moeite mee wat Koning heeft gezegd. Per saldo klopt het ook wel Wanneer ik echter nu ook lees dat RTL indien zij inzage vooraf hadden gehad van wat Koning zou gaan zeggen het optreden van Koning zou zijn geschrapt. Dat laatste is nog verwerpelijker dan die tekst van Koning. RTL wil dus inzage vooraf. Ze gaan dus voor gecontroleerde gescripte tv. Censuur ten top.

Drostemannetje
Drostemannetje12 mrt. 2021 - 10:45

Martijn is gewoon niet grappig, nooit geweest, Die oudejaarsconferance een paar jaar geleden van Martijn Koning was tenenkrommend. Dit was nog erger. Je kan het eens of oneens zijn met Baudet, maar dit beneden alle peil. Baudet had gelijk om weg te lopen. Was de enige juiste keuze. Had gesierd als Azarkan en die journaliste dat ook hadden gedaan. dan had je pas echt tv gehad.

Gaitj
Gaitj12 mrt. 2021 - 10:41

wat Martijn en, meer algemeen, links niet doorheeft is dat je de FvD in de kaart speelt met dit soort uitingen. Ik schat een winst van 2 zetels na gisteravond. Met dank van het FvD.

1 Reactie
ton14024
ton1402412 mrt. 2021 - 16:28

Allemaal seksisten die het niet voor hun vriendin opnemen.

rosarosa
rosarosa12 mrt. 2021 - 10:41

Als je " lelijk" voor de spiegel zet dan heb je " dubbel lelijk" Leuk is anders.

DaanOuwens
DaanOuwens12 mrt. 2021 - 10:38

Mensen die niet minimaal 3 generaties autochtonen als voorouder hebben worden door Wilders en Baudet neergezet als inferieure mensen. Daarmee plegen zij een aanslag op talloze regels maar zeker op de fatsoenlijke omgangsregels. Het is niet de eerste keer dat in de Nederlandse politiek dit soort lui opduiken. Er is een lange rij voorgangers. Uiteraard Mussert, maar ook Koekoek, Janmaat, Fortuyn en Verdonk. Er zijn veel politici die het extreem rechtse sentiment, dat altijd aanwezig is in de Nederlandse samenleving, weten te aan te spreken en een grote groep kiezers aan zich weten te binden. Dat gaat met uitspraken als achterlijke cultuur en kopvoddentax tot minder minder minder en Nederland moet blank blijven. Met dat soort uitspraken worden doodgewone burgers geschoffeerd. En anderen horen wat zijzelf denken. De aanpak van Van der Horst doet geen recht aan de mensen die door extreem rechts gepakt worden en het is een strijd die hij al heeft verloren. Niet van Martijn Koning maar van Baudet en zijn geestverwanten. De verharding van de onderlinge verhoudingen is niet het resultaat van de uitspraken van Koning maar die van Baudet. Kwaad met redelijkheid vergelden geeft wellicht een lekker gevoel maar het doet Baudet niets. Jammer en dom dat Jinek haar excuses heeft aangeboden aan Baudet. Dat zal Baudet nooit doen. En Wilders ook niet.

2 Reacties
Nordic2
Nordic212 mrt. 2021 - 16:56

Je vergelijkt Baudet met Mussert. Van geschiedenis heb je echt geen flauw benul.

Viso
Viso12 mrt. 2021 - 23:05

Janmaat? Wat had ie verkeerd gedaan dan behalve een toekomstige onbetaalbare situatie te schetsen? Dat is toch hedendaags een feit gebleken? 40.000 daklozen, voedselbanken, een uitgeklede overheid en zorgstaat. Ernstig woningtekort voor de komende 20 jr. Jongeren zonder woning en dik in de schulden. Kanslozen voor de arbeidsmarkt. Geruchten gaan dat het huidige kostenplaatje 400 miljard is wat inmiddels wel genoemd mag worden. Ben je dan al extreem rechts als je dat wenst te bespreken? Fortuyn waagde zo maar te zeggen dat hij die totalitaire religie waar nog nooit een spat wetenschappelijk bewijs voor is gevonden maar inmiddels wel zijn sporen in Europa heeft achter gelaten een achterlijke cultuur vond omdat hij zich bedreigd voelde vanwege zijn sexuele geaardheid. Bovengenoemde 2 liggen inmiddels al heel lang onder de zoden maar de realiteit is echter gebleven. Idealisme kent zijn prijs. En een rekening.

Joop den Uil
Joop den Uil12 mrt. 2021 - 10:35

in mijn ogen waren de misselijke opmerkingen van deze Koning volstrekt overbodig krenkend en ook -m.i.- discriminerend en racistisch. En dat zou Koning niet van te voren geweten hebben ? kom op ... bij bepaalde groepen is het bon ton om onder de gordel te trappen bij rechtse politici. Verhoogt status wellicht maar voor mij is het walgelijk om zo op de man te spelen. Brutale vlerk, en gevaar is dat zoiets gewoon geïmiteerd zal gaan worden.

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 10:33

Ik hoor dat Jinek Baudet excuses heeft aangeboden. Aan een racist. Die nog geen moment voor al zijn leugens excuses heeft aangeboden.

9 Reacties
Bernie2
Bernie212 mrt. 2021 - 11:16

Precies, Jinek wast fascisme in Nederland wit.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 11:33

vdbemt Volgens Sonic zijn linkse mensen altijd objectief

Nina Nimbergh
Nina Nimbergh12 mrt. 2021 - 11:38

Dat is dus de armzalige retoriek die zichzelf niet herkent als in ruil SP en GroenLInks politici het niet minder kwalijke rode totalitaire denken als maoïsme, stalinisme, en de misdaden daarvan wordt aangewreven en als toetje het in uiterst linkse kringen welig tierende antisemitisme. Het is van hetzelfde niveau en net zo (min) gefundeerd.

JasDon
JasDon12 mrt. 2021 - 12:02

Ja, ik vond het ook vreselijk te lezen. En dat gaat hij dadelijk ook nog eens gebruiken om zetels te pakken. Joost Eerdmans zal hier trouwens wel het meeste van balen, want hij wilde dit soort gratis reclame namelijk ook wel graag.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!12 mrt. 2021 - 12:04

Baudet is een mafkees en complete idioot. Normale mensen verlagen zich niet tot zijn niveau. En als "een gast" in jouw programma zelfs nog onder het niveau van Baudet weet te duiken, dan bied je daarvoor je excuses aan.

snieanders
snieanders12 mrt. 2021 - 12:19

Wat er gezegd werd was pas racistisch over zijn joodse vriendin (alsof dat niet mag) en over zijn Indische afkomst (mag je daar niet trots op zijn dan?) Terecht dat Jinek excuses maakt voor deze wanvertoning!. Als je dat niet ziet hou je van discrimineren.

Marcus A.2
Marcus A.212 mrt. 2021 - 12:20

@vdbemt Mensen met meningen zoals jij zijn er de oorzaak van dat het gros van de mensen niets meer met linkse politiek te maken willen hebben. Je zou je moeten schamen. "Pot verwijt de ketel" "wel de splinter in andermans oog zien, maar niet de balk in je eigen"

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 13:21

@Marcus A. Ik schaam me er niet voor racisme/fascisme niet te accepteren, niet toe te willen dekken.

Marcus A.2
Marcus A.212 mrt. 2021 - 18:06

@vdbemt "Ik schaam me er niet voor racisme/fascisme niet te accepteren, niet toe te willen dekken." Daar gaat het niet om. Het gaat er om dat het niveau van schelden en op de man spelen nooit de norm moet worden. En ook nooit toegejuicht moet worden.

harmmeijer
harmmeijer12 mrt. 2021 - 10:23

Verontschuldigingen aan Baudet van RTL en Jinek geven hem een nieuw podium zijn racistisch/fascistische idealen nog extremer te verkondigen: https://nos.nl/l/2372316

frankie48
frankie4812 mrt. 2021 - 10:16

Ik heb het niet gezien, maar ik moet meteen weer denken aan de uitzending van Het Zwarte Schaap met Hans Janmaat. Te vergelijken is het natuurlijk niet! https://www.youtube.com/watch?v=5Jw54jZW9lE

2 Reacties
Bouwman2
Bouwman212 mrt. 2021 - 12:09

Maar waarom kom je dan op wijlen Hans Janmaat als die er niet mee te maken heeft zoals je zelf zegt? Ging er een dominee voorbij of zo?

frankie48
frankie4813 mrt. 2021 - 10:27

Beste Bouwman, Omdat toen ik het las er twee momenten bij mij naar boven kwamen die ik wel vergelijkbaar vond als je het over een verkeerde manier van het afbranden van politici hebt. Hans Janmaat is dan duidelijk een voorbeeld van hoe de politiek en de media die rol toen op zich genomen hadden. Die taak is nu door cabaretiers en bekende Nederlanders overgenomen, omdat het electoraat dat niet langer van die 'linkse media' accepteert. En hier zie je ook terug wat er zich bij Jack Wouterse heeft afgespeeld toen hij Wilders zijn moeder erbij ging betrekken. https://www.dumpert.nl/item/438501_505f2a15 Cabaretiers en 'bekend' Nederland die zichzelf of ons als luisteraar/kijker een euforisch moment willen gaan bezorgen, en die ook steeds extremer gaan worden in hun uitlatingen als zij hun voorgangers willen gaan lopen overtreffen!

The Apple
The Apple12 mrt. 2021 - 10:05

Op1 is natuurlijk ook nogal oppervlakkig, maar zo diep zijn ze toch nog niet gezonken. Behalve natuurlijk in het geval van Paul de Leeuw, die zo vaak mogelijk het woord "doos" gebruikte toen het over Tupperware ging in een misplaatste poging grappig te zijn. Maar wat me nog het meest opviel is dat ik daarna niemand heb horen klagen dat het ondermaats of vrouwonvriendelijk zou zijn - https://www.ensie.nl/scheldwoordenboek/doos-1

2 Reacties
Kuifje3
Kuifje312 mrt. 2021 - 12:09

OP1 had in de tijd dat Jinek daar zat (oké, onder de naam Jinek) ook geen al te beste reputatie. Ik herinner me goed hoe de tribunes vaak los mochten gaan als er een rechtse politicus was uitgenodigd. Paul de Leeuw is nog veel ranziger dan Martijn de Koning. Dat die man zo vaak op tv mag zijn verbaast me steeds weer, maar gelukkig zit er een knop op mijn tv.

Bouwman2
Bouwman212 mrt. 2021 - 12:42

Ik begrijp het niet, wat is er mis aan tupperware? Mijn grootmoeder gebruikte die en ze had het geërfd van haar mama die ze gebruikte in de kosjere keuken. Die aanrechten hebben we al lang vervangen door een kookeiland. Daaronder zitten kastjes en daarin staan nog steeds de handige dozen en bakjes die generaties mee gaan. Zonde om die weg te doen. Paul de Leeuw ken ik alleen van naam. Hij is - weet ik - een zanger van het populaire genre. met een olijke uitstraling. Ik houd niet van het genre. . Maar als ik eens over mijn eigen voorkeur vertel, dan mag dat niet, dan is dat bij wijze van spreken onfatsoenlijke olijkheid. . Dus nogmaals: ik begrijp er geen snars van.

de passie preker
de passie preker12 mrt. 2021 - 10:04

Martijn Koning was gisteravond tenenkrommend slecht. Ik heb Martijn nog nooit kunnen betrappen op humor. Humor is ook niet de reden waarom hij telkens in linkse TV shows mag komen opdraven. Hij is de ‘useful idiot’ die ingezet wordt om vermeende racisten te grazen te nemen. Zoals hij dat ook humorloos en agressief deed toen Johan Derksen een grapje had gemaakt over Akwasi. Een ding weten we zeker, als er onverhoopt een Handmaids-Tale-achtige dictatuur komt in Nederland (of die nou van linkse-, rechtse- of religieuze snit is), dan loopt Martijn, grijnzend, met zijn kin vooruit en hooivork in de hand, voorop in de pogrom om de onwelgevalligen op het schavot te drijven.

8 Reacties
Stheno
Stheno12 mrt. 2021 - 11:06

"Humor is ook niet de reden waarom hij telkens in linkse TV shows mag komen opdraven." en "Zoals hij dat ook humorloos en agressief deed toen Johan Derksen een grapje had gemaakt over Akwasi." Als GroenLinker en ex-tekstschrijver van Jesse Klaver is het natuurlijk het summum als je een persoonlijke aanval mag uitvoeren op een voor jou onwelgevallige mening en persoon, wetende dat de ander niet meer de mogelijkheid krijgt te reageren. Geen wonder dat vaste kliek veelreageerders hieronder (en hierboven) zo vol lof is over Martijn Koning.

LaBou
LaBou 12 mrt. 2021 - 11:16

Toch weer wat geleerd: op1 is een links programma met naar ik aanneem linkse presentatoren. En ik maar denken dat bijv. een Jinek gewoon rechts was.

Zandb
Zandb12 mrt. 2021 - 11:59

preker Ach smaken verschillen. Maar dat "we" één ding weten, als het om Martijn Koning gaat, dan is het wel dat hij in een dictatuur veel eerder als onwelgevallige het schavot op moet omdat hij zo duidelijk de onwelgevalligheid benoemt. Of u daar grijnzend, met de kin vooruit en een hooivork bij betrokken bent, ik heb geen idee. Maar helemaal zuiver op de graad toont u zich niet. U kunt namelijk kritiek op iemand niet los zien van de wens iemand te verdelgen.

Zandb
Zandb12 mrt. 2021 - 15:56

Stehno 1. Dat mag u aantonen, dat "vaste kliek veelreageerders" (wat een frame; alsof mensen die veel reageren elkaar kennen en een kliek vormen met de bedoeling om kwalijk te beïnvloeden!) zo vol lof zijn over Koning. 2. U hebt er geen moeite mee, blijkbaar, dat de passie preker een nog wel behoorlijk wat persoonlijker aanval uitvoert op een hem onwelgevallige persoon. 3. Humor is een persoonlijke kwestie Iedereen geeft daar een andere invulling aan. Dat is dus geen objectieve maatstaf om iemand te beoordelen. (Ik vraag me overigens af, of Koning dit wel humoristisch bedoelt.) Waarom is het niet voldoende, om te vinden en uit te dragen, dat Koning fout zit? Waarom zouden u en de passie preker Koning willen overtreffen in schofterigheid?

Stheno
Stheno12 mrt. 2021 - 18:55

Gerrit 1656u, 1 Je vraagt naar de bekende weg. Buiten jou weet eenieder over wie het gaat. 2 Martijn Koning is een soort godheid binnen de zeer, zeer kleine bubbel waarin hij vertoeft, daarbuiten niet. Het vergt zelfs jou weinig moeite dat te achterhalen. Maar smaken verschillen en ik besef ten volle dat jij en je mede vaste kliek veelreageerders zelfejaculeren bij een zgn 'roast' zonder weerwoord, tenminste, als het in je straatje past. Die euforische endorfines helpen je vast door het weekend heen. Anders helpen de opmerkingen van MK over relaties en voorziene kinderen jou zeker en vast de nacht door. 3 Je hoeft je niet af te vragen of Martijn Koning het humoristisch bedoeld heeft. Het antwoord is: NEE, absoluut niet, zoals hij zelf al vanochtend vroeg heeft aangegeven. Het was vanuit MK zuiver en alleen een persoonlijke aanval om TB te kwetsen. Zie: https://www.ad.nl/show/martijn-koning-over-roast-baudet-pleuris-brak-uit-na-de-uitzending~a723c2171/ (premium artikel interview) Wat je laatste opmerking betreft (4 noem ik het maar): van mij mag je M Koning overtreffen in schofterigheid en ik verwacht niet anders van jou. En dat heb je ook meer dan ruimschoots gedaan in je reactie, onlangs, bij dit onderwerp: https://joop.bnnvara.nl/nieuws/bedreigde-homoseksuele-dominee-vertrekt-uit-amsterdam Je hebt je ook hier alweer inzicht gegeven in hoe een verdorven geest wegkijkt van echte problemen ten faveure van eigen gewin. Men noemt dit ook wel: over lijken gaan. Maar als ik je goed begrijp: "Waarom zouden u en de passie preker Koning willen overtreffen in schofterigheid?" Ongetwijfeld kun je objectief en gemotiveerd onderbouwen waarin ik MK overtref qua schofterigheid!? Aan de slag, mijn beste Zandbergen!

Zandb
Zandb13 mrt. 2021 - 8:51

Stehno 1. En toch mag u dat aantonen. U noemt dat dan wel de bekende weg maar ik kan geen gedachten lezen en ik ga er niet naar raden wat dan door wie gezegd is, wat u niet aanstaat. Ik geloof niet dat ik daarmee de enige ben. Wel de enige die de moeite neemt om dat te verwoorden: Ik neem u wel serieus. 2. Een heel verhaal. Maar geen woord over de nog persoonlijker aanval van de passie preker. Dus u heiligt de middelen met het doel. Overigens begrijp ik werkelijk niet waarom u mij tot een kliek rekent, die Koning verafgoodt. Ik ken Koning amper en wat ik er van zag, spreekt mij niet aan. 3. Dat bedoel ik. Waarom iemand afrekenen op een poging tot humor, terwijl het dat dus niet is. 4. Ik neem het juist voor de dominee op. Wanneer u dat niet duidelijk is, dan zegt dat genoeg over uw benauwde denken. Verder heb ik gevraagd, waarom het niet voldoende is duidelijk te maken wat je kritiek is op iemand, zonder hem in schofterigheid te overtreffen. Koning overtreft Baudet in schofterigheid (hij kwetst bewust) en met name de passie preker heeft kritiek daarop. Maar, nota bene, door Koning in schofterigheid te overtreffen (want hij kwetst , ondanks dat hij beter zou moeten weten; hij heeft er immers kritiek op!) en u vindt dat prima: Hypocriet. Tot slot: Dit: "Een ding weten we zeker, als er onverhoopt een Handmaids-Tale-achtige dictatuur komt in Nederland (of die nou van linkse-, rechtse- of religieuze snit is), dan loopt Martijn, grijnzend, met zijn kin vooruit en hooivork in de hand, voorop in de pogrom om de onwelgevalligen op het schavot te drijven." overtreft de schofterigheid van Koning omdat wie die Handmaids-Tale gezien heeft, weet wat dat betekent. Stehno, uw repliek valt mij erg tegen. Ik had op z'n minst een wat inhoudelijker weerwoord verwacht. U komt niet veel verder dan op de persoon spelen. Ik heb u overschat.

Stheno
Stheno13 mrt. 2021 - 10:30

Zandb 951u, "U komt niet veel verder dan op de persoon spelen." En dat komt uit de mond van iemand die mij, ongevraagd, beschuldigt van schofterigheid. En dit o.b.v. de door mij ingebrachte achtergrond info, want ja, het was de bedoeling van MK om te kwetsen (de link naar het interview met MK had ik later bijgevoegd). En ja hij wist dat hij het laatste woord had. Hij (MK) is er ook trots op dat hij zijn persoonlijke rancune kon uitventen, ook richting de vriendin en evt kinderen van TB. Behalve je beschuldiging heb je mij verder verzuimd aan te geven waarom mijn reactie onbeschoft zou zijn, laat staan onbeschofter dan die van MK. Een domme en slappe verwijzing naar de passie preker helpt je geen zier. Hij/zij gaat over zijn/haar woorden, ik over die van mij. "Ik neem u wel serieus." Nou niet liegen he, Gerrit. Je hebt 3x mijn naam gebruikt en alle keren fout gespeld. Het kan natuurlijk zijn dat je het niet kan verkroppen dat ik onder de naam 'Stheno' schrijf, net zoals een tijd geleden toen 'Pater' precies hierom mijn schermnaam niet op de juiste wijze wilde schrijven. Ik heb nog nooit zo hard gelachen als toen. Maar het kan ook gebrek aan achtergrondinformatie zijn en ook de avatar heeft geen belletje doen rinkelen. Laat ik het maar op het laatste houden, want de eerste optie is nou niet echt passend bij iemand die niet op de man wenst te spelen..toch. Al is dat je in je reactie ook al niet gelukt om je eraan te houden. "Ik heb u overschat." Ach, een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zo ook deze sprong. Aangezien het uit jouw toetsenbord komt, zal ik het als een compliment opvangen!

Zandb
Zandb14 mrt. 2021 - 8:04

Stehno U stelt: "En dat komt uit de mond van iemand die mij, ongevraagd, beschuldigt van schofterigheid." Daarvoor de volgende verklaring: U neemt geen afstand van hoe de passie preker, die zich veel schofteriger toont dan Koning. En ja, daar trek ik mijn conclusie uit. Terecht of niet, daar kunnen we over van mening verschillen. Maar daarmee speel ik toch niet op de persoon, wanneer ik constateer dat u een persoonlijke aanval van de een (Koning) afkeurt en van een ander (de passie preker) niet. Dat is een feitelijke vaststelling. Ik val u niet persoonlijk aan. Dan nog weer; of u vindt het erg wanneer er op de persoon gespeeld wordt of niet. Maar niet de ene keer wel - als u dat naar mij doet - en de andere keer niet - als het om u zelf gaat -. Dat ik uw naam juist en dus fout spel, dat is voor u een teken dat ik u niet serieus neem? Kom op, niet zo raar doen. (Helaas heb ik met klimmen der jaren(?) steeds meer last van warrelende letters. Wat ik op papier lees, lees ik makkelijker en beter dan op een scherm. Op papier schrijf ik beter dan op een toetsenbord.) Ik neem u serieus en ik lieg niet, geloof het of niet. Maar weer gaat u niet in, op de kern van mijn kritiek: Dat wat u niet dat u geschiedt, dan ook een ander niet. Waarom geen enkele kritiek op de persoonlijke aanval van de passie preker en waarom gaat u zich dan wel te buiten aan een persoonlijke aanval op mij?

Rolandb Gilead
Rolandb Gilead12 mrt. 2021 - 9:44

Ik ben het eens met de heer van der Horst dat we de privélevens van politici buiten elke discussie moeten houden. Ik zou ook weggelopen zijn, dus daar kan ik de heer Baudet geen ongelijk in geven. Anderzijds is die satire van Martijn Koning koren op de molen van de heer Baudet zelf, want op deze manier kan hij zich in de rol wringen waarin al dat rechts-populistische volk zich graag bevindt: de rol van de onbegrepen verongelijkte, die door de linkse media stelselmatig wordt gedemoniseerd. (Dat ze zelf omgekeerd niks anders doen dan het verdacht maken en belasteren van politieke opponenten is overigens vers twee.) De rol van jankerd die een groot onrecht wordt aangedaan levert gegarandeerd stemmen op. De beste manier om hier mee om te gaan, is om de heer Baudet zelf alle ruimte te geven zijn lariekoek te laten verkondigen, want hij wordt met de dag gekker. Dat moet je juist uitbuiten door hem die ruimte te laten, niet door hem in de positie te manoeuvreren van slachtoffer. Ik ken diverse mensen die serieus van plan waren op de heer Baudet te stemmen, maar die allemaal daarop zijn teruggekomen. Niet door toedoen van Jinek, politieke opponenten of door wie dan ook, maar door het potsierlijke gedrag van de heer Baudet zelf, die steeds meer groeit in zijn rol als stadse variant van de traditionele dorpsgek.

1 Reactie
gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 10:46

Helaas ken ik juist wel heel veel mensen, die de FVD gaan kiezen. De rest biedt geen alternatief en geen perspectief waarin ze geloven. Zijn tegenstanders zijn hoofdzakelijk bezig hem persoonlijk aan te vallen en te beschadigen, terwijl ze zijn standpunten horen te weerleggen. Als je kritiek hebt op de aanpak van de Covid crisis is er weinig alternatief, de andersdenkenden wordt de mond gesnoerd en alle neuzen moeten dezelfde kant op. Dat is onmogelijk in een land als Nederland. Het neoliberalisme van zoek het zelf maar uit en het grenzeloze individualusme staat haaks op de manier waarop de bevolking volgens de machthebbers zich hoort te gedragen. Nu propageert Rutte algemene solidariteit, waar in het korte verleden ongekend onrecht en institutioneel racisme en discriminatie leidend was in de politiek en de belastingdienst, UWV en vele andere plekken. Je kunt hem belachelijk blijven maken, maar de politiek kan beter de oorzaak aanpakken en stoppen met schande spreken over de gevolgen. Wat de politiek zaait, oogst ze ook. Is er geen fundamenteel verschil tussen de regeringspartijen van de laatste 40 jaar, dan ontstaat versplintering omdat de kiezer geen alternatief heeft en de huidige politiek geen perspectief biedt. Hooguit nog meer van hetzelfde en iedereen weet wat dat inhoudt. Verslechtering van leefomstandigheden op vele vlakken.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander12 mrt. 2021 - 9:44

Hijgende omroepen geven fascisme en racisme te veel ruimte. Opnieuw veel te veel ruimte voor fascisme en racisme.Walgelijk hoe de omroepen ook regionaal hijgend en smachtend naar hoge kijkcijfers hiermee omgaan. En dan heb ik nog niet eens over de invloed van de spotjes van het FvD op (regionale) omroepen waarmee veel inkomsten worden binnengehaald. Als PVV, FvD en Ja 21 te groot worden kan de (linkse)publieke omroep wel opdoeken. Dus ja hoever wil je gaan? 'Fascisme en racisme begint nooit met een hoofdletter behalve aan het begin van een zin.' Ga de straat op en verhef je stem tegen uitsluiting,discriminatie, racisme en fascisme. Genoemde partijen is het nooit genoeg dus sluiten ze op termijn ook jou uit.

4 Reacties
Pieterplezier
Pieterplezier12 mrt. 2021 - 10:31

@Sjoerd mooi om te zien hoe je hier probeert de stem van vele kiezers te snoeren. Het gaat hier niet over fascisme of racisme, maar over het feit of afwijkende meningen gehoord mogen worden. De paniek en angst die toeslaat als de publieke omroep kan opdoeken is werkelijk een gotspe.

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 10:57

"Ga de straat op en verhef je stem tegen uitsluiting,discriminatie, racisme en fascisme. Genoemde partijen is het nooit genoeg dus sluiten ze op termijn ook jou uit." Dat is nou net wat Martijn Koning gedaan heeft. Het wordt hem niet in dank afgenomen.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 11:36

@Sjoerd Daar ging t niet om, he Sjoerd, probeer nou eens 1 keer jezelf in je oneindige wegdwaalteksten bij de les te houden...

snieanders
snieanders12 mrt. 2021 - 12:24

Nu ook al JA21 zo neerzetten?.

sjaak5
sjaak512 mrt. 2021 - 9:35

Wanneer zit Rutte weer bij Jinek? Kunnen ze hem even doorzagen over zijn niet bestaande relatie. Vragen of hij asexueel is net als het virus. Of hij van plan is om zich ongeslachtelijk voort te planten. Of hij emotioneel leeg is en daarom geen relatie heeft. Zo makkelijk. Jinek is af.

6 Reacties
MG1968
MG196812 mrt. 2021 - 9:54

Hmm... sjaak... dat het gesprek ontspoorde was duidelijk. Maar waren de aangedragen onderwerpen daadwerkelijk van dat niveau of raakten ze de kern van de (ook inhoudelijke) kritiek die nogal wat mensen op hem hebben? Tuurlijk vind jij wat Jinek maar niet niets. Een god moet immers gevolgd worden en mag niet bevraagd. Doe je dat toch dan ben je af. Goden mag je niet afbeelden... toch?

sjaak5
sjaak512 mrt. 2021 - 10:49

MG1968@ Jinek vindt het zelf blijkbaar ook prut. Ze heeft haar excuses aangeboden.

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 11:00

Als er 1 club rechts is, is het RTL wel. Maar Jinek is ook geschrokken. En heeft Baudet, de goede man, de lieverd, helemaal geen racist, leugenaar en verdraaier, haar excuses voor Martijn Koning (de waarheid) aangeboden. Goed van Jinek. Of toch niet.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 11:37

@vdbemt RTL rechts, nou dan zou ik toch maar eens een keer echt TV kijken...

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 13:42

@Norm. 1 zal ik je meegeven. RTL--nieuws, ik zie het niet vaak, is oké. 2e heb ik altijd gedacht dat WNL onder RTL viel. Maar dat is niet zo. Toch: noem me 1 links programma bij RTL.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 18:10

@vdbemy Idd RTL nieuws, en dat wordt versterkt doordat jij het oke vindt :-)

Archie Bunker
Archie Bunker12 mrt. 2021 - 9:31

Ik zou veel eerder uit dat riool zijn opgestapt.

2 Reacties
MG1968
MG196812 mrt. 2021 - 9:50

Er zijn dan ook nogal wat overeenkomsten tussen Archie Bunker en Baudet. Voor beide is (voor Archie was) introspectie onmogelijk. Het is per definitie de ander schuld. Er is nog een overeenkomst: ook Archie had nogal wat sympathie van de mensen (in zijn geval kijkers) de dezelfde vooroordelen hadden. Hetgeen ook voor Baudet zo lijkt te gelden. En ook u zal de naam Archie Bunker waarschijnlijk niet voor niets gekozen hebben.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 11:38

@MG Knap, dat vooral u het woord introspectie wist te vinden.

Uilenspiegel
Uilenspiegel12 mrt. 2021 - 9:31

Boer Koekoek, Janmaat en Glimmerveen werden vooral (in mainstream) genegeerd. Dat gebeurde vanwege de inhoud die men niet lustte en terecht. ik vind het steeds rechtvaardiger om Baudet geen podium te bieden: hij heeft net zo min inhoud. En wat erger is hij weigert consequent een antwoord op simpele vragen te geven. Dat kan hij niet. Deze man levend in een parallel universum, heeft hulp nodig want is niet opgewassen tegen die grote boze buitenwereld. Dat hij weg liep valt in die context te begrijpen. Zwakkeren moet je beschermen in plaats van te roosteren.

7 Reacties
Nina Nimbergh
Nina Nimbergh12 mrt. 2021 - 9:50

Boer Koekoek verdiende volgens veel collega's in de politiek meer respect dan velen, vooral zelf niet al te snuggere Randstedelingen willen toegeven. Dat een groot deel van Janmaat's in retrospectief relatief gematigde opvattingen nu bijna algemeen gedeeld worden behalve onbeschoft werd bejegend zelfs terroristisch is aangevallen vergeet men ook maar al te graag. En dan had je de overduidelijk gedemoniseerde en daarop vermoorde Fortuijn nog.

Libertain
Libertain12 mrt. 2021 - 10:03

@uilenspiegel, ("Boer Koekoek, Janmaat en Glimmerveen werden vooral (in mainstream) genegeerd. ") Waar komt dan 20 jaren lang die drastisch verschil ten opzichte van de ultraxenofoob Wilders (PVV)?

Satya
Satya12 mrt. 2021 - 11:30

"Dat een groot deel van Janmaat’s in retrospectief relatief gematigde opvattingen nu bijna algemeen gedeeld worden" Je zult het maar gematigd noemen. Dan heb je zeer minderwaardige racistische denkbeelden.

Viso
Viso12 mrt. 2021 - 13:06

Uilenspiegel, Brandstichting met als gevolg een meervoudige moordaanslag waarbij een vrouw haar been verloor ging volgens mij wel wat verder dan 'negeren'. Die inhoud was overigens dat de multiculturele samenleving op gegeven moment onbetaalbaar zou worden. Ofwel, de begroting op langere termijn bespreken. Iets met regeren en vooruitzien.

Satya
Satya12 mrt. 2021 - 16:32

"Ofwel, de begroting op langere termijn bespreken." Zeker op de Uva/van de Beek wijze? Alleen migratie van mensen naar het westen bespreken en niet van geld naar het westen. Aanslagen/geweld en bedreigingen zijn uit den boze, het verheft een bedreigd persoon alleen niet boven kritiek. Stop toch eens met de Pim win, de laatste moorden en aanslagen in Europe zijn betreft links en rechts door rechts gepleegd en als er nu niet wordt doorgepakt is het slechts een begin.

Viso
Viso12 mrt. 2021 - 22:42

Satya We hebben het hier over NL. Over Nederlandse politici. Jij wenst het niet meer over Fortuyn te hebben? Je bent zelf degene die het altijd over Fortuyn heeft omdat hij het tribalisme volgens jou heeft geintroduceerd. Ik zag Janmaat en Fortuyn als terechte critici met een mening die er niet om loog. Kritiek valt nl niet te negeren door de persoon te cancelen. Kritiek is er om met argumenten te bestrijden. Dat die kritiek vandaag de dag nog steeds in een hokje gepropt moet worden met een label als extreem rechts , racisme, xenofoob of islamofoob om er dan maar vooral niet mee om hoeven gaan is een zwaktebod dat er voor zorgt dat er vanzelf andere krachten vrij komen.

Satya
Satya13 mrt. 2021 - 9:18

Viso De sentimenten binnen Europa lopen langs dezelfde lijnen, als je dat weg probeert te redeneren terwijl we vrij verkeer van mensen hebben ben je niet zuiver aan het spreken. Over de inhoud van Fortuyn's denken kunnen we het prima hebben maar acties die door een enkeling zijn gepleegd iedere keer op te halen bij kritiek is onzuiver, zeker als er sindsdien erg veel veranderd is. Extreemrechts krijgt nu zonder kritiek overal een platform want je zult ze eens demoniseren, nu is dat eindelijk eens doorbroken. Extreemrechts demoniseert anderen constant, daar was Fortuyn geen uitzondering in, hij deed het zelfs zeer geraffineerd. Dat jij kritiek en haatzaaien verwart is onderdeel van het probleem waarom kritiek niet besproken wordt.

Nina Nimbergh
Nina Nimbergh12 mrt. 2021 - 9:26

Als je willekeurig welke politicus zo onbeschoft aanpakt is de reactie volstrekt begrijpelijk zo ook als je dat bij Baudet meent te mogen doen. Maar sommigen zullen dat pas begrijpen als het bij de hen favoriete politicus gebeurt. De SP of GroenLinks-politicus confronteren met de Chinese Culturele Revolutie, de Cambodjaanse Killing Fields, of de Stalinistische misdaden, of anders GroenLinks met antisemitisme en racistische haat tegen blanken en dan een cabaretier die daar nog eens een keer dik overheen gaat.

2 Reacties
tempest
tempest12 mrt. 2021 - 12:15

Ik vrees dat dat nog wel gaat gebeuren. Polariseren loont wat betreft aandacht en dus geld. En voor je het weet proberen we “de ander” niet eens meer te overtuigen, die is immers toch de duivel. Hele enge ontwikkeling.

Paul Spijkers
Paul Spijkers13 mrt. 2021 - 0:31

Doe niet zo inconsequent. Je vergelijkt wat Baudet wel zegt en nastreeft en wat de SP en Groenlinks helemaal niet zeggen of nastreven.

MG1968
MG196812 mrt. 2021 - 9:17

Maarten Koning vloog ver uit de bocht. Had hij twee versies van wat hij kon uitspreken voorbereid en voelde hij zich door de manier waarop de avond verliep gesterkt om de 'harde' uit te spreken? Het interview was sowieso al volledig ontspoort. Baudet zal nimmer naar zich zelf kijken en je krijgt dus geen kritisch interview. Jinek en Bremer probeerden dat wel in de hoop de kijker meer te bieden dan een Baudet die ongehinderd zijn riedeltje kan afdraaien. Dat lukte voor geen millimeter omdat het niet in het karakter van Baudet zit om ook maar enigszins iets aan kritiek aan een zelfevaluatie te onderwerpen. Nul komma nada. Jinek en Bremer raakte daarmee steeds gefrustreerder en de ontsporing was het gevolg. Je moet een Baudet niet de kans geven een 'verkiezingsspotje' af te draaien in een talkshow. Daar kan hij als hij dat wil reclametijd voor inkopen. Echter iets anders blijkt iedere keer niet tot de mogelijkheden. Nodig hem niet meer uit voor een talkshow. In zo'n format heeft hij niets toe te voegen.

1 Reactie
Pieterplezier
Pieterplezier12 mrt. 2021 - 10:34

MG1968 Wellicht handig dan om geen enkele partij meer uit te nodigen om 'verkiezingsspotjes' af te draaien. Het is toch evident dat een politicus aan tafel zit om zijn denkbeelden en partijprogramma over de bühne te brengen, te onderbouwen en te verdedigen? Gelijke monniken gelijke kappen in deze.

Bernie2
Bernie212 mrt. 2021 - 9:10

Het laffe wegloopgedrag van Baudet is, ondanks de aanleiding, een klassieker voor fascistoïde idioten. Een paar jaar geleden deed Wilders dat met zijn handlangers ook al (glibberde toen in ganzenpas de Kamer uit) en de donkerbruine taartenvanger Fortuyn zette al langer geleden de toon toen hij moeite had met de kritische houding van Paul Rosenmöller. Gebrek aan inhoudelijke bagage kun je immers niet verdedigen, afdruipen is gemakkelijker. Natuurlijk is Jinek geen podium voor serieuze debatten, maar het was nu eenmaal de setting waarin willige politici maar wat graag wilden koketteren. Ook bruinhemd Baudet die met zijn Minervaanse uil nog steeds niet definitief is gecrashed. Dat zijn joodse huisgenoot (m/v) erbij werd gehaald in de column was minder kies, maar zakte lang zo diep niet als het niveau in- en waarop Baudet zich beweegt.

4 Reacties
BigKnor
BigKnor12 mrt. 2021 - 10:23

@Bernie “ Fortuyn zette al langer geleden de toon toen hij moeite had met de kritische houding van Paul Rosenmöller” Op zijn beurt had Rosenmöller grote moeite met de kritiek op zijn extreem linkse anti democratisch verleden bij het GML. Dan duikt hij of komt hij met een hij bak aanzetten.

Nordic2
Nordic212 mrt. 2021 - 11:04

Ai, bernie. Gaat u nu niet beginnen over Pim Fortuyn. Ga in een hoekje zitten en zeg niets meer.

MaxMax2
MaxMax212 mrt. 2021 - 11:13

Dat je het taarten van Fortuyn goedpraat zegt heel veel over de persoon 'Bernie'.

Marcus A.2
Marcus A.212 mrt. 2021 - 12:24

"Het laffe wegloopgedrag van Baudet" Ik begrijp dat jij was blijven zitten als je ergens op tv, met duizenden kijkers, uitgemaakt werd voor Stalinist, en bovendien je familie er bij werd gesleept? Ik heb niets met Baudet, maar dit soort gedrag laat zien waarom het extreem linkse er uiteindelijk voor zorgt dat links verliest. Net zoals het extreem rechtse er voor zorgt dat Baudet verliest.

Ecclesia
Ecclesia12 mrt. 2021 - 9:06

Weglopen is sowieso verliezen. En maar klagen dat de media een links geluid heeft. Als je telkens wegloopt... tja. Wat betreft de opmerking over vriendin van Baudet (fragment niet gezien of terug kunnen kijken, ik neem geen RTL abo): het was meer gericht naar de fanboys van Baudet he? Bruinhemden staat nu eenmaal in hun hemd als Baudet een joods kindje zou hebben (maar god behoede ons dat die vent zich voortplant...).

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 8:57

De aanpak van Jinek was niet veel anders dan de aanpak van Nieuwsuur. De gast wordt hard aangepakt op voorvallen. Daar heeft Han al eerder over aangegeven, die aanpak niet geweldig te vinden. Consequent dus. Anders dan bij Nieuwsuur raakt het bij Baudet de kern van zijn levensbeschouwing, die racistisch/fascistisch is. Dat verdient op geen enkele wijze bescherming. Ook niet omdat nou toevallig de benadering door Martijn Koning ziedend hard was. Hij is wel wáár. Gaan we nou een racist beschermen omdat hem de harde waarheid onder zijn neus gewreven wordt? Alsof zijn racistische/fascistische wereldbenadering lief en aardig, en niet hard is?

6 Reacties
harmmeijer
harmmeijer12 mrt. 2021 - 9:03

@ vdbemt Helemaal mee eens. Het is schandelijk dat de opvattingen van extreem rechts niet veel harder worden bestreden door de media.

Libertain
Libertain12 mrt. 2021 - 9:09

@vdbemt, wat u aan voorbij gaat is dat je geen goede resultaat kan verkrijgen indien je de verkeerde methode gaat gebruiken - waar eigenlijk het artikel van Han over gaat. Indien u gelijk had, zouden Jinek&Co hetzelfde aanpak gaan vertonen jegens Rutte, Grapperhaus of het ene Hoekstra. Vooral de hele tijd doen onderbreken, he?

korheiden2
korheiden212 mrt. 2021 - 9:23

@vdbemt : 'De aanpak van Jinek was niet veel anders dan de aanpak van Nieuwsuur.' Dat klopt, behalve dan toch de scheldpartij van Martijn Koning. In Nieuwsuur worden politici van links tot rechts doorgezaagd. Jesse Klaver wordt misschien nog badend in het zweet wakker als hij terugdenkt aan de biomassacentrales en de vragen over Bouchallikht. Hoekstra is bij Nieuwsuur op fatale wijze door de mand gevallen. Ook Sigrid Kaag had het moeilijk. Maar ik vind dat een politicus, van welke partij dan ook, zich niet hoeft te laten uitschelden. Baudet stapte terecht op. Hij gaat trouwens nog aardig wat zetels halen denk ik.

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 10:18

@Korheiden. Dat klopt. De monoloog van Martijn Koning was een krachtig extraatje. Maar wel de waarheid. Die zo erg is dat die niet duidelijk genoeg kan zijn. Moeten we dan nu medelijden gaan hebben met een racist omdat hem hard de waarheid wordt verteld? En ja. Misschien gaat het hem juist stemmen opleveren. Maar misschien ook wel niet. En is deze 'oneerlijke aanval' alleen maar een excuus om zo te stemmen als ze toch wel gedaan zouden hebben.

Nordic2
Nordic212 mrt. 2021 - 11:08

Is uw benadering ook niet een ietsiepietsie fascistisch? Fascisten stonden erom bekend dat hun waarheid de enige waarheid is.

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 13:46

@Nordic. Die is te makkelijk, hoor. Wat is nou fascistisch? Het benoemen ervan of het ontkennen ervan waar het er wel is?

Ivan61
Ivan6112 mrt. 2021 - 8:51

Koning is heel slecht in zijn vak. Ik heb na 3 zinnen weg want hij begon met valse opening en nog valsere lach. Hele debat was waardeloos en ging over riool die allang stinkt. Baudet kon weer zijn onzin verspreiden en Azarkan kom nog een keer uitleggen dat je geen wederhoor moet horen om tot besluit te komen. 3 haantjes die menen dat zij stieren zijn.

3 Reacties
vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 10:21

Azarkan heeft toch zijn best gedaan de kwestie door een neutrale partij te laten onderzoeken. Die partij heeft de vrouw willen horen. Maar dat heeft die vrouw geweigerd. Wat dan?

Ivan61
Ivan6112 mrt. 2021 - 13:37

Kuzu eruit trappen wegens machtsmibruik.

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 16:01

@sarjlija. Dat is jouw rechterlijke oordeel? Op afstand, zonder feitenkennis?

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 8:45

Han, een terechte constatering. Het lijkt in de rij de passen van typisch incrowd A'dam dat, wonende in hun eigen enclave, bepaald heeft wat de opvattingen in NL mogen zijn, en voor wie welke regels gelden. Gek he dat mensen buiten A'dam klagen over de bijna incestueuze meningsvorming die daar plaatsvindt, en wat blijkbaar geldt als de norm voor heel Nederland. Totdat..... , zoals bij de beroemde windmolendiscussie, ze geconfronteerd worden met hun eigen ontspoortheid. Dan wordt het (morele groene) proncipe toch maar doorgeschoven naar andere gebieden. Pseudo politiek

Zijne Koninklijke Narrigheid
Zijne Koninklijke Narrigheid12 mrt. 2021 - 8:45

"Na de uitzending zal dit besef wel bij de makers van Jinek zijn ingedaald" Ik vrees het niet, Martijn Koning is namelijk nog nooit grappig geweest maar hij mag maar op TV blijven komen. Net als de ongelofelijke lichtheid van Jaïr Ferwerda, het is simpelweg allemaal niet te harden. Maar schijnbaar zijn de kijkcijfers nog dermate hoog dat Jaïr Ferwerda en Martijn Koning gespaard blijven.

Zwerfstein
Zwerfstein12 mrt. 2021 - 8:43

Kan iemand me uitleggen waarom de avondklok niet geldt voor Jinek? Deze gasten kunnen toch prima via Zoom communiceren?

1 Reactie
vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 10:23

Voor Jinek, dan ook voor alles wat op tv komt. Geen tv dus, na 21.00 uur.

Jozias2
Jozias212 mrt. 2021 - 8:40

Toch wel verbazend dat in een uitzending met Baudet en Azarkan, notabene Martijn Koning als grootste lul naar voren komt. Dit had niets te maken met een politiek debat in aanloop naar de verkiezingen. Jinek zocht sensatie voor de kijkcijfers. Ik denk dat dit het narratief van Baudet over de behandeling van FVD in de media alleen maar versterkt. Baudet is onder aan de streep niet aangepakt hij wint hier mee voor zijn (potentiële) achterban.

harmmeijer
harmmeijer12 mrt. 2021 - 8:30

En afschuwelijke debatavond waar de bruinhemden zowel op de PO als de commerciëlen een groot podium kregen. Jammer dat ik mijn kleuren-TV niet kon inschakelen op sepia. Was de bruine bagger nog beter tot z’n recht gekomen. Ik ben op den duur afgehaakt waar het debat ging om sensatie. Ik kon zoveel onverdraagzaamheid van ‘Blondie’ en ‘Ezel’ niet meer verdragen.

Sonic2
Sonic212 mrt. 2021 - 8:22

Dat Bruine hemd ging mij wat ver. En ook de sneer richting de vriendin van Baudet. Die heeft 1 levens veranderende fout gemaakt. Dat ze verliefd is geworden op dat monster van een Baudet. Maar ik vond het allemaal wat ver gaan. Al moet ik ook zeggen dat Baudet een jankerd is. Dat hij totaal ontspoord is. En hij was al niet goed snik. Geen spoor van medelijden met hem voor de rest. En dat raad ik voor de rest ook iedereen af. Dat is al niet erg gelukt, want overal zie je dat her en der verschijnen. Over een week hebben we het door dit monster over "fraude". Het "stelen van de verkiezingen". En het "onrecht wat Baudet" is aangedaan. De voorspelbare lieden nemen het weer voor hem op dan. Hemeltergend. En zo erg verkeerd. Ik heb gisteren gezapt tussen 2 verschrikkingen. Eerst het vreselijke debat tussen Wilders en Rutte. By far de slechtste van de vier. En ook bij deze parodie op een tv show. Baudet liep weer eens theatraal weg. En dat heeft hem bij zijn sneue aanhang waarschijnlijk weer gered. Baudet is hemeltergend ongeschikt. Niet een klein beetje ongeschikt, maar echt heel, heel, heel erg ongeschikt. In de zeer van zeer, zeer ongeschikt. Extreem ongeschikt voor het ambt van politicus. En al helemaal als minister of premier. Dat moet het FvD stemvee maar eens duidelijk worden gemaakt. Die krijgen nu een gratis slachtoffer rol aangeboden. Terwijl ze zich diep moeten schamen. Diep, diep en nog eens diep moeten schamen. Dat ze deze man nog van electoraal mandaat voorzien. En dat ze zo weinig politieke en mensen kennis hebben dat ze dit gedrocht van mandaat blijven voorzien. Daar moet het debat over gaan. En dat Baudet is weggelopen uit Jinek. Dat is wat mij betreft van secundaire zorg.

9 Reacties
gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 8:40

Kom eens met inhoudelijke relevante argumenten. Of kopieer je gewoon de standpunten van Jinek. Ik zie een hoop onderbuik beschuldigingen, geen relevantie.

MG1968
MG196812 mrt. 2021 - 9:38

"Baudet is hemeltergend ongeschikt. Niet een klein beetje ongeschikt, maar echt heel, heel, heel erg ongeschikt. In de zeer van zeer, zeer ongeschikt. Extreem ongeschikt voor het ambt van politicus. En al helemaal als minister of premier." De manier waarop hij met kritiek omgaat kan niet anders leiden tot een gemankeerde voorstelling van de werkelijkheid. Die heeft hij dan ook. Maar alle voorbeelden die dit laten zien worden door hem bij voorbaat niet toegelaten. Zijn hele 'intellect' wordt direct ingezet om 'te beargumenteren' waarom een argument uberhaupt niet beschouwd hoeft te worden. Het is voor hem karakterologisch onmogelijk om een argument eerst te beschouwen en daarna (wellicht) af te keuren. Zijn angst is te groot om die niet te vinden dus gaat hij die exercitie gewoon niet aan. Het maakt hem inderdaad volledig ongeschikt als politicus. Maar ook als talkshowgast. Want een gesprek met hem zal altijd ontsporen als meer van hem verwacht wordt dan het afdraaien van zijn riedeltje. En dat past niet in een talkshow format. Niet uitnodigen. En leg maar uit waarom je hem niet kan uitnodigen.

MG1968
MG196812 mrt. 2021 - 9:41

@Gimli55 "Ik zie een hoop onderbuik beschuldigingen, geen relevantie." Wow, zie jij echt alles waar Baudet mee geconfronteerd wordt als onderbuik beschuldigingen zonder relevantie? Ongelooflijk....

Sonic2
Sonic212 mrt. 2021 - 10:46

@ Gimli55 Als je eens het fatsoen hebt om mij eens objectief en inhoudelijk te beoordelen dan weet je wat ik inhoudelijk van Baudet vindt. Maar je bent bezig met een onsmakelijke hetze. Maar omdat u argumenten wilt. - Baudet wilt alle Corona regels los laten. We zien in Brazilië al waar dat toe leidt. Onverantwoordelijk en onverantwoord. Al een reden om er niet op te stemmen - Een Nexit in een stelsel met 13 en straks 17 partijen in de kamer gaat niet werken. We kunnen hier nog niet eens een Noord- Zuid Lijn bouwen. Maar wel uit een internationale gemeenschap stappen. - Bij klimaatbeleid snap ik zijn kritiek op de betaalbaarheid. Hij komt met kernenergie. Dat is erg duur. En wat hij voor de rest nu echt wilt behalve dat hij er tegen is dat is mij een raadsel. - Baudet schoffelt rechters, media onderuit. En de legitimiteit van de verkiezingen. U vindt dat kennelijk prima. Ik strijd er tegen - Baudet wilt het ONTSLAGRECHT versoepelen. Iedereen valt over Hoekstra heen met zijn WW. - Baudet wilt een kleine staat. We zien de nadelige effecten daarvan in Amerika al decennia. Waanzin. - Baudet kan niet samenwerken. Is persoonlijk zeer instabiel. - Het is al 2 jaar gedonder intern bij Forum. Zou het kunnen zijn dat Baudet dat niet kan managen? - Baudet is ook een hele matige debater Dat is nog een kleine opsomming. Wat is er met u aan de hand? Ik ken u helemaal niet zo. Zo verbeten en op de persoon gericht. Jammer. Dat u ook al mee huilt met de wolven in het bos. Jammer.

gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 10:59

@mg Ik reageerde op Sonic en daar zat hooguit wat onderbuik gereutel bij. Wijs maar op zijn inhoudelijk relevante argumenten in zijn reactie. Het is een oorzaak en gevolg kwestie. Fortuijn, Wilders en Baudet zijn een gevolg van een oorzaak. De politiek, de media en de reageerders hier, blijven fulmineren over hoe verschrikkelijk Baudet wel niet is. Voornamelijk op persoonlijk vlak, zijn partnerkeuze, zijn afkomst. De oorzaak blijft bestaan en wordt in Rutte 4 nog verder uitgediept, de WW duur gehalveerd, de aanpak van het vluchtelingen beleid en vast nog meer repressie en beschadigen van andersdenkenden. De kiezer heeft steeds minder keuze uit alternatieven en krijgt ook minder perspectief op wat voor verbetering dan ook. Het systeem faakt en het enige wat de media en de politiek doet is wijzen naar de boodschappers, hoe vreselijk ze wel niet zijn en ze geen recht van spreken hebben. Dat hadden de slachtoffers van de toeslagaffaire ook niet, niet in de rechtspraak, niet in de politiek, of de RvS, nergens konden ze de oorzaak aanwijzen.

gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 11:00

@Sonic Wie is hier bezig met een hetze?

gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 11:31

@Sonic Er is nu geen alternatief en de maatregelen van Rutte zijn regelmatig niet effectief. De wens tot de nexit is onmogelijk zo lang er geen meerderheid is, iedere partij heeft wel een wens die nooit uitkomt. Ontslag versoepeling is al een feit gebleken bij Rutte 2. Hoekstra zal zeer waarschijnlijk regeren, en dan is de uitvoering van zijn voorstel veel plausibeler. Hoezo kleine staat, daar wijst de VVD al tientallen jaren na, en dat lukt ook niet. Of wil Baudet stukjen grond weggeven aan Duitsland if Belgie? Niet kunnen samenwerken en zijn labiele geestestoestand is een persoonlijke mening, of ken je zijn medisch dossier? Rutte schoffelt ook voorzieningsrechters onderuit, en die doet het zelfs letterlijk. Het gedonder bij de FVD is zijn eigen probleem en het managen is ook zijn probleem Of hij een goede of slechte debater is ook een mening en geen relevant argument. Ik zal nooit op de FVD stemmen, maar toch een simpele vraag : Welk alternatief en perspectief biedt de regerende partijen?

Sonic2
Sonic212 mrt. 2021 - 15:24

@ Gimli55 Een hoop "zij doen het ook". En de VVD lukt het ook niet. Geen enkel concreet antwoord gelezen. Het zal allemaal wel. Maar om even op je vraag terug te komen. Als je je aan de toeslagen affaire stoort kan je SP of CDA stemmen. Wil je een gepaste middelvinger naar de politieke gevestigde orde kan je Omtzigt stemmen. Je kunt altijd nog Partij voor de Dieren stemmen. De gevestigde orde wil miljoenen huizen bouwen. Rutte wil de grenzen dicht. Verschillende partijen willen het eigen risico afschaffen en het minimumloon verhogen. Net als de uitkeringen die daar aan gekoppeld zijn. Benthe Becker roept wel eens iets strengs over immigratie. En de zoon van Elijan zit in de 2e kamer. D66 wil ook wat gaan versoepelen. Er is een alternatief. En als de gevestigde partijen je niet aan staan dan stem je maar Ja21 of Code Oranje Gewoon niet op heel,heel, heel erg fout rechts.

MaxMax2
MaxMax212 mrt. 2021 - 21:53

@Sonic Jij rept hier over fatsoen, maar in een ander topic noemde jij PVV en FvD stemmers letterlijk 'ziek'.

Libertain
Libertain12 mrt. 2021 - 8:15

Heb ik inderdaad de grootste moeite gehad om tenminste een deel van deze typerend zeer laag journalistiek vertoon van Jinek af te mogen kijken. Wat moet aan een programma gekeken worden daar waar Jinek de hele tijd door de mensen heen praat alsof het steeds en enkel over haar gaat? En als zij niets van kan bakken, neemt het Bremmer met precies hetzelfde succes over? Over Floor Bremmer wil ik niet 's beginnen - hebben ze bij deze zender een soort concours gehad, wie een bende van een uitzending kan maken en op die manier aan Jinek en Bremmer gekomen?

7 Reacties
Libertain
Libertain12 mrt. 2021 - 8:21

Eigenlijk wat die twee totaal niet kunnen beseffen is dat door hun voortdurend journalistiek geklungel, hebben ze juist de gelegenheid geschept om Baudet van zijn menselijke kant te laten zien. Helemaal onverwacht resultaat, he?

MG1968
MG196812 mrt. 2021 - 9:04

"..hebben ze juist de gelegenheid geschept om Baudet van zijn menselijke kant te laten zien" En als hij die enigszins bezat had hij die kans daartoe aangegrepen. Gebeurde dus niet. Of het had moeten zijn dat het menselijk is om alle -maar dan ook echt alle- kritiek zodanig te schermen dat het eigen beeld altijd overeind blijft. Maar dat is in die mate toch echt alleen typerend voor narcisten.

MG1968
MG196812 mrt. 2021 - 9:04

*af te schermen

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 9:04

Dit is toch anders het altijd Baudet goedgezinde RTL. De enige publiek omroep (dat is het niet, maar dat zegt hij zelf nog bij herhaling) waar hij (totnogtoe) maar al te graag kwam. Omdat hij daar vrijelijk zijn gif kon spuien. Nu viel het even tegen. Verder is de hele week de aanpak bij Nieuwsuur weinig anders. Dat wordt door rechtse volgers weer wel gewaardeerd, vooral ook omdat o.a. Jesse Klaver daar, volgens hun, volledig door de mand viel. Nu overkomt het Baudet. En is het SCHANDE !!!

MG1968
MG196812 mrt. 2021 - 10:31

@vdBemt Baudet viel door de mand, maar in dit geval de interviewers ook. Ze hebben te lang geprobeerd om Baudet aan te zetten tot iets anders dan het afweren van kritiek zonder de kritiek daadwerkelijk te beschouwen. Iets waarvan ze wisten dat dit niet zou gebeuren. Gevolg was dat daarna alles een uiting van frustratie was. Aan beide kanten. Beter was geweest om te constateren 'ok, jij neemt eigen onfeilbaarheid als uitgangspunt en dan is het niet mogelijk om een daadwerkelijk interview te hebben'. Daarna zeggen: 'draai je eigen riedeltje maar af, je hebt 3 minuten'. Hem die drie minuten niet onderbreken, niets meer op zeggen anders dan op het einde 'En? Blij met je gratis reclametijd' en door te gaan op het volgende onderwerp/gast. Dan had Jinek met opgeheven hoofd de arena verlaten en was de joke on Baudet. Nu niet.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 11:46

@vdbemt Het gaat er niet om dat Baudet door de mand valt. Vind het prima zelfs, maar dan wel op de 'koninklijke' manier. Op argumenten en feiten, en niet op drek. En dat Klaver weer zo'n tenenkrommend zwak verhaal heeft over z'n nr 9, (gebrek aan introspectie) of z'n eigen partij niet in de hand heeft over Biomassa, en eigenlijk geen drol snapt van onderwijs, en dat alleen maar als hol thema heeft om schoolkinderen te paaien, dat is terecht om aan te pakken. Net zo goed als je Baudet aan de muur spijkert over z'n idiote opvattingen. Maar niet de familie he..

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 13:52

" Net zo goed als je Baudet aan de muur spijkert over z’n idiote opvattingen. Maar niet de familie he.." Daar kan wat in zitten. Het neemt de waarheid niet weg. Maar wat zou dit principe, niet de familie, een hoop bagger schelen op de media voor Klaver, Kaag, Marijnissen, Omtzicht..............

Tom Lucassen
Tom Lucassen12 mrt. 2021 - 8:12

Ik hoop dat hij meteen doorloopt naar Indonesie en nooit meer terugkomt. Het is een slapzak. Uitdelen maar niet kunnen incasseren.

3 Reacties
Izzie2
Izzie212 mrt. 2021 - 8:46

misschien weet Baudet niet wat ironie is, hij kiest er namelijk zelf voor daar te gaan zitten.

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 10:27

@Izzie. Baudet had niet verwacht door RTL, de enige omroep waar hij durft te verschijnen omdat ze hem normaal gesproken met zachte handschoenen aanpakken, zo in het licht gezet te worden.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 mrt. 2021 - 7:33

Dat moet je de Indonesiers niet aan willen doen!

Norsemen
Norsemen12 mrt. 2021 - 8:11

Ieder normaal denkend mens vindt Baudet een foute idioot, en dan bedenken ze bij Jinek om Martijn Koning iets over Baudet te laten zeggen. Dan is wat gister gebeurde logisch. En Martijn Koning is letterlijk en figuurlijk een koning. Jinek en consorten kunnen wat van hem leren.

4 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 8:50

@Norsemenn Het zegt meer over uw 'konings'principes. Voor sommige mensen kent het bestrijden van anderen geen enkele drempel. We zagen het ook bij Fortuyn, en dan achteraf de handen in onschuld wassen. Iemand verwijten dat ie een rat is en dan zelf ook ratterig doen zoiets. Laag bij de gronds cabaret. Geeft idd het 'nivo' van Koning aan, maar doet het goed in dat verknipte A'damse incrowd communetje

Norsemen
Norsemen12 mrt. 2021 - 14:50

@Norm Waar jij zegt dat sommige mensen geen drempel kennen in het bestrijden van anderen, zeg ik dat sommige mensen geen grens hebben in wat ze allemaal toestaan. Liever één keer in de twintig jaar een "geval Fortuyn" dan één keer in de vijftig jaar een "geval holocaust". Uitstekend optreden dus van Martijn Koning.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 18:15

@Norsemen Wel een beetje ziek he, om gewoon openlijk voor een moord te pleiten op iemand die je niet aanstaat, met de zwakke verwijzing naar de holocaust, alsof dan alles geoorloofd is. Mensen zoals u..... En dat moet links aan de macht helpen. Schaam je.

Norsemen
Norsemen13 mrt. 2021 - 10:35

Je snapt er echt helemaal niets van. Doe je bewust zo dom?

Izzie2
Izzie212 mrt. 2021 - 8:09

ga eens een beetje uit mijn zon... ik heb er smakelijk om moeten lachen, erg he, moreel verwerpelijk zelfs

SmS2
SmS212 mrt. 2021 - 8:06

Martijn Koning zonder kleren,

JaapBo
JaapBo12 mrt. 2021 - 7:51

Volgens mij ging het niet over Baudet's vriendin, maar over het feit dat Baudet een Joodse vriendin heeft. Heeft Martijn Koning iets vijandigs over Baudet's vriendin gezegd?

4 Reacties
Tom Lucassen
Tom Lucassen12 mrt. 2021 - 8:14

Inderdaad, het ging helemaal niet over zijn vriendin, maar over het FEIT dat hij een Joodse vriendin heeft. Wat een belangrijk detail is, gezien zijn racistische retoriek.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 8:51

@Jaap Ja met zulke redeneringen komt je er altijd wel uit.

Autofiets
Autofiets12 mrt. 2021 - 9:05

@Tom Lucassen en JaapBo, Ah een beetje net als dat Thierry het niet over Marokkanen heeft maar slechts over criminele Marokkanen? Het gaat niet om de Joodsheid van z'n vriendin, maar het feit dat het de Joodse vriendin van Thierry is? Pure woordspelletjes om je eigen 'bruine hemd' wit te wassen. Houd toch op zeg, lees je eigen teksten eens terug en bedenk jezelf eens wat je recht aan het praten bent. Als ethische principes slechts opgaan voor mensen die het in jouw ogen verdienen, ben je dan niet net zo erg als diegene die je verkettert?

JaapBo
JaapBo12 mrt. 2021 - 19:56

@Autofiets: je zou zelf eens moeten gaan nadenken! Als Baudet vijandig is jegens Marokkanen omdat hij denkt dat Marokkanen die in een trein kaartjes controleren zijn vriendinnen lastig vallen zijn, dan is Baudet racistisch. Koning was echter NIET vijandig tegen de Joodse vriendin van Baudet, dus niet racistisch. Koning was vijandig richting Baudet omdat Baudet racisme tolereert en goedpraat.

Jerry Bidet
Jerry Bidet12 mrt. 2021 - 7:38

Ik heb het niet gezien, maar wanneer Han Baudet (deels) gelijk heeft, kan het niet anders dan waar zijn.

9 Reacties
Sonic2
Sonic212 mrt. 2021 - 8:30

Linkse mensen zijn in tegenstelling tot rechtse en ultra rechtse mensen wel objectief. En hebben menselijke waarden. Het voordeel van Kaag is dat ze in ieder geval ontmaskert hoe laag en treurig al dat PVV en FvD volk is. Hoe ongemanierd ze daar zijn. Ik heb een gruwelijke en rationele afkeer van Baudet. Iedereen moet een gruwelijke en RATIONELE afkeer van Baudet en Forum hebben. Maar die bruine hemd opmerking ging mij te ver. En ook zijn vriendin er bij pakken. Die had nooit met Baudet in zee moeten gaan, maar dat is een andere discussie. Han is ook objectief. En niet vooringenomen. Dat zijn begrippen die de andere kant niet bezit. En ook nooit zal bezitten, omdat ze daarvoor elke vorm van zelfreflectie missen. En daar is waar sowieso het debat mis gaat. Wat links doet schijnt demoniseren te zijn. Ik zag gisteren een tv show waar 2 politici zaten die zwaar ongeschikt zijn. Maar dan ook echt totaal. Had Jinek hem aangekondigd als partijleider voor Groenlinks dan denk ik dat Groenlinks volgende week was opgeheven. Wegens gebrek aan zetels. Dat Koning niet grappig was en zijn verhaal niet sterk was, is inderdaad iets waar Han zich terecht over uitspreekt. In het verhaal van Han is dit echter het belangrijkste. "Baudet neemt geen blad voor de mond. Hij verspreidt desinformatie. Mensen die hier al generaties wonen maar niet het uiterlijk van een kaaskop hebben maakt hij bang met zijn betogen tegen immigratie, en “homeopathische verdunning”. Baudet had net tegen Azarkan heel onaangename dingen gezegd over criminele Marokkanen die het voor de goedwillenden verpesten. Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren. Of niet soms?" Dat lijkt me een stuk belangrijker.

JasDon
JasDon12 mrt. 2021 - 8:39

"Linkse mensen zijn in tegenstelling tot rechtse en ultra rechtse mensen wel objectief" Sonic, spreek je jezelf nou expres tegen in de eerste de beste regel?

gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 8:50

@Sonic Ik mis inhoud, relevantie en argumenten. Ik zie alleen lege beschuldigingen. Nu volgt waarschijnlijk een litanie van persoonlijke aanvallen of beschuldigingen dat ik vast aanhanger van hem ben. Met zulke vijanden heeft hij genoeg aan vele aanhangers. Triest dat hij een van de weinigen is die krutiek durft te hebben op het Covid beleid en de niet effectieve maatregelen. Daarnaast beschermde de FVD onze grondrechten, die wel erg makkelijk werden verkwanseld door de rest. Net als het covid paspoort van Jetten. Erg opportunistisch. Val hem aan op inhoud, niet op persoonlijkheid en al helemaal niet op zijn vriendin. Volkomen met Han eens, je hoeft niets te incasseren om je partner. Die kan zich nergens verdedigen, het is derhalve ook gewoon laf.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 8:54

@Sonic " Linkse mensen zijn in tegenstelling tot rechtse mensen wel objectief" Weet je Sonic, op zulk soort stellingen zijn hele wat sprookjes gebaseerd. Wat een geweldige opening. Dat ben je klaar met de rest.

Autofiets
Autofiets12 mrt. 2021 - 9:20

@Sonic, je schrijft: "Linkse mensen zijn in tegenstelling tot rechtse en ultra rechtse mensen wel objectief. En hebben menselijke waarden. Het voordeel van Kaag is dat ze in ieder geval ontmaskert hoe laag en treurig al dat PVV en FvD volk is. Hoe ongemanierd ze daar zijn." Voor iemand die zich meestal wel hard lijkt te maken voor Artikel 1 van de grondwet, schend je artikel 1 van de grondwet hier toch wel op vrij bruuske wijze... Artikel 1 gaat namelijk niet slechts over ras en religie, maar ook over politieke voorkeur. Verder kan ik me aardig in je verhaal vinden, maar toch blijf je door die eerdere opmerkingen een beetje op het niveau van Baudet steken...

Sonic2
Sonic212 mrt. 2021 - 12:03

@JasDon Ik ben zelf links, maar ben objectief genoeg om te zeggen dat links heel veel steken laat vallen. Dat Norm, Gimli, Autofiets en nog wat mensen hier het elke keer laten overkomen alsof ik alleen rechts en ultra rechts aanpakt, laat zien hoe slecht ze geïnformeerd zijn. En hoe volstrekt totaal subjectief en weinig rationeel ze oordelen. Waar zie je dat bij rechts en ultra rechts? Waar zie je de VVD'er die zegt: Als de VVD gehalveerd wordt is dat terecht? Waar zie je de PVV'er die zegt dat als de PVV gehalveerd wordt dat het terecht is. Want ze komen met niets nieuws en gedoogkabinet Rutte is mislukt. Waar zie je de FvD'er die gewoon volledig terecht toe geeft dat ze na 2 jaar interne ruzie geen enkel recht hebben op ook maar 5 zetels. In plaats daarvan janken ze over stemfraude. Dat de PvDA 29 zetels verloor in 2017 was volledig terecht. En dat is een stuk objectiever en eerlijker als dat borstgeklop van ultra rechts. Rechts en ultra rechts vinden zichzelf rationeel en realistisch. Ik vind ze onrealistisch en leugenachtig. Je hoeft geen grote rekenwonder te zijn om uit te kunnen rekenen dat een Nexit niet kan. Dat dichte grenzen ook niet mogelijk is met allerlei verdragen. En dat een klimaat akkoord van tafel halen ook niet mogelijk is. @ Gimli55 Ook weer een groot misverstand. Niets maar dan ook echt helemaal NIETS is bij Forum voor Democratie en ook de PVV door gerekend. Geen CPB berekening. Geen PBL berekening. Voor het uitvoeren van het verkiezingprogramma moet je meerder grondrechten schenden. En moet de grondwet worden gewijzigd. Wat brabbel je nu over inhoud? Ik zie een heleboel sprookjes en leugen van ultra rechts. 0,0 inhoud. 0,0 realisme. Laat PVV en FvD eerst eens iets door rekenen. Tot die tijd zie ik geen inhoud. D66, Groenlinks schijnen geen inhoud te hebben, maar die laten zich doorrekenen. PVV en Fvd zijn inhoudsloos. Wilders brabbelt wat oneliners. Baudet belooft vrijheid na 17 Maart. Iedereen weet dat hij daarvoor moet gaan formeren. Dat tot die tijd het demissionaire kabinet regeert. @ Norm Lees deze reactie maar eens door. Waren Wilders, Rutte lid geweest van de PvDA. Hadden ze die lijst voor gezeten dan waren ze door het partij bestuur uit de partij gezet. Waren ze nooit mee weg gekomen. En ik vat daar 20 jaar politiek mee samen. Links heeft WEL zelfkritiek en oordeelt wel rationeel over haar leiders en die van rechts. Rechtse en ultra rechtse kiezers trappen in alle leugens van hun leiders. Verdedigen zeer, zeer, zeer zwakke leiders voor de volle 100%. Kunnen nooit hun ongelijk toegeven. Kunnen NOOIT sorry zeggen. Erkennen nooit fouten. Een electoraal verlies is altijd de schuld van stemfraude. De hoofdreden waarom VVD en PVV 35 en 20 zetels hebben en links gedecimeerd is in de oppositie. Linkse kiezers STRAFFEN wel af. Rechtse kiezers straffen linkse partijen wel af. @ Autofiets Nee hoor. U mag FvD of PVV stemmen. U mag Baudet een grote leider vinden. Ik verbied niemand om PVV en FvD te stemmen. U mag dat zelfs hier verdedigen. U mag alle PVV en FvD aanhangers geweldig vinden. Ik hou u niet tegen. Maar mag ik er wat van vinden? Of moet ik eerst aan u en aan anderen vragen wat ik mag vinden? En mag ik naast er iets van vinden ook die kiezers wijzen op de gevolgen van achterlijk stemgedrag? U denkt mij te ontmaskeren, maar u werkelijkheid zijn zowel u als Norm vooral op censuur van mijn persoon uit. Ik kan er niet mee zitten als PVV of FvD kiezers hun baan, huwelijk, vriendschappen verliezen door naar mijn mening zeer dwaas, irrationeel stemgedrag. Ik praat het niet goed. Maar het is goed dat FvD en PVV kiezers met de gevolgen worden geconfronteerd van bepaald stemgedrag. Wat u en eigenlijk een hele grote massa doet is PVV en FvD kiezers ontslaan van alle vormen van verantwoordelijkheid. Kritiek op Baudet en Wilders is demonisering. De zorgen van de kiezers moeten serieus worden genomen. Het is erg vergelijkbaar met de politieke correctheid jegens immigranten in de jaren 80 en 90. Prima dat mensen boos zijn op Koning. Het was ook onsmakelijk, maar als je alleen dat blijft goed praten. En als ik vooralsnog vooral en alleen bij Han ook nuances hoor over hoe Baudet werkelijk in elkaar zit. Dan is het zorgwekkend. Baudet voert een campagne die de legitimiteit van de verkiezingen en ons democratisch systeem in twijfel trekt. Norm, Gimli en u zien het vooral als een dagtaak om mij van alles en nog wat te verwijten. Net als Norm bent u op dat gebied nogal afwezig. U denkt dat u scoort met uw betogen. In werkelijkheid staat u aan de kant van degene die de rechtstaat, media en ons democratisch systeem sloopt. En u laat het maar gebeuren. Tussen het gemurmel door over hoe links de arbeider in de steek laat. Wees er maar trots op.

Autofiets
Autofiets12 mrt. 2021 - 13:24

@Sonic, Je hebt heel veel woorden nodig om te verbloemen dat je onderscheid maakt (discrimineert) op basis van politieke voorkeur. Dat is niet om jou te ontmaskeren, dat doe je zelf namelijk heel goed. Dat is (wellicht vergeefs) om je een spiegel voor te houden. Ik ontsla jou net zomin als Baudet van je verantwoordelijkheden, en spreek dus beide daarop aan.

gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 14:58

@Sonic Of iets is doorderekend door het CPB is volkomen irrelevant en geldt niet als argument om het af te wijzen. Het wijst op het cijferfethisjisme van de hedendaagse tijd, waarbij veronderstellingen moeten worden doorgerekend tot administratieve boekhouding. Rutte is ooit veroordeeld voor discriminatie als staatssecretaris. Ik verwijt je niets. Ik wijs je alleen op het gebrek aan relevante argumenten. Jij komt dan met verwijzingen naar doorrekeningen, die niet nodig zijn. Veel herrie, weinig wol. Rutte heeft met de avondklok en de 1 persoon bezoeksregeling de grondrechten afgebroken. Dat zonder een inhoudelijke principiele discussie, hooguit een half uurtje korter en langer. Waar jij Baudet van beschuldigt, voert Rutte al 10 jaar uit, of ben je het institutionele racisme en discriminatie vergeten. Links maakt een hoop herrie tegen "extreem rechts" en vergeet de sloper Rutte. Die al 10 jaar de boel asociaal afbreekt en "links" heeft daar geen weerwoord op en blijft fulmineren hoe vreselijk Baudet en Wilders wel niet zijn. De "linkse" kiezers zijn verdwenen en zoeken hun heil ergens anders. Blijf doorgaan op deze weg en je bent over 4 jaar overbodig. Ik heb het ook in mijn afscheidsbrief aan de SP geschreven, pak de oorzaak aan. Blijf niet hangen in de gevolgen en de maatregelen, dat is verspilde moeite. Pak de oorzaak aan van de keuze van de kiezers. De VVD van Rutte spint garen bij de huidige strategie.

Sonic2
Sonic212 mrt. 2021 - 15:45

@ Autofiets Dat is het volledig omdraaien van de realiteit. Ik heb nog nooit iemand uitgesloten. Daar ben ik helemaal niet van. PVV en FvD( en dus haar kiezers) sluiten zichzelf uit. Ze discrimineren zelf. Ze willen zelf nergens bij horen. Ze hebben zelf een gruwelijke hekel aan links. Ze hebben zelf een gruwelijke hekel aan linkse kiezers, media en rechtstaat. Overigens worden Wilders en Baudet NIET uitgesloten, maar willen verschillende partijen geen verantwoordelijkheden met die 2 delen. Wilders kiest voor de polarisatie( Baudet ook) en dus krijg je polarisatie terug. Maar in het wereldbeeld van alt right moet de tegenpartij haar mond houden, want demonisering. Ik merk aan u en ook aan Norm en Gimli een behoefte om mij te censureren. Om alles wat ik zeg te verdraaien. Om mijn vrijheid van meningsuiting in te perken en om afwijkende denkrichtingen in de kiem te smoren. En dat bedoel ik op een vriendelijke manier. U lijkt me geen naar persoon. Hoe kan ik nu discrimineren als ik alleen concludeer dat bepaalde partijen en hun leiders aan zelfuitsluiting doen? Dat bepaalde kiezers er niet bij willen horen. Een hekel hebben aan het systeem, maar vervolgens weer boos en verontwaardigd zijn als ze hun zin krijgen. Namelijk dat ze er niet bij horen. Voor de rest heeft u uw mening en oordeel al over mij klaar. Dus als u zo graag wilt horen dat ik op politieke voorkeur discrimineer. Ik discrimineer op politieke voorkeur. Nu tevreden?

Ch0k3r
Ch0k3r12 mrt. 2021 - 7:34

Thierry bedreigt heel veel partners van andere mensen met uitzetting en z'n gelul over het verdunnen van het blanke bloed. Zijn vriendin is zijn keuze. Hij wordt aangevallen op die keuze. Z'n vriendin wordt niet aangevallen. Overigens mag om mij dat laatste ook prima. Iedereen die vrijwillig samenwoont met zo'n fascist is geen knip voor de neus waard.

1 Reactie
Pieterplezier
Pieterplezier12 mrt. 2021 - 10:43

Ch0k3r Oftewel; iedereen die het niet eens is met mijn mening mag hangen, dat is wat je hier zegt. Dit toont voor mij het diep en diep trieste aan van de linkse kliek op joop. Wij zijn goed, objectief, wij zijn superieur aan die rechtse kant, wij zijn voor gelijkheid, maar tegen iedereen die een afwijkende mening heeft. Die moet gesnoerd...

JasDon
JasDon12 mrt. 2021 - 7:30

Je moet Thierry pakken op zijn onzin en zijn inconsequente gewauwel. De manier hoe Obama (met veel betere schrijvers achter zich) ooit Trump helemaal te kakken zette was veel sterker. Martijn Koning was beledigend en niet grappig, wellicht had hij zijn tekstjes moeten oefenen op mensen die iets verder buiten zijn ideologische sweet spot bevonden en had hij daarmee wel gelijk doorgehad dat het niet grappig en niet goed was. Wat een shitshow dus, waarin hij als bijproduct nog eens Baudet meer sympathie heeft laten ontvangen dan ooit de bedoeling was geweest. En het is overigens wachten op de mensen die 'strijden voor de goede zaak' die Koning helemaal gelijk gaan geven. Maar dan weet je gelijk wat het type 'test-audience' was dat Koning heeft gebruikt voor zijn stukkie.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 9:45

"Je moet Thierry pakken op zijn onzin en zijn inconsequente gewauwel". Je hebt het niet gezien? Dat deed Azarkan heel aardig. Baudet is een kunstenaar in draaien, niet antwoorden en verdraaien. Op een vraag van Azarkan of Baudet die discriminatie op bijv. de arbeidsmartk niet zag. Nee. Dat zag Baudet helemaal niet. Dat is maar 'een gevoel' van mensen. Maar slechts even later verloor hij zich in een fanatiek betoog dat, als 'ze' zich zo gedragen, dat het dan toch logisch is dat mensen zo behandeld worden. Ofwel: hij ziet wél dat het gebeurt. En vindt het vanzelfsprekend. "Martijn Koning was beledigend en niet grappig," Martijn is niet de beste cabaretier. Maar zelfs ALS hij grappig was geweest, is dit nog niet grappig. Aan Baudet is niets grappig. En is het beledigen van een racist nou erger dan het denkbeeld van de racist? Kun je een racist überhaupt beledigen?

LBNB
LBNB12 mrt. 2021 - 7:23

Eens met Han zijn standpunt. Ik vind het verbazingwekkend dat sommigen zó fel zijn op Baudet. Je ziet duidelijk dat Baudet tenminste nog een echt mens is zonder duidelijk media getraind te zijn, zoals Wopke, Sigrid of Mark. Ik vraag me af of Baudet wel echt een racist of antisemiet is, het lijkt mij toch sterk dat een echte antisemiet een Joodse vriendin heeft en Joodse mensen op de kieslijst heeft. Ook Azarkan komt op mij trouwens oprecht over en hij is duidelijk vooruit gegaan door zijn tijd in de kamer.

14 Reacties
Tom Lucassen
Tom Lucassen12 mrt. 2021 - 8:15

Je kunt niet vroeg genoeg fel zijn op dit soort types, kijk naar 40-45. Simpel. Slappe hap.

gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 8:54

@tom Zoas gewoonlijk mis ik inhoudelijkheid. Bruintje moet hangen, en blaten over het gebruik van een godwin, maar er wel zelf gebruik van maken. Het slaat iedere discussie dood. Mee eens LBNB, noemen ze dit niet karaktermoord.

Buitenstaander
Buitenstaander12 mrt. 2021 - 8:57

@Tom Ja laten we vooral alleen naar 40-45 kijken, en dat heet progressief. Vooral je ogen sluiten voor wat er tegenwoordig aan andere ellende op straat bestaat, en vanuit welke groepen. Gisteravond nog een agent die levendsgevaarlijk verwond wordt. Maar veel verder als 'twee jongens' komen we niet.

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 9:15

Wat betreft Azarkan ben ik het zo maar eens met je eens. Maar je oordeel over Baudet? je laat al pandemie-lang zien dat je moeite hebt met de waarheid: het virus is niet meer dan een zware griep. Dat je niet ziet dat Baudet een racist is, is hetzelfde soort ontkenning. Die zal ook mede zijn ingegeven omdat Baudet het virus ook niet meer dan een zware griep vindt. En niet, totnogtoe, gezorgd heeft voor een oversterfte van ruim 15.000 mensen.

Ecclesia
Ecclesia12 mrt. 2021 - 9:15

'Ik vraag me af of Baudet wel echt een racist of antisemiet is' Enige alternatief is inderdaad dat het theater is i.o.v. Putin.

LBNB
LBNB12 mrt. 2021 - 9:52

@Gimli55 [Zoas gewoonlijk mis ik inhoudelijkheid. Bruintje moet hangen, en blaten over het gebruik van een godwin, maar er wel zelf gebruik van maken. Het slaat iedere discussie dood.] Ja inderdaad, er wordt vol ingezaagd op Baudet en vertegenwoordigers van de gevestigde politieke partijen worden altijd met de fluwelen handschoentjes aangepakt. Nu krijg ik waarschijnlijk weer te horen dat ik Baudet aanhanger ben, maar dit ben ik niet. Heb lang getwijfeld tussen Omtzigt of Code Oranje. Ik kies voor de laatste, alhoewel ik geen fan ben van de, in mijn ogen, nogal zure Tanya Hoogwerf. @vdbemt [e laat al pandemie-lang zien dat je moeite hebt met de waarheid: het virus is niet meer dan een zware griep. Dat je niet ziet dat Baudet een racist is, is hetzelfde soort ontkenning. Die zal ook mede zijn ingegeven omdat Baudet het virus ook niet meer dan een zware griep vindt. En niet, totnogtoe, gezorgd heeft voor een oversterfte van ruim 15.000 mensen. ] Moeite met de waarheid? Welke waarheid zie ik niet onder ogen dan? Die oversterfte van 15.000 mensen is er ja en in 2019 hadden we 0 oversterfte. Ik heb corona een griep XL genoemd, iets erger, maar nog steeds niet gevaarlijk voor 98 op de 100 mensen. En overigens luister ik helemaal niet naar Baudet, ik schrijf al vanaf maart hier dat we overdrijven over het gevaar van het virus. Toen was mr Baudet nog voor een totale lockdown. Het gaat mij erom hoe men met andersdenkenden om gaat en dat is gisteren bij Jinek weer gebleken.

gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 11:11

@LBNB Ik ga voor van Kooten, deed het uitstekend in de ondervragingscie. Stelt ook kritische vragen in het Covid debat, haar partij en standpunten verdient meer aandacht. Ik mis bij de rest een alternatief en een perspectief, ze staat voor het volksvertegenwoordigheidschap van de TK. Geen partijdiscipline en ieder gekozen lid mag zijn eigen afweging maken. Wat ik mis in de media en de politiek is aanpak van de oozaak en te veel geleuter over de gevolgen, gevolgd door maatregelen die nieuwe gevolgen geven, waarvoor nieuwe maatregelen nodig zijn. Geen principieel debat over de richting, maar het bekende onsje meer if minder. De richting staat vast, en daardoor is er een TINA ontstaan Met versplintering tot gevolg, waarna de discusie weer de gevolgen kant op gaat. Na de verkiezingen komt vast de discussie weer over een kiesdrempel. Het systeem faalt en dat los je niet op met pleisters plakken.

MaxMax2
MaxMax212 mrt. 2021 - 11:16

@Gimli55 Die karaktermoord heeft Baudet vooral zelf gepleegd.

Kuifje3
Kuifje312 mrt. 2021 - 12:03

@LBNB: ik denk ook niet dat Baudet een racist of antisemiet is. Kijk ik naar een partij als BIJ1 dan zie en hoor ik ze ergere dingen roepen. Wat je hem wel kan verwijten is dat hij het opneemt voor de mensen in zijn partij die weldegelijk antisemitische uitspraken doen. Verder heb ik bij hem het idee dat het eigenlijk nooit goed is wat er gebeurt. Zoals inderdaad bij corona. Toen we niets deden moest het land op slot en toen het land op slot ging was het ineens een veel te zware maatregel. Ik zal zeker niet op hem stemmen ook al heeft hij veel programmapunten waar ik achter sta. Azarkan zit bij de verkeerde partij. Hij had bij de PvdA moeten blijven en had daar een grote toekomst kunnen hebben. Hij oogt sympathiek en is sterk op de inhoud. Zegt vaak goede dingen. Ook op hem ga ik nooit stemmen natuurlijk.

Sonic2
Sonic212 mrt. 2021 - 12:17

@ Gimli55 Wat mij betreft verlaten Wilders,Kuzu, Simons Baudet, Jetten, Kaag, Klaver, Rutte en een hele rij de politiek op 17/18 Maart. Het debat van Wilders/ Rutte was daarvan het perfecte voorbeeld. En de korte woorden strijd tussen Kaag en Wilders ook. D66 en PVV zitten vast in hun woordenstrijd die nog resteert uit 2006. Wilders en Rutte keuvelen nog na over de mislukking van Rutte 1. Wilders en Baudet willen vooral hun gelijk. Althans zij vinden dat ze gelijk hebben. En omdat beide narcisten zijn, moet alleen dat elke keer herhaald worden. Kaag en Klaver willen zich vooral afzetten tegen Wilders en Baudet. Ik heb werkelijk nooit begrepen waarom nationalistisch rechts op deze site niet volledig 100% achter mijn betogen staat. Bevrijd je nu eens van 15 jaar mislukt PVV beleid. Erken het falen van de PVV. Erken dat de PVV een rem is op het debat op immigratie en integratie. Erken dat de FvD vooral leuk is voor wat relletjes. Baudet en Wilders werken het immigratie debat tegen. En als u mij niet gelooft. Volg het zinloze debat van Wilders en Rutte. En oordeel zelf over dat hele politieke theater van Baudet. Ook dat werkt niet. U heeft best een punt dat links niet al te politiek correct moet zijn. Fouten moet je benoemen. Maar als je dan toch bezig bent met benoemen. Een belangrijke reden waarom dit hele debat op slot zit omdat Wilders en Baudet nationalistisch rechts slecht leiden. Ik ben geen Code Oranje of Ja21 fan, maar die hebben meer recht op zetels als PVV en FvD. Op basis waarvan verdienen PVV en FvD die rechtse zetels eigenlijk? En Ja21 en Code Oranje niet?

gimli55
gimli5512 mrt. 2021 - 12:37

@Sonic Welk PVV beleid? Wilders was de VVD en er heerst zo wie zo al 10 jaar VVD beleid met Rutte als premier. Het gaat constant over de poppetjes, wie er wel mag zijn, en wie niet. Waar is de inhoud, de principes, het stipje op de horizon en mogelijk het tijdpad. Ook hier op Joop gaat het bij voortduring over poppetjes of een onsje meer, Niet over het falende systeem, de voorbeelden blijven zo lang mogelijk onzichtbaar en het enige wat volgt is een debat van dat nooit weer. Geen goede en diepzinnige blik in de spiegel, veelal het bekende wegduiken. Geen ja en geen nee spelletje en vooral geen principes. Dan kan opvallen dat je principieel verschilt van mening en dan is een coalitie niet mogelijk. De regeringspartijen zijn al tientallen jaren onderling uitwisselbaar en de aanpak van de oppositie hetzelfde. Het wordt eentonig, er is geen alternatief en geen perspectief en andersdenkenden zijn of racistisch, fascistisch, vroeger extreem links en communistisch. De status quo is leidend en de gevolgen al jaren hetzelfde. Hoe is het ongekend onrecht, institutioneel racisme en discriminatie al 15 jaar mogelijk, dat is beleid en de gevolgen zijn aantoonbaar desastreus. Vergeleken met wat de regering uitvoert, is Baudet een misdienaartje. Maar, ja dan moeten de aanhangers van de bekende partijen in de spiegel kijken en dat uitzicht is niet zo mooi. Dan is het makkelijker om te schelden op de gevolgen van dat falende beleid.

vdbemt
vdbemt12 mrt. 2021 - 12:39

@Sonic. "Ik heb werkelijk nooit begrepen waarom nationalistisch rechts op deze site niet volledig 100% achter mijn betogen staat. " Goh. Dit lijkt erg op Baudet: ik heb overal gelijk in.

LBNB
LBNB12 mrt. 2021 - 13:14

@Kuifjeenbobby [Wat je hem wel kan verwijten is dat hij het opneemt voor de mensen in zijn partij die weldegelijk antisemitische uitspraken doen. Verder heb ik bij hem het idee dat het eigenlijk nooit goed is wat er gebeurt. Zoals inderdaad bij corona. Toen we niets deden moest het land op slot en toen het land op slot ging was het ineens een veel te zware maatregel. Ik zal zeker niet op hem stemmen ook al heeft hij veel programmapunten waar ik achter sta.] Ja dat kun je hem verwijten ja, maar ik weet niet precies wat er allemaal gezegd is. Ik heb het enkel vernomen uit de media en dat het journaal ermee opende. Zo 'objectief' is het allemaal, dat het nationale journaal begint met zo'n roddelstuk. Toen echter Herstel NL aangaf zwaar onder druk gezet te zijn vanuit het kabinet werd het even gemeld door de media, gevraagd aan ome Wopke en daarna hebben ze het als echte volgzame journalisten laten zitten. Dit gebeurd allemaal terwijl meerdere mensen rondom Herstel NL al aangegeven hebben dat ze zwaar onder druk zijn gezet. Omtzigt had gelijk, de media is net zo schuldig als de politiek. De Haagse kliek klef en iedere buitenstaander wordt gezamenlijk kaltgestellt. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat tienduizenden burgers vanaf 2007 geruïneerd zijn door de Nederlandse overheid en de media 10(!) jaar stil bleven. Ook afgelopen jaar blijkt weer dat ze niks geleerd hebben, mensenrechten worden geschonden en er blijft maar afgegeven worden op andersdenkenden.

Sonic2
Sonic212 mrt. 2021 - 15:36

@ Gimli55 Peter Kanne gaf geloof ik al aan dat de overlap in kiezersgroepen tussen VVD en PVV 3% was. 3% twijfelde tussen VVD en PVV. De cijfers van de overstap van Fvd en VVD die ik heb zijn van 2019. 15% van de FvD kiezers kwam van de VVD. We hebben het over paar zetels. Was er maar een link. Was er maar een koppeling. Het eerlijke antwoord is dat je PVV of FvD kiezers nooit meer terug krijgt. Dus is dat hele verhaal van u op iets loos gebaseerd. Je krijgt ze niet terug. En je krijgt ze nooit tevreden. En ik zou er helemaal geen onderdeel van beleid van maken. @ Vdbemt Ik bedoel het heel anders als het overkomt. De afgelopen jaren heb ik er ook naast gezeten. Ik ben ook blij met uw reactie, want dan kan ik het nog beter uitleggen. En dan kunnen we ook afrekenen met heel wat misverstanden. Wilders en Baudet verwoorden niet wat mensen zeggen. Een derde van de PVV aanhang wilt dat Wilders milder is over moslims. Wilders en Baudet leggen niet de vinger op zere plek. Ze overdrijven en zetten mensen tegen elkaar op. Wilders en Baudet vullen geen gat op rechts. Ze maken juist de kiezers op rechts nog wanhopiger. Omdat ze niet leveren. Nooit en te nimmer. Wil je minder immigratie, minder islam, minder EU en af van het klimaatbeleid dan moet je op iemand stemmen die daar een einde aan kan maken. Wilders en Baudet kunnen dat niet. En drijven juist VVD en CDA elke keer in de armen van links. Waardoor je juist dus altijd het tegenovergestelde krijgt wat nationalistische kiezers willen. Wilders is helemaal oud ultra rechts en die was gisteren weer erg sleets. Baudet kan het niet en is mislukt. Elke zetel en elke stem die naar PVV of FvD gaat is een stem die misschien naar SP( Renske Leijten), Partij voor de Dieren of Omtzigt had kunnen gaan. Of Ja21 of Code Oranje. Altijd nog beter als PVV en FvD. Er komt geen verandering met Wilders en Baudet. Wel tenenkrommende debatten en tv shows. En dus zijn mijn betogen tegen Wilders en Baudet eerder een aanwinst voor nationalistisch rechts. Ben je tegen islam. Ben je tegen grenzeloze immigratie? Ben je tegen EU. Schaar je achter iedereen( waaronder mij) die de kansloze oppositie van FvD en PVV aan de kaak stelt. Sloop dat ultra rechtse partij kartel. Sloop die ultra rechtse slopers en falers. En bouw er iets anders voor terug.