Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Thierry Baudet legt uit waarom hij vrouwen minderwaardig vindt

  •  
14-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
15079 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-04-14 om 21.47.01
Wellicht dat Thierry Baudet alle ophef over zijn eerdere seksistische uitspraken  heeft opgevat als aanmoediging om  vooral zo door te gaan. Of wellicht begrijpt hij daadwerkelijk niet wat het probleem is. Maar het versbakken Kamerlid kreeg een redacteur van de Quote op bezoek om met hem de nieuwste editie door te nemen, en maakte van de gelegenheid gebruik om uit de doeken te doen waarom hij vrouwen minderwaardig vindt.
Eigenlijk heb ik een Twitter mores dat ik niet persoonlijk word. Maar dit is de grens. Hier spreekt echt een heel enge man. pic.twitter.com/hsnMO2RzVM
— Ciska Rippen (@CiskaRippen) 14 april 2017
Onder het genot van een glaasje champagne bespreken de heren ‘de uitverkoop van Nederland’, de voor en tegendelen van een lidmaatschap bij het corps en het ontbreken van geschikte vrouwen om in de Quote te zetten. Tussen neus en lippen door wordt de rechterlijke macht nog even als een ambtenarenbaan weggezet, waarna Thierry het allemaal maar gewoon laat lopen.
Ik weet wel dat vrouwen het over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen en minder ambitie hebben. Vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familieachtige dingen enzo.
Wanneer de Quote-redacteur Baudet erop wijst dat deze uitspraak al weleens opgevat zou kunnen worden als ontzettend seksistisch, antwoordt hij: ‘Ja, maar het is gewoon zo.’
Baudet gaat verder met uitleggen waarom vrouwen voornamelijk een ‘beetje linksig’ zijn totdat er een rechtse man bij haar langskomt om te vertellen hoe het echt zit. Grappend vraagt hij ‘dit ga je toch niet uitzenden?’. Kennelijk wel.
 
 
 
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (290)

Pauline Mooren
Pauline Mooren28 apr. 2019 - 17:32

dit kan niet meer, dat hij rechts is oke, iedereen heeft een eigen mening, maar feiten ontkennen vind ik echt niet kunnen! wij vrouwen hebben ook ambitie! en klimaatverandering bestaat!!!

Sjef Peeters
Sjef Peeters31 mrt. 2019 - 9:44

De vrouwen hebben best wel de ambitie lijkt me, maar zolang de heren hier in het bedrijfsleven aan de touwtjes trekken, veranderd er feitelijk niets. Dat doen ze in Scandinavië en Groenland veel beter. Ach, en Baudet moet je niet al te serieus nemen in zijn uitspraken. Hij houdt ervan om op deze manier alles en iedereen te stangen. Zolang de mensen het maar over Baudet hebben is het hem goed, ongeacht het thema.

Cindy Lassy
Cindy Lassy31 mrt. 2019 - 4:08

Ja volgens CISKA RIPPEN (zie plaatje hierboven - Twitter) is dit de grens hoor. Als meneer witte vrouwen beledigt. Dat ie al jaren zwarte mensen als minderwaardig classificeert en beschuldigt van het hebben van een lager IQ, ach daar hebben wij Nederlanders al 20 jaar geen probleem mee hoor. Maar O WEE als je wat over een VROUW zegt, DAT is de GRENS HOOR! Wit feminisme ten top. Zum kotsen. - Ja ik ben een WITTE vrouw, so what?

trottlesnot
trottlesnot28 mrt. 2019 - 15:15

Ik ben even haar naam kwijt, maar een Nederlandse top-vrouw uit het bedrijfsleven zei op de afgelopen dag van de vrouw min of meer het zelfde, maar haar constatering dat vooral vrouwen zelf de remmende factor waren, die te weinig ambitie hadden en zich door andere vrouwen wijs lieten maken dat ze in 'balans' moeten zijn, kon slechts op applaus rekenen.

pimmynl
pimmynl24 mrt. 2019 - 8:55

Geen onderwerp voor discussie, juist hier niet. Wat ik mij afvraag is waarom er zo veel mensen het met hem eens zijn. Inclusief vrouwen.

Phil2
Phil223 mrt. 2019 - 13:58

Het is wel opvallend dat Baudet 100% de rule book van de Alt Right movement volgt, incl. het bijbehorend male chauvinism, zoals we dat ook kennen van de zogeheten Proud Boys beweging in de VS en Canada. Heb dat soort dingen altijd raar gevonden. Lijkt een beetje op dat Hitler Joden vervolgde en toen tegen Mussolini zei: dat moet je nou ook in Italië gaan doen. Benito had in eerste instantie niet zoveel tegen de Joden. Ging hem meer om een Groot Italiaans rijk.

Mostafa
Mostafa22 mrt. 2019 - 19:10

Is hij een voorstander van het terugkeren van de kuisheidsgordel voor vrouwen ?! Bezopen gedachtegoed.

Tom Meijer
Tom Meijer22 mrt. 2019 - 10:49

Dat meneer Baudet van deze debiele ideeën heeft is toch al lang bekend? Ik vraag mij af waarom dergelijke filmpjes niet veel meer gebruikt zijn vóór de verkiezingen.

2 Reacties
Mostafa
Mostafa22 mrt. 2019 - 19:11

Dat weet niemand, alleen de Telegraaf en het NOS die het antwoord weten !!

JanB2
JanB227 mrt. 2019 - 0:20

@ Mostafa Daar heeft u denk ik de kern van de zaak te pakken. Baudet wordt al jaren gepromoot in de media.

Libertain
Libertain22 apr. 2017 - 5:42

De achterlijkheid van deze type cultuur is werkelijk niet te peilen. Terwijl voor onze ogen de 21eeuw zich uitrolt.

Uitgekleed
Uitgekleed21 apr. 2017 - 17:38

Hij heeft nooit gezegd dat vrouwen minderwaardig zijn. Wel anders

Bert Homan coach generatiespecialist
Bert Homan coach generatiespecialist20 apr. 2017 - 16:15

Ik wist dat het een rare vogel was. Maar deze domheden overstijgen dat. Wat een bange man. Dat kan niet anders als je zulke ideeën hebt. Bang om voorbij gestreefd te worden door veel slimmere en inteligentere dames. Dames, laat zien dat jullie beter zijn en zet deze dome, bange politicus eens goed op zijn nummer. Mijn steun hebben jullie. Bert Homan.

Kaboel
Kaboel20 apr. 2017 - 14:26

Eerlijk gezegd zie ik het anders. Het aantal vrouwelijke studenten is inmiddels hoger dan het aantal mannen. Normaal gesproken zou dan uiteindelijk het aantal vrouwen in topfuncties uiteindelijk moeten toenemen. Ja toch? Toch lijkt dit niet te gebeuren dus wat is er dan aan de hand. Overigens zag ik in een andere statistiek dat het aantal vrouwen dat het normaal vind dat hun echtgenoot minder verdiend dan zij zelf aan het toenemen is. Hiermee zou de Status Quo die er ten voordele van de mannen is langzaam kunnen worden afgebroken.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe20 apr. 2017 - 16:42

Uiteraard zijn vrouwen voor een deel sluipenderwijs bezig met een inhaalslag. Eerst in het onderwijs later op de werkvloer. Wat wel zorgelijk is mijns inziens is dat mannen weglopen bij studies zodra het aantal vrouwen een bepaald (?) percentage bereikt. In sommige delen van de sociale faculteit is dat al gebeurd. Bij Letteren en Geneeskunde gaat het ook die kant uit. Kennelijk verliest een studie zijn status als vrouwen het ook kunnen. De hoogleraren zijn (ten minste in Nederland) nog wel mannen.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*20 apr. 2017 - 9:30

Dag Voud Gesplet. Dag Evert Baptist - sjomp. Dag Hertog. Goedendag. Zolang de extreem rechtse PVV en FvD samen geen absolute meederheid van meer dan 75 zetels zullen halen, over een paar jaar, bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen of 38 zetels in de Eerste Kamer, bij de volgende Provinciale Statenverkiezingen, kan ik 's nachts nog altijd goed en rustig slapen hoor, zonder nachtmerries. Ze vissen toch nog altijd uit dezelfde vijver van blijkbaar bijna altijd boze en gefrustreerde Nederlanders, net zoals Pim Fortuyn toen, inmiddels al meer dan 15 jaar geleden. Wat hen betreft, met name de PVV en FvD aanhangers, niets is blijkbaar veranderd. Het is inderdaad altijd de schuld van anderen, neem ik aan, wat betreft hun eigen sores. De rest van dit land, met name de meerderheid van alle Nederlanders, geniet blijkbaar gewoon dagelijks van hun leven in dit land, nog altijd een van de aller gelukkigste, meest welvarende en tot nu toe ook nog altijd een van de veiligste en vreemdzaamste landen ter wereld (gelukkig maar). Ik wens jullie allemaal uiteraard een heel fijne dag verder.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer22 mrt. 2019 - 10:51

Ondertussen kunnen ze op provinciaal niveau wel degelijk de komende jaren heel veel schade aanrichten.

Lisann
Lisann20 apr. 2017 - 8:29

Bizarre uitspraken. Er is duidelijk veel diversiteit in de politiek en samenleving. Voor mijn Master Thesis doe ik een onderzoek dat te maken heeft met online nieuws en diversiteit in de Nederlandse samenleving en daarvoor heb ik jou nodig! Een klik op een van de de onderstraande links (ja je mag zelfs kiezen) en 9 minuten van je tijd bezorgen je eeuwig dank en veel karmapunten! https://lnkd.in/gvBnaAp https://lnkd.in/gJ-GxZq https://lnkd.in/gvmtGWP https://lnkd.in/gw_EAsC

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer22 mrt. 2019 - 10:52

karma???

alchemist2
alchemist220 apr. 2017 - 7:25

Als hij zegt 'vrouwen excelleren minder in een heleboel beroepen", dan doelt hij met name de beroepen die hij als uitgesproken rechtse bal 'belangwekkend' vind. Gezondheidszorg en onderwijs zijn dat dan dus niet, want daar valt geen geld te verdienen.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe20 apr. 2017 - 16:47

Onder de rechtenstudenten zijn vrouwen inmiddels ook in de meerderheid, net als bij de rechtersopleidingen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper19 apr. 2017 - 15:37

Voud Gespelt 19 april 2017 at 13:31 [ hier nog even een linkje waar jouw favoriete bal de cijfers en de bron vermeld. Dit percentage komt overigens uit op 75%.} https://youtu.be/2QUWiXYhnrc Aangezien u nu toch met iets komt dat op inhoud lijkt, zal ik reageren. Wel opmerkelijk overigens dat u eerder beweerde: "Cijfers zijn er in overvloed. De gekozen studies, de gekozen carrière, cijfers mbt deeltijd werk, gezinsplanning enz enz.." En dat u dan uiteindelijk met één getalletje komt aanzetten: 75%. Moetende voorstellen het aandeel parttimende vrouwen volgens de OESO. Maar - l'histoire se répète - het door Baudet genoemde (en door u nagepapegaaide) percentage klopt niet. Misschien had u het even kunnen checken. Ik heb de door Baudet genoemde OESO-cijfers er wél even bij gepakt (https://data.oecd.org/emp/part-time-employment-rate.htm#indicator-chart) en wat blijkt: niet 75% van de NL vrouwen parttimet volgens de OESO, maar 60,4%. Nog steeds een hoog percentage, waarmee NL duidelijk koploper is. Hé, maar dat is apart: Als we dan naar het aantal parttimende mannen kijken (19,5%), dan staat Nederland óók al op eenzame hoogte op nummer 1. Wat kunnen we leren van die cijfers? In ons omringende landen is het aantal parttimers een stuk lager. En ook al zie je in alle landen dat vrouwen meer parttimen dan mannen: de verschillen zijn overal (veel) kleiner dan in Nederland. Op basis van de OESO-cijfers kun je onmogelijk Baudets zwaar generaliserende uitspraken over vrouwen hardmaken. Wel kun je constateren dat Nederland er qua aantal parttimers ontzettend uitschiet ten opzichte van andere landen. De conclusie moet dan zijn dat er in Nederland kennelijk andere factoren in het spel zijn die bovengemiddeld parttimewerken in de hand werken - zowel bij mannen als bij vrouwen. Nou ja, bekijk de OESO-statistieken zelf eens, zou ik zeggen. Dan weet u de volgende keer tenminste waar u het over heeft als u weer begint te roeptoeteren over 'cijfers in overvloed'.

7 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper19 apr. 2017 - 16:48

60,7%, niet 60,4%.

DanielleDefoe
DanielleDefoe19 apr. 2017 - 19:54

Noorse vrouwen werken ook vaker dan mannen part-time maar daar zijn met name de kleine part-time banen die je in Nederland ziet ongebruikelijk.

Voud Gespelt
Voud Gespelt20 apr. 2017 - 7:57

Nick. Tja. Als 60 % van de vrouwen parttime werkt zegt dat nog niets over de carrière ambities van de overige 40%. Het zegt ook niets over de leeftijd, huwelijkse status, de aanwezigheid van kinderen, helemaal niets. Verder stelt TB dat vrouwen door wat voor reden ook minder ambities hebben dan mannen, dit geldt dan op zijn minst voor die 60,7%(bron: Nick de Stripper) en in meer of mindere mate ook voor een gedeelte van het overige deel. Daarnaast kunnen we ook concluderen dat op zijn minst 66% van de mensen (bron: Nick de Stripper) op dit (linkse) forum het eens is met TB. Dit alles bij elkaar opgeteld komen we al met al op percentages die ruim boven het gemiddelde uitkomen. Ergo: het valt allemaal wel mee met seksistische danwel discriminatoire gehalte van deze stelling. MvG, Voud Gespelt. (Maar zeg maar Roy)

Nick the Stripper
Nick the Stripper20 apr. 2017 - 9:53

Voud Gespelt 20 april 2017 at 09:57 [Als 60 % van de vrouwen parttime werkt zegt dat nog niets over de carrière ambities van de overige 40%. Juist, daar zegt het helemaal niets over. Zo komen we ergens. [Verder stelt TB dat vrouwen door wat voor reden ook minder ambities hebben dan mannen,] En dat kan Baudet dus ook niet uit die (door hem overigens onjuist geciteerde) cijfers halen, zie uw bewering hierboven. [dit geldt dan op zijn minst voor die 60,7%(bron: Nick de Stripper)] Nee, de bron is OESO. Voor hen geldt dat ze parttime werken. Over motieven of ambitieniveau zeggen die cijfers helemaal niets. [en in meer of mindere mate ook voor een gedeelte van het overige deel.] Niet dus. Zie ook uw eigen opmerking bovenaan. [Daarnaast kunnen we ook concluderen dat op zijn minst 66% van de mensen (bron: Nick de Stripper) op dit (linkse) forum het eens is met TB.] En ik heb u eerder al uitgelegd dat een steekproef op een forum helemaal niets zegt en van nul en generlei waarde is. Dat percentage had ik alleen even voor u uitgerekend omdat mij opviel dat u niet echt excelleert in schattend rekenen. [Dit alles bij elkaar opgeteld komen we al met al op percentages die ruim boven het gemiddelde uitkomen.] Een onzinconclusie die ook wel bekend staat als: appels met peren vergelijken (of: vliegtuigen met honden vermenigvuldigen, of: een balletgezelschap delen door soep). [Ergo: het valt allemaal wel mee met seksistische danwel discriminatoire gehalte van deze stelling.] Niks niet ergo. Baudet riep maar wat (volkomen fact free) en u riep hem maar wat na (eveneens volkomen fact free). Vervolgens blufte u dat er 'cijfers in overvloed' waren. Uiteindelijk bleek dat u het enige cijfer dat u dan wel kon oplepelen niet eens even zelf gecheckt had.

Voud Gespelt
Voud Gespelt20 apr. 2017 - 14:08

Nick mijn beste, Er zijn twee hoofdpunten in onze discussie: 1. De cijfermatige onderbouwing van TB's stelling. 2. Het percentage dat het hier op JOOP daarmee eens is. Dan trek jij beide punten in twijfel, presenteer je mij de cijfers die na onderzoek wél correct zijn en verwerp je vervolgens de validiteit van diezelfde cijfers! Ik vermeld jou juist als bron omdat jíj ze tenslotte gecontroleerd hebt. Ik niet, ik deed aan wat nattevingerwerk (bron: Nick de Stripper). Hoe het ook zij, het blijft overeind dat een meerderheid deze opmerkingen van TB niet dusdanig fout bestempeld om hem in de hoek van misogyne fascistische racist te drukken. Verder sluit ik me aan bij een eerdere opmerking van jouw had: Hier laat ik het bij. Maar het was me een waar genoegen. MvG. Roy (goed gespeld)

Nick the Stripper
Nick the Stripper20 apr. 2017 - 15:12

Voud Gespelt 20 april 2017 at 16:08 Kansloos.

Voud Gespelt
Voud Gespelt21 apr. 2017 - 8:29

Nick. Dat was je al vanaf het begin van de discussie. Volgende keer beter joh.. Hoi.

omaoeverloos
omaoeverloos18 apr. 2017 - 13:03

"Vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familieachtige dingen enzo." Dat klopt dan weer wel, vrouwen houden de familie in stand.

Kaboel
Kaboel18 apr. 2017 - 11:41

Als personen langdurig studeren en dit afronden moet er wel wat tegenover staan. De belastingbetaler heeft (wel of niet) vrijwillig geïnvesteerd in een persoon met als bedoeling dat later dit maatschappelijk in algemene zin uitbetaald. Wie de statistieken er op los laat komt tot de conclusie dat gemiddeld genomen (niet alle) bij vrouwen deze diepte investering minder rendabel is gebleken. Dat wil zeggen als je het vertaald in gemiddeld aantal gewerkte uren per week na de studie. Dit alles heeft weer te maken met kinderen opvoeden en daarna weer in het arbeidsproces in deeltijd omdat vaak de man een hoger salaris heeft en daarom rendabeler is

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*17 apr. 2017 - 7:28

En deze nare kerel en clown zit gewoon in ons Parlement. Een blamage voor de Nederlandse democratie, wat mij betreft. Weg ermee graag, z.s.m., liefst al bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen!!!.

4 Reacties
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 apr. 2017 - 6:39

Als toevoeging: Een bepaalde columnist van een bepaalde en zogenaamde gerespecteerde kwaliteitskrant noemde Joop.NL Vara een haatsite. Hoezo een haatsite, ik vraag me wel af. Ik hoop juist dat het blijkbaar groeiende verzet richting zogenaamde politici zoals Thierry Baudet, Geert Wilders, Fleur Agema, Martin Bosma enz., juist zal groeien in heel Nederland, op een 100% vreedzame manier natuurlijk, met name met woorden, de komende tijd. Dat willen wij juist toch niet in dit land, met name hun continu, negatieve en vooral valse propaganda richting vrouwen, Nederlanders van buitenlandse komaf, moslims, de islam, oorlogsvluchtelingen, asielzoekers, immigranten en andersdenkenden, over het algemeen. Ik wens jullie een heel fijne dag.

Voud Gespelt
Voud Gespelt18 apr. 2017 - 7:56

Dat worden dan taaie jaren voor u.

Evert Baptist - sjomp
Evert Baptist - sjomp18 apr. 2017 - 18:47

Volgens mijn goede vriend Tofik Dibi is er niets mis met Baudet en ik geloof hem. Focus jij je nu maar eens wat vaker op die drie échte clowns die een blamage voor onze democratie vormen, DENK. Maar FvD gaat nog echt heel groot worden, mark my words. En dat vind jij natuurlijk verschrikkelijk, net als de verkiezing van Trump en komende verkiezing van Le Pen.

Hertog2
Hertog219 apr. 2017 - 22:09

Ach gaan lastige jaren worden voor u! Het ledenaantal stijgt per week binnen Fvd, inmiddels een verdubbeling in de peilingen (van 2 naar vier). Over het algemeen heb ik niet zoveel moeite met andersdenkende, opvallend is het dat u dit verdomde veel moeite kost. Ik wens u een fijne dag.

adriek
adriek16 apr. 2017 - 21:05

@DikTrom: aan de cultuur van het land waarin ze leven. Vijftig jaar geleden werkte bijna geen enkele vrouw na haar trouwen (tenminste niet in een betaalde baan), tegenwoordig het overgrote deel wel. Verklaar je dat verschil dan door genetische ontwikkelingen? Zo snel gaan die niet. Een culturele omslag wel, dat lukt binnen een paar generaties. Economische ontwikkelingen maken het 'noodzakelijk' dat vrouwen ook geld blijven verdienen, in steeds meer gezinnen is de vrouw hoofdkostwinner.

Hrasvelgur
Hrasvelgur16 apr. 2017 - 13:38

Wie zegt dat Thierry Baudet vrouwen minderwaardig vindt? Dat is de term die deze site gebruikt om de man te kunnen framen. Bovendien wijzen verscheidene onderzoeken uit dat Thierry Baudet hier gewoon de waarheid spreekt.

12 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper16 apr. 2017 - 17:01

Thierry Baudet heeft deze site echt niet nodig om zich zelf te framen als een misogyne lamlul. Dat begon al met zijn onhoudbare verdediging van Julien Blanc. Dat corporale borrelpraatje hierboven - nogal afgezaagd overigens, heb dit gebral in mijn studietijd al honderd keer vooorbij horen komen en soms zelfs grappig en eloquent - bevestigt het beeld nog eens. Kom maar op met die verscheidene onderzoeken. En 'gewoon de waarheid spreken'? puh-lease.

Voud Gespelt
Voud Gespelt17 apr. 2017 - 8:42

Nick. Cijfers zijn er in overvloed. De gekozen studies, de gekozen carrière, cijfers mbt deeltijd werk, gezinsplanning enz enz.. en als je dit te veel werk vindt om op te snorren zou ik zeggen lees door de commentaren op deze site. 85% is het met de stelling van Baudet eens. Alleen omdat u het een kwal vindt betekent dit nog niet dat hij ongelijk heeft.

Nick the Stripper
Nick the Stripper17 apr. 2017 - 13:00

Voud Gespelt 17 april 2017 at 10:42 [Cijfers zijn er in overvloed. De gekozen studies, de gekozen carrière, cijfers mbt deeltijd werk, gezinsplanning enz enz.. en als je dit te veel werk vindt om op te snorren zou ik zeggen lees door de commentaren op deze site.] Ik ben niet degene die beweert dat die cijfers en onderzoeken bestaan. U wel. Kom maar op dan. [85% is het met de stelling van Baudet eens.] Ten eerste zegt het natuurlijk niks of x procent van een willekeurig clubje reageerders iets vindt. Op GeenStijl zal dat percentage in dezelfde discussie een stuk hoger liggen. Is het daardoor dan meer waar? Zou dat dan ook de reden zijn dat zich hier plotseling allemaal GS-achtige types melden om Baudet te steunen? Om de 'waarheid' een handje te helpen? Los daarvan is uw bewering makkelijk controleerbaar onjuist. Een snelle (ik heb andere dingen te doen) telling leert dat vóór uw reactie 83 mensen gereageerd hebben. Van hen nemen 44 (53%) Baudet in bescherming, 28 (34%) nemen stelling tegen zijn beweringen. Van 11 reageerders (13,25%) is niet echt duidelijk wat hun positie is. Uw bewering "85% is het met de stelling van Baudet eens." is dus niet alleen irrelevant, hij is ook nog eens feitelijk onjuist. [Alleen omdat u het een kwal vindt betekent dit nog niet dat hij ongelijk heeft.] Baudet doet een volstrekt ongefundeerde bewering, dus vooralsnog heeft hij ongelijk. Daarnaast vind ik Baudet inderdaad een kwal. Hij heeft geen ongelijk omdat ik een kwal vind. Het feit dat hij ongefundeerde beweringen uitkraamt maakt echter wel dat ik hem nog een ergere kwal vind dan ik hem al vond.

Voud Gespelt
Voud Gespelt17 apr. 2017 - 18:56

Nick. Bedankt voor je snelle telling. Toch neem jij in je beoordeling je eigen mening als leidraad en is dan op zijn minst die 11% discutabel.. (knipoog/smileyface) Hoe dan ook blijft het een kwestie van smaak. Ik zie de ironie in zijn uitspraken en jij niet. Jij vindt TB Een vrouw onvriendelijke islamofoob en in mijn ogen legt hij vingers op zere of pijnlijk ware plekken. Wat ik wel veelal zie is dat men (lees Links) toch een beetje ongemakkelijk worden van het gemak waarmee TB zijn 'onsmakelijkheden' de wereld inslingert en daar ogenschijnlijk mee weg komt. Noem het het Teflon van Rutte. Kijk bv naar het moment tussen mevr Ajib en TB. Eerst zet zij hem even op zijn plek en vervolgens kust zij hem met een (oprechte) warme hand. Zij als allochtone PvdA voorzitter zou deze 'fascistische vrouwenhater' niet op waarde weten te schatten? Deze intelligente mevrouw, die ik toevallig hoog heb zitten en ook hoop dat zij nog lang voorzitter mag blijven, zou zo weinig mensenkennis hebben of is hij gewoon een innemende persoonlijkheid die politieke grenzen opzoekt?

Nick the Stripper
Nick the Stripper17 apr. 2017 - 21:13

Voud Gespelt 17 april 2017 at 20:56 [Toch neem jij in je beoordeling je eigen mening als leidraad en is dan op zijn minst die 11% discutabel.. (knipoog/smileyface)] 11 personen, niet procent. Pak je die 13% er lekker bij, al dan niet met toepasselijke emoticon, kom je nog maar op 66% uit: ruim onder die 85%-nattevingerschatting van u die, zoals ik al aanvoerde, om te beginnen al niet relevant was. En wanneer komt u nou door met die Baudetondersteunende onderzoeken en cijfertjes die zo ruimschoots voorhanden zouden zijn? [Hoe dan ook blijft het een kwestie van smaak.Ik zie de ironie in zijn uitspraken en jij niet.} Die ironie-optie was van de baan op het moment dat Baudet de abjecte ideeën van Julien Blanc steunde. [Jij vindt TB Een vrouw onvriendelijke islamofoob en in mijn ogen legt hij vingers op zere of pijnlijk ware plekken.] Misogyn heb ik hem genoemd. Islamofobie is een concept waar ik niet in geloof en daar heb ik het dan ook niet over gehad. [Deze intelligente mevrouw, die ik toevallig hoog heb zitten en ook hoop dat zij nog lang voorzitter mag blijven, zou zo weinig mensenkennis hebben of is hij gewoon een innemende persoonlijkheid die politieke grenzen opzoekt?] Dat zal toch voornamelijk met de innerlijke beschaving van Arib te maken hebben. Vergelijk het met de beschaafde wijze waarop de Obama's zich bij de transition hebben opgesteld tegenover Trump. En die toondove Trump maar opscheppen: "I don’t know if he’ll admit this, but he likes me. Yeah, right. Maar goed. U zult Trump ook wel zien als een "innemende persoonlijkheid die politieke grenzen opzoekt."

Voud Gespelt
Voud Gespelt18 apr. 2017 - 8:07

U mag hem noemen zoals u blieft, verder doorframen met Trump, en daarbij opgeteld mijn adoratie van laatstgenoemde (over nattevingerwerk gesproken) is ook uw goed recht, maar dat er angst voor deze jongeling is mag duidelijk zijn. Want ondanks dat wij het door u goed doorberekende percentage naar beneden bijstellen naar 66% is dit nog steeds een ruime meerderheid...en dat nog wel op een Linkse site! We weten allemaal dat hier behoorlijk streng gemodereerd wordt dus dat percentage zou nog wel eens hoger uit kunnen vallen. De conclusie is dat hij populairder is dan u zou willen en dat het met zijn uitspraken wel meevalt. Althans dat vindt in ieder geval 66% van de reageerders op JOOP. Zijn we het daar in ieder geval over eens. Groetjes.

Robert Follon
Robert Follon18 apr. 2017 - 8:45

[85% is het met de stelling van Baudet eens.] Je bedoelt dat 85% zich oprecht afvraagt waarom ze nog single zijn...

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 apr. 2017 - 12:07

[Althans dat vindt in ieder geval 66% van de reageerders op JOOP. Zijn we het daar in ieder geval over eens.] Dat percentage geldt alleen voor dit specifieke item en zo'n percentage zegt - ik herhaal het nog maar eens - helemaal niets, nada, nakkes. En u kletst er leuk omheen, maar kom nou eindelijk eens op met die onderzoeken en cijfers die Baudets beweringen volgens u zouden ondersteunen.

Voud Gespelt
Voud Gespelt18 apr. 2017 - 15:00

Nick. Nee hoor die bal ligt in jouw hoek, ik neem Baudets stelling aan, en als jij denkt dat hij ongelijk heeft; kom maar op met de cijfers die zijn claim zouden weerleggen. Maar die heb je niet. Het enige wat jij ten berde brengt is jouw afkeer van de man, c'est tout.

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 apr. 2017 - 16:10

Voud Gespelt 18 april 2017 at 17:00 Zucht. Baudet roept iets. U beweert dat er cijfers zijn die zijn bewering ondersteunen. 'in overvloed', zelfs. De bewijslast daarvoor ligt bij u. Maar u heeft kennelijk niets. Er ligt geen bal bij mij. De bal zit in de Tweede Kamer en heet Baudet. En nou ben ik er wel klaar mee.

Voud Gespelt
Voud Gespelt19 apr. 2017 - 8:38

..en zoals het er naar uitziet nog een hele lange tijd. Dag Nick.

Voud Gespelt
Voud Gespelt19 apr. 2017 - 11:31

Oh ene Nick.. hier nog even een linkje waar jouw favoriete bal de cijfers en de bron vermeld. Dit percentage komt overigens uit op 75%. Toedels. https://youtu.be/2QUWiXYhnrc

harry6
harry616 apr. 2017 - 10:32

Ik lees net dat in de peilingen het aantal zetels van het Forum voor Democratie verdubbeld zijn. Het gaat precies zoals ik voorspeld heb, steeds meer mensen zien in FvD het alternatief voor de PVV. Ik ben deze maand lid geworden.

7 Reacties
Karlofça
Karlofça16 apr. 2017 - 13:54

Ik vermoed dat die verdubbelingen nog wel even aanhouden. FvD is een concurrent voor de VVD. Die gaan ze leegeten. Vandaag op WNL dinosaurus Jorritsma, zegt dat de 4 daagse werkweek inmiddels norm is. Tsja voor vrouwen misschien mevrouw. Met zulke iconen stort de VVD in het eigen zwaard. het team waarin ik werk bestaat uit 48 mensen. 70% vrouw (8 gepromoveerd), werken allen in deeltijd. Sommigen nog met extra seniorendagen. De mannen (1 gepromoveerd) werken allen voltijd. Geen enkele 60 plusserman gebruikt zo'n seniorendag.

harry6
harry616 apr. 2017 - 19:12

Karlofça – 16 april 2017 at 15:54 het team waarin ik werk bestaat uit 48 mensen. 70% vrouw (8 gepromoveerd), werken allen in deeltijd. Sommigen nog met extra seniorendagen. De mannen (1 gepromoveerd) werken allen voltijd. Geen enkele 60 plusserman gebruikt zo’n seniorendag. Natuurlijk, dat is ook allang bekend. Maar als het om Wilders of Baudet gaat maken feiten ineens niet zoveel meer uit lijkt het wel.

Joe Speedboot
Joe Speedboot16 apr. 2017 - 20:29

'het team waarin ik werk bestaat uit ' Ik ben geen fan van haar maar dacht je nou serieus dat Jorritsma die cijfers uit haar duim zuigt? Die loopt net wat te lang mee om te weten dat je je beter kunt baseren op serieuze cijfers dan de samenstelling van je eigen afdeling. Anekdotisch bewijs is geen bewijs. Dat kunnen de promovendi binnen je team je ook vertellen.

Voud Gespelt
Voud Gespelt17 apr. 2017 - 19:05

Speedboot. Is dit dezelfde Jorritsma van de HSL, de taxiwet, de bouwfraude en vooral géén mede-eigenaar van Jorritsma Bouw BV.. Hetzelfde bedrijf dat bijkans heel Almere op poten heeft gezet, waar zij toevallig (heel toevallig) jaren de Burgermoeder van is geweest, bedoel je die Jorritsma?

Joe Speedboot
Joe Speedboot17 apr. 2017 - 21:19

@Voud 'Is dit dezelfde Jorritsma van de...' Probeer het eens op inhoud ipv dat goedkope 'kill the messenger'.

Voud Gespelt
Voud Gespelt18 apr. 2017 - 8:12

Speedboot. Eeehh.. u refereert naar de 'messenger' als zijnde een betrouwbare bron. Ik vraag aan u of dit dezelfde betrouwbare bron is die al deze misstappen op haar conto heeft. Zo ja, trek ik haar betrouwbaarheid in twijfel. Zo inhoudelijk genoeg voor u?

Joe Speedboot
Joe Speedboot18 apr. 2017 - 17:13

'Zo ja, trek ik haar betrouwbaarheid in twijfel.' Kan zijn, maar ik heb hier nog niemand het tegendeel van haar stelling met cijfers zien onderbouwen. Het is het onderbuikje wat de klok slaat.

harry6
harry616 apr. 2017 - 10:30

De waarheid is een beetje ongemakkelijk, en dus maken we de boodschapper maar weer eens verdacht. Ouwe truc, die steds slechter aanslaat.

1 Reactie
Zandb
Zandb16 apr. 2017 - 14:29

harry Welke waarheid is ongemakkelijk? In vredesnaam: Welke waarheid zit er verborgen in deze boodschap van Baudet. En waarom zou kritiek op deze boodschap, meer van de boodschapper zeggen, dan dat hij een idiote (grote of klein) boodschap deed?

Karlofça
Karlofça16 apr. 2017 - 7:21

Naast die 2 vrouwen, die Terry's provocatie daarna bevestigen, zit er dan ook weer sylvana. De laatste keer dat ik haar bij Pauw zag zat ze enorm te liegen over een flilmpje over Donald Trump dat ze gezien zou hebben. Daar komt ze kennelijk mee weg, net als met haar opportunistische gedoe bij Denk. Serieus te nemen is ze sindsdien niet meer. Ook dat bedoelt Terry volgens mij, wat kletsen laten en we gaan daarna verder met waar we gebleven zijn.

4 Reacties
Zandb
Zandb16 apr. 2017 - 14:33

Karlofca en peterr Allemaal heel belangwekkend, jullie opmerkinkjes. Maar wat hebben die te maken met wat Baudet hier beweert? Wordt wat Baudet beweert meer of minder waard wanneer bepaalde mensen hun licht er over doen schijnen? U zegt het maar hoor..... ps: Hoezo "provocatie". Bedoelt Baudet dan niet wat hij beweert?

Zandb
Zandb17 apr. 2017 - 7:23

Peterr Ik zal dan geen recht hebben om te vragen maar ik doe het toch. En gewoon antwoord geven, lijkt mij wel het meest voor de hand liggend. Tenminste, mocht u daartoe in staat zijn, natuurlijk. Anders begrijp ik wel wat u met uw reactie van 21.03 bedoelt. (Uw kompaan doet er al helemaal het zwijgen toe; die houdt de eer aan zichzelf?)

Zandb
Zandb18 apr. 2017 - 15:41

Peterr Waar beweer ik dat jullie niet mogen reageren? Ik plaats jullie opmerkingen in een bepaald perspectief. Ik heb geen idee waar en wanneer ik geen antwoord gaf op door u getelde vragen. Als dat werkelijk zo is, dan ben ik me daar niet van bewust. Verder reageer ik op mijn manier op artikelen en op de reacties op artikelen. Ik maak, om zo te zeggen, gebruik van hetzelfde recht waar u zich op beroept. I.t.t. u, word ik niet persoonlijk.

Zandb
Zandb20 apr. 2017 - 6:50

Peterr Het is een sneer maar puur gericht op die opmerkinkjes die jullie in dit onderhavige geval produceerden. Die opmerkinkjes waardeer ik. Niets persoonlijks aan, tenzij u zich wilt identificeren met uw opmerkinkje.

[verwijderd]
[verwijderd]16 apr. 2017 - 3:16

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
rbakels
rbakels16 apr. 2017 - 14:29

U vindt vrouwen dus ook minderwaardig? Ik hoop dat de vrouwen die u ontmoeten dat van u weten, en u geen aandacht schenken. Dit is toch een gedachte waar je niet eens aan de borreltafel meer mee kunt aankomen? Ja, vrouwen zijn gemiddeld fysiek wat minder sterk dan mannen, maar ze kunnen tegenwoordig ook in het leger werken, omdat het voeren van gevechten steeds meer een technische kwestie is en geen kwestie van domme mankracht. En vrouwen kunnen beter tegen pijn want ze moeten een bevalling kunnen doorstaan.

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 apr. 2017 - 15:41

" .. vrouwen kunnen beter tegen pijn want ze moeten een bevalling kunnen doorstaan. " dat vrouwen pijn beter tolereren is nooit aangetoond. Wel dat ze vaker pijn hebben. De pijnsystemen werken enigzins anders bij mannen dan bij vrouwen, waardoor ze bv verschillend reageren op medicatie. Van belang bij het kiezen van de juiste pilletjes.

Kees Stop
Kees Stop16 apr. 2017 - 0:38

Vreemd, niemand hoort Baudet zeggen dat hij vrouwen minderwaardig vindt. Minder ambitieus ja, maar dat is ook logisch. Heel verstandig van de slimme vrouwen. Waarom harder lopen als je met minder inspanning ook de maximale belasting subsidie kan krijgen met een truttenbaantje van een halve werkweek voor de lol. Manlief in het gezin met dubbel inkomen en eigen belastingvrije voet maakt het allemaal mogelijk. Met als bonus de maximale subsidie voor de villa. Feitelijk maakt Baudet de vrouw een compliment. Heel slim om dat compliment af te wijzen, vooral geen slapende honden wakker maken.

4 Reacties
Zandb
Zandb16 apr. 2017 - 14:42

Kees Inderdaad hoort niemand dat Baudet zeggen. zo wijs is hij ook wel. Dat is dan ook een conclusie die mensen trekken uit wat Baudet beweert. Als je namelijk meent dat vrouwen minder excelleren en minder ambitieus zijn, dan laat het zich toch al gauw aanzien, dat je vrouwen voor beroepen - behalve "familieachtige dingen en zo" - minder geschikt en dus minder van waarde acht. Kees. Als u het verstandig vindt van slimme vrouwen om juist te doen of ze niet slim zijn, dan zijn mannen nogal stom bezig. En u spant de kroon, want u complimenteert vrouwen met het feit, dat ze zich als minderwaardig opstellen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper16 apr. 2017 - 16:52

@Kees In uw huurwoning zitten te miepen over mensen die een koopwoning hebben: daar excelleert u in. Dat mag gezegd, Maar anderen iets op hoge toon en structureel misgunnen getuigt dan weer van weinig ambitie. De vrouwen die ik ken zitten echt niet te wachten op de complimenten van het wezelachtige wezen Baudet.

Joe Speedboot
Joe Speedboot16 apr. 2017 - 20:17

'Waarom harder lopen als je met minder inspanning ook de maximale belasting subsidie kan krijgen' Kees, dat jij zo denkt wil niet zeggen dat anderen ook zo denken!

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 apr. 2017 - 21:37

"Feitelijk maakt Baudet de vrouw een compliment." nou nee bedankt. Geen enkele behoefte. Om afgeschilderd te worden als wezens die er maar wat bij trutten is ook geen compliment trouwens.

JanB2
JanB215 apr. 2017 - 23:33

Tja, helemaal ongelijk heeft hij niet. Het grote aantal vrouwen dat, om een veelheid aan (doorgaans volstrekt legitieme) redenen alleen maar part-time wil werken zet zich daarnee wel buiten spel als het gaat om topfunctie's. Dat Baudet verder gewoon een mafkees is doet daar niets aan af.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe16 apr. 2017 - 15:43

Het heeft ook een negatief effect voor vrouwen die wel bereid zijn er volledig voor de gaan. Zij worden ook minder serieus genomen.

malou3
malou317 apr. 2017 - 2:00

Beste JanB, Vrouwen en mannen zijn nu eenmaal anders.. Over en weer wordt dit vaak niet begrepen. Dat is juist het leuke mysterie.. Tenzij men ontevreden en ongemakkelijk omgaat hiermee. Zo te lezen doe jij dat niet. Maar wanneer mannen zowel vrouwen (want die kunnen dat ook) gaan generaliseren wordt het een minachtend statement, dus nogal giftig en ongezond.

JanB2
JanB218 apr. 2017 - 0:51

@ DanielleDefoe Klopt. Voeg daarbij de voorkeursbehandeling bij aanname voor hogere functie's die sommige bedrijven of (meer nog) de overheid erop na houden. Dat werkt uiteindelijk tegen de vrouwen die zo'n topbaan krijgen. Aan dat soort benoemingen blijft namelijk in de perceptie van de omgeving altijd een luchtje zitten, als zou mevrouw niet primair vanwege haar inhoudelijke kwaliteiten zijn benoemd maar op basis van het feit dat ze een vrouw is (in een aantal gevallen is dat bovendien ook zo). Dat levert scheve ogen en wrijvingen op, en daar hebben ook de vrouwen last van die helemaal op eigen kracht en op basis van talent en kunde (en dus welverdiend) een hoge functie krijgen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 apr. 2017 - 7:45

Overigens zijn er genoeg mannen benoemd om dezelfde redenen (genoeg collega's meegemaakt die een vrouw in het team niet zo zagen zitten). Daarbij geldt dat het beoordelen van geschiktheid een subjectieve aangelegenheid is.

Wittemuis2
Wittemuis215 apr. 2017 - 21:25

175 reacties voor dit item zover dat zegt ook wel weer wat, jeetje, wat mijn voorganger zegt geef dat joggie geen aandacht op bijzaken. Koorknaapje dat over vrouwtjes praat, Teeuwen zou zeggen want linkse meisjes worden geïl van rechtse praatjes.

1 Reactie
Evert Baptist - sjomp
Evert Baptist - sjomp16 apr. 2017 - 3:15

Wat is een joggie? Verder volledig mee eens, snap ook niet waarom Sylvana nog steeds kind aan huis is in Hilversum...

ratio2
ratio215 apr. 2017 - 19:04

Waarom geven jullie die vent continu een podium? Laat hem toch in zijn sop gaarkoken. Goed zijn vrouwenstandpunt is achterlijk, maar door hem continu aandacht te geven maak je hem alleen maar groter.

2 Reacties
Karlofça
Karlofça16 apr. 2017 - 7:29

Je hebt gelijk, mensen die hem haten en toch niet op hem stemmen beginnen te schuimbekken, waarover potentiele kiezers zich dan vrolijk maken omdat ze de provocatie snappen. Baudet is te slim voor de gemiddelde linksmens, die gaat het heel ver schoppen. Er is geen politicus die doorlopend zoveel podium scoort als hij.

Joe Speedboot
Joe Speedboot17 apr. 2017 - 6:21

'Goed zijn vrouwenstandpunt is achterlijk,' De meeste van zijn andere punten ook. Alleen al hoe Baudet over kunst denkt zegt alles over hem: hij kan niet kijken en voelen. Ergens rond het begin van de 19 eeuw is hij blijven hangen!

wouterw2
wouterw215 apr. 2017 - 18:51

Heerlijke conversatie naar aanleiding van dit artikel. Was 15 jaar geleden on-denk-baar. Er verändert dus wat.

2 Reacties
JanB2
JanB215 apr. 2017 - 23:30

Er verandert veel maar de Umlaut is nog steeds niet binnengedrongen in de nederlandse spelling. Dit terzijde.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin16 apr. 2017 - 10:44

reactie op JanB – 16 april 2017 at 01:30 De nederlandse taal kent de umlaut als umlaut als klank verandering wordt beschouwd , we gebruiken alleen de duitse aanduiding niet. https://nl.wikipedia.org/wiki/Klankwet

Chariovalda
Chariovalda15 apr. 2017 - 16:35

Vrouwen zijn anders dan mannen. Ben ik seksistisch als ik dat zeg? Vind ik daarom vrouwen minderwaardig? Ik heb het idee dat heel veel mensen dingen horen in het verhaal van Baudet die er helemaal niet zijn.

1 Reactie
Zandb
Zandb17 apr. 2017 - 7:28

Inderdaad zijn vrouwen anders; zij houden zich ledig met "gewoon meer familieachtige dingen enzo". Maar zijn ze daarom "minderwaardig"? Nee. natuurlijk niet. Zulke mensen moeten er toch ook zijn, als de vuilnisophalers en schoonmakers e.d.

Monatoetje2
Monatoetje215 apr. 2017 - 15:55

En wat is er dan mis mee? Ik als vrouw vind dat hij gelijk heeft en baal er van dat mannen steeds meer vervrouwelijken en vrouwen steeds meer vermannelijken. Er zijn wel degelijk verschillen en dat maakt je als koppel juist zo sterk. Zolang mannen me niet betuttelen met "Ach schatje dat snap jij toch niet" vind ik het juist heel charmant dat verschil. Ieder gelijkwaardig maar wel met zijn eigen krachten. Leuk juist! Wat een verademing dat Thierry die dingen hardop durft te zeggen.

4 Reacties
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin15 apr. 2017 - 17:15

Lieve Mona “Wat een verademing dat Thierry die dingen hardop durft te zeggen.” Daar krijgt hij spijt van, punt is van mij mag iedereen zijn wat, wie en waarom die wil zijn, zolang een ander daar geen last van hoeft te ondervinden, maar ga een ander niet vernederen, verontwaardigen, voorschrijven en belemmeren in dat streven, dat doet hij wel, die arrogantie is voor mij een teken van zwakte, ik vind hem een aanstellerig mietje.

Voud Gespelt
Voud Gespelt15 apr. 2017 - 20:14

Raymond Dat is jouw goed recht, maar als je het interview(je) goed beziet kan je de lading ironie niet ontgaan. Baudet steekt de draak met het vooroordeel rond zijn persoon en geeft dit nog even extra aandacht door sarcastisch te vragen of 'dit toch niet wordt uitgezonden.' Nogmaals iedereen mag het politiek niet met hem eens zijn maar ik zie in deze (jonge) man een seksist noch een racist. Je kan hem misschien onbezonnen noemen, of zelfs pompeus maar hij heeft ontegenzeggelijk charisma en gaat het binnen nu en 10 jaar ver schoppen. Dat Linksminnend Nederland dit gegeven niet leuk vindt, tja.. Ach zij hebben Jesse Klaver...en die vind ik op mijn beurt weer niks...

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin16 apr. 2017 - 10:37

reactie op Voud Gespelt – 15 april 2017 at 22:14 “Dat is jouw goed recht, maar als je het interview(je) goed beziet kan je de lading ironie niet ontgaan.” De goede grap is dat het hem volgens mij bittere ernst is, ik zie geen spoortje ironie, wentelt zich in de Quote met champagne in een wijnglas, de bon vivant, de hele scene ademt snobisme, pretendeert alles te weten van ruimtelijke ordening/vormgeving, onze vijanden hebben architectuur ingezet om een nieuwe mens te scheppen, geeft als voorbeeld de rechter oever van Parijs, hij zal dat deel van de Seine bedoelen zou worden verminkt met flatgebouwen ten behoeve van de nieuwe mens, als je met zulke vergezochte en geforceerde voorbeelden moet komen ben je volgens mij van het padje, krijgt vervolgens een corps veer in z’n reet gestoken omdat hij er zo populair zou zijn, z’n piano komt in het 2e kamer gebouw, zit iets van exhibitionisme in, laat dat ding gewoon thuis. Dan krijgen we zijn favoriet onderwerp, vrouwen, te beginnen met die in de rechterlijke macht waar ze het goed doen, telt volgens hem niet, een beetje een part time job, als er een is die zou moeten weten dat het telt is hij het wel met al z’n verloren zaken, zelfs Hiddema heeft hem daar niet voor kunnen behoeden. Geeft aan dat vrouwen over het algemeen minder excelleren in tal van beroepen, als hij ergens in excelleert is het in slap ouwehoeren, als dat zo is heeft dat vaak een maatschappelijke oorzaak, niet omdat ze de mindere zijn, dat is mijn bezwaar, vrouwen zouden meer iets hebben met gezinsachtige dingen, zeker die heb je ook maar om daar wetmatigheden aan op te hangen vind ik weer zo ziekelijk gezocht, ik weet zeker dat tal van vrouwen met hem de vloer aanvegen, en zo creëert hij zijn eigen valkuilen, de rolverdeling van een linksige vrouw met praatjes ontmoet een rechtse man die haar weer in het gareel jaagtt, het is alsof je het over Archie Bunker en zijn vrouw Edith hebt, je weet wel All-in the family, te zot voor woorden, hij mag er dan een beetje lacherig over doen, ik zie geen spoortje ironie, bovendien verdient hij de kwalificatie seksist niet alleen door dit interview, als je de link in de eerste zin opent zal je zien dat het van kwaad tot erger wordt. “Je kan hem misschien onbezonnen noemen, of zelfs pompeus maar hij heeft ontegenzeggelijk charisma en gaat het binnen nu en 10 jaar ver schoppen.” Ik vind hem vooral onecht, ik denk dat hij daarom gauw door de mand zal vallen. “Dat Linksminnend Nederland dit gegeven niet leuk vindt, tja..” Niet alleen linksminnend Nederland maar ook veel vrouwen, m.n. de hoger opgeleiden denk ik lusten hem rauw, in de kamer is daar geen gebrek aan, het wordt lachen. “Ach zij hebben Jesse Klaver…en die vind ik op mijn beurt weer niks…” Ik heb ook niets met Klaver, niet dat het een kwaaie vent is maar voor mij heeft hij te weinig substantie, bovendien hebben we het niet over idolen, politiek is een bloedserieuze zaak.

Zandb
Zandb17 apr. 2017 - 7:30

Ach, schatje, dat soort dingen begrijp je toch niet...... Dus waarom zou ik moeite doen?

Piet de Geus
Piet de Geus15 apr. 2017 - 15:44

"mag niets over vrouwen in het algemeen iets zeggen?" Het staat ieder uiteraard vrij om zichzelf voor aap te zetten door iets over de helft van de wereldbevolking 'in het algemeen' te zeggen. Sterker nog: hoeveeldehandser de 'kennis' des te makkelijker dat gaat.

Henk Grijze
Henk Grijze15 apr. 2017 - 15:41

@ Henk Oké Henk. Toen u leerling antwoordde "Berlijn" op de vraag, wat is de hoofdstad van Duitsland riep u "fout!" omdat zijn lichaamstaal niet correct was. Duidelijk. Nu, ik vind dat Thierry een feitelijke juiste constatering doet ondanks zijn lichaamstaal.

clara51
clara5115 apr. 2017 - 15:33

["Ten eerste scheert hij niet alle vrouwen over 1 kam maar stelt dat dit doorgaans zo is."] Volgens mij is "doorgaans" of "in het algemeen" hetzelfde als "over 1 kam".

8 Reacties
harryrobinson
harryrobinson15 apr. 2017 - 16:14

Doorgaans wil letterlijk zeggen in >50% van de gevallen. Wat je stelt klopt dus niet.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin15 apr. 2017 - 17:30

{ Volgens mij is “doorgaans” of “in het algemeen” hetzelfde als “over 1 kam”. } Doorgaans heeft volgens mij betrekking op de frequentie dat het zich voordoet, in het algemeen betrekt de factoren er omheen en over 1 kam is generaliseren, lijkt mij.

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 apr. 2017 - 21:52

[harryrobinson 15 april 2017 at 18:14 Doorgaans wil letterlijk zeggen in >50% van de gevallen.] Misschien moet u eens opzoeken wat de definitie is van letterlijk. Als ik letterlijk wilde zeggen dat iets in meer dan vijftig procent van de gevallen zus of zo is, dan zou ik zeggen: "dat is zo in meer dan vijftig procent van de gevallen."

harryrobinson
harryrobinson16 apr. 2017 - 8:00

@Nick the Stripper ik ben het roerend met je eens, doorgaans zou je letterlijk kunnen omschrijven als; “dat is zo in meer dan vijftig procent van de gevallen."

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 apr. 2017 - 9:32

doorgaans, in het algemeen en meestal zijn synoniemen. Met generaliseren zeg je het zelfde maar dan in werkwoord vorm. Alles over één kam scheren (= geen onderscheid maken) is een vaste uitdrukking die hetzelfde betekent. "Een pot nat" dus.

Nick the Stripper
Nick the Stripper16 apr. 2017 - 16:44

harryrobinson 16 april 2017 at 10:00 Nee. Echt niet.

harryrobinson
harryrobinson17 apr. 2017 - 10:41

Het spijt me @Nick the Stripper: probeer doorgaans maar eens met getallen de duiden. Ik dank je voor de correctie op mijn eerste post, deze was inderdaad niet geheel juist aangezien doorgaans >50% <100% moet zijn. door·gaans (bijwoord) 1in de regel; = meestal In de regel / meestal is arbitrair, dit kun je perfect uitleggen als een kans van boven de 50% van de gevallen, maar niet in gevallen, dus <100%.

Nick the Stripper
Nick the Stripper17 apr. 2017 - 13:13

harryrobinson 17 april 2017 at 12:41 Leuk geprobeerd, maar: nee. Als de NS zou beweren dat je op een bepaald traject 'doorgaans' wel een zitplaats hebt, dan zal een forens zich toch echt vreselijk bekocht voelen als blijkt dat hij 49 van de 100 dagen moet staan op datzelfde traject. Als de NS dan wijsneuzerig komt aanzetten met "dit kun je perfect uitleggen als een kans van boven de 50% van de gevallen", dan is de trein die klant waarschijnlijk kwijt.

[verwijderd]
[verwijderd]15 apr. 2017 - 15:11

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
spagaat
spagaat16 apr. 2017 - 6:38

Die indruk heb ik ook. Ik vind een vrouw ook meestal aantrekkelijker als ze wat linkser is dan ik zelf ben. Als ze sociaal-voelend is en zich zorgen maakt over het milieu, betrokken bij kinderen en zich zorgen maakt over zwakkeren in de samenleving, etc. Dat is ook een goede aanvulling tov mijn eigen, zakelijkere instelling en zorgt voor het evenwicht.

Engineer2
Engineer216 apr. 2017 - 15:40

Mannen zijn waarschijnlijk ook wat rechtser juist door datgene wat baudet beneomd. Mannen werken meer dan vrouwen en zijn daarom groter netto betaler dan vrouwen. En dus voelen zij de linkse hobby van gratis geld weggeven veel meer dan de gemiddelde vrouw. Niks is voor niks natuurlijk.

Jan Vries
Jan Vries15 apr. 2017 - 14:41

Dus een maagd of homo mag niets over vrouwen in het algemeen iets zeggen?

TwoTone
TwoTone15 apr. 2017 - 14:01

Hoe heette dat boek ook alweer ? Vrouwen komen van pluto en mannen van de maan of zo ? Wel humor dat hij zoveel media aandacht kan krijgen met wat aangescherpte opmerkingen. Met Klaver of Wilders beledigen is zoveel aandacht niet meer te krijgen.

2 Reacties
JanB2
JanB215 apr. 2017 - 23:38

Vrouwen komen van Venus (waar het erg heet is) en mannen van Mars (wederom de planeet en niet die chocoladerepenfabriek in Veghel).

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 apr. 2017 - 8:31

Terwijl beide seksen als groep niet veel van elkaar verschillen en beiden van planeet Aarde komen. Maar ja, dit soort pseudo-psychologie doet goede zaken.

Kepler
Kepler15 apr. 2017 - 13:25

Hij heeft gewoon gelijk. En wat is er erg aan dat vrouwen dat willen? Ik vind het een zegen dat niet alle vrouwen zo carrreiregeil zijn als veel kerels. Ben blij dat ze er zijn om tegenwicht te geven. Als de vrouwen als mannen worden zijn we echt verloren.

1 Reactie
Zandb
Zandb17 apr. 2017 - 7:34

Kepler Vrouwen zijn beter dan mannen, vindt u. Maar waarom heeft Baudet dan gelijk? Vindt die dat ook dan?

harryrobinson
harryrobinson15 apr. 2017 - 12:50

Het is altijd weer fantastisch hoeveel moeite bloggers hebben met begrijpend lezen. Thierry Baudet stelt: 'Ik weet wel dat vrouwen het over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen en minder ambitie hebben. Vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familieachtige dingen enzo.' Ten eerste scheert hij niet alle vrouwen over 1 kam maar stelt dat dit doorgaans zo is. Je kunt natuurlijk je roze bril op houden en onterecht denken dat man en vrouw 'gelijk' zijn. Op zekere hoogte zeker; gelijkwaardig aan elkaar. Er zijn echter ook verschillen die zowel positief als negatief kunnen uitpakken voor beide seksen. Ik denk dat wanneer je eerlijk durft te zijn en de cijfers er bij pakt, Baudet gewoon gelijk heeft. Dat meer excelleren wellicht komt door negatieve eigenschappen (mannen zijn roekelozer, nemen meer risico's, zijn vaak minder sociaal) leidt direct terug op het verschil in sekse en de testosteron spiegels in het bloed. Dat vrouwen juist socialer zijn, meer aandacht hebben voor bijzaken als bijvoorbeeld milieu, het welzijn van anderen, het starten van een gezin kan ze belemmeren om te excelleren. Jammer dat hier altijd zo hypocriet over gedaan wordt.

6 Reacties
kindval
kindval15 apr. 2017 - 13:57

U heeft gelijk...het is vermakelijk om te zien dat Baudet bij velen hier werkt als de bekende rode lap op een stier, maar dat weinigen het aandurven het debat over zijn standpunten op inhoud te voeren .

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 apr. 2017 - 14:17

Met begrijpend lezen heeft dit alles geen snars te maken. Baudet beweert iets dat hij op geen enkele manier hadr kan maken. Al was het maar omdat hij niet definieert wat hij verstaat onder 'excelleren' of 'ambitie', of op welke wijze ambitie zich onderscheidt (of wellicht juist niet?) van interesse? Het is een loos brallerspraatje aan de borreltafel, opborrelend uit de onderbuik.

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 apr. 2017 - 14:17

hadr = hard

Ziegler
Ziegler15 apr. 2017 - 15:07

"Ten eerste scheert hij niet alle vrouwen over 1 kam maar stelt dat dit doorgaans zo is." Maar het is doorgaans niet zo. Als je een paar keer per week de moeite neemt om om je heen te kijken dan kan je eenvoudig vaststellen dat er een groot aantal vrouwen excelleren. "Ik denk dat wanneer je eerlijk durft te zijn en de cijfers er bij pakt, Baudet gewoon gelijk heeft." Waarom veronderstel je nu dat, mocht ik het onverhoopt niet met je eens zijn, ik oneerlijk ben? Wat is dat voor rare truc? Maar goed, eerlijk zijn. Welke cijfers bedoel je?

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 apr. 2017 - 8:33

Baudet kletst maar wat. Is dat nou echt zo moeilijk?

Zandb
Zandb17 apr. 2017 - 7:47

harryrobinson ......hoeveel mensen moeite hebben met begrijpend lezen! Misschien moest u eens wat meer begrijpend vragen? Hebben vrouwen over het algemeen minder ambitie? Is dat “gewoon zo”? En hoe rijm je dat met “meer interesse hebben” in “familieachtige dingen”? Mannen hebben blijkbaar ambitie en vrouwen interesse? En dat vrouwen minder excelleren in een heleboel beroepen, impliceert dat dan niet dat mannen minder excelleren in ook een heleboel beroepen; want er zijn nogal wat beroepen….. Als u begrijpend leest, dan ontleedt u wat er staat en niet wat u denkt wat er had kunnen of moeten staan. En "dat wat er staat" is niet meer dan "veelzeggende nietszeggendheid". Of Baudet gelijk heeft, valt vanuit dit "wat er staat" niet te beoordelen want er staat helemaal niets.

Ikkyu
Ikkyu15 apr. 2017 - 12:44

Wat is hier vrouwonvriendelijk aan? Wat hij zegt klopt gewoon, en daar is de afgelopen jaren genoeg over geschreven: Dat de arbeidsparticipatie van vrouwen in Nederland achterblijft in vergelijking met andere landen is met name te wijten aan de keuzes die veel vrouwen hier zelf maken: liever een parttime-baantje of vrijwilligerswerk doen.

3 Reacties
7anpau1
7anpau115 apr. 2017 - 15:43

Kijk, daar heb je het al. Kennelijk heeft het niet te maken met het al dan niet ontbreken van een y-chromosoon 'over het algemeen' maar met de Nederlandse (waardeloze dure kinderopvang/sterk progressief belastingsysteem, etc.) omstandigheden.

Ikkyu
Ikkyu16 apr. 2017 - 6:12

@7anpau1 15 april 2017 at 17:43 De omstandigheden in Nederland zijn beter dan in een menig ander land dat wel een hogere arbeidsparticipatie van vrouwen heeft. Het gaat niet zozeer om de omstandigheden, maar om de heersende mentaliteit/cultuur onder het vrouwelijke gedeelte van de bevolking.

Voud Gespelt
Voud Gespelt16 apr. 2017 - 7:29

7. Ook. Het lijkt mij onzinnig om dit te negeren. Nederland is het enige land ter wereld waar je er op achteruit gaat wanneer je meer werkt. Maar dat is een aanvulling op de door Baudet genoemde redenen. Het is nu eenmaal lastig voor sommigen te accepteren dat het gros erg gelukkig is met de traditionele man/vrouw verhouding. Zeker na het tweede kindje wordt het (be)houden van een carrière lastig. En daar kan alleen de dure kinderopvang niet de enige reden van zijn.

Henriette3
Henriette315 apr. 2017 - 12:12

Volgens mij heeft Baudet gewoon gelijk en zijn er genoeg rapporten over geschreven. Vrouwen kiezen meer voor deeltijd, hebben minder ambitie in de wereld van betaald werk en stemmen linkser dan mannen. Ik ben vrouw, het klinkt uit de mond van Baudet iets ongenuanceerd, maar hij heeft gewoon een punt. Ik stoor me meer aan de 2 dames bij Pauw aan tafel die hem uitschelden voor clown....

5 Reacties
harry6
harry616 apr. 2017 - 19:21

Henriette – 15 april 2017 at 14:12 Volgens mij heeft Baudet gewoon gelijk en zijn er genoeg rapporten over geschreven. Vrouwen kiezen meer voor deeltijd, hebben minder ambitie in de wereld van betaald werk en stemmen linkser dan mannen. Ik ben vrouw, het klinkt uit de mond van Baudet iets ongenuanceerd, maar hij heeft gewoon een punt. Klopt ook allemaal, maar als het hier over Baudet gaat, doen de feiten er niet meer zo toe, lijkt wel. Linkse armoede noem ik dat.

Joe Speedboot
Joe Speedboot17 apr. 2017 - 6:50

'Ik ben vrouw, het klinkt uit de mond van Baudet iets ongenuanceerd, maar hij heeft gewoon een punt. ' Misschien moet je eens een wat hoogwaardiger omgeving opzoeken. Vrouwen met een beetje niveau lachen zo'n knulletje als Baudet vierkant uit.

Zandb
Zandb17 apr. 2017 - 7:55

Henriette U bent een vrouw. Dus u zet uw licht onder de korenmaat. Dat is volgens u "het gelijk van Baudet". En vrouwen stemmen linkser en dus moet er een man aan te pas komen, een rechtse man wel te verstaan, die hen even uitlegt hoe het zit. Ik vind: "Het klinkt uit de mond van Baudet wat ongenuanceerd" een niet te pruimen eufemisme.

Henriette3
Henriette318 apr. 2017 - 18:29

Joe en Zandb. U ontwijkt de feiten en heeft het dus puur over de vorm. Och, kom eens in de mannenwereld van defensie/politie en de managementfuncties. Als hoogopgeleide vrouw creëer je een olifantenhuid en leg je niet op iedere slak zout; zouden meer mensen moeten doen. Bovendien heeft Baudet het niet over alle vrouwen. Ik voel me als fulltime manager en tevens moeder van 3 kinderen niet aangesproken en erger me mateloos aan het feit dat veel vrouwen bij het krijgen van kinderen wat betreft ambities 180 graden draaien. Vervolgens na een jaar of 12 gaan klagen dat ze zo moeilijk weer terug kunnen komen in het arbeidsproces. Tja, het is; of je eigen keuze of je geeft je man teveel ruimte om zijn taak als opvoeder niet (mede) te pakken! Daar ben je zelf bij.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 apr. 2017 - 16:34

Henriette ik begrijp uw ergernis, en heb een redelijke ervaring in het negeren van kleine en grotere ergenissen op het werk. Volgens mij is het vaak toch echt lastiger om de passieve en actieve tegenwerking aan het thuisfront te overkomen dan u suggereert. Ook al ben je er zelf bij. Lois Gould schreef in de late jaren 70 een hilarische column over hoe het manvolk er alles aan deed om aan zijn aandeel te ontkomen. Volgens mij is de situatie in hededaags Nederland niet veel anders.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin15 apr. 2017 - 12:06

Baudet is ervoor gemaakt om op z’n bek te gaan, het allerleukste vind ik dat hij er niets aan kan doen laat staan het veranderen, het belooft wat in de kamer, ik denk dat de dames de messen geslepen hebben, dat het een bloedbad mag worden.

Bart Bakker
Bart Bakker15 apr. 2017 - 11:58

Baudet speelt het weer slim, zelfs zonder hoofddoekjes voor niet-excellerende vrouwen te bepleiten. Als geloofsovertuiging is sexisme namelijk al jaren prima te verdedigen in ons mooie landje. Het is zelfs tot deugdelijke cultuur bevorderd, net zoals bewoners van onheus bejegende landen nu juridisch als ras worden gekenmerkt als het de rechtbank zo uitkomt. Met een paar eenvoudige verbale tikjes tovert Baudet het rabiate landsdeel met alle meelopers/twits in al hun zelfopgeklopte hysterie tevoorschijn. In de VS heet dat bevolkingsdeel vooral sinds Hillary vs Trump 'cry-bullies'. De tegenreactie bij de verkiezingen was zoals bekend onverwacht krachtig en ronduit gevaarlijk. Misschien een idee om de stempels en hokjes eens op te bergen en te discussieren op het onderwerp zelf, zonder meteen iedere schurk uit de geschiedenis erbij te halen in hersenloze vergelijkingen die de discussie meteen verdeelt in niet-deugers en deugers, waarbij de maker van de hersenloze vergelijking natuurlijk bij de deugers hoort, dat moge duidelijk zijn. Een recente discussie over kunst waarbij een bebrild dwaallicht begon over het "verbieden" van "entartete kunst" door Baudet was voorlopig een van de vele dieptepuntjes. Voorlopig wint Baudet het nog iedere maal op inhoud, en het gekijf onderstreept wat mij betreft zijn gelijk. Ik hoop dat hij deze vrolijke politieke incorrectheid nog heel lang zal kunnen volhouden. Nederland heeft het hard nodig in de verzuurde rechts-links Kamerpoel. (Een Kamerpoel die overigens al haar daadwerkelijk belangrijke werkzaamheden allang over de schutting heeft gegooid naar de EU en de Nederlandse gemeenten. Het theatergedeelte blijft echter onuitroeibaar gevestigd rond het Binnenhof. Misschien moeten we dat gedeelte uit het oogpunt van bezuinigingen ook maar eens privatiseren. Eens kijken hoe het werken op resultaat voor een buitenlandse investeringsmaatschappij dan bevalt in de gereorganiseerde Kamer.)

4DKarin
4DKarin15 apr. 2017 - 11:47

Hij heeft gemerkt wat hij bereiken kan door te provoceren. Hij vergeet dat 1/2 NL bevolking vrouw is... en buitengewoon makkelijk te mobiliseren. Hij komt een keer van een koude kermis terug en dan wordt het huilie, huilie ... zo heb ik het niet bedoeld!!!

Sisyphus2
Sisyphus215 apr. 2017 - 11:35

Volgens mij is het eerder een compliment dan een belediging. Hij stelt niet dat de vrouw, wanneer wél ambitieus, minder succesvol is. Dát zou een seksistische opmerking zijn. Hij benoemd wat op te vallen valt; veel vrouwen prefereren iets anders dan een (leven gericht op een) carrière. En ik vraag mij af: Is de wens tot het stichten en/of onderhouden van een familie niet veel meer bewonderenswaardig dan het willen volgen van de opgelegde neoliberale carrièredrift (valse behoefte)? Is het opvoeden van kinderen niet oneindig meer belangrijk voor een maatschappij (met name de toekomst ervan!), dan jezelf dienstbaar laten stellen als werkbij in een al zeer (economisch) productieve maatschappij? Roken werd vroeger als iets gezien wat alleen voor mannen (en dus onvrouwelijk) was, en dat was een probleem voor de sigarettenbedrijven. Wat hadden de reclamemannen vervolgens bedacht? We verkopen het als 'vrijheid (zelfstandigheid)' cq 'feministische daad'. Onder het mom van vrijheid en gelijkheid een hele nieuwe afzet markt aan verslaafde slaven. Ja ja...

1 Reactie
Jan Vries
Jan Vries15 apr. 2017 - 14:34

Volgens mij stond niet zolanggeleden in de volkkrant iets met de zelfde strekking geschreven door een ... vrouw!

Poezenmens
Poezenmens15 apr. 2017 - 11:07

Ik heb me indertijd te barsten gelachen om de Lullo's, een creatie van Jiskefet. We hebben nu een Lullo in de overtreffende trap in de Tweede Kamer. Cabaret, cabaret, cabaret!

1 Reactie
Jhonathan
Jhonathan15 apr. 2017 - 19:20

@ Isis 15 april 2017 at 13:07, > "We hebben nu een Lullo in de overtreffende trap in de Tweede Kamer." Wat heeft Jesse Klaver hier nu weer mee te maken? :)

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer215 apr. 2017 - 11:06

Gisteren avond Pauw gezien? Daar kwam dit stukje ook in voor. De hele tafel, inclusief de schrijfster van een boekje over liefdesverdriet, sprak hun afschuw uit over de stereotypie van Baudet. "Nounou, wat is hij toch een sukkel". Vervolgens ging het over dat boekje en deden de 2 dames uitgebreid uit de doeken waarin mannen en vrouwen verschillen wat betreft liefdesverdriet. Op een gegeven moment zei 1 van hen dat vrouwen veel te veel analyseerden over wat mannen zeggen. "Je had een nieuwe taal kunnen leren in de tijd die vrouwen daarmee verdoen". De hele tafel knikte instemmend. En ik? ik rolde 5 minuten over de grond van het lachen.

2 Reacties
Jan Vries
Jan Vries15 apr. 2017 - 14:39

Waarmee de dames het gelijk van baudet aantonen maar het zelf niet door hebben en niemand aan tafel ook Pauw niet wil die die opmerking maken. Waarmee zij ook weer Baudets bewering onderschrijven.

cornelis36
cornelis3615 apr. 2017 - 17:35

Inderdaad de 2 dames zaten er zichzelf te promoten op een wel hele lullige manier maar ja blond. En wat Baudet betreft inderdaad heeft hij dat bekakte en juist daarom begrijpt de gemiddelde Joop lezer er niets van.

Hamid2
Hamid215 apr. 2017 - 11:06

Baudet zegt wat powerfeministe Heleen Mees ook al jaren roept. Ik begrijp de verontwaardiging niet zo.

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin15 apr. 2017 - 14:58

Powerfeministe Heleen Mees? - ik herinner me deze dame heel anders. Die was naar ik meen PvdA-rayonhoofd in New York. Ze schreef jarenlang een column in NRC/Hb, al die stukjes gingen over Heleen Mees. Mees is het prototype van de neoliberale PvdA: tientallen keren pleitte ze voor micro-jobs voor werkelozen, verplicht dus, als waterschenker en schoenenpoetser in NYC bijvoorbeeld. Want Heleentje is ijdel, en wil door bedienden en butlers verwend worden. De wereld is er voor haar. Vice versa geldt dit niet. Toen kwam er een kwestie. Heleen kreeg het lastig, verbleef enige tijd op Rikers' Island, had een redelijk handig advocaat, en kreeg wat therapie. Feministisch getint kwam die affaire niet op me over. Nu schrijft ze voor de Volkskrant, en ze heeft hetzelfde ijdele statusbewustzijn als voorheen. ------- Als men haar heel aardig wil typeren, dan kan men zeggen: ze is een gedreven lerares geweest voor Jetta Klijnsma, die ook al zo verrukt was van het misbruiken van werkelozen in NYC, en die deze methoden met volle ijver en in het kwadraat in ons land in de praktijk bracht.

malou3
malou315 apr. 2017 - 22:39

Grappig Hamid, dat je juist deze twee figuren in één zin noemt. Tegen zowel Baudet als Mees en nog een heleboel andere geschifte ijdelheid in de media zou je gewoon moeten kunnen zeggen: "Zwijg, of zeg iets, dat beter is dan zwijgen.".. Ik snap het verder ook niet..Misschien is Mees geobsedeerd door mannen en Baudet door vrouwen..? Who knows.. ;-)

cornelis36
cornelis3615 apr. 2017 - 11:04

Hij heeft wel een beetje gelijk vind ik

1 Reactie
Zandb
Zandb17 apr. 2017 - 7:59

Een beetje punt van ietsjes gelijk vind ik ergens, zeg maar gewoon, ook wel, dat je zegt van... nou, nou, je mag toch nog wel iets vinden dat je dan een beetje gelijk hebt, om zo te zeggen, vind ik, zeg maar een beetje dan, hè?

rbakels
rbakels15 apr. 2017 - 10:52

Hoe meer Baudet zich als een griezelige provocateur profileert, hoe beter, want voor je het weet zou deze knul wel eens serieus kunnen worden genomen bij voorbeeld door liefhebbers van referenda. En passant bezoedelt deze overjarige corpsbal het lidmaatschap van studentencorpora, want onder de huidige generatie studenten zijn zulke corpsballen gelukkig vrijwel uitgestorven. Baudet is 34 maar kletst als een hoogbejaarde die niet met de tijd is meegegaan. Ronduit paradoxaal vind ik dat Baudet met zijn vrouwonvriendelijke opvattingen op één lijn zit met conservatieve moslims, terwijl hij ongetwijfeld de islam afwijst als "on-Nederlands". Het is wel lullig dat Baudet met zijn provocaties een lieveling van de sensatiezoekende pers aan het worden is, maar ik juich het toe als Wilders daardoor minder aandacht krijgt.

1 Reactie
malou3
malou315 apr. 2017 - 23:09

@frits, "...maar ik juich het toe als Wilders daardoor minder aandacht krijgt..." Daar heb je een punt, Ik juich met je mee haha

H.Witte
H.Witte15 apr. 2017 - 10:49

Henk Grijze, als docent kon ik vaak meer met de lichaamstaal van een student dan met datgene wat deze verbaal aan mij kwijt wilde. Elke psycholoog kan u daar meer over vertellen.

pvlaren
pvlaren15 apr. 2017 - 10:45

Mannen en vrouwen. Verschillen in fysiek, in logica, in inzicht, in interesse, in ambitie enz. In geloofskwesties en cultuur wordt dat verschil zelfs omgezet in een bevoorrechte positie voor de man en een achtergestelde positie voor de vrouw. Daarin worden mannen gescheiden van de vrouwen. Een beter voorbeeld van achterstelling is er nauwelijks te noemen. Maar daar heeft men geen enkel probleem mee. Sterker nog, er er een zee van begrip, want cultuur, want geloof. Maar owee als Baudet een paar van die facetten benoemd. Dan vliegen de huisregel overschrijdende reacties je om de oren. Dan is het discriminerend, facistisch, arrogant, ingenomenheid enz. M.i.z. nogal vermakelijk hoe men zich laat kennen.

shrew
shrew15 apr. 2017 - 10:32

Eerder maagd dan homo. Homo's kunnen meestal juist goed omgaan met vrouwen. Dit klinkt meer als een hetero man die een beetje bang is voor vrouwen.

Cogito ergo Sum
Cogito ergo Sum15 apr. 2017 - 10:18

Ik snap best dat er mensen -en websites- zijn die iemand als Thierry Baudet graag weg willen zetten als een volslagen idioot; een wat pompeuze, narcistische meneer die in alle opzichten afkomstig lijkt te zijn uit de groep die hij op het politieke podium de wind uit de zeilen wil halen (de "elite", al wordt wat dat ook precies moge zijn me niet heel concreet duidelijk uit zijn politieke manifest), roept achterdocht op over zijn onderliggende motieven en zijn daadwerkelijke agenda; ook bij mij. Veel mensen zullen bovendien allergisch reageren op zijn voorkomen, manier van doen en ja, dus ook op zijn uitspraken. Maar volgens mij moet het bij de beoordeling van Baudet alleen maar gaan om de inhoud: standpunten en argumenten. De in het huidige politieke discours pandemische roeptoeterij en eraan gelieerde populariteit van karaktermoord op andersdenkenden laat ik graag aan anderen over. Karim Bettache bijvoorbeeld... Met dus wat meer emotionele afstand kijkend naar zijn uitspraken, lijkt mij zijn inhoudelijke boodschap te zijn dat vrouwen anders zijn dan mannen, in socio-biologische zin. Een mening die in deze politiek correcte tijden discutabel moge zijn, maar afgaande op mijn eigen ervaringen (OK, n=1), inhoudelijk best te verdedigen valt. Waar Thierry Baudet echter naar mijn mening de bocht uitvliegt, is dat uit woordkeuze en non-verbale communicatie een nauwelijks verholen dédain voor het andere geslacht naar voren komt. Het doet me denken aan de reactie -Maart 2002- van Pim Fortuyn op een kritische vraag van Wouke van Scherrenburg. Voor de liefhebbers van cabaret: https://youtu.be/zogl9bHw5gE Niet geheel toevallig, die associatie, want in het algemeen komt Baudet op mij over als een jongere versie van Fortuyn: dezelfde dandy-achtige bravoure en presentatie, de anti-elitaire houding die het eigen nest lijkt te bevuilen (waarom voelt hij zich klaarblijkelijk zo miskend of gekwetst door zijn ' soort mensen'?); wat meer haar, misschien een vergelijkbare intelligentie maar nog zeker niet een zelfde rijpheid van ideeën en ideologie. Nog onvoldoende levenservaring, kortom, om wat hij denkt ook voldoende te kunnen uitleggen en met argumenten te staven. En al helemaal nog niet toe aan een coherente persoonlijke visie op mens en maatschappij. De klok en de klepel....... misschien vindt 'ie ooit de verbanden. Ben benieuwd wat dat zou doen met zijn denkbeelden.

4 Reacties
FransBrinkman
FransBrinkman15 apr. 2017 - 12:45

Bravo!

Vuurrood
Vuurrood15 apr. 2017 - 13:22

Indedaad, Baudet is gewoon Fortuyn met haar. En met net zo weinig sociaal gevoel.

discussieboy
discussieboy15 apr. 2017 - 16:21

Die uitspraak van Fortuyn was erg grappig. Heeft hij natuurlijk nooit echt zo bedoeld, want iedereen weet dat de beste koks mannen zijn. Dedain naar andere geslacht is overdreven, hij wilde die rare Wouke gewoon aanpakken.

Jan_boel
Jan_boel15 apr. 2017 - 19:22

@ vuurrood Inderdaad ja die Fortuyn waarvan bijna heel links nederland ruim 10 jaar later zei dat hij eigenlijk wel gelijk had

Henk Grijze
Henk Grijze15 apr. 2017 - 9:48

@Witte "Henk Grijze, zoals gezegd, lichaamstaal zegt vaak meer dan woorden." Lichaamstaal is GEEN voorwaarde voor een verbale feitelijk constatering. Dat is louter uw illusionaire opvatting.

Datmeenjeniet...
Datmeenjeniet...15 apr. 2017 - 9:30

'ik vind dat een bedenkelijke mentaliteit. Past vooral bij mensen met een fascistische en/of discriminerende inslag. Bah.' Bedoelt u mensen die alle PVV-ers over één kam scheren?

RoodGevaar
RoodGevaar15 apr. 2017 - 9:30

Baudet is net als Wilders een opportunistische demagoog. Politieke uitspraken doen op basis van borrelpraat is echter niet zo sterk. Van genoemde 'echte mannen' zijn dan ook geen oplossingen te verwachten voor serieuze problemen.

1 Reactie
Jan_boel
Jan_boel15 apr. 2017 - 19:24

Yes, de vergelijking met wilders is weer gemaakt Op naar het demoniseren en hem in de fascistische hoek plaatsen. Want ja, rechts he.....

FransBrinkman
FransBrinkman15 apr. 2017 - 9:22

Vrouwen in andere landen participeren veel meer in arbeid en leiding. Misschien hebben ze in Nederland te leiden onder types als Baudet? Wat heeft het Gilde Lavendelzwaaiers onder de leden? Waar is de lavendel voor noodzakelijk? Lees en huiver! http://www.ziezozon.com/zo-gezond/lavendel-brengt-de-geest-in-balans

6 Reacties
FransBrinkman
FransBrinkman15 apr. 2017 - 9:34

leiden=lijden

rbakels
rbakels15 apr. 2017 - 10:54

Waarde Brinkman, uw verschrijving is exemplarisch, want Baudet is (een karikatuur van) een Lijdse, pardon Leidse corpsbal.

Jantje68
Jantje6815 apr. 2017 - 11:13

Uit armoede moeten ze daar meer werken.

FransBrinkman
FransBrinkman15 apr. 2017 - 12:55

@ jan1234. Dat zal toch meevallen in een vergelijking met andere NW-Europese landen? Misschien vinden mensen als Baudet vrouw+werk+kinderopvang niet zo belangrijk, vrouwtje hoort immers thuis, doet ze het liefst, is ze voor in de wieg gelegd.

7anpau1
7anpau115 apr. 2017 - 15:47

Baudet heeft niet in Leiden gestudeerd. Of hij lid is geweest zou ik niet weten.

DanielleDefoe
DanielleDefoe15 apr. 2017 - 22:15

"Misschien vinden mensen als Baudet vrouw+werk+kinderopvang niet zo belangrijk, vrouwtje hoort immers thuis, doet ze het liefst, is ze voor in de wieg gelegd. " uiteraard, of je nu analfabeet bent of gepromoveerd in de astrofysica, heb je de pech een vrouw te zijn, dan hoor je thuis.

H.Witte
H.Witte15 apr. 2017 - 9:01

Reactie in het algemeen op reacties. Waarom heb ik een hekel aan mensen van het type Baudet. Omdat ze generaliseren en bewust een beeld neer willen zetten. Of het nou over moslims gaat of over vrouwen. Het zijn mensen met een fascistische en/of discriminerende inslag die zichzelf verheven voelen boven anderen. Bah. Baudet vind ik daarin een top voorbeeld. Verheven voelen.

7 Reacties
NooT2
NooT215 apr. 2017 - 9:33

@ Henk Witte: "Omdat ze generaliseren en bewust een beeld neer willen zetten. Of het nou over moslims gaat of over vrouwen. Het zijn mensen met een fascistische en/of discriminerende inslag die zichzelf verheven voelen boven anderen. Bah. Baudet vind ik daarin een top voorbeeld. Verheven voelen." Heeft u een spiegel? U doet precies dat wat u Baudet verwijt! Generaliseren en u verheven voelen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 apr. 2017 - 10:08

Generaliseert u nou dat generaliserende mensen 'van het type Baudet' een fascistische inslag hebben?

H.Witte
H.Witte15 apr. 2017 - 10:51

Volgens mij heb ik het heel specifiek over een type mens. Dat is juist geen vorm van generaliseren maar mij beperken tot. Kwestie van begrijpend lezen. En verheven boven zelfs dat type mens voel ik mij zeker niet, wel anders, gelukkig.

Ziegler
Ziegler15 apr. 2017 - 11:06

Ik vind dat je nogal generaliserend spreekt over vrouwen en moslims. Ze voelen zich echt niet allemaal verheven boven anderen.

H.Witte
H.Witte15 apr. 2017 - 12:33

Ziegler begrijpend lezen!

Ziegler
Ziegler15 apr. 2017 - 13:53

"Of het nou over moslims gaat of over vrouwen. Het zijn mensen met een fascistische en/of discriminerende inslag die zichzelf verheven voelen boven anderen. Bah." Niets mis met mijn begrijpend lezen. Ik denk dat je je ten onrechte voelde aangesproken.

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 apr. 2017 - 14:12

Henk Witte 15 april 2017 at 12:51 [Volgens mij heb ik het heel specifiek over een type mens.] Ja, hoor. Net zoals Theodor Holman het heel specifiek over een type mens had toen hij schreef: "(....) ik weet dat dit soort meisjes ideologische seks bedreven. (Ik probeer het zo netjes, antiseksistisch mogelijk te schrijven.) Ze wilden alleen maar neuken met iemand die ze konden bewonderen en in feite nog gevaarlijker was dan zijzelf. Ze wilden soldaten. En van de soldaten uiteraard de generaals. Die mochten dom zijn, als ze maar gevaarlijk waren."

H.Witte
H.Witte15 apr. 2017 - 8:57

Kindval ik heb geen hekel aan DIE man, ik heb in het algemeen een hekel aan mensen die erg met zichzelf ingenomen zijn. Henk Grijze, zoals gezegd, lichaamstaal zegt vaak meer dan woorden. Verder: iemand die generaliseert over welke groep van mensen ook (en dus geen nuances weet aan te brengen) is niet objectief, maar wil bewust een beeld neerzetten. Of het nou over moslims of over vrouwen gaat, ik vind dat een bedenkelijke mentaliteit. Past vooral bij mensen met een fascistische en/of discriminerende inslag. Bah.

Berend5
Berend515 apr. 2017 - 8:47

"....en dan vertel jij hoe het echt zit" is de enige vrezenlijke arrogante uitspraak waarop ik hem kan betrappen. Maar die is meer in de context rechts tegen links. Ofwel meer het typische rechtse "ik weet het beter dan jij" geblaat.

3 Reacties
Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 9:07

Boudewijn Ik weet niet wat u "arrogant" noemt. Ik leg hieronder uit, waarom ik het een veelzeggend nietszeggende uitspraak vind en wat er verkeerd aan is. Hieronder zegt u ten onrechte: "Ik hoor hem nergens een waardeoordeel geven". Nou als je mannen "ambitie" toedicht en vrouwen "interesse" dan impliceert dat wel degelijk een waardeoordeel. Als je bedoelt, dat mannen excelleren OMDAT het mannen zijn, dan geef je wel degelijk een waardeoordeel. (In feite zegt hij dat niet maar wat wil je dàn beweren, met die "realiteit" dat vrouwen minder excelleren in een heleboel beroepen?)

Berend5
Berend515 apr. 2017 - 10:47

@zanb waar zit de waarde in ambitie en excellereren? Waarom is het volgens jou dus minderwaardig om verantwoordelijkheid te tonen en voor de kinderen te zorgen?

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 apr. 2017 - 8:16

Ambitie is een veel "sterker" woord dan interesse. Er is een verschil tussen gedrevenheid en belangstelling. "Nou als je mannen “ambitie” toedicht en vrouwen “interesse” dan impliceert dat wel degelijk een waardeoordeel. " exact.

Robert Follon
Robert Follon15 apr. 2017 - 8:23

[Ik denk dat ie er meer heeft gehad dan jij Piet, wat biedt jij?] Het jaar 1976 belde net. Wil graag zijn vorm van humor terug...

7anpau1
7anpau115 apr. 2017 - 8:18

Zo zie je maar hoe belangrijk de vrijheid van meningsuiting is. Als AFD en consorten hun zin kregen en de Bauets van deze wereld riskeerden strafvervolging voor dit soort dom gebral dan zou hij zelfs of the record waarschijnlijk zijn mond gehouden hebben.

5 Reacties
NooT2
NooT215 apr. 2017 - 9:34

Wat heeft Anne Fleur Dekker hier nou weer mee te maken?

Voice of Reason
Voice of Reason15 apr. 2017 - 14:41

NooT https://nl.wikipedia.org/wiki/Alternative_f%C3%BCr_Deutschland

Voice of Reason
Voice of Reason15 apr. 2017 - 14:42

Oeps, niet goed gelezen. Ging waarschijnlijk wel over Anne Fleur :P

7anpau1
7anpau115 apr. 2017 - 15:37

Zucht

NooT2
NooT215 apr. 2017 - 20:13

@ 7anpau1: grapje

Joop den Uil
Joop den Uil15 apr. 2017 - 8:14

de jongens plagen de meisjes.... baudet verheugt zich al op 4 jaar speeltuin, met heel veel figuren die hij met zijn pink de kast op kan jagen.

1 Reactie
Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 9:13

Joop U beweert dus, dat Baudet een poseur is. Dan is het nog meer van belang, om de mensen die menen dat Baudet verstandige dingen zegt - en dat hij het waard is om hen als politicus te vertegenwoordigen - op andere gedachten te brengen.

Vuurrood
Vuurrood15 apr. 2017 - 8:13

Dat een volslagen minkukel als Baudet ook nog eens in de 2e kamer zit zegt alles over de lieden welke hem verkozen hebben.

1 Reactie
rbakels
rbakels15 apr. 2017 - 11:05

Zou dat te maken hebben met zijn "succes" met het Oekraïne referendum? Er zijn helaas vrij veel mensen die menen dat dank zij de oplettendheid van Baudet en Jan Roos verhinderd is dat "het intens corrupte" Oekraïne de EU binnen werd gerommeld. Moet ik hier nog uitleggen dat dit miserabele onzin is, demagogie van het ergste soort? Waarom zou de EU de handel met haar buurland niet bevorderen, en het hand en passant een handje helpen een modern land te worden en de corruptie te bestrijden? Bedenk dat corruptie in veel gevallen voortkomt uit armoede. Intussen heb ik bange vermoedens dat Baudet (net als Le pen en Wilders) gesubsidieerd wordt door de Russen in hun streven de EU te vermorzelen, inmiddels met goedkeuring van de Amerikanen in het Trump tijdperk.

Zephyr2
Zephyr215 apr. 2017 - 7:53

Vrouwen hebben vaak andere ambities dan mannen. Minder gericht op competitie en macht maar meer op andere zaken die door mannen niet als strevenswaardig doel gezien worden.

1 Reactie
Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 9:14

Zephyr "En", sprak hij sarcastisch, "daarom zijn dat geen ambities maar interesses".

Piet de Geus
Piet de Geus15 apr. 2017 - 7:52

"Ik denk" Niet doen. Daar krijg je maar hoofdpijn van.

Piet de Geus
Piet de Geus15 apr. 2017 - 7:52

"scheld je hem uit voor homo?" Hoezo uitschelden? Dat Baudet problemen heeft met mannen en vrouwen en daarover slechts in clichés kan denken, is toch echt zijn probleem.

FransBrinkman
FransBrinkman15 apr. 2017 - 7:41

Thierry Baudet is net zo'n kletskous als Pim Fortuyn en zijn aanhang adoreert, niet voor rede vatbaar. Vrouwen: als je aandringt willen ze wél met je bed, als je even doorpraat worden ze van links vanzelf rechts. Bij het Gilde Lavendelzwaaiers verwacht men toch meer genuanceerde intelligentie, dacht ik tenminste.

Hjs2
Hjs215 apr. 2017 - 7:40

Haha, kan natuurlijk niet maar het is wel humor, en om heel eerlijk te zijn, zit er een kern van waarheid in. In nederland zijn vrouwen minder ambitieus qua carriere. En ook, mannen wees eerlijk, deed jij net zoveel aan de verzorging opvoeding van de kinderen als je vrouw. In zelfs de meest gelijke relaties is dat bijna toch geen 50/50 verhaal. Er zijn natuurlijk ook gewoon verschillen, het komt bij Baudet alleen wel erg beroerd uit zijn bek. Tis duidelijk nog geen echte politicus, want hij zegt gewoon wat ie denkt. Geen verborgen agenda zoals zo vaak.

2 Reacties
Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 9:54

Hjs "......er zit een kern van waarheid in......", zegt u? In een stelling als "als je buiten loopt en het regent niet word je niet nat" zit zeker een kern van waarheid maar je kan toch maar mooi heel nat worden, als je buiten loopt en het regent niet". Ik hoop dat dat ik u verder niet hoef uit leggen, wat dit met die "kern van waarheid" van u te maken heeft, die u bespeurt in de stelling: "In Nederland zijn vrouwen minder ambitieus qua carrière (sic)".

Hjs2
Hjs215 apr. 2017 - 12:18

In het algemeen zijn vrouwen gewoon minder ambitieus, zie daar het probleem niet van. Je ziet dit op vele gebieden. Ook bv in de sport. Kijk eens in de gym, mannen werken daar gemiddeld! Harder. Je ziet het ook bij homo en lesbienes. In de prestatiesport zie je minder homos. Bij vrouwen zijn lesbienes juist oververtegenwoordigd. Het hormonale verschil zorgt voor verschillen. Dat zie je ook binnen de sexes zelf. Waarom dat niet benoemd mag worden? Dat maakt een sexe niet beter dan de ander. En je zou zelfs kunnen redeneren dat vrouwen belangrijker zijn dan mannen. Een vrouw is immers beperkter vruchtbaar per individu. In theorie zijn er veel minder mannen "nodig" dan vrouwen. Dus zo bekeken is een vrouw meer waard. Bij de mens doen we daar weinig meer maar bij dieren wel, mannetjes maken het vaak niet zo lang. Niet nuttig, maar beperkt nodig. Vergelijking met weer raakt kant nog wal. Er is maar een weer, geen twee. Ik zal het dan duideljker zeggen. Baudet heeft gelijk! Niet per individu, maar gemiddeld. Net zoals gemiddeld een man langer is, zwaarder en korter leeft. Zul je ook wel willen ontkennen maar tis zou. Mannen hebben meer lichaamshaar, kaken eerder etc etc. Allemaal gevolgen van de hormoonhuishouding. En weer gemiddeld.

Rara4
Rara415 apr. 2017 - 7:31

Wat zegt hij precies verkeert? Mijn vrouw zou voor geen goud met mijn fulltime baan en vind het veel belangrijker om tijd met de kinderen en haar vriendinnen door te brengen. En zo denken er vele vrouwen over in onze vriendenkring.

7 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer15 apr. 2017 - 7:52

Eigenlijk heeft zij dus voor de belangrijkste baan gekozen.

Ziegler
Ziegler15 apr. 2017 - 7:52

Maar niet allemaal. Maar dat is niet het punt: volgens Baudet excelleren vrouwen minder dan mannen (wat heeft hijzelf eigenlijk gepresteerd?). En dat is een onzinnige opmerking. Waar ik ook kijk, ik zie zowel mannen als vrouwen die excelleren.

Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 7:54

Rara Daar is NIETS verkeerd aan, wat uw vrouw en vele vrouwen in uw vriendenkrijg vinden. Er is niets verkeerd aan om bepaalde zaken te ambiëren. En daarmee toon ik aan, wat Baudet precies verkeerd zegt.

Mazzeli
Mazzeli15 apr. 2017 - 7:57

Wacht even. Er zijn er hier wel deskundigen die je rustig uit willen leggen dat jouw en die andere vrouwen dat misschien wel zeggen maar niet ècht willen. Het komt omdat jij voor je verantwoordelijkheid wegduikt in je voor hen (indien bijdragend aan het BNP) nietszeggende baantje en nodeloos riskante remgedrag.

Robert Follon
Robert Follon15 apr. 2017 - 8:14

[Wat zegt hij precies verkeert] En dat komende van iemand die 'verkeert' verkeerd schrijft....

7anpau1
7anpau115 apr. 2017 - 8:21

Oh jouw vrouw en vrouwen uit jouw vriendenkring. Nee, nou dan is het bewijs rond dat vrouwen in het algemeen minder exellereren en minder ambitie hebben.

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 apr. 2017 - 10:07

En u maar excelleren!

frankie48
frankie4815 apr. 2017 - 7:24

Beste Piet, "Maar waar haalt hij die kennis vandaan?" Laten we er nou eens vanuit gaan dat zijn ouders ook een voorbeeldfunctie hebben vervuld in zijn jeugd, nou dan weet je uit zijn commentaar dat zijn moeder een warm sociale figuur was binnen dat gezin, en zijn vader binnen dat gezin een zeer dominant figuur was die zijn moeder altijd onderdrukt heeft!

Wittemuis2
Wittemuis215 apr. 2017 - 7:12

Dat ventje met zijn 33 jaar is in zijn feuten tijd blijven hangen, zo praten die gastjes over de meiden. Hij praat uit eigen ervaring neem ik aan, kun je nagaan waar hij mee omgaat.

kindval
kindval15 apr. 2017 - 7:09

Henk...maar de vraag was wat er niet klopt aan zijn uitspraken....dat jij een enorme hekel aan die man hebt is onderhand wel duidelijk.

Evert Baptist - sjomp
Evert Baptist - sjomp15 apr. 2017 - 7:08

Als hij nu eens ging trouwen met Anne Fleur Dekker, misschien kunnen beiden nog iets van elkaar leren...

1 Reactie
Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 8:05

Evert Meent u werkelijk dat Baudet iets van Anne Fleur zou aannemen? Zo'n beetje linksige vrouw, die dan een rechtse man treft, die haar vertelt hoe het echt zit? Wel lief bedacht maar redelijk naïef, natuurlijk, dat een man ambities heeft, als die interesse toont in een vrouw. Die zoals iedereen weet, neigt naar "wat familieachtige dingen en zo......."!

Stanley_Higgins
Stanley_Higgins15 apr. 2017 - 7:07

Ik denk dat ie er meer heeft gehad dan jij Piet, wat biedt jij?

Staart2
Staart215 apr. 2017 - 7:06

Alleen al het feit dat de reacties hier op Joop voornamelijk mannen zijn bewijst zijn gelijk.

2 Reacties
Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 8:08

Staart Hoe weet u er wie er schuilgaat achter een avatar? En sinds wanneer is "als man deelnemen aan dit discussieforum" een teken dat die man dan wel excelleert in heel veel beroepen? Of dat die zeer ambitieus is?

Robert Follon
Robert Follon15 apr. 2017 - 8:16

Ik denk dat veel vrouwen hun tijd wel aan iets beters te besteden hebben, jij ook niet?

DenFlexwerker
DenFlexwerker15 apr. 2017 - 7:05

@DikTrom: ik denk niet dat je veel antwoord gaat krijgen. Ik hoor het zelf van veel vrouwen dat ze gewoon graag meer tijd met hun kinderen willen doorbrengen dan carrière. Kill de Baudet messenger...

Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 6:56

Dik Laten we zeggen, dat het voor een politicus die zich voorstaat op zijn intellect een ongelooflijk veelzeggende nietszeggende uitspraak is. Want....... Hebben vrouwen over het algemeen minder ambitie? Is dat "gewoon zo"? En hoe rijm je dat met "meer interesse hebben" in "familieachtige dingen"? Mannen hebben blijkbaar ambitie en vrouwen interesse? En dat vrouwen minder excelleren in een heleboel beroepen, impliceert dat dan niet dat mannen minder excelleren in ook een heleboel beroepen; want er zijn nogal wat beroepen..... Kortom, waarom zou iemand willen overwegen "welk gedeelte er niet klopt" aan dergelijk nonsens.

Geert6
Geert615 apr. 2017 - 6:48

Dat is nu net wat we Jan Roos verweten, inzake Mark Rutte.

adriek
adriek15 apr. 2017 - 6:47

Als ik stel dat vrouwen in (veel) Afrikaanse landen zich in het algemeen onderdanig gedragen klopt die stelling. Als ik daarmee impliceer dat dat aan hun aard ligt en (dus) niets met de onderdrukkingscultuur in die landen te maken heeft ben ik dom, of heel erg fout. Dat klopt er niet aan de uitspraken van Baudet: hij concludeert, of suggereert, heel erg foute dingen met zijn uitspraken.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon15 apr. 2017 - 6:45

Ik moest onmiddelijk denken aan dat stukje van Hans Teeuwen over "linkse meisjes en rechtse praatjes". Volgens mij moeten we dit soort provocerende plaagstootjes van de heer Baudet met een korreltje zout nemen. Zijn m.i. overduidelijk bedoeld om feministen op de kast te jagen.

6 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer15 apr. 2017 - 7:54

Ik help het je hopen maar ben allesbehalve overtuigd. Mijn inschatting is dat hij wel degelijk meent wat hij zegt en tegelijkertijd beseft hoe fout die mening eigenlijk wel niet is.

EricDonkaew
EricDonkaew15 apr. 2017 - 7:55

Dat lijkt me ook, Gadfly.

mayhem
mayhem15 apr. 2017 - 8:19

Was het maar zo. Hij meent dit echt serieus, het is zijn stellige overtuiging. Dat blijkt uit alles wat hij zegt over vrouwen.

Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 9:56

Gadfly Als hij "provoceert", bedoelt hij dan wel of niet wat hij beweert?

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 apr. 2017 - 10:06

Teeuwen is een cabaretier. Die mag en moet op de kast jagen wie hij wil. Baudet heb ik nooit op iets grappigs kunnen betrappen, dus is het maar goed dat hij geen cabaretier is geworden. Hij is nu wel volksvertegenwoordiger. Als hij meent dat het zijn taak als volksvertegenwoordiger is om 'feministen op de kast te jagen', dan is dat wel een treurig beperkte opvatting van het ambt. Volgens mij is het heel simpel: Baudet is een authentieke Lullo. Maar dan zonder Jiskefets ironie.

discussieboy
discussieboy15 apr. 2017 - 16:28

Misschien heeft Baudet gewoon gelijk. Laat dat misschien maar weg. En wat is dan fout.. een feit verkondigen? Of het gedrag van die linkse meisjes?

KeesV3
KeesV315 apr. 2017 - 6:44

@henk Okay, omdat hij zelfingenomen is, klopt zijn verhaal niet.

DaanOuwens
DaanOuwens15 apr. 2017 - 6:15

Het is vooral dom wat baudet beweert. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn niet zo groot. Wel maken vrouwen inderdaad vaak andere keuzes. Het moederschap en alle hormonale gevolgen daarvan zijn niet ineens weg na de bevalling. Maar er zijn zat vrouwen die zeer intelligent zijn en zware functies vervullen. Waar onder velen die een stuk intelligenter zijn dan baudet. Deze sukkel komt gewoon op de vuilnisbelt van de geschiedenis terecht als fascistoïde koorbal die vrouwen discrimineert. En daar hoort hij ook.

3 Reacties
Voice of Reason
Voice of Reason15 apr. 2017 - 8:52

" Maar er zijn zat vrouwen die zeer intelligent zijn en zware functies vervullen. Waar onder velen die een stuk intelligenter zijn dan baudet. " Zat, dat is jou mening. Maar hij heeft nog steeds gelijk, vrouwen zijn daar in de minderheid.

Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 10:04

Voice "Vrouwen zijn daar in de minderheid". Nou, en? Wat zouden u en Baudet daaruit dan willen concluderen? Trouwens: Het feit dat Baudet het heeft over "MINDER excelleren in heel veel beroepen en MINDER ambitieus zijn (dan mannen)", geeft daarin "minder" dan al niet aan, dat er sprake is van een mening van Baudet? En is het niet zo, dat als Daan vanwege dat woordje "zat" dan "slechts" een mening heeft, dat Baudet vanwege dat "minder" dan eenvoudigweg geen gelijk kàn hebben?

Voice of Reason
Voice of Reason15 apr. 2017 - 14:27

"Nou, en? Wat zouden u en Baudet daaruit dan willen concluderen?" Zandb, het is gewoon bewezen dat vrouwen zich vaker en liever richten op familie, en dat ze in werkomgeving zich vaak (niet altijd maar vaak) liever richten op comfort en prettig werken dan op prestige. Daarom is het ook vreemd om te eisen dat vrouwen 50% uitmaken van de topfuncties, het percentage vrouwen dat die ambitie heeft is gewoon lager. In dat opzicht ben ik ook tegen feminisme. Er was op deze site ook een reclame voor een actie om meer vrouwen in de 2e kamer te krijgen. http://www.joop.nl/opinies/tactisch-vrouw-stemmen Om zo hoog op de kieslijst van een grote partij te staan moet je al aardig wat bereikt hebben, de vrouwen in het artikel zitten dus al in de top van de samenleving. Het doel van deze feministische actie (het artikel had de tag feminisme) is dus een paar vrouwen van de top naar de absolute top te dragen. Wat heeft de gemiddelde vrouw in Nederland hier aan? Helemaal niets. Het zelfde geld voor vrouwen naar de top van het bedrijfsleven dragen.

Mazzeli
Mazzeli15 apr. 2017 - 6:12

Wat bedoel je nou? Gaat hij onthullend dat hij maagd is of scheld je hem uit voor homo? Of beide?

Henk Grijze
Henk Grijze15 apr. 2017 - 6:05

@ Henk Maar Henk. Een mens diens lichaamshouding is niet een voorwaarden voor het geven van een feitelijk juiste constatering. Dus ik zoek eigenlijk ook nog naar het antwoord op mijn stelling: "Ik weet wel dat vrouwen het over het algemeen minder excelleren in een heleboel (fysieke) sporten en minder ambitie hebben. Vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familieachtige dingen enzo." Maakt de reeds geponeerde stelling mijn standpunt omtrent mijn overtuiging dat mannen en vrouwen gelijkwaardig (gelijkwaardig, niet gelijk) zijn onmogelijk? Ik dacht het niet. Het één sluit het ander niet uit.

Andre Smid
Andre Smid15 apr. 2017 - 5:50

Ach deze uitspraken zijn nog lang niet zo erg als de uitspraken die je in menig vrouwenblad ziet over de hulpeloosheid van mannen, dus waar hebben we het over?

6 Reacties
Ziegler
Ziegler15 apr. 2017 - 7:50

We hebben het over een lid van het parlement die nogal vreemde opvattingen heeft over de andere sexe.

7anpau1
7anpau115 apr. 2017 - 8:15

Als die uitspraken kwamen van vrouwelijke parlementariër had u wellicht een punt.

Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 10:10

7anpau1 Zeer juist opgemerkt. Daarbij: wilt u, Andre, een weinig ambitieus vrouwenblad (met slechts interessetjes), vergelijken met een mannelijke academicus met ambities om ons land te leiden?

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 apr. 2017 - 11:08

En zijn dat dan vrouwenbladen die u daadwerkelijk regelmatig leest, of zijn het vrouwenbladen van horen zeggen, of heeft u die vrouwenbladen (en die uitspraken) nu net verzonnen om een overbodig 'hullie doen het ook' puntje te maken? Persoonlijk lees ik vrouwenbladen alleen voor de goede recepten, dus ik zou het niet weten.

KoningPruts
KoningPruts15 apr. 2017 - 13:32

@Ziegler We hebben het over een lid van het parlement die gewoon wat uitspraken doet op basis van onderzochte feiten.

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 apr. 2017 - 9:15

Mannelijke hulpeloosheid geloof ik niet in. Iedereen "with a small enough brain and a strong enough back" (Lois Gould dacht ik) kan het huishouden doen. Het is geen minderwaardig werk, maar je hebt er geen scholing voor nodig, al is kunnen lezen en rekenen wel handig. Kun je nog eens een nieuw recept proberen en van vier naar drie personen omrekenen.

Ziegler
Ziegler15 apr. 2017 - 5:38

Laat Baudet nu gewoon even genieten van zijn momentje in the spotlight. Ik heb hem overigens niet grappend horen vragen 'dit ga je toch niet uitzenden'.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer15 apr. 2017 - 7:55

Dat laatste zullen ze niet uitgezonden hebben. ;)

Bickle
Bickle15 apr. 2017 - 4:21

Gekken heb je overal, zo kozen in Amerika veel vrouwen voor Donald Trump. Kijk, als je niet voor gek uitgemaakt wilt worden, gedraag je dan ook niet zo.

2 Reacties
frankie48
frankie4815 apr. 2017 - 7:36

Beste Bickle, En dan nog één keer goed luisteren naar wat Baudet over de keuze van een getrouwde vrouw zegt, en dan mag je gaan afvragen waarom veel vrouwen die keuze voor Trump volgens Baudet schijnbaar niet zelf gemaakt hebben.

Voice of Reason
Voice of Reason15 apr. 2017 - 17:04

Geloof het ook niet, maar er zijn ook 'mannen' die voor Clinton hebben gestemd.

malou3
malou315 apr. 2017 - 4:09

Ja hoor... gelukkig bij Joop terug te vinden. Leuk om als vrouw even te reageren: Deze man heeft dus geen enkele kennis of notie van vrouwen. niet van haar mystiek noch van haar passies of desinteresse in politiek.. haha.. Hij schildert de vrouw daarom af als 'not important' Klinkt louter als de miskende lover..die is afgewezen en om die reden alle vrouwen reduceert en afwijst tot simpele ongeschikte wezens.

3 Reacties
Berend5
Berend515 apr. 2017 - 8:06

Ik hoor hem nergens een waarde oordeel geven. Blijkbaar vindt jij zelf dat kinderen opvoeden minder belangerijk is dan excellereren en ambitie tonen. Is het opvoeden van kinderen dan zo minderwaardig volgens jou?,Waarom?

Vuurrood
Vuurrood15 apr. 2017 - 8:16

Wie een beetje bij zijn verstand is kiest niet voor Baudet als partner. Wie een beetje bij zijn verstand is heeft niet voor Baudet gekozen.

malou3
malou315 apr. 2017 - 22:01

Beste Boudewijn, Het waarde oordeel dat Baudet geeft is een generaliserend waarde oordeel.. Hij heeft het over álle vrouwen. Daar hoor ik ook bij, en als je goed naar zijn lichaamstaal kijkt, doet hij vrouwen geen recht, behalve het aanrecht (meer in familie ding), want ze waaien toch met alle linkse en rechtse winden mee.. Maw je hebt er niks an. Volgens mij wordt het moederschap juist enorm onderschat, weg gemarketeert en is niet in het belang van de economie, wel in het belang van de creches en werkgelegenheid voor anderen, die dan voor jouw kind gaan 'zogen'.. Een tragische ontwikkeling, want er zijn ook veel vrouwen (kenau's) die hier ijskoud in mee blerren en vinden dat wanneer het zwangerschapsverlof voorbij is, vrouwen liefst fulltime gelijk weer aan de slag moeten buitenshuis. Moederschap is ook werk.. Heel belangrijk werk zeker de eerste jaren... Dus nee... zo bedoel ik het echt niet hoor.. Moederschap is zeker niet minderwaardig. Ik maak me eerder zorgen over het manipulatieve aspect van onze samenleving, dat -wanneer een vrouw kiest om er voor haar kleine kinderen te zijn- deze zorg al jarenlang schamper wordt afgedaan als "stom"..Zelf ben ik heel blij dat ik onvoldoende werk had in de periode van kleine kinderen, en er dus gewoon kon zijn, tot ze naar school moesten en ik mijn werk weer kon uitbreiden en ontwikkelen. Als vrouw wordt je niet blij van gasten als Baudet. Een broekie, die vroeger vast te weinig aandacht heeft gehad van z'n werkende moeder..

Machiels**1993
Machiels**199315 apr. 2017 - 2:04

Ik zie niet terug waaruit blijkt dat hij vrouwen minderwaardig vindt. Als je naar landelijke gemiddelden kijkt dan maken vrouwen en mannen andere keuzes. Werken natuurlijk niet zomaar zoveel vrouwen partime. Bij een groot deel zal dat waarschijnlijk een eigen keuze. We leven in een vrij land en het maken van andere keuzes maakt je niet minderwaardig.

1 Reactie
mayhem
mayhem15 apr. 2017 - 8:21

Je mag je serieus afvragen hoe vrij die 'keuzes' zijn als meisjes al vanaf hun schooltijd op een andere wijze gemotiveerd worden dan jongens. Snapt Daan zijn wiskunde niet, dan wordt er ingezet op meer oefenen, snapt Sanne het niet dan had ze misschien beter een ander vakkenpakket kunnen kiezen omdat ze gewoon geen inzicht heeft.

Staart2
Staart215 apr. 2017 - 1:01

Duidelijke taal. Kijk alleen maar eens hoeveel meer mannen dan vrouwen hier op alles reageren.

2 Reacties
Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 10:12

Staart Je kan net zo goed concluderen, dat vrouwen "blijkbaar" verstandiger zijn.

discussieboy
discussieboy15 apr. 2017 - 16:25

Zandb dat kan, maar dat gelooft natuurlijk geen mens.

[verwijderd]
[verwijderd]15 apr. 2017 - 0:22

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Robert Follon
Robert Follon15 apr. 2017 - 8:21

[Ik vind het te onbenullig om het hele interview te gaan lezen] Voor mensen wie lezen moeite kost: er is ook een handig filmpje van beschikbaar... [maar wat hier boven staat in die posting over Baudet] Heb je het nou wel gelezen of niet? Zo niet: waarop baseer je die mening? [is toch de mening van zeer veel heren politici en zovele anderen] En het spijkerharde bewijs daarvan is...? Staat dat ook op film? [Waarom Baudet daar alleen op viseren?] Theodorico vult attendere...

BARTOK81
BARTOK8114 apr. 2017 - 22:09

@Henk Witte Dat hebben er wel meer in dit land, of ze nou links, rechts, zwart of blank zijn.

H.Witte
H.Witte14 apr. 2017 - 21:47

Let eens op die zelfingenomen lichaamshouding. Zegt veel meer dan woorden. De man is wel erg verliefd op zichzelf.

NooT2
NooT214 apr. 2017 - 20:46

Niet minder waar dan het idee dat iedereen gelijk is en even geschikt voor alles. Wat dat betreft wel een welkom geluid, al is het 'over the top'.

3 Reacties
H.Witte
H.Witte14 apr. 2017 - 21:46

Dus wat over de top is, is welkom. Hm, moet ik even over nadenken.

Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 7:02

NooT Tuurlijk bent u coulant voor iemand die vindt dat vrouwen "interesse" hebben en mannen "ambitie". Zoiets is een welkom geluid; we zijn per slot niet allemaal gelijk en al helemaal mannen en vrouwen niet. 't Is maar goed dat u geen "linksige vrouw" bent en lijdzaam moet gaan zitten wachten tot een rechtse man u eindelijk een komt vertellen, "hoe het zit"

NooT2
NooT215 apr. 2017 - 9:28

Gerrit In mijn beleving is "interesse" dan ook totaal niet minderwaardig aan "ambitie". De wereld gaat aan vlijt ten onder, weet u nog wel? En vooral aan ambitie.

bob b.
bob b.14 apr. 2017 - 20:38

Het is duidelijk waarom de man 2 zetels wist te pakken. Hij staat met zijn ideeën niet alleen. Er zijn meer mannen voor wie dit dagelijks kost is. Ze zullen er niet openlijk over praten maar sinds Fortuin hen voor ging met zijn dark room verhalen en hoe het daarna vanzelfsprekend werd om gewoon te zeggen wat je denkt, heeft nu ook Baudet zijn doelgroepsniveau bereikt. Zo krijgt iedere groep de leider die ze verdient. Het populisme is de schaamte voorbij . Tijd voor een inburgeringscursus.

1 Reactie
H.Witte
H.Witte14 apr. 2017 - 21:43

Ik zou zeggen:'voor wie dit dagelijkse KOTS is'.

zaoef
zaoef14 apr. 2017 - 20:25

Thierry Baudet is echt wel de hofnar van rechts Nederlands. Een hofnar heeft normaal gesproken als taak om je aan het denken te zetten. Maar zelfs die taak is te veel voor hem.

1 Reactie
Geert6
Geert615 apr. 2017 - 6:50

Klopt. Hier wordt niet nagedacht over zijn uitspraken. Jullie mening staat al vast.

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz14 apr. 2017 - 20:22

Tja. Je mag t best denken maar het is erg onverstandig om te zeggen in een interview. Ik vind ook dat vrouwen minder excelleren en minder ambitie hebben. Dat is overigens gewoon een te constateren feit. Maar je moet je ook afvragen waarom dat zo is. Er moet een verklaring zijn waarom vrouwen massaal deeltijdwerk accepteren terwijl de mannen blijven werken zodra er kinderen komen.

23 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus14 apr. 2017 - 22:12

"Er moet een verklaring zijn waarom vrouwen massaal deeltijdwerk accepteren terwijl de mannen blijven werken zodra er kinderen komen." Wat daar op zijn minst mee te maken heeft is dat veel van die mannen duiken voor hun verantwoordelijkheid zodra dat kroost er is. Ineens blijken ze 'onmisbaar' op hun werk (hoe nietszeggend hun baantje ook is) en gaan ze in plaats van minder juist meer werken. Ze maken er een spelletje 'wie durft het laatst te remmen' van en dan blijken vrouwen de pineut, omdat die net iets meer om de kinderen geven.

Aliza Carpeti
Aliza Carpeti15 apr. 2017 - 5:12

@Piet : 3 miljard jaar evolutie, dat poets je ook niet zomaar weg hoor. Zit in het beestje he? Daar helpt geen ene goedbedoelde campagne of wat dan ook tegen.

Henk Grijze
Henk Grijze15 apr. 2017 - 6:42

@Piet. Kortom. Ook u kunt verschillen beschrijven tussen de mannen en vrouwen. En in dit geval dan mannen. Maar in dit geval ook een tekortkoming ten opzichte van de andere sekse. En toch heb ik er alle vertrouwen in dat u mannen en vrouwen gelijkwaardig vindt.

Geert6
Geert615 apr. 2017 - 6:51

Piet de Geus zegt het zelf: vrouwen geven net iets meer om de kinderen dan mannen.

DenFlexwerker
DenFlexwerker15 apr. 2017 - 6:52

@Piet de Geus: u zegt "Wat daar op zijn minst mee te maken heeft is dat veel van die mannen duiken voor hun verantwoordelijkheid zodra dat kroost er is". Zijn vrouwen dus niet in staat om verantwoordelijke partners te zoeken en afspraken te maken? Dat is erger dan wat Baudet zegt.

Marc2406
Marc240615 apr. 2017 - 7:04

"Er moet een verklaring zijn waarom vrouwen massaal deeltijdwerk accepteren terwijl de mannen blijven werken zodra er kinderen komen." Vrouwen nemen over het algemeen vaker de verantwoording als het gaat over de opvoeding van kinderen, terwijl mannen deze toch vaak ontlopen? Misschien is een herijking van wat nu echt belangrijk is in het leven op zijn plaats als mensen beweringen neerpennen over zogenaamd minder excelleren en het hebben van minder ambitie? Mij is dan wel duidelijk wie hier (uitzonderingen daargelaten) minderwaardig genoemd zou moeten worden...

Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 7:07

Doof Als u het een ambitie en het ander interesse noemt, tja..... Er is dan ook een verklaring (nee, er zijn verklaringen) waarom vrouwen massaal deeltijdwerk VERKIEZEN BOVEN een volledige baan; vrouwen bijvoorbeeld ambiëren namelijk de zorg voor de kinderen èn een baan. En verder: Lees bijvoorbeeld hoe Piet treffend verwoordt.

koffieleut2
koffieleut215 apr. 2017 - 7:28

Piet, is dit jou ervaring?. wat ik om mij heen zie is dat de moeders graag wat minder gaan werken om meer bij hun kinderen te zijn . Heel vervelend voor de vrouwen in jou omgeving dat ze in een moederrol zijn gemanipuleerd die ze niet willen.

FransBrinkman
FransBrinkman15 apr. 2017 - 7:54

@ boeders. Juist! Waarom zijn alleen NL-vrouwen, nazaten van de soeverijne VOC, de 'doetjes' in de wereld als het gaat om participatie in 'echte' arbeid?

Zandb
Zandb15 apr. 2017 - 10:47

Den Flex Ik weet niet of u enige waarde hecht aan een opvolging in tijd: als vrouwen hun mannen kiezen, kunnen ze maar moeilijk een idee hebben van hoe die hun verantwoordelijkheid voor het hebben van kinderen in zullen vullen. U kunt dat natuurlijk altijd als een teken van onkunde opvatten. Maar dan betekent dat ook, dat mannen minstens zulke stumperds (maar in feite erger) zijn omdat ze kiezen voor kinderen waar ze niet verantwoordelijk voor willen zijn.

Gerygrr
Gerygrr15 apr. 2017 - 11:04

Tja, het waarom van iets dat historisch gegroeid is..... In mijn jeugdige idealistische begintijd in het onderwijs mocht ik het aanschouwen. Aanvankelijk wilden echtparen alles delen toen de eerste baby zich aankondigde. Zowel werktijd als opvoedtijd dus. Vervolgens gingen echt alle plannen onder financiële druk en door werkgeverseizen de prullenbak in en bleven de heren voltijds werken en mijn vrouwelijke collega's in deeltijd werken. Dus het bedrijfsleven betaalde beter en stelde hogere eisen aan de werknemers. Terwijl een gezinsuitbreiding ook nog eens kostbaar is en er toch al werktijd ingeleverd moest worden..... Overigens is het grappig, dat in deze discussie over het al dan seksistische karakter van Thierry Baudet alleen de heren aan het woord zijn...... Dus, even een mening van een geamuseerde vrouw: ik heb geen probleem met een zich duidelijk uitsprekende man. Hij doet in ieder geval geen moeite zijn meningen aan te passen aan wat de algemeen geaccepteerde inzichten van de moderne geëmancipeerde burger eisen. Het is van een verfrissende eerlijkheid en oprechtheid en dat komt op mij beter over dan al die op mij als onoprecht overkomende Anne Fleur verdedigers.

Piet de Geus
Piet de Geus15 apr. 2017 - 12:03

"Zijn vrouwen dus niet in staat om verantwoordelijke partners te zoeken en afspraken te maken?" Dus dat mannen zich niet aan de afspraken houden is een tekortkoming van vrouwen? Een paar jaar terug zag ik bij de VPRO een heel ontluisterende documentaire over dit onderwerp. Die ging over een aantal uiterst progressieve stelletjes die aan kinderen begonnen. De mannen gaven vooraf allemaal keurig de sociaal gewenste antwoorden: uiteraard waren ze even verantwoordelijk en zouden ze allebei iets minder gaan werken als de kinderen er waren. Gaandeweg de documentaire viel de een na de ander af toen het tijd was voor boter bij de vis. De mooie woorden en fraaie beloften maakten allemaal plaats voor smoezen en excuses waardoor de vrouwen wel korter konden werken maar de mannen vooral niet. Het is wat al te makkelijk om dat aan de slechte partnerkeuze van de vrouwen te wijten. Hadden die vooraf moeten doorzien dat al die beloften loos waren? Hadden ze gaandeweg af moeten haken en dan maar alleen voor de kinderen zorgen zodat ze nog verder van huis waren? De schuldvraag interesseert me overigens niet zo. Wel hoe zulke processen verlopen. Waarbij nog opviel dat het argument dat de man meer verdiende ineens niet telde bij een stel waarvan de vrouw juist het hoogste inkomen had.

Gerygrr
Gerygrr15 apr. 2017 - 12:04

Correctie: werkgeverseisen

Piet de Geus
Piet de Geus15 apr. 2017 - 12:05

"Heel vervelend voor de vrouwen in jou omgeving" Niet iedereen is zo'n domme egocentrist dat hij zijn eigen omgeving maatgevend acht.

Gerygrr
Gerygrr15 apr. 2017 - 13:29

Egocentrisme is een term uit de psychologie. Wie egocentrisch is, heeft een verminderd vermogen om zich in een ander of diens standpunten of gevoel te verplaatsen (empathie). Het gevolg is dat de persoon zijn eigen visie en belangen centraal stelt en er vaak van uitgaat dat zijn visie ook de visie van anderen is. De kwalificatie "dom" erbij is overbodig en wie de schoen past trekke hem aan!

Piet de Geus
Piet de Geus15 apr. 2017 - 17:19

"3 miljard jaar evolutie, dat poets je ook niet zomaar weg hoor." Daarom loop ik ook nog steeds rond in mijn sabeltandtijgervelletje en sla jou met mijn knots de hersenen in als ik je tegenkom om je vrouw mee te sleuren naar mijn grot.

discussieboy
discussieboy15 apr. 2017 - 20:41

Piet, het evolutie-argument is zeer serieus. Denk even na over tijdschalen, het feit dat we gewoon dieren zijn etc, dan zie je het ook. .. tenzij je de bijbelse versie van het ontstaan van de mens aanhangt.

koffieleut2
koffieleut215 apr. 2017 - 21:17

Niet iedereen is zo’n domme egocentrist dat hij zijn eigen omgeving maatgevend acht. Deze domme egocentrische man heeft gezien zijn domme , welke geen afspiegeling is aan de door jou aanschouwde documentaire die de absolute waarheid behelst, wel een ding geleerd hoe hier mee om te gaan. Je hebt gelijk hoor Piet.

koffieleut2
koffieleut215 apr. 2017 - 21:35

Dat moet natuurlijk domme leefomgeving zijn. Het is namelijk wel logisch dat de sociale leefomgeving waar ik in functioneer zich ongeveer op hetzelfde ( lage)niveau bevind als mijn persoon. Het is vanzelfsprekend dat deze vrouwen niet het recht om hun wensen te uiten want het zijn tenslotte andere sociale groepen die tenslotte bepalen wat goed voor je is, en je zou er ook niet helemaal waarde moeten hechten aan de meningen vanuit deze hoek en dus ook niet van mij. mijn excuses richting jou en nogmaals, Piet je hebt volkomen gelijk.

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 apr. 2017 - 8:26

"Daarom loop ik ook nog steeds rond in mijn sabeltandtijgervelletje en sla jou met mijn knots de hersenen in als ik je tegenkom om je vrouw mee te sleuren naar mijn grot. " De Flintstones zijn een perfecte weergave van kleinburgerlijk Amerika in de jaren 50. Het evolutie argument is juist ten faveure van een grote gelijkheid tussen man en vrouw. In jagers/verzamelaars gemeenschappen zaten (en zitten) vrouwen echt niet in de grot te wachten tot de mannen thuiskomen met de buit.

Piet de Geus
Piet de Geus16 apr. 2017 - 18:29

"het evolutie-argument is zeer serieus" Dan zou je ook moeten weten dat evolutionair degenen overleven die zich het best aanpassen aan de heersende omstandigheden. Dus niet omdat ze 'van nature' zo zijn maar omdat de omgeving dat van hen eist.

Piet de Geus
Piet de Geus17 apr. 2017 - 11:53

"Het evolutie argument is juist ten faveure van een grote gelijkheid tussen man en vrouw." Nou, nee. De evolutie zegt daar helemaal niets over. "In jagers/verzamelaars gemeenschappen zaten (en zitten) vrouwen echt niet in de grot te wachten tot de mannen thuiskomen met de buit." Maar dat zegt alleen iets over hoe ze zich aan de toen geldende omstandigheden hebben aangepast. Verander de omstandigheden en evolutionair komt een ander type bovendrijven als zijnde het meest geschikt. Evolutie zegt alleen iets over de plooibaarheid, het aanpassingsvermogen. Niet over iets als 'de ware aard'. Als ik mijn omgeving als maatgevend zou zien, zou ik op basis daarvan kunnen voorspellen dat de huisvrouw op korte termijn uit zal sterven wegens een chronisch gebrek aan belangstelling. Kijk ik echter naar christelijk-fundamentalistische kringen en andere conservatief-religieuze kringen, dan moet ik concluderen dat hun aantal wel eens toe zou kunnen nemen als zij het voor elkaar krijgen weer rijkelijk met aanrechtsubsidie en dergelijke te strooien.

discussieboy
discussieboy18 apr. 2017 - 22:33

Piet, vrouwen die carrière willen maken zijn beter in staat kinderen te produceren en groot te brengen dan vrouwen die liever thuis voor hun kinderen willen zorgen? Vrouwen worden zwanger, mannen niet, maar na het lezen van jouw stuk vraag ik me serieus af hoelang dit verschil nog blijft bestaan gezien al die veranderende omstandigheden van tegenwoordig.