Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Thierry Baudet is Wilders in schaapskleren

  •  
16-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1523 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-03-16 om 16.29.21
De lijsttrekker praatte verkrachting goed en deed racistische uitspraken, maar komt nog steeds in Tweede Kamer
"Vraag het ook maar eens aan een verkrachter. Even los van al het tegengestribbel en uiterlijk verzet: vrouwen reageren ontzettend op zulke nietsontziende mannelijkheid. In veel gevallen komen ze ook gewoon klaar (…)"
Dit gruwelijke citaat komt niet uit een psychologische thriller of de memoires van een seriemoordenaar, maar uit het boek van nieuwbakken Tweede Kamerlid Thierry Baudet. Goed, het boek is officieel een roman en dus fictie, maar Baudet heeft zich in meerdere interviews geïdentificeerd met de hoofdpersoon. Hij laat zich wel vaker niet alleen seksistisch, maar zelfs misogyn  en racistisch  uit.
Het lijkt haast onwerkelijk dat de partij van iemand die verkrachting goedpraat en zelfs bij Pauw & Jinek spreekt over homeopathische rassenvermenging twee zetels in de kamer bezit. En toch is dat gebeurd: toen de media zich vooral richtten op de fascistoïde uitspraken van Geert Wilders, sloop zijn beter geklede kopie de kamer in. Maar ook nu de media koppen dat het populisme is afgeweerd, wordt er geen woord gerept over Baudet die een overwinning heeft behaald. Onbegrijpelijk.
Het is nu belangrijk om Forum voor Democratie net zo goed in de gaten te houden als de PVV, en met verzet daar ook op in te spelen om te voorkomen dat FvD ooit net zo groot, dan niet groter wordt dan de PVV.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.