Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Thierry Baudet: 'Ik ben verzetsheld, tegen wil en dank'

  •  
07-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
thierry
 
Sanne Wallis de Vries maakt op de haar bekende wijze duidelijk wat Thierry Baudet, leider van de partij waar zoveel mensen vertrouwen in hebben, werkelijk te zeggen heeft. In zijn eigen woorden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (40)

JanB2
JanB210 sep. 2020 - 0:20

Wat een eikel!

ExtraOrdinary2
ExtraOrdinary29 sep. 2020 - 11:18

Makkelijk scoren, geen gevoel voor humor.

Willem Heerema
Willem Heerema8 sep. 2020 - 9:06

Gisteravond hebben we na het eerdere "treinleugentje" gezien hoe Baudet in Arnhem de landelijke pers op zich gevestigd kreeg als potentieel politiek slachtoffers van "iets ernstigs". Het liep met een sisser af; er bleek niets aan de hand. Mogelijk wist de ingehuurde beveiliging of Baudet zelf niet welk publiek de FvD trekt en zijn ze geschrokken.

Grietje Genot
Grietje Genot8 sep. 2020 - 8:10

Tja: geparfumeerde flapdrol debiteert enormiteit en slaat een modderfiguur en flater. Op deze manier is het nog enigszins te pruimen.

Pater
Pater8 sep. 2020 - 0:26

"Ik ben een verzetsheld": waar trappen de mensen toch in ?

Thuiszitter
Thuiszitter7 sep. 2020 - 22:03

Wederom top gedaan Sanne !!

Phantom3
Phantom37 sep. 2020 - 18:19

Ze hebben maar twee zetels. Laten we ze niet groter maken dan ze zijn.

3 Reacties
Vrije Geluiden
Vrije Geluiden7 sep. 2020 - 21:50

Daar hoef je niet bang voor te zijn: dit is uitsluitend bedoeld voor de aanhangers van het FvD. Iedereen die een beetje normaal is wist al dat het bombastische flauwekul is toen hij het zelf zei. Alleen dom-rechts heeft een soort persiflage nodig om hetzelfde te zien.

Pater
Pater8 sep. 2020 - 0:23

Vergis je niet, bij de statenverkiezingen 2019 waren ze de grootste partij. Staat tegenover dat de PVV bijna werd gehalveerd, en dat hun 1e kamerfractie van 12 naar 10 is gezakt door interne ruzies.

PVDB2
PVDB28 sep. 2020 - 17:51

Pater: Toen waren de omstandigheden iets anders. De overheid maakte duidelijk dat we allemaal aan de warmtepomp moesten (want er is maar 1 type natuurlijk de water/water warmtepomp). En daar zijn demagogen op hun best: angst aanjagen tegen als wat niet eigen is (althans bij een deel van de bevolking), minderheden, klimaatmaatregelen (want klimaatverandering bestaat niet; C02 emissies totaal geen probleem). Frappant is dat hij een unicum presteerde door in twee minuten tijd 18 leugens leugens te oreren. Voor een ander deel is het een protest partij. Net als bij de PVV eerder. Aan de zijkant kan je alles roepen, anderen moeten het waarmaken, de problemen handelen. Als demagoog zal je landelijk nooit verantwoordelijk willen nemen. Je creëert gewoon een situatie waardoor geen enkele fatsoenlijke partij met je wil samenwerken. 1ste kamer is net weer iets anders, lokaal nog anders. In Brabant zijn ze al tot het kartel toegetreden.... https://decorrespondent.nl/9674/thierry-baudet-verkondigde-in-2-minuten-18-onwaarheden-over-het-klimaat-dit-zijn-ze/247944620-e604603f

Le Chat Botté
Le Chat Botté7 sep. 2020 - 15:43

Een held die zichzelf benoemt is geen held, maar een patiënt.

3 Reacties
Aart van de aap
Aart van de aap7 sep. 2020 - 17:31

Ik kon er wel om lachen, om eerlijk te zijn hahaha

GoudenBergen
GoudenBergen7 sep. 2020 - 17:41

Net als iemand die denkt dat hij Napoleon is.

Aart van de aap
Aart van de aap7 sep. 2020 - 20:14

Parlementaire politiek is ook gewoon een soort entertainment geworden, zoals alles Daar maakt zo'n Baudet dan gebruik van. Het is eigenlijk een soort acteur. Een soort popster. Maar dan een met gevaarlijke ideeen.

Sonic2
Sonic27 sep. 2020 - 15:35

Heel goed dat De Vries Baudet belachelijk gemaakt. Hij is verre van een verzetsheld. Absoluut niet. Wilders ook niet. Janmaat ook niet. En degene die dit mogelijk maken( zijn kiezers) zijn al helemaal geen helden. Eerder het tegenovergestelde is Baudet. Denk er eens over na. Als Klaver zich een verzetsheld noemt. Of Asscher. Of Jetten. Of nog erger voor sommige hier. Als ik dat van mezelf zeg. Ieder ander normaal mens compleet voor gek zijn verklaard. Klaver zou meteen 5 zetels in de peilingen verliezen. Alleen dat slaafse en achterlijke stemvee van Baudet en Wilders accepteert dit soort totale idioterie. Na zo zelfbevlekkende uitspraak kan je toch al niet eens Baudet stemmen. Los van welke inhoud dan ook. En dan vinden die PVV en FvD kiezers het nog raar dat ze door niemand van buiten hun sekte serieus worden genomen.

1 Reactie
snieanders
snieanders8 sep. 2020 - 12:58

beste Sonic vergeet niet hoe meer iets belachelijk gemaakt word, gepest, getreiterd, genegeerd of het word verboden dat het dat vaak voor velen spannend maakt om juist wel te gebruiken of op te stemmen. Die fout word vaak gemaakt, dat zag je ook bij fortuin die werd ook alsmaar groter en groter ondanks dat er fel verzet was van andere partijen.

Petra Buis
Petra Buis7 sep. 2020 - 15:25

Als het teveel een preek wordt is het niet grappig meer. Een boodschap is prima maar die moet dan wel onverwachts aankomen (als hij als grap bedoeld is).

Drostemannetje
Drostemannetje7 sep. 2020 - 14:28

Kinderachtig en 3 keer achter elkaar Baudet nadoen is enorm afgezaagd. verzin is wat nieuws en verfrissends. Bijvoorbeeld Kaag die nu zo in het nieuws is....

7 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot7 sep. 2020 - 15:40

'Bijvoorbeeld Kaag die nu zo in het nieuws is….' Jij zou een slechte cabaretier zijn want de toespraken van Kaag zijn lang zo grappig als die van Baudet die het patent heeft op het uitkramen van de grootst mogelijke onzin.

PVDB2
PVDB27 sep. 2020 - 16:46

Droste: Ja extreem rechts en humor hé. Graag op social media alles wat in het politiek spectrum links staat van FVD (wat bijna alles is) belachelijk maken, al dan niet via memes. Maar als men zelf aangepakt word is het niet grappig, is het beledigend, is het geen vrijheid van meningsuiting (zie Vlaams Belang in zake het satirische programma De Ideale Wereld) . Nee humor zijn de uitlating die ooit via Twitter gedaan zijn door partij prominenten. Dat is vrijheid van meningsuiting volgens hen. Zie link naar tweet "Lees Mijn Kampf en je hebt..." Als men de onzin als oikofobie, cultuurmarxisme, de boreale wereld en dat Corona verdwijnt met mooi weer en lekker zeebriesje, werkelijk gelooft, dan vraag ik me af of je werkelijk bekwaam om überhaupt te gaan stemmen volgend jaar. Of men in Volendam dan denkt, hij zegt wat ik denk als hij het over oikofobie heeft. De man zit er voor zichzelf en vriend Hiddema. Die verdienen er lekker aan in de minimaal 4 jaar in de Tweede Kamer. Ledengeld van 40.000 personen (die geen invloed zullen hebben) Een demagoog pur sang. Geloof me, dat wil nooit premier worden, alleen maar vangen. Want stel je voor je word het en dan... En als niet dan vind onze Piano Pierot het uiteraard de schuld van het partijkartel... https://joop.bnnvara.nl/opinies/antisemitisme-en-forum-voor-democratie-zijn-onlosmakelijk-met-elkaar-verbonden

Ecclesia
Ecclesia7 sep. 2020 - 16:58

Och Drostemannetje, het is ook allemaal niet eerlijk hè? Altijd maar jouw lievelingsmannetje dat ze lastigvallen. Het is toch wat. Wat een hard leven :(

MaxMax2
MaxMax27 sep. 2020 - 19:44

@PVDB Droste is extreemrechts? Wat een intellectuele armoede. Ook wel 'leuk' om te zien hoe je FvD (waar ik helemaal niks mee heb) als anti-semitisch loopt te framen terwijl FvD nou juist voor een nog betere relatie met Israel is..

Ejoth
Ejoth7 sep. 2020 - 20:51

Go Droste Go. Ik ben het met je eens. MSM is zo fout. En de reacties hieronder. Wat een frustratie op een mening zeg. Neem nog een slok azijn mensen !

Krek
Krek8 sep. 2020 - 6:10

Ach, het cultuurtje hier is nogal dogmatisch. Als er iets tégen Baudet gezegd wordt, spottend, kritisch of gewoon beledigend, dan roept men hallelujah. Pavlov zou zijn vingers aflikken bij de dwangmatigheid van de reacties soms. Zolang je je nog niet als een hersenloze, geconditioneerde FVD-hater gedraagt, ben je 'extreemrechts'.

PVDB2
PVDB28 sep. 2020 - 16:22

Er is weinig grappigs aan antisemitisme Maxmax. Zet die roze bril af, stap uit je bubble. 75 jaar na de bevrijding en na de Shoah is dat nog steeds geen humor, satire, vrijheid van meningsuiting of "Charlie Hebdo". Lees de twitterberichten, lees de artikelen over de ontmoeting van Baudet met holocaustontkenner JM Le Pen. Het lijkt me sterk dat men 180 graden is gedraait de afgelopen jaren. Het moet eens de kant van de FVD opdraaien. Let op hoe snel men in de slachtofferrol gaat. Als persoon die het over het boreale volk heeft, het zogenaamde blanke joodse christelijke volk. Pro Israël is dan meer voor de bühne. Kent het verschil niet tussen een menora en een chanoekia. Het is een demagoog. Straks ga je nog vertellen dat hij ook een feminist is geworden en lid van Greenpeace....

Mostafa
Mostafa7 sep. 2020 - 14:16

Verzetsheld met gerichte loper van zijn geweer naar achteren, naar het volk en de maatschappij. Met zijn geweer kijkt hij wel naar voren maar hij schiet naar achteren......sorry....ik moet hier even om lachen! Deze Verzetsheld haalt gemeenschappen in onze democratie uit elkaar inplaats van mensen bij elkaar brengen.

Aart van de aap
Aart van de aap7 sep. 2020 - 13:44

Wat zijn het toch een stelletje ondeugden bij elkaar, die auwe en hij

Zwerfstein
Zwerfstein7 sep. 2020 - 13:39

Goh wat origineel, precies hetzelfde als wat Sarah Cooper bij Trump doet.

8 Reacties
Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart7 sep. 2020 - 13:59

Ook origineel: de 600.000ste die dit meent op te moeten merken. (Bij de les blijven!)

Rugleuning
Rugleuning7 sep. 2020 - 14:35

ook op kosten van de gemeenschap?

vdbemt
vdbemt7 sep. 2020 - 14:49

Nee. Niet origineel. Originaliteit is geen voorwaarde om leuk te zijn. Ook geen garantie.

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar7 sep. 2020 - 14:58

Niet ook al een paar weken/maanden bekend dat Sanne Wallis dit doet.. Noch dat ze de eer aan Sarah Cooper geeft voor het origineel.

Zwerfstein
Zwerfstein7 sep. 2020 - 15:05

sorry Grietje

Mostafa
Mostafa7 sep. 2020 - 15:22

Het gaat niet over een kookpand uit China wel of niet origineel...het gaat over hoe hij is en denkt na een stevige borrel .

Joe Speedboot
Joe Speedboot7 sep. 2020 - 15:35

'ook op kosten van de gemeenschap?' Waar blijkt dat uit?

NoahAmber
NoahAmber7 sep. 2020 - 16:45

@Zwerfstein 7 september 2020 at 15:39 Goh wat origineel, precies hetzelfde als wat Sarah Cooper bij Trump doet. Kennelijk doet het best wel pijn bij je .

vdbemt
vdbemt7 sep. 2020 - 13:12

"Ik ben een verzetsheld". Hoe goed is die. Voor de intelligenten onder ons: Baudet zegt dat, niet Sanne Wallis. Hij zit in de politiek omdat hij niet anders kan. Sneu. Gaandeweg blijkt hij dit ook niet te kunnen. Hoogmoed ..... val.

3 Reacties
GHS
GHS7 sep. 2020 - 13:21

U kunt voorspellen?

vdbemt
vdbemt7 sep. 2020 - 14:46

@GHS. Nee. Ik zie het al gebeuren.

Sonic2
Sonic27 sep. 2020 - 20:39

@ GHS vdbemt en nog een aantal hier zijn visionairs. Al jaren geleden hebben zij al voorspeld dat FvD een kneuzen clubje is( in iets andere bewoordingen) en dat Baudet volledig ongeschikt is voor welk politiek ambt dan ook. Het gerommel met Otten. De trein tweet leugen. De lockdown miskleun. Baudet kan het niet. FvD is een luchtkasteel. Puur realisme. En ik heb mezelf niet als eerste neergezet, maar ik schrijf het ook al sinds 2016. Visionair inzicht is het. Het is niet links of rechts, want een fatsoenlijke rechtse reageerder zoals Jerry Bidet heeft het ook al tijdje terug onderschreven. Maar dat zal in uw blikveld waarschijnlijk wel demoniseren zijn. Wat er vandaag met Baudet en Hiddema gebeurt in Arnhem vind ik oprecht vreselijk. Geweld tegen die 2 is het laatste wat ik wil, maar er mag wel gezegd worden dat FvD en Baudet rampzalig zijn. En dat iedereen die deze val al ziet aankomen het bij het rechte eind heeft. Je ziet het ook trouwens he. De verliefdheid van Maart 2019 is helemaal over. Anderhalf jaar zie je zelf bij de base van FvD teleurstelling. Dus wellicht is het wat meer als een links/ rechts ding.