Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Thierry Baudet en referendumclub willen de Kamer in

  •  
25-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-09-25 om 09.59.49
Opiniemaker en zelfverklaard verzetsheld Thierry Baudet gaat de politiek in. Met het Forum voor Democratie wil hij meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar. Baudet was één van de initiatiefnemers van het Oekraïne-referendum en beweert dat het kabinet de uitkomst van dat niet-bindende raadgevende referendum negeert. Daarom wil hij zich met het Forum van Democratie inzetten voor bindende referenda over populistische thema’s als ‘immigratie in Europa’, met als slogan: ‘pak je stem terug’. Want onze stem, dames en heren, is afgepakt door politici die wij gekozen hebben als volksvertegenwoordigers. Het is maar dat u het weet. Met wie Baudet de Kamer in wil is niet bekend, hij belooft ons wel met een ‘verassende lijst’ te zullen komen.
Met zijn Forum voor Democratie gaat Baudet concurreren met de VVD, de PVV en VNL. Eén van de steunbetuigingen voor het Forum voor Democratie komt van Paul Cliteur. Ook hij meent dat de Nederlandse politiek failliet is. Hij stelt dat “de Nederlandse politiek een monocultuur is met inwisselbare types die het electoraat niet meer vertegenwoordigen”. Hoe het Forum voor Democratie en Baudet zich in de toekomst wensen te onderscheiden is vooralsnog niet duidelijk.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.