Joop

Thieme bouwt een bos als protest tegen Bleker

  •    •  
11-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bos_300.jpg
En het bos breidt zich met de dag uit...
Zeker 13.000 mensen hebben in vier dagen tijd een ‘protestboom’ aangeschaft tegen de natuurwet van staatssecretaris Bleker. De Partij voor de Dieren startte een actie tegen zijn beleid. Vanaf afgelopen donderdag konden mensen voor 5 euro een boom kopen om te laten zien tegen Bleker’s plannen te zijn. Marianne Thieme denkt inmiddels al na over een tweede bos omdat de verkoop zo hard gaat.
Thieme maakt over een paar dagen bekend waar de aangekochte bomen worden gepland. Ze noemde de natuurwet ‘een wet die de natuur in Nederland tot op de grond toe afbreekt en alle dieren weer vogelvrij verklaart’.
cc-foto: Erf-goed.be
Maak de wereld weer groen: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

TheoJ2
TheoJ211 dec. 2011 - 23:13

Ik ben bang dat Thieme haar bomen wil planten in de openbare ruimte. En dan hoop ik maar dat dat de eigenaar bevalt.

Backtobasics
Backtobasics11 dec. 2011 - 23:13

Kijk....... zo moet je actie voeren. Hulde.

Patrick Faas
Patrick Faas11 dec. 2011 - 23:13

Goed zo, Thieme. Trek dat foute wetsvoorstel aangaande joden en moslims in en laten we ons op bosbouw storten. Bomen planten getuigt van lange termijnvisie. Om onze maritieme vloot op te bouwen hebben we in Nederland veel bomen gekapt, maar daarvóór telde ons land bossen met gigantische eiken. Ik wil dus eiken planten. Een natuurlijke omgeving biedt niet alleen recreatieve voordelen aan druk bevolkte steden, maar is ook een stimulans voor vernieuwing aan de landbouw, die zich op regionaal (DOC) specialisme zal moeten gaan toeleggen en op hoge kwaliteit, in plaats van uitsluitend te concurreren op de laagste prijs. In relatie tot eiken, zie ook 'everzwijnen': http://www.joop.nl/groen/detail/artikel/niemand_blij_met_blekers_visie_op_megastallen/

MG1968-2
MG1968-211 dec. 2011 - 23:13

Ik mag natuurlijk niet denken dat dat ook een perfecte plaats is om bleker terug te geven aan de natuur. Inderdaad, dat mag ik niet denken. Foei

FransAkkermans1947
FransAkkermans194711 dec. 2011 - 23:13

Deze maand worden er een paar miljoen kerstbomen verkocht. Als je denkt dat het planten van een boom natuurontwikkeling is moet je zeker mee doen. Het lijkt erg op dierenbescherming door middel van een verbod op koosjer slachten.

lancelot2
lancelot211 dec. 2011 - 23:13

Waar worden die boompjes nou geplant? Of zijn het virtuele bomen cq bos??

[verwijderd]
[verwijderd]11 dec. 2011 - 23:13

Staatsbosbeheer gaat de komende jaren de helft meer bos kappen. Dat meldt de NOS. De organisatie wil zo meer eigen inkomsten zien te krijgen, omdat het kabinet een groot deel van de subsidie op natuurbeheer schrapt. Staatsbosbeheer houdt rekening met een bezuiniging van minstens 40 procent. In plaats van 4 kubieke meter hout per hectare wordt er de komende jaren 6 kubieke meter weggehaald. Dat levert jaarlijks maximaal 3 miljoen euro op. De extra kap is goed voor de bosverjonging en leidt niet tot kaalslag, zegt Staatsbosbeheer. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3073123/2011/12/12/Staatsbosbeheer-gaat-veel-meer-bomen-kappen.dhtml Wanneer gaat die Bleker eens kappen? Het wordt hoog tijd voor een jubeljaar.

1 Reactie
Patrick Faas
Patrick Faas11 dec. 2011 - 23:13

"De extra kap is goed voor de bosverjonging" Gatverdamme, bosverjonging, dat schiet niet op. Oude bomen zouden monumentstatus moeten krijgen en liefst zelfs een heiligverklaring. We nemen het Brazilianen kwalijk dat zij hun oerwoud kappen, maar waar is ons oerwoud, dat ooit zo beroemd was? Laten we weer eiken planten. Lange termijn planning: Duizendjarige eiken voor het jaar 3000.