Joop

Ministerie Theresa May vernietigde opzettelijk registratie immigranten

  •  
18-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BRITAIN-ATTACK

© 2017-05-23 11:11:29 Britain's Prime Minister Theresa May delivers a statement outside 10 Downing Street in central London on May 23, 2017 after an emergency meeting of the Cobra committee in

‘The Home Office’ – een ministerieel departement voor immigratie en veiligheid in het Verenigd Koninkrijk – heeft duizenden landingsregistraties vernietigd, die vaak de laatste mogelijkheid waren voor Windrush-burgers om hun staatsburgerschap te bewijzen. Dat meldt een oud-medewerker aan The Guardian. Volgens de oud-medewerker werd – ondanks hevige bezwaren van medewerkers – in 2010 besloten om de documenten waarop de exacte datum van aankomst en registratie van burgers werd vermeld te vernietigen, zodat de documenten niet mee hoefden te worden verhuisd naar een nieuwe locatie. Theresa May was destijds als ‘Home Secretary’ verantwoordelijk voor het departement.
Groot-Brittannië heeft mogelijk een onbekend aantal burgers van Caribische afkomst, Windrush-burgers genoemd, die als staatsburger en vaak als kind naar Groot-Brittannië kwamen gedeporteerd naar een land dat hen vreemd is. De wet van 1971 maakte een einde aan het vrije verkeer van personen tussen het Gemenebest en het Britse moederland, maar formaliseerde dat Gemenebest-immigranten die reeds in het Verenigd Koninkrijk woonden een automatisch recht van verblijf kregen. Omdat de Britse overheid nooit heeft bijgehouden aan welke burgers dat recht is verleend en het ministerie van Binnenlandse Zaken een strenger immigratiebeleid is gaan voeren, worden mensen nu ineens na al die jaren met uitzetting en/of verlies van sociale rechten bedreigd.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Hiltermann
Hiltermann20 apr. 2018 - 6:16

Day wordt een lastig probleem voor mevrouw May. Er zullen ongetwijfeld rechtszaken volgen waarbij de Engelse staat in gebreke wordt gesteld. Engeland heeft geen bevolkingsregister, inwoners afkomstig uit gemene best landen die voor 1971 al in Engeland woonden kunnen hun verblijf in Engeland moeilijk aantonen. De brexit ligt de Engelsen steeds zwaarder op de maag, nog 10 maanden te gaan dan is de uittreding een feit.

Phil2
Phil219 apr. 2018 - 5:54

Nu is vast komen te staan dat de Britse overheid zelf schuldig is aan het niet meer kunnen overleggen van bewijzen, zal deze denk ik juist in een moeilijker positie komen te staan.

quatsch
quatsch18 apr. 2018 - 18:25

En mensen zoals May worden nog steeds geloofd op hun blauwe ogen.

Grooteman2
Grooteman218 apr. 2018 - 14:58

Lees net op de BBC dat vlgns May dit al in 2009 gebeurde toen Labour juist aan de macht was. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd als dat uitgezocht is.

2 Reacties
JanVG2
JanVG219 apr. 2018 - 10:15

Corbyn heeft dat bevestigd door te antwoorden met "the decision was implemented under a Tory government"

Hiltermann
Hiltermann29 apr. 2018 - 23:00

Het archief is vernietigd onder een conservatieve regering waarbij mevrouw May als minister van binnenlandse zaken de verantwoordelijke was. Ook hier wordt glashard ontkent door May en Amber Rudd dat er doelstellingen zouden zijn om de aantallen uitwijzingen van immigranten te verhogen. Het memo waar die aantallen in staan is inmiddels boven water. Dat memo kent een ruime verspreiding. May en Rudd hebben dat memo ontvangen.

Arend Wortel
Arend Wortel18 apr. 2018 - 12:43

Ik geloof niet dat er kwaad opzet in het spel was, maar het is wel erg dom.

msj_meijerink
msj_meijerink18 apr. 2018 - 8:46

Ai, dit muisje krijgt een heel naar staartje voor Treesje, ik hoor Jeff Corbyn zijn messen al slijpen.

2 Reacties
doron
doron18 apr. 2018 - 17:44

Meijerink, Corbyn heeft een veel grotere (figuurlijke) muis in huis. Diane Abbott.

OlavM
OlavM19 apr. 2018 - 15:36

@ doron: "Muis" in huis? Een tijger! :)