Joop

The Voice of Holland

  •  
15-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
311 keer bekeken
  •  
Online1053sm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Juppé🎗
Juppé🎗15 jan. 2022 - 18:31

Meestal vind ik U onnodig scherp en negatief. Nu echter bent U veel te mild. Die hooguit inhoudsloze middelmatigheid daar heeft U zelf last van. Makkelijk op te lossen door niet te kijken. Dat het mede het culturele niveau in een land bepaalt, soit dat zij zo. Het erge is dat jongeren samen met hun enthousiaste ouders naar dit soort dingen kijken en te vaak daar hun eigen toekomstbeeld baseren. Ik merk dit bij familie en vrienden in NL waar steeds meer (klein)kinderen hun opleiding secundair stellen aan het vermeende high potential zijn als zanger, voetballer, turnster, rugbyer of zelfs model. En dat al op 12 jaar. Je kan dan gaan sporten of muziek doen met een basispakket dat niet te veel hindert. De hoog nodige wetenschappers, technici, artsen, monteurs, verpleegkundigen etc. komen daar niet van, wel nog meer zenders met dit soort programma’s. Begrijp me goed, ik ben voor cultuur en sport en geniet er van en rappen is ook cultuur, maar dit geeft totaal verkeerde verwachtingen. En dus de maatschappij problemen.

8 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗15 jan. 2022 - 18:32

Sorry Winterdepressie, was bedoeld als reactie aan U.

Winterdepressie
Winterdepressie15 jan. 2022 - 20:18

Ik kik er zelf ook niet na en ben het 100% eens met de analyse dat dit soort pulp een vergif is dat makkelijk te beïnvloeden mensen op slechte/onhaalbare doelen er op na houden. Het kan zijn dat ik milder en positiever was dan normaal. Het was een goeie dag verder. Komt soms voor, zelfs in de winter. Maak je verder geen zorgen, over een paar dagen gaan ongetwijfeld de asbest onderbroek weer aan. Ik zal niet soft worden op mijn oude dag.

Satya
Satya15 jan. 2022 - 21:40

Mag ik vragen hoe oud je bent? Ik heb niet het idee dat jouw analyse klopt. Volgens mij is het besef dat opleiding er toe doet best aanwezig in de samenleving, ook dat de benodigde talenten nodig zijn om bv zanger te worden. Volgens mij schatten de mensen hun eigen kwaliteit redelijk in betreft talent. Vind de programma's geen bal aan. Ik vind dat er voor jongeren veel zorgwekkender zaken zijn en dat is druk om te voldoen aan het perfectie beeld. Ik vraag naar je leeftijd naar aanleiding van een docu over jongeren en hoe ouderen tegen hun cultuur aankijken. Doet mij aan de ouderen uit die docu denken. Ik maak mij zorgen om de online programma's, tiktok, influencers. Bemerkte bij mijn zusje dat zij die wereld bageteliseert, de invloed op jonge meiden omschrijf ik als uiterst negatief. Ook word polarisatie op extreemniveau daar volgens mij, het is te nieuw en onbekend dus is slechts een iets wat mij opvalt daar al gecreëerd. Zal over een paar jaar blijken of ik gelijk heb. De voortekenen met volwassenen vertonen weinig reden tot positiviteit.

Thuiszitter
Thuiszitter15 jan. 2022 - 23:38

Juppe , vind je niet dat social media en influencers daar veel meer debet aan zijn ? Talenten jachten zijn er al heel lang , Henny Huisman tijd zeg maar en door dit tv vermaak blijven er af en toe zangers of zangeressen of bandjes aanhangen die een carrière starten. Ik zie bij de jeugd van vandaag dat zij zich optrekken en willen vergelijken aan de YouTubes, tiktokkkers of insta’s.

Juppé🎗
Juppé🎗16 jan. 2022 - 9:55

@Satya en Thuiszitter. Ik (70) ben het helemaal met jullie eens. De rol in deze van sociale media, tiktok en influencers is in deze nog negatiever. Dit onderwerp ging over dit programma, waar er waarschijnlijk nog veel andere van zijn, daarom haakte ik er op in. Het kan toeval zijn, maar ik hoorde de laatste maanden twee keer over iemands kleinkinderen die hun opleiding afschaalden om een turn of rugby carrière niet te frustreren. De laatste was al naar zijn toekomstige Ferrari gaan kijken. Dromen mag uiteraard, maar of hier sprake is van een juiste inschatting…..Op mij leeftijd zit ik bewust niet op sociale media, maar gebruik wel Twitterachtige systemen om met gelijkgestemde mensen te communiceren over ionosfeeronderzoek en nieuw ontdekte NEA’s. Die techniek is geheel afhankelijk van hetgeen waarvoor je het gebruikt. Er zijn nog meer bedenkelijke ontwikkelingen. Zo is hier een gok spelletje, waar een reclame voor is waarin een jongen veel inzet, wint en vervolgens op handen wordt gedragen door een juichende menigte. Hoe groter je inzet, hoe groter je winst, hoe groter je roem staat er dan. Ik mag ouderwets zijn, maar dat mag verboden worden. Toch is dat het zelfde verhaal, want hoeveel van die voetballertjes in de jeugdopleiding worden die nieuwe Ronaldo? Ik ken er al twee die daar ook hun normale opleiding voor gefrustreerd hebben en keihard gehoord hebben dat er geen contract komt.

Juppé🎗
Juppé🎗16 jan. 2022 - 10:26

Hier even de commercial waar ik het over had. https://www.youtube.com/watch?v=9E1LHChKy6I Je werd er hier dagelijks op de sport zenders mee doodgegooid.

Satya
Satya16 jan. 2022 - 19:21

"Het kan toeval zijn, maar ik hoorde de laatste maanden twee keer over iemands kleinkinderen die hun opleiding afschaalden om een turn of rugby carrière niet te frustreren." Ga er eens op letten. Heb het meegemaakt dat meisje helemaal onzeker werd door de nepwereld van filters en decor door influencers, iets wat vaker gebeurd maar veel te weinig aandacht krijgt.

Juppé🎗
Juppé🎗17 jan. 2022 - 10:51

« Heb het meegemaakt dat meisje helemaal onzeker werd door de nepwereld van filters en decor door influencers »……idd heel erg als jongeren onzeker over zichzelf worden gemaakt. Hoe je hen kunt beschermen tegen de nepwereld van influencers is een moeilijk te beantwoorden vraag. Onzin verkondigen maakt deel uit van de vrijheid van meningsuiting en dat moeten we maar zo laten. Daarmee probeer ik het echt niet te badineren als oudere. Ook is het niet zo dat middelbaren en ouderen er niet mee te maken krijgen, de schade lijkt me wel minder dan bij jongeren.

Winterdepressie
Winterdepressie15 jan. 2022 - 16:44

Nou, laten we hopen dat dit ook direct het einde is van het circus van inhoudsloze middelmatigheid.