Joop

The Economist: Wilders komt terug

  •  
11-01-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wilders_03.jpg
Volgens het blad leiden voorvallen met Marokkanen en moslims in de samenleving weer tot anti-immigrantensentiment
In het invloedrijke blad The Economist wordt de huidige politieke situatie in Nederland aan de hand van een aantal voorvallen in de samenleving geanalyseerd. De voorspelling die hieruit rolt: Geert Wilders en zijn partij hebben bij de laatste verkiezingen misschien wel zetels verloren, maar Wilders komt weer terug. Met dank aan het Marokkanenprobleem en halalhuizen, aldus het blad.
Even besloot de PVV-leider zich niet meer te richten op Marokkanen en moslims. Europa werd zijn nieuwe stokpaardje, maar dat paardje wordt al lang niet meer bereden. Zelf kondigde hij in december nog aan moslims de komende tijd weer flink aan te zullen pakken.  En dat zal lonen, betoogt The Economist.
Het blad haalt onder meer het incident met grensrechter Richard Nieuwenhuizen aan. Dit voorval kon Wilders gebruiken om aan te kaarten dat Nederland ‘een Marokkanenprobleem’ heeft. Ook de bouw van woningen met een extra kraantje op het toilet, mooi omgedoopt tot ‘halalwoningen’, zou de nieuwe opkomst van Wilders wel eens in de kaart kunnen spelen. Daar komt de moord van het 16-jarige meisje Maryam ook nog bij en de installatie van een gebedsruimte in pretpark Walibi.
Drie van de vier gevallen die genoemd worden door The Economist – op de moord op de grensrechter na – worden door Wilders bovendien flink aangejaagd.
RTEmagicC_ipsos.jpg
Al deze zaken bij elkaar hebben er volgens The Economist toe geleid dat de PVV weer stijgt in de peilingen.
Volgens Maurice de Hond zou Wilders, mochten er nu verkiezingen zijn, 17% van de stemmen krijgen, tegenover 10% bij de afgelopen verkiezingen. 
Volgens De Hond zou de PVV nu op 25 zetels uitkomen, ten opzichte van 15 zetels bij de verkiezingen in 2012. De Politieke Barometer van Ipsos is wat voorzichtiger. Daar krijgt de PVV er 6 zetels bij en eindigt op een totaal van 21.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2013-01-11_om_17.16.39.png

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (114)

Zjenny
Zjenny11 jan. 2013 - 16:14

The Economist is een propaganda blaadje van de vrije markt en het helpt als er onrust is om af te leiden van wat er gedaan moet worden..die vrije markt aan banden leggen. Iemand gisteravond de YES man gezien op VPRO? oke dan.

ElChe
ElChe11 jan. 2013 - 16:14

Wilders heeft op de foto een te hete aardappel ingeslikt.

michaelmokum020ams
michaelmokum020ams11 jan. 2013 - 16:14

Ik ben de laatste paar jaar heel erg bezig op alle internet fora. Zodra Maurice de Hond kwam met 26 zetels (b.v. *De PVV is de grooste qua virtuele zetels!*) voor de PVV net voor kerst 2012 merkte ik de euforie tussen de PVV aanhangers op internet. Zodra de Pvda net zo groot als de PVV werd (beide met 25 zetels) bij die allerlaatste peiling van Maurice de Hond in december 2012 groeide opnieuw op internet de anti-PvdA haat en sentiment. Ik denk echt dat de Economist achterhaald is deze keer. Ik woon hier en volg de PVV fenomeen dag en nacht via de media en via internet (vanaf het moment dat de PVV ervandoor ging met 24 zetels in juni 2010). De PVV-hype is al een tijdje geleden gepiekt wat mij betreft met name bij de Tweede Kamerverkiezingen in juni 2010. Waarom gaan Nederlanders over het algemeen niet hun tijd energie investeren, in plaats van massaal aan het klagen en zeuren over de islam en Nederlandse moslims vooral in Nederlandse moslims van Marokkaanse afkomst, in Nederlandse moslims vooral jongere Nederlandse moslims om hen naar een betere toekomst en betere banen in ons land te helpen, een land van 17 miljoen Nederlanders, moslim en nonmoslim, allochtoon en autochtoon. Jongere Nederlandse moslims net zoals jongere autochtone Nederlanders zijn opgegroeied met Facebook, Twitter en Youtube, de boeken van Harry Potter en Stephenie (Twilight) Meyer, de muziek van Justin Bieber, Adele, Lady Gaga en ColdPlay. Zijn ze over het algemeen, net zoals autochtone jongeren, echt zo druk bezig met de religie van hun ouders en grootouders met name de islam in hun geval? Ik denk van niet. Laten wij de PVV niet groter maken dan het is op dit moment. Nederland over het algemeen is al een beetje PVV-moe volgens mij. Nederlanders over het algemeen zijn nuchter en pragmatisch en ze herkennen wel het gevaar van de PVV en wat soort chaos en schade de PVV kan veroorzaken in de Nederlandse samenleving als het ooit te groot zal worden. Ik wens jullie een heel fijne avond en een prettig weekend.

arieroos
arieroos11 jan. 2013 - 16:14

Ach, het is wel logisch. Er is nu eenmaal een groep in Nederland die zich maar wat graag laat misleiden. Deze zomer lukte het Rutte om deze groep aan zich te binden, met zijn Sinterklaas-beloftes over belastingverlaging en hypotheekrente, maar inmiddels is het duidelijk geworden dat dat er niet van gaat komen. Dus gaat de groep maar weer terug naar hun oude vertrouwde demagoog.

Le Chat Botté
Le Chat Botté11 jan. 2013 - 16:14

Marokkanen, Wilders: lekker belangrijk....

michaelmokum020ams
michaelmokum020ams11 jan. 2013 - 16:14

*The photo says it all*!!! Behalve een heleboel verwijt en geschreeuw richting die 1 miljoen Nederlandse moslims en vooral richting die Nederlandse moslims van Marokkaanse afkomst wat heeft deze meneer bereikt tot nu toe? Wat is zijn bijdrage aan de Nederlandse samenleving? Heeft hij ooit één of enige zinvolle discussie gevoerd wat betreft de islam in Nederland? Ik denk van niet.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa11 jan. 2013 - 16:14

The Ego-nomist.

mensje1
mensje111 jan. 2013 - 16:14

Wilders is volslagen ongeloofwaardig met zijn islam-haat. Ik zag vanavond op de tv waartoe Hindoes in staat zijn, vrouwen worden en public op straat verkracht, en als je denkt dat er iemand komt helpen, ja, met verkrachten. Je gelooft je ogen niet. In Israël worden homo's en seculieren gestenigd, en in Soedan worden door Christenen aan homo's de doodstraf gegeven. De Islam wijkt helemaal niet af van andere religies, en de beleving verschilt heel erg per regio's net zoals dat bij andere religies ook werkt. Niet ieder land is hetzelfde. Wel bij Wilders, genuanceerd denken is hem vreemd. Moslims zijn fout en Joden zijn goed. Hoe imbeciel kan iemand zijn? Wij hebben in Nederland last van, vooral, Marokkaanse jongeren. Maar die last die wij ervan hebben heeft weinig met het geloof van hun ouders te maken. Sterker zelfs, de gelovige Moslims, die braaf naar de Moskee gaan, veroorzaken geen last. Die opgeschoten jongens waar we last van hebben zien we nooit in de moskee. Wij hebben geen Moslim probleem, maar een probleem met Marokkaanse jongens van tussen de 14 en 20, en niet met allemaal. Kijk, als je het zo benoemd, ziet het er veel minder erg uit. Er moet zeker wat aan gebeuren, maar daar horen we Wilders niet over. Wel over hoofddoekjes, maar juist van hoofddoekjes hebben we nooit last. Een vrouw met een hoofddoekje zal nooit een ander lastig vallen. Wilders legt de focus volkomen verkeerd, dat komt omdat hij Moslims haat. Hij wil geen probleem oplossen, hij wil alleen maar haten. Ik denk dat zijn aanhang daar de buik een beetje van vol heeft. Ik denk dat het afgelopen is met Wilders. Peilingen zeggen niets, dat blijkt elke verkiezingen opnieuw.

rbakels
rbakels11 jan. 2013 - 16:14

Het moet langzamerhand toch zelfs de domste PVV-stemmer duidelijk zijn dat Wilders wel een hoop kabaal maakt, maar nooit constructief bijdraagt aan oplossingen. Omdat zijn voedingsbodem ontevredenheid is. Oplossingen nemen ontevredenheid weg. Zo helpen al die protesten tegen immigratie verdomd weinig, eenvoudigweg omdat er nauwelijks meer nieuwe Marokkanen immigreren, en dan nog voornamelijk voor gezinshereniging. Ik hoop wel dat de regeringspartijen een goede communicatie-adviseur aantrekken die ze vertelt hoe je PVV-stemmers toespreekt. Gelukkig is de trend voorbij dat "normale" politieke partijen "Wilders bij de Wijn" te doen, en begrip tonen voor vreemdelingenhaat en Euroscepsis. Tegenwoordig vertelt met Het Eerlijke verhaal. Dat alle gedoe met Marokkanen niets met de islam te maken heeft blijkt overduidelijk uit het feit dat we lang niet zo veel horen over criminele Turken. Soms denk ik wel eens dat de Media, Newsweek incluis, het betreuren dat Wilders op z'n retour is, want de media hebben veel geprofiteerd van deze man. Als er maar stennis is!

Bernie2
Bernie211 jan. 2013 - 16:14

Het zegt van alles over Wilders, zijn vuige gedachtegoed en laakbare methodes om die zooi aan de man de brengen. Maar het zegt nog veel meer over volksstammen niet al te slimme medelanders die bereid zijn Wilders' hapklare politiek junkfood kritiekloos te vreten. Die op hem te stemmen om zo opnieuw een populist met fascistoïde ideeën (ditmaal geen joden maar moslims) en methodes aan de macht te helpen. De duivel beware ons...

meijerlahn
meijerlahn11 jan. 2013 - 16:14

Kreun..... Nee hè, toch niet alles weer opnieuw? Schreeuwen, schelden, mensen uitsluiten, discrimineren, kleineren, onredelijkheid als zijnde de waarheid blèren, beschuldigen, de rechtsstaat geweld aandoen . Kortom opnieuw dom, gevaarlijk en infantiel gedrag in Den Haag van de PVV met aan het hoofd een haatzaaidende fascistoïde megalomane narcist.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch11 jan. 2013 - 16:14

Behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Over 4 jaar zullen we weten waar wilders staat.

Monique Sparla
Monique Sparla11 jan. 2013 - 16:14

Ik ga ervan uit dat iedereen wel in de gate heeft dat mensen op verschillende manieren op dit moment tegen elkaar opgejut worden. De Paus met zijn homofobie, Ultra rechts tegen alles wat anders dan lokaal "normaal" is, Jongeren tegen ouderen, de islam tegen katholieken, christenen ect..... En uiteindelijk is het toch de inrichting van het publieke domein dat zijn rafels laat zien... Want deze symptomen geven enkel aan dat zoals we het tot nu toe samen gedaan hebben, het blijkbaar niet meer werkt. Hopelijk realiseert iedereen inclusief Meneer Wilders zich dat .... als niet dan hebben we namelijk allemaal een groter probleem in de toekomst. Want er wordt namelijk op deze wijze op geen enkele wijze geïnvesteerd in die toekomst.

bob b.
bob b.11 jan. 2013 - 16:14

Ik las vandaag in een interview met Sam Mendes, de regiseur van Skyfall, de laatste Bondfilm, dat hij toen hij een foto van Wilders zag, wist hoe zijn schurk eruit moest zien. De opzettelijk amateuristische manier waarop het haar geblondeerd en achterovergekamd was, moest benadrukken hoe onbetrouwbaar hij was. Zo zie je maar weer hoe inspirerend Wilders is. Maar goed dat wisten we al van Breivik.

Lejoo
Lejoo11 jan. 2013 - 16:14

Waarom zwijgt Geert? Wanneer de Paus zich uitspreekt tegen het homohuwelijk. Wanneer de straten van Parijs zich vullen met anti- homohuwelijk demonstranten. Overwegend Katholieken en extreem-rechtse protestanten en enkele moslimgroeperingen. Geert, doe iets!

Zjenny
Zjenny11 jan. 2013 - 16:14

The Economist is een propaganda blaadje van de vrije markt en het helpt als er onrust is om af te leiden van wat er gedaan moet worden..die vrije markt aan banden leggen. Iemand gisteravond de YES man gezien op VPRO? oke dan.

ElChe
ElChe11 jan. 2013 - 16:14

Wilders heeft op de foto een te hete aardappel ingeslikt.

michaelmokum020ams
michaelmokum020ams11 jan. 2013 - 16:14

Ik ben de laatste paar jaar heel erg bezig op alle internet fora. Zodra Maurice de Hond kwam met 26 zetels (b.v. *De PVV is de grooste qua virtuele zetels!*) voor de PVV net voor kerst 2012 merkte ik de euforie tussen de PVV aanhangers op internet. Zodra de Pvda net zo groot als de PVV werd (beide met 25 zetels) bij die allerlaatste peiling van Maurice de Hond in december 2012 groeide opnieuw op internet de anti-PvdA haat en sentiment. Ik denk echt dat de Economist achterhaald is deze keer. Ik woon hier en volg de PVV fenomeen dag en nacht via de media en via internet (vanaf het moment dat de PVV ervandoor ging met 24 zetels in juni 2010). De PVV-hype is al een tijdje geleden gepiekt wat mij betreft met name bij de Tweede Kamerverkiezingen in juni 2010. Waarom gaan Nederlanders over het algemeen niet hun tijd energie investeren, in plaats van massaal aan het klagen en zeuren over de islam en Nederlandse moslims vooral in Nederlandse moslims van Marokkaanse afkomst, in Nederlandse moslims vooral jongere Nederlandse moslims om hen naar een betere toekomst en betere banen in ons land te helpen, een land van 17 miljoen Nederlanders, moslim en nonmoslim, allochtoon en autochtoon. Jongere Nederlandse moslims net zoals jongere autochtone Nederlanders zijn opgegroeied met Facebook, Twitter en Youtube, de boeken van Harry Potter en Stephenie (Twilight) Meyer, de muziek van Justin Bieber, Adele, Lady Gaga en ColdPlay. Zijn ze over het algemeen, net zoals autochtone jongeren, echt zo druk bezig met de religie van hun ouders en grootouders met name de islam in hun geval? Ik denk van niet. Laten wij de PVV niet groter maken dan het is op dit moment. Nederland over het algemeen is al een beetje PVV-moe volgens mij. Nederlanders over het algemeen zijn nuchter en pragmatisch en ze herkennen wel het gevaar van de PVV en wat soort chaos en schade de PVV kan veroorzaken in de Nederlandse samenleving als het ooit te groot zal worden. Ik wens jullie een heel fijne avond en een prettig weekend.

arieroos
arieroos11 jan. 2013 - 16:14

Ach, het is wel logisch. Er is nu eenmaal een groep in Nederland die zich maar wat graag laat misleiden. Deze zomer lukte het Rutte om deze groep aan zich te binden, met zijn Sinterklaas-beloftes over belastingverlaging en hypotheekrente, maar inmiddels is het duidelijk geworden dat dat er niet van gaat komen. Dus gaat de groep maar weer terug naar hun oude vertrouwde demagoog.

Le Chat Botté
Le Chat Botté11 jan. 2013 - 16:14

Marokkanen, Wilders: lekker belangrijk....

michaelmokum020ams
michaelmokum020ams11 jan. 2013 - 16:14

*The photo says it all*!!! Behalve een heleboel verwijt en geschreeuw richting die 1 miljoen Nederlandse moslims en vooral richting die Nederlandse moslims van Marokkaanse afkomst wat heeft deze meneer bereikt tot nu toe? Wat is zijn bijdrage aan de Nederlandse samenleving? Heeft hij ooit één of enige zinvolle discussie gevoerd wat betreft de islam in Nederland? Ik denk van niet.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa11 jan. 2013 - 16:14

The Ego-nomist.

mensje1
mensje111 jan. 2013 - 16:14

Wilders is volslagen ongeloofwaardig met zijn islam-haat. Ik zag vanavond op de tv waartoe Hindoes in staat zijn, vrouwen worden en public op straat verkracht, en als je denkt dat er iemand komt helpen, ja, met verkrachten. Je gelooft je ogen niet. In Israël worden homo's en seculieren gestenigd, en in Soedan worden door Christenen aan homo's de doodstraf gegeven. De Islam wijkt helemaal niet af van andere religies, en de beleving verschilt heel erg per regio's net zoals dat bij andere religies ook werkt. Niet ieder land is hetzelfde. Wel bij Wilders, genuanceerd denken is hem vreemd. Moslims zijn fout en Joden zijn goed. Hoe imbeciel kan iemand zijn? Wij hebben in Nederland last van, vooral, Marokkaanse jongeren. Maar die last die wij ervan hebben heeft weinig met het geloof van hun ouders te maken. Sterker zelfs, de gelovige Moslims, die braaf naar de Moskee gaan, veroorzaken geen last. Die opgeschoten jongens waar we last van hebben zien we nooit in de moskee. Wij hebben geen Moslim probleem, maar een probleem met Marokkaanse jongens van tussen de 14 en 20, en niet met allemaal. Kijk, als je het zo benoemd, ziet het er veel minder erg uit. Er moet zeker wat aan gebeuren, maar daar horen we Wilders niet over. Wel over hoofddoekjes, maar juist van hoofddoekjes hebben we nooit last. Een vrouw met een hoofddoekje zal nooit een ander lastig vallen. Wilders legt de focus volkomen verkeerd, dat komt omdat hij Moslims haat. Hij wil geen probleem oplossen, hij wil alleen maar haten. Ik denk dat zijn aanhang daar de buik een beetje van vol heeft. Ik denk dat het afgelopen is met Wilders. Peilingen zeggen niets, dat blijkt elke verkiezingen opnieuw.

rbakels
rbakels11 jan. 2013 - 16:14

Het moet langzamerhand toch zelfs de domste PVV-stemmer duidelijk zijn dat Wilders wel een hoop kabaal maakt, maar nooit constructief bijdraagt aan oplossingen. Omdat zijn voedingsbodem ontevredenheid is. Oplossingen nemen ontevredenheid weg. Zo helpen al die protesten tegen immigratie verdomd weinig, eenvoudigweg omdat er nauwelijks meer nieuwe Marokkanen immigreren, en dan nog voornamelijk voor gezinshereniging. Ik hoop wel dat de regeringspartijen een goede communicatie-adviseur aantrekken die ze vertelt hoe je PVV-stemmers toespreekt. Gelukkig is de trend voorbij dat "normale" politieke partijen "Wilders bij de Wijn" te doen, en begrip tonen voor vreemdelingenhaat en Euroscepsis. Tegenwoordig vertelt met Het Eerlijke verhaal. Dat alle gedoe met Marokkanen niets met de islam te maken heeft blijkt overduidelijk uit het feit dat we lang niet zo veel horen over criminele Turken. Soms denk ik wel eens dat de Media, Newsweek incluis, het betreuren dat Wilders op z'n retour is, want de media hebben veel geprofiteerd van deze man. Als er maar stennis is!

Bernie2
Bernie211 jan. 2013 - 16:14

Het zegt van alles over Wilders, zijn vuige gedachtegoed en laakbare methodes om die zooi aan de man de brengen. Maar het zegt nog veel meer over volksstammen niet al te slimme medelanders die bereid zijn Wilders' hapklare politiek junkfood kritiekloos te vreten. Die op hem te stemmen om zo opnieuw een populist met fascistoïde ideeën (ditmaal geen joden maar moslims) en methodes aan de macht te helpen. De duivel beware ons...

meijerlahn
meijerlahn11 jan. 2013 - 16:14

Kreun..... Nee hè, toch niet alles weer opnieuw? Schreeuwen, schelden, mensen uitsluiten, discrimineren, kleineren, onredelijkheid als zijnde de waarheid blèren, beschuldigen, de rechtsstaat geweld aandoen . Kortom opnieuw dom, gevaarlijk en infantiel gedrag in Den Haag van de PVV met aan het hoofd een haatzaaidende fascistoïde megalomane narcist.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch11 jan. 2013 - 16:14

Behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Over 4 jaar zullen we weten waar wilders staat.

Monique Sparla
Monique Sparla11 jan. 2013 - 16:14

Ik ga ervan uit dat iedereen wel in de gate heeft dat mensen op verschillende manieren op dit moment tegen elkaar opgejut worden. De Paus met zijn homofobie, Ultra rechts tegen alles wat anders dan lokaal "normaal" is, Jongeren tegen ouderen, de islam tegen katholieken, christenen ect..... En uiteindelijk is het toch de inrichting van het publieke domein dat zijn rafels laat zien... Want deze symptomen geven enkel aan dat zoals we het tot nu toe samen gedaan hebben, het blijkbaar niet meer werkt. Hopelijk realiseert iedereen inclusief Meneer Wilders zich dat .... als niet dan hebben we namelijk allemaal een groter probleem in de toekomst. Want er wordt namelijk op deze wijze op geen enkele wijze geïnvesteerd in die toekomst.

bob b.
bob b.11 jan. 2013 - 16:14

Ik las vandaag in een interview met Sam Mendes, de regiseur van Skyfall, de laatste Bondfilm, dat hij toen hij een foto van Wilders zag, wist hoe zijn schurk eruit moest zien. De opzettelijk amateuristische manier waarop het haar geblondeerd en achterovergekamd was, moest benadrukken hoe onbetrouwbaar hij was. Zo zie je maar weer hoe inspirerend Wilders is. Maar goed dat wisten we al van Breivik.

Lejoo
Lejoo11 jan. 2013 - 16:14

Waarom zwijgt Geert? Wanneer de Paus zich uitspreekt tegen het homohuwelijk. Wanneer de straten van Parijs zich vullen met anti- homohuwelijk demonstranten. Overwegend Katholieken en extreem-rechtse protestanten en enkele moslimgroeperingen. Geert, doe iets!

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

Nederland heeft een Wildersprobleem

1 Reactie
Zjenny
Zjenny11 jan. 2013 - 16:14

wilders heeft een nederlandprobleem.

JoopSchouten
JoopSchouten11 jan. 2013 - 16:14

Als de media voorvallen opblazen zou dit zomaar weer mogelijk kunnen zijn. Een hoop Nederlanders zijn nu eenmaal onderbuikerig dom en beïnvloedbaar.

2 Reacties
Nico de Mus
Nico de Mus11 jan. 2013 - 16:14

Elke partij beinvloed zijn kiezers anders kregen ze geen stemmen om in het pluche te blijven zitten.

field17
field1711 jan. 2013 - 16:14

Als je je eigen land gewoon terug wilt, en onuitgenodigde gasten die zich misdragen gewoon hun gang moet laten gaan, vind je het gek dat je dan naar je onderbuik luistert? Wie is er hier nou dom? Ik of jullie dhimmi's.... ?

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

Nee hoor Marc we hebben geen Wilders probleem. We hebben een Marokkanen probleem.

1 Reactie
Le Chat Botté
Le Chat Botté11 jan. 2013 - 16:14

Ik heb vooral last van Lonsdale jongeren en keetzuipers. En van carbiedhufters. En van reclame. En van telefonische verkoopterreur. En van bumperklevers in hun rijdende hartaanvallen. Van haatpredikers. Van intriganten. Van vijandbeelden. Van domheid. Van hufterigheid. Van kerels die over wijven, voetbal en auto's praten. Van werkgevers die willen dat ik HARD werk. Van vrouwen die over haarproducten en boobjobs praten. Van zeikers en zeurpieten. Van zatlappen met een minderwaardigheidscomplex. Van haatpredikers. Van multinationals. Van achterbakse bestuurders. Van de eikels die denken dat de wereld te regelen valt op grond van de idee van schuld en boete. Van volslagen idioten die denken dat er goede en slechte mensen zijn. Van het Vaticaan in de VN. Van de oorlog in Iraq. Van het feit dat er elke dag kinderen sterven van de honger terwijl er vijf keer meer voedsel beschikbaar is dan nodig is om de wereldbevolking te voeden. Van de onderdrukking van het Tibetaanse volk. Van het Indiase kastensysteem. Van te veel Madam Jeanette pepers. Van de Codex Alimentarius. Van martelingen. Van kinderarbeid. Van technische voedingsstoffen. Van de belachelijk hoge ziektekosten. Van concurrentie. Van geldhongerige wolven. Van gelovigen met zendingsdrang. Van onbeschofte figuren. Van oppervlakkige mensen. Van riooljournalistiek. Van onbenullen die het woord mening misbruiken om hun volslagen stompzinnigheid in te verbergen. Van reaguurders op sociale netwerken die betaald worden om te desinformeren. Van wantrouwen. Van arrogantie. Van agressie. Van vergeetachtigheid. Van bedplassen. Van griep en verkoudheid. Van burn-out. Van blaren. Van Wratten. Van treinuitval. Van files. Van hitte en van kou. Maar nooit, nooit, NOOIT heb ik last gehad van Marokkanen. Niet in Nederland. Niet in Marokko. Nergens. Nou ja, misschien van mijn Marokkaanse huisbaas van mijn studentenkamer. De man was wel heel erg precies als het ging om het schoonhouden van de keet, maar de huur was alleszins redelijk en dat is veel waard als je weinig te makken hebt. En verder helemaal niemand die ik ken heeft OOIT problemen met Marokkanen gehad en ik heb ongelofelijk veel vrienden, familie, kennissen en collegae door heel Nederland en wereldwijd. Dus wie zijn in naam van alles wat goed en fijn en mooi is die 'we' waar jij het steeds over hebt?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods11 jan. 2013 - 16:14

++ Volgens het blad leiden voorvallen met Marokkanen en moslims in de samenleving weer tot anti-immigrantensentiment ++ >> Hoe anti-Wilders ik ook ben, daar heeft het blad gelijk. Ik pleit dan ook tegelijkertijd, en al enige tijd, voor de mogelijkheid voor rechters om ouders van recidiverende, thuiswonende kinderen te beboeten. Want het begint allemaal voor het grootste deel met een (gebrek aan) opvoeding.

1 Reactie
Zjenny
Zjenny11 jan. 2013 - 16:14

Herinner jij je nog je pubertijd en hoe goed je toen kon veinzen en liegen? Hoe je op zoek was naar waar je bij hoorde en hoe je te gedragen en een houding te vinden? Ouders hebbben vaak geen idee wat hun goed opgevoede kinderen buitenshuis allemaal flikken. Dat hoort bij puberen. Pubers zijn op zoek naar hun eigen identiteit en daar worden ouders van uitgesloten. Nu wil jij ouders van goed opgevoede kinderen die buitenshuis amok maken op laten draaien voor de tekortkomingen van de samenleving die pubers niet kan opvangen en opnemen. De jeugdhuizen en het jeugdwerk zijn allemaal wegbezuinigd in de jaren 80 onder Lubbers, ja diezelfde die de pensioenpotten roofde.

denmol
denmol11 jan. 2013 - 16:14

Nederland is al eeuwen lang een racistisch land en Wilders heeft alleen de juiste toon weten aan te slaan waarop zijn volgers als hondjes van Pavlov met het denkbeeldige kwijl op hun bek op reageren.

1 Reactie
Nico de Mus
Nico de Mus11 jan. 2013 - 16:14

"Nederland is al eeuwen lang een racistisch land" Waar haal jij die wijsheid vandaan? Als dat echt zo was dan was het land niet vol gelopen met "niet blanken" kansarmen en goudzoekers.

denmol
denmol11 jan. 2013 - 16:14

Wat een walgelijke man die Wilders, geef mij maar van Gogh.

3 Reacties
lembeck
lembeck11 jan. 2013 - 16:14

Theo van Gogh had tenminste inhoud. Wilders is een hol vat en holle vaten klinken het hardst.

EricDonkaew
EricDonkaew11 jan. 2013 - 16:14

Welke Van Gogh?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods11 jan. 2013 - 16:14

++ geef mij maar van Gogh ++ >> Theo? Die zat helemaal op de lijn van Fortuyn en Wilders, dus ik begrijp dat niet.

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer11 jan. 2013 - 16:14

"Met zoveel woorden noemen ze dus de Nederlandse kiezer achterlijk... " Voor dat bepaalde deel hebben ze daar natuurlijk ook gelijk in.

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger11 jan. 2013 - 16:14

***Europa en de multiculturele samenleving zijn een feit*** Alleen helaas op papier, een "vaak" verziekend onderdeel van culturen (het geloof) botst nog wel eens. Evenals van 1 Europa (als u dat met "Europa" bedoeld) bestaat ook helaas alleen op papier. Ach dat weet u natuurlijk allang. ***en de islam is tegenwoordig gewoon onderdeel van Europa.*** De islam is ALLEEN onderdeel van moslims, net zoals het christendom ALLEEN onderdeel is van Christenen. Staat verder los van (1) Europa. Veel religieus gelovigen denken daar anders over. Ach dat weet u natuurlijk allang. ***Verder hebben alle Europese landen redelijk strenge immigratie- en asielregels. Op het gebied van immigratie valt er dus weinig te halen voor de PVV.*** Dat ligt er maar helemaal aan. Als Europa werkelijk zo democratisch is als "1" Europa zegt te zijn...dan kan de PVV nog wel eens een hele vervelende partij worden. Maar ja, "1" Europa is helemaal niet democratisch. Ach dat weet u natuurlijk allang. ***De PVV zal meer moeten bieden, maar ik betwijfel of dat lukt. En de strijd tegen de islam leidt hooguit tot een verhit debat, maar de islam zal natuurlijk nooit verboden worden in een vrij land als Nederland.*** Nee, een verbod zit er niet in, althans zolang "onze" grondwet niet zal worden aangepast. Het bekende artikel 6 (Europa Artikel 9). Ach dat weet u natuurlijk allang.

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

Slechts gedachtengoed waar Wilders/PVV voor staat is voor mij interessant en bepalend en niet het poppetje. Ik hoop slechts dat Wilders cs. nu serieus politiek gaan bedrijven, want een sterker nationaal zelfbewustzijn is goed voor land, volk en cultuur.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger11 jan. 2013 - 16:14

Maar wat als het gedachtengoed nu alleen Wilders is...het poppetje,want van een partij(politiek) is ten slotte geen sprake.

msj_meijerink
msj_meijerink11 jan. 2013 - 16:14

Het is zeker komkommertijd bij dat blad, dus werd een oud stokpaardje bereden. Gelukkig leest haast niemand in ons land dit blad, dus waait het allemaal snel over. Trouwens, laat Blonde Geert tussen de verkiezingen maar flink scoren, want dan blijkt de keuze in het stemhokje uiteindelijk reuze mee te vallen.

1 Reactie
FransAkkermans1947
FransAkkermans194711 jan. 2013 - 16:14

"Gelukkig leest haast niemand in ons land dit blad, dus waait het allemaal snel over." U neemt het joop.nl kwalijk dat ze dit publiceren?

bob b.
bob b.11 jan. 2013 - 16:14

'...voorvallen met Marokkanen en moslims...' Welke voorvallen?

1 Reactie
TheRealHandyman
TheRealHandyman11 jan. 2013 - 16:14

Oogjes toe en snaveltjes dicht, slaap lekker. Geen nieuws of kranten bekeken de afgelopen descennia?

JanVG2
JanVG211 jan. 2013 - 16:14

Sorry, maar daarvoor had je de Economist niet nodig. Direct na de verkiezingen zag je de PVV alweer winnen in de peilingen. Bovendien is er in Nederland niet zoveel veranderd dat de hoeveelheid potentiele PVV-kiezers dramatisch verminderd zou zijn. Het was een beetje onrealistisch wensdenken na een onverwacht `slecht' (NB: 15 zetels!!) resultaat dat dat voorgoed zo zou blijven. Het verlies was voor een groot deel ook nog te wijten aan de tweestrijd tussen VVD en PvdA - potentiele PVV-ers wilden niet dat de PvdA de grootste werd (zoals ook de vdA verschillende linkse partijen half of meer heeft leeggezogen met `hetzelfde' argument - geen grotere VVD). Of je het leuk vindt of niet, maar er zit al langere tijd spanning en angst in de maatschappij. Daar is tot nu toe nog niet serieus werk van gemaakt - ergo partijen als de PVV en de SP blijven substantieel groot. Wellicht kan er nog een keer zo'n Samsom-Rutte-strijd gecreeerd worden om `kleiner' te maken, maar dat is eigenlijk cosmetisch totdat men de rust in de maatschappij op sociaal-economisch en cultureel vlak heeft teruggebracht / heeft laten terugkeren. Daar gaat nog wel minstens een verkiezing of twee overheen!!

1 Reactie
michaelmokum020ams
michaelmokum020ams11 jan. 2013 - 16:14

U schrijft o.a.: Of je het leuk vindt of niet, maar er zit al langere tijd spanning en angst in de maatschappij. Wat ik zo jammer vind is dat de PVV deze *spanning en angst* uitgemolken heeft en juist groter maken dat het in het realiteit is, puur om (tijdelijk) naar het centrum van de macht te komen in november 2010 tot en met maart 2012 als gedoogpartner van het kabinet Rutte-Verhagen. If you were to ask me, het is 100% oerHollands politiek opportunisme in een notendop. Trouwens wonen wij in een democratische rechtsstaat. Stel dat op een dag de PVV echt 40 zetels gaat halen en in de regering komt. Stel dat Geert Wilders op een dag onze MP zou worden. In dat gevel, moeten de PVV en Geert Wilders onze 1 miljoen medelanders met een islamistische achtergrond ook gelijk behandelen als de andere 16 miljoen Nederlanders met nonislamistische achtergond. Dat staat namelijk in onze grondswet.

Bietuhzooik
Bietuhzooik11 jan. 2013 - 16:14

Het opnemen voor mensen met een andere huidskleur is bijvoorbaat al racistisch. Het bevorderen van gelijkheid niet. Het tegen de Islam zijn, zegt helemaal niets over de rassenhaat. Nou eigenlijk wel een beetje, omdat in de Islam veel rassenhaat voorkomt. Daarnaast is de Islam anti-multicultureel (meer dan 10 soera's die het verbieden om vriendschappelijke banden aan te gaan of te onderhouden met mensen die geen moslim zijn). Maar moslims zijn niet blank én daarom zielig volgens Joop. Het is dat ingebakken Übermensch gevoel van de VARA dat alles wat niet blank is, hulpeloos is en zelf niets voorelkaar kan krijgen. Afrika is een rijker continent dan Europa. Waarschijnlijk kunnen ze niets. Moslims vinden het nodig om er untermensch regels op na te houden. Dhimmi regels. Zolang blanken die in democratie geloven het voor het zeggen hebben, gaan we akkoord met nazisme. Importeren we Islam, omdat de Afrikaantjes zo zielig en hulpeloos zijn. Geloof - aktie - resultaat. Moslims vinden het een straf om in een land te wonen waar zij het resultaat ondervinden van hun eigen geloofsovertuiging. Ze rennen er zelfs voor hier naar toe. Waarom? Demografie en democratie gaan hand in hand.

2 Reacties
Lejoo
Lejoo11 jan. 2013 - 16:14

Het opnemen voor mensen met een andere huidskleur ontmaskert racisten. Racisten die vinden, dat je het alleen moet opnemen met dezelfde mensen huidskleur. Wat is er mis met mensen die het opnemen voor mensen in een moeilijke situatie ongeacht hun huidskleur. Zonder ideologisch te kletsen over een achterlijke - en superieure cultuur? Gewoon menselijk helpen voorbij de huidskleur.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman11 jan. 2013 - 16:14

Als je iets over racisme wilt zeggen is het wel zo handig om eerst eens op te zoeken wat dat eigenlijk betekent. Jouw school heeft daarin tekort geschoten, of je hebt niet opgelet toen het werd behandeld. Of je hebt het nog niet gehad.

michaelmokum020ams
michaelmokum020ams11 jan. 2013 - 16:14

Beste Epke Flepke, goedeavond. Wat een heleboel blijkbaar en kennelijk pro-PVV propaganda gekleurd als nep-filiosofie heeft u geschreven gisteravond zeg volgens mijn vrijheid van meningsuiting tenminste. Bent u toevallig PVV-strateeg Martin Bosma of PVV First Lady Fleur Agema in vermomming? U onderschat notabene de intelligentie van de meerderheid van alle 17 miljoen Nederlanders. U schrijft o.a. hierboven: **Ze rennen er zelfs voor hier naar toe** U vergeet zoals de meerderheid van PVV aanhangers in heel Nederland een klein stukje maar heel belangrijke deel van onze vaderlands geschiedenis: Oorspronkelijk zijn Marokkanen en Turken (net zoals die Turken in Duitsland, Oostenrijk enz. of de Italianen in België b.v.) zijn uitgenodigd om naar Nederland (of naar Duitsland, Oostenrijk en België b.v. te gaan) te komen om te werken als gastarbeiders omdat wij hen toen nodig hadden als arbeiders in onze fabrieken, havens enz.. Als samenvatting, we hebben onze welvaart die wij hebben vandaag ook te danken aan de ouders en grootouders van alle Nederlanders van Turkse en Marokkaanse afkomst.

1 Reactie
Voice
Voice11 jan. 2013 - 16:14

Een correctie hier op: Door een DEEL van NL, want een groot deel van NL wilde dit NIET!!! Dat is hetzelfde als dat u zou zeggen nu, dat NL, voor een kabinet Rutte 1 was. Ik denk, dat er een hoop mensen zowel hier als in den landen, het hier niet mee eens zouden zijn. Zo is het ook met de gastarbeiders, een heel groot gedeelte van het volk was en is het daar niet mee eens of mee eens geweest. Maar in een democratie, geldt een meerderheid, als die er is. Verder, heeft nu, een heeeeeellllll groot gedeelte van de mensen, niet gestemd voor die mensen en dat zijn de mensen, die na die beslissende stemming destijds, stem recht hebben gekregen. U kunt niet generaliseren, dat 'wij' de gastarbeiders hier wilden hebben, omdat er geen wij bestaat. Dan zou volgens uw redenering u gekozen hebben voor Wilders in een gedoogregering, omdat ie er was. Ik ben het niet met u eens.

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
BasVV
BasVV11 jan. 2013 - 16:14

De PVV is juist weer in opkomst.

juliusvold
juliusvold11 jan. 2013 - 16:14

Zou inderdaad kunnen. Het electoraat heeft blijkbaar nog steeds grote onvrede met de islam en met name de problematiek m.b.t. marokkanen (tot mijn verbazing heb je nog steeds mensen hier die dit ontkennen). Maar toch is de politieke macht van Wilders uitgespeeld. Niemand wil meer met hem samenwerken. Hij zorgt er alleen wél voor dat de andere partijen naar rechts opschuiven.

1 Reactie
denmol
denmol11 jan. 2013 - 16:14

"Het electoraat heeft blijkbaar nog steeds grote onvrede met de islam en met name de problematiek m.b.t. marokkanen (tot mijn verbazing heb je nog steeds mensen hier die dit ontkennen)." Problemen met criminele jongens van Marokkaanse afkomst is nog geen islamprobleem en ook geen probleem voor Marokkanen als zodanig maar is een probleem van maatschappelijke aard die ons allen als inwoners aangaat. Ik ontken niet dat er forse maatschappelijke problemen zijn met criminele jongens van Marokkaanse afkomst maar weiger er in mee te gaan dat, zoals sommige woordvoerders van domrechts beweren, crimineel gedrag cultureel en religieus bepaald is want als je die mening toegedaan bent dan is de stap naar roepen dat het de schuld van de islam is, wat gewoon niet klopt, snel gezet.

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

@ Wim van Delft, za 12 januari 2013 18:12 Ik reageerde op onze vriend Erwin Lamme, maar vergat zijn gedeelte weg te halen. :-) Hier nogmaals mijn reactie.. PVV staat voor gedachtengoed met een enorme potentie. Feit is ook dat Wilders als partijleide in 2012 tweemaal opzichtig gefaald heeft. gefaalkd heeft. Als Wilders/PVV serieus politiek gaat bedrijven, dan krijgt de partij in Nederland enorme aanhang, waar ook andere partijen niet omheen kunnen. Wachten dus totdat de partij volwassen is.. SP is PvdA light. Op de vage en softe wijze zoals Roemer/SP in 2012 politiek voerde voegt SP niets toe aan politieke landschap en kan de partij beter fuseren met PvdA.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods11 jan. 2013 - 16:14

++ Wim van Delft, za 12 januari 2013 19:27 ++ >> Blijft zeer irritant, dat je telkens bovenaan reageert. Ik heb je al enkele keren in de draad zien reageren, gewoon onder het bericht waar je op reageert. Dus je computer/browser heeft er geen principieel probleem mee. Waarom blijf je het dan toch doen? Wel is het zo dat als je op een tweede bericht wilt reageren, je eerst naar een andere pagina moet surfen, moet terugkeren naar de bewuste Joop-pagina, om dan vervolgens op de juiste link te klikken. Dat weg- en terugsurfen gaat heel makkelijk met de Back en Forward knoppen. Probeer het eens en mocht het niet werken, vraag dan hulp aan de Joop-techneuten.

JandeBoer2
JandeBoer211 jan. 2013 - 16:14

Wilders komen en Wilders gaan, maar onze Islam blijft altijd bestaan. Gelukkig maar.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods11 jan. 2013 - 16:14

++ maar onze Islam blijft altijd bestaan. Gelukkig maar. ++ >> Dat vind ik nou weer het andere uiterste. De islam komt in een aantal gradaties, maar de conservatieve mag morgen verdwijnen van mij. Net zoals het conservatieve jodendom, christendom en hindoeïsme (zie het verkrachtingsverhaal in India). Om over orthodoxe vormen maar te zwijgen. En de Taliban is niet meer dan een club gruwelijke barbaren. Het punt waarom ik nog steeds anti-Wilders ben, is dat we zelf de Marokkanen en Turken naar Nederland hebben gehaald, omdat we meenden dat Nederland daar beter van zou worden. Toen waren die mensen ook al islamitisch. En dan moet je niet zeuren, maar een flink vent zijn, de erfenis accepteren en er het beste van maken. Met 'het beste' bedoel ik ook dat je de jeugdcriminaliteit aanpakt -- wat je volgens mij moet doen met een cumulatief strafsysteem (maximumstraffen worden hoger naarmate je strafblad langer is), een voldoende hoge pakkans, en boetes voor ouders van thuiswonende recidiverende kinderen als ze niet willen actief meewerken aan opvoedkundige interventie.

opmerker
opmerker11 jan. 2013 - 16:14

Dom verhaal van de economist. Misschien om de aandacht voor de economische puinzooi af te leiden.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa11 jan. 2013 - 16:14

Het verhaal van de Economist helpt Europa uit de brand van de economie te halen!!

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

Nederland heeft een Wildersprobleem

1 Reactie
Zjenny
Zjenny11 jan. 2013 - 16:14

wilders heeft een nederlandprobleem.

JoopSchouten
JoopSchouten11 jan. 2013 - 16:14

Als de media voorvallen opblazen zou dit zomaar weer mogelijk kunnen zijn. Een hoop Nederlanders zijn nu eenmaal onderbuikerig dom en beïnvloedbaar.

2 Reacties
Nico de Mus
Nico de Mus11 jan. 2013 - 16:14

Elke partij beinvloed zijn kiezers anders kregen ze geen stemmen om in het pluche te blijven zitten.

field17
field1711 jan. 2013 - 16:14

Als je je eigen land gewoon terug wilt, en onuitgenodigde gasten die zich misdragen gewoon hun gang moet laten gaan, vind je het gek dat je dan naar je onderbuik luistert? Wie is er hier nou dom? Ik of jullie dhimmi's.... ?

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

Nee hoor Marc we hebben geen Wilders probleem. We hebben een Marokkanen probleem.

1 Reactie
Le Chat Botté
Le Chat Botté11 jan. 2013 - 16:14

Ik heb vooral last van Lonsdale jongeren en keetzuipers. En van carbiedhufters. En van reclame. En van telefonische verkoopterreur. En van bumperklevers in hun rijdende hartaanvallen. Van haatpredikers. Van intriganten. Van vijandbeelden. Van domheid. Van hufterigheid. Van kerels die over wijven, voetbal en auto's praten. Van werkgevers die willen dat ik HARD werk. Van vrouwen die over haarproducten en boobjobs praten. Van zeikers en zeurpieten. Van zatlappen met een minderwaardigheidscomplex. Van haatpredikers. Van multinationals. Van achterbakse bestuurders. Van de eikels die denken dat de wereld te regelen valt op grond van de idee van schuld en boete. Van volslagen idioten die denken dat er goede en slechte mensen zijn. Van het Vaticaan in de VN. Van de oorlog in Iraq. Van het feit dat er elke dag kinderen sterven van de honger terwijl er vijf keer meer voedsel beschikbaar is dan nodig is om de wereldbevolking te voeden. Van de onderdrukking van het Tibetaanse volk. Van het Indiase kastensysteem. Van te veel Madam Jeanette pepers. Van de Codex Alimentarius. Van martelingen. Van kinderarbeid. Van technische voedingsstoffen. Van de belachelijk hoge ziektekosten. Van concurrentie. Van geldhongerige wolven. Van gelovigen met zendingsdrang. Van onbeschofte figuren. Van oppervlakkige mensen. Van riooljournalistiek. Van onbenullen die het woord mening misbruiken om hun volslagen stompzinnigheid in te verbergen. Van reaguurders op sociale netwerken die betaald worden om te desinformeren. Van wantrouwen. Van arrogantie. Van agressie. Van vergeetachtigheid. Van bedplassen. Van griep en verkoudheid. Van burn-out. Van blaren. Van Wratten. Van treinuitval. Van files. Van hitte en van kou. Maar nooit, nooit, NOOIT heb ik last gehad van Marokkanen. Niet in Nederland. Niet in Marokko. Nergens. Nou ja, misschien van mijn Marokkaanse huisbaas van mijn studentenkamer. De man was wel heel erg precies als het ging om het schoonhouden van de keet, maar de huur was alleszins redelijk en dat is veel waard als je weinig te makken hebt. En verder helemaal niemand die ik ken heeft OOIT problemen met Marokkanen gehad en ik heb ongelofelijk veel vrienden, familie, kennissen en collegae door heel Nederland en wereldwijd. Dus wie zijn in naam van alles wat goed en fijn en mooi is die 'we' waar jij het steeds over hebt?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods11 jan. 2013 - 16:14

++ Volgens het blad leiden voorvallen met Marokkanen en moslims in de samenleving weer tot anti-immigrantensentiment ++ >> Hoe anti-Wilders ik ook ben, daar heeft het blad gelijk. Ik pleit dan ook tegelijkertijd, en al enige tijd, voor de mogelijkheid voor rechters om ouders van recidiverende, thuiswonende kinderen te beboeten. Want het begint allemaal voor het grootste deel met een (gebrek aan) opvoeding.

1 Reactie
Zjenny
Zjenny11 jan. 2013 - 16:14

Herinner jij je nog je pubertijd en hoe goed je toen kon veinzen en liegen? Hoe je op zoek was naar waar je bij hoorde en hoe je te gedragen en een houding te vinden? Ouders hebbben vaak geen idee wat hun goed opgevoede kinderen buitenshuis allemaal flikken. Dat hoort bij puberen. Pubers zijn op zoek naar hun eigen identiteit en daar worden ouders van uitgesloten. Nu wil jij ouders van goed opgevoede kinderen die buitenshuis amok maken op laten draaien voor de tekortkomingen van de samenleving die pubers niet kan opvangen en opnemen. De jeugdhuizen en het jeugdwerk zijn allemaal wegbezuinigd in de jaren 80 onder Lubbers, ja diezelfde die de pensioenpotten roofde.

denmol
denmol11 jan. 2013 - 16:14

Nederland is al eeuwen lang een racistisch land en Wilders heeft alleen de juiste toon weten aan te slaan waarop zijn volgers als hondjes van Pavlov met het denkbeeldige kwijl op hun bek op reageren.

1 Reactie
Nico de Mus
Nico de Mus11 jan. 2013 - 16:14

"Nederland is al eeuwen lang een racistisch land" Waar haal jij die wijsheid vandaan? Als dat echt zo was dan was het land niet vol gelopen met "niet blanken" kansarmen en goudzoekers.

denmol
denmol11 jan. 2013 - 16:14

Wat een walgelijke man die Wilders, geef mij maar van Gogh.

3 Reacties
lembeck
lembeck11 jan. 2013 - 16:14

Theo van Gogh had tenminste inhoud. Wilders is een hol vat en holle vaten klinken het hardst.

EricDonkaew
EricDonkaew11 jan. 2013 - 16:14

Welke Van Gogh?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods11 jan. 2013 - 16:14

++ geef mij maar van Gogh ++ >> Theo? Die zat helemaal op de lijn van Fortuyn en Wilders, dus ik begrijp dat niet.

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer11 jan. 2013 - 16:14

"Met zoveel woorden noemen ze dus de Nederlandse kiezer achterlijk... " Voor dat bepaalde deel hebben ze daar natuurlijk ook gelijk in.

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger11 jan. 2013 - 16:14

***Europa en de multiculturele samenleving zijn een feit*** Alleen helaas op papier, een "vaak" verziekend onderdeel van culturen (het geloof) botst nog wel eens. Evenals van 1 Europa (als u dat met "Europa" bedoeld) bestaat ook helaas alleen op papier. Ach dat weet u natuurlijk allang. ***en de islam is tegenwoordig gewoon onderdeel van Europa.*** De islam is ALLEEN onderdeel van moslims, net zoals het christendom ALLEEN onderdeel is van Christenen. Staat verder los van (1) Europa. Veel religieus gelovigen denken daar anders over. Ach dat weet u natuurlijk allang. ***Verder hebben alle Europese landen redelijk strenge immigratie- en asielregels. Op het gebied van immigratie valt er dus weinig te halen voor de PVV.*** Dat ligt er maar helemaal aan. Als Europa werkelijk zo democratisch is als "1" Europa zegt te zijn...dan kan de PVV nog wel eens een hele vervelende partij worden. Maar ja, "1" Europa is helemaal niet democratisch. Ach dat weet u natuurlijk allang. ***De PVV zal meer moeten bieden, maar ik betwijfel of dat lukt. En de strijd tegen de islam leidt hooguit tot een verhit debat, maar de islam zal natuurlijk nooit verboden worden in een vrij land als Nederland.*** Nee, een verbod zit er niet in, althans zolang "onze" grondwet niet zal worden aangepast. Het bekende artikel 6 (Europa Artikel 9). Ach dat weet u natuurlijk allang.

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

Slechts gedachtengoed waar Wilders/PVV voor staat is voor mij interessant en bepalend en niet het poppetje. Ik hoop slechts dat Wilders cs. nu serieus politiek gaan bedrijven, want een sterker nationaal zelfbewustzijn is goed voor land, volk en cultuur.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger11 jan. 2013 - 16:14

Maar wat als het gedachtengoed nu alleen Wilders is...het poppetje,want van een partij(politiek) is ten slotte geen sprake.

msj_meijerink
msj_meijerink11 jan. 2013 - 16:14

Het is zeker komkommertijd bij dat blad, dus werd een oud stokpaardje bereden. Gelukkig leest haast niemand in ons land dit blad, dus waait het allemaal snel over. Trouwens, laat Blonde Geert tussen de verkiezingen maar flink scoren, want dan blijkt de keuze in het stemhokje uiteindelijk reuze mee te vallen.

1 Reactie
FransAkkermans1947
FransAkkermans194711 jan. 2013 - 16:14

"Gelukkig leest haast niemand in ons land dit blad, dus waait het allemaal snel over." U neemt het joop.nl kwalijk dat ze dit publiceren?

bob b.
bob b.11 jan. 2013 - 16:14

'...voorvallen met Marokkanen en moslims...' Welke voorvallen?

1 Reactie
TheRealHandyman
TheRealHandyman11 jan. 2013 - 16:14

Oogjes toe en snaveltjes dicht, slaap lekker. Geen nieuws of kranten bekeken de afgelopen descennia?

JanVG2
JanVG211 jan. 2013 - 16:14

Sorry, maar daarvoor had je de Economist niet nodig. Direct na de verkiezingen zag je de PVV alweer winnen in de peilingen. Bovendien is er in Nederland niet zoveel veranderd dat de hoeveelheid potentiele PVV-kiezers dramatisch verminderd zou zijn. Het was een beetje onrealistisch wensdenken na een onverwacht `slecht' (NB: 15 zetels!!) resultaat dat dat voorgoed zo zou blijven. Het verlies was voor een groot deel ook nog te wijten aan de tweestrijd tussen VVD en PvdA - potentiele PVV-ers wilden niet dat de PvdA de grootste werd (zoals ook de vdA verschillende linkse partijen half of meer heeft leeggezogen met `hetzelfde' argument - geen grotere VVD). Of je het leuk vindt of niet, maar er zit al langere tijd spanning en angst in de maatschappij. Daar is tot nu toe nog niet serieus werk van gemaakt - ergo partijen als de PVV en de SP blijven substantieel groot. Wellicht kan er nog een keer zo'n Samsom-Rutte-strijd gecreeerd worden om `kleiner' te maken, maar dat is eigenlijk cosmetisch totdat men de rust in de maatschappij op sociaal-economisch en cultureel vlak heeft teruggebracht / heeft laten terugkeren. Daar gaat nog wel minstens een verkiezing of twee overheen!!

1 Reactie
michaelmokum020ams
michaelmokum020ams11 jan. 2013 - 16:14

U schrijft o.a.: Of je het leuk vindt of niet, maar er zit al langere tijd spanning en angst in de maatschappij. Wat ik zo jammer vind is dat de PVV deze *spanning en angst* uitgemolken heeft en juist groter maken dat het in het realiteit is, puur om (tijdelijk) naar het centrum van de macht te komen in november 2010 tot en met maart 2012 als gedoogpartner van het kabinet Rutte-Verhagen. If you were to ask me, het is 100% oerHollands politiek opportunisme in een notendop. Trouwens wonen wij in een democratische rechtsstaat. Stel dat op een dag de PVV echt 40 zetels gaat halen en in de regering komt. Stel dat Geert Wilders op een dag onze MP zou worden. In dat gevel, moeten de PVV en Geert Wilders onze 1 miljoen medelanders met een islamistische achtergrond ook gelijk behandelen als de andere 16 miljoen Nederlanders met nonislamistische achtergond. Dat staat namelijk in onze grondswet.

Bietuhzooik
Bietuhzooik11 jan. 2013 - 16:14

Het opnemen voor mensen met een andere huidskleur is bijvoorbaat al racistisch. Het bevorderen van gelijkheid niet. Het tegen de Islam zijn, zegt helemaal niets over de rassenhaat. Nou eigenlijk wel een beetje, omdat in de Islam veel rassenhaat voorkomt. Daarnaast is de Islam anti-multicultureel (meer dan 10 soera's die het verbieden om vriendschappelijke banden aan te gaan of te onderhouden met mensen die geen moslim zijn). Maar moslims zijn niet blank én daarom zielig volgens Joop. Het is dat ingebakken Übermensch gevoel van de VARA dat alles wat niet blank is, hulpeloos is en zelf niets voorelkaar kan krijgen. Afrika is een rijker continent dan Europa. Waarschijnlijk kunnen ze niets. Moslims vinden het nodig om er untermensch regels op na te houden. Dhimmi regels. Zolang blanken die in democratie geloven het voor het zeggen hebben, gaan we akkoord met nazisme. Importeren we Islam, omdat de Afrikaantjes zo zielig en hulpeloos zijn. Geloof - aktie - resultaat. Moslims vinden het een straf om in een land te wonen waar zij het resultaat ondervinden van hun eigen geloofsovertuiging. Ze rennen er zelfs voor hier naar toe. Waarom? Demografie en democratie gaan hand in hand.

2 Reacties
Lejoo
Lejoo11 jan. 2013 - 16:14

Het opnemen voor mensen met een andere huidskleur ontmaskert racisten. Racisten die vinden, dat je het alleen moet opnemen met dezelfde mensen huidskleur. Wat is er mis met mensen die het opnemen voor mensen in een moeilijke situatie ongeacht hun huidskleur. Zonder ideologisch te kletsen over een achterlijke - en superieure cultuur? Gewoon menselijk helpen voorbij de huidskleur.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman11 jan. 2013 - 16:14

Als je iets over racisme wilt zeggen is het wel zo handig om eerst eens op te zoeken wat dat eigenlijk betekent. Jouw school heeft daarin tekort geschoten, of je hebt niet opgelet toen het werd behandeld. Of je hebt het nog niet gehad.

michaelmokum020ams
michaelmokum020ams11 jan. 2013 - 16:14

Beste Epke Flepke, goedeavond. Wat een heleboel blijkbaar en kennelijk pro-PVV propaganda gekleurd als nep-filiosofie heeft u geschreven gisteravond zeg volgens mijn vrijheid van meningsuiting tenminste. Bent u toevallig PVV-strateeg Martin Bosma of PVV First Lady Fleur Agema in vermomming? U onderschat notabene de intelligentie van de meerderheid van alle 17 miljoen Nederlanders. U schrijft o.a. hierboven: **Ze rennen er zelfs voor hier naar toe** U vergeet zoals de meerderheid van PVV aanhangers in heel Nederland een klein stukje maar heel belangrijke deel van onze vaderlands geschiedenis: Oorspronkelijk zijn Marokkanen en Turken (net zoals die Turken in Duitsland, Oostenrijk enz. of de Italianen in België b.v.) zijn uitgenodigd om naar Nederland (of naar Duitsland, Oostenrijk en België b.v. te gaan) te komen om te werken als gastarbeiders omdat wij hen toen nodig hadden als arbeiders in onze fabrieken, havens enz.. Als samenvatting, we hebben onze welvaart die wij hebben vandaag ook te danken aan de ouders en grootouders van alle Nederlanders van Turkse en Marokkaanse afkomst.

1 Reactie
Voice
Voice11 jan. 2013 - 16:14

Een correctie hier op: Door een DEEL van NL, want een groot deel van NL wilde dit NIET!!! Dat is hetzelfde als dat u zou zeggen nu, dat NL, voor een kabinet Rutte 1 was. Ik denk, dat er een hoop mensen zowel hier als in den landen, het hier niet mee eens zouden zijn. Zo is het ook met de gastarbeiders, een heel groot gedeelte van het volk was en is het daar niet mee eens of mee eens geweest. Maar in een democratie, geldt een meerderheid, als die er is. Verder, heeft nu, een heeeeeellllll groot gedeelte van de mensen, niet gestemd voor die mensen en dat zijn de mensen, die na die beslissende stemming destijds, stem recht hebben gekregen. U kunt niet generaliseren, dat 'wij' de gastarbeiders hier wilden hebben, omdat er geen wij bestaat. Dan zou volgens uw redenering u gekozen hebben voor Wilders in een gedoogregering, omdat ie er was. Ik ben het niet met u eens.

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
BasVV
BasVV11 jan. 2013 - 16:14

De PVV is juist weer in opkomst.

juliusvold
juliusvold11 jan. 2013 - 16:14

Zou inderdaad kunnen. Het electoraat heeft blijkbaar nog steeds grote onvrede met de islam en met name de problematiek m.b.t. marokkanen (tot mijn verbazing heb je nog steeds mensen hier die dit ontkennen). Maar toch is de politieke macht van Wilders uitgespeeld. Niemand wil meer met hem samenwerken. Hij zorgt er alleen wél voor dat de andere partijen naar rechts opschuiven.

1 Reactie
denmol
denmol11 jan. 2013 - 16:14

"Het electoraat heeft blijkbaar nog steeds grote onvrede met de islam en met name de problematiek m.b.t. marokkanen (tot mijn verbazing heb je nog steeds mensen hier die dit ontkennen)." Problemen met criminele jongens van Marokkaanse afkomst is nog geen islamprobleem en ook geen probleem voor Marokkanen als zodanig maar is een probleem van maatschappelijke aard die ons allen als inwoners aangaat. Ik ontken niet dat er forse maatschappelijke problemen zijn met criminele jongens van Marokkaanse afkomst maar weiger er in mee te gaan dat, zoals sommige woordvoerders van domrechts beweren, crimineel gedrag cultureel en religieus bepaald is want als je die mening toegedaan bent dan is de stap naar roepen dat het de schuld van de islam is, wat gewoon niet klopt, snel gezet.

[verwijderd]
[verwijderd]11 jan. 2013 - 16:14

@ Wim van Delft, za 12 januari 2013 18:12 Ik reageerde op onze vriend Erwin Lamme, maar vergat zijn gedeelte weg te halen. :-) Hier nogmaals mijn reactie.. PVV staat voor gedachtengoed met een enorme potentie. Feit is ook dat Wilders als partijleide in 2012 tweemaal opzichtig gefaald heeft. gefaalkd heeft. Als Wilders/PVV serieus politiek gaat bedrijven, dan krijgt de partij in Nederland enorme aanhang, waar ook andere partijen niet omheen kunnen. Wachten dus totdat de partij volwassen is.. SP is PvdA light. Op de vage en softe wijze zoals Roemer/SP in 2012 politiek voerde voegt SP niets toe aan politieke landschap en kan de partij beter fuseren met PvdA.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods11 jan. 2013 - 16:14

++ Wim van Delft, za 12 januari 2013 19:27 ++ >> Blijft zeer irritant, dat je telkens bovenaan reageert. Ik heb je al enkele keren in de draad zien reageren, gewoon onder het bericht waar je op reageert. Dus je computer/browser heeft er geen principieel probleem mee. Waarom blijf je het dan toch doen? Wel is het zo dat als je op een tweede bericht wilt reageren, je eerst naar een andere pagina moet surfen, moet terugkeren naar de bewuste Joop-pagina, om dan vervolgens op de juiste link te klikken. Dat weg- en terugsurfen gaat heel makkelijk met de Back en Forward knoppen. Probeer het eens en mocht het niet werken, vraag dan hulp aan de Joop-techneuten.

JandeBoer2
JandeBoer211 jan. 2013 - 16:14

Wilders komen en Wilders gaan, maar onze Islam blijft altijd bestaan. Gelukkig maar.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods11 jan. 2013 - 16:14

++ maar onze Islam blijft altijd bestaan. Gelukkig maar. ++ >> Dat vind ik nou weer het andere uiterste. De islam komt in een aantal gradaties, maar de conservatieve mag morgen verdwijnen van mij. Net zoals het conservatieve jodendom, christendom en hindoeïsme (zie het verkrachtingsverhaal in India). Om over orthodoxe vormen maar te zwijgen. En de Taliban is niet meer dan een club gruwelijke barbaren. Het punt waarom ik nog steeds anti-Wilders ben, is dat we zelf de Marokkanen en Turken naar Nederland hebben gehaald, omdat we meenden dat Nederland daar beter van zou worden. Toen waren die mensen ook al islamitisch. En dan moet je niet zeuren, maar een flink vent zijn, de erfenis accepteren en er het beste van maken. Met 'het beste' bedoel ik ook dat je de jeugdcriminaliteit aanpakt -- wat je volgens mij moet doen met een cumulatief strafsysteem (maximumstraffen worden hoger naarmate je strafblad langer is), een voldoende hoge pakkans, en boetes voor ouders van thuiswonende recidiverende kinderen als ze niet willen actief meewerken aan opvoedkundige interventie.

opmerker
opmerker11 jan. 2013 - 16:14

Dom verhaal van de economist. Misschien om de aandacht voor de economische puinzooi af te leiden.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa11 jan. 2013 - 16:14

Het verhaal van de Economist helpt Europa uit de brand van de economie te halen!!