Joop

Thanksgiving in Amerika

  •  
26-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
online709sm
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

jantje
jantje26 nov. 2020 - 20:02

Bijna goed PVDB, Aangezien Europa niet gelovig genoeg was naar hun smaak ging men het in de “nieuwe wereld” het te opbouwen. De streng Christelijke mensen waren in Nederland, Duitsland en Zwitserland zo erg Christelijk dat ze onverdraagzaam waren. Er kwamen daardoor ook vervolgingen in deze landen waarna ze weg gevlucht zijn naar het nieuwe / andere beloofde land waar ze wel hun strenge leer uit konden oefenen. Eén ervan was Menno de Cock, waarna ook de Mennonieten naar vernoemd zijn.. In mijn dorp is nog een kerkgebouwtje van overgebleven, Het Mennohoes. De streng gereformeerden worden er nog Cockseanen genoemd.

PVDB2
PVDB226 nov. 2020 - 17:14

Leuk gevonden. En ja een aanzienlijk deel van de Amerikaanse bevolking legt de adviezen om niet te reizen, niet met teveel mensen dit oorspronkelijke christelijke feest te vieren. Aangezien Europa niet gelovig genoeg was naar hun smaak ging men het in de "nieuwe wereld" het te opbouwen. Men wilde zich ook niet aanpassen aan de bevolking van Middelburg of Leiden. Het is dankzij de Pilgrims precies 400 jaar geleden dan dit feest ontstaan is. Voornamelijk als dankfeest voor de oogst die dankzijn God weer mogelijk was. Zoals we die hier ook nog steeds kennen. Tegenwoordig al lang niet meer voor alleen christenen. Maar het zou me niet verbazen dat er mensen zijn die ook hier zeggen dat het aan God is of we besmet raken. Of het nu de orthodoxe joden in de VS zijn die gewoon onbeschermd met honderden mensen op elkaar in een synagoge een bruiloft vieren. Of christenen in Urk of de VS.

1 Reactie
PVDB2
PVDB226 nov. 2020 - 17:16

Legt de adviezen naast zich neer.

Karl Proudhon
Karl Proudhon26 nov. 2020 - 16:05

Mijn god, Laat ons land dit vreetfeest straks bespaard blijven, `black friday' is hier ook al na valentine, halloween en de disney kerstgekte. Wat is dat toch, die idiote Nederlandse neiging om commercieel amerikaans `feest' geneuzel over te nemen?

1 Reactie
Thuru
Thuru26 nov. 2020 - 20:08

Ach black friday kan soms intressante kortingen geven, dus ik heb er geen probleem mee. Het is geen feestdag ofzo.

Recht door Zee
Recht door Zee26 nov. 2020 - 13:33

Maar de mensen die anderen de regels opleggen houden zich zelf niet aan de regels en gaan gewoon reizen en Thanksgiving vieren met familie.....