Joop

Thailand verbiedt commercieel draagmoederschap

  •  
20-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gammy_300
Schandalen reden voor wetswijziging
Het Thaise parlement heeft een wet aangenomen die commercieel draagmoederschap voor buitenlandse wensouders verbiedt. Buitenlanders die toch een draagmoeder inhuren kunnen maximaal tien jaar cel krijgen. Ook het optreden als tussenpersoon en reclame maken voor commercieel draagmoederschap is niet langer toegestaan. De indiener van de wet zegt hiermee te willen voorkomen dat Thailand de ‘baarmoeder van de wereld’ wordt.
Onlangs werd ook bekend dat een Japanse man meer dan een dozijn baby’s had gekregen via verschillende draagmoeders.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Rootman
Rootman20 feb. 2015 - 8:08

Laatst een documentaire over deze situatie in India gezien. Het is wel een kans voor de hele familie om hogerop te komen en de kinderen naar school te sturen. Maar dat een kindje dan wordt geweigerd is bij de wilde beesten af. Persoonlijk zou ik deze mooie, sterke vrouwen liever echte moeder maken dan draagmoeder, voor het embryo van zo´n blasé yuppin.

[verwijderd]
[verwijderd]20 feb. 2015 - 8:08

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
nikita72
nikita7220 feb. 2015 - 8:08

Dirk Jan, Ik vrees dat de Thaise overheid niet in staat is de uitwassen te bestrijden, zolang de bedrijfstak blijft bestaan. Dus kiest zij voor het minste kwaad.

Blitskikker
Blitskikker20 feb. 2015 - 8:08

Hoeveel goeden gaan hier lijden onder de kwaden? In plaats van verbieden zou de Thaise overheid dit beter goed kunnen organiseren. Door het te reguleren zouden ze er ook nog leuk wat belasting op kunnen heffen, waarom niet.

1 Reactie
nikita72
nikita7220 feb. 2015 - 8:08

Kikker, Blijkbaar schat de Thaise overheid dat "goed organiseren" makkelijker gezegd dan gedaan is. Wat doe je als de genetische ouders beweren dat het kind niet van hun eicel + zaad gemaakt is? Of gewoon niet op komen dagen na de bevalling? Overigens vind ik de suggestie er belasting over te heffen opmerkelijk. Ik wist niet dat u er voorstander van was dat de overheid geld verdient aan de inspanningen van anderen.

rbakels
rbakels20 feb. 2015 - 8:08

Op het straatarme platteland van Thailand zullen ze naar andere bronnen van inkomsten omzien als commercieel draagmoederschap wordt uitgesloten. Prostitutie bij voorbeeld. Om dezelfde reden moet kinderarbeid daar niet bij voorbaat worden afgewezen.

1 Reactie
Rootman
Rootman20 feb. 2015 - 8:08

´Prostitutie bij voorbeeld. Om dezelfde reden moet kinderarbeid daar niet bij voorbaat worden afgewezen.´ Kinderarbeid is schandalig en moet altijd worden afgewezen. Uitzondering: een BESCHEIDEN! meehelpen op de boerderij of het bedrijfje. NOOIT zoveel dat het scholing in de weg staat. Prostitutie is een volkomen ander verhaal, zolang het zelfstandig besloten is door volwassenen. Meerderjarig en onafhankelijk dus.