Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Thailand maakt korte metten met eilandverwoestende toeristen

  •  
16-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-05-16-om-10.33.19
Thailand bindt de strijd aan met toeristen die massaal de tropische droomeilanden bezoeken en tegelijkertijd de natuur verwoesten. Om daar een einde aan te maken zijn de zuidelijke Similan eilanden in de Andamanse Zee met onmiddelijke ingang verboden terrein voor vakantiegangers. De eilanden blijven tot zeker half oktober gesloten voor het publiek om de natuur de kans te geven te herstellen.
Thanya Netithammakun van het Thaise departement van Nationale Parken, Dieren en Planten liet ook weten dat het eiland Koh Tachai helemaal geen bezoekers meer zal toestaan, omdat de door toeristen aangebrachte vernieling daar inmiddels te groot is. Het eiland wordt dagelijks door zo’n duizend mensen bezocht, terwijl het er niet meer dan zeventig aankan.
‘We hebben reisorganisaties drie maanden geleden op de hoogte gesteld van de sluiting van het eiland,’ zei Thanya, ‘desondanks zijn veertien touroperators gewoon doorgegaan met het aanbieden van reizen naar Koh Tachai.’
De Thaise overheid neemt geen halve maatregelen als het gaat om de bescherming van het eiland: elke reisorganisatie die nu nog tripjes naar de verboden eilanden organiseert verliest zijn licentie en zal worden aangeklaagd.
Bronnen: AD / Straits Times
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.