Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Terugkijken! Rappers Boef, Ronnie Flex en Ali B verdedigen homorechten

  •  
04-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-07-04 om 14.13.17 2
Afgelopen week werd in Duitsland het huwelijk gelegaliseerd voor mensen van hetzelfde geslacht. In RTL Late Night leidde dit tot een fikse discussie. Aan tafel was Anton de Wit van het Katholiek Nieuwsblad, die tegen de legalisering ervan is.
Volgens hem ligt het aan de definitie van een huwelijk. Hij stelt daarin ‘een leuk feestje en een contract’ tegenover hoe hij als gelovige het huwelijk ziet. Namelijk: een juridisch, sociaal en een religieus bouwwerk voor het kind dat daar vaak uit voortkomt. Wanneer je als stel biologisch samen geen kinderen kunt krijgen, zou het huwelijk geen recht moeten hebben om te bestaan.
Ali B. kon zich hier helemaal niet in vinden. Hij vroeg zichzelf af waarom mensen niet gewoon konden leven en laten leven. ‘Dat je het vindt is een ding, maar dat iemand als Merkel gewoon de power heeft om het beleid te maken…’
‘Ik ontzeg niemand zijn bruiloft’ probeerde de Wit nog te nuanceren. Waarop Beau van Erven Dorens hem erop wees dat hij zo het huwelijk tussen twee mensen van gelijke sekse afdeed ‘als een soort champagnefeestje’, terwijl een huwelijk voor de meeste homoseksuele stellen meer betekent dan voor hetero stellen. Volgens De Wit gaat het echter ‘om de kinderen’ waarop Ali B. reageerde:
"Ik kan je nu de krant openslaan en je een heleboel hetero huwelijken laten zien waarin kinderen zijn geboren, die hadden liever Paul de Leeuw als papa gehad."
Ook Boef luistert met verbazing als De Wit het huwelijk alleen tussen man en vrouw wil houden, maar tegelijkertijd zegt dat hij niet oordeelt. ‘Maar dat doe je wel toch? Leef en laat leven, waarom bemoei je je er zo mee?’ Ook Ronnie Flex neemt het op voor holebi’s, en zegt dat De Wit homo’s het huwelijk niet kan ontzeggen en dan vervolgens kan zeggen dat hij niets tegen homo’s heeft. ‘Je ontzegt een groep van mensen een recht, dan ben je gewoon er tegen.’

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

Sgt Pepper3
Sgt Pepper35 jul. 2017 - 5:05

Zeggen dat mensen gewoon hun leven moeten kunnen leven, 'leef en laat leven' is niet opkomen voor homorechten maar zijn juist meer uitspraken dat het je geen reet interesseert wat andere mensen doen, zolang ze je er maar niet mee lastigvallen.

2 Reacties
Paul250371
Paul2503715 jul. 2017 - 12:13

Er staat ook nog bij dat "als je het vindt is 1 ding" (maar waarom kun je niet leven en laten leven, tegen een tegenstander van homohuwelijk). Dat zegt niet dat het je geen reet interesseert, integendeel.

Sgt Pepper3
Sgt Pepper35 jul. 2017 - 14:29

Dat zegt het wel, ze zijn het misschien zelfs inhoudelijk met die gristen eens maar vallen vooral over het feit dat hij openlijk tegen het homohuwelijk is. Leven en laten leven geeft enkel aan dat je niet met de sores van die ander wilt worden lastiggevallen, dat zegt helemaal niet dat je het eens of oneens met iemand bent. U verwart tolerantie met acceptatie.

OlavM
OlavM5 jul. 2017 - 0:59

Tja, bekrompen en/of inconsequente mensen zijn er nu eenmaal ook. Het is in wezen zo simpel als wat. Het juridische instituut huwelijk, dat op praktische wijze allerlei familierechtelijke kwesties in één keer regelt, waaronder die welke betrekking hebben op kinderen, is opengesteld voor mensen van het zelfde geslacht. Hiermee is een einde gemaakt aan lang bestaande discriminatie op dit gebied. Liefde en seks zijn op zich andere fenomenen.

Philip Tielsen
Philip Tielsen4 jul. 2017 - 21:30

De homo's hebben niets te klagen, hun rechten zijn al gegarandeerd. Mensen die genoeg liefde te bieden hebben voor meerdere partners vallen echter nog altijd buiten de boot.

Okke2
Okke24 jul. 2017 - 16:18

"Je ontzegt een groep van mensen een recht" Haha, sinds wanneer is trouwen een recht? Even de achterban van de knuffelrapperts op de hoogte stellen, het is 'laat en laat leven' jongens, de homos mogen gewoon trouwen en dus ook over straat lopen.

1 Reactie
SG87
SG874 jul. 2017 - 18:18

Sinds het in het wetboek is opgenomen als zodoende ;-) En dat het daar ook staat is volstrekt logisch. Aan het trouwen zitten nu alleen juridische plichten vast, maar ook juridische rechten. Als het huwelijk niet bereikbaar zou zijn voor homo-paren, dan zouden ze uitgesloten worden van die rechten. Dat zou discriminatie zijn en dus in strijdt met artikel 1 van de grondwet.

Josef K
Josef K4 jul. 2017 - 14:42

Tsja - de reacties op facebook al meegekregen? Verraders is nog een van de mildere....zucht.....

Rob de Wijk
Rob de Wijk4 jul. 2017 - 14:28

Is het niet eens tijd dat het burgerlijkhuwelijk wordt afgeschaft. Geregistreerd partnerschap doet juridisch niets onder aan het huwelijk. Dan kunnen mensen daarna zelf beslissen welke vorm of tintje hieraan willen geven.

1 Reactie
SG87
SG874 jul. 2017 - 18:32

De meeste verschillen zijn in Nederland inmiddels verdwenen, maar er zijn er nog wel een paar: - Als je de niet-biologische ouder bent van een kind in een geregistreerd partnerschap, dan wordt dat niet automatisch erkend. Hiervoor moet je bij speciaal erkenning en/of adoptie aanvragen. Doe je dat niet en de relatie loopt stuk, dan heb je geen enkel recht op een omgangsregeling met dat kind. - Bij trouwen met je het 'ja-woord' geven, bij een geregistreerd partnerschap niet. - Geregistreerde partnerschappen worden vaak in het buitenland niet erkend, wat tot problemen kan leiden. - Het 'scheiden' is bij een geregistreerd partnerschap eenvoudiger, omdat dat bij de notaris gebeurd i.p.v. bij een rechter. Maar omdat de verschillen inderdaad steeds kleiner zijn geworden, hebben notarissen ook aangedrongen om het geregistreerd partnerschap af te schaffen.

ona2
ona24 jul. 2017 - 14:22

Schandalige manier hoe die man werd behandeld aan tafel. Ongeacht wat je van iemands mening vindt behandel je gast met respect - laat hem uitpraten en geef daar vervolgens je reactie op. Waarom de beste man vindt wat hij vindt is me nog steeds niet duidelijk omdat hij constant werd overschreeuwd door Ali en Beau. Als je niet bereidt bent te luisteren moet je iemand ook niet uitnodigen.

[verwijderd]
[verwijderd]4 jul. 2017 - 13:04

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
ona2
ona24 jul. 2017 - 14:15

Omdat wetten worden gecontrueerd op basis van algemeenheden niet op basis van uitzonderingen. Mensen van hetzelfde geslacht kunnen nooit samen op natuurlijke wijze kinderen krijgen i.e. 100% onmogelijk. Dit kan namelijk alleen tussen een man en vrouw (zaad + eitje).

Mark Grootendorst
Mark Grootendorst4 jul. 2017 - 17:51

In de RK kerk was en is dit een van de weinige redenen om een huwelijk officieel te mogen ontbinden. Naast het volkomen kierewiet zijn van een van de partners.

van Kessel
van Kessel4 jul. 2017 - 12:50

Wake me up als imams van grote moskeeen en masse deze stelling innemen. Tot die tijd zijn dit soort knuffelallochtonen er vooral om de aandacht af te leiden.

5 Reacties
Robbels
Robbels4 jul. 2017 - 14:51

Voor mensen zoals u is het nooit genoeg.

van Kessel
van Kessel4 jul. 2017 - 19:51

@robbels Vrijwel alle Nederlandse leiders staan openlijk achter onze vrijheden. Dan is een aalmoes van een paar media-allochtonen mij inderdaad niet genoeg. U weet net zo goed al ik wat er tussen de muren onder de minaretten van de moskee elke dag wordt verteld aan honderdduizenden jonge islamieten over hoe om te gaan met homoseksualiteit. Begrijp ik dat u daarmee kunt leven zolang Ali B. op TV zegt dat 'ie homo's liev vindt?

Karingin
Karingin4 jul. 2017 - 21:52

Maar Ali is wel een rolmodel, dus het is heel goed dat hij zich zo uitspreekt. Daar hebben we er meer van nodig in die hoek, om jonge moslims aan het denken te zetten.

OlavM
OlavM5 jul. 2017 - 0:44

@ van Kessel: Er zijn wel degelijk ontwikkelingen op dit gebied. Je moet ze alleen wel willen zien. B.v.: "Ludovic-Mohamed Zahed, imam en homoseksueel. Hij richtte de eerste homovriendelijke moskee van Europa op in Parijs en ziet hoe LGTB'ers vooruitgang boeken in de moslimgemeenschap. 'Diversiteit is de wil van God.' " (http://www.volkskrant.nl/buitenland/homo-imam-wat-we-nodig-hebben-is-een-europese-islam~a4324671/) Voorts: http://www.parool.nl/amsterdam/homoseksuele-imam-vaart-mee-tijdens-gay-pride~a4324545/ En: "In Berlijn opent....de Ibn Rushd-Goethe Moskee: mannen en vrouwen bidden er naast elkaar, homo’s zijn welkom en een vrouw gaat voor in gebed." (https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/15/in-deze-nieuwe-moskee-zijn-homos-welkom-en-is-de-imam-een-vrouw-11104087-a1563224)

Robbels
Robbels5 jul. 2017 - 7:01

'Begrijp ik dat u daarmee kunt leven zolang Ali B. op TV zegt dat ‘ie homo’s liev vindt?' Hoe komt u bij dat soort onzin? Er is zeker nog veel werk te doen. Dus ik zeg doen! Omarm die gasten die een positief geluid laten horen! Geef ze inderdaad een podium en laat ze zich uitspreken. Deze drie heren hebben een christenconservatief op tolerantiegebied ingehaald. Ik vind dat lovenswaardig.

Robbels
Robbels4 jul. 2017 - 12:39

In een woord: geweldig!

Mostafa
Mostafa4 jul. 2017 - 12:38

Meneer B, Waarom is anti- moslims een dood gewoon meningsuiting en anti-joden en anti homo's een discriminatie is? Als het gaat om homo's en joden wordt het terecht met het artikel 1 van de Grondwet geschouwd en als het om moslims gaat dan zeggen ze: ach ! de meningsuiting, moslims moeten wennen aan democratie ? Hahahahahaha.........bezopen gedachtegoed.

1 Reactie
billie turf
billie turf4 jul. 2017 - 16:03

Anti islam mag gewoon hoor!