Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Terugkijken: Pittig gesprek met Sylvana Simons in DWDD over DENK

  •  
18-05-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
297 keer bekeken
  •  
simonsdwdd
Sylvana Simons, die woensdag bekend maakte zich te hebben aangesloten bij DENK , de nieuwe partij die vorig jaar werd gelanceerd door oud-PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztür, was woensdagavond te gast in De Wereld Draait Door om over haar keuze te vertellen. Het werd een pittig gesprek, waar ook Tunahan Kuzu en Farid Azarkan aan deelnamen.
Matthijs van Nieuwkerk keek eerst terug naar waar het allemaal mee begon: de aflevering van DWDD waarin Martin Šimek het over ‘die zwartjes’ had en waar Sylvana in de uitzending kritische vragen over stelde. Daarop kreeg ze na de uitzending zoveel reacties van mensen dat ze zich eindelijk gesteund voelden, dat ze besloot meer haar stem te laten horen in het maatschappelijk debat. Met uiteindelijk als resultaat dat DENK besloot haar ‘ten dans te vragen’, zoals Van Nieuwkerk het in de uitzending zei. DENK hoopt op zeker vijf zetels en als die er komen zal er een belangrijke rol voor Sylvana Simons weggelegd zijn.
Van Nieuwkerk ondervroeg Simons scherp en kritisch. Op het onderwerp van emancipatie, discriminatie en solidariteit was ze strijdbaar en vastberaden een stem te zijn voor alle mensen die zich niet gehoord voelen. Maar toen Van Nieuwkerk haar de vraag voorlegde wat ze vond van de Armeense genocide veranderde het gesprek van toon.
Van Nieuwkerk bracht de motie van de ChristenUnie in het gesprek, die de Turkse regering wilde oproepen het bloedbad onder Armeniërs in de Eerste Wereldoorlog als genocide te erkennen. DENK is daartegen en wilde een hoofdelijke stemming. Die stemming filmde DENK om daarmee te laten zien welke Turks-Nederlandse Kamerleden voor erkenning van de genocide waren. En van Nieuwkerk wilde weten wat Sylvana Simons daarvan vond.
Simons speelde de vraag eerst terug naar Matthijs van Nieuwkerk en bracht het onderwerp daarna vakkundig weer naar een eerlijke samenleving waarin iedereen zich gehoord moet voelen, maar toen Van Nieuwkerk terugkwam op de vraag wat haar mening was op de genocide-vraag antwoordde ze: ‘Daar vind ik niks van.”
Op de achtergrond zat Neelie Kroes, ook te gast in de uitzending, regelmatig afkeurend met haar hoofd te schudden. Kijk het interview hier terug:

Meer over:

denk, politiek, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (153)

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten21 mei 2016 - 16:14

Sylvana slaat de spijker op de kop, mijn stem heeft ze.

1 Reactie
Mikeoak
Mikeoak24 mei 2016 - 15:18

Dus timtim gaat holocaust ontkennen en journalisten verlinken en laten oppakken zolang er maar een locaal wetje voor is? Klinkt super heldhaftig maar weet je wat spring in de slachtofferrol dan krijgt timtim nog meer aandacht

Pieter DeHart
Pieter DeHart19 mei 2016 - 15:41

Matthijs van Nieuwkerk vroeg de 18e mei jl. inzake de WOI-genocide op Armeniërs: "Wat vind je daarvan?". Antwoord van Sylvana Simons: "Wat vind jij ervan?". Ik heb -als Nederlander- in mijn ruim 30 jaar PR- & Marketingwerk nog nooit de euvele moed gehad een vraag met een wedervraag te beantwoorden. Dat hoort niet, simpel. Zo'n uiterst irritant antwoord van Sylvana Simons wordt ook wel met 'retournerende vraag' aangeduid. Of zou 't toch beter zijn -in dit specifieke geval- te praten over 'een interview met een nu al retournerende politica in spe’!!??

Maarten Heemskerk
Maarten Heemskerk19 mei 2016 - 12:48

Mijn wenkbrauwen gingen wel even omhoog toen ik hoorde dat Sylvana Simmons zich aansluiten bij DENK een partij die toch meer gefocust is als stem geluid voor de hoog en laag opgeleiden “allochtonen” in Nederland met een islamitische achtergrond (turken, Marokkanen, pakistanen,Afghanen etc.) die er voornamelijk uit zijn om op een indirecte subtiele wijze islamitische Nederlanders een politieke stadium probeert te geven om hun eigen gemeenschappen politiek,sociaal en economisch te bevorderen,omdat ze aan groepspolitiek doen want vergeet niet politiek word gerund door geld want zonder geld is er geen politiek. In b.v Den haag heb je wijken waar Turken, Marokkanen, Pakistanen, islamitische nationaliteiten hele wijken economisch en politiek runnen van supermarkten tot aan bakkerijen tot aan scholen tot aan uizendbereus etc. die via DENK hun stem laten horen in een georganiseerde manier. En het lijkt wel alsof Sylvana Simmons zich laat gebruiken als politieke pion waarbij DENK een agenda wil benamen waarbij Simmons ( vrijwillig) de stem vertolkt voor “gekleurde” feministen, Afro-Surinamers en afro Caribische Nederlanders en wellicht ook “donker”Afrikaanse en Aziatische Nederlanders wil zijn, en daarmee hand wil uitreiken en stemmen mee kan verkrijgen. Terwijl Turkse en Marokkaanse gemeenschap waar DENK voornamelijk op gericht zich over het algemeen nooit zouden associëren en mengen met Nederlanders, en al helemaal niet met niet met voornamelijk niet islamitische ''allochtonen" als Surinamers, Antillianen Chinezen Indonesiërs, Filipijnen, Duitsers etc. Dus ik vraag me hoe haar positie zal ontwikkelen op lange termijn en hoop dat ze toch in bezinking zal komen om niet deel uit maken van partij DENK.

Nikolai2
Nikolai219 mei 2016 - 11:30

Naast de genocide ontkenner (meestal extreem rechtse lui) hebben wij de genocide ontwijker Sylvana Simons. Een vrouw die feilloos weet te vertellen dat Zwarte Piet racistisch is, maar als er misschien een baantje als parlementslid weg te geven is, haar racisme keutel pijlsnel intrekt, en over een van de grootste massamoorden "helemaal niets vindt". Nota bene als de bal op de penalty stip door Matthijs van Nieuwere wordt gelegd. Ik dank Matthijs voor het openen der ogen. En Sylvana vind ik een oppertunistische trut.

8 Reacties
Zandb
Zandb19 mei 2016 - 12:01

Het is inderdaad jammer, dat Silvana zich er niet over uitspreekt. En bedenkelijk. Net zo bedenkelijk, als dat het bij u blijkbaar in een behoefte voorziet om Silvana voor altijd en eeuwig als een "opportunistische trut" weg te zetten.

Buzzer
Buzzer19 mei 2016 - 13:16

@ZandB om het ontwijken van een antwoord op een vraag over genocide en "opportunistische trut" even bedenkelijk te vinden maakt u zich in mijn ogen extreem belachelijk.

kindval
kindval19 mei 2016 - 13:57

zandb :"Net zo bedenkelijk, als dat het bij u blijkbaar in een behoefte voorziet om Silvana voor altijd en eeuwig als een “opportunistische trut” weg te zetten." Wat is daar zo bedenkelijk aan?

Zandb
Zandb19 mei 2016 - 14:48

Buzzer; ik zei dat ik het bedenkelijk vindt dat ze geen uitspraak doet over de genocide. Ik vind het ook bedenkelijk dat iemand daarom een ander een "opportunistische trut" noemt waarmee je alles wat ze in de toekomst gaat beweren automatisch niet meer serieus hoeft te nemen. Eigenlijk precies zoals u in het geval van Blokhuizen, hem verwijt dat hij praat over "reaguurders". Als ik mezelf daarmee dus belachelijk maakt, maakt u zichzelf natuurlijk ook belachelijk.

Nikolai2
Nikolai219 mei 2016 - 15:37

TRUT 1) Akelig kind 2) Akelig meisje 3) Boerentrien 4) Domme vrouw 5) Griet 6) Ingebeeld meisje 7) Persoonsbenaming 8) Sullige vrouw 9) Takkewijf 10) Totebel 11) Tro 12) Troela 13) Vervelend meisje 14) Zeurig persoon 15) Zeurig vrouwspersoon Bron: mijnwoordenboek.nl Ja, ik vind Sylvana akelig. Ja, ik vind Sylvana dom. Ja, ik vind Sylvana ingebeeld (arrogant, belerend). Ja, ik vind Sylvana sullig. Ja, ik vind Sylvana vervelend. Ja, ik vind Sylvana zeurend. Zeker in het Zwarte Pieten debat. Ik heb mijn kwalificatie voor Sylvana dus met zorg gekozen. Wat zijn doet is ronduit stuitend, geheel in strijd met onze normen en waarden, en gespeend van iedere vorm van goede smaak. Wat het nog veel erger maakt, is dat ik denk dat Sylvana een jaar geleden heel anders over de Armeense genocide had gesproken. Ik vermoed dus opportunisme. Zoals de wind waait, waait Sylvana's jasje. Tenzij Sylvana knettergek is, maar dat geloof ik niet. ”Net zo bedenkelijk, als dat het bij u blijkbaar in een behoefte voorziet om Silvana voor altijd en eeuwig als een “opportunistische trut” weg te zetten.” Aha, de truc der politieke correctheid, ik neem een fenomeen waar, en wat ik zeg wordt gelijk gepresenteerd als iets van eeuwige geldigheidswaarde, wat in marmer gebeiteld staat en nooit meer aan verandering onderhevig zal zijn. welnu, alles wat ik zeg heeft beperkte geldigheidswaarde. Zegt Sylvana opeens hele verstandige zaken, dan verander ik van mening. Wat niet wegneemt dat ik vind dat ze nu een hele grote fout heeft gemaakt.

Frank Straathoff
Frank Straathoff19 mei 2016 - 16:50

@Nikolai Ben het helemaal met je eens. @gerrit zandbergen Gerrit, kan je een keer ophouden met dat backbenchen. Dat continue commentaar leveren op anderen vanaf de zijlijn is storend. Waarom reageer je niet een keer op het artikel en plaats je een originele mening in plaats van dat afplassen van anderen die wel de moeite nemen op de column of het artikel te reageren. Of geeft het je een gevoel van geborgenheid, dat als je het maar vooral eens bent met het artikel dat je je dan niet hoeft te verdedigen. Werkt jouw brein zo? Dat je vanaf de moreel superieure zandb-kansel vanuit de hoogte iedereen ongeremd de maat kan nemen? Ik wil een keer een originele reactie van Zandb op een artikel. Tot die tijd negeer ik je.

Zandb
Zandb19 mei 2016 - 18:19

Nikolai: Wat hebt u toch veel woorden nodig om duidelijk te maken dat u iemand, wat die ook zegt, niet serieus neemt en dat u daarin het slachtoffer bent van de dader, Silvana Simons. U voelt blijkbaar geen verschil tussen of iemand dom is, of dat iemand dom reageert. En de vraag, in welke behoefte dat bij voorziet, vindt u niet terecht omdat u zich bereid toont iemand die dom is ineens te bevorderen tot iemand die niet dom is? Maar..... Wat is het dan: Is iemand dan dom of is iemand dan niet dom? En over arrogant gesproken: Is het niet ietwat arrogant om een zo complex iets als een mens te kenschetsen als dom en arrogant en sullig en vervelend en er dan ook nog eens bij te vermelden dat "als ze een wat verstandigs zegt - zegt wie? - dat u dan uw mening wel verandert"?

Nikolai2
Nikolai219 mei 2016 - 18:46

Zandb, denkt u nou deze discussie te gaan winnen door te gaan komma neuken? Ik heb al gezegd dat mijn woorden geen eeuwigheidswaarde hebben en op dit fenomeen (deze situatie als u wilt) van toepassing zijn. En Sylvana (met een y) heeft zich in dit geval dom gedragen, ja. Ze is niet gek, dat denk ik niet, maar dat deze uitspraken in haar gezicht zouden ontploffen had ze kunnen aanvoelen. En dat vind ik dom, wat weer niet betekend dat deze vrouw 24/7 dom is. Eerder opportunistisch. Had ik ook al gezegd. Kortom: mijn bijdrage vergt enig vermogen tot begrijpend lezen, mijn empathie als u daar niet over beschikt. Tevens einde over deze discussie van mijn kant, mijn mening over Sylvana is nu wel duidelijk.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 mei 2016 - 11:22

Ik heb na de uitspraken van Nico Dijkshoorn niet zo veel meer toe te voegen nu de dame vakkundig door de huisdichter gefilleerd is.

7anpau1
7anpau119 mei 2016 - 10:32

Het is mijn partij niet en ik zal er niet op stemmen, maar ik constateer wel dat men zich aan een kritisch debat heeft gewaagd, waarbij overduidelijk niet van tevoren al een aantal onderwerpen taboe was verklaard. Men heeft zich vervolgens door de meeste kritische vragen kranig en beleefd heengeslagen. Natuurlijk was niet iedereen het eens met alle antwoorden, ik ook niet maar ik heb wel respect voor het optreden van DENK bij DWDD. Ik zie dat heel veel andere politici nog niet zo doen. Onze grote greet al helemaal niet. Die is nog nooit een debat aangegaan.

3 Reacties
il viaggiatore
il viaggiatore19 mei 2016 - 12:29

Greet zat vorig jaar nog met Klaver bij Eenvandaag. Maar ook Greet kiest zijn debatten uit net zoals DENK. Ik ben het ook niet eens met DENK maar ik kijk wel met plezier uit naar de verkiezingsdebatten. Volgens mij worden dat hele leuke debatten, en hebben ze bereikt wat ze willen. Dat er weer meer aandacht voor politiek komt. Grote traditionele partijen moeten "kleur" bekennen.

7anpau1
7anpau121 mei 2016 - 7:58

@Handige Harry 19 mei 2016 at 14:29 Die Eén vandaag uitzending was toch wel van een andere orde. Wel voorgekookte vragen en 1 onderwerp. Het was een debat tussen Klaver en Wilders met wat voorzetten van de presentator en in filmpjes. Het was geen interview en zeker geen kritisch interview zoals hier bij DWDD. Wilders heeft zich nog nooit kritisch aan de tand laten voelen. Zelfs in de kamer stampvoet hij stotterend en boos weg als hem het vuur in zijn ogen te veel aan de schenen wordt gelegd. Ook in de rechtszaal maakt hij alleen statements maar beantwoord hij geen vragen. Dat is zijn goed recht, maar veelzeggend is het wel evenals het feit dat hij de voorzitter laat wraken als deze hem hierop wijst. Wilders is vooraleerst een laf twiterrende volksmenner die vooral wil voorkomen dat hij klem gezet wordt en afgaat als hij geconfronteerd wordt met tegenstrijdigheden en hiaten in zijn eigen theorietjes en ideologietjes. Ik snap heus wel dat hij argwanend is. Ongetwijfeld zal hij in een programma als DWDD of Pauw wat harder worden aangepakt dan iemand als Samsom, Klaver of Pechtold. Dat gold echter ook voor DENK en dus heb ik best respect dat zij zich wél in het hol van de leeuw hebben gewaagd.

Sjors Spruitje
Sjors Spruitje19 mei 2016 - 10:23

Ik vermoed dat de keuze om zich bij de turkenklikpartij aan te sluiten tevens het einde van de carrière van Simons inluidt. Bij een machopartij moet een vrouw uiteraard achteraan aansluiten en meer dan 2 zetels halen ze niet.

4 Reacties
Zandb
Zandb19 mei 2016 - 11:36

Ach Sjors; dat vermoeden - van het einde van de politieke loopbaan - kan ook nog bewaarheid worden. Dat heeft dan niet zoveel met uw "zeer diepe inzichten" te maken maar meer met iedereen toekomende statistische kans op "gelijk". Zo voorspel ik ook, dat u er helemaal naast zit met uw spelling "Turkenklikpartij". U bedoelt natuurlijk "Turkenclickpartij".

truusbeek2
truusbeek219 mei 2016 - 11:50

die carrière was volgens mij al lang gestopt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe19 mei 2016 - 15:04

Truus dat zou kunnnen kloppen. Ik kijk zelf geen NL TV maar ik krijg niet de indruk dat ze daar nog een grote rol speelt. Leeftijdsdiscriminatie wellicht?

LodeHere
LodeHere19 mei 2016 - 15:32

@Zandb Nooit van verklikken gehoord? En klikspanen?

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*19 mei 2016 - 10:17

Ik geef Denk (voorlopig) sowieso het voordeel van de twijfel (ondanks haar op dit moment sowieso nogal twijfelachtige en onduidelijke standpunten wat betreft Turkije, Erdogan, Ebru Umar, de Armenian genocide enz.): ik probeer juist deze nieuwe politieke beweging vanuit een breed perspectief te zien, in de langere termijn en vooral namens allochtonen Nederland, wat mij persoonlijk betreft. De PvdA b.v. heeft blijkbaar gefaald om op te komen voor haar allochtone achterban de laatste tijd (deze partij is blijkbaar vooral bezig met zichzelf, helaas, de laatste vijf jaren of sinds Diederik Samsom de PvdA partijleider wordt en Hans Spekman de PvdA partijvoorzitter wordt, naar mijn persoonlijke mening tenminste) dus Denk kan deze belangrijke ruimte vullen, namens allochtonen Nederland, wat mij persoonlijk betreft maar dan, het meest belangrijk, volgens mij, voortaan moet deze nieuwe politieke beweging een redelijk links, tolerante, ruimdenkende en progressieve koers varen, liefst met belangrijke boegbeelden uit de hele Nederlandse samenleving, met name moslim en non moslim, allochtonen en natuurlijk liefst ook een paar ruimdenkende autochtonen. Alleen om een paar toekomstige Denk kamerleden te zien, hopelijk, na 15 maart 2017, in het debat gaan, live op tv, namens allochtonen Nederland, in het Parlement, tegenover PVV'ers zoals Geert Wilders, Martin Bosma, Dion Graus, Fleur Agema en Sietse Fritsma, dat zal voor mij persoonlijk al zeer de moeite waard zijn, maar dan ben ik in eerste instantie natuurlijk een 100% PVV-hater, in hart en nieren zelfs!. Een fijne dag.

3 Reacties
Paul250371
Paul25037119 mei 2016 - 12:32

Ik ben het geheel met je eens. Ik onderschrijf alleen het PVV haten niet. Haten doen PVV'ers.

LodeHere
LodeHere19 mei 2016 - 15:41

"redelijk links, tolerante, ruimdenkende en progressieve" DENK? Over onnozelheid gesproken... maar u zult het later wel zien. Ze haten de Nederlandse autochtonen, en moeten de grootste moeite doen dat niet openlijk te zeggen omdat ze weten dat ze dan als een gieter af gaan in ons land. Ze denken als Erdogan. maar bedekken dat met politiek correcte woorden.

il viaggiatore
il viaggiatore19 mei 2016 - 15:53

"De PvdA b.v. heeft blijkbaar gefaald om op te komen voor haar allochtone achterban de laatste tijd." De PvdA heeft altijd al gefaald om voor haar achterban op te komen, eerst de blanke arbeider weggejaagd door voor het grote geld te kiezen en vooral niet meer naar hun zorgen te luisteren maar naar de zorgen van allochtonen. En vervolgens doen ze het nu met hun huidige achterban die in het begin nog niet zo mondig was. Het waren stemmentrekkers maar inmiddels is hun achterban hoger opgeleid en zien ze het ware gezicht en keren ze zich af van de PvdA De PvdA vindt het pluche belangrijker dan daadwerkelijk te volharden in een ideologie.

MarcuZ
MarcuZ19 mei 2016 - 10:05

Sinterklaas, passen, zelfs de kerst (inc plasicboom die in de schuur ligt) je mag het echt allemaal van me hebben, ook al maak je van gehaktdag "halal-dag" en word "oud en nieuw" Muharram, maar volkerenmoord, genocide, dat kan je toch niet ontkennen? slavernij kan je toch ook niet ontkennen !

Nailles
Nailles19 mei 2016 - 9:51

Laten we het voor wat betreft Denk wat mij betreft vooral even niet over Sylvana Simons hebben. Dat leidt alleen maar af van het werkelijk serieuze probleem. Nederland is met Denk, Dyanet, e.a. aan het huidige Turkse regime met feiten te liëren organisaties en fanatieke nationalistische aanhang beslist niet het enige Europese land waar e.e.a. speelt wat aandacht behoeft. Buiten de door Turkije ontkende of gebagatelliseerde, maar internationaal en door historici vrijwel algemeen erkende genocide op Armeniërs en Pontische Grieken, was er rond die tijd een tot op de dag van vandaag ook nog een even zozeer door Turkije bestreden Assyrische (Aramese) genocide. De Assyrische genocide wordt wel door genocide-wetenschappers, historici en eveneens een klein aantal politici, uit met name Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten, erkend, maar in de slagschaduw van dat die al zo een enorme weerstand bij Turkije opriep verder internationaal nog niet of nauwelijks erkend. Turkije weet de slachtoffers als niets anders dan oorlogsslachtoffers. De feiten (anders dan meningen niet te bestrijden) waarin een oorlog of zelfs een burgeroorlog verschilt van volksverdrijvingen gekoppeld aan wat in verschillende gevallen niets anders was dan genocide spreken echter voor zich. Voor wie twijfelt nodig ik je uit ze eens door te nemen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Assyrische_genocide Pas in maart 2010 haalde een resolutie over de erkenning het Zweedse parlement. Deze werd met 131 stemmen voor en 130 stemmen tegen aangenomen en werd door minister van buitenlandse zaken Carl Bildt betreurd, omdat het de relaties met Turkije zou schaden. Dat gebeurde ook: de Turkse ambassadeur werd door Ankara opgedragen Zweden onmiddellijk te verlaten en een gepland bezoek van premier Erdoğan aan Zweden werd geannuleerd. Een documentaire over deze Turkse geschiedenis die pas recent op de Zweedse televisie aangekondigd werd had als gevolg dat Turkije via haar ambassadeur in Zweden eiste dat deze niet uitgezonden zou worden. http://www.volkskrant.nl/buitenland/turkse-druk-om-zweedse-docu-over-armeense-genocide-te-weren~a4289020/ Een andere schokkende zaak in Zweden waren de sterke aanwijzingen dat de Groene Partij, regerende coalitiepartner van de Zweedse socialistische partij, geïnfiltreerd was door Turkse Zweden die belangen van de Turkse regering waarnamen, ook via Turkse semi-overheidsorganisaties als Dyanet, maar in ieder geval ook gelieerd waren aan extreem-rechtse nationalistische Turkse belangengroepen zoals de Grijze Wolven. http://www.thelocal.se/20160423/green-party-may-have-been-infiltrated-by-islamists-researcher Wat dat betreft zijn er overeenkomsten met Nederlandse parlementsleden en volksvertegenwoordigers en ambtenaren op andere niveaus. Er is duidelijk sprake van een patroon berustend op bewust hedendaags Turks beleid wat een onaanvaardbare inmenging in soevereiniteit van Europese landen heeft en bovendien een niet te tolereren intimiderend effect op Europese burgers en organisaties.

1 Reactie
Zandb
Zandb19 mei 2016 - 11:39

Sterk hoor, om met een: "Laten we het voor wat betreft Denk wat mij betreft vooral even niet over Sylvana Simons hebben." Dat zou ik ook moeten, als Silvana Simoms nergens past in dat beeld dat beeld dat u van Denk schetst......

Damaru2
Damaru219 mei 2016 - 9:11

Ik ben groot fan van Sylvana, met name in de zwarte pieten discussie heeft zijn in mijn ogen een grote positive rol gespeeld. Echter met DENK maakt ze volgens mij een grote fout. Door je aan te sluiten bij deze partij laat je jezelf voor een deel monddood maken aangezien je inderdaad moeilijk over ons slavernij verleden kunt gaan roepen als je zelf de misstanden in Turkije niet mag bespreken van je partij. Jammer dat ze zich hiermee de mond laat snoeren al word het een interesante periode en hoop ik van harte haar terug te zien in politieke debatten.

Gert-jan2
Gert-jan219 mei 2016 - 9:01

Kamerlid Simons maakt zich druk over de selectieve verontwaardiging in politiek Den Haag aangaande de arrestatie van Ebru Umar. Ik maak me ook een beetje druk over haar selectieve verontwaardiging. Zo wuift zij de Armeense genocide van tafel (geen mening) maar schreeuwt ze moord en brand over een kindervriend met krullen en oorbellen. tja je moet prioriteiten stellen he. Ik kijk er wel naar uit hoor hoe ze zichzelf met dit avontuur totaal belachelijk gaat maken.

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus19 mei 2016 - 8:22

Wat een gedoe en aandacht toch weer over Mw Simons. Ze is ehm... ach. Laat maar... Wat ik veel kwalijker vond was het truckje - hoofdelijke stemming over de CU motie en filmen van alle NederTurkse kamerleden. Pure intimidatie, waarvan op zijn minst de suggestie vanuit gaat - we'll keep an eye on you... Om dan daarna te beweren van wij zo van het verbinden. Tja... je zal met "verbinden" vast wel iets bedoelen. Maar niet hetzelfde wat ik eronder versta.

1 Reactie
Zandb
Zandb19 mei 2016 - 11:07

Gluteus; wel wat flets dat u Mw. Simons op deze wijze aan de dijk zet. Als u niet de moeite kunt opbrengen om uw afkeur duidelijk beargumenteerd onder woorden te brengen, kunt u zich wat mij betreft beter helemaal de moeite sparen. In een land waarin de vrijheid van meningsuiting een groot goed is, is het niet verstandig die te ondergraven door alleen maar te framen.

omaoeverloos
omaoeverloos19 mei 2016 - 8:21

Maar ze heeft geneens twee paspoorten ....

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe20 mei 2016 - 12:02

Echt niet? Hoe weet U dat?

HenkieJa
HenkieJa19 mei 2016 - 8:17

Gelukkig hebben ze destijds Mandela gearresteerd. Hij kon het toch weten dat hij zich niet aan de wet hield!

1 Reactie
Zandb
Zandb19 mei 2016 - 11:15

En wat mag u n u bedoelen, met uw bizarre opmerking? Iedereen die zich niet aan de wet houdt kan weten dat die opgepakt kan worden. En dan moet je afwegen of je dat er voor over hebt. Dus als u het er voor over heeft, dat u in Turkije gearresteerd wordt voor iets dat in Nederland heel normaal is, dan lijkt me dat bewonderenswaardig. Maar dan vind ik het ook weer bewonderenswaardiger dat je gearresteerd wordt omdat je belangrijke zaken aan het licht brengt, dan dat je zo nodig "fuck you" moet zeggen.

Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 8:04

Deze uitzending laat duidelijk zien wat het hoofdprobleem van autochtone Nederland met migranten is; namelijk migranten blijven gezien worden als lange arm van een ander land, terwijl autochtonen van hetzelfde migranten opeisen om zich naar de gemiddelde waarden van autochtonen integreren. Eigenlijk erg hypocriet en een teken van hoe gesloten en vijandelijk de autochtone gemiddelde waarden zelf zijn. Ik heb aan DENK niks anders gezien dan andere partijen; even bewust over eigen belangen en even hypocriet als het gaat over waardeoordeel over onderwerp van discussie. Maar dat is ook de politiek, zelf PVV is daarin even Nederlands als DENK. In de kwestie van Ebru Omar zien we hoe een meerderheid van Nederlanders wensen dat Nederturken niet als lange arm van Turkije maar van Nederland gaan fungeren; niet de turkse waarden maar de Nederlandse waarden vertegenwoordigen! Terwijl in dagelijks leven de turken (en andere migranten) worden intensief uitgesloten uit de maatschappij en worden achtergesteld. En men denkt wat onder de naam van vrijheid van meningen eigen gemaakt heeft moet boven de wetten van een ander land prefereren. En als het niet gebeurd, wordt (terecht) de gemiddelde turkse waarden onder vuur genomen en voor alles uitgemaakt, terwijl Nederturken met wijde ogen zien hoe er intens wordt onderhandeld met Erdogan en politici van Turkije over vluchtelingen en toetreden tot EU. Maar het belangrijkste vind ik de standpunten van een meerderheid van meningen hieronder, die erg afwijzend reageren naar Simone, alsof er een verraad is plaatsgevonden. Dat zij niet gekozen heeft voor een establishment partij maar voor een migrantenpartij, wordt haar niet in dank afgenomen, maar men vergeet dit soort partijen zijn het resultaat van establishment en in het algemeen het gevolg van de houding van meerderheid van autochtonen t.o.v. migranten. Vooral zwarte migranten weten nu wat het hen kost om niet eigen politiek te gaan vormen en bijna gedwongen worden om een menselijke behandeling van blanken te gaan bedelen, een bedelaarscultuur levert niks zinvol! Nog buiten principiële bezwaren, vind ik het wel welkom dat migranten kiezen om etnisch of multi-etnisch hun eigen politiek vorm te geven. Dat vind ik in ieder geval veel gewenster dan een religieuze partij gaan starten. Het splitsen van DENK van PvdA liet eigenlijk zien dat zelfs een pro migranten partij niet geschikt is voor migrantenpolitiek, ten minste niet met huidige condities met vooral rechtse "eigen volk" gerichte politieke partijen.

11 Reacties
PromdePom
PromdePom19 mei 2016 - 10:03

Bidar, ik meen me te herinneren dat jij ooit naar NL gekomen bent, omdat jij bent gevlucht voor een bepaald regime (Perzië/Iran, klopt dat?). Hoe zou jij het vinden als dat regime jou hier achterna zou zitten vanwege zaken precies waarom je dat land hebt verlaten, en wij zouden dat bagatelliseren? Of stel dat andere oud-landgenoten jouw vanwege dezelfde materie lastig zouden vallen, en wij zouden zeggen: 'dit is een privé kwestie'? Nee, geen 'lange-arm' van welk regime dan ook in ons land, aub. Oók in jouw belang!

truusbeek2
truusbeek219 mei 2016 - 10:11

één stem heeft DENK al.

PromdePom
PromdePom19 mei 2016 - 10:15

Overigens, over dat "intensief uit de maatschappij uitgesloten en achtergesteld worden" valt volgens mij reuze mee, bv als ik alleen al kijk naar het grote aantal nieuwe-Nederlanders wat ik de laatste tijd aan de tafel van DWDD en PAUW zie zitten. Veel kunstenaars, beleidmakers, parlementariërs (neem onze 2e kamer voorzitter), etc. Dat lukt de gemiddelde blanke ("witte") tokkie niet, en mij ook niet, als "boze witte man", noch iemand in mijn omgeving. En bv: ook mijn kinderen moeten vechten voor een stage-plaats. Etc. Overigens ben ik heel trots op dat soort mensen als Khadija Arib en Ahmed Aboutaleb, en de positie die ze op eigen kracht weten te bereiken. Respect!

truusbeek2
truusbeek219 mei 2016 - 10:20

Simons is geen migrant uit een ander land. en de twee Turkse leden hebben blijk gegeven van een grote sympathie voor Turkije en doen geen uitspraken over huidige Turkse ontwikkelingen inzake vrijheid van mening en bv onderzoekjournalistiek. Ik verwijs u even naar item over Turse journaliste en vrouw de de grootste offers moet brengen voor de waarheid!!! Bidar alleen maar een onderzoek naar de waarheid!!!

Paul250371
Paul25037119 mei 2016 - 12:38

Mooie post

Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 13:48

@ truusbeek, 19 mei 2016 at 12:11 Hahaha, je zou maar willen. Nee, ik denk veel verder dan etnische of religieuze kwesties. Maar goed dat je kan zo makkelijk omgekocht worden. Ik niet, nooit! Het accepteren van democratische rechten van derden, vooral in een discriminerende omgeving, is eigen democratische rechten veilig te stellen.

Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 14:07

@ PromdePom, 19 mei 2016 at 12:03 Een ondemocratisch of dictatoriaal land ontvluchten is een politieke daad, het voortzetten van strijd in andere vormen en misschien ook met andere middelen. Natuurlijk Nederland is niet te vergelijken met landen zoals Iran maar politiek blijft politiek, ook in Nederland. Met mijn komst heb ik voor het eerst in mijn leven een racistische politiek meegemaakt (CD), wat voor een politieke vluchteling niet zachtere beelden oproept dan WOII toestanden. Ook die lange arm van Iran is degelijk hier aanwezig, al meer dan 25 jaar. Politiek heeft nou eenmaal eigen ingewikkeldheid. Een bewuste politici neemt maatregelen, dus ik heb er direct geen last van. In het geval van Turken en Turkije praat ik niet gauw over een lange arm, wel van mogelijkheden dat wij als land zelf aan hen bieden om eigen burgers in controle houden!

Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 14:18

@ PromdePom, 19 mei 2016 at 12:15 Migrantenbevolking heeft geen last als zij moeten hoogste niveau te bereiken en er bereiken wel een handjevol de plafonds. De rest blijven in laagste niveau verder te gaan. Het probleem is het midden. We hebben geen noemenswaardige middenklasse onder migranten. Zonder een sterke middenklasse is geen integratie en lange termijn bestaan mogelijk voor een etnische bevolking.

Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 14:24

@ truusbeek, 19 mei 2016 at 12:20 Probeer maar eerst je landgenoten als je landgenoot zien. Jij praat over DENK alsof die een turkse politieke partij is en verantwoordelijk voor toestanden in Turkije. DENK is een Nederlandse politieke partij van en voor Nederlanders.

truusbeek2
truusbeek220 mei 2016 - 6:37

Bidar klopt een Nederlandse partij die zoals elke Nedrlandse partij een mening heeft over buitenlandse ontwikkelingen en daar heeft Denk ten aanzien van Turkije een eigen mening over. Maar mag ik daar als Nederlandse burger iets van vinden?

Sardar2
Sardar220 mei 2016 - 10:26

@ truusbeek, 20 mei 2016 at 08:37 Voor het uiten van je mening heb je instemming van niemand nodig. Over DENK heb ik ook zo mijn meningen, niet helemaal positief. Maar ik ondermijn het feit niet dat DENK een Nederlandse politieke partij met Nederlandse leden en aanhang en Nederlandse identiteit is. Ook beschouw ik het ontstaan van DENK als een migrantenpartij als een zeer positieve ontwikkeling, zeer bevorderend voor integratie van migranten met gelijke rechten en gelijke positieperspectief.

Chupacabra2
Chupacabra219 mei 2016 - 8:02

Nou, naast lange armen hebben ze er nu ook lange tenen. DENK daar maar eens aan.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon19 mei 2016 - 7:30

Ik weet niet wat er in zijn thee heeft gezeten maar Matthijs was in vorm. Was messcherp, alert stelde de juiste vragen en wist keer op keer de vinger op de zere plek te leggen. De missie van de partij "stimuleren van de verbinding in de samenleving" klonk steeds ongeloofwaardiger. Er ontstond steeds meer het beeld van een verzameling politieke gelukzoekers die vooral het slachtofferschap van minderheden wil cultiveren en uitventen. Ik vrees dat wij het voorspelbare mantra van sociale deprivatie tot de hypocrisie van de autochtone Nederlander nog vaak zullen moeten aanhoren.

1 Reactie
Zandb
Zandb19 mei 2016 - 11:21

Gadfly; dat zou zo maar eens kunnen. U ziet natuurlijk ook wel in, dat aan de andere kant van het spectrum vergelijkbare voorspelbare mantra's vanuit een sociale meerwaarde hun hypocrisie willen cultiveren en uitventen? Mag ik hopen.

Sol Invictus
Sol Invictus19 mei 2016 - 7:21

genocide van de Turken jegens Armeniërs is heel erg geworden sinds de relatie met Turkije is bekoeld, ondanks dat we al een eeuw de tijd hadden om dat heel erg te vinden. Wat dacht je, dat Neelie Kroes ook haar hoofd schudt als de VVD weigert de VS op te roepen de genocide op de oorspronkelijke bevolking te erkennen?

4 Reacties
Frank Straathoff
Frank Straathoff19 mei 2016 - 7:39

@sol = ondanks dat we al een eeuw de tijd hadden om dat heel erg te vinden = Dat zal wel kloppen maar we zijn nú in onderhandelingen voor visum-vrij reizen en EU-toetreding met de Turken. As we speak. Het is nu relevanter dan ooit. De VS erbij halen slaat als een tang op een varken.

Nailles
Nailles19 mei 2016 - 8:28

Je bedoelt dat "ze" dus Turkije al een eeuw de tijd had om dat erg te vinden? Meerdere landen inclusief Nederland hebben al veel eerder op deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van Turkije gewezen waarbij Nederland haar eigen heel wat meer erkent. Daarnaast geldt natuurlijk voor Turkije en het Ottomaanse Rijk tot op de dag van vandaag een veel langere geschiedenis van vele zwarte bladzijden van onderdrukking en vervolging van verscheidene andere volken zoals Koerden, Assyriërs (oftewel Arameeërs waarop ook een Turkse genocide werd gepleegd), inclusief een slavernijverleden die om een understatement te maken, op geen enkele manier onderdoet voor dergelijke slavernij door welk Westers, Arabisch, Afrikaans, of Aziatisch volk ook.

Dunya2
Dunya219 mei 2016 - 9:03

@Solinvictus ""genocide van de Turken jegens Armeniërs is heel erg geworden sinds de relatie met Turkije is bekoeld, ondanks dat we al een eeuw de tijd hadden om dat heel erg te vinden." Het is nu erg populair om de Turken en Turkije te bashen, dan hoor je erbij! Applaus voor de asocialen van heden, die minderheden beledigen en geweld gebruiken tegen minderheden. Dat is de huidige beschaving van Nederland. Daar is Nederland trots op! Daar zal je Asscher en Rutte niets over zeggen. Het motto van Nederland is: Goed zijn voor dieren en homo's en dat met trots uitdragen "ik ben zo lief en liberaal", maar slecht zijn voor asielzoekers, Turken en Marokkanen en de vrouw thuis.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 mei 2016 - 9:23

[Wat dacht je, dat Neelie Kroes ook haar hoofd schudt als de VVD weigert de VS op te roepen de genocide op de oorspronkelijke bevolking te erkennen?] Daar denk ik van dat het een schoolvoorbeeld is van een reactie van een gemiddelde reaguurder, "Er is ergens anders ook en probleem, dus je mag het probleem waar we het nu over praten niet benoemen."

Herr Vorragend
Herr Vorragend19 mei 2016 - 7:16

Beste Sylvana, Jij bent een Nederlander en ik ben een Nederlander. Wij zijn dus allebei door onze gedeelde nationaliteit lid van één en de zelfde Nederlandse entiteit. Een entiteit ook met o.a. een verantwoordelijkheid naar het verleden; bijvoorbeeld ons slavernijverleden. ONS slavernijverleden omdat we allebei Nederlander zijn. Ons slavernijverleden ligt al lang achter ons en maakt ons dus beiden niet persoonlijk schuldig hieraan maar onze nationaliteit vraagt wel van ons dat we ons verantwoordelijk voelen voor dat nare verleden. Nu heb ik begrepen dat jij toch graag een onderscheid wil maken in onze betrokkenheid bij dat verleden. Dat komt als ik het goed begrepen hebt omdat jij toevallig geboren bent met een donkere huidskleur en ik toevallig ben geboren met een bleke huidskleur. In jouw ogen behoor ik dan automatisch tot de dadergroep en jij beschouwd jezelf als onderdeel van de slachtoffergroep. Waarom ? Dat moet wel uitsluitend over onze verschillende kleurtjes gaan want voor de rest verschillen we niet. Thuis en op school heb ik geleerd dat dat verwerpelijk wij/zij denken is en zelfs racistisch te noemen is. Wat dat laatste betreft pas je prima bij DENK

3 Reacties
Daniel Blank
Daniel Blank19 mei 2016 - 8:09

SCHERP!!!

Zandb
Zandb19 mei 2016 - 11:31

Herr Vorragend; als u zo dom wilt zijn te veronderstellen dat u "automatisch" tot de dadergroep behoort o.g.v. alleen uw "kleur", dan moet u dat vooral doen. Ik heb het Silvana nooit horen bedoelen. Integendeel. Daniël: Vindt u het "scherp" dat iemand een nogal domme opmerking plaatst die u toevallig zelf ook had bedacht?

Myrna Hauwert
Myrna Hauwert20 mei 2016 - 10:16

je slaat de spijker op zijn kop

[verwijderd]
[verwijderd]19 mei 2016 - 6:29

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Paul250371
Paul25037119 mei 2016 - 12:43

Of als het aan Wilders ligt in Jeruzalem (niet het Arabische gedeelte).

voxpopuli2
voxpopuli219 mei 2016 - 5:40

Het zou humor zijn als zij lijsttrekker wordt en er komt één zetel beschikbaar.

1 Reactie
Albert Einstein
Albert Einstein19 mei 2016 - 8:47

Vooralsnog is ze heel krenterig op de vijfde plaats gezet.

Nailles
Nailles19 mei 2016 - 5:17

Afgezien van de enge denkbeelden van Denk, de intimidaties jegens naar het Turkse regime kritische Turkse Nederlanders, al dan niet direct of indirect aangestuurd door Ankara. Je bent zwart, voorvechtster van bewustzijn en nog hedendaagse gevolgen van racistische onderdrukking, misbruik uit het verleden, van zwarte en dan naar ik aanneem ook andere door andere huidskleur, etniciteit, of religie zich onderscheidende volken, en ook voorvechtster van gelijke vrouwenrechten, en dan sluit je je aan bij een zeer reactionaire witte mannenpartij, vervuld van door etniciteit gevormde ontkenning van racistische, etnische, en vrouwenonderdrukking.

4 Reacties
Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 8:16

@ Nailles, 19 mei 2016 at 07:17 [Je bent zwart, voorvechtster van bewustzijn en nog hedendaagse gevolgen van racistische onderdrukking, …. Bijna 100 jaar strijd voord erkenning van slavernijverleden en recentelijk “zwarte pieten” klopjacht van autochtonen geeft wel genoeg motivatie om zich bij een migrantenpartij aan te sluiten dan bij een blanke politieke partij. [zeer reactionaire witte mannenpartij, vervuld van door etniciteit gevormde ontkenning van racistische, etnische, en vrouwenonderdrukking.] Kon je deze vijand kenmerken onderbouwen in het geval van DENK of moet ik ze aannemen als je blanke mannelijke rechtse conservatieve bureaucratische handelwijze van migranten?

Nailles
Nailles19 mei 2016 - 10:20

Wat precies over reactionair, wit, man, en door etniciteit gevormde ontkenning van racistische etnische, en vrouwenonderdrukking zou je in relatie met Denk willen bestrijden en met welke argumenten?

Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 13:40

@ Nailles 19 mei 2016 at 12:20 Ik wacht nog 1-2 jaar om er een uitspraak mogen te doen, mits ze de wetten niet overtreden! Ik wil in ieder geval nooit een uitsprak doen op basis van hun etnische of politieke afkomst.

Myrna Hauwert
Myrna Hauwert20 mei 2016 - 10:22

datzelfde vraag ik mij dus ook af.... Juist als voorvechtster van Vrouwenrechten , maar ze is al goed geïnstrueerd met haar commentaar "daar heb ik geen mening over" zo ziet haar toekomst er straks nl uit ....

robvaniren
robvaniren19 mei 2016 - 4:59

Mooi, die blik van Neelie, als Denk begint te draaien. Zij mogen wel beledigen en schelden, want ....(zij zijn een minderheid, slachtoffer, etc., zoiets?). wat hen bindt is duidelijk: omdraaien.

1 Reactie
Visvijver2
Visvijver219 mei 2016 - 6:39

Ik vond het prachtig om Neelie non-verbaal net uit focus haar verbazing/ongenoegen/onbegrip te zien.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin18 mei 2016 - 23:42

Iedere nitwit gaat tegenwoordig de politiek in, of denkt macht te kunnen verwerven wat vaak uitmondt in rancune politiek (al dan niet door splitsing), DENK, met een uitgesproken turkse agenda, ik denk ook aan Baudet en nu Simons die de kamer op z’n kop gaat zetten als ik tenminste de strijdvaardigheid op z’n waarde kan schatten. Dat hele partijtje hangt van onsamenhangendheid aan elkaar, er kwamen geen plausibele antwoorden op vragen zoals de vraag over het hoofdelijk stemmen en het vastleggen van turkse nederlanders die voor de cu motie stemden inzake de genocide, nou kan het zijn dat zo’n uitzending niet toelaat dat je ze tot op het bot fileert om tot een duidelijk antwoord te komen, of van Nieuwkerk moet een matige interviewer zijn, dat kan ik niet goed beoordelen omdat ik zelden het programma zie. Simons ziet haar keuze de politiek in te gaan ingegeven door het feit dat Simek het over zwartjes heeft gehad, hoewel ik Simek niet van racisme verdenk vond ik een dergelijke uitspraak inderdaad denigrerend overkomen en vond het aanstellerig, daarna zou Simons een lawine aan haatmails en reacties op social media hebben ontvangen, dat wil ik best geloven omdat dit soort uitingen gemeengoed zijn geworden, toen werd ze op het schild gehesen door mensen die zich ook door dit soort uitingen vertrapt voelden, de voorzienigheid bood uitkomst want daar was DENK, Sylvana voelde zich welkom en veilig en gaat vanuit de zelfde waarden als de DENK heren invulling geven aan onze maatschappij, het is voor mij de vraag hoe dat eruit gaat zien, veel vertrouwen heb ik er niet in gezien alle ongerijmdheden. In de gevestigde politiek heeft ze geen trek, ik denk ook dat die niet op een lichtgewicht zitten te wachten want dat is ze in mijn ogen, dus werd het DENK, mogelijk kan ze wat stemmen trekken maar dan komt het echte werk, op grond van sterke argumenten proberen je gelijk te halen, nou is het een gegeven dat in de politiek ook als je alle gelijk aan jouw zijde hebt je nog moet zien je gelijk te halen, echter consistentie is bepaald een zwak punt bij DENK, dan vond ik die marokkaanse meneer nog het sterkst overkomen, ik kijk veel naar wat er in de kamer gebeurt en durf te voorspellen dat Sylvana er afgedroogd wordt en als ze denkt daar een personality show van te maken dat ze van een kouwe kermis terugkeert.

4 Reacties
Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 8:27

@ Raymond Bhagwandin, 19 mei 2016 at 01:42 [er kwamen geen plausibele antwoorden op vragen zoals de vraag over het hoofdelijk stemmen en het vastleggen van turkse nederlanders die voor de cu motie stemden inzake de genocide] Dat is niet waar. Misschien je hebt je gewenste antwoord niet gekregen maar Kuzu gaf duidelijk aan waarvoor hij het gebruikt: om aan (turkse) kiezers te laten zien waar de turkse kandidaten in kamer voor stemmen, terwijl ze in verkiezingscampagnes het over andere zaken hebben. Ik vind het een geslaagde actie van Kuzu om meer (turkse) kiezers binnen te halen. Dat zal zeker veel schelen in verkiezingen! Misschien ook bij Marokkaanse keizers gaan ze soortgelijke acties verrichten. Natuurlijk er blijft de Armeense kwestie bij DENK nog onopgelost.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin19 mei 2016 - 23:58

reactive op bidar 19 mei 2016 at 10:27 “Dat is niet waar. Misschien je hebt je gewenste antwoord niet gekregen maar Kuzu gaf duidelijk aan waarvoor hij het gebruikt: om aan (turkse) kiezers te laten zien waar de turkse kandidaten in kamer voor stemmen, terwijl ze in verkiezingscampagnes het over andere zaken hebben.” En met dat antwoord ben je tevreden?, ik niet, het valt niet te verifiëren, als ik bedenk hoe ongeloofwaardig de verklaringen van Kuzu overkomen, b.v niet meedoen aan het debat over Umar en het vluchtelingen debat omdat Sylvana nou eenmaal niet kan wachten; daarbij geeft Kuzu blijk geen idee te hebben hoe onze democratie werkt, ieder kamerlid is vrij om te stemmen hoe die wil, dat betekent dus dat de brutaliteit van Kuzu of DENK om dat aan de orde te stellen of mede kamerleden in een kwaad daglicht te stellen omdat ze niet met zijn opvatting over de genocide stroken vind ik ronduit een schande voor onze democratie en doet meer denken aan de verwerpelijke methoden van Erdogan. Misschien moet Kuzu hier nog kennis van nemen, het begint mij teveel op een onderafdeling van de AK partij te lijken, moeten we hier niet hebben. http://www.parlement.com/id/vituefrhhaq8/het_begrip_zonder_last_en_ruggespraak

Sardar2
Sardar220 mei 2016 - 10:20

@ Raymond Bhagwandin, 20 mei 2016 at 01:58 [En met dat antwoord ben je tevreden?] Het gaat niet om mezelf tevredenstellen. De komst van DENK is het start van ingewikkelde toch gewenste politieke proces voor migranten in Nederland. Een proces dat autochtone politiek heeft nooit tot stand kunnen/willen brengen. Ik hecht meer belang aan het start daarvan, terwijl de autochtone politiek en opinies het ongewenst verklaren. Een politieke partij wordt beoordeeld op basis van haar programma en hoe het in praktijk brengt. Nu wordt DENK beoordeeld in haar ontstaan fase en op basis van afkomst van zijn oprichters en gissingen over hun grens overstijgende contacten. Zo’n benadering is op zijn zachtste vijandelijk en afwijzend, niet te onderscheiden van afkeurende en uitsluitende behandeling van migranten in Nederland. Ik ben geen DENK-fan en zal ook het niet worden, maar ik steun 100% de democratische rechten van DENK en van migranten om nog meer migrantenpolitiek erbij krijgen.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin20 mei 2016 - 13:58

reactie op bidar 20 mei 2016 at 12:20 Natuurlijk staat het een ieder vrij een vereniging of een partij op te richten, dat is zelfs in de grondwet verankerd, dat de politiek niet overal grip op heeft lijkt me een bekend gegeven, als je bedenkt dat b.v. politie en justitie op z’n zachtst gezegd een rommelige organisatie blijkt terwijl burgers veiligheid, bescherming en orde hoog in het vaandel hebben staan waardoor een deel van het kiezersvolk zich laat belazeren door een pvv maar ook vvd (en cda, over de rest kan ik wat minder stellig zijn), wat de verrechtsing van dit land naar mijn mening in een stroomversnelling heeft gebracht. Mijn bezwaar tegen DENK ligt in het optreden van m.n. Kuzu in de kamer, vond ik inhoudelijk uitgesproken zwak, en als het om turkse items gaat ronduit stuitend, ik las ergens jouw vertaling van het woord DENK wat vanuit het turks gelijkwaardigheid betekent, ik had niet eens door dat het een turkse benaming was, staat m.i. symbool voor de agenda maar even goed in de uitzending vertellen dat we niet naar Turkije moeten kijken maar naar onze toekomst hier in dit land is wat mij betreft een vals argument zeker waar een beetje weldenkend mens kan inzien dat Turkije, de AK partij en Erdogan hoog in het vaandel staan, ik zou als allochtoon, als burger en nederlander die belangen nooit steunen, hoe desastreus dat voor Turkije, de regio en de oorlogsvluchtelingen is hoef ik je niet te vertellen, samengevat mijn 2 punten: inhoudelijk niet sterk, dat gaat Sylvana niet verbeteren, Azarkan komt op mij iets “politieker” over maar ken hem verder niet, en de vreemde bochten van DENK als het om Turkije gaat, wil ik op een allochtonen partij stemmen zullen we met wat beters moeten komen, ik ben bang dat we aan vlieggewichtjes niets hebben terwijl de “oppositie” bestaat uit een labyrint van we doen ons best.

BasVV
BasVV18 mei 2016 - 23:03

Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Sylvana die zat te ratelen. Maar op kritische vragen weg draaide. Steun zocht en kreeg van een van de oprichters bij de partij. Die vaderlijk ingreep. Ze zag er in mijn ogen niet meer uit als die zelfverzekerde vrouw. Wat is er gebeurd.

1 Reactie
Robles
Robles18 mei 2016 - 23:50

Pijnlijk inderdaad. Maar geen slachtoffer van racisme zoals ze aangeeft. Ze is slachtoffer van haar eigen geldingsdrang. If you can't stand the heat, get out of the kitchen.

Frank Straathoff
Frank Straathoff18 mei 2016 - 22:56

Simons vind dat Ebru terecht gearresteerd werd, omdat ze dingen zei die volgens de wet niet mogen. Nelson Mandela zei in '63 ook dingen die volgens de wet niet mochten. Ook terecht opgepakt Sylvana? Rosa Parks ook Sylvana? Chiel Beelen zei het goed, ik krijg hier geen 'samen' gevoel van oid. Spijker op z'n kop. PVV voor Turken, Marokkanen en Suri's meer is het helaas niet. Best zonde want het is inmiddels een behoorlijk stemdeel in Nederland die hierbij m.i. niet gebaat is.

11 Reacties
Herman Assel
Herman Assel18 mei 2016 - 23:13

Ebru terecht gearresteerd? Nelson Mandela werd opgepakt dankzij een CIA verklikker. Ebru werd opgepakt dankzij een NederTurk verklikker. Beide zijn aanhangers van het vrije woord. Simons, waar is uw verstand? Op de loonlijst van Erdogan tegenwoordig?

trotsopnederland
trotsopnederland19 mei 2016 - 5:53

Bizar dat je zegt het is de wet daar, dus ben ik het er mee eens. Met die redenatie kun je het dus ook eens zijn met de onthoofdingen van IS, tis tenslotte de wet daar.

Albert Einstein
Albert Einstein19 mei 2016 - 6:42

Herman, Ik zou daar nog aan willen toevoegen dat Ubru een heldin is, omdat ze met gevaar voor eigen leven de verwerpelijkheid van Erdogan extra onder de aandacht heeft gebracht. Daarmee behoedt ze ons voor de vergissing om Turkije lid van de EU te laten worden.

Ayyildiz
Ayyildiz19 mei 2016 - 7:15

Beste Frank, beledigen is ook strafbaar in Nederland (zie veroordeling SP-raadslid). Beledigen van Koningshuis is ook strafbaar hier in Holland (de straf is zelfs hoger dan in Turkije). Zelfs in Duitsland is belediging strafbaar. Waarom valt heel Nederland niet over de veroordeling van SP-raadslid? Ebru Umar mag beledigen en SP raadslid niet.

Frank Straathoff
Frank Straathoff19 mei 2016 - 7:53

@Ayyildiz Heb je wel eens lucky TV gekeken, hoe onze Koning en zijn vrouw bijna wekelijks in de zeik genomen worden? Om je geheugen op te frissen https://www.youtube.com/watch?v=KgBDQI5yCQE Wat denk je dat er gebeurt als dit door een Turkse Lucky TV gemaakt zou worden over Erdogan? Die gaat voor jaren de gevangenis in. Zou jij in zo'n land willen leven of keur jij dat dan goed?

Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 8:42

@ Frank Straathoff, 19 mei 2016 at 00:56 [PVV voor Turken, Marokkanen en Suri’s meer is het helaas niet.] Bedankt voor je eerlijkheid. Je geeft tenminste duidelijk aan hoe Nederlanders over migranten (Turken, Marokkanen en Suri’s) denken en handelen. Nogmaals bedankt! [Simons vind dat Ebru terecht gearresteerd werd, omdat ze dingen zei die volgens de wet niet mogen.] Neem ik aan dat jij ook geen conclusies bindt aan onwettige en criminele handelingen van sommige migranten in Nederland, toch? [Nelson Mandela zei in ’63 ook dingen die volgens de wet niet mochten. Ook terecht opgepakt Sylvana?] Ja terecht. Maar het belangrijkste is niet het antwoord op deze vraag, wel over de wetten zelf. De apartheidswetten en de wetten die in Turkije inzake vrijheden zijn aangesteld deugen niet. Ook deze vraag is niet aan Simons gesteld, ook jij stelt deze vraag niet. Ik denk dat Nelson Mandela wist ook beter dan onze Frank wat de gevolgen waren om de apartheidswetten overtreden en ertegen strijden! Onze slimme Ebru Omar was zo dom om te denken de hollandse onderbuik ook zou in Turkije de wet moeten zijn!

Zandb
Zandb19 mei 2016 - 11:53

Simons zegt niet dat terecht is, dat Ebru gearresteerd is. Ze zegt, dat je weet dat je gearresteerd wordt als je iets doet wat verboden is. Als ik beweer dat iemand die met 80 door de bebouwde kom rijdt niet moet zeuren als die gesnaaid wordt, bedoel ik dan ook dat ik het onder alle omstandigheden terecht vindt dat die de gevolgen moet dragen?

Paul250371
Paul25037119 mei 2016 - 12:52

@ Frank Straathoff (leuke avatar trouwens, blijf er om lachen.) Niet te filmen hoe je de zaken kunt verdraaien. Ze zei ook dat er hier een buitenlandse journalist werd vastgehouden omdat die een actie tegen de wet had gedaan en dat dit echt niet alleen Erdogan is. Ze heeft geen oordeel gegeven of de wet, waarop Ebru is opgepakt goed of slecht is. Ze heeft alleen aangegeven ..... Laat ook maar.

Paul250371
Paul25037119 mei 2016 - 12:56

@ Herman Assel "Ebru werd opgepakt dankzij een NederTurk verklikker." Is dat daadwerkelijk zo of gokt ze dat en gebruikt ze dat om Turken weer eens als NSB'ers in dit geval weg te zetten? Het kan ook gewoon zijn dat er iemand in Turkije Nederlands kan lezen. Toch?

Dunya2
Dunya219 mei 2016 - 17:01

Nelson Mandela was de belangenbehartiger van de donkere mensen. Hij wilde dat de donkere mensen diezelfde rechten kregen als de blanke mensen. Ebru Umar is de belangenbehartiger van de PVV. De haatcolumnist van deTurken, Marokkanen en asielzoekers. Zij wil de rechten inperken van de Turken (en Marokkanen) ten opzichte van de blanken. Ze is een zuivere racist.

Frank Straathoff
Frank Straathoff19 mei 2016 - 19:44

@paul Welke buitenlandse journalist was dat dan? ik heb er niets over gelezen. Je zult vast een linkje hebben.

LisanneW
LisanneW18 mei 2016 - 22:44

DENK, in eerste instantie ordinaire zetelrovers. Respect voor de PvdA die een zeer juiste beslissing heeft genomen door deze heertjes uit de partij te zetten. Vervolgens hadden ze hun zetels moeten afstaan aan de PvdA. Bij deze een dringend verzoek om de wet zeer snel aan te passen. Wat voegen deze narcisten toe aan de Nederlandse politiek? Welke problemen gaan ze oplossen? Met een slachtofferrol los je geen problemen op. Mevrouw Simons hoort vooral haarzelf graag praten, de vraag is of dat ook voor de kiezers geldt, ik kan het me werkelijk niet voorstellen. Ik vind DENK heel ENG!

Kees Apollo
Kees Apollo18 mei 2016 - 22:13

Hoe dom moet je zijn om je aan te sluiten bij een afsplitsingen van de regeringspartijen. Of het nu de PvdA afsplitsing DENK is of de VVD afsplitsing PVV. - Uiteindelijk laten DENK en de PVV onder een vergrootglas zien wat er in de PvdA en VVD gaande is. En daar worden wij niet vrolijk van.

4 Reacties
Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 8:45

@ Kees Apollo, 19 mei 2016 at 00:13 [Hoe dom moet je zijn om je aan te sluiten bij een afsplitsingen van de regeringspartijen.] Het beste en juiste argument om niet meet te doen met DENK!

Zandb
Zandb19 mei 2016 - 12:21

Ach Kees, van democratie in het algemeen worden "wij" niet vrolijk, toch?

Kees Apollo
Kees Apollo19 mei 2016 - 13:12

Het is niet dat wij in het algemeen niet vrolijk worden van democratie Zandb - Wij worden vooral niet vrolijk van de machtspolitiek van PvdA elite en VVD inclusief hun afsplitsingen respectievelijk DENK en PVV.

Zandb
Zandb19 mei 2016 - 14:52

Kees; wat u noemt is toch een gevolg van onze democratie? U wordt als "wij" dan toch niet goed van de democratie!

CharlesdeValois
CharlesdeValois18 mei 2016 - 22:01

Als je het alleen maar met elkaar eens moet zijn om gevoel van cohesie te kweken dan is het raar om te concluderen dat iedereen het fout doet behalve jezelf. Want dat schiet dan niet op.

Robles
Robles18 mei 2016 - 21:54

Ik was een fan van Simons en stond 100% achter haar na de Simek affaire. Nu ben ik haar kwijt. Ik snap totaal niet waarom ze hier voor kiest.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 mei 2016 - 9:26

Had je Simons daadwerkelijk goed bekeken in de "Simek affaire" dan was je nu niet verbaasd geweest.

Marri2
Marri218 mei 2016 - 21:46

Tja, wanneer de heren van Denk eens gekeken hadden naar het wilde leven van de jonge Sylvana zouden ze nog wel een keer nagedacht hebben of het wel zo'n goed idee is om haar bij Denk te betrekken. Haar interview in de Volkskrant van ( ik geloof ) 2002 spreekt boekdelen

kapitanlaipose
kapitanlaipose18 mei 2016 - 21:32

Het is mooi om te zien hoe Nederlanders opeens zo begaan zijn met het lot van de Armeniers die vermoord zijn. Kunnen de dode Armeniers mooi gebruikt worden als stok om mee te slaan. Prachtig volk zijn we toch. Voorheen interesseerde dat hele Armeense volk ons geen biet. Maar dat kan zomaar omslaan. Er wordt al jaren gezeurd om transparantie binnen de politiek. Dan wordt het stemgedrag van kamerleden gefilmd dan is het weer niet goed. Als er Nederlands Turkse kamerleden zijn die voor erkenning van de genocide van Armeniers zijn dan moet dat openlijk kunnen en mag dat openbaar gemaakt worden. Dan weten voor en tegenstanders hoe kamerleden in deze zaak staan. Gebeurde dat eigenlijk maar vaker. Ik had graag gefilmd gezien hoe kamerleden (in het bijzonder PVV'ers, VVD'ers, D'66'ers, PvdA'ers en CDA'ers) gestemd hebben als het gaat om zaken als ouderenzorg, daklozenhulp, milieuvervuiling etc. Dan zien burgers met eigen ogen hoe deze kamerleden onze samenleving naar de knoppen helpen. Van wat ik tot nu toe heb gezien sta ik gematigd positief tegenover DENK. Ze staan niet voor haat maar voor positieve verandering en het bij elkaar brengen van mensen. Ze laten een stem horen waar een deel van Nederland lacherig over doet. Maar laat ik het politieke programma maar afwachten. Mijn voorspelling voor de verkiezing: Met de hakken over de sloot 1 zetel.

9 Reacties
il viaggiatore
il viaggiatore18 mei 2016 - 22:14

Hmmm, ik geef ze een zetel 2-5. Niet dat ik het met hun mening eens ben, maar ik schat de sentimenten wel goed in. Ze zijn gewoon een tegenhanger van Wilders, en ze kopiëren zijn gedrag ook een beetje. Het was gewoon wilderiaans om vandaag Sylvana naar voren te schuiven ipv bij het debat aanwezig te zijn. Gelijkenissen hoor, niet ontkennen. Overigens worden de stemmingen al gefilmd. Gewoon te volgen tijdens 24politiek. Daarnaast staan de gegevens ook gewoon online over stemgedrag van partijen tijdens motie`s. Wordt niets verborgen gehouden. Wordt echter alleen te weinig naar gekeken. Helaas vond ik Sylvana nog niet echt sterk overkomen vandaag, veel van te voren ingeprent, en als ze het niet aankon liet ze kuzu het woord doen. Niet echt de sterke dame die ik in haar zag, maar wellicht komt dat later weer wat meer tot uiting.

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick18 mei 2016 - 22:16

@Kapitan Laipose: Bij genocide vergeleken is zwarte Piet kinderspel. Daar geen mening over hebben, vind ik een zwaktebod. Als Wilders geen mening had over die andere genocide , half vorige eeuw, dan werd hij terecht afgemaakt. Dan denk ik niet dat dit slechts een stok zou zijn om een hond mee te slaan. Als een partij wegkijkt bij genocide of strategisch duikt, dan zegt dat veel.

Robles
Robles18 mei 2016 - 22:18

"Er wordt al jaren gezeurd om transparantie binnen de politiek. Dan wordt het stemgedrag van kamerleden gefilmd dan is het weer niet goed". Door andere Kamerleden gefilmd. En dat vind jij niet raar? Ik vind dat wel heel raar gedrag.

x2
x218 mei 2016 - 22:35

een stok om te slaan.?.de kamerleden geven nu geschiedenis les.terwijl politicus staat voor mooie worden maken en leugens vertellen.burger lam maken.

bob b.
bob b.18 mei 2016 - 23:23

'Het is mooi om te zien hoe Nederlanders opeens zo begaan zijn met het lot van de Armeniers die vermoord zijn' Het is mooi om te zien hoe gespeeld die verontwaardiging is. Want het is niets anders dan alweer een reden om tegen moslims te ageren. Hetzelfde als de PVV die zegt op te komen voor vrouwen en homo's. Want waarom zouden vrouwen en homo's wel zichzelf mogen zijn en moslims niet? Of andersom. De vijand van hun vijand is hun vriend. Hypocriet gedoe. Ik durf te wedden dat de meesten van die roepers niet eens weet waar Armenië ligt.

Paddy3
Paddy319 mei 2016 - 5:59

Weet je wat raar is? In de hele zwarte Pieten / slavernij discussie komt regelmatig de roep naar voren om breder geschiedenisonderwijs. Wordt het racistisch gevonden dat we de Afrikaanse geschiedenis niet leren van voor dat Europeanen het continent koloniseerden. Black lives matter wordt als strijdkreet geroepen, maar blijkbaar zijn Armeniërs niet boeiend. Of passen ze niet in het frame dat alleen blanke mannen rotzakken zijn.

Buzzer
Buzzer19 mei 2016 - 6:45

@Bob de la bob Ik durf te wedden dat u niet eens weet dat de Turken die genocide op hun geweten hebben aangezien u denkt dat hebt benoemen van de genocide ageren tegen moslims is. De genocide wordt door Turkije altijd ontkend, sterker je beland ervoor in de gevangenis wanneer je je er over uit durft te spreken. Het waren niet de moslims, het waren de Turken die dit op hun geweten hebben.

Visvijver2
Visvijver219 mei 2016 - 6:45

Staan ze niet voor haat? Ik denk dat als je Wilders of Bosma op de man af vraagt wat de partijvisie is zul je ook het woord 'haat' niet horen. DENK profileert zich tot nu toe in houding en standpunten als de PVV-tegenvoeter met dezelfde bedenkelijke discussiemethoden en dezelfde humorloze verbetenheid. Mijn voorspelling voor de verkiezingen is alleen wat positiever; deze partij mikt op alle moslims, Erdogan-stemmers en (met mevrouw Simons) misschien wel op Nederlanders van Surinaamse afkomst. Als ze hun kaart slim spelen en hun speerpunten kiezen zouden ze best eens vijf zetels kunnen halen.

Rootman2
Rootman219 mei 2016 - 6:54

@ Bob de la Bob: Dat Armenië is het onafhankelijk oostelijk deel. West Armenië lag net als een deel van Kurdistan binnen de grenzen van Turkije; https://nl.wikipedia.org/wiki/West-Armeni%C3%AB https://en.wikipedia.org/wiki/Kurdistan Er is een heel grote overlap, dus waar het echt ligt is discussievoer voor historici.

Westen
Westen18 mei 2016 - 20:58

Je wilt dat Nederland zijn schuld erkent en nederig buigt voor de Nederlandse slavengeschiedenis incl herstelbetalingen En je wordt lid van een Turkse partij die de armeense genocide ontkent en elke hedendaags mensenrechten schending in erdogans turkije... Echt....hoe hypocriet kan je zijn...

3 Reacties
Frank Straathoff
Frank Straathoff19 mei 2016 - 7:58

Sterk

truusbeek2
truusbeek219 mei 2016 - 10:15

om maar te zwijgen over de rol die Turkije heeft gespeeld in de slavenhandel!

Myrna Hauwert
Myrna Hauwert20 mei 2016 - 10:26

(y)

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen18 mei 2016 - 20:48

Tja DENK filmt het stemgedrag over de Armeense genocide motie van Turkse kamerleden, en daarna kwam de kliklijn van de Turkse Ambassade, het proces tegen Böhmermann, en de arrestatie van Ebru Umar. En Simons vindt er niets van... Pardon? Ik zou haar graag nog zien ontploffen als het volgende lid van DENK in DWDD met Simons als tafeldame "Daar vind ik niks van" durft uit te kramen als het gaat over erkenning van Nederlands slavernijverleden in relatie tot een kamerlid die de KKK aanhangt en in een hoofdelijke stemming hierover zwarte kamerleden fotografeerde. Ik vrees dat ze zelfs in dat geval nog niet in staat is met enige zelfreflectie op haar eigen desinteresse terug te kijken. Epic fail! Laat de kamer svp voor de komende verkiezingen die kieswet zodanig wijzigen dat we ook een tegenstem mogen uitbrengen...

4 Reacties
il viaggiatore
il viaggiatore18 mei 2016 - 22:08

Je mag een tegenstem uitbrengen. Op elke andere partij die zich heeft ingeschreven en voldoet aan de kieswet. Breng hem goed uit, en grote kans dat ze dan gewoon in de oppositie terecht komen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 mei 2016 - 8:30

Dat is geen tegenstem, dat is een voorstem op een andere lijst.

Sardar2
Sardar219 mei 2016 - 9:06

@ Gerbie, 18 mei 2016 at 22:48 Ik denk je nooit in een verkiezingscampagnes van migranten kamerleden in een turkse of marokkaanse buurt of moskee bent geweest! Kuzu gebruikt deze opnames om turken laten zien waarvoor deze kamerleden in de kamer eigenlijk stemmen! Een gerichte kampanje van Kuzu dus. Turkije heeft geen DENK nodig om achter te komen hoe er wordt binnen turkse gemeenschap politiek bedreven!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen20 mei 2016 - 14:10

[Kuzu gebruikt deze opnames om turken laten zien waarvoor deze kamerleden in de kamer eigenlijk stemmen!] Wetend dat de turkse kamerleden die in de ogen van (een deel van) de turkse kiezers verkeerd stemden vervolgs als Umar een inbraak of erger kunnen verwachten. Dit is pure bedreiging, niets meer, niets minder.

Tricky
Tricky18 mei 2016 - 20:42

Een grote fout van Sylvana. Ze heeft zich aangesloten bij een verkeerde club. Feitelijk doen ze niet anders dan de PVV. Dit soort nare clubjes kunnen we in Nederland missen als kiespijn wanneer we tenminste willen kiezen voor samen i.p.v. tegen. Overigens is dit een rechtstreeks gevolg van de voortdurende haatcampagne die vanuit de PVV kringen e.d. is gevoerd tegen alles wat niet nederlands genoeg is in hun ogen. Zo drijf je mensen in de armen van verkeerde figuren. Sylvana is verbitterd en ziet het helaas niet helder meer. Dit zal een deceptie voor haar worden. Jammer want ik snapte haar wel nu schiet het door.

rechtdoorzee
rechtdoorzee18 mei 2016 - 20:32

Brrr de rillingen lopen me over de rug, heel eng allemaal. De agressie richting Beelen, de verdraaiingen van feiten omtrent Ebru Umar ,de verwijten dat er allemaal niets deugd van de huidige politiek. We hebben 3 christelijke partijen,socialisten,groenen,liberalen,sociaal liberalen,ouderen,nationalisten,dieren in de volksvertegenwoordiging en nog vele smaken meer daar buiten DENK denkt niet in politieke stromingen zoals die overal te wereld zijn( in goed ontwikkelde democratieen) maar in afkomst. DENK wil duidelijk diverse minderheden aan zich binden. Dat is hun goed recht, maar zorgt juist eerder voor polarisatie. Ik garandeer dat veel allochtonen op DENK zullen stemmen, deze zullen hoofdzakelijk van de linkse partijen komen. Gevolg ,juist de partijen die het goed voor hebben met allochtonen worden kleiner. DENK zal met hun extreme standpunten zichzelf buiten spel zetten. Het wordt er echt niet beter op voor hun dus, maar goed wie ben ik .Ik neem mezelf in ieder geval niet zo serieus als dat clubje

aburrido
aburrido18 mei 2016 - 20:26

De media.. De mainstream media etc etc. Ik dacht altijd dat dit een stokpaardje van extreem rechts was.

JohnVKR
JohnVKR18 mei 2016 - 19:51

De hoofdelijke stemming was bedoeld om de hypocrisie van andere Turkse Kamerleden aan de kaak te stellen. Deze Kamerleden worden gedwongen te erkennen dat er van Armeense genocide sprake is geweest (wat volgens mij ook het geval is) maar zodra ze naar de Turkse gemeenschap gaan om stemmen te werven hebben ze een heel ander verhaal. Dus die transparantie lijkt me goed, alhoewel hier met terugwerkende kracht wel vraagtekens bij kunnen worden gezet (na wat er met Ebru is gebeurd). Verder blijkt uit de keus van Simons voor DENK weer hoe ongelooflijk racistisch Nederland inmiddels is geworden. Over Ebru Umar zei Simons slechts dat ze de arrestatie vervelend voor Ebru vond, maar dat de Turkse wet nu eenmaal het beledigen van de president strafbaar stelt (zoals in Nederland het beledigen van de Koning strafbaar is). Daarmee heeft ze de arrestatie niet verdedigd of goed gepraat, maar gewoon de feitelijke waarheid gezegd en tegelijkertijd de dubbele moraal in Nederland aan de kaak gesteld. Ik vind het heel moedig wat Simons heeft gedaan, want ze wordt nu door heel Nederland uitgekotst. Want Nederland is immers een door-en-door racistisch land.

1 Reactie
Donostia2
Donostia218 mei 2016 - 22:01

Het klopte feitelijk niet. Mevrouw Umar is in Turkije gearresteerd om wat zij in Nederland publiceerde, niet om wat zij in Turkije publiceerde. Kwalijk dat Jeroen Pauw deze omissie liet lopen.

il viaggiatore
il viaggiatore18 mei 2016 - 19:51

Politiek gaat ze het nog zwaar krijgen, momenteel was het vooral een stukje media training, maar tijdens een hevig debat zonder Kuzu zal ze het zwaar krijgen. We zijn benieuwd.

[verwijderd]
[verwijderd]18 mei 2016 - 19:47

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 mei 2016 - 9:28

Sinds wanneer maakt DENK deel uit van de regering dan?

Jhonathan
Jhonathan18 mei 2016 - 19:40

Simons weet totaal niet waar ze aan begint en heeft nog niet helemaal in de gaten dat ze zich bij een beweging heeft aangesloten waarbij zij niet volkomen haar eigen mening mag hebben. Het interview bracht dat duidelijk naar voren. Op een gegeven moment had ik het zelfs wel een beetje met haar te doen.

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events18 mei 2016 - 19:40

Ach, op zich wens ik Sylvana Simons alle goeds en succes in de politiek toe, hoor. Het is een slimme vrouw die uitermate goed uit haar woorden kan komen, en zich de kaas niet van het brood laat eten (dat zag je inderdaad bij dat conflict met Simek). Allemaal kwaliteiten die je nodig hebt in de Tweede Kamer. Maar die partij Denk.....ik weet het niet, hoor. Dit vooral: ''...de motie van de ChristenUnie in het gesprek, die de Turkse regering wilde oproepen het bloedbad onder Armeniërs in de Eerste Wereldoorlog als genocide te erkennen. DENK is daartegen en wilde een hoofdelijke stemming. Die stemming filmde DENK om daarmee te laten zien welke Turks-Nederlandse Kamerleden voor erkenning van de genocide waren.'' Het voelt niet goed, net als die kliklijn van Erdogan hier in Nederland. En die hele Armeense genocide; die starre, koppige volharding van de Turken om de minder fraaie bladzijden in hun geschiedenis niet te willen erkennen; de neiging om mensen die dat wel willen doen, te beschouwen als 'landverraders'.....Vergelijk dat nu eens met de Nederlandse houding tov ons slavernijverleden (dat is overigens wel het andere uiterste). Een zwarte bladzijde van veel langer geleden, maar daar moet de regering nog elk jaar nederig zijn oprechte spijt voor aanbieden, hoewel er niemand is in Nederland die dat slavernijverleden zal ontkennen. Nee, de Turken, zowel daar als hier, hebben nog een hele lange weg te gaan.

3 Reacties
SpijkerMaarten
SpijkerMaarten18 mei 2016 - 21:35

Mja, en ik vind dat Simons en de andere daar te gemakkelijk aan voorbij gaan.

Ayyildiz
Ayyildiz19 mei 2016 - 7:27

Inzake de Armeense genocide kan ik Turkije aanraden het voorbeeld te volgen van Nederland. Zodra er geen financiële consequenties aan verbonden zijn dan pas erkennen. Ergens een praatje houden en een standbeeldje neerzetten ofzo

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten19 mei 2016 - 12:06

Mja, zouden ze best kunnen doen. Zou al een hele stap zijn.

Gino66
Gino6618 mei 2016 - 19:35

Ik snap werkelijk niet waarom telkens weer opnieuw de vermeende genocide op de Armeniërs wordt aangehaald en de neurotische dwang om die te erkennen, terwijl we (het westen) zelf niet eens onze eigen genocides erkennen. Of was er geen sprake van genocides in Afghanistan, in Vietnam, in Cambodja, pleegden de Fransen geen genocide in Algerije? En de Belgen in Congo? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Hetzelfde geldt ook voor die zogenaamde "lange arm" van Ankara. Ik kan wel een 'staat' opnoemen waarvan de lange arm nog heviger geldt en die zelfs nog op de wenken wordt bediend.

9 Reacties
pmolenaar71
pmolenaar7118 mei 2016 - 19:55

Ik begrijp het ook niet waarom er elke keer over de genocide op de Armeniërs wordt teruggekomen. Maar ik begrijp ook niet waarom wij elke keer over de slavernij moeten horen en dat beter onderwijs belangrijk is. Misschien dat Sylvana nu ook een andere koers gaat varen over ons vermeende slavernij verleden.

Jhonathan
Jhonathan18 mei 2016 - 19:59

@ Gino66 18 mei 2016 at 21:35, "Ik snap werkelijk niet waarom telkens weer opnieuw de vermeende genocide op de Armeniërs wordt aangehaald en de neurotische dwang om die te erkennen". - In dit geval begrijp ik dat wel en vond het ook een goed stukje journalistiek van Mathijs. Immers heeft Simons vaak uitgehaald naar het slavernijverleden van Nederland en heeft daar allerlei oordelen over. Nu had ze ineens geen mening, geen oordeel. Door de vermoedelijke restricties van DENK, heeft ze zichzelf onbedoeld op dit gebied nu monddood gemaakt. Zowel als het gaat over het slavernijverleden, als andere zaken. .

Marri2
Marri218 mei 2016 - 20:06

Nou, wat dacht je van de omvang van de Armeense genocide : ca 1,5 mio slachtoffers ?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen18 mei 2016 - 21:05

[...terwijl we (het westen) zelf niet eens onze eigen genocides erkennen.] De "neurotische" dwang om onze eigen issues te erkennen bestaat weldegelijk, en is soms zeer manifest. Vraag Simoms zlef maar eens naar erkenning van het slavernijverleden door Nederland. Terecht is ze daar heel eisend in, maar dat kan natuurlijk niet samengaan met het geen mening hebben over de Armeense genocide. Wat dan overblijft is een dubbele moraal die elke gerealiseerde erkenning waardeloos maakt.

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten18 mei 2016 - 21:23

@Gino66 Dat 'vermeend' mag je weglaten. Het geeft geen pas een onrecht te laten passeren omdat er alders ander onrecht is. Ik noem dat het argument van het ergere kwaad, dat iemand maar zijn kop moet houden omdat er ergens anders iets ergers aan de hand is. En ook het feit dat misschien verdachte mensen zijn die er om hen moverende reden eveneens de aandacht op vestigen, en dat jij er dan maar je kop over moet houden want zij ook..... is een guil-by-association-argument en valt onder de drogredenen. Je kunt veel zeggen van Europese landen, en er is best veel te zeggen over de mate waarin ze hun koloniale geschiedenis erkennen en de mate waarin ze er graag zand over willen gooien - met name individuele burgers - maar het is geen verzwegen feit dat publiekelijk en met behulp van de knoet wordt ontkend en er wordt veel over gepubliceerd. Dat is echt anders dan de botte ontkenning van staatswege door de Turkse staat. Je kunt je daarnaast heel goed concentreren op allebei. Als jij je nou concentreert op al die andere dingen en degenen die er zin in hebben op de Armeense genocide, dan kunnen we die boter saampjes van het hoofd vegen.

rechtdoorzee
rechtdoorzee18 mei 2016 - 21:28

@gino66 Beste Gino De Fransen, Amerikanen en andere ontkennen toch hun wandaden niet. Er kan in deze landen vrijuit kritiek worden geleverd op het verleden. Dit in schril contrast met de Turken. Kun je voorbeelden geven de lange arm van andere landen? DENK heeft door zijn opstelling duidelijk zijn pro Turkije politiek geopenbaard en mag dus worden geconfronteerd met de Armeense kwestie

Buzzer
Buzzer19 mei 2016 - 5:38

U weet niet eens waar het woord genocide voor staat, dus u kunt het beter niet in de mond nemen. Toch dan maar even een linkje om gebrek aan kennis op te vijzelen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Genocide

Tokoloshe
Tokoloshe19 mei 2016 - 6:40

Ik snap ook niet waarom men steeds weer terugkomt op het slavernijverleden van Nederland, dat was er toch gewoon niet? Als we het uit de geschiedenisboeken halen en iedereen het zwijgen opleggen die er toch over begint, dan heeft het toch nooit plaatsgevonden?

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten19 mei 2016 - 12:04

Sorry Tokoloshe, ik heb het gewoon gehad op de middelbare school, het is altijd aanwezig geweest. Het komt op tv. Je kunt geen historisch blad openslaan of er wordt ingegaan op ons koloniale verleden. Je kunt zeggen dat het ONVOLDOENDE aandacht krijgt. Dat is een weging, en misschien ben ik het met je eens. Je kunt stellen dat er te weinig conclusies uit worden getrokken; de consequenties voor het nu te weinig worden doorgetrrokken. Dat het te weinig onderdeel is van het collectief geheugen. Ook dan heb je waarschijnlijk gelijk. Maar verzwegen, dat is het niet, ook in het verleden niet. Dat is gewoon niet waar.

Buzzer
Buzzer18 mei 2016 - 19:34

Een ontluisterende Sylvana Simons die het spoor volledig bijster is, zeer agressief reageert op Beelen, die een zeer terechte vraag stelt, probeert van Nieuwerkerk uit balans te brengen met de wedervraag, "maar wat vind jij" terwijl zij daar zit om vragen te beantwoorden. Constant in de slachtofferrol kruipt en het ook terecht vind dat Ebru Umar gearresteerd werd, niet mee zal stemmen in de tweede kamer over deTurkse genocide wanneer daar over gestemd zou worden, want daar heeft ze geen mening over. van Nieuwkerk liet zich niet in de luren leggen en vroeg gelukkig gewoon door. Ze laat zich gebruiken als stemmenlokkertje door 2 Turkse Nederlanders die hun zetels geroofd hebben, er Stasi methodes op na houden om het kamergedrag van andere kamerleden van Turkse afkomst aan de kaak te stellen. Als vrouw zal ze niet veel in te brengen hebben bij deze "heren"

4 Reacties
Donostia2
Donostia218 mei 2016 - 20:11

Ik kreeg een erg naar gevoel van de agressie waarmee de vertegenwoordigers van Denk hun visie gaven. Er was helemaal niets verbindend aan deze passief agressieve "verbinders". Giel Beelen kreeg sneer op sneer, de reactie's op de vragen van van Nieuwkerk erg naar. Zou mooi zijn als deze beweging alle agressieve anti Nederlanders in ieder geval met elkaar zouden kunnen verbinden. Dan krijgt die woede over de Nederlandse maatschappij een stem, en een vertegenwoordiging.

Erik20
Erik2018 mei 2016 - 20:25

Inderdaad, ze krijgen dankzij haar wel veel meer aandacht in de media. Gaat haar nog vies tegenvallen wanneer ze door krijgt bij een Turkse moslimpartij te zitten, die flink verbonden is met Turkije. Ach ja, misschien tegen de tijd dat ze zelf in de kamer zit rooft ze haar zetel van DENK en begint ze een eigen partij.... net als haar partijgenoten

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen18 mei 2016 - 20:53

[Als vrouw zal ze niet veel in te brengen hebben bij deze “heren”] Inderdaad, En als niet Turk zal ze niets in te brengen hebben, niet in het bezit zijnd van de gewenste huidskleur zal ze niets in te brengen hebben, niet de juiste religie aanhangend zal ze niets in te brengen hebben. Stemmen mag ze brengen, en koffie.

Dunya2
Dunya219 mei 2016 - 11:14

@Gerbie Wat laat jij veel onwetendheid zien. De meeste Turken zijn vrij geemancipeerd. Het feit dat ze Sylvana vragen om een dergelijke hoge positie binnen hun organisatie in te nemen, moet genoeg zeggen. Zij is binnen de partij aangetrokken om op te komen voor de positie van vrouwen in de maatschapppij. Maar dat wil je niet zien.

Dunya2
Dunya218 mei 2016 - 19:24

Dat DENK tegen stemt tegen het afdwingen van Turkije van erkenning van de genocide van Armenen is hier aan toe. Maar dat ze Turkse Nederlanders politici gaan filmen over hun stemgedrag op dit onderwerp, vind ik ver beneden de peil van politici. Bah.

3 Reacties
SpijkerMaarten
SpijkerMaarten18 mei 2016 - 21:30

"Dat DENK tegen stemt tegen het afdwingen van Turkije van erkenning van de genocide van Armenen is hier aan toe ." Ik vind dat eigenlijk wel verder dan 'tot daar aan toe'.

x2
x218 mei 2016 - 22:18

zulke dominatie in de media en de politiek, mensen proberen in een hoekje duwen. van iedere buitelander een ebru maken. wagelijke vertoning van de presantator hier boven en politici om mensen proberen een mening op te leggen. de zogenaamde genocide proberen ze op te leggen op turkse politici. een stelletje kamer leden gaan beslissen wat er 100 jaar geleden is gebeurd en met bijna een dwang ga ze opleggen op de turkse politici.is dat niet iets voor mensen die van geschiedenis af weten.belachelijke manupilatie arrogantie van de witte man die zijn vinger weer maar eens naar andere wijst. het is net zo als klein kinderen verplichten om in sinterklaas te geloven. ook dat zwarte piet zwart is .dat wordt er opgelegdt net als bij kleine kinderen. beken eerst je eigen genocide india suriname congo joden enz eens.en laat de camera in de kamer filmen van de autochtone of ze eens zijn.maar dan weer zal de turken gefilmd worden. naar hun stem gedrag. zo zie je maar zolang je de duvel dient heb je recht op uiting van je mening eigenlijk is er weinig worden voor deze misselijk makende hyprcotie van de hoogste plank.

il viaggiatore
il viaggiatore19 mei 2016 - 0:19

@ re ka Volgens mij vinden er elk jaar herdenkingen plaats voor de oorlogsmisdaden die wij begaan zijn in Indonesië. Niet om trots op te zijn, maar om te erkennen dat wij daar misdaden hebben begaan. Ons slavernij verleden, wordt besproken. Wellicht niet voldoende, maar het staat je nog steeds vrij om erover te praten. Wij verplichten kinderen helemaal niets, het is een volksfeest waarin we kleine kinderen extra cadeautjes geven met een leuk verhaaltje eromheen en na verloop van tijd ontgroeien kinderen die periode. Dan komt de tijd van surprises maken en elkaar cadeautjes geven. Soms nog met een leuk gedichtje. En ook die periode glijdt vervolgens weer voorbij. Niemand die op latere leeftijd nog denkt dat het met slaven te maken heeft. Overigens vieren ze op Aruba enzo ook Sinterklaas, hoe wil je deze mensen dan omschrijven? Zijn dit ook slavendrijvers? Zwarte piet is zwart inderdaad, en de politiek correcte pieten hebben alle kleuren van de regenboog. Laatste jaren merk ik dat deze traditie steeds minder plaats vindt, en dat er steeds meer naar kerst wordt uitgeweken om elkaar cadeautjes te geven. Verwacht niet dat het binnen nu en 5 jaar opgelost is, dit duurt gewoon een paar generatie`s. Hoe ga je ermee om, ga je geweld gebruiken om toch je doel te bereiken, of ga je gewoon met elkaar in debat. Het eerste roept weerstand op, het tweede zal op bijval kunnen rekenen. De genocide op joden wordt gewoon besproken, geen idee in welke wereld jij leeft. Wij zijn er overigens ook niet de hoofdschuldigen van, maar dat zijn de Duitsers geweest, nou en die hebben echt wel een partijtje schuldgevoel gehad hoor. En we staan er elk jaar bij stil, dat onze rol daarbij onderbelicht blijft is een gegeven, maar we vergeten ook welke rol de russen hebben gespeeld tijdens WW2. Soms belichten we de mindere kanten iets minder, maar ze worden niet verwijderd uit de geschiedenis boeken. Ik ben niet zo op de hoogte van de herdenkingen op de misstanden van België en Engeland omtrent hun oude koloniën, maar ik neem aan dat daar ook gewoon openlijk over mag en wordt gesproken. Maar als je het even wilt hebben over misstanden, volgens mij heeft Turkije nog een deel van een Europees land bezet, en Marokko nog een deel van de Westelijke Sahara. Hoor ik je ook niet over... In Turkije wordt je nog net niet vermoord als je de Armeense kwestie ten sprake brengt, is wel even wat anders natuurlijk, wel worden er journalisten en critici voor jaren opgesloten in de gevangenissen. Dat druist in tegen de ERVM, en als Erdogan met Turkije bij de EU wilt horen, zal hij zich moeten aanpassen. Je klaagzang trekt gewoon scheef, je kijkt alleen naar het verleden, maar niet naar het heden, In het verleden liggen geen oplossingen, in het heden liggen de oplossingen. India, ooit eens onderdrukt door de Engelsen, maar onderdrukt nu theeboeren in Oeganda. Waarom hoor ik je daar niet over? Of zijn die niet wit genoeg? Daarnaast, alle stemmingen in de politiek zijn terug te vinden als je daar belang bij hebt. Zijn gewoon toegankelijk. Via de WOB-regeling kan je gewoon alle informatie omtrent Openbare Besluiten opvragen. Transparantie ten top. Debatten, kan je gewoon volgen via NOS Politiek24. Gewoon toegankelijk voor iedereen. Alleen, stel ik ga nu iedereen met een andere mening dan ikzelf heb expliciet filmen, en dan zo tentoonstellen als landverraders. Dan denk ik dat we ongezond bezig zijn met zijn allen. En nee, we willen niet van iedereen een Ebru Umar maken, want dan wordt er veel te veel geschreeuwd tegen elkaar. Haar belediging aan het adres van Erdogan ging over het feit dat Erdogan steeds meer nationale feestdagen die onder Ataturk zijn ingevoerd worden afgeschaft omdat Ataturk natuurlijk seculier was, en Erdogan er liever een wat meer religieuzer land van wil maken. Maar we zijn een vrij land, en als je het hier niet naar je zin hebt, ben je ook weer zo vrij om te vertrekken om ergens anders je plekje te vinden, 100en Nederlanders doen dat elk jaar. We zijn geen Noord-Koreaanse heilstaat die zijn bevolking onder zwaar regime binnen de grenzen en in de pas houdt. Als jij vindt dat dit land alleen maar Boze-witte-mannen heeft, en jij je daar niet prettig bij voelt. Tja, ga emigreren naar een land waar je wel gelukkig denkt te worden.