Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Terugkeerders

  •  
23-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
avdterugkeerders
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

Libertain
Libertain24 nov. 2019 - 15:26

Het terugkeer van aantal kinderen zou nooit tot dergelijk negatief opgeblazen probleem gevoerd kunnen worden indien onze cultuur werkelijk ontwikkeld en superieur zou zijn, zoals we lang hebben beweerd. Dergelijk terugkeer zou dan als een goede kans beschouwd worden om onze Westerse normen en waarden aan die kinderen te laten aanleren omdat deze inderdaad verenigend en duurzaam zouden zijn. Omdat deze kinderen tot nu toe geen kans ertoe hebben gehad. Jammer dat alle ultrarechtse mensen paar kinderen die kans niet gunnen. Of gelooft niemand meer in de vermeende superioriteit van onze Westerse cultuur? Zou

Gefaald
Gefaald24 nov. 2019 - 11:05

Dat tuig moet daar worden berecht, zoals hun slachtoffers (de verkrachte en tot slaaf gemaakte Jezidi-vrouwen) ook willen. De IS-dames hebben zo hun ideeën over een rechtvaardig rechtssysteem, en iets vergelijkbaars zullen zij dan zelf ondergaan. In Nederland is er geen bewijs boven water te krijgen over de slavenhoudersactiviteiten van de damesn, dus hier krijgen ze twee jaar minus een derde dus staan ze binnen anderhalf jaar weer op straat. Ik vind dat ze dan allemaal gehuisvest moeten worden naast linkse mensen die voor hun terugkeer naar Nederland hebben gepleit, zodat hun reïntegratie zo optimaal mogelijk zal verlopen.

1 Reactie
MG1968
MG196824 nov. 2019 - 17:01

"Ik vind dat ze dan allemaal gehuisvest moeten worden naast linkse mensen die voor hun terugkeer naar Nederland hebben gepleit, zodat hun reïntegratie zo optimaal mogelijk zal verlopen." Grappig dat jij daar een mening over hebt, want ik herken in hou helemaal niets waarvan ik zou zeggen dat jij past binnen deze samenleving. "Tuig" Ja, dat. Weliswaar welbespraakt, maar het verbergt echter helemaal niets.

Vlaggenroof
Vlaggenroof24 nov. 2019 - 10:49

Ik ben zo links als het maar kan, maar ik zou nooit toestemmen met het terughalen van deze criminelen.

1 Reactie
Gefaald
Gefaald25 nov. 2019 - 15:06

@Vlaggenroof Ik vrees dat je dan als juist extreemrechts wordt beschouwd door veel forumdeelnemers.

ZwartePiet
ZwartePiet24 nov. 2019 - 6:12

Die kids gaan er gewoon komen. VVD roept wat voor de bühne maar kan het niet tegen houden. Zorgelijk? Zeker. En die IS vrouwen hebben mazzel. Er valt amper iets te bewijzen van wat ze in Syrië hebben gedaan. Dus ze mogen een paar jaar zitten en klaar. En dan komt naar buiten dat ze gewoon meegedaan hebben met de strijd. Maarja al veroordeeld dus je kan niks meer. Cartoon heeft het dus tot op zekere hoogte bij het goede eind.

Rechtse Bal4
Rechtse Bal423 nov. 2019 - 14:07

met zo'n zeis en capuchon kom ik niet langs de douane... ;-)

JJP2
JJP223 nov. 2019 - 13:36

Goed om te zien dat het wel meevalt met de druk op de jeugdzorg, aangezien men schijnbaar genoeg tijd en ruimte heeft om hiervoor een eerste klas onthaal te verzorgen.

1 Reactie
Dr. Drees
Dr. Drees23 nov. 2019 - 21:53

Spot on !

Thuru
Thuru23 nov. 2019 - 12:38

De staat heeft het hoger beroep gewonnen, dus is er geen sprake van dan kalifaat kinderen terug komen naar Nederland. We zullen zien hoe alles verloopt.

2 Reacties
Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub23 nov. 2019 - 19:28

Te laat! De eerste 2 zijn al terug in het land.

OlavM
OlavM23 nov. 2019 - 19:59

@ Thuru: [De staat heeft het hoger beroep gewonnen, dus is er geen sprake van dan kalifaat kinderen terug komen naar Nederland.] Dat is veel te kort door de bocht en voorbarig. Waarschijnlijk zullen meer Syriërgangers, met kinderen, naar Nederland worden uitgezet. De staat heeft louter op juridisch-tehnische gronden het hoger beroep gewonnen. Ook het Gerechtshof in Den Haag heeft de erbarmelijke positie van de IS-kinderen expliciet erkend, maar bepaald dat het een kwestie van politiek beleid is. M.a.w.: het Hof zegt niet dat het kabinet een goed beleid in deze voert, maar dat het zijn eigen verantwoordelijkheid heeft.