Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Terrorist maakte kinderen medeplichtig aan moord op Samuel Paty

  •  
22-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
National memorial event for slain teacher Samuel Paty

© epa08763019 Candles, messages and floral tributes are placed to pay respect to the late teacher Samuel Paty on the Promenade des Anglais in Nice, France, 21 October 2020. French history teach

De terrorist Abdoullakh Anzorov die afgelopen vrijdag Samuel Paty vermoordde , spande twee kinderen voor zijn karretje. De twee tieners inmiddels aangeklaagd wegens medeplichtigheid aan de moord, meldt de Huffington Post.
De jongens van 14 en 15 jaar zijn leerlingen op de school waar Paty lesgaf. Anzorov benaderde een van hen rond een uur of twee. De terrorist vroeg de scholier of hij in ruil voor 300 of 350 euro Paty wilde aanwijzen. De jongen en een vriendje die zich later bij hen voegde, vertelden Anzorov hoe Paty eruit zag.
Ook andere leerlingen sloten zich bij het groepje met de terrorist aan. Anzorov vertelde hun dat hij Paty wilde dwingen om zijn excuses aan te bieden voor het tonen van een Mohammed-cartoon tijdens de les. Ook zei de terrorist dat hij de docent wilde vernederen en slaan.
Toen de leraar om vijf uur de school verliet, wezen verscheidene jongens hem aan en gaf Anzorov het geld aan de jongen met wie als eerste had gesproken. De scholier in kwestie heeft volgens zijn advocaat alles bekend.
De jongen komt uit een arm gezin en liet zich verleiden door de stapel bankbiljetten, stelt zijn raadsman. “Hij moest eerst om de dood van zijn docent huilen voordat hij om zichzelf huilde. Hij begint te begrijpen voor wat voor gruwelijks hij indirect verantwoordelijk is.” De scholier is inmiddels vrijgelaten en bij een ander gezin ondergebracht.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

Sailor2
Sailor223 okt. 2020 - 23:48

Een terrorist die hoofden afsnijdt van andersdenkenden is mentaal natuurlijk zelf nog een kind.

ton14024
ton1402422 okt. 2020 - 18:32

Die terrorist maakte die kinderen niet medeplichtig, en hij had geen karretje. Als die kinderen medeplichtig zijn komt dat door hun eigen handelen.

Rutger Groot
Rutger Groot22 okt. 2020 - 17:27

Belangrijke context: er was ook een online haat campagne gestart tegen Paty waarbij een fatwa werd uitgeproken door Brahim C, vader van een van de leerlingen.....

NoahAmber
NoahAmber22 okt. 2020 - 16:51

De jongens van 14 en 15 jaar zijn leerlingen op de school waar Paty lesgaf. Anzorov benaderde een van hen rond een uur of twee. De terrorist vroeg de scholier of hij in ruil voor 300 of 350 euro Paty wilde aanwijzen Begrijp ik hier nu uit dat die Anzorov niet eens in de klas zat waar de cartoons werden vertoond? Zat hij überhaupt wel op die school? Anders hoef je niet te vragen wie die onderwijzer dan wel was. Lijkt er op dat iemand in de klas deze Anzorov dus heeft geïnformeerd over de cartoons en dan wel door wie?

7 Reacties
ton14024
ton1402422 okt. 2020 - 18:26

Jouw achterstand is niet meer in te halen. Sorry.

Folkert2
Folkert222 okt. 2020 - 20:24

Aangezien je jezelf eerst onder je ideologische steen hebt verstopt, even een kleine schets van wat er heeft plaatsgevonden. Anzorov was inderdaad geen leerling op de desbetreffende school. Een leerling die wel aanwezig was bij de les (wat niet verplicht was van Samuel Paty als ze er problemen mee hadden) heeft thuis verhaald over de Mohammed cartoons. Vervolgens zijn verschillende ouders bij de school gaan klagen en om het ontslag van de leraar te vragen. Toen dat niks opleverde kwam er een hetze online van ouders maar ook vanuit een dichtbij gelegen moskee. Er is toen tweemaal een fatwa uitgesproken tegen Samuel Paty. Die filmpjes zijn weer gezien door Anzorov die vervolgens de daad bij het woord voegde. Zijn de 2 leerlingen medeplichtig? Tot een bepaalde hoogte wel, maar miniem en daarnaast kunnen ze best voorgelogen zijn dus hun rol is niet zo erg groot en ook niet zo van belang. Er lopen er meer rond die wel degelijk medeplichtig zijn en hebben aangezet tot geweld. Er zitten er nu nog 5 vast dat ik meen. Voor een eenling die een martelaarsdood stierf zijn er wel heel veel mensen opgepakt...

Trees2
Trees223 okt. 2020 - 0:53

Anzorov had (waarschijnlijk) een jonger broertje op die school.

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 okt. 2020 - 10:28

https://www.bbc.com/news/world-europe-54625270

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 okt. 2020 - 10:35

PS een foto van het afgesneden hoofd werd gepost op twitter. Verwijderd.

NoahAmber
NoahAmber23 okt. 2020 - 11:14

Heren hier boven Denkt u nu echt dat ik dit soort berichten helemaal ga uitpluizen? Daar heb ik jullie voor. Folkert bedankt voor de fijne beknopte info. Ik ben weer helemaal bij

Visionair NL
Visionair NL24 okt. 2020 - 10:22

Folkert, ik denk dat de Franse regering dit aangrijpt om een duidelijke en harde boodschap aan radicale islamieten af te geven. Namelijk, dat het voeren van hetzes niet zonder gevolgen zal blijven. Het is een relatief kleine groep radicalen, ongeveer tien procent van alle moslims, die de rest van de islamitische gemeenschap in het ijzeren gareel houdt met dodelijk geweld, intimidatie en groepsterreur. Door deze groep keihard aan te pakken, zoals nu gebeurt, hoopt Macron om hun greep te breken en Franse moslims meer vrijheid te geven om bijvoorbeeld de islam te verlaten.

TwoTone
TwoTone22 okt. 2020 - 16:37

Dat er geld betaald is wijst op een vorm van organisatie achter deze moord.

[verwijderd]
[verwijderd]22 okt. 2020 - 15:55

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Dundjo
Dundjo25 okt. 2020 - 10:57

15 jarigen worden door justitie steeds meer als volwassen gezien en zie hoe zij zich op straat presenteren. Zij wisten wel degelijk, wat er aan de hand was, denk toch echt wel dat het met de opvoeding van thuis heeft te maken.

Bouwman2
Bouwman222 okt. 2020 - 13:25

Volstrekte onzin, als je er een naam genoemd wordt met de vraag, wie dat dan mag zijn, wijs je even in de richting van de genoemde naam dan ben je blij als je behulpzaam kunt zijn., en al helemaal als je nog een kind bent. Later verleren kindere dat argeloze, dat spontane dat dan als naïef wordt aangeduid. meestal met de toevoeging "vreselijk ." Maar sommigen ook weer niet. Em dat vind ik dus heel; hulp aanbieden in een berekenende wereld. waar voor geld alles te koopt lijkt.

5 Reacties
axetothehead
axetothehead22 okt. 2020 - 13:52

Zeker geen onzin, die 14 jarige wisten echt wel wat zij deden.

Haz
Haz22 okt. 2020 - 14:49

Sorry hoor, maar heb je het artikel gelezen? Er staat 'Anzorov vertelde hun dat hij Paty wilde dwingen om zijn excuses aan te bieden voor het tonen van een Mohammed-cartoon tijdens de les. Ook zei de terrorist dat hij de docent wilde vernederen en slaan.' Dus je kraamt onzin uit als je zegt dat de leerlingen van niks wisten. Dat die terrorist de docent zou doden wisten ze ook niet, maar ze wisten dus wel dat Anzorov niet gewoon een vriendelijke man was die even gezellig wilde babbelen met de docent.

NoahAmber
NoahAmber22 okt. 2020 - 16:46

@Haz 22 oktober 2020 at 16:49 Dat die terrorist de docent zou doden wisten ze ook niet, Wat wisten die guppies dan nog meer niet. Je schrijft namelijk: ook niet

Bouwman2
Bouwman222 okt. 2020 - 17:27

Kinderen vallen onder het jeugdstrafrecht, weet je hoe dat komt? Omdat kinderen een brein hebben dat nog niet is uitgerijpt. Bij sommigen komt het brein zelfs op later leeftijd niet tot volle volwassenheid die blijven dan onderweg ergens steken. Als je denkt dat dit maar hoogst zelden voorkomt, dan is dat dus niet zo. Mensen zijn soms net dieren, alles wat er in hun territoor wordt gegooid eten ze op. Daarom staat er bij het hek hier bij de boerderij ook: wij worden graag groot, en van plastic gaan we dood. Maar als je denkt dat die beesten daar geen plastic afval wordt toegeworpen, ook dat is niet zo. Diepe zucht,.....

axetothehead
axetothehead23 okt. 2020 - 10:10

@Bouwman Wat wil je daar nu mee zeggen, ik zie alleen maar een woordsalade. Een kind van 13 is echt niet achterlijk, jij krijgt niet zomaar 300 euro om vrijblijvend iemand aan te wijzen.