Joop

Terreuraanslag Liverpool voorkomen door heldhaftige taxichauffeur

  •  
15-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BRITAIN - BLAST

© A specialist in a white suit walks away after inspecting the scene of a car blast outside the Women's Hospital in Liverpool on November 15, 2021. British police announced the arrest of three

De explosie naast een vrouwenziekenhuis in het Engelse Liverpool, is door de politie aangemerkt als een terreuraanslag. Dat melden Britse media. Zondag ging in een taxi naast het ziekenhuis een bom af, die vermoedelijk bestemd was voor een nabij gehouden herdenking. Door snel handelen van de taxichauffeur was het enige slachtoffer de aanslagpleger die als passagier achterin zat.
Kort voor de explosie pikte een taxichauffeur de dader op die naar de Anglicaanse kathedraal in de stad wilde. Daar vond een grote oorlogsherdenking plaats. Vanwege wegafsluitingen moest de chauffeur een omweg maken, waardoor de taxi bij het ziekenhuis belandde. Omdat hij het vermoeden kreeg dat zijn passagier een sinister plan had, deed hij de autoportieren op slot. Kort daarop ging de bom af. Vrijwel gelijktijdig wist de chauffeur zelf uit de auto te komen en raakte wonderwel alleen lichtgewond. De dader ontkwam niet. De explosie en de daarna brandende auto zijn op beveiligingsbeelden vastgelegd.
Volgens burgemeester Joanne Anderson van Liverpool heeft de chauffeur ‘een absoluut verschrikkelijke ramp’ voorkomen dankzij zijn heldhaftige optreden. De antiterreureenheid van de politie heeft inmiddels vier personen opgepakt. Onduidelijk is of zij iets met de aanslag te maken hebben. Wel zegt de politie bij huiszoekingen ‘belangrijke voorwerpen’ te hebben aangetroffen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Heubacher
Heubacher16 nov. 2021 - 12:28

Realiseer je wel, als het inderdaad gebeurd is zoals in dit artikel beschreven: het is erg onwaarschijnlijk dat deze aanslagpleger doodleuk zijn plannen uit de doeken deed aan de chauffeur. Veel waarschijnlijker is deze 'heldendaad' een succesvolle uitwerking van etnisch profileren geweest: verdacht gedrag plus Arabisch uiterlijk, snel de deuren op slot en wegwezen. Dus wat vinden we dáár van?

2 Reacties
Erik Geven2
Erik Geven217 nov. 2021 - 3:17

'Heel waarschijnlijker is deze ‘heldendaad’ een succesvolle uitwerking van etnisch profileren geweest: verdacht gedrag plus Arabisch uiterlijk, snel de deuren op slot en wegwezen.' Haha kom nou zeg..

NietLinksNietRechts
NietLinksNietRechts17 nov. 2021 - 10:29

Daar vinden we niets van volgens mij. Of wil je nu zeggen dat we zo politiek correct moeten zijn dat indien we een verdenking hebben we het risico opgeblazen te worden maar moeten nemen? Dat is de Sargentini benadering.... "er is geen bewijs tot de bom is afgegaan, en dan nog kijken we weg". We hebben in Nederland naar verhouding weinig aanslagen omdat we volgens mij door de extremisten toch wel gezien worden als redelijk tolerant en minder schuldig aan de situatie in het Midden Oosten. Maar je gaat te ver als je alles onder de noemer etnisch profileren steekt, wat is de volgende stap, de deur bij een lagere school openhouden voor iemand met een bomgordel?

korheiden2
korheiden216 nov. 2021 - 9:52

De politie heeft de naam van de terrorist bekend gemaakt. Het gaat om de 32-jarige Emad al Swealmeen, een asielzoeker uit Syrië. Wat is dat toch met deze mensen? Ze vluchten weg uit hun land, op zoek naar een beter leven.

1 Reactie
NietLinksNietRechts
NietLinksNietRechts16 nov. 2021 - 11:53

Deze meneer dus niet, dat is geen vluchteling, deze meneer is waarvan Groen Links oogklepdame Sargentini van zei "dat er “geen greintje bewijs” was dat er zich terroristen zouden bevinden onder de vluchtelingenstroom uit het Midden-Oosten". Dankzij dit soort bewust naïeve figuren die zoeken om te kunnen shinen, om maar persoonlijk een moment van deugen de wereld in te kunnen tweeten, zitten we met de instroom van terroristen tussen de echte vluchtelingen, want zelfs de suggestie dat het kon was mevrouw al teveel en dan liever aanslagen dan het toegeven. En de angstaanjagende bijvangst is dan meteen de opkomst van extreem rechts die alle vluchtelingen wegzetten als komend met mogelijk een verkeerd motief, want door Sargentini hebben ze een stok om mee te slaan. En het internet vergeet niets, en waar zit extreem rechts vooral........ ik bedoel maar.

Elberfeld
Elberfeld16 nov. 2021 - 8:29

....zolang er iets te klagen valt, en er volksmenners zijn die anderen heel erg boos weten te maken, en die anderen weten te overtuigen dat smerig geweld eigenlijk wel okee is, Nelisje.

FredD2
FredD216 nov. 2021 - 5:50

Dat is dan ook het enige lot wat terroristen verdienen. Wat voor terroristen dan ook.

Erik Geven2
Erik Geven216 nov. 2021 - 4:16

Nu moet ik meteen denken aan wat Judith Sargentini destijds zei..

1 Reactie
spelregeltoerist
spelregeltoerist16 nov. 2021 - 10:29

Ja, de waarheid strookte niet met haar linkse wereldbeeld.

spelregeltoerist
spelregeltoerist15 nov. 2021 - 16:05

Houdt het dan nooit op?

2 Reacties
michellekepen
michellekepen15 nov. 2021 - 17:46

Nee, niet vanzelf....

Nelisje
Nelisje16 nov. 2021 - 8:02

Nee, niet zolang.........?, vul zelf maar in.