Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tennismeisjes in stilte onderworpen aan kreuntest

  •  
31-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grunting300.jpg
Tennissters mogen in de toekomst niet meer zo hard kreunen
In 2012 laaide de discussie op over het geluid dat tennissters op de baan produceren. Het zou te hard zijn. WTA, de overkoepelende tennisbond, kondigde aan hier iets aan te willen doen. In stilte is het nu begonnen met audio-onderzoeken.
“We zijn begonnen met audiotests, we zijn er dit kwartaal van 2013 mee begonnen”, verklaart Stacey Allaster, directrice van WTA, tegenover USA Today.
Niet alleen de sterkte van het geluid dat de tennissters produceren wordt onderzocht, ook wordt gekeken naar het verschil tussen binnen en buiten tennissen, het verschil tussen grote en kleine stadions en het verschil in akoestiek per baansoort. Het geheel moet uiteindelijk leiden tot nieuwe criteria waar tennissters zich aan moeten gaan houden.
Hoe dan ook, het doel is het harde gekreun op de tennisbaan uiteindelijk uitbannen.
De Russische Maria Sharapova staat er om bekend hard te kreunen om extra kracht bij te zetten. Ze kreunt met regelmaat 92 decibellen de baan over. Ook Victoria Azarenka en Caroline Wozniacki produceren veel geluid.

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

JAWEH
JAWEH31 okt. 2013 - 11:06

Voor mij is het een reden om er niet meer naar te kijken.

PeterDraman
PeterDraman31 okt. 2013 - 11:06

Wat een onzin.

robheus2
robheus231 okt. 2013 - 11:06

Het heeft een reden. Je kunt aan het slaan van de bal horen hoe die geserveerd wordt, dat is informatie voor de tegenstander. Door het kreunen ontneem je de tegenstander die informatie. Plus het leidt psychologisch af.

Sternenstaub
Sternenstaub31 okt. 2013 - 11:06

Het maakt een match met Maria nu juist zo leuk, dat gekreun bij elke kleun, en desgevraagd geeft ik daaraan graag mijn steun, want dit is allemaal haat en nijd. Laat 'r toch lekker zich laten gaan, die meid!

HomoRidenti
HomoRidenti31 okt. 2013 - 11:06

Dat kreunen is nou juist het enige leuke aan vrouwentennis. Als ze ons dat afnemen, is dat 't begin van het einde.

1 Reactie
JAWEH
JAWEH31 okt. 2013 - 11:06

Dan kun je net zo goed naar porno kijken. Daar wordt veel beter gekreund dat op de tennisbaan.