Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Telegraaf zet 'sterjournalist' Koolhoven op non-actief

  •  
21-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
MartijnKoolhoven.jpg
Update: Zembla legt banden tussen Koolhoven en omstreden zakenman bloot
Martijn Koolhoven, sterjournalist van de Telegraaf, is op non-actief gesteld. Dat meldt PowNews op basis van bronnen bij de krant. Uit onderzoek van VARA’s Zembla is gebleken dat Koolhoven willens en wetens onware verhalen publiceerde. Bekijk hier de aflevering opnieuw
Bekijk de video in andere formaten. De schorsing wordt zonder nadere toelichting gemeld door  PowNews. In de uitzending van Zembla was te zien dat Koolhoven een onwaar en lasterlijk verhaal publiceerde over de Rotterdamse fotograaf Leo de Deugd. Zembla onthulde dat er nog een extra addertje onder het gras zat bij dit merkwaardige verhaal. De fotograaf in kwestie heeft een zakelijk conflict met Rob Heilbron, directeur van het lingeriemerk Sapph.
Koolhoven blijkt uitermate goed bevriend met Heilbron. Zo was de zakenman niet alleen aanwezig op het 25-jarig jubileum van de ‘sterverslaggever’ maar verzorgde Sapph ook de faciliteiten van dit Telegraaf-feest.
Heilbron is een berucht ‘zakenman’. De rechter veroordeelde hem onder meer wegens diefstal van ontwerpen in een zaak die was aangespannen door modeontwerpster Marlies Dekkers. Heilbron weigerde de opgelegde schadevergoeding te betalen waarop Dekkers eerder deze maand beslag liet leggen op zijn huizen.
Koolhoven schreef in De Telegraaf opvallend veel ‘succesverhalen’ over Sapph.
Onduidelijk is hoe lang de op non-actief stelling van Koolhoven duurt en of de kwestie gevolgen gaat hebben voor hoofdredacteur Juul Paradijs.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (22)

rgeurtsen
rgeurtsen21 sep. 2011 - 21:09

Flauwekul - meneer de hoofdredacteur wist meer dan hij nu met het ontslag suggereerde.

ElChe
ElChe21 sep. 2011 - 21:09

Ik ben benieuwd hoe al die voorstanders van die rioolrat nu reageren. Duidelijk is nu in ieder geval dat het niet om een "foutje" ging.

Klaboukes
Klaboukes21 sep. 2011 - 21:09

Werden alle rechtszaken iets te duur?

Joeri2
Joeri221 sep. 2011 - 21:09

Twee dagen rust zal koolhoven goed doen, kan ie mooi weer wat nieuw nieuws verzinnen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 sep. 2011 - 21:09

Wie denkt dat de Telegraaf zich nu gaat schamen en drie keer achter zijn kop gaat krabben, is gek.

Sonia2
Sonia221 sep. 2011 - 21:09

Jammer dat alleen de Telegraaf eruit wordt gepikt voor het publiceren van onwaarheden. O.a. Sp!ts (nieuws) doet hetzelfde, en het 'persbureau' Novum (diverse kranten & Nieuws.nl) . Elsevier natuurlijk als goede tweede leugen & geruchtenmachine - maar dat is dan ook terecht geen 'krant'. Maar ook onze zogeheten "kwaliteitspers" heeft geen schone handen. Die doen het alleen subtieler. Die laten bijvoorbeeld derden aan het woord met hun onwaarheden, zodat de krant eventueel achteraf kan zeggen: ja dat staat er wel, maar dat hebben wíj niet beweerd. Sinds de overname van PCM gaat de NRC zelfs zo ver dat het zelfs haar eigen correspondenten is gaan citeren, in plaats dat die zelf een bericht schrijven. En hier bijvoorbeeld een overzicht van 4 jaar Volkrant propaganda over onze missie in Uruzgan: http://eindpunt.blogspot.com/2011/01/good-morning-afghanistan-vier-jaar.html

treffer
treffer21 sep. 2011 - 21:09

Ik dacht dat de heer Koolhoven geen journalist was maar schrijver.

maclofty
maclofty21 sep. 2011 - 21:09

De telegraaf is en blijft een slechte krant, wie er ook als redacteur, hoofdredacteur werkt, ik zal hem nooit lezen. Ik blijft wel wakker door het nieuws te volgen en zo nu en dan eens uit mijn historie te putten, daar weer eens wat boeken over te lezen. 's Morgens vroeg krijg ik de wereldkrant via de wereldomroep trouw in mijn email en daar vindt ik alles wat ik nodig heb zonder opgeblazen commentaren van welke kant dan ook. Na zoveel jaren verplicht moeten veranderen van krant (Vrije Volk, Parool, provinciale dagbladen totdat deze ook onderdeel werden van de telegraaf, ben ik maar gestopt en doe ik het zonder. Zo af en toe als ik bij het station ben neem ik de Pers eens mee en die is nog redelijk leesbaar. ;-((

ruurd2
ruurd221 sep. 2011 - 21:09

Ik sta paf. De Telegraaf die iemand op non-actief stelt omdat ie leugens zou opschrijven? Ik dacht dat dat een harde eis was als je voor de Telegraaf wil werken...

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij21 sep. 2011 - 21:09

Alle betreffende artikelen zijn van de site van de Telegraaf verwijderd. Lijkt me een officiële bevestiging. Zelfs niet in cache te vinden. hoe doen ze dat?

Dehnus
Dehnus21 sep. 2011 - 21:09

Waarschijnlijk mag hij gewoon even op vakantie tot de "schandalen" wat zijn overgewaaid ;).

TioCoos
TioCoos21 sep. 2011 - 21:09

Net weer Rutger van Pownews die bij de Telegraaf "verhaal ging halen" en zogenaamd niet mocht filmen. Zelfs de Hermandad werd opgetrommeld. Wat zou het opzetje kunnen zijn tussen Pow en de Telegraaf?? Ik vertrouw het voor geen meter!

ErikDoes
ErikDoes21 sep. 2011 - 21:09

Gerechtigheid. Valt me mee van de Telegraaf.

3 Reacties
jobvl
jobvl21 sep. 2011 - 21:09

Ik denk dat ze binnenkort om dezelfde reden de gehele redactie naar huis sturen

Bobby Byrd
Bobby Byrd21 sep. 2011 - 21:09

Nee hoor, gewoon het eigen straatje schoonvegen in het kader van het welbegrepen eigenbelang. Sjuul Paradijs in bovenstaande reportage nog tegen Martijn Koolhoven : "Jij ben een van de vaste waarden van onze Telegraaf-familie ... Ik kan me de Telegraaf niet indenken zonder Martijn Koolhoven." Maar ja, dat was in juli. En nu is het september. En bedankt chef.

Tom Meijer
Tom Meijer21 sep. 2011 - 21:09

"Gerechtigheid. Valt me mee van de Telegraaf." Erik toch, dat meen je toch niet. Het heeft toch helemaal niets met gerechtigheid te maken? Meneer is voor zijn werkgever gewoon nutteloos geworden, hij past nu niet meer bij de rest.

[verwijderd]
[verwijderd]21 sep. 2011 - 21:09

Wat een onzin. De T. kent Koolhoven langer als vandaag. Meneer geeft al meer bijna 25 haar een 'eigen draai' aan verhalen, om van zijn interviewmethoden maar te zwijgen. En nu moet hij plotseling op non-actief worden gesteld?

1 Reactie
Sonia2
Sonia221 sep. 2011 - 21:09

Logisch, zolang de leugen en de propaganda onzichtbaar blijft is er niets aan de hand. Nu die zichtbaar is geworden werkt het niet meer.

Charta46
Charta4621 sep. 2011 - 21:09

Zembla is een uitstekend onderzoeks programma, met weer een goed resultaat.

1 Reactie
lancelot2
lancelot221 sep. 2011 - 21:09

Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

[verwijderd]
[verwijderd]21 sep. 2011 - 21:09

Als sensatie belangrijker wordt dan journalistieke kwaliteit, verslapt de aandacht en verandert de krant in een roddelblad. Verbieden de naam krant te gebruiken, totdat ze de zaken op orde hebben.

1 Reactie
caquerlaque
caquerlaque21 sep. 2011 - 21:09

Keiharde leugens: je leest ze dagelijks in elke krant