Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Telegraaf maakt van Beyoncé nazi-aanhanger

  •  
19-02-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
De Telegraaf begaat een pijnlijke blunder door Beyoncé neer te zetten als nazi-aanhanger. In een bericht over haar spraakmakend optreden tijdens de Superbowl noemt de krant de militante beweging Black Panthers waar de wereldster haar act op baseerde een ‘Afro-Amerikaans nationaalsocialistische groep’. De Black Panthers waren weliswaar socialistisch en hadden nationalistische trekjes maar dat is iets heel anders dan het door Adolf Hitler bedacht nationaalsocialisme. Het is extra pijnlijk omdat het nationaalsocialisme – zoals bekend –  zwarten als Untermenschen beschouwt.
be
De oorzaak ligt vermoedelijk bij het slecht lezen van een Wikipediapagina door een redacteur die nog niet helemaal wakker was. Wikipedia beschrijft de groepering in de eerste zin als ‘a revolutionary black nationalist and socialist organization’.
In het ronkende bericht schrijft de krant van ‘Wakker Nederland’ dat Beyoncé zou sympathiseren met de ‘gewelddadige groep’. De chef van de politiebond in Miami wil daarom een boycot van het concert Beyoncé in zijn stad geeft. Politieagent Javier Ortiz zegt daarover het volgende:
"Het feit dat Beyoncé Amerikanen uit elkaar wil drijven door de Black Panthers te promoten en een anti-politieboodschap te verspreiden laat zien dat ze weinig respect heeft voor de politie"
De Black Panthers vonden onder meer hun oorsprong in protesten tegen politiegeweld jegens zwarte burgers en bewapende zijn leden. De beruchte FBI-directeur Edgar Hoover noemde de beweging de grootste bedreiging voor de binnenlandse veiligheid. De groepering kan op hernieuwde belangstelling rekenen door het opnieuw opgelaaide debat over politiegeweld tegen zwarte inwoners en de Black Lives Matter beweging.

Meer over:

leven, racisme, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.