Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Telegraaf-journalist op non-actief na ‘vunzige appjes’

  •  
10-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
532 keer bekeken
  •  
mickvanwely
Telegraaf-journalist Mick van Wely die seksuele delinquenten onlangs bij Beau vergeleek met “trappelende hyena’s”, maakte zich volgens collega’s schuldig aan seksueel ongewenst gedrag. Uitgever Mediahuis heeft hem daarom op non-actief gesteld, meldt NRC Handelsblad.
"Volgens een redacteur van De Telegraaf, die anoniem wil blijven, zou Van Wely (49) onder meer „vunzige appjes” hebben gestuurd. De klachten zouden zijn gemeld omdat jonge vrouwelijke collega’s zich ergerden aan commentaar dat Van Wely in praatprogramma’s op televisie als deskundige gaf over seksueel grensoverschrijdend gedrag dat zich bij het programma The Voice zou hebben voorgedaan."
In een verklaring erkent Van Wely dat “dat ik met mijn handelen grenzen heb overschreden”. Hij belooft “onder professionele begeleiding” aan zichzelf te gaan werken, en hoopt dat hij daarna weer aan de slag kan bij de krant.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.