Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Te voet naar Marseille

  •  
27-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
RTEmagicC_raouldejong620.jpg
De lijntjes uit Google Maps zien we eigenlijk nooit met eigen ogen, dus wandel ik van Rotterdam naar Marseille
Ingefluisterd door zijn held Christopher Isherwood en met ‘A walk Across America’ van Peter Jenkins als voorbeeld, besloot Raoul de Jong om deze zomer door Europa te lopen. Als enige vertegenwoordiger van de geheime orde des Puck, Raoul’s overleden hond. Van zijn huis in Rotterdam naar zijn lief in Parijs, naar zijn moeder in Marseille. Om de mensen en gebieden waar hij normaal gesproken low cost overheen raast en die hij verder alleen kent als lijntjes op Google Maps, eens met eigen ogen te bekijken. En zo een beter idee te krijgen van de wereld waarin hij leeft.
Raoul de Jong schrijft voor NRC een zomerserie over zijn wandelreis. Om de dag verschijnt ook op Joop een artikel. Wat eraan vooraf ging:
Het gebeurde een paar weken terug in de Thalys, ergens tussen Rotterdam en Parijs. Ik was in slaap gevallen met een boek van een van mijn grote helden, de Engelse schrijver Christopher Isherwood, opengeslagen op schoot. Net voordat ik wakker werd, weer half bij bewustzijn, maar met de ogen nog dicht, hoorde ik hardop in mijn hoofd: “Jij moet deze zomer door Europa gaan lopen.” Wat bij mij de vraag opriep: was dit Christopher Isherwood? Want als dit Christopher Isherwood was, dan was dit een divine intervention. En als dit een divine intervention was, moest ik dan daadwerkelijk deze zomer door Europa gaan lopen?
Het leek het meest idiote idee ooit – ik ben niet sportief, ik rook, drink en heb een enorme voorliefde voor dutjes – maar alles in en aan me leek te schreeuwen: ja!

Meer over:

opinie, leven

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman27 jul. 2012 - 16:07

Ben benieuwd, want de aanloop is veelbelovend, divine intervention of niet ;-)

rgeurtsen
rgeurtsen27 jul. 2012 - 16:07

Kom maar op... In the Order of Puck, zovelen lopen door Europa, te weinig schrijven erover.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst127 jul. 2012 - 16:07

Marseille prima stad.