Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden: kans op kernoorlog in 60 jaar niet zo groot geweest

Ernstigste waarschuwing voor Armageddon tot nu toe
Joop

'Te veel buitenlanders in Frankrijk', zeggen Fransen

  •  
26-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
802 keer bekeken
  •  
Frankrijk300.jpg
Pessimisme neemt de overhand ... 70% vindt dat er te veel 'buitenlanders' zijn ... 74% gelooft niet dat islam verenigbaar is met Franse samenleving
Het pessimisme neemt de overhand in Frankrijk. Uit een onderzoek onder 1000 respondenten is gebleken 70% van de ondervraagden gelooft dat er te veel ‘buitenlanders’ in Frankrijk wonen. 74% gelooft niet dat de islam verenigbaar is met de Franse samenleving. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos en de Jean-Jaures Stichting en is gepubliceerd in Le Monde.
Naast de mening over buitenlanders en moslims gaat de publicatie ook over andere thema’s, zoals media, democratie en globalisatie. De meest opvallende conclusies kwamen uit de vragen over religie, racisme en immigratie. Onderwerpen die ook in de politiek worden besproken. Enkele onderzoeksresultaten: –    29% van de Fransen vindt dat een meerderheid van de ‘immigranten’ goed geïntegreerd is. –    46% vindt dat de werkloosheid alleen teruggebracht kan worden als je immigratie reduceert. –    57% is ervan overtuigd dat racisme tegen de ‘witte’ burger gemeengoed is geworden. –    62% zegt dat ze zich niet langer thuis voelt in Frankrijk.
De Franse historicus Michel Wincock concludeerde dat de ingrediënten voor het populisme aanwezig zijn, en niet alleen in de partij Front National van Marine Le Pen. Ook zijn er zorgen voor de Franse president Hollande: 87% van de ondervraagden vindt dat Frankrijk een echte leider nodig heeft. Tegelijkertijd vindt 62% dat Franse politici corrupt zijn.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (49)

HanvanderHorst1
HanvanderHorst126 jan. 2013 - 21:30

Daar zit je dan mooi met je boerderijtje

HanvanderHorst1
HanvanderHorst126 jan. 2013 - 21:30

Ik wou zeggen, daar zit je dan mooi met je boerderijtje als boche du nord.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst126 jan. 2013 - 21:30

Ik moet mijzelf corrigeren. Men heeft mij ooit verteld, dat een Nederlander een boche du nord is, maar die term werd - zegt wikipedia - gebruikt voor vluchtelingen uit Noord-Frankrijk en wel tijdens de Eerste Wereldoorlog.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst126 jan. 2013 - 21:30

We neuriën er maar een liedje bij https://www.youtube.com/watch?v=I5aiRM7HcGc

KoningPruts
KoningPruts26 jan. 2013 - 21:30

En weer botst het. Ik blijf het zeggen: Zolang er geen aanpassing is in de cultuur van de "nieuwe fransman/belg/nederlander/duitser" lees allochtoon, blijft het drama. Arabisch en Westers gaat gewoon niet samen. Accepteren en veranderen, niet eigenwijs lopen doen.

ColorHugo949
ColorHugo94926 jan. 2013 - 21:30

Biologen, dieren-gedragswetenschappers kunnen vast heel aardige dingen vertellen over populaties. Wet van de jungle,overleven, territorium, indringers, voortplanting, gedrag, aantallen, hierarchie, evenwicht, veiligheid, ziekte in een beperkte ruimte....onder verschillende parameters. De natuur is keihard. Misschien is "populisme" bij populaties onder druk een hele natuurlijke "reflex".

Avidius
Avidius26 jan. 2013 - 21:30

De wereld is van iedereen.

JoopSchouten
JoopSchouten26 jan. 2013 - 21:30

'Populisme' op de loer (de negatieve betekenis). De wens om een 'sterke' leider. Zich niet 'thuis' voelen in 'eigen' land. Gevaarlijke ingrediënten met hoge percentages.

Meta Foor
Meta Foor26 jan. 2013 - 21:30

als vacantieganger heb ik daar echter gans geen last van !! integendeel .... Fransen zijn voor mijn voorkomender, beleefder en socialer dan menig nederlandse stadsknurft ... en je hoeft daar geen angst te hebben om voor je kop geschopt te worden

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 jan. 2013 - 21:30

En de Marokkanen in Marokko zeggen: '' wij zijn nog bezet door Frankrijk'' Alles grote projecten in Marokko zijn de Fransen aan de kop en de miljarden vliegt naar Frankrijk. Ga informeren!!!

Miesje3
Miesje326 jan. 2013 - 21:30

Wat frappant, er wonen namelijk ook veel te veel Fransen in het buitenland !

elise1964
elise196426 jan. 2013 - 21:30

Het probleem stopt vanzelf. De meeste moslimgezinnen nemen meer kinderen als de autochtonen gezinnen. Zie je ook in Nederland. Dus er komt eerst een break even point. en daarna gaat het in tegenovergestelde aantalen verder.. Net zolang totdat de oorspronkelijke europeanen ver in de minderheid zijn. En worden we allemaal moslim. Zoals wij europeanen de inquisitie uitvoerden om mensen verplicht christen te maken en anders moest je maar dood. We veroverden landen, moorden de mensen uit, maakte ze tot slaaf en legde hun ons geloof op. Nou is de zaak langzaam aan het omdraaien, hahahaha.

basOoms
basOoms26 jan. 2013 - 21:30

Ben bang dat de oorzaak bij een aantal immigranten zelf ligt.

rbakels
rbakels26 jan. 2013 - 21:30

Dat ze niet van buitenlanders houden is tot daar aan toe, maar als ze zeggen dat de islam niet verenigbaar is met de Franse samenleving dan zijn ze overduidelijk in de gladde praatjes van rechtse populisten getrapt, want er zijn ook heel gematigde vormen van islam (Bektashi islam bijvoorbeeld). En heel principieel: intolerante Franse negeren het gedachtengoed van hun eigen Franse revolutie!

trujac
trujac26 jan. 2013 - 21:30

De westerse samenlevingen zijn de afgelopen 50 jaar door ongelimiteerde migratie op de kop gezet. Vermenging van religie en cultuur vraagt normaliter honderden jaren en dient gedoceerd en gereguleerd te worden. Wij hebben onderdruk van de commercie echter de deuren wagenwijd opengezet met als gevolg een dreigende vervreemding en ontwrichting van de samenlevingen. Ga je eigen privé omstandigheden maar na en stel dat je plotseling gedwongen wordt wildvreemden in je huis moet opnemen. Een kind kan uitrekenen dat dat spaninngen in huis geeft. Ouderen onder ons herinneren zich nog de woningnood na de oorlog en de toen gedwongen huisvesting die de regering toen oplegde. Wie ook maar iets van de geschiedenis van het Romeinse Rijk, weet dat de grote volksverhuizingen rond 300 na Christus mede de ondergang van het Romeinse Rijk heeft bevorderd. Wij hier in het Westen beleven weer een volksverhuizing van ongekende omvang. Een te grote toestroom van vreemde culturen en religies in korte tijd zal verworvenheden als pensioenen en de verzorgingsstaat ondermijnen. Politici hadden dit moeten onderkennen maar lieten zich voor het karretje spannen van het bedrijfsleven. De geschiedenis zal hen mogelijk daar op afrekenen.

BasVV
BasVV26 jan. 2013 - 21:30

Er wordt hier maar klakkeloos van uitgegaan dat dit onderzoek alleen onder autochtone Fransen is gedaan. Een paar jaar geleden is in Den Haag een onderzoek gedaan onder Hagenaars (ja ook (niet-westerse) allochtone Hagenaars) over het aantal allochtonen in de stad. Opmerkelijk was dat vooral de allochtonen aangaven dat er te veel allochtonen in de stad toegelaten werden.

JandeBoer2
JandeBoer226 jan. 2013 - 21:30

Er zijn niet te veel buitenlanders in Nederland, maar te veel Nederlanders in Nederland! Het grootste probleem voor de PVVD-aanhangsels die vinden dat er teveel buitenlanders in Nederland zijn, is dat de meeste buitenlanders in Nederland allang Nederlander zijn geworden en dus helemaal geen buitenlander meer zijn! Wat een problemen!! :-))

ElChe
ElChe26 jan. 2013 - 21:30

Frankrijk een mooi land, jammer dat er zoveel Fransen wonen.

Le Chat Botté
Le Chat Botté26 jan. 2013 - 21:30

Ach ja, Frankrijk. Ik herinner me nog goed hoe in de zestiger jaren in Zuid Frankrijk op zo ongeveer iedere straathoek de hartgrondige kreet stond opgekalkt: "Etrangers dehors, NL go home!"

[verwijderd]
[verwijderd]26 jan. 2013 - 21:30

Ondanks deze cijfers zullen de muliticulti adepten hier geen boodschap aan hebben. Alleen wegkijken en en hun wereldvreemde ideologie door de strot van anderen duwen. "De ingredienten voor populisme zijn aanwezig" Ik zou zeggen : doe er dan wat aan!!!!!

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger26 jan. 2013 - 21:30

***Ondanks deze cijfers zullen de muliticulti adepten hier geen boodschap aan hebben. Alleen wegkijken en en hun wereldvreemde ideologie door de strot van anderen duwen.*** Je geeft je eigen wereldvreemdheid hier schitterend mee aan. Er zijn voorbeelden van landen genoeg waar je zogenaamde multikulti prima werken. Het werkt niet in landen waar je religie je cultuur nog steeds laat bepalen. ***"De ingredienten voor populisme zijn aanwezig" Ik zou zeggen : doe er dan wat aan!!!!!*** Rechts populisten vinden het allemaal prachtig, en of dit nu conservatieve moslims zijn of de fascisten van FN. hoe langer we wachten om de macht van religie in te dammen en aan banden te leggen, hoe meer ze aan macht winnen,hoe meer ze het kunnen gebruiken voor hun haatzaai en verdeelpolitiek.

[verwijderd]
[verwijderd]26 jan. 2013 - 21:30

Als Fransen in zo'n groot land met zoveel ruimte al zeggen last te hebben van buitenlanders en vreemde culturen, is het dan vreemd dat in overbevolkte en -bebouwde Nederland de tolerantiegrens is bereikt?

1 Reactie
Rootman
Rootman26 jan. 2013 - 21:30

Tijdens moeilijke tijden staan er altijd opportunisten op die de racisme kaart uitspelen. In Europa waren meestal de joden slachtoffer, maar deze keer zijn het de 'buitenlanders' (die vaak wel degelijk de NL of hier, de FR nationaliteit hebben). Het lichtpuntje: Er is dus nog hoop voor de vanwege inteelt/ incest totaal vermolmde genen van de rechtse rakkers: misschien wordt hun dochter of zoon wel verliefd op een 'buitenlander'!!!

Anonimus2
Anonimus226 jan. 2013 - 21:30

Ik ga er even vanuit dat voor NL ongeveer dezelfde cijfers zullen gelden. Het probleem is echter dat als ik (als allochtoon) dit land wil verlaten en de autochtone Nederlanders een plezier doe, ik elders ook weer allochtoon ben. Als ik bij mijn vriendin in Zwitserland ben hoor ik dezelfde generaliserende en discriminerende onzin als hier. Regelmatig baal ik ervan dat ik belasting betaal en bijdragen aan de samenleving lever, terwijl diezelfde staat en samenleving willen dat ik verdwijn omdat mijn huid te donker is. Maar Allochtonië bestaat niet. Tot er een helder alternatief is blijf ik dus maar hier. Sorry.

1 Reactie
Voice
Voice26 jan. 2013 - 21:30

Ik heb op zich helemaal geen problemen met allochtonen, ik heb zelf allochtonen vrienden. Alleen, ik ben het beu, dat allochtonen voorgetrokken worden door bep. groepen. Dat ze als zielig gezien worden door bep. groepen en dat ze daardoor voorkeursbehandelingen krijgen op anderen. Ik denk, dat een hoop mensen een hekel hebben gekregen aan buitenlanders, omdat in dit land, mensen niet gelijk behandeld worden, ook al zou dat moeten zijn gebeurd. En dat niet gelijk behandelen, wordt beargumenteerd met: a. komt uit 2 verschillende culturen, b. voor hen gelden andere regels (door verdragen) als voor jouw of mij, c. discriminatie, d. omdat zij niet zijn zoals wij, enz. enz.

sjaakie2
sjaakie226 jan. 2013 - 21:30

Tja als ze in Frankrijk ook een discriminerende rechtsstaat hebben, waar moslims vrij worden gesproken van verkrachting van een meisje alleen vanwege het feit dat ze moslim zijn zoals in Groot-brittanie het geval is. Dan verbaasd mij dit onderzoek eerlijk gezegd niet.

1 Reactie
Anonimus2
Anonimus226 jan. 2013 - 21:30

Een mooi staaltje van Het Nieuwe Denken: Wanneer een moslimjongen seks heeft met een meisje is het verkrachting en moet het internet worden overspoeld met haatreacties. Wanneer een autochtone jongen seks heeft met een meisje is er niets aan de hand, seks is immers normaal. Voed je kinderen maar met veel buitenlanderhaat op Sjaak, voor je het weet komt er nog één met een allochtoon thuis..

elise1964
elise196426 jan. 2013 - 21:30

Ik vraag me elke keer af waarom leven Indonesieers en Chinezen in Nederland bv in perfecte harmonie. Ze hebben zich prima aangepast en vooral veel Indo,s zijn getrouwd met nederlanders en zijn echt geintegreerd MET behoud van een stukje eigen cultuur. Ze praten ook Nederlands (alle generaties) en maatschappelijke problemen zijn er nooit met hen. En TOCH, Indonesie is het grootste moslimland ter wereld!! Dus DAAR ligt het niet aan. Enough said....

4 Reacties
vanessa2
vanessa226 jan. 2013 - 21:30

Nee, Elise, pak er een geschiedenisboek bij. Die 'Indonesiers' waren Indische Nederlanders, die alle Christenen waren en als eerste taal Nederlands spraken. Overigens was de meerderheid geen afstammeling van Nederlanders, maar van Duitse en Franse ingehuurd scheepspersoneel van de VOC, zoals de bekende namen als Anneke Grohnloh, Zusjes Klehmann, Sandra Reemer. Maar er was geem moslim tussen te bekennen. Doe eerst je huiswerk.

vanessa2
vanessa226 jan. 2013 - 21:30

De toestand waarin veel immigranten in EUropa wonen is beroerd. In Nederland doen we het overigens beslist niet slecht. Maar om het prachtige lied van de zegeningen van de immigratie in Europa aan te heffen, daar is geen reden voor. Tegenstanders kweek je door de mensen niet goed op te vangen, daarmee criminaliteit te veroorzaken en tweedracht te kweken. Frankrijk doet het beroerd. Als je dus iets aan die percentages in Frankrijk wilt veranderen zul je moeten investeren in je immigranten en niet de anderen racisten noemen, en vervolgens weer wegkijken en zelf (weer) niets doen.

trujac
trujac26 jan. 2013 - 21:30

Omdat het gros van die Indonesieers en Chinezen al honderden jaren in Indië contact hadden met de Nederlandse cultuur, bovendien waren de meeste van hen belijdend Katholiek of Protestant toen ze hier kwamen. Ook hadden de meesten bij de KNIL gediend of waren in dienst van de Nederlandse overheid geweest in Indië. Overigens ging die toestroom eind jaren veertig/vijftig ook niet zonder spanningen. Wie herinnert zich niet de treinkapingen in Wijster en de Punt door Molukkers in de jaren 60/70?

Cadaver
Cadaver26 jan. 2013 - 21:30

De indo's die zich hier hebben aangepast waren de verraders van hun eigen land, als ze niet met hun hollandse meesters waren mee gekomen hadden ze allang aan een palmboom gehangen.

[verwijderd]
[verwijderd]26 jan. 2013 - 21:30

Frits de mensen zijn nergens ingetrapt. De mensen zijn het ZAT. En dan kan je wel met populisme komen, dat er partijen opstaan die hier induiken is logisch want deze groep word alleen maar groter. Maar we trappen nergens in. Het wegkijken laat ik aan jou over. De tijd dat je te bang was om je mond open te trekken is voorbij.

1 Reactie
ElChe
ElChe26 jan. 2013 - 21:30

"slechts 5% van Eindhovenaren komt uit Eindhoven" http://www.dichtbij.nl/eindhoven/regio/eee/regio/eee.aspx Het is wat met die vreemdelingen. Van de 8 jongeren die de Eindhovenaar mishandelden waren er 5 Belgen. Gerrie moeten nu van jou alle Belgen Nederland uit?

[verwijderd]
[verwijderd]26 jan. 2013 - 21:30

Dit is ook zoiets. In Engeland is een radicale moslimman vrijgesproken van kindermisbruik/verkrachting. Omdat hij in zijn opvoeding nooit geleerd zou hebben dat vrouwen rechten hebben... Botsende en haakse culturen meng je niet. Met huiden en kleuren heeft dit niets van doen. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2268395/Adil-Rashid-Paedophile-claimed-Muslim-upbringing-meant-didnt-know-illegal-sex-girl-13.html

1 Reactie
Diantha2
Diantha226 jan. 2013 - 21:30

Ik vind dat de woorden kindermisbruik en verkrachting schokkend ongepast worden gebruikt en dat je zulke concepten gebruikt voor je eigen politieke agenda is misselijkmakend. Het was seks zonder geldende consensus omdat het meisje pas 13 jaar was, maar het was wel vrijwillig. In mijn eigen omgeving kende ik ook een meisje van 13 met een vriendje van 18, en zij aan de pil. De hele buurt wist hier van en dit werd verdedigd met 'zij is volwassen voor haar leeftijd'. Maar kennelijk gelden zulke (alledaagse!) verantwoordingen niet meer als schoonzoon een moslim van niet-westerse komaf is.

JandeBoer2
JandeBoer226 jan. 2013 - 21:30

Wat vreemd dat zoveel mensen de Islam niet verenigbaar vinden met de Nederlands samenleving. Om mij heen zie ik nl. dat de Islam al goed verenigd *is* met de Nederlandse samenleving! Hoe kan dat nou?? :-) Er was een tijd dat het jodendom niet verenigbaar werd gevonden met de Nederlandse (of Franse enz.) samenleving. Als die poging tot vereniging toen tijdig was gestopt, hadden we nooit een holocaust gekend :$

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger26 jan. 2013 - 21:30

***Wat vreemd dat zoveel mensen de Islam niet verenigbaar vinden met de Nederlands samenleving.*** Ik denk niet dat dit is wat je bedoeld te zeggen. Ik denk dat je wil zeggen, dat het niet verenigbaar is met de Nederlandse cultuur, een wezenlijk verschil. ***Om mij heen zie ik nl. dat de Islam al goed verenigd *is* met de Nederlandse samenleving! Hoe kan dat nou?? :-)*** Ja de islam is al grotendeels geaccepteerd in de Nederlandse samenleving, net zoals het boeddhisme en het hindoeïsme en het joodse geloof. Het is niet verenigd, dat kan namelijk niet (hoeft ook helemaal niet) Integratie en acceptatie zijn ook van die begrippen die men nog wel eens door elkaar haalt in Nederland. Acceptatie is meer dan voldoende. Maar daar schort het nog wel eens aan, van verschillende kanten trouwens. Dat de Islam (al) is geïntegreerd in de Nederlandse samenleving is onzin.

MichelReiziger
MichelReiziger26 jan. 2013 - 21:30

Er zijn banlieue van grote Franse steden waar je als 'vlot' gekleedde vrouw niet fatsoenlijk over straat kan. Religieus gerelateerd geweld tegen homoseksuelen komt veel voor in Frankrijk. Ik kan me voorstellen dat veel Fransen genoeg hebben van de toename van dat rechts conservatieve islam gerelateerde geweld. Bovendien zorgt het voor een gevaarlijke toename in populariteit van Frans nationalistische en fascistische partijen.

1 Reactie
JanB2
JanB226 jan. 2013 - 21:30

Ik kan me voorstellen dat veel Fransen genoeg hebben van de toename van dat rechts conservatieve islam gerelateerde geweld. Bovendien zorgt het voor een gevaarlijke toename in populariteit van Frans nationalistische en fascistische partijen. Dat is het hele punt.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch26 jan. 2013 - 21:30

*..Uit een onderzoek onder 1000 respondenten is gebleken 70% van de ondervraagden gelooft dat er te veel 'buitenlanders' in Frankrijk wonen...* Wat verstaat men in Frankrijk eigenlijk onder een 'buitenlander'. Bedoeld men daar dan mee: immigranten met een islamitische achtergrond? Of alles wat een niet franse nationaliteit heeft. Rekent men immigranten welke de franse nationaliteit hebben daar ook onder? Ik mis iets in die uitslag onder 1000 [zegge:duizend] respondenten. Velen hieronder denken dat het gaat over immigranten met een islamitische achtergrond. Is dat soms iets met: wens, gedachte , vader.

1 Reactie
ElChe
ElChe26 jan. 2013 - 21:30

Telt men dan ook alle ingelijfde Duitsers mee in de Vogezen?

[verwijderd]
[verwijderd]26 jan. 2013 - 21:30

El Che ik word een beetje moe van dat er proberen uit te draaien en de problemen bij de Fransen of wie dan ook te leggen. Je lijkt mostafa wel iedereen heeft het gedaan behalve de Marokkanen.

2 Reacties
JandeBoer2
JandeBoer226 jan. 2013 - 21:30

Gerrie, ik word een beetje moe van dat er proberen uit te draaien en de problemen bij de moslims of wie dan ook te leggen. Je lijkt Wilders wel iedereen heeft het gedaan behalve de Nederlanders.

ElChe
ElChe26 jan. 2013 - 21:30

"Je lijkt mostafa wel iedereen heeft het gedaan behalve de Marokkanen." Bedankt. Een vergelijking met de vriendelijke Mostafa beschouw ik als een compliment!

Avidius
Avidius26 jan. 2013 - 21:30

Er wonen en werken meer Fransen in het buitenland dan dat er buitenlanders wonen en werken in Frankrijk.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger26 jan. 2013 - 21:30

Avi, de kop boven dit artikel is ook helemaal verkeerd. Wat men eigenlijk bedoeld te zeggen met dit 'onderzoek:' "er wonen teveel islamisten in Frankrijk"

[verwijderd]
[verwijderd]26 jan. 2013 - 21:30

Wat een achterhaald cliché darwinist. Liever een groep Marokkanen die samen klitten maar relaxed leven in de samenleving. Want met die Marokkanen zitten we opgescheept. Die Nederlanders vertrekken weer naar drie weken. Is natuurlijk ook een optie voor de Marokkanen.

1 Reactie
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch26 jan. 2013 - 21:30

Gelukkig was jij dus al vertrokken.