Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Er zijn helemaal geen ernstige zorgen over Ierland. Dat land heeft wel direct en hardhandig orde op zaken gesteld, net zoals Griekenland zou kunnen doen. Nu Griekenland helpen maakt van de Ieren een beetje Gekke Jetje. Gelukkig vatten zij het nog wel sportief op. Maar u zou zich meer zorgen moeten maken over Spanje en Portugal, die weten nu dat ze niet al te dramatische ingrepen hoeven te doen, de Noord-Europeanen trekken de portemonnee wel. Maar goed, gebeurd is gebeurd. Nu mag u aan de kiezers gaan uitleggen waarom Nederlanders die straks met 67 met pensioen gaan, de Grieken moeten helpen die straks met 63 met pensioen mogen. Of waarom de Nederlanders die 45% en de Denen die 55% van het BBP aan belasting betalen, de Grieken mogen helpen die nog geen 40% van het BBP aan belasting betalen. Kunt u dat? Ik niet. En hoezo ingrijpen in nationale regels? Het enige wat ik zie is een land dat met liegen de Euro in is gekomen, omdat pro-europese krachten te verblind waren door hun mooie projectje, waardoor ze geen fatsoenlijke check hebben gedaan op de landen die mee wilden doen. Waarom zijn hiervoor geen koppen gerold in Brussel, zij zouden toch de uitvoering van de verdragen moeten controleren? En nu zeker weer nieuwe regels invoeren, terwijl het probleem met name is dat we de bestaande regels niet fatsoenlijk hebben uitgevoerd.
Het is juist slecht nieuws dat de EU bijspringt. In Italië ( de derde schuldenaar van de wereld: http://www.neurope.eu/articles/Italys-debt-third-largest-in-the-world/88916.php ) lopen de nationale politici zich al warm om ook eens een beroep te doen op "solidariteit".
U verzwijgt een paar dingen, mevrouw In 't Veld. Ten eerste dat we niet de 'grieken' gaan helpen, maar de 'Griekse regering'. Dat zijn mensen die U in Brussel met bedelende handen aantreft, maar niet de mensen die in het land wonen. We gaan die regering helpen de Grieken een hoop armer te maken de komende jaren, met als doel de verkeerd opgezette Euro te redden. Verder zou het leuk zijn als U er meteen bij vermelden wil dat het de Nederlanders alleen voor Griekenland al 800.000.000 Euro gaat kosten, en dat de rekening voor die andere landen daar nog achter aan komt. En, wat U echt even erbij moet zeggen is, dat U bij het landelijk programma van D'66 dat geld gaat optellen bij de staatsschuld en ons dan komt vertellen hoeveel miljarden er meer bezuinigd er gaat worden. Maakt U het plaatje even compleet?
Ik ben het eens met schrijver dezes. De Grieken zijn mede het slachtoffer van speculanten die profijt willen trekken van een scherpe daling van de euro. Door dit probleem niet 'in eigen huis' op te lossen laten de EU-landen zien dat ze eigenlijk niet in staat zijn om over sociaal-economische vraagstukken overeenstemming te bereiken. Je moet nu eenmaal zowel de wortel als de stok kunnen hanteren.
Toen Zalm zes jaar geleden protesteerde tegen de overtreding van de regels van het stabiliteitspact had de Nederlandse politiek hem moeten steunen. Helaas hadden en hebben de meeste politici niet het vereiste niveau.
dus eerst moest die munt er komen nu blijkt dat het niet werkt moet er een politieke unie komen, ondanks dat de overgrote meerderheid dat niet wil paard van troje alles wat de crisis bewijst is dat de euro een stap te ver was
Beste Ton, Volkomen met je eens. Die euro blijkt inderdaad een paard van Troje. Ik begrijp ook niet dat ze nu die weeffout, t.w. de onmogelijkheid om een land uit de eurozone te gooien als het de stabiliteit van de munt in gevaar brengt, niet meteen gerepareerd hebben!