Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tan maakt plaats voor Twan

  •  
01-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
twantan
Humberto Tan stopt met RTL Late Night. Dat maakte hij woensdagavond zelf in het programma bekend. De sympathieke presentator die kampt met een terugval in populariteit stak zijn onvrede niet onder stoelen of banken: “Een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben.”
Tan lag de laatste tijd onder vuur van de kijkcijfer-watchers in de media. Frits Spits nam het voor de geplaagde presentator op:
“Ik vind dat de laatste tijd in de kranten een soort hetze is gevoerd, waar ik de rationaliteit nooit van heb begrepen. Het is raar dat we voortdurend geregeerd worden door kijkcijfers en kwaliteit niet meer telt.”
Opzienbarender dan het vertrek van Tan was de aankondiging dat Nieuwsuur-presentator Twan Huys zijn plaats in gaat nemen. Huys is staat bekend als serieuze journalist terwijl RTL Late Night zich richtte op lichte informatie en amusement uit eigen stal. Daarnaast presenteert hij College Tour en importeerde hij uit de VS het concept The Correspondent’s Dinner waarbij premier Rutte zijn cabaret-talent mocht laten zien.
Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan) op 28 Feb 2018 om 6:47 (PST)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.