Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Minister Van Ark ziek thuis, Hugo De Jonge heeft tijd over en neemt taken waar

  •  
28-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Kamer terug van reces voor debat over coronavirus

© DEN HAAG - (VLNR) Demissionair Minister Tamara van Ark voor Medische Zorg (VVD), demissionair premier Mark Rutte en demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (

Demissionair minister van Medische Zorg en Sport Tamara van Ark (VVD) neemt op doktersadvies zeker zes weken verplicht rust. Dat meldt ze zelf op Twitter. Hugo de Jonge van Volksgezondheid blijkt naast het bestrijden van de coronapandemie nog wat tijd over te hebben, hij neemt tijdelijk een deel van de portefeuille van Van Ark over. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, ChristenUnie) neemt een ander deel van Van Arks takenpakket voor zijn rekening. ‘Ik hoop in september genoeg hersteld te zijn om weer aan het werk te kunnen’, schrijft Van Ark.
Van Ark begon in het nu demissionaire kabinet-Rutte als staatssecretaris van Sociale Zaken, maar trad aan als minister van Medische Zorg nadat haar voorganger Bruno Bruin aan het begin van de coronapandemie onwel werd in de Kamer en zijn functie neerlegde. Van Ark maakt ook deel uit het zogeheten kernteam rond de coronamaatregelen. Alle coronagerelateerde werkzaamheden van Van Ark gaan nu over naar Hugo de Jonge, de rest naar Blokhuis.
Het demissionaire kabinet is de laatste tijd aan de nodige veranderingen onderhevig. Zo werd begin deze maand bekend dat demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66, Infrastructuur) vertrekt uit het kabinet omdat ze een nieuwe baan heeft gevonden als directeur Europa van het World Resources Institute. Bas van ’t Wout (VVD, Sociale Zaken en Werkgelegenheid), de opvolger van de vanwege de toeslagenaffaire opgestapte Eric Wiebes, liet weten vanwege een burn-out niet terug te keren. Minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag legde haar portefeuille als minister van Buitenlandse Handel neer omdat die functie niet langer vol te houden zou zijn vanwege “de aard en omvang van de gecombineerde portefeuilles”.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (34)

Grietje Genot
Grietje Genot29 jul. 2021 - 12:18

Er is in het verleden terecht veel gemopperd over die exhibitionistische schoenen van Hugo. Maar als 't mens van Van Ark extra breed makende kleren aantrekt dan hoor je niemand. Mag je tegenwoordig alleen mannen op hun uiterlijk beoordelen of zo?

3 Reacties
Martinel
Martinel29 jul. 2021 - 14:01

Dat is kledingvoorschrift van haar SGP minnaar? Laat niks aan het toeval over, bedek je nek, zoals Hugo zijn voeten in slangenleer hult.

DonkerekamervanDamocles
DonkerekamervanDamocles29 jul. 2021 - 14:27

Natuurlijk niet want dan verval je toch in rabiaat sexisme?

GMatth52
GMatth5231 jul. 2021 - 11:30

Is er bij "het mens" Van Ark nog geen controleur van het GAK aan de deur geweest, om deze simulante weer subiet naar het werk te sturen? Vermoeidheidsklachten? Na jarenlang bijstandgerechtigden te knechten via de Participatie-Arbeitseinsatz, en ook nog slachtoffers van de Toeslagenaffaire Ongekend Onrecht aan te doen? Ook heeft ze in 2018 geprobeerd, om arbeidsgehandicapten Onder het Minimumloon te laten werken, zonder WAO- en pensioenrechten. Ook een Van Ark wordt daar moe van, en loopt dan aan de grond.. Hopelijk is ze snel weer de oude. Voordat de deurwaarder aanbelt.

lmgikke
lmgikke29 jul. 2021 - 11:48

Het zou interessant zijn als Dhr. Bruins, voormalig minister eens toelichting zou geven. Die man kwam bij mij over als een man van de inhoud met een intrinsieke drang om goed te doen. Toen hij in het begin van de crisis instortte, rees bij mij het vermoeden dat hij kapot gegaan is door de management stijl van Rutte. Alles voor eigenbelang, belang voor de samenleving is ondergeschikt, incompetentie en geen kennis van zaken is een pre om makkelijk besluiten te kunnen nemen. Het leek er op dat Bruins oprecht het virus wilde verslaan, maar tegengehouden werd door Rutte omdat die groepsimmuniteit zo snel mogelijk wilden bereiken door te gaan sturen op ziekenhuis/IC capaciteit. Dat was beter voor de economie..... Daarom hoop ik dat Dhr. Bruins ooit nog zijn verhaal zal doen. Want als mijn vermoeden klopt, dan is dat de zoveelste aanwijzing van het laakbare gedrag van Rutte waarmee hij bewust mensen opgeofferd heeft.

1 Reactie
Martinel
Martinel29 jul. 2021 - 13:41

Hij zal toch neem ik aan gehoord worden tijdens de parlementaire enquête coronabeleid in de maak? Hoewel je weet natuurlijk nooit of Rutte daar ook zijn meineedstempel op zal gooien.

lmgikke
lmgikke29 jul. 2021 - 11:43

'Ik hoop in september genoeg hersteld te zijn om weer aan het werk te kunnen." Daar komt de aap uit de mouw. Rutte is niet van plan een nieuwe regering te vormen. Hij trekt de formatie zo lang voort dat iedereen gewoon akkoord gaat met voortzetting van de huidige regering. Zoveel incompetentie en leugens in dit kabinet, maar wel er vanzelfsprekend vanuit gaan dat je terug komt....

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland29 jul. 2021 - 10:55

Maar waarom is de kop niet "Minister luistert naar Huisarts" Dat is al heel lang niet meer voorgekomen

DonkerekamervanDamocles
DonkerekamervanDamocles29 jul. 2021 - 7:49

Last van je nek en dan direct maar zes weken thuis mogen blijven? In het bedrijfsleven gaat het héél anders maar ja, haar salaris wordt maar door de belastingbetaler opgehoest en dan mag je gewoon stoppen met werken. Heb niet direct de indruk dat bij haar ook de Arbodienst na een week al op de stoep staat om de vorderingen met betrekking tot het reïntegratietraject te bespreken…

1 Reactie
Juppé🎗
Juppé🎗30 jul. 2021 - 7:49

« Last van je nek en dan direct maar zes weken thuis mogen blijven? In het bedrijfsleven gaat het héél anders « …..behandeling vindt tegenwoordig plaats vanuit een professionele diagnose.

JanB2
JanB229 jul. 2021 - 5:15

"De afgelopen tijd heb ik veel last van nekproblemen gehad" Zo blijkt maar weer: een nek is niet om uit te kletsen. Wie daar desondanks in meent te moeten volharden moet het zelf maar weten.

1 Reactie
Martinel
Martinel29 jul. 2021 - 13:45

Inderdaad, het schijnt al over te zijn..., wie weet een nekbrace en hup onder het minimumloon weer aan het werk. Zoals zij arbeidsgehandicapten voorschreef.

EricDonkaew
EricDonkaew29 jul. 2021 - 4:57

Hugo de Jonge heeft tijd over en neemt taken waar. -------------------------------------------------------- Gezien zijn werkhouding heeft hij ruimschoots tijd over om zelfs alle ministeries over te nemen.

The Apple
The Apple29 jul. 2021 - 0:54

Nog even en alleen Rutte blijft over...

1 Reactie
Martinel
Martinel29 jul. 2021 - 13:47

Dat is ook Rutte's enige doel, het torentje ten koste van alles.

Poeh, poeh
Poeh, poeh28 jul. 2021 - 20:01

En had het kabinet een nieuweling ingevlogen, was het ook niet goed.

chwiedijk
chwiedijk28 jul. 2021 - 18:42

Ach, Hugo ...

Break on through
Break on through28 jul. 2021 - 16:56

Kan Blokhuis niet beter helemaal het ministerschap overnemen? Zie ik hem zo doen. Rukken ze een misdienaartje uit de coulissen die zijn functie overneemt :) Dan kan de Jonge zich helemaal toeleggen op corona. Want voor jet het weet staat iedereen te sjansen met variant Hansen. Weet jij veel....

2 Reacties
Robert Follon
Robert Follon29 jul. 2021 - 8:31

Blokhuis is protestant.

Break on through
Break on through29 jul. 2021 - 9:45

Dan bekeren ze die maar van het katholicisme naar het protestantisme. Is in onze historie wel vaker gebeurt dat mensen gedwongen werden tot een net iets andere zienswijze van believen... :)

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland28 jul. 2021 - 16:29

Die regering van ons zijn behoorlijke kneusjes - steeds ziek, burnout, dement (rutte), corona en ga zo maar door. als je niet het land kunt besturen doe het dan niet , roep ik al jaren tegen die mensen, maar luisteren ho maar . ik ga toch ook niet meedoen aan het EK voetbal

6 Reacties
MartinvanderLinde
MartinvanderLinde28 jul. 2021 - 17:28

Nogal laagdunkend, Griezel. Ik denk dat we blij mogen zijn dat wij niet met de Corona problemen opgescheept zitten. Ik zou nog liever meedoen aan een EK.

Frans Kwakman
Frans Kwakman28 jul. 2021 - 18:15

Maar het is toch zo dat deze minister en alle anderen veel te lang actief zijn voor ons. Een nobele taak maar, best wel zwaar denk ik. Die fracties hadden reeds lang een nieuwe set bewindslieden moeten aan trekken. Daar zit de makke, als het nog een beetje tegen zit zijn die lui nog op vakantie gegaan ook. Geen haan kraait er naar. Plichtverzaking.

Gerard de Vries2
Gerard de Vries228 jul. 2021 - 18:30

Tsja, het zijn ook schrale baantjes. Als je echt wat kan zit je in het bedrijfsleven.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland29 jul. 2021 - 0:41

@martinvanderlinde Klopt - hun idee van regeren was zoveel mogelijk geld van de gemeenschap overhevelen naar de superrijke aandeelhouders in het buitenland , een eenvoudig klusje . Wisten zij veel dat ze echt aan het werk moesten . Vandaar ook al die ziekte en uitval. Ze zijn niet gemaakt om het land te besturen. Net dat ik er niet voor gemaakt ben om mee te doen aan het EK . Maar gaat u medelijden met mij hebben als ik wel ga meedoen aan het EK en ik maak er een potje van en meldt me daarna ziek? Nee toch?! U wordt waarschijnlijk boos dat oranje verloren heeft door mijn gekluns .

JanB2
JanB229 jul. 2021 - 5:18

Ik denk dat we blij mogen zijn dat wij niet met de Corona problemen opgescheept zitten. Klopt. Wij zitten met de peren die in den Haag op dat vlak zijn gebakken. Dansen met Jansen darrentegen wordt nergens op afgerekend en neemt er nog even een ministerschapje bij. Omdat het kan (in zijn ogen dan).

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 jul. 2021 - 7:31

Jan B Hugo de Jonge weet nu dat hij het gemakkelijk aan Sywert van Lienden kan overlaten.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -28 jul. 2021 - 16:26

Kijk, dat heeft de overheid nou goed gekopieerd van de grote bedrijven e multinationals: ervoor zorgen dat als er een topman of vrouw (tijdelijk) wegvalt of met vakantie gaat haar/zijn functie naadloos overgenomen wordt door een buddy of 2e persoon., zodat de Business gewoon door kan gaan. Nu nog fractieleiders , overige ministers en MP. PS: dit wordt totaal niet gevolgd bij de EU, maar daar wordt uberhaupt niemand gemist.

sr626
sr62628 jul. 2021 - 16:00

Komt van het herhaaldelijk jaknikken richting Rutte. En Hugo kan alles weten we intussen :)

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland28 jul. 2021 - 17:05

ach ja dat kan ook nog , ik dacht door teveel uit de nek kletsen

Geen3
Geen328 jul. 2021 - 15:48

Dat ze nog mensen vinden voor zo’n k*t baan!

1 Reactie
JanB2
JanB229 jul. 2021 - 5:18

Teken dat ze niet al te snugger zijn.

vdbemt
vdbemt28 jul. 2021 - 15:09

Hugo de Jonge heeft tijd over? Misschien moest hij eens gaan luisteren bij en naar de huisartsen over de rampzalige gevolgen voor hun van zijn beslissingen in het coronabeleid.

1 Reactie
Doomsdayshaman
Doomsdayshaman28 jul. 2021 - 16:59

Of zoeken naar de bonnetjes die ruim 5 miljard Euro verlies kunnen verklaren.