Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Talpa koopt persbureau ANP

  •  
28-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
Presentatie SBS-plannen van Talpa

© 2017-11-23 18:31:09 AMSTERDAM - John de Mol tijdens de presentatie van de plannen van Talpa voor SBS in het DeLaMar Theater. ANP KIPPPA LEVIN EN PAULA

Talpa, het mediaconcern van John de Mol koopt persbureau ANP van de huidige eigenaar, Vereniging Veronica.
De Mol wil een mediabedrijf creëren wat naast entertainment ook journalistiek aanbiedt. Eerder probeerde De Mol tevergeefs al de Telegraaf Media Groep te kopen, maar verloor van het Belgische Mediahuis. Hij toonde ook interesse in de aankoop van Nu.nl, maar eigenaar Sanoma had daar geen oren naar.
Het Algemeen Nederlands Persbureau werd in 1934 opgericht door verschillende dagbladen en heeft bijna alle grote Nederlandse media als klant. In 2003 werd ANP opgekocht door een investeringsmaatschappij om in 2010 bij Vereniging Veronica terecht te komen. De omzet van het ANP was al jaren tanende en daarom werd gezocht naar een nieuwe eigenaar die kapitaal in het persbureau kon steken. Met Talpa is grootste persbureau van Nederland opnieuw in commerciële handen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.