Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Taakstraf voor oud-lijsttrekker PVV in Rotterdam

  •  
20-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1390 keer bekeken
  •  
geza

Géza H., die in 2017 al na één dag door de PVV aan de kant werd gezet als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam, is veroordeeld tot een taakstraf van dertig uur. De rechtsextremist heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie, meldt Rijnmond. Hij deed dat in een podcast van het extreemrechtse Erkenbrand.

H. zei onder meer dat de Nederlandse witte staat bedreigd wordt door mensen met een bruine of zwarte huidskleur. Hij legde ook een link met criminaliteit. Volgens de verdachte ging het slechts om een hypothetische, filosofische discussie maar de rechtbank kijkt daar anders naar.

Kafka, het collectief dat onderzoek doet naar extreemrechts, vestigde de aandacht op de uitspraken, kort nadat Geert Wilders H. in 2017 bij de Essalam Moskee had gepresenteerd als Rotterdamse lijsttrekker. Toen werd ook duidelijk dat H. zich lovend had uitgelaten over de beruchte Holocaust-ontkenner David Irving. Zelfs voor de PVV ging dat te ver.

Veroordelingen voor groepsbelediging zijn niet ongewoon bij de PVV. Ook partijleider Wilders werd bij de rechtbank, het gerechtshof en de Hoge Raad veroordeeld voor dit vergrijp.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Aleksej
Aleksej20 apr. 2022 - 15:29

Kan ie altijd nog bij de SP terecht.

Paul250371
Paul25037120 apr. 2022 - 12:55

Wat een haatclub. Wat een armoede voor dit land. Geert tekent wel. Jarenlang het haatorgel spelen maakt geel en vormt het haar van coupLoekie naar een geklopte marter lijkt wel.

4 Reacties
Jaap1002
Jaap100220 apr. 2022 - 14:17

Haat versterkt zichzelf. Je gaat in een waanwereld leven waar 'anderen' een bedreiging zijn. Geestelijke armoede, die hele PVV. Onbegrijpelijk dat zo'n partij kiezers trekt. Het geflirt van extreemrechts met Poetin zegt toch wel genoeg dacht ik zo.

Zandb
Zandb20 apr. 2022 - 15:28

Paul Als ik het goed heb, heeft de PVV (Wilders dus) direct afstand genomen van deze man. Ik heb er geen behoefte aan om een niet democratische partij als de PVV als partij te promoten maar we moeten wel objectief blijven.

Paul250371
Paul25037121 apr. 2022 - 7:52

Zandb Dat zal allemaal wel. Maar is dat omdat ze het inhoudelijk niet met hem eens zijn of omdat Kafka destijds zijn fascistische haat bloot legde? De vraag stellen is hem beantwoorden. Ze hebben hem toch gescreend, criminele haatzaaier Wilders wist toch wat ze voor vlees ze met hem in de kuip hebben? Het viel alleen ongelukkig omdat de haatcrimineel Geert W. zijn Israël verslaving werd aangevallen

Zandb
Zandb21 apr. 2022 - 14:56

Paul Wat u wilt geloven, hoe deze man gescreend is of niet, dat is aan u.