Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Taakstraf na bedreigen Kamerleden Denk

  •  
27-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
11780146446_05e302198f_o

© cc-foto: SBSTNC https://flic.kr/p/iWYk8d

Een 36-jarige Hagenaar is tot 60 uur taakstraf en een maand voorwaardelijk veroordeeld omdat hij twee Kamerleden van Denk met de dood heeft bedreigd. De man moet ook een behandeling ondergaan om tot gedragsverandering te komen. Dat meldt Omroep West :
‘Wie pompt ze een keer vol lood?’, schreef V. over de kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. Die tekst was maar heel kort te zien; al na tien minuten waren de bedreigingen weer van de Facebookpagina verwijderd. Toch volgde er aangifte. V. toonde bij de rechtbank maar in beperkte mate spijt. Wel gaf hij toe dat hij ‘nogal fel, vanuit een opwelling’ had gehandeld, maar hij vond tegelijkertijd dat de twee DENK-kamerleden het over zichzelf hadden afgeroepen. ‘Zij zijn gevaarlijk bezig door racistische opmerkingen te maken over Nederlanders.’
De bedreigingen liet hij in november 2016 achter op de Facebook-pagina van opinieblad Elsevier.
cc-foto: SBSTNC
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (15)

DeRedeMist
DeRedeMist28 mrt. 2018 - 15:14

Een goede zaak. En nu de kamerleden van Denk nog een taakstraf voor het delen van naam foto en rugnummers van collega kamerleden met vriend Erdogan wanneer zij niet stemmen zoals Erdogan wil. Ook dat is pure bedreiging.

OlavM
OlavM27 mrt. 2018 - 20:13

Gerechtvaardigde straf. Absurd dat de racistische bedreiger ook nog aanvoert dat de bedreigden "racistische opmerkingen" zouden maken.

msj_meijerink
msj_meijerink27 mrt. 2018 - 19:52

S U K K E L !!

Cave Canem
Cave Canem27 mrt. 2018 - 14:24

Strikt genomen stelt die man een informatieve vraag op twitter. Maar natuurlijk zit er een dreiging achter, dat is duidelijk. Dat neemt niet weg dat ik die zestig uur royaal bestraft vind in vergelijking met de doorgaans milde(re) straffen die worden opgelegd bij feitelijk geweld. Vooral wanneer dit geweld geen politieke maar een ronduit criminele lading heeft.

1 Reactie
koffieleut2
koffieleut227 mrt. 2018 - 15:22

Bedreigen van beleidsmakers en volksvertegenwoordigers mag wat mij betreft zwaarder worden bestraft. En ik ben zeker geen Denk aanhanger.

Thuiszitter
Thuiszitter27 mrt. 2018 - 13:18

De reacties op GS en Powned zijn dikwijls nog erger alleen gaan die onder een nickname en daar wordt niks aan gedaan dat stoort mij. Deze man heeft zijn straf dik verdiend in mijn beleving .

1 Reactie
koffieleut2
koffieleut227 mrt. 2018 - 15:24

Die worden gejorist.

Opa2
Opa227 mrt. 2018 - 13:13

tjonge; ik word ook rechter. de een straft met 60 uur taakstraf vanwege 1 zinnetje op twitter, de ander geeft 40 uur vanwege het uitslaan van 2 voortanden met een betonschaar. wat is eigenlijk een taakstraf ? ik lees het veel maar nog nooit iemand tegengekomen die geconcentreerd aan het taakstraffen was.

2 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter27 mrt. 2018 - 14:45

Opa wat bedoel je met geconcentreerd taakstraffen ? Ik heb weleens een taakstraf moeten ondergaan van 60 uren. Dat was echt een straf kan ik u vertellen. Ik mocht het voldoen door 4 uren per week mij nuttig te maken in de plaatselijke kringloop. Ik baalde als een stekker mij 15 weken lang daar te melden ( dat is je straf) . Verder ga je daar geen 4 uren elkekeer maar weer niks zitten te doen , de tijd gaat sneller als je ergens mee bezig bent. Dus ik ging geconcentreerd daar de binnen gekomen computers uit testen . Samen met een Irakees , een Afghaan , een Iranees en een Egyptenaar ( allen vluchteling en in afwachting van hun procedure ) vormden wij een team. Ik heb het er het beste van gemaakt, heb er nog veel van opgestoken ook maar zeker als een straf ervaren

Appi Mohamud
Appi Mohamud28 mrt. 2018 - 9:06

Die twee zinnen waren niet alleen gericht tegen een persoon maar ook tegen de democratische gehalte van de staat, is een bedreiging tegen de staat dus word er zwaarder gestraft. Kijk naar de uitspraak van Mo$deb voor bedreiging tegen Wilders voor referenties.

Sonic2
Sonic227 mrt. 2018 - 13:03

Radicaal rechts en hun vriendjes in de (rechtse) media voeren ook een gevaarlijke demoniserende hetze tegen DENK en NIDA. Dan is het dus wachten op dit soort complete proleten die DENK bedreigen. Als je al een verkeerd niest naar Baudet en Wilders ben je al aan het demoniseren, maar dit kan dan kennelijk wel weer door de beugel. De hetze tegen DENK is zwaar overdreven. In Nederland wordt er versnipperd gestemd en moeten er altijd coalities worden gebouwd. De illusie wekken dat DENK wel even de macht kan overnemen is een ware leugen. Overigens heb ik dit soort verhalen al vaker bij FvD'ers en PVV'ers gehoord. De haat tegen Sylvana is zo groot dat ze willen dat Sylvana iets wordt aangedaan. Het gaat om een vrouw die nog maar net 1 zetel haalt in een volledig Bij1 bolwerk als Amsterdam. Moet je nagaan. Ik lig geen moment wakker van DENK. Dat zouden veel meer mensen moeten doen.

4 Reacties
Marc Marc
Marc Marc27 mrt. 2018 - 14:33

Interessant, je legt dus een causaal verband tussen een of andere hetze tegen DENK en de doodsbedreiging tegen DENK. Dan geldt natuurlijk andersom precies hetzelfde, een demoniserende hetze tegen FvD en PVV zou dan leiden tot een grote kans op doodsbedreigingen van proleten aan het andere kant van het spectrum. Dat impliceert een zekere verantwoordelijk van de politiek, de media en de reaguurder om zich voortaan wat genuanceerder uit te laten over andere politieke partijen, tenminste als je de omvang van de doodsbedreigingen van zwakzinnigen zou willen laten afnemen. Ik zou daar een groot voorstander van zijn. Overigens, niemand zegt dat doodsbedreigingen door de beugel kunnen, dat maak je er zelf van. Het is naar mijn mening wel een gevolg van de extreem gepolariseerde discussie wanneer het gaat om DENK, NIDA, Bij1, PVV en FvD. Maar goed, zolang iedereen oogkleppen ophoud, overtuigd is van zijn eigen gelijk en van mening is dat dat de toon in het debat legitimeert, dan is verontwaardiging over de toename van de online doodsbedreigingen en fysiek geweld jegens personen of gebouwen, vooral hypocriet. Voor de rest eens dat dit soort splinterpartijen geen deuk in een pakje boter kunnen slaan en geen enkele bedreiging voor de democratie zijn.

koffieleut2
koffieleut227 mrt. 2018 - 15:27

En de dood van Pim komt door, en die van Theo van Gogh komt uit de hoek van. Tot dusver heeft links en de Islam aanhangers hun bijdrage al wel geleverd, en nu even naar rechts. Inderdaad, ik spreek het zeker niet goed wat er verkondigd wordt, maar aub niet al te selectief gaan kijken. Dat vertroebeld je blik.

Sonic2
Sonic227 mrt. 2018 - 22:32

@ Marc Marc Bij de ongekende jankers van FvD en PVV is alles een hetze. FvD en PVV maken grof misbruik van de moord op Fortuyn. Zeer grof, zeer ongemanierd en zeer laag. Zo kennen we rechts radicaal namelijk. Ik moet zeggen dat Pechtold( met nadruk op hem en ook beetje Ollongren) gevaarlijk bezig zijn. In December had Pechtold gelijk. Baudet is een circus klant, maar hem zo in de hoek drukken vond ik onverstandig. Of het demoniserend is? Het is niet fraai en verwerpelijk. Ik toon de hypocrisie echter ook aan van FvD en PVV en hun aanhangers. Zelfs om het minste of geringste demonisering roepen, maar wel ongekend grof en ongekend provocerend zijn tegen DENK en Bij1. Ik zeg overigens niet dat als Kuzu en Ozturk iets overkomt het de schuld is van Wilders of iets dergelijks. Dat maak jij er van. Ik zie vooral dat radicaal rechts vast houdt aan zijn gelijk. Dat DENK en NIDA dat misschien af en toe doet is niet zo relevant. De partijen zijn niet relevant en daar vinden we elkaar. @ Koffieleut Ten eerste doen radicaal rechtse aanhangers zoals jij niets anders als selectief kijken. Jullie kennen niet eens 1 links verkiezingsprogramma. Jullie kennen niet eens 1 standpunt van links goed weergeven. Als er 2 politieke groeperingen in Nederland zijn die selectief zijn dan zijn het FvD en PVV. Daarnaast wil ik een grote streep trekken tussen extreem links en links. Bovendien moet je eens de realiteit weergeven i.p.v elke keer leugens herhalen. Rosenmoller zei niet dat Fortuyn extreem rechts was. Hij zei dat een standpunt( artikel 1 ) extreem rechts was. Melkert zei niet dat Fortuyn Le Pen was. Hij zei dat Fortuyn viste in de vijver van ongenoegen. Die van Le Pen. Intussen werkt een soort LPF kloon samen met Front National. Dus dat het nu helemaal onwaar is. Dan over de Graaf. De Graaf waarschuwde tegen het uitsluiten van mensen. Ook weer op reactie van de discussie op artikel 1. Je doet nogal wat in een samenleving als je artikel 1 ter discussie stelt. Dan over Van Dam. Van Dam heeft al meerdere malen bekend dat hij spijt heeft van die uitspraak. Als je dan zelf zo objectief bent. Meld dat dan ook bijvoorbeeld. Overigens deed Van Dam zijn uitspraken in 1997 en werd Fortuyn in 2002 vermoord. https://www.youtube.com/watch?v=NMaGrED3im4 Overigens zei Fortuyn dat Els Borst erger was als Bin Laden. Daar hoor en lees ik je niet over. En als je dat niet eens meldt ben je zelf selectief, hypocriet en ongekend slecht geïnformeerd. Je lijkt wel een PVV'er dus. Je moet overigens eens stoppen met extreem links gelijk zetten met volstrekt normaal links en de islam met de daden van een islamitische malloot.

Inspector Gadget
Inspector Gadget28 mrt. 2018 - 14:52

@koffieleut Als u DENKt dat Pim door dezelfde mensen is dood gemaakt als Theo, dan hebt u grote vooroordelen in uw hoofd zitten. Ik stel voor dat u het even opzoekt en voortaan niet meer van die domme opmerkingen maakt die andere mensen aanzetten tot haat. Om u even te quoten "maar aub niet al te selectief gaan kijken. Dat vertroebeld je blik''