Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Syrische asielzoeker zet prachtige ode aan Tilburg op Youtube

  •  
06-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Een half jaar geleden kwam hij aan in Nederland en sindsdien wordt hij opgevangen in een oud zorgcentrum in Tilburg: Ammar Alkhatib is 27 en vluchtte in oktober voor de oorlog in Syrië. Dit weekend zette hij een YouTube-filmpje online om de inwoners van zijn ‘tweede thuis’ te bedanken, schrijft Omroep Braban t.
In de korte film laat Alkhatib zijn mooiste plekken in Tilburg zien. Zo komen onder andere het textielmuseum, het huis van Peerke Donders en de terrasjes op de Piushaven voorbij. Maar hij brengt ook het dagelijkse leven in beeld en natuurlijk het Brabantse carnaval. De beelden maakte hij met een camcorder die hij leende van de noodopvang.
Ammar hoopt hij dat veel Tilburgers zijn film gaan kijken.
"Zo kan ik iets terugdoen. Het is een ode, maar ook een dankjewel."
Eerder dit jaar belandde Ammar in de landelijke media met een interview over carnaval. Hij was mee op sleeptouw genomen door zijn Nederlandse vrienden die er een filmpje over maakten. Ammar:
"Ik kon mijn geluk niet op. Iedereen was vrolijk en overal op straat waren mensen aan het glimlachen. Die ervaring zal ik nooit vergeten. Mijn liefde voor de stad werd er enkel groter door."
In de korte film die hij nu zelf heeft gemaakt wordt niet gesproken. Het zijn alleen maar beelden van de plekken die hij zelf het mooist vindt in de stad. Het is de stad door zijn ogen. Ogen die ook de oorlog in Syrië van dichtbij zagen. En dat maakt de film nog mooier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.