Joop

Syriëganger Reda Nidalha mag terug naar Nederland

  •    •  
19-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
16969008478_234c215e89_z
‘Ik heb mijn zoon weer terug’, zegt Mohamed Nidalha tegen Omroep West. De zoon over wie hij het heeft werd deze week tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld in Turkije wegens deelname aan een terroristische organisatie. Het hoger beroep mag hij in Nederland afwachten. ‘Ik heb heel lang tegen de overheid lopen schreeuwen dat ze mijn zoon naar Nederland moeten halen. Dat is eindelijk gelukt.’
In 2014 vertrok de twintiger naar Syrië om samen met IS te vechten tegen Assad. Volgens zijn vader kreeg hij berouw en wist hij met een andere Nederlandse spijtoptant te ontkomen. Het tweetal vluchtte naar Turkije, waar het werd opgepakt en berecht. Zijn advocaat vindt de voorwaardelijke vrijheid van zijn cliënt logisch: ‘Wie zegt dat hij in hoger beroep weer veroordeeld wordt? Ook heeft Reda al anderhalf jaar in voorlopige hechtenis gezeten. En als je zes jaar celstraf krijgt, is het niet perse zo dat je ook zes jaar in de cel zit’.
Tot nu toe zijn een paar honderd Nederlandse jihadisten naar Syrië afgereisd om zich aan te sluiten bij IS. Volgens gegevens van het Openbaar Ministerie leidde dat alleen al in 2016 tot vervolging van 55 verdachten. Dit leidde tot vier veroordelingen. De (politieke) discussie wat te doen met teruggekeerde jihadisten is sinds het begin van de oorlog in Syrië nooit meer gaan liggen.
Cc-foto: Chaoyue
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (53)

reforcer
reforcer22 mei 2018 - 7:01

@Cat Conrad, Wellicht heb je gelijk. Maar als er nu al 51 terugkeerders er met een waarschuwinkie vanaf komen, dan heb ik daar niet zo'n vertrouwen in. In dit land waar gedupeerden nog vaak een trap na krijgen en de daders lieftallig omgeven worden door een peloton beroepsmatige oh-ers die geen bal bereiken.

Cat Conrad
Cat Conrad21 mei 2018 - 18:12

Hij is wegens deelname aan een terroristische groepering veroordeeld tot zes jaar en zal hier naar verwachting direct in de cel belanden. Zijn advocaat meent ten onrechte dat hij zijn straf in afwachting van het hoger beroep in vrijheid zal mogen afwachten. Dat is in Nederland sinds 2013 niet meer zo bij ernstige misdrijven en al helemaal bij deelname aan een terroristische groepering, maar ook bij opgelegde gevangenisstraffen van meer dan twee jaar. Hij zal mogelijk ook nog voor andere zaken vervolgd en veroordeeld kunnen worden. Bij Pauw, in zijn Leidse woonwijk, of elders hoef je hem voorlopig dus niet te verwachten.

2 Reacties
reforcer
reforcer21 mei 2018 - 20:37

Volgens mij kan hij in Nederland niet meer worden veroordeeld voor dezelfde misdaden waarvoor hij in Turkije is berecht. In het ergste geval wordt hij in beroep vrij gesproken, en dan zal er in Nederland weinig redenen zijn om hem voor iets anders te veroordelen. Iets anders is mij ook een raadsel. Hoe kunnen kinderen geboren in dat gebied automatisch Nederlander worden, en bijv geen Marokkaan of Turk? Van dat gedoe van in vreemde krijgsdienst treden heb ik wel een idee dat dat niet gebeurt. Want Turkse jongeren in Nederland moeten ook verplicht opkomen in Turkije, hoewel ze dat kunnen afkopen met een gunstige lening via de Nl.se overheid. Nochtans moeten ze daar toch een maand dienen. En dus hebben ze waarschijnlijk in het verleden daar een wetje voor gecreëerd.

Cat Conrad
Cat Conrad21 mei 2018 - 21:44

@Reforcer Ik zeg toch ook niet dat hij hier voor hetzelfde, deelname aan een terroristische organisatie, waarvoor hij nu zes jaar heeft gekregen opnieuw veroordeeld kan worden dan het hoger beroep? Ik zeg alleen dat hij in afwachting van dat hoger beroep naar huidig Nederlands recht dat niet in vrijheid zal mogen doen maar in een cel. Daarnaast zeg ik dat er mogelijk nog andere zaken zijn waarvoor hij vervolgd en veroordeeld zal kunnen worden.

reforcer
reforcer21 mei 2018 - 15:26

Ik beschouw dit soort tuig met of zonder 2e paspoort als pure landverraders, die van tevoren wisten wat er gaande was in die regionen. Het moorddadige isis regime liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Dat er 4 van de 55 terugkeerders zijn veroordeeld kan mij nou niet bepaald overtuigen dat de rest daar bloembollen hebben geent, of oude vrouwtjes hielpen oversteken. Dit persoon mag in alle vrijheid zijn hoger beroep afwachten in het door hem zo verfoeide land. Laat staan dat hij weer terugkeert naar Turkije. Vrijwel alle politicie staan op tilt bij de vermeende rechtsgang in het land van Erdogan, maar respecteren nu ineens wel de uitslag van de rechtbank aldaar. Hebben ze hem nog een bloemetje aangereikt bij terugkomst?

Auslander
Auslander20 mei 2018 - 20:25

Reda Nidalha is een van de eerste van terroristen die door een ander land berecht en niet geëxcuseerd wel de grens uitgewezen is naar het land die deze terrorist voortgebracht heeft. Naar Nederland dus. Zo zijn nog velen die nog in Syrië en Irak vechten of door “onzichtbare handen” overgeplaatst zijn naar Afghanistan om de centrale overheden destabiliseren met dagelijks vele burgerslachtoffers. Het is natuurlijk makkelijk om een mening velen over een Daesh-terrorist, want Daesh is de “slechte terrorist”. Maar er zijn nog grotere aantal “goede terroristen”, de jihad-terroristen die onze overheid degelijk ondersteunt, zoals die in aan AL-Qaida en AL-Nusra gelieerde terreurgroepen tegen de Syrische overheid vechten of lid zijn van zogenaamd gematigde rebellen. Buiten deze zijn ook “officiële terroristen” die bv in Israël tegen Palestijnse volk vechten. De visie van al deze “terroristen” botst met wat gangbaar is in Nederland. Dat er nu enkel Daesh gepikt wordt om erover een oordeel te uiten laat zien hoe Nederland zelf visieloos is geworden. Dat is natuurlijk veel gevaarlijker dan de teruggekeerde Reda Nidalha. De oplossing van terugkerende terroristen ligt in Nederland, bij Nederlandse overheid en aan een duidelijke benadering van wie de vijand is en wie niet. In geval van Syrië Nederland kiest niet de zijde van Syrische regering om de terroristen die tegen hun vechten niet ondersteunen en ook de terecht stelling aan hen overlaten. Dat is in praktijk het gedogen van wie tegen Syrische overheid vecht. Ook Turkije heeft precies hetzelfde houding als Nederland. Dan is het normaal, ongeacht wie je “terrorist” opgepakt heeft, deze bij jou voordeur zal lossen.

2 Reacties
Verwijdert
Verwijdert22 mei 2018 - 5:39

"Maar er zijn nog grotere aantal “goede terroristen”, de jihad-terroristen die onze overheid degelijk ondersteunt, zoals die in aan AL-Qaida en AL-Nusra gelieerde terreurgroepen tegen de Syrische overheid vechten of lid zijn van zogenaamd gematigde rebellen" Wacht, Al-Qaida en Al-Nusra zijn in jou ogen de "goede terroristen"?

Auslander
Auslander22 mei 2018 - 10:52

@ Ruud Vanberge “Wacht, Al-Qaida en Al-Nusra zijn in jou ogen de “goede terroristen”?” Niet in mijn ogen maar (want anders noemde ik hen geen terroristen) in de ogen van hen die deze terroristen ondersteunen!

JeffreyKatoen
JeffreyKatoen20 mei 2018 - 10:47

Wat zullen de Syrische vluchtelingen hier van denken? Lijkt me geen leuk vooruitzicht. Ben je gevlucht voor IS-terreur in eigen land, loop je hier het risico om zo'n IS-beul tegen het lijf te lopen.

RosaLange
RosaLange20 mei 2018 - 10:21

Het is altijd weer stuitend hoe op alle fronten door de overheid het geldende recht wordt ondermijnd. Ook hier weer: je neemt een andere nationaliteit aan en vecht in een buitenlandse krijgsdienst, waarin grove schendingen van mensenrechten en misdaden tegen de menselijkheid zijn gepleegd, en je mag terugkomen alsof er nooit iets gebeurd is. En daarmee zet je ook nog eens de levens van de burgers op het spel. In dat licht moet je toch hard lachen als je in de kranten en op joop.nl weer allerlei analyses leest over de groei van het populisme en de afkeer van de conventionele politiek. Kijk gewoon wat er gebeurt: het gelieg en gedraai, de schending van recht en de willekeur in de rechtshandhaving.

Even Rechtzetten
Even Rechtzetten20 mei 2018 - 10:15

De misdaden zijn in Syrië begaan, veelal op Syrische burgers. Zou hij dan niet door die burgers aangeklaagd moeten worden en door hun rechters moeten worden berecht in hun land waar hij die misdaden beging?

W-74
W-7420 mei 2018 - 9:15

Deze heer gaat nooit enige gevangenisstraf uitzitten.

NedBall93
NedBall9320 mei 2018 - 9:09

Raar dat de wet niet niet voor iedereen gelijk is en dit geval niet uitgevoerd wordt. Wanneer je als Nederlander een andere nationaliteit aanneemt dan is je Nederlandse nationaliteit meteen poef weg. Wanneer je (zoals de wet voorschrijft) voor een vijandige buitenlandse krijgsmacht vecht dan zou je je nationaliteit ook kwijt moeten rijken. De overheid heeft hier zo enorm mee getreuzeld en vertraagd dat het probleem na vijf jaar eigenlijk vanzelf opgelost is. Wat mij betreft had hij wel zijn nationaliteit kwijt moeten raken en bij een eventuele terugkomst in Nederland uitgeleverd moeten worden aan Syrië. Daar heeft hij zijn misdaden namelijk begaan.

5 Reacties
jandebakker
jandebakker20 mei 2018 - 10:05

Naar mijn weten komt dit omdat de Islamitische staat nooit als staat is erkend. Het paspoort voor de IS heeft dus de zelfde status als een paspoort voor het land van ooit. (Idem voor de krijgsmacht)

NedBall93
NedBall9320 mei 2018 - 11:21

Staat niet uitdrukkelijk dat het een vreemde krijgsmacht van een erkend land moet zijn. Betreft het vrijwillig aannemen van een nationaliteit van een niet bestaand land, dan zou je inderdaad gelijk hebben. Met mijn voorbeeld benoem ik de ongelijkheid en klassenjustitie in Nederland. Wanneer ik bijv. de Belgische nationaliteit aanneem dan raak ik de Nederlandse kwijt. Zo staat het namelijk in de wet. Wanneer iemand bij een vreemde (en vijandige) krijgsmacht te werk gaat dan wordt de wet blijkbaar niet uitgevoerd. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/nederlandse-nationaliteit-verliezen/automatisch-verlies-van-de-nederlandse-nationaliteit grappig, ze hebben die regel verwijderd. Vroeger stond dus ook een regel op deze pagina met daarin de passage over de vreemde krijgsmacht. Misschien dat ze er teveel klachten over kregen.

jandebakker
jandebakker20 mei 2018 - 18:46

@Nedball93 Een land dat niet bestaat kan ook geen krijgsmacht hebben. Dus zijn de strijders voor IS ook geen soldaten van een regulier leger (en vallen ze volgens mij ook niet onder de conventie van Geneve). Verder ben ik het gewoon 100% met u eens dat het scheef is (van mij hoeft geen van die gasten terug te keren), maar hier botst een papieren werkelijkheid met een echte werkelijkheid.

punt2
punt220 mei 2018 - 19:52

Misschien heeft hij wel twee nationaliteiten, naast de Nederlandse mischien nog wel één. Wellicht is het vreemd dat het het land van die andere nationaliteit niet is benaderd door deze strijder. Zou het kunnen liggen aan de subtiele verschillen in rechtspraak en soort van gevangenis regime?

NedBall93
NedBall9320 mei 2018 - 21:17

Een krijgsmacht is een krijgsmacht. IS heeft zich tenslotte al die jaren geprofileerd als staat. Persoonlijk denk ik dat het grootste probleem was dat er absoluut geen enkele politieke wil was om iets aan het probleem te doen.

2C
2C20 mei 2018 - 8:59

Waarom zou hij terug moeten keren naar Nederland als deze Reda Nidalha zijn Nederlanderschap verliest door Syrieganger te zijn ? Hij is geen Nederlander meer en heeft geen recht om voet te zetten op Nederlandse bodem.

Bernie2
Bernie220 mei 2018 - 7:58

Zolang schietgrage Nederlanders vechten in 'vreemde krijgsdienst' en daarbij geen justitieel strobreed in de weg gelegd worden, zoals gasten die in pariastaat Israël vechten en hun wapens op Palestijnen legen, de man die met Koerden tegen de misdadigers van IS vecht en die jonge gast die in Oekraïne de wapens tegen landrover Putin opneemt, heb ik er niet zoveel bezwaar tegen. Iets met gelijke monniken ... Principieel vind ik dat Nederlanders die in het buitenland in een oorlog medemensen vermoorden, daar ter plekke door autoriteiten berecht moeten worden.

3 Reacties
Edwin8
Edwin820 mei 2018 - 14:10

Hoeveel mensen vechten er aan Israëlische kant mee? En de man die aan de kant van de koerden meevocht werd als oorlogsmisdadiger behandelt hier, dus ja gelijke kappen gelijke monniken. Behandel Reda dus als oorlogsmisdadiger. Vast zetten op water en brood voorlopig.

Arne Johannson
Arne Johannson20 mei 2018 - 14:48

De vergelijking bij deelname aan een terreurgroep zoals de diverse extreem-islamitische of een rebellenbeweging met het treden in vreemde dienst gaat niet op. Temeer daar het in vreemde dienst treden bij een dubbele nationaliteit gewoon geoorloofd en vaak zelfs verplicht is. Bij gelijke monniken moet je dus Nederlanders vergelijken die een tweede nationaliteit hebben en b.v. een dienstplicht vervullen zoals een deel van de Israëlische Nederlanders. Die kun je dan bijvoorbeeld heel goed vergelijken met Turkse Nederlanders waarvan een veel groter deel in Turkse legerdienst treedt inclusief zeker niet die voor Israël onderdoende deelname aan militaire acties tegen opstandige onderdrukte minderheden in binnen- en buitenland.

Andreas Cappen
Andreas Cappen20 mei 2018 - 17:59

Tock knap dat zelfs bij dit onderwerp, Israel er weer eens bij wordt gehaald.

edith verbeeten
edith verbeeten20 mei 2018 - 6:57

Goed dat hij in veiligheid is nu. In plaats van uitsluiten, zoals velen hier zouden willen (net als wilders), zouden we misschien eens eindelijk voor verbinding kunnen gaan. Hij zegt toch duidelijk dat hij spijt heeft van zijn daden? Ik hoop dat pauw hem uitnodigt zodat we van hem kunnen leren waarom sommigen zich tegen onze samenleving keren.

9 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon20 mei 2018 - 8:32

Is dit ironisch bedoeld?

ruma ankka
ruma ankka20 mei 2018 - 8:46

Dat lijkt me wel stoer, een ex-IS terrorist een podium geven bij Pauw&Witteman. Maar we hoeven niet te leren waarom ze zich van onze samenleving afkeerden, dat is allang bekend.

NedBall93
NedBall9320 mei 2018 - 9:10

Zou je er blij van worden als dit soort mensen allemaal in jouw straat terecht komen?

Arne Johannson
Arne Johannson20 mei 2018 - 9:15

Podium bij Pauw als ons aller leermeester. Opsluiten, als dat hier gebeurt zoals OM wenst, in afwachting van het vonnis voor terrorisme wat zeker lange gevangenisstraf oplevert, is voor u ongewenst. Niet de terrorist is de schuldige maar "de maatschappij" en daarmee "wij"? Gelukkig zijn wij op enkele onnozelen na wijzer.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)20 mei 2018 - 9:52

" Hij zegt toch duidelijk dat hij spijt heeft van zijn daden?" Nu heeft hij spijt, maar na 2 jaar zeer succesvolle rehabilitatie staat ie met een bommengordel op Utrecht centraal.

Monica Lewinsky
Monica Lewinsky20 mei 2018 - 9:53

edith, terroristen vermoorden ons, ook als we heel inclusief zijn.

Edwin8
Edwin820 mei 2018 - 14:11

Neem hem zelf maar in huis met je verbinden, met sommige mensen weiger ik het verbinden. Naïeve dwaze vrouw.

Edwin8
Edwin820 mei 2018 - 14:22

Edith, Je kan je afzetten tegen onze samenleving. Maar als je vervolgens deel uit gaat maken van een terroristische organisatie die bezig was met de genocide op o.a. de Yezidi dan mankeert er toch echt wat in je bovenkamer. Uit veel documenten kunnen journalisten bijvoorbeeld al opmaken dat het bij iedereen in het kalifaat duidelijk is dat er aan slavernij werd gedaan. (men moest namelijk opgeven hoeveel slaven men bezat als men zich ergens wilde vestigen.) Je kan verhuizen naar Syrië, maar als je echt denkt dat er een weldoener is die je daar een huis schenkt met huisraad dan ben je niet helemaal oké in je hoofdje. Dat huis was van iemand anders, en de kans is groot dat diegene nu ergens ligt weg te rotten in een massa graf van IS. Er zijn 1000-en films van IS. Bekijk er een paar zou ik zeggen, en wellicht gaan uw ogen open. Of sluit ze voor altijd, maar sluit daarbij ook uw mond want er komt werkelijk waar alleen maar onzin uit.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 mei 2018 - 14:45

"is dit ironisch bedoeld? " gezien eerdere bijdragen kan mevrouw het serieus bedoelen, maar dat wil niet zeggen dat deze mening ook serieus moet worden genomen.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon20 mei 2018 - 6:24

‘Ik heb mijn zoon weer terug’, Deze vader maakt een enorme denkfout door aan te nemen dat dit nog dezelfde jongen is van voor zijn vertrek. Door jarenlange zware indoctrinatie en opgelopen trauma's is zijn mindset waarschijnlijk onherstelbaar veranderd. Hij kan zelfs een gevaar vormen voor zijn eigen familieleden als deze niet de juiste leer aanhangen. Syriegangers zouden na het uitzitten van de straf in het buitenland in Nederland eerst in een TBS-achtige setting moeten worden opgenomen en begeleid voordat zij kunnen terugkeren in onze maatschappij.

MarcoC
MarcoC20 mei 2018 - 4:47

Ik snap het niet. Iedereen kent de verschrikkelijke videos die IS gemaakt heeft. Volgens locale bewoners in Syrië waren/zijn de Europese jihadisten de meest erge. En dan zeggen mensen weer: ja maar je kunt niet bewijzen of hij iemand heeft onthoofd maar goed: wie zegt dat hij zoiets niet gedaan heeft? En dan komen ze ervan af met een paar jaar cel (als het meezit). Ik vind dat jezelf die keus gemaakt hebt. Ze zijn bewust gegaan en ze hebben tegen al onze waarden/normen gevochten en hebben verschrikkelijke dingen gedaan. Ze moeten daar gestraft worden en niet hier.

1 Reactie
Edwin8
Edwin820 mei 2018 - 14:16

Je kan het ook niet bewijzen of iemand persoonlijk betrokken is geweest bij liquidaties, dat is gewoon een feit. Daarom is het ook van belang om een algemene aanklacht op te bouwen. Deelname aan IS - Is deelname aan genocide en vervolging van minderheden. Stelselmatige verkrachtingen, moorden en het dwingen tot slavernij. Dat is de enige manier waarop je ze voor lange tijd achter de tralies kan krijgen.

Edwin8
Edwin820 mei 2018 - 3:00

"De (politieke) discussie wat te doen met teruggekeerde jihadisten is sinds het begin van de oorlog in Syrië nooit meer gaan liggen." Dat lijkt mij vrij logisch. Zonder bewijs zijn ze niet te veroordelen, maar ze allemaal op hun blauwe ogen te geloven dat ze alleen maar een veredelde camping hebben gerund en vooral liefdadigheidswerk hebben gedaan is toch wat naïef. Vorige week blies een complete familie zich op in Indonesië na verblijf in Syrië. Wie kan mij vertellen dat dat in NL niet mogelijk is? Meeste terreurdaden in Europa zijn gepleegd door mensen die al op de radar stonden bij veiligheidsdiensten. Zet ze bij terugkomst eerst maar vast op water en brood, en daarna kijken we wel wat we er mee aan moeten. Liefste zie ik ze voor een internationaal hof verschijnen voor deelname aan genocide en andere oorlogsmisdaden. Pas als er een passende oplossing is bedacht zal de politieke discussie gaan liggen. Even lekker een paar jaar moorden in Syrië en vervolgens mag je weer in NL vestigen op kosten van de belastingbetaler. Het is ook zo tergend naïef. Het is voer voor populisten, maar sommigen blijven liever op hun moreel verheven paard zitten terwijl anderen de prijs daarvoor betalen.

Piet de Geus
Piet de Geus20 mei 2018 - 2:46

"Ik heb mijn zoon weer terug" Laten we vooral hopen dat het nog een tijdje duurt voordat het zover is. "Volgens zijn vader kreeg hij berouw" De plek waar hij dat mag tonen is toch echt achter tralies. En daarnaast het Nederlanderschap ontnemen vanwege het dienst nemen in een vijandelijke krijgsmacht. Dat hij achteraf spijt zegt te hebben en (gemakshalve toen IS aan de verliezende hand was) een veilig heenkomen zocht, doet daar niets aan toe of af. Hij blijft verantwoordelijk voor wat hij allemaal heeft uitgevroten.

1 Reactie
Inspector Gadget
Inspector Gadget20 mei 2018 - 8:35

"De plek waar hij dat mag tonen is toch echt achter tralies. En daarnaast het Nederlanderschap ontnemen vanwege het dienst nemen in een vijandelijke krijgsmacht." Mooi, dan kunnen we de Zionisten die tijdens de Gaza slachtingen in het Israëlische bezettingsleger hebben gediend ook van de straat af krijgen.

Thuiszitter
Thuiszitter19 mei 2018 - 23:24

De man de programmeren , 2009 was SA daar reeds expert in , Nederland heeft toen interesse getoond . Zou het niet weten hoever zij hierin zijn. https://www.google.nl/amp/www.macleans.ca/news/world/to-deprogram-a-jihadist/amp/ Dat lijkt mij de oplossing.

1 Reactie
Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)20 mei 2018 - 9:55

Saudi-Arabië, die met hun oliegeld het salafisme verspreiden, vragen of ze iemand van radicale islam naar gematigde islam kunnen leiden. Laat dit alsjeblieft een grap zijn.

Even Rechtzetten
Even Rechtzetten19 mei 2018 - 21:57

Er bestaan wel de-programmatie experts, vooral in de VS, die mensen hebben geholpen volledig van het gedachtegoed dat ze in sektes opdeden af te komen. In dit geval zo iemand lang genoeg van de maatschappij afsluiten en de-programmeren totdat hij of zij geen gevaar meer vormt. Maar of dat lukt met iemand die van kinds af aan een geloof aanhangt dat hem of haar verbiedt dat geloof te verlaten, omdat je anders naar de hel gaat, dat is nog maar heel erg de vraag. Tenzij een niet radicale imam hem volledig van gedachte zou kunnen veranderen. Dus iemand die behalve imam ook de-programmatie expert is. En meer invloed op zo iemand heeft dan de geloofsgenoten waar hij of zij contact mee heeft in de gevangenis. Wat straf betreft, daar moet de rechter over beslissen.

2 Reacties
Even Rechtzetten
Even Rechtzetten19 mei 2018 - 22:00

"van gedachten zou kunnen doen veranderen."

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)20 mei 2018 - 9:57

Laten we nog een imam in zijn hersenpan roeren, de eerste keer liep dat zo goed af (sarcasme)

Arne Johannson
Arne Johannson19 mei 2018 - 21:43

"mag" Als in een gunst. Ik mag er dan op rekenen dat met de Rutte-regering deze terrorismeverdachte zoals het OM al heeft verklaard te wensen in afwachting van de uitspraak in Nederland verblijvend vastgezet zal worden en bij veroordeling de straf ook zal uitzitten en als dat in Nederland is in de afzondering die voor dergelijke veroordeelden hier al geldt.

Hiltermann
Hiltermann19 mei 2018 - 21:36

Terugkeer leidt ongetwijfeld tot Russische roulette.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)19 mei 2018 - 21:03

"Hoe is het dan mogelijk dat wij daarvan nooit meer iets terugzien? " Gefeliciteerd. De rest van het land heeft een levensgevaarlijk probleemgeval terug.

5 Reacties
Hiltermann
Hiltermann19 mei 2018 - 21:46

Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)19 mei 2018 - 21:58

Er is duidelijk iets niet goed gegaan met knippen en plakken. Wat ik wilde citeren was "‘Ik heb mijn zoon weer terug’, zegt Mohamed Nidalha tegen Omroep West."

Inspector Gadget
Inspector Gadget20 mei 2018 - 8:32

Wat een vertrouwen in onze rechtsstaat van de mensen die het woordje 'rechtsstaat' het vaakst gebruiken om argumenten (proberen) te winnen. Sommige mensen geloven niet in rehabilitatie, dus laten we met zijn allen naar de pijpen van deze mensen dansen en alle gevangenissen in Nederland veranderen in crematoria.

ton14024
ton1402420 mei 2018 - 8:37

Liever een spijtoptant dan een gelovige.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)20 mei 2018 - 9:42

"Sommige mensen geloven niet in rehabilitatie, " Hij heeft 20 jaar in de Nederlandse samenleving rondgelopen en gebaseerd op die ervaring dacht hij bij zichzelf: 'nee dit is niets voor mij, vrijheid, democratie, rechten voor iedereen...Ik kots ervan en ik wil het tegenovergestelde' Hoe moet je zo iemand rehabiliteren?

JStokx
JStokx19 mei 2018 - 19:36

Lekker in Turkije in de cel laten zitten.