Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sylvana Simons wil niet meer in debat met FvD

  •  
12-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
Sylvana Simons bij interview-evenement

© 2016-11-27 17:55:42 AMSTERDAM - Sylvana Simons beantwoordt vragen tijdens Operatie Interview in De Balie in Amsterdam. Drie interviewers (waarvan een Wilfred Genee) werd tijdens het event gel

Sylvana Simons, die namens Bij1 als lijsttrekker meedoet aan de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen, heeft geen trek meer in debatten waaraan leden van het Forum voor Democratie (FVD) meedoen. Simons zei zondag in debatcentrum de Rode Hoed:
Racisme is geen mening, maar een misdrijf. Het is heel simpel: Forum voor Democratie houdt er ideeën op na die indruisen tegen de mensenrechten. Als daar dan ook nog eens racisme bijkomt, maakt dat het voeren van een debat heel lastig… Volgens mij is het toch niet mogelijk om mensen die trots zijn op racisme te bekeren.
Simons is bereid voor enkele grote debatten waarbij alle partijen vertegenwoordigd zijn een uitzondering te maken. Mourad Taimounti, lijsttrekker van de Amsterdamse tak van DENK, heeft eveneens zijn buik vol van het FvD:
Ik kan mijn positieve boodschap dan lastig brengen, omdat zij de hele tijd zo negatief zijn. Bij AT5 discussieerde ik met Nanninga over de komst van een moskee in Amsterdam-Noord. Nog diezelfde avond hing er op die plek een onthoofde pop. Daar is zij niet schuldig aan, maar ze geeft idioten wel brandstof.
Nanninga noemt de uitspraken van Simons Taimounti ‘gevaarlijk en onjuist’ en stelt zich altijd zeer fel uitgesproken te hebben tegen ‘iedere vorm van geweld, vernieling of dreiging’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.