Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Nooit eerder waren er zoveel bosbranden in Europa

Branden breiden zich uit naar steeds meer landen
Joop

Sylvana Simons in Pauw over waarom media niet te vertrouwen zijn

  •  
30-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-08-31 om 00.28.21
Sylvana Simons schoof dinsdagavond aan in het VARA-programma Pauw. In de uitzending vertelt ze onder meer over de bagger die ze over zich heen uitgestort kreeg nadat ze bekend had gemaakt dat ze zich aansluit bij de politieke partij DENK. Ook vertelt de oud-presentatrice over haar ambities in de politiek – ‘een goed Kamerlid worden en een waardige volksvertegenwoordiger’ – en licht ze een aantal in media veel besproken zaken toe, waar de leden van DENK tot nog toe relatief stil over zijn geweest.
Bijvoorbeeld de ‘trap er niet in’-video die de organisatie een aantal maanden geleden lanceerde. Daarin worden serieuze journalistieke media in Nederland gehekeld zijnde onbetrouwbaar. Jeroen Pauw wil van Simons weten wat DENK daar nu precies mee bedoelt. Enigszins verbloemd legt Simons uit dat serieuze journalisten ( Jeroen Wester en Joep Dohmen van NRC ) haar DENK-collega Selçuk Öztürk met niet hard te maken berichtgeving moedwillig verdacht zouden hebben gemaakt, door in omfloerste termen te suggereren dat hij verwikkeld zou zijn bij een omstreden aankoop van panden van zorginstelling Daelzicht. Media zouden dat vaker doen en daarom niet te vertrouwen zijn, aldus DENK.
In de uitzending krijgt Simons het kort aan de stok met Wilfred Genee, die DENK ervan beschuldigt nauwe banden te hebben met Turkije en Kuzu kwalijk neemt aanwezig te zijn geweest bij de pro-Erdogan demonstratie in Rotterdam. Na de mislukte coup in Turkije werd in Rotterdam door AK-partij-aanhangers feest gevierd en gedemonstreerd, daarbij was ook DENK-lijsttrekker Kuzu aanwezig.
Simons neemt het verder ook op voor de boerkini-dragende vrouw. Het badkledingstuk is volgens haar juist een toonbeeld van emancipatie, omdat het de vrouwen juist ruimte biedt deel uit te maken van de openbare gemeenschap.
Op welke plek op de lijst Simons straks zal staan, maakt de partij pas in oktober bekend. Wel kon Simons vast aankondigen dat het ergens tussen 1 en vijf zal zijn. Al zal ze hoogstwaarschijnlijk niet de lijsttrekker worden, dat wordt Kuzu, aldus Simons.

Meer over:

denk, nieuws, sylvana simons,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (160)

RutgerRe
RutgerRe7 sep. 2016 - 10:19

Een verbod lijkt mij ook niet de juiste weg, maar laten we niet gaan doen alsof religieuze lichaamsbedekking een feministische uiting is.

Minoes2
Minoes22 sep. 2016 - 0:08

Ik vond haar behoorlijk zwak. Ik wil geen verbod op het dragen van een boerkini. En ja het is misschien winst voor de vrouwen zelf dat ze al, zelfs met mannen, de zee ingaan. Het is een plus voor de kinderen die ook weleens naar zee en strand willen. Maar daarmee is de boerkini nog niet het toppunt van emancipatie en vrijheid van de vrouw en blijft het zolang door mannen opgelegd, gebruik/misbruik makend van een door mannen beschreven geloof onderdrukking van de vrijheid van de vrouw en daarmee de vrouw. Als je dit niet kunt nuanceren en die zaken niet los kunt zien van elkaar dan praat je enkel anderen na zonder te weten waar je het eigenlijk over hebt. Het simplisme straalt er vanaf.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin1 sep. 2016 - 19:48

Dat de standpunten, vragen en ideeën intensief worden gedeeld wil ik best geloven, mw. Sylvana zit helemaal op de AK partijlijn, democratie turkse stijl, schuldigen zijn in no time gevonden, worden bij bosjes opgepakt, wat die meneer van Zaman vandaag zegt lijkt me heel plausibel, er is geen sprake van kritiek op de turkse toestanden door DENK, Sylvana is er zichtbaar over geïrriteerd. Ondanks alle bedreigingen en andere ellende is het verlangen politieke balans te brengen groter dan haar angst, die rol ziet ze voor zichzelf weggelegd, je moet er wel wat voor over hebben om het polariseren tegen te gaan, ook de politiek is hier medeschuldig aan volgens mw. Sylvana terwijl ze beweert dat we als nederlanders ontzettend veel met elkaar gemeen hebben, daar slaat ze de plank m.i. volledig mis, het is juist de diversiteit dat maakt dat er gepolariseerd wordt, daarvoor hebben we 16 partijen, desondanks denkt ze op grond van ontevredenheid die ze goed kan begrijpen (polarisatie kan ze binnen deze context niet plaatsen), aan de ene kant wordt ze paranoïde op straat omdat ze niet weet van wie de dreigtweets komen, aan de andere kant als ze op straat loopt ontvangt ze niets anders dan liefde, support en andere steunbetuigingen. Dat ze het voorbeeld geeft van een jonge vrouw die zich huilend in haar armen werpt en vertelt wat mw.S. voor haar betekent vind ik goedkope reclame, op het narcistische af, hoe dan ook Sylvana gaat wat mij betreft het verschil niet maken als ze in de kamer komt, ze verdedigt een verloren zaak, DENK, het rammelt aan alle kanten, de turkse opvatting van democratie, zonder proces mensen opsluiten en erger, weerspreken dat de heren Kuzu en Osturk een warme band hebben met een vreemde mogendheid, Turkije, en dan de parlementaire media, ze weet waar ze het over heeft want ze heeft er 20 jaar in rondgehuppeld, volgens mij begrijpt ze geen reet van journalistiek, natuurlijk valt er het een en ander te bekritiseren maar dat staat in geen verhouding tot het verdedigen van de turkse zaak waar n.b iedere pers die niet in overeenstemming is wordt opgedoekt en zo staat het hele verhaal van mw.S. bol van ongerijmdheden waar de kamer en de pers gehakt van maakt, nee deze diva, met alle verkleedpartijtjes van dien, iedere maand heeft ze een nieuwe look geloof ik, is wat mij betreft een over het paard getilde BN er die de indruk wil wekken erudiet te zijn, wat ze m.i. in de verste verten niet waarmaakt en flink op haar bek gaat, zeker als je je op glad ijs begeeft.

1 Reactie
Molly Sweet2
Molly Sweet23 sep. 2016 - 8:01

'Dat ze het voorbeeld geeft van een jonge vrouw die zich huilend in haar armen werpt en vertelt wat mw.S. voor haar betekent vind ik goedkope reclame, op het narcistische af' Dat vond ik ook. Met alle respect voor de huilende mevrouw, maar mensen die relatieve vreemden huilend in de armen vallen zijn, voor zover ik kan zien, ook niet erg stabiel. En om die huilende mevrouw te gebruiken (als het al waar gebeurd is) om zichzelf nog eens op de borst te kloppen (zo moedig, zo dapper), ik werd er nogal misselijk van. 'Sylvana gaat wat mij betreft het verschil niet maken als ze in de kamer komt' Ook mee eens. Komop zeg, we hebben het over iemand die denkt dat ze een godin is en dergelijke quatsch. Kunnen we daar enig realisme van verwachten? Ze sluit zich aan bij een dubieuze partij die dictators toejuicht, en heeft het ondertussen over vrijheid. Ze behandelt mensen met een andere mening als oud vuil (je gaat dus niet met je ogen rollen en bekken trekken als je het niet met iemand eens bent, en al helemaal niet als Kamerlid) en is doorlopend op zoek, net als haar partijgenoten, naar 'de schuldige'. Zelfkritiek neem ik amper waar en ze heeft compleet geen gevoel voor humor: jezelf uitlachen en uitgelachen worden is nogal een onderdeel van carrière durven maken. Maar als je programma's maakt met oplichters als Char(latan), dan heb je ook niet veel humor, zou ik zeggen. Dan ben je bezig domme mensen te manipuleren, misbruik te maken van hun goedgelovigheid. En dan komt ze nota bene met 'Trap er niet in!' Nee Sylvana, dat hoefde je er niet eens bij te zeggen: ik zal er niet in trappen hoor meid. Echt niet. Jij bent geen godin, je kent niemand die met de doden kan praten en je bent zeker geen politicus.

JoWe62
JoWe621 sep. 2016 - 17:42

Deze vrouw slaat de plank volledig mis. Van deze media die wij kennen, heeft zij jarenlang gegeten echter dat vergeet ze. Hoe kan zij slavernij op de kaart zetten en genocide tegen Armeniërs verzwijgen. Deze vrouw zoekt gewoon een nieuwe baan dat beter betaald is. Als het haar niet bevalt kan ze altijd immigreren naar Turkije.

JohnVKR
JohnVKR31 aug. 2016 - 19:41

Sylvana was goed op dreef bij Pauw. Alleen haar aanval op de media was mager. Hoewel ze gelijk heeft dat de beschuldiging van de NRC-journalisten aan het adres van Selçuk Öztürk wel heel erg ´much ado about nothing´was, is niet alleen DENK slachtoffer van guilty by media. Dat geldt wel voor meer politici in het verleden, met als tragisch dieptepunt PvdA staatssecretaris Co Verdaas. Sylvana had het beter kunnen hebben over het ultrablanke karakter van de vaderlandse parlementaire pers. Want waarom kent onze parlementaire verslaggeving alleen maar witte Nederlanders?

7 Reacties
PromdePom
PromdePom31 aug. 2016 - 21:38

Ja, vertel zelf eens: waarom?

D'Holbach
D'Holbach31 aug. 2016 - 22:33

Co Verdaas? Dat was toch die man die fraudeerde met declaraties? Waarom zou dat de schuld van de media zijn?

Arvidos
Arvidos1 sep. 2016 - 7:42

Omdat zeker 90% van Nederland blank is, en omdat je volledig Nederlands moet kunnen spreken en schrijven. De meeste Turken/Marokkanen/etc kunnen dat niet. Logisch dus, dat vrijwel de gehele pers blank is.

D'Holbach
D'Holbach1 sep. 2016 - 8:50

Overigens praat u natuurlijk ook onzin over het volledig wit zijn van de parlementaire pers maar feiten heeft u niet zoveel mee geloof ik. Hier een linkje naar een foto van de complete groep. https://pzcindenhaag.files.wordpress.com/2009/09/2009-09.jpg

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij1 sep. 2016 - 8:57

[ Alleen haar aanval op de media was mager. ] Uit NRC: Verslaggevers zouden bevooroordeeld zijn en onder één hoedje spelen met de macht. „Dit wantrouwen moet je uitspelen”, vertelde Trumps vertrouweling Roger Stone me. „Media aanvallen is voor Trump: opkomen voor de gewone man.” In Den Haag volgen Denk en Wilders die methode. Andere partijen hebben eigen trucjes. Een SP’er zal een ongemakkelijk verhaal in De Telegraaf ontlopen door de krant te stigmatiseren: „Typisch Telegraaf.” Idem een PVV’er over een ongemakkelijk NRC-stuk: „Typisch NRC.” Zo raken alle media gepolitiseerd. En het dubbelzinnige hieraan is dat media kwetsbaarder zijn naarmate ze zich journalistieker gedragen. Openlijke partijdigheid neemt wantrouwen bij politici en hun aanhang weg. Nieuwe feiten melden over politici onder een claim van neutraliteit, bevestigt juist vaak wantrouwen. ... Het paradoxale gevolg: alle media staan onder druk partijdiger te worden. Het begin van het einde van de journalistiek. http://www.nrc.nl/nieuws/2016/08/31/slim-politiek-idee-attaqueer-de-nrc-4075371-a1518891

Marri2
Marri21 sep. 2016 - 15:45

..tragisch dieptepunt. Co Verdaas ..." ? Volgens mij heeft Verdaas toch echt zelf zijn declaraties vervalst en gelogen. Maar ik begrijp dat jij het een tragisch dieptepunt noemt, dat d media dat bedrog en die vervalsingen gemeld hebben. Dat vind ik dan weer een tragisch dieptepunt

timblanks
timblanks2 sep. 2016 - 5:05

@iedereen, Co Verdaas is niet beter geworden van die declaraties. Hij declareerde minder dan hij werkelijk uitgaf.

Van der Wal
Van der Wal31 aug. 2016 - 19:32

Simons is knettergek als ze denkt dat je emancipeert als je met een bourkini aan mag gaan zwemmen, en zonder dat ding aan thuis moet blijven. Je zou toch denken dat iemand die verstand zegt te hebben van discriminatie en racisme discriminatie op basis van geslacht blind en met twee handen op de rug herkent. Dus niet.

2 Reacties
Nick Ros
Nick Ros31 aug. 2016 - 20:31

Maak jij je druk. Al gaan ze ook in een berevel zwemmen. Of in een Eskimopak.

Van der Wal
Van der Wal31 aug. 2016 - 23:17

het pak is het probleem niet. het moeten is een probleem, en het goedpraten is een nog veel groter probleem.

Windowjan
Windowjan31 aug. 2016 - 19:14

Vrouw Simons doet me denken aan een puberend nichtje van 14, kritiek krijgen is iets als niet normaal. Je hebt nog veel te leren Sylvana. Doe je best, misschien wordt het nog eens wat. En dat meen ik echt.

8 Reacties
Dunya2
Dunya21 sep. 2016 - 8:53

@windowjan "e hebt nog veel te leren Sylvana. Doe je best, misschien wordt het nog eens wat." Wat een denigrerende opmerkingen over Sylvana. Zij heeft met veel inspanning een belangrijke maatschappelijke positie bereikt en verdient een salaris, die voor velen onbereikbaar is. Velen zullen juist jaloers op haar zijn vanwege haar positie en salaris en mooie uiterlijk. Bovendien is ze moedig genoeg om tegenspraak te geven op de rare ideeën die racisten,als een vanzelfsprekend beschouwen. "En dat meen ik echt." Je zou van autochtone mannen, die zo veel commentaar hebben over de moslimmannen, verwachten dat zij vrouwen gelijkwaardig behandelen, maar jullie weten jullie ingebeelde superioriteit ten opzichte van vrouwen, met denigrerende opmerkingen over vrouwen, uitermate goed te poseren, maar dan wel op een meer verhullende, berekende, manier. Dat dan weer wel.

Molly Sweet2
Molly Sweet21 sep. 2016 - 9:50

Dunya: wat is daar denigrerend aan? Sylvana zei zelf dat ze nog veel te leren had en dat ze dus zich inmiddels verdiept in dossiers, in het reilen en zeilen van de Tweede Kamer, in het schrijven van het partijprogramma. Het is verder voor iedereen overduidelijk dat ze nog veel te leren heeft: als je tijdens een discussie je hoofd wegdraait van de persoon die tegen je praat, en arrogant met je ogen gaat rollen en bekken gaat trekken, dan lijkt het me schreeuwend duidelijk dat je nog heel, heel veel te leren hebt, zoals bijvoorbeeld dat je tijdens een discussie je tegenstander met respect moet behandelen. En dus niet Andre van Duin gaan zitten nadoen en verder niet meer luisteren. Interessant hoe jij een scheiding aanbrengt tussen autochtone mannen en moslims. Er zijn heel veel autochtonen moslims, ook als ze uit Marokko of Turkije komen. Nederlands paspoort en nationaliteit, weet je nog? Ik zie ze als Nederlanders, jij als enkel moslims. Wie discrimineert hier nou?

Common Sense
Common Sense1 sep. 2016 - 9:59

' Zij heeft met veel inspanning een belangrijke maatschappelijke positie bereikt en verdient een salaris, die voor velen onbereikbaar is' Met alle respect, maar veel inspanning? En hoezo, salaris, ze is aspirant kamerlid, of betaalt DENK zo goed?

D'Holbach
D'Holbach1 sep. 2016 - 10:18

Ach, Dunya, die denigrerende opmerkingen hoor je hier aan alle kanten, ik wijs er wel eens op maar dan wordt het weggewoven, zie mijn opmerkingen onderaan de discussie. Gelijkwaardigheid schijnt het moeilijkste begrip te zijn, zowel rechts als links heeft daar moeite mee.

the don
the don1 sep. 2016 - 14:45

>Wat een denigrerende opmerkingen over Sylvana. Zij heeft met veel inspanning een belangrijke maatschappelijke positie bereikt en verdient een salaris, die voor velen onbereikbaar is. Heb het even opgezocht, ze heeft kappersopleiding en dansacademie gedaan. Met alle respect, het is nu niet echt iets van het kaliber geneeskunde of Chemical Engineering aan de uni. Echt belangrijk kan je haar positie in de maatschappij ook niet noemen, VJ noem ik niet belangrijk. En op dit moment werkt ze een beetje mee met twee kamerleden van een partij die niet echt gekozen is, ook niet echt belangrijk. Wellicht komt daar over een paar maanden verandering in. Bovendien is ze een beetje van uit het niets die partij ingerold, ze heeft zich niet jaren lang omhoog moeten knokken.

Dunya2
Dunya21 sep. 2016 - 16:41

@mollysweet Jij mag alles wat autochtone mannen zeggen en doen accepteren. Ik pas er voor.

Coronarias Redig
Coronarias Redig1 sep. 2016 - 16:58

Dunya, je reageert overdreven. Je klinkt als een fan. Als iets of iemand echte kwaliteit heeft haal je je schouders op over dergelijke opmerkingen.

Molly Sweet2
Molly Sweet22 sep. 2016 - 8:35

@Dunya: 'Jij mag alles wat autochtone mannen zeggen en doen accepteren. Ik pas er voor.' Als ik nou toch eens wist wat je hiermee wilde zeggen... Het heeft in elk geval niks te maken met mijn antwoord op jou. Misschien op de verkeerde gereageerd? Meer kan ik er niet van maken dan dat: niet aan mij gericht. Zo wel, dan is het een onbegrijpelijk antwoord.

Marri2
Marri231 aug. 2016 - 17:11

Ik zit te wachten op een verfrissende tweet van Onze Frans Timmermans. Die is al weken zoo stil : ik maak me zorgen. Hij is natuurlijk de man bij uitstek om Sylvana een hart onder de riem te steken. Dat hij dat nog niet gedaan heeft en ueberhaupt niets van zich heeft laten horen ! Niet over Sylvana, niet over de Olymplische Spelen , niet over de perikelen bij de KNVB , niet over de situatie in Syrië, niet over de nieuwste cd van Rowen Hèze , niet over de boerkini's, niet over de zeekoeien die Hakina lastig vallen : dat is allemaal buitengewoon zorgelijk! Zou us Franske zich opmaken om Juncker op te volgen , wordt hij president van Brazilië, wordt hij de opvolger van Infantino bij de UEFA, Frans , laat van je horen ! Wij zijn in blijde afwachting

JStokx
JStokx31 aug. 2016 - 17:04

Heerlijk ongemakkelijk weer, die reacties van Sylvana. Je bent lid van DENK, er wordt aan je gevraagd of er afstand wordt genomen van de gevolgen van de Turkse coup en dat zeg je: ''heb JIJ al afstand genomen?!" Nee dat gaat helemaal goed komen met DENK in debat met Wilders :)

4 Reacties
KnorretjeBig
KnorretjeBig31 aug. 2016 - 19:01

@JStokx Heeft ze bij DWDD ook hetzelfde kunstje gedaan om de aandacht af te leiden door op een vraag te antwoorden met een wedervraag. http://www.joop.nl/nieuws/terugkijken-pittig-gesprek-met-sylvana-simons-in-dwdd-over-denk.

Arvidos
Arvidos1 sep. 2016 - 7:43

De jij-bak, typisch DENK. Kijk maar eens op de FB pagina van DENK, de jij-bakken van hun aanhangers vliegen je om de oren.

KnorretjeBig
KnorretjeBig1 sep. 2016 - 11:03

@Arvidos Klopt. Wordt onder andere gesproken over het koloniaal verleden van Nederland. Turkije had een koloniaal verleden van Wenen tot Bagdad en van Egypte tot Roemenië. Zullen de dames en heren van Denk bereid zijn om hiervoor hun excuses aan te bieden? Ik Denk het niet.

Coronarias Redig
Coronarias Redig1 sep. 2016 - 16:59

. "Zullen de dames en heren van Denk bereid zijn om hiervoor hun excuses aan te bieden? Ik Denk het niet. " Neen, waarom ook eigenlijk? Ze hadden er geen deel aan. Uhhhhhhhhhhhh, wat gek eigenlijk dan dat wij, vooral blanke mannen, dan wel schuld en van alles moeten bekennen.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik231 aug. 2016 - 16:32

Bij DENK hebben ze de juiste toon nog niet gevonden. Zo'n sporthoernalist moet je natuurlijk anders aanpakken: niet dmv lik-op-stuk, maar zalvend; anders staat gans teluvisie-kijkend Blankenland op de achterste benen. Ziet hoe de über blonde, blanke, bolle Wilders wegkomt met zijn vriendschapsbanden: LePen, Poetin, gepuntmutst extreem-christelijk, Israëlische nazi's, Groot-Nederland gekkies etc. Geen mens die ervan gruwt. Je moet gewoon een enorm gevaar verzinnen. En daarop blijven tamboereren. (De libertaire VVD en hun bloedbroeders van de fascistische PVV vormen een groot gevaar voor het leven zoals wij dat kennen.. Zoiets. En dit is nog waar ook. En makkelijk te bewijzen. Die minuscule Erdogan - en al het andere wat buitenlands is - moet even uit beeld. Daar kunnen die poldermensjes - de maat aller dingen, per slot van rekening - niet goed tegen) En een blank gezicht en blonde haren (wat dat aangaat is Simons op de goede weg) wil ook wel eens helpen. Zomaar wat tips uit de losse pols.

4 Reacties
the don
the don31 aug. 2016 - 20:07

Je hebt de woorden über, blonde, blanke, nazi's, exteem, facistisch en gekkies gebruikt. Dus ik ga er van uit dat je het niet geheel met de PVV eens bent. Maar ik kan tussen al die termen door helaas geen punt vinden. Wat is nu je punt?

Brave Hendrik2
Brave Hendrik231 aug. 2016 - 22:28

Tja, als het kwartje in dit leven niet valt, dan valt het dubbeltje misschien in het volgende. Je ziet dat steeds vaker: of we even 12 jaar (met doublures ca 15) volledig verknoeide onderwijs jaren willen goedmaken. En wel nu, en stante pede en kort, eenvoudig en langzaam, zodat men 't begrijpt. Een mislukt leven is ook een leven, denk ik dan Waarom je zere hoofd breken over dingen die het overstijgt?

Achterberghen2
Achterberghen21 sep. 2016 - 8:23

>>Ziet hoe de über blonde, blanke, bolle Wilders...<< Helaas brave. Wilders is niet blank en blond (bol weet ik niet). Of zijn indo's ook al blank? En blond?

the don
the don1 sep. 2016 - 21:31

Achterberghen, ik durf wel te stellen dat Wilders niet bol is. Kijk naar foto's van hem, en beeld hem dan 2 maten slanker in (ter compensatie voor het kogelvrij vest)

Donkerwoud
Donkerwoud31 aug. 2016 - 15:22

Laat ik dan een minderheid zijn. Ik vond haar veel scherper uit de hoek komen dan tijdens de ongemakkelijke presentatie tijdens DWDD. Ze kaatste de bal terug wanneer mensen haar van repliek dienden. Ze wist een positie te nemen en uit te leggen waarom zij vindt dat de parlementaire pers DENK duidelijk onjuist bejegent. Ze ging op het goede moment door de knieën om onduidelijkheden en vaagheden in dat warrige internetfilmpje dat zij destijds hebben geplaatst. Je hoeft het niet met een politicus (in wording) eens te zijn om te zien dat hij/zij overeind blijft in zo’n moeilijk interview. Ik vind de kritiek op Pauw ook schromelijk overtrokken. Hij had haar zelfs klemgezet met de vraag of dat filmpje in relatie stond met de aantijgingen tegen Selçuk Öztürk. Waar zij naar mijn mening óók scherp op wist te reageren, al zijn de bedenkingen bij kritische kijkers natuurlijk niet weggenomen. Gelukkig maar!

Cees Groninger
Cees Groninger31 aug. 2016 - 14:52

Indien je de boerkini beschouwt als (...) de ultieme uiting van emancipatie, participatie en, in de taal van de gevestigde politiek, integratie" (VK 30/8/2016) , dan is het binnen de islam wat betreft emancipatie nog slechter gesteld dan ik gedacht had.

Lode2
Lode231 aug. 2016 - 14:47

Doet me denken aan de aanslag op het bevolkingsregister in Amsterdam tijdens de nazi bezetting. "Aanslag op het Amsterdams bevolkingsregister 1943" https://nl.wikipedia.org/wiki/Aanslag_op_het_Amsterdams_bevolkingsregister_1943 De nazi's gebruikten die om joden en verzetsstrijders op te sporen. Gerit van der Veen was een van de leiders in die verzetsbeweging die de aanlag pleegde op het bevolkingsregister. Ik kende zijn zuster -Dora van de Veen- omdat ze goed bevriend was met m'n vader die net als haar kunstschilder was. Ze had 2 portretten van hem geschilderd, en gaf na zijn dood 1 er van aan mij. Gerrit was trouwens beeldhower. Dora had een mooi beeldje van hem op de koffietafel staan. Maar zal er een aanslag op die Turkse lijst van gezochte mensen komen? Ik vrees van niet.

1 Reactie
Lode2
Lode231 aug. 2016 - 15:23

PS: Niet dat ik die coup goedkeur. Wie er ook maar achter zat. Maar dat Nederlanders met een Turkse achtergrond in ons land ook maar iets met het plannen en uitvoeren van een militaire coup in Turkije te maken hadden lijkt me hoogst onwaarschijnlijk. Die lijst lijkt me met een plan te maken te hebben om een bepaalde oppositie tegen Erdogan uit te schakelen. Zijn die leraren, ouders, en hun kinderen, en zovele anderen, die nieuwe joden in ons land voor Turkije?

van der laak
van der laak31 aug. 2016 - 14:27

Ik zou het geweldig vinden als Sylvana een zetel haalt, en dan met na een knallende ruzie op eigen titel verder gaat. Weten die zetelrovers ook hoe het voelt!

Marri2
Marri231 aug. 2016 - 14:14

Ik zag de nieuwe Paul Witteman : Wilfried Genee Jeroen Pauw is een beetje / heel erg ingezakt en wil alleen nog maar " leuke gesprekjes" voeren. Tijd voor afwisseling van de wacht En voor wat betreft Sylvan Simons : kanonnenvoer Die gaat geen deuk in een pakje boter slaan en heeft mi de verkeerde partij / deur opgezocht.

1 Reactie
Donkerwoud
Donkerwoud31 aug. 2016 - 15:21

Laat ik dan een minderheid zijn. Ik vond haar veel scherper uit de hoek komen dan tijdens de ongemakkelijke presentatie tijdens DWDD. Ze kaatste de bal terug wanneer mensen haar van repliek dienden. Ze wist een positie te nemen en uit te leggen waarom zij vindt dat de parlementaire pers DENK duidelijk onjuist bejegent. Ze ging op het goede moment door de knieën om onduidelijkheden en vaagheden in dat warrige internetfilmpje dat zij destijds hebben geplaatst. Je hoeft het niet met een politicus (in wording) eens te zijn om te zien dat hij/zij overeind blijft in zo'n moeilijk interview. Ik vind de kritiek op Pauw ook schromelijk overtrokken. Hij had haar zelfs klemgezet met de vraag of dat filmpje in relatie stond met de aantijgingen tegen Selçuk Öztürk. Waar zij naar mijn mening óók scherp op wist te reageren, al zijn de bedenkingen bij kritische kijkers natuurlijk niet weggenomen. Gelukkig maar!

Teringtyfus
Teringtyfus31 aug. 2016 - 12:41

Het is te hopen dat ze in de tweede kamer beter uit haar woorden kan komen. Wilders gaat daar gehakt van maken. Kan me nu al verheugen op die debatten.

1 Reactie
Jonas DeRidder
Jonas DeRidder31 aug. 2016 - 14:33

Ik niet. Mensen als Sylvana zouden tegen zichzelf beschermd moeten worden. Laat ze lekker die dingen doen die een bekende Nederlander doet. Misbruik daar de politiek niet voor. Die heeft het al zo moeilijk door al dat populaire gedoe. Om de week belangrijk praattafelnieuws vanwege een nieuw kapsel zit de geïnteresseerde mens toch niet op te wachten. Sylvana zal het allemaal goed bedoelen maar ze voegt niets toe. Irrelevant. Zoals veel kamerleden.

Jantje68
Jantje6831 aug. 2016 - 11:18

We kunnen er lang er kort over praten maar feiten zijn feiten en Sylvana heeft gewoon VOLSTREKT GELIJK als het gaat over de media. Op de voorpagina's suggesties en insinuaties en als het allemaal niet blijkt te kloppen een heel klein berichtje en dat was idd speuren maar ik heb het gevonden. http://www.1limburg.nl/zorginstelling-ziet-geen-misstand-afspraak-ozturk?context=section-513 De journalisten Westers en Dohmen zijn dezelfde die achter de zaak van Rey zitten waar voor de rechtbank ook niet van overeind is gebleven We hebben idd een vrije pers maar als die vrijheid betekend dat burgers zo maar voor het leven beschadigd kunnen worden dan wordt het tijd dat hier tegen op getreden kan worden.

5 Reacties
the don
the don31 aug. 2016 - 12:37

>We kunnen er lang er kort over praten maar feiten zijn feiten en Sylvana heeft gewoon VOLSTREKT GELIJK als het gaat over de media klopt ook wel, Trump is er ook wel eens slachtoffer van.

Marri2
Marri231 aug. 2016 - 14:09

Waar baseer je dat allemaal op ? Graag feiten en geen onderbuik gevoelens Dat de betreffende zorginstelling geen aanklacht indient ? Die kijken wel uit, want daar is natuurlijk niet goed opgelet

Sachs
Sachs31 aug. 2016 - 20:16

@ Marri De claim dat de media onbetrouwbaar zijn kan moeilijk een verrassing heten. Denk aan de massavernietigingswapens van Saddam die door hen tot leven gewekt werden. Een ander voorbeeld dat me te binnen schiet is de 'ontvoering' van een paar Israëli's in bezet Palestina, die tot de verwoesting van Gaza leidde. We hebben echt geen rel rond een zorginstelling nodig om die onbetrouwbaarheid te onderbouwen.

Marri2
Marri21 sep. 2016 - 15:43

@ Sachs: dus twee issues ( waarvan overigens het issue van Sadam toch moeilijk de" de media" aangewreven kan worden ) zijn voldoende om " de media " weg te zetten als onbetrouwbaar.? Wanneer je met incidentjes bezig bent. Lust ik er nog wel eentje .... Zo generaliserend en stellig als jij bezig bent ... Dat is op zich al weinig betrouwbaar klinkend en klinkt veeleer als" ik vertrouw de media wanneer ze die boodschappen brengen , waar ik het mee eens ben"

Coronarias Redig
Coronarias Redig2 sep. 2016 - 11:20

"Een ander voorbeeld dat me te binnen schiet is de ‘ontvoering’ van een paar Israëli’s in bezet Palestina, die tot de verwoesting van Gaza leidde" Ten eerste zijn er delen van Gaza verwoest. Te stellen dat israel heel gaza vernietigde is net zo'n onzin als stellen dat israel heel voormalig(...)palestina bezet. Daarnaast was er sprake van al jaren gaande ondertunneling door de gazanen tot onder grondgebied van israel. Dat niet natuurlijk om daar kinderen cadeautjes te geven in hun schoen maar het beogen van moord en kidnapping. Die gekidnapte tieners die in stukken gesneden werden, zo begreep ik, was de vonk in een al bijna ontploffend kruitvat.

Jansen &amp; Jansen
Jansen &amp; Jansen31 aug. 2016 - 11:12

Ze heeft het mis. De Media zijn niet te vertrouwen omdat het teveel onbetrouwbare types als Simons zelf aan het woord laat. Mensen (inclusief journalisten en kijkers) hebben de neiging onzin te gaan geloven die vaak herhaald wordt. Daar is de PVV groot mee geworden en DENK gaat dat nadoen, en de media geven beiden alle ruimte,

the don
the don31 aug. 2016 - 11:11

Wel jammer dat het stukje waar Genee in voorkwam zo kort was en dat ze daar zo ontwijkend op reageerde, want dat vond ik by far het belangrijkste stuk. Overigens leuk om te zien dat Genee (ondanks dat hij niet goed reageerde op Sylvana's die zich te makkelijk uit de discussie wist te praten) meer in zich heeft dan zijn broodje bal promoten en Hans Kraaij opstoken.

2 Reacties
Molly Sweet2
Molly Sweet231 aug. 2016 - 12:24

'Wel jammer dat het stukje waar Genee in voorkwam zo kort was en dat ze daar zo ontwijkend op reageerde, want dat vond ik by far het belangrijkste stuk.' Ik ook. Pauw blijkbaar niet. Hij wist niet hoe snel hij het onderwerp op 'Sylvana is zielig' moest brengen, om haar weer een beetje blij te maken: kon ze vertellen over alle aangiftes die ze heeft gedaan. Terecht overigens hoor, daar niet van, maar dat is oud nieuws, uit mei. Misschien toch net iets boeiender om nu, nu de verkiezingen er beetje bij beetje aankomen, toch eens wat kritischer te worden. Maar dat doet Pauw al heel lang niet meer.

D'Holbach
D'Holbach31 aug. 2016 - 15:46

Vrijdagmiddag op BNR maakt hij een heel aardig nieuws/discussie programma, The Friday Move, de moeite van het luisteren waard, hoor je hem vaker van die kant.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij31 aug. 2016 - 10:55

Iemand die "Char, Het Medium" presenteert en nu roept "trap er niet in", hoe geloofwaardig ben je dan? Dan ben je met Char een oplichter óf vreselijk dom met een plaat voor je hoofd. Maar beide eigenschappen lijken mij een pro om politicus te worden.

2 Reacties
Patrick Faas
Patrick Faas31 aug. 2016 - 15:41

"Char, Het Medium" Had natuurlijk wel opgezocht waarvan Simons bekend is en zo ontdekt dat ze presentatrice van beroep was, maar dat van Char had ik gemist. Aha, dus dat bedoelde Simons met "wel spiritueel maar niet godsdienstig." Heel naar. Voor een behoefte aan traditie heb ik nog wel begrip, maar juist die superstitie is kwalijk aan godsdienst. Niet-traditionele superstitie is nog gevaarlijker, want die leent zich nog beter voor bedrog, bijvoorbeeld door oplichters als Char. Heb Simons tot nu toe verdedigd, maar u heeft me gewaarschuwd. Dank daarvoor.

Marri2
Marri231 aug. 2016 - 18:08

Ze is zelfs een keer gast-hoofdredacteur geweest van een of ander paranormaal blad , Paravisie, dacht ik Maar het hoogtepunt was toch haar column in de Nederlandse Playboy Ik kocht dat blad altijd vanwege haar column Ben benieuwd hoe of broeders van Denk dat allemaal wisten. Je kunt het ook positief bekijken : Straks hebben we ( God verhoedde het overigens) een kamerlid die de uitkomst van de verkiezingen en van alle stemmingen in de Tweede Kamer op voorhand kan voorspellen / zien. Da's dan wel weer leuk

Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 10:27

Dat punt van die onderzoeksjournalistiek is een bekend puntje waarvan ik vermoed dat ze het elders geshopped hebben. Geeft niet, velen halen elders hun mosterd. Wat ik mij afvraag is : Ervan uitgaande dat de stroom aan opmerkingen over haar op sociale media alleen maar zal blijven cq aanzwellen en zij blijkbaar vindt dat dat een prioriteit is in haar dagstructuur ben ik toch wel bang dit veel van haar tijd gaat kosten. Wordt zij straks , ons NLrs racisten noemende omdat wij de case Zwarte Piet anders zien, betaald van belastinggeld om hier constant mee bezig te zijn? Of gaat DENK een aparte Gedachtenpolizei opzetten? Immers, ze gaven al eerder blijk er niet mee te zitten Turkse kamerleden te intimideren op het punt van hen niet welgevallige gedachten.

1 Reactie
Edwin038
Edwin03831 aug. 2016 - 12:51

Probleem is soms dat de journalistiek wel onderzoek wil doen maar dan wordt tegengewerkt door de politiek. RTL4 probeert regelmatig misstanden aan de kaak te stellen en proberen dan via een WOB verzoek meer informatie in te winnen maar vervolgens krijgen ze dan blaadjes informatie met heel veel zwarte balken aangeleverd. Het zit hem dus vooral in de transparantie van de politiek die de media tegen werkt.

Klazien2
Klazien231 aug. 2016 - 10:10

Het feit dat geen enkele Denk politicus op de beruchte lijst van Erdogan staat betekent dus dat ze pro Erdogan zijn. Immers je bent voor Erdogan of anders ben je een terrorist. Kortom ze hebben dus een probleem met de Gulen aanhangers. Ze beweren dat de democratie daar heeft gezegevierd. Nou die functioneert dan lekker als iedereen zonder proces kan worden opgepakt. We weten nu dus wat we aan DENK hebben.Electoraal hebben ze hiermee dus hun stemmen binnen de Turkse gemeenschap gehalveerd. Is het toch nog ergens goed voor..

7 Reacties
Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 10:33

Heb ik het gemist of hebben zij zich al ingespannen de spanningen tussen NederTurken onderling af te laten nemen? Ik kreeg wel mee dat zij er van uitgaan dat het een authentieke coup is geweest, en niet mogelijk een door Erdogan geregisseerde. Vroegen zij Erdogan om bewijs voor de schuld van Gulen en zijn aanhang? Enige kritische houding jegens het bewind in Turkije is er niet, dacht ik. Je kunt "de coup" veroordelen maar ook hoe er vervolgens mee omgegaan wordt, toch? Als DENK zich niet boven de partijen (Erdoaanhang vs Gulenaanhang)in NL gaat stellen voldoen ze voorlopig niet aan belofte minder verdeeldheid te realiseren hier. Integendeel. Maar je kunt ook stellen dat het eigenlijk iets transparanter maakt wat toch al zo leefde.

Ben Joop
Ben Joop31 aug. 2016 - 10:56

Waarom wordt u zo boos als allochtonen zich organiseren? Welke partij is er anders voor hen? Alle partijen hebben standpunten over allochtonen, maar zelf "moeten ze hun bek houden"? Die tijd is gelukkig voorgoed geweest.

Common Sense
Common Sense31 aug. 2016 - 12:23

Helemaal mee eens Ben. Maar de keerzijde is dat wanneer je onzin verkoopt, je dat ook op je bordje krijgt. En aan jouw reactie te zien heb jij daar wat moeite mee.

Okke2
Okke231 aug. 2016 - 12:38

@ben joop, wie quote jij met je “moeten ze hun bek houden” ?

PieterPan3
PieterPan331 aug. 2016 - 13:41

@Benjoop "Waarom wordt u zo boos als allochtonen zich organiseren? Welke partij is er anders voor hen? Alle partijen hebben standpunten over allochtonen, maar zelf “moeten ze hun bek houden”? Die tijd is gelukkig voorgoed geweest." Hoezo allochtonen? Het zijn toch allemaal Nederlanders, roept u toch altijd? Waarom zouden we hier dan belangengroepen moeten hebben die zich voor Marokkanen of Turken inspannen? Blijkbaar bent u voor apartheid en wilt u niet alle Nederlanders als 1 groep zien met 1 belang, namelijk het Nederlandse.

Gammana
Gammana31 aug. 2016 - 13:50

@Ben Joop U wordt toch ook boos als autochtonen zich organiseren, dan vliegen de beschuldigingen weer in de rondte. En waarom moeten allochtonen zich organiseren? Is hun belang anders dan dat van de rest van Nederland?

van der laak
van der laak31 aug. 2016 - 14:25

Ben Joop 31 augustus 2016 at 12:56 Waarom wordt u zo boos als allochtonen zich organiseren? Welke partij is er anders voor hen? O nu zijn het ineens geen volbloed Nederlanders meer? U veranderd nogal eens van mening merk ik.

Anonymous3
Anonymous331 aug. 2016 - 10:09

Met haar boerkini pleidooi zou ze toch heel veel JOOP harten voor zich moeten winnen. Vreemd toch dat dit niet gebeurd. Want sommige dingen die ze zegt komt me bekend voor. Ze durft haar nek uit te steken in onze politiek correcte media en daar heb ik respect voor. Maar ik ben benieuwd hoe men bij DENK denkt over de rechten van de Koerden en andere minderheden in het Turkse bejubelde Utopia van Ozturk en Kuzu. Mw. Simons had beter zich aan kunnen sluiten bij een andere minderheden partij of er zelf eentje op moeten richten.

1 Reactie
koffieleut2
koffieleut231 aug. 2016 - 11:31

Ik heb jarenlang met veel plezier de collums van Will Luikinga gelezen in het Veronica blad. De opvolger hiervan was Simons, dan denk je leuk om haar een van een andere kant te zien/ lezen. ik heb haar bijdragen een paar keer gelezen en dacht, das geen blijvertje. Ik moet eerlijk toegeven, ze heeft het twee jaar vol gehouden. En dit is volgens mij ook de spanningsboog van haar. Een jaar of twee. Daarom heeft ze ook geen opleiding afgemaakt, want die duren vaak langer. Nu is twee jaar ook vaak wel de periode waarbij resultaten zichtbaar worden ( of niet). En waarbij dus vervolgens , bij niet functioneren, je onkunde boven tafel komt. Ik geef haar dus hooguit twee jaar en dan zal ze wel op zoek gaan naar een andere uitdaging, met als argument dat het haar onmogelijk is gemaakt om haar doelen te realiseren. Als ze zelf een partij zou oprichten, dan zouden er wel hooggespannen verwachtingen kunnen ontstaan, Ik vrees dat ze die niet kan waarmaken.

Donnie D
Donnie D31 aug. 2016 - 10:04

altijd als sylvana serieus over wil komen zet ze een bril op. net als met dat mislukte boekenprogramma van haar. ik vrees dat haar politieke carrière hetzelfde lot is beschoren als haar boekenprogramma. het was trouwens een blamage dat Wilfred Genee de rol van jeroen pauw overnam. Ik heb meneer Pauw de afgelopen jaren al geen echt kritische vragen meer horen stellen. Jeroen Pauw moet zich eens gaan afvragen of hij nog wel de juiste man op de juiste plek is.....

2 Reacties
koffieleut2
koffieleut231 aug. 2016 - 11:14

Jeroen Pauw was overduidelijk datgene waar Simons het over heeft.. Hij is een van de media mensen die een Simons de kans geeft om op de TV te vertellen over haar eerste maanden en alle bagger die ze over zich heeft gehad. Hoe vreselijk onrechtvaardig het allemaal is. En bij een kritische vraag deze spoedig afkapt zodat we weer over kunnen gaan op hoe de politie e.e.a keurig heeft opgepakt en dat er nog tientallen aangiften bij oom agent liggen. Jeroen Pauw is dus datgene waar Simons het over heeft. Een vooringenomen, geen kritisch vragend stellende eenzijdig belichtende media. Ik denk dat het de bedoeling was om dit te laten zien, want verder heb ik weinig zinvols gehoord.

Jansen &amp; Jansen
Jansen &amp; Jansen31 aug. 2016 - 12:46

[Jeroen Pauw was overduidelijk datgene waar Simons het over heeft..] Welnee het ging over Mathijs van Nieuwkerk die de vuile moed had te vragen wat zij van de armeense genocide vind. Met het antwoord maake Simons het hele land duidelijk dat Simons een charlatan is. En dat kunnen de media in haar ogen niet maken.

kassakijker73
kassakijker7331 aug. 2016 - 10:03

Politici, niet te vertrouwen!

truusbeek2
truusbeek231 aug. 2016 - 10:02

Dankzij Wilfred Genee wordt er nog een zinnige vraag gesteld Uitspraak Valls gaat door "kuis"gedrag redactie helemaal de mist in. Pauw kent zijn stukken niet en lult er maar wat bij. Als dit tekenend moet zijn voor hoe politici de komen tijd door Pauw worden bevraagd dan heeft niemand wat te vrezen.

truusbeek2
truusbeek231 aug. 2016 - 9:56

Trouwens haar collegapartijgenoot is nog steeds niet vrijgesproken van de door NRC aangehaalde gesjoemel. Dus ze sprak een onwaarheid http://925.nl/archief/2016/08/16/jammer-rvo-geeft-geen-commentaar-op-bizarre-vastgoedconstructie-van-denk-voorzitter-ozturk/

omaoeverloos
omaoeverloos31 aug. 2016 - 9:53

Een oproep om de parlementaire pers op erdagoneske wijze te zuiveren van mevrouw Simons, kreeg weinig weerwoord, helaas.

2 Reacties
Nick Ros
Nick Ros31 aug. 2016 - 11:49

Men nam haar niet serieus. Wie wel ?

koffieleut2
koffieleut231 aug. 2016 - 14:23

Nick, volgens mij hebben Frank,Bert, Roland haar allemaal serieus genomen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper31 aug. 2016 - 9:28

Genee had best wat backup mogen krijgen van Pauw, die immers al eerder aan tafel zat met Kuzu en die dus uit de eerste hand kan bevestigen hoezeer de leider van 'denk' een schoothondje is van Erdogan.

1 Reactie
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer31 aug. 2016 - 11:08

Neen toen Simons op basis van een simpele maar o zo juiste vraag al bijna emotioneel uit de bocht vloog kreeg Pauw waarschijnlijk in zijn oortje te horen afkappen. Zijn reactie en toch wil ik het wat dit punt erbij laten was stuitend en het programma onwaardig.

Banjaard
Banjaard31 aug. 2016 - 9:05

volgens mij verwart ze hier oorzaak en gevolg. Het is niet de sluier die de vrouw in staat stelt om mee te doen in de maatschappij, het is juist de maatschappij die zegt: het maakt ons niet uit wat je draagt. Het is vervolgens die vrouw die zich in allerlei bochten (lees: kledingvoorschriften) wringt om toch het strand op te kunnen, terwijl de maatschappij zegt: van ons hoef je niet zo moeilijk te doen, maar als je daarvoor kiest: go nuts!

Rarar
Rarar31 aug. 2016 - 9:03

Wilfred genee stelde een kritische vraag en kreeg als antwoord terug "Heb jij al afstand genomen van Turkije". Wilfred genee is een sportpresentator. Daarnaast ken ik sylvana vooral van het organiseren van strippoker. "Spelprogramma waarin presentatrice Sylvana Simons drie koppels allerlei vragen stelt, van algemeen tot intiem. Het stel dat in de finale komt speelt een lichtelijke variant van strippoker; bij iedere vraag die hij of zij fout beantwoordt, gaat er een kledingstuk uit" http://www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/Sexquiz_on_the_beach

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder31 aug. 2016 - 9:03

Iemand kan zich aan een boerkini storen maar zo'n vlecht in combinatie die bril is ook een hele uitdaging.

Aldus Mei
Aldus Mei31 aug. 2016 - 9:01

Tuurlijk dat zegt Erdogan ook.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder31 aug. 2016 - 8:58

[omdat het de vrouwen juist ruimte biedt deel uit te maken van de openbare gemeenschap.] Dat is toch precies wat de Taliban ook altijd beweert. Het is de omgekeerde wereld. Sylvana zegt hiermee dat het dragen van een boerkaini helemaal niet vrijwillig gebeurd. Dragen ze dat niet dan is het huisarrest.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon31 aug. 2016 - 8:52

Ik vind Jeroen Pauw een uitstekende interviewer en presentator maar zodra het onderwerpen als de Islam of minderheden betreft, heb ik altijd het gevoel dat de handrem erop staat. Doorgaans stelt hij op zijn eigen karakteristieke achteloze wijze toch altijd de juiste vragen maar dan beperkt hij zich veelal tot obligate vraagjes en probeert het vooral gezellig te houden. Wellicht is het een idee om Wilfred Genee in het vervolg in te huren als co-presentator. Overigens wachten we nog altijd met smart op het in het vorige seizoen met veel aplomb aangekondigde grote nederturken-debat.

Mike_DB
Mike_DB31 aug. 2016 - 8:40

Vrouwenbesnijdenis is ook een toonbeeld van emancipatie. Want het biedt vrouwen ruimte om deel uit te maken van de openbare gemeenschap. Zonder besnijdenis zouden hun echtgenoten hen niet naar buiten laten gaan.

Frank Straathoff
Frank Straathoff31 aug. 2016 - 8:25

Ondank haar ongetwijfeld goede bedoelingen blijft er rond Sylvana primair één gevoel overheersen en dat is simpelweg dat zij niet verbindt en nooit in staat zal zijn te verbinden. Deze uphill battle heeft ze al verloren. Daar komt bij dat de DENK agenda in Nederland een linkse achterban zou moeten aanspreken terwijl de Erdogan/AK partij fanboys Kuzu en Ozturk een rechtse Turkije bias hebben... Zo'n contradictoir vertrekpunt gaat zich wreken.

the don
the don31 aug. 2016 - 8:16

Ze kan op zich vrij aardig spreken, en ze heeft ook aardig wat over zich heen gekregen. Maar het feit dat ze zich aan zo'n groep als denk verbind zegt mij genoeg. Ze kan ontkennen wat ze wilt maar iedereen weet dat die groep een buitenlandse (vanuit hun perspectief) vestiging van Erdogans partij is. En hoe je het ook went of keert, hun slecht ingestudeerde video over de trias politica met die vingertjes op het eind is lachwekkend. Als de media echt zo gericht is om denk tegen te werken, hadden ze die hele partij ook vanaf dag één dood kunnen zwijgen. Via een youtubekanaal dat niet in de media wordt besproken en de twitterpagina van Kuzu bereik je niemand. Eigenlijk is ze te goed voor die rare club. Overigens vind ik haar kapsel tijdens dit gesprek tien keer leuker dan op dat rare trias politica filmpje.

3 Reacties
Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 10:47

"ze heeft ook aardig wat over zich heen gekregen." Dat zal best. Mij is bijgebleven dat er veel inhoudelijke kritiek op haar stellingname is geweest en dat zij zich focuste op de sensationele tweets om haar opponenten als geheel te framen als racisten/Tokkies/etc. Mij is niet bijgebleven hoe ze die inhoudelijke kritiek, die gewoon netjes en redelijk werd verwoord, beantwoordde. Nu had ik het deze zomer druk met van alles, keek vrijwel geen TV en las weinig kranten, volgde enkel Internet. Heb ik iets gemist? Volgens mij werd het op een gegeven moment nogal stil om haar heen. Was ze in die tijd die klasjes aan het volgen en Tweetsmisdadigers op te sporen?

the don
the don31 aug. 2016 - 15:36

Ik heb het ook niet veel gevolgd, en ben het met je eens dat het van twee kanten komt. Maar rechts conservatief moet beseffen dat het onder een vergrootglas ligt. Iedere tweet kan zomaar uitlopen tot een media rel. Ik blijf er bij dat ze te goed is voor die rare club, maar dat zegt op zich niet zo veel want ik ken niemand die dat niet is. Dat ze aan het leren is om minister te worden is wel een slecht signaal voor die hele partij. Daar is LPF destijds aan onderdoor gegaan, dat was een groep goedbedoelende amateurs die geen idee hadden waar ze mee bezig waren. Verwacht dan ook niet dat Simons, als ze in de kamer komt, veel toegevoegde waarde zal hebben.

Coronarias Redig
Coronarias Redig2 sep. 2016 - 11:26

Ik stoor mij inderdaad ook vaak aan mensen die zich te extreem uitdrukken. Misschien aardig om stoom af te blazen maar via media dat uiten maakt dat je je opponenten de kans geeft een veel grotere groep wel redelijke mensen totaal te downplayen als totale idioten, ranzige Tokkies, imbecielen, etc

Albert Einstein
Albert Einstein31 aug. 2016 - 8:01

"Het badkledingstuk is volgens haar juist een toonbeeld van emancipatie, omdat het de vrouwen juist ruimte biedt deel uit te maken van de openbare gemeenschap" Net zoiets als de enkelband dus.

3 Reacties
Opperrechter
Opperrechter31 aug. 2016 - 10:38

De beste vergelijking tot nu toe!!! :)

the don
the don1 sep. 2016 - 3:55

10/10 vergelijking, die ga ik van je stelen

Albert Einstein
Albert Einstein1 sep. 2016 - 20:15

the don, Joop is open source

ljhbouwman
ljhbouwman31 aug. 2016 - 7:55

Ik heb mevrouw Simons niet zelf gehoord - Pauw gaat bij ons altijd gewoon af - en moet afgaan op wat Joop zegt wat Simons zei, namelijk dat media -of wijder mensen- onbetrouwbaar zijn. Zoiets getuigt van misantropie. Dat is een heel lelijke eigenschap waardoor mensen niet tot elkaar komen. Het lijkt me dat Simons haar beweging DENK een slechte dienst bewijst, het is namelijk wel erg openhartig om luidkeels de verdeeldheid aan te roepen in plaats van mensen op een gezamenlijke noemer te verenigen. Andere partijen doen dat overigens ook, maar zeggen dat niet. DENK is de eerste partij die van zichzelf zegt dat ze onbetrouwbaar is. Waarvan akte. Als ik meneer Kuzu was zette ik mevrouw Simons dus meteen uit mijn club wegens loslippigheid en het maken van antireclame.

Ron Halkes
Ron Halkes31 aug. 2016 - 7:54

(Onderzoeks)journalistiek.. Als je kijkt naar de lesstof op scholen voor journalistiek ,dan vind je als het meezit onderzoeksjournalistiek ergens in het 3e jaar als een keuzevak,vaak omschreven als "spannend" o.i.d. ...... Zelfs journalistiek op universiteiten gaat in de eerste plaats over hoe aansluiting te krijgen met het (potentiële) lezerspubliek,wat willen ze graag lezen etc.... Journalistiek in Nederland,ik denk niet dat die nog bestaat...........

Ron Halkes
Ron Halkes31 aug. 2016 - 7:44

Opmerkelijk en bizar is natuurlijk dat nu juist Jeroen Pauw al decennia één van de boegbeelden is van die Media die "..handelen als poortwachters voor de gevestigde orde.(En bepalen daardoor voor een groot deel wat jij en ik als waarheid voorgeschoteld krijgen) " De parlementaire media... Jeroen Pauw:" Op wie richt je je dan?" Op jou,Jeroen! De zinnen die Jeroen vaak gebruikt,zo merkte Sylvana scherp op, als "de handelingen die nog niet bewezen zijn",precies daarmee valt hij door de mand,is hij ontmaskerd ..hij trok iets wit weg.. Sylvana zei jammergenoeg niet dat Jeroen Pauw zelf ook onderdeel is van die poortwachters is...... Net toen het interessant werd ,kwam de eindtune door het gesprek heen. Zou de redactie expres Sylvana als laatste gast hebben gepland?

1 Reactie
Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 10:43

Volgens mij suggereerde ze dat het klaar was met de juridische gang van zaken rond haar DENK partner Ozturk. Ik begrijp dat dat niet klopt.

x.x
x.x31 aug. 2016 - 7:43

Toen ik nog vlak bij HS woonde in Den Haag waren er reclame posters van een erotiek beurs met daarop schaars gekleede vrouwen. Een grote groep gelovigen vond dit aanstootgevend. Toen werd er gevraagd om rekening te houden met deze groep. En veel mensen waren het er over eens dat je een beetje tolerant moest zijn. Ook al had deze groep wettelijk gezien geen punt... Nu zijn er een aantal NIET gelovigen die nniet geconfronteerd willen worden met (streng) gelovige uitingen als een boerka/boerkinin. Is het nu teveel gevraagd om tolerant te zijn? Of moet tolerantie altijd komen van de groep die NIET een geloof aan hangen?

2 Reacties
Gammana
Gammana31 aug. 2016 - 10:06

Ja tolerantie gaat bij gelovigen altijd maar 1 kant op.

Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 10:50

Ja, want religies zijn heilig, de aanhangers kwetsbaar en wij moeten de wijste (lees : de tolerantste)zijn.

joop69amsterdam
joop69amsterdam31 aug. 2016 - 7:40

Met haar Surinaamse afkomst en haar strijd voor erkenning van de slavenhandel is ze toch ver van het padje af. De nieuwe Turkse partij die zich manifesteert als een verlengstuk van Erdogan en de belangen van de Turken moet vertegenwoordigen in Nederland is een vreemde eend in de bijt. Denk zwaait met de Turkse vlag en wil ons doen geloven dat ze een Nederlandse politieke partij zijn. En in dat krachtenveld zit een zwarte Surinaamse vrouw na te denken hoe zij zich op een geloofwaardige manier kan manifesteren. Hoeveel fantasie heb je nodig om hier nog iets van te maken?

1 Reactie
Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 10:54

"Met haar Surinaamse afkomst en haar strijd voor erkenning van de slavenhandel is ze toch ver van het padje af." Ik acht haar toch intelligent genoeg om na te kunnen lezen en dus in te zien dat juist Turkije in het verleden een veel grotere rol speelde in de slavernij dan NL. Persoonlijk vind ik dat slavernijverleden van IEDEREEN aan bod moet komen. Of er genoeg erkenning is geweest voor onze rol is een discussiepunt. Maar te beweren dat er geen erkenning is geweest, incl herdenkingsmonumenten, vind ik een leugen.

GillesTourette
GillesTourette31 aug. 2016 - 7:29

Jammer dat TV optredens van Sylvana altijd leiden tot een niet-inhoudelijke racistisch getinte twitterstroom. Want juist op inhoudelijke gronden is haar opstelling eenvoudig tot op de grond toe af te branden. Ze zit natuurlijk in een lastig parket bij een partij die overduidelijk Erdogan – en zijn politiek – steunt. Waar Wilders onzinnige en gevaarlijke ideeën op dit moment alleen maar opschrijft voert uber-nationalist Erdogan ze al keihard uit met een zuivering van alle politieke tegenstanders, ook langs etnische lijnen, die , na invoering van de doodstraf, zal leiden tot het vermoorden van iedereen die het niet met hem eens is. Als we dan toch ergens het etiket ‘fascistisch’ op moeten plakken …….. En een boerkiniverbod is natuurlijk onzin maar om de boerkini nou te presenteren als een toonbeeld van emancipatie ……. De achterliggende redenen waarom vrouwen überhaupt een boerkini aandoen worden op populistische gronden niet geadresseerd; daar wil de conservatief-religieuze DENK achterban immers niets over horen. Wilfred Genee was de enige die een kritische vraag durfde te stellen …………

3 Reacties
Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 10:57

"Jammer dat TV optredens van Sylvana altijd leiden tot een niet-inhoudelijke racistisch getinte twitterstroom. Want juist op inhoudelijke gronden is haar opstelling eenvoudig tot op de grond toe af te branden" Er is juist heel veel inhoudelijke reactie op haar geweest, ook hier op JOOP, die jij misschien gemist hebt?

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer31 aug. 2016 - 17:55

Ik zit echt mijn hersencellen te pijnigen met de vraag hoe je in godsnaam inhoudelijk commentaar moet leveren op het inhoudsloos oreren van Simons. Ieder normaal denkend mens vraagt toch in geval van haar intenties binnen haar kring van intimi wat ze vinden van het idee. Of niemand heeft in blinde adoratie gedurfd eerlijk te zijn of ze heeft de kritiek van -a- totaal verkeerde keus en -b- totaal ongeschikt als politica naast zich neer gelegd. Ze verdient het in het parlement gekozen te worden. Het volk heeft recht op kortstondig vermaak.

Coronarias Redig
Coronarias Redig2 sep. 2016 - 11:28

De recente ontwikkelingen rond de NederTurken geeft aan dat er een hele grote kans is dat mede dankzij hen, of vooral dankzij hen, DENK in de kamer komt. En Sylvana laat zich voor dat karretje spannen. Ik kan mij haast niet voorstellen dat ze dat niet kan inzien. Is ze werkelijk zo opportunistisch dat ze over lijken gaat?

Mark Gh
Mark Gh31 aug. 2016 - 7:13

Ik weet niet wat ik wel en niet moet geloven aan dit interview. Er is vast in geknipt en geplakt, de media zijn immers niet te vertrouwen. Tevens kijk ik uit naar de debatten tussen Jan Roos en Sylvana Simons. Twee boegbeelden van de debilisering van de politiek in Nederland.

Bert Vlierman
Bert Vlierman31 aug. 2016 - 7:09

Het boeit de meeste media niet of ze wel of niet zijn te vertrouwen. Media zijn gewoon debat-middelen voor een selecte groep reageerders die lijden aan waar elke reageerder aan lijdt: opinionitis. Niets bijzonders dus. Het probleem is, dat aan media-opinies meer geloof wordt gehecht dan aan opinies van collega's. En dat komt door de ontoegankelijkheid van de media.

3 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus31 aug. 2016 - 7:56

"Het probleem is, dat aan media-opinies meer geloof wordt gehecht dan aan opinies van collega’s. En dat komt door de ontoegankelijkheid van de media." Terwijl de media er toch alles aan doen om jou en je 'collega's' op het Onderbuikslotermeerplein nog maar een keer middels een vox popje aan het woord te laten.

Bert Vlierman
Bert Vlierman31 aug. 2016 - 15:18

Piet, het faciliteren van wildplassen is iets anders dan ruimte bieden voor debat.

Piet de Geus
Piet de Geus1 sep. 2016 - 0:24

"het faciliteren van wildplassen is iets anders dan ruimte bieden voor debat" In sommige kringen zit er nu eenmaal niet meer in dan wildplassen. Bij voorkeur in een brievenbus.

Meta Foor
Meta Foor31 aug. 2016 - 7:01

de dame in kwestie lijkt een kameleon; niet alleen qua uiterlijk, ook in zienswijze en denken, in presentatie en gedrag, in maniertjes en uitspraak. De talkshows laten zich wel heel makkelijk voor karretjes spannen...

1 Reactie
Gammana
Gammana31 aug. 2016 - 10:43

Als je als vrouwelijke BNer een bepaalde leeftijd bereikt dan zijn baantjes niet meer voor het oprapen. Dan doemen astro-tv of shownieuws op en dan doe je alles om relevant te blijven, beetje met alle winden mee lullen om lekker progressief te lijken is dan nog het minste..

Phil2
Phil231 aug. 2016 - 6:33

Moedige vrouw. Social media geven aan hoeveel racisme en xenofobie er is. Vroeger had je geen social media, dus werden onderbuikgevoelens niet zo rechtstreeks geventileerd. Vraag is of dat goed is dat mensen zich kunnen afreageren.... Ik denk eerder dat het een zelfversterkend effect heeft, waarbij steeds hardere taal wordt gebezigd. Sylvana zit nu de precaire positie om te verdedigen waar haar Edogan collega's voor staan. Ik denk dat ze 10 jaar geleden nooit had kunnen bevroeden dat ze in deze positie zou zitten. Laten we hopen dat ondanks de strubbelingen met Turkije de refugee deal die Rutte bekokstoofd had overeind kan blijven. Dan maar meer geld naar dat land, want visa en EU lidmaatschap voor Turkije moeten we niet willen.

1 Reactie
koffieleut2
koffieleut231 aug. 2016 - 8:30

Goede deal met Turkije, er verdrinken nu meer vluchtelingen dan voorheen. Ook een manier om minder binnen te krijgen. En ondertussen eist Turkije bijna visum vrij reizen. Op zich wel handig, dan kunnen alle gulen aanhangers hier straks politiek asiel aanvragen, is hij daar ook van af.

vrijheid is blijheid
vrijheid is blijheid31 aug. 2016 - 6:28

Van mij iedereen dragen wat hij of zij wil als het gezicht herkenbaar blijft. Maar een boerkini betitelen als een toonbeeld van emancipatie is absurd. De meeste verboden (of eigenlijk alle) uit een geloof die gelden voor vrouw en kind komen uit de verwrongen geest van mannen. Dit geldt ook voor de Islam.

[verwijderd]
[verwijderd]31 aug. 2016 - 6:13

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Hans Welbedagt
Hans Welbedagt31 aug. 2016 - 8:59

100 % eens

Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 10:20

Vergeet de overbevolking niet waardoor het NU door jou gebagatelliseerde probleem steeds groter gaat worden. Dat in combinatie met aanzwengeling/regie vanuit het Midden oosten. Jij roert dat NU gebagatelliseerde probleem ook regelmatig aan op een manier die suggeert dat je weldegelijk het probleem ziet. Ik ben ondertussen wel een beetje gewend aan je gezwabber. Wat ik aan je waardeer dat je best wel netjes blijft waar anderen nogal eens in gescheld en minachting vervallen.

PeterMiddle
PeterMiddle31 aug. 2016 - 5:33

Sylvana had wel een punt over de staat van de onderzoeksjournalistiek in Nl. De verwevenheid tussen msm en politiek lijkt te groot te worden. Onderwerpen als de lobby van het bedrijfsleven, de scheve inkomensverdeling, klasse justitie (schikking Rabobank in Libour), de opzichtige hebzucht van de hogere inkomens, het uitknijpen van de middenklasse, het nog armer maken van de onderklasse, het gemak waarmee oorlogen (onder valse voorwendselen en "regimechanges" worden geinitieerd door het westen en de destructieve effecten en honderdduienden doden die daaruit zijn gevolgd Soms lijkt het wel alsof de msn zijn verworden tot partisanhacks, een wijze van interviewen die kritisch lijkt maar uiteindelijk de interviewer slechts gelegenheid geeft om zijn of haar verhaal te doen. Zo is het erg collegiaal van Sylvana om tegen Genee te beweren dat nergens uit zou blijken dat er warme gevoelens zouden zijn tussen denk en dictator Erdogan. Ferm gebruikte ze een drogredenering door te vragen naar uitingen van de heren waaruit dat zou moeten blijken. Omdat Genee dat niet paraat had lukte het sylvana om de zaak zo te verdraaien zodat het lijkt dat er geen sprake is van die warme gevoelens. Een zichzelf respecterend programma had daar een streep getrokken door even wat feiten in te brengen. Hoe Denk bijvoorbeeld niet alleen de Armeens genocide ontkent maar ook kamerleden die een mening ventileren die hen niet welgevallig is, met naam en toenaam op internet te zetten omdat zij de islamitische zaak niet zouden dienen. Niet alleen blijken daaruit de warme gevoelens voor Turkije, maar ook dat DENK praktijken (het hedendaagse mcCartyisme) uit dat tot dictatuur verworden land heeft overgenomen. Sylvana gaat het niet redden omdat zij helemaal geen verbinding voorstaat anders dan "verbinding"op haar voorwaarden. Als iets haar niet zint zijn het de media die ze anders zo graag gebruikt om haar doelen te bereiken. Door te kiezen voor Denk heeft ze automatisch gekozen voor het tegenovergestelde van verbinding. Voor het welzijn van ons land is het denk ik belangrijk dat er vanuit de onderzoeksjournalistiek de banden tussen DENK en Turkije echt onderzocht worden omdat het niet wenselijk is dat kamerleden met dubbele loyaliteit in onze tweede kamer zitten. Als het niet zo zou zijn, dan is DENK gezuiverd, als het wel zo is dan heeft NL het recht om dat te weten en dienen de kamerleden per direct te vertrekken.

4 Reacties
Eindbaas3
Eindbaas331 aug. 2016 - 7:58

De media is ook niet best in Nederland, maar dit zorgt er wel voor dat zij overeind blijft in dit programma. Op het moment dat er kritische vragen komen (Genee) moet zij gered worden door witte man Pauw, anders was zij hopeloos in de knop gekomen. Klagen over media betekend dat je bereid moet zijn om kritische vragen te kunnen antwoorden.

Hans Welbedagt
Hans Welbedagt31 aug. 2016 - 9:01

Eens

L.Brusselman
L.Brusselman31 aug. 2016 - 9:51

Het is niet wenselijk dat er kamerleden met een dubbele loyaliteit in de kamer zitten. Dat denk ik nou ook als bv Israel weer eens bezig is ,of de VS weer eens een oorlogje start en Nederland er vrolijk kwispelend achteraan loopt.

Coronarias Redig
Coronarias Redig2 sep. 2016 - 11:32

Ik kan mij niet herinneren dat er vanuit Israel geregisseerd wordt dat Likud aanhangers Joden van een Ander Geluid gaan bedreigen. Schandalig eigenlijk, nog maar weinig Joden over in NL en toch ontstaat de situatie dat ze beschermd moeten worden, gaan emigreren.

msj_meijerink
msj_meijerink31 aug. 2016 - 5:17

Het verhaal van de Boerkini was best sterk, al is het wel 'appels met peren vergelijken' door de mindset van de gemiddelde bezoeker op de stranden in het Midden-oosten gelijk te stellen met die in Zandfoort of Scheveningen. Nederlanders hebben immers geen moeite met vrouwen in bikini op het strand!

Dubbeldenker
Dubbeldenker31 aug. 2016 - 5:12

Simons neemt het verder ook op voor de boerkini-dragende vrouw. Het badkledingstuk is volgens haar juist een toonbeeld van emancipatie, omdat het de vrouwen juist ruimte biedt deel uit te maken van de openbare gemeenschap. Wat mij betreft mag iedereen de badkleding kiezen die hij/zij wil. Maar als je alleen maar naar het strand mag als je kiest voor een boerkini, omdat een volledig door mannen gedomineerde religieuze cultuur dat voorschrijft, zie ik het aspect emancipatie er niet zo in. Net zo min als het "kiezen" om je te laten vergezellen door een mannelijk familielid -zodat je als ongetrouwde moslima een keer de deur uit mag- een teken van emancipatie is. Een typisch staaltje van "omDENKen" van Sylvana Waar ze wel volledig gelijk in heeft is dat zijn media onbetrouwbaar zijn. Het ultieme bewijs daarvan is dat Jan Roos lijsttrekker voor VNL wordt.

1 Reactie
Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 11:05

Impliceren dat de Boerkinie emanciperend werkt doet mij denken aan de belofte van "na het zuur komt het zoet" , een aan het lijntje houden van je bevolking om uiteindelijk alleen maar te blijven inhakken op de kwetsbaren in je samenleving. Je geeft ze de kans maar je wordt gewoon genaaid.

BasVV
BasVV31 aug. 2016 - 4:23

Sylvana kan goed praten. Maar slaagt er nu al in net zo verhullend te praten als veel andere politici van andere partijen.

1 Reactie
Albert Einstein
Albert Einstein31 aug. 2016 - 8:10

De boerkini is ook verhullend. Verhullen is het handelmerk van de PC.

Oemmukke
Oemmukke31 aug. 2016 - 3:29

Wie is Wilfred Genee en waar bemoeit hij zich mee? Er is nooit een pro Erdogan demonstratie geweest in Rotterdam. Ik was daar en alle gezinden waren daar aanwezig op te protesteren TEGEN de coup en VOOR democratie. Is de beredenering nu al zo diep gezonken dat als je tegen de coup bent je voor Erdogan bent? We leven toch niet meer in het Bush tijdperk? ( if you are against us, you are with the terorists)

8 Reacties
Eindbaas3
Eindbaas331 aug. 2016 - 7:56

De coup was tegen de dictator Erdogan, die na het mislukken zijn vermomming heeft afgeworpen en heel ondemocratisch iedereen die tegen hem is heeft laten opsluiten. De demonstraties waren om Erdogan te steunen, de mensen die bij die demonstraties waren gaven dus openlijk steun aan Erdogan.

PocoPoco
PocoPoco31 aug. 2016 - 7:56

Kom op zeg, die 2 zijn wel degelijk met elkaar verweven.

Piet de Geus
Piet de Geus31 aug. 2016 - 8:02

"Wie is Wilfred Genee en waar bemoeit hij zich mee?" Genee is iemand die keurig zijn school heeft afgemaakt (een rechtenstudie), in tegenstelling tot kapster Simons die zich als 'poppetje' in de b-, c- en d-media heeft opgewerkt met geroddel en oplichterij met een 'medium'. En die nu kennelijk vindt dat ze ineens serieus genomen moet worden. "Er is nooit een pro Erdogan demonstratie geweest in Rotterdam. Ik was daar en alle gezinden waren daar aanwezig op te protesteren TEGEN de coup en VOOR democratie." Doe niet zo mal. Wie voor democratie is kan nooit voor Erdogan demonstreren.

the don
the don31 aug. 2016 - 8:07

Welke democratie?

koffieleut2
koffieleut231 aug. 2016 - 8:44

Nee, we willen leven in Nederland. In de tegenwoordige tijd.Niet in het Bush tijdperk of in Turkije in het verre verleden. Dus ik ben het helemaal met jou eens. Feestje vieren voor Turkije om dat je banden hebt met een land helemaal begrijpelijk, maar dan schakelen we vervolgens wel weer over naar je thuisland, en gaan we hier dus niet verder. Dus de kinderen die bijvoorbeeld op de Roos zaten , die hadden daar gewoon moeten kunnen blijven. En een vrouw afkleden zodat ze niet zichtbaar is voor andere manen was een goed punt van Mohammed, maar das ook leven in het verleden. De vrouwen zijn in Nederland nu door de wet beschermd

Gammana
Gammana31 aug. 2016 - 8:59

Nou he, hoe durft de man zo maar een kritische vraag te stellen aan iemand die de politiek in wilt, daar is Pauw niet voor...zal wel een racist zijn.

Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 11:08

Neen, er is ook nooit een anti Israel demonstratie geweest in Rotterdam. Ze was louter bedoeld om de palestijnen te steunen.

Oemmukke
Oemmukke31 aug. 2016 - 15:08

Voor mensen die vinden dat Erdogan zich niet met Nederland mag bemoeien, bemoeit met zich wel veel met Turkije. Men mag alles vinden maar in Turkije lachen ze daarom. Niemand die zich er iets van aantrekt.;-) Dat Erdogan hier als dictator wordt afgeschilderd is daar niet meer dan een frons tussen de wenkbrauwen. Ik hoor Rutte wil 3 termijn, doet geen bal voor zijn kiezers, maak je daar eens druk om. Rutte de flafdrol.....

Bram Emanuel
Bram Emanuel31 aug. 2016 - 0:33

Ik zie die Sylvana nog wel premier worden. Uiterst eloquent en dat geblondeerde haar stond 'r goed.

Piet de Geus
Piet de Geus31 aug. 2016 - 0:11

Een voormalig medewerkster van illustere programma's als 'RTL Boulevard' en 'Char, het medium' gaat ons verkleed als kerstboom vertellen dat de media niet te vertrouwen zijn? Is dit misschien een aflevering van Koefnoen?

2 Reacties
D'Holbach
D'Holbach31 aug. 2016 - 7:35

Mijn waarde de Geus, praten over haar kleding? Dat valt me van u tegen, dat doet u toch ook niet bij Pauw en Genee die aan dezelfde tafel zaten? Praat over haar (gebrek aan) kwaliteiten en u vindt me aan uw zijde maar uiterlijk?...

Piet de Geus
Piet de Geus31 aug. 2016 - 14:10

"dat doet u toch ook niet bij Pauw en Genee die aan dezelfde tafel zaten?" Over Wilfred 'de föhn' Genee is wat dat betreft genoeg gezegd. Maar beide heren zaten er gepast bij. Dat geldt niet voor iemand die als politica serieus genomen wenst te worden maar zich toetakelt als een 17-jarige die onderweg is naar een goedkope uitgaansgelegenheid.

van der laak
van der laak30 aug. 2016 - 23:27

Nietszeggend interview. Ze wilde bijna gaan ontkennen dat haar 2 Turkse collega,s een warme band hebben met Turkije. Dat vond ik wel grappig, verder wat gehuil over bedreigingen, en dat was het wel zo,n beetje.

1 Reactie
Mark Gh
Mark Gh31 aug. 2016 - 8:24

Tja, ze had waarschijnlijk geen toestemming om inhoudelijke reacties op de vragen te geven. Dus dan maar zo, want op TV komen is een beetje haar dingetje - bij gebrek aan kwaliteiten.

de Haas
de Haas30 aug. 2016 - 23:07

"Verbloemd" legt een serieuze politieke carrière ambiërende Simons uit dat twee met name genoemde bewezen serieuze journalisten haar partijleider Öztürk "moedwillig verdacht zouden hebben gemaakt" "in omfloerste termen". Ze vind het zelf dus als politica, die serieus genomen wil worden, het zelf niet vereist onthullend te zijn verdachtmakingen hard te maken? Een figuurlijke affiniteit met bedekte termen die ze ras overgenomen heeft van het duo Kuzu en Özturk, waarbij ze de letterlijk bedekte vrouw als voorwaarde voor meer vrijheid ziet omdat deze anders deze keuze en bewegingsvrijheid niet zou hebben, net als dat ze zich ook al zo goed kan vinden in de zo symbolische mantel van juristen die van de Armeense genocide niet meer dan een kwestie wil maken.

Donostia2
Donostia230 aug. 2016 - 23:03

Oh, wat ben ik blij met Wilfred Genee. De laatste journalist op TV. Ik vind hem een ongelofelijke eikel, maar wel de enige eikel die zijn ambacht nog serieus neemt. Schaamteloos, hoezeer Pauw zijn journalistieke ambt verloochende, bang voor verlies van nog een half miljoen Turkse stemmers. In plaats van door te vragen over Turks geweld tegen andere Turken, koos Pauw het weg met ons straatje. Bah, bah. Wat Greet zegt, per direct de publieke omroep opheffen. Nu! Niet van mijn belasting geld,. deze Jeroen Pauw, van Nieuwkerk, of de Leeuw. De kleermakers van de keizer, en nog duur ook.

1 Reactie
PocoPoco
PocoPoco31 aug. 2016 - 7:57

Haar reactie op Mehmet Cerit is veelzeggend (4.20)...

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*30 aug. 2016 - 22:55

Sylvana Simons doet het zelfs veel beter vanavond bij Pauw, in vergelijking met Emile Roemer, ook bij Pauw, gisteravond, wat mij betreft. Geen fan in eerste instantie van haar of van Denk maar ik wil deze gelegenheid nemen om Sylvana Simons heel veel succes te wensen, op 15 maart 2017, namens Nieuwe Nederlanders. Welterusten.

3 Reacties
Dunya2
Dunya231 aug. 2016 - 7:39

Daar sluit ik me bij aan. Sylvana Simons is een dappere vrouw, die niet op haar mond gevallen is. Zij laat een nodige frisse tegengeluid horen in deze tijden van onverdraagzame gevoelens bij Nederlanders, die beïnvloed worden door negatieve onverdraagzame klanken op de sociale media. Ik wens haar en DENK daarom veel succes toe!

Coronarias Redig
Coronarias Redig31 aug. 2016 - 11:16

Dunya "Zij laat een nodige frisse tegengeluid horen in deze tijden van onverdraagzame gevoelens bij Nederlanders, die beïnvloed worden door negatieve onverdraagzame klanken op de sociale media." Sprak zij zich al uit over de de eigenlijk ontoelaatbare spanningen, intimidaties, bedreigingen van Erdoganfans jegens de Gulenaanhang, of is dat haar afdeling niet?

Gammana
Gammana31 aug. 2016 - 13:48

@Dunya Onverdraagzaamheid van Nederlanders, zoals de onverdraagzaamheid tov Zwarte Piet? Maar ik ben het met je eens, behoorlijk dapper om je door een stel Turkse nationalisten/fascisten te laten gebruiken.

Nick Ros
Nick Ros30 aug. 2016 - 22:53

Ze heeft een heel verhaal over de boerkini-dragende vrouw. Nou ts de boerkini-dragende vrouw voor zover ik kan beoordelen geen NL-item. Maar Sylvana Simons ziet blijkbaar daarin wel een item, als een soort ZP-roep om aandacht. Eigenlijk werd het mij niet duidelijk waarom Sylvana Simons in dat programma zat want ze had niets of weinig te melden. Alleen een brabbel over de parlementaire pers, die blijkbaar anders te werk moet gaan. Maar hoe die willen werken is toch aan de parlementaire pers om daar zelf over te oordelen, binnen hun marktwerking.

rbakels
rbakels30 aug. 2016 - 22:46

Wat een geweldige meid is die Sylvana, en ze is ook niet op haar mondje gevallen! In elk geval slaat ze de spijker op z'n kop met haar observaties over de betrouwbaarheid van de parlementaire pers. De vrijheid van meningsuiting - die wezenlijk is voor het functioneren van de democratie - wordt te onzent tegenwoordig niet meer bedreigd door persbreidel van de overheid, maar door geldgebrek. Waardoor er geen tijd meer is voor gedegen onderzoek, en zelfs geen motivering meer tot gedegen onderzoek, want in hun moordende onderlinge concurrentie willen, ja moeten ze de kijker naar de mond praten om zelf te overleven. Sylvana volgt Bea: de leugen regeert.

3 Reacties
D'Holbach
D'Holbach31 aug. 2016 - 7:33

Zegt u ook over Roemer (of een andere politicus) wat een geweldig jochie? Waarom zo kleinerend? U laat u wel erg kennen als redelijk misogyn type op deze wijze. De laatste keer dat ik keek was mevr. Simons toch echt een vrouw. Welsiwaar met denkbeelden die ik niet al te slim vind maar een vrouw, geen meid. Schaam u.

M4
M431 aug. 2016 - 7:42

Mag ik u, mijnheer Jansen wijzen op het commentaar van dhr. de Geus?, voormalig medewerkster/presentatrice RTL Boulevard en Char (het medium), is deze geweldige meid, met een dergelijk cv, iemand die het over de betrouwbaarheid van de Media mag hebben?

rbakels
rbakels31 aug. 2016 - 11:47

@ D'Holbach: Roemer zou ik best als "kerel" durven aanduiden, en dát is volgens mij (wel) het equivalent van "meid". Ten overvloede: ik ben absoluur ben geen vrouwenhater. Ik kom uit een familie van sterke vrouwen en slappe mannen (ikzelf niet uitgezonderd).