Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Sylvana Simons presenteert lijst Bij1 met o.m. Sunny Bergman en Gloria Wekker

  •  
01-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-01-01 om 15.05.50
Sylvana Simons heeft op nieuwjaarsdag de lijst van haar politieke partij Bij1 bekendgemaakt. De partij doet meer aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Op de lijst staan onder meer documentairemaakster Sunny Bergman en emeritus hoogleraar Gloria Wekker. Simons zelf is lijsttrekker.
Naast Bergman en Wekker staan ook andere prominenten op de lijst, waaronder Pride-ambassadeur Ana Paula Lima (op de vierde plaats) en auteur Anousha Nzume (op de elfde plaats). Ook oud-SP-senator Anja Meulenbelt staat op de lijst. Simons noemt de lijst een verzameling van ‘een prachtige groep mensen die het Amsterdam representeren zoals wij het kennen. Kleurrijk en divers.’
Naast de kieslijst maakte Bij1 maandag ook het verkiezingsprogramma bekend. Eén van de zaken waar de partij zich hard voor wil maken is de sociale huur: de gemeente moet ervoor zorgen dat ten minste 50 procent van de nieuwe woningbouw bestemd wordt voor sociale huurders.
Sylvana Simons:
"Amsterdam is de stad die ik al sinds 1972 de mijne noem. Opgegroeid in West, naar school in Zuid, moeder geworden in de Pijp, en vele mooie herinneringen door de hele stad maken dat ik mij verbonden voel met alle facetten die onze hoofdstad uniek maken. Ik kijk er naar uit om mij in de hoofdstedelijke gemeenteraad in te zetten voor het behoud van het unieke kleurrijke karakter van Amsterdam, met oog voor de uitdagingen die horen bij vraagstukken van de toekomst, zoals het bestrijden van armoede en het beschermen van de kwaliteit van wonen, onderwijs en mobiliteit."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (108)

beterlezen.nl
beterlezen.nl5 jan. 2018 - 23:04

Iedereen praat maar over die mevrouw met dat vlekje die psychiater is geweest en over de ‘vreer’ die zich omstreeks het middagmaal misschien wel ontpopt tot Sneeuwwitje, maar mijn absolute favoriet is Bob Schoute die, ‘omdat het warme badwater van de witte suprematie begon te stinken, vanuit Jisp de ‘wijde wereld’ introk, richting de Zaanstreek.

omaoeverloos
omaoeverloos3 jan. 2018 - 8:23

Ik zie toch wel heel veel lijstduwers.

Zeeuw2
Zeeuw22 jan. 2018 - 17:43

Van slechts een enkeling op de lijst is te lezen waar de boterham mee verdiend wordt. Niet relevant of eet men vooral van de staatsruif?

5 Reacties
punt2
punt23 jan. 2018 - 13:31

Niet zo zuinig doen Zeeuw!, maakt het iets uit waar ze hun geld mee verdienen? Zijn ze dan minder? Als raadslid "eet je ook uit de staatsruif"

AnnieBodies
AnnieBodies3 jan. 2018 - 15:31

'Als raadslid “eet je ook uit de staatsruif”' Maar daar staat wel werk voor de gemeenschap tegenover. Slecht vergelijk hoor.

punt2
punt24 jan. 2018 - 8:35

@AnnieBodies, wil je nou echt zeggen dat de leden van de lijst van Sylvana niets voor de gemeenschap doen? Dr. Kuit helpt andere gehandicapten bijvoorbeeld en vreer komt op voor de transgenders. Ze doen juist heel veel voor de gemeenschap. Dat is juist de kracht van de kandidatenlijst van BIJ1.

AnnieBodies
AnnieBodies4 jan. 2018 - 16:10

Rob: 'vreten uit de staatsruif', dat is een uitdrukking die we gebruiken om mensen aan te duiden die wel leven op kosten van de gemeenschap, maar niets doen voor die gemeenschap. Raadsleden daarentegen doen juist veel voor de gemeenschap: het is hun daginvulling. Dus is het logisch dat diezelfde gemeenschap hen betaalt. Jij leek die twee groepen op een lijn te zetten, en dat vond ik niet erg redelijk. Verder heb ik niets gezegd over mensen die zich op welke manier dan ook inzetten voor de gemeenschap.

Peet1103
Peet11035 jan. 2018 - 22:12

Rob, tweede kamerlid Azarkan gaf de jongeren voorzitter van de politieke partij DENK opdracht voor de inzet van een trol account. Gezien de vele reacties die u plaatst irt deze nieuwe politieke partij lijkt het wel of u het trol account bent van BIJ1.

Mijnreactieswordennietmeergeplaatst
Mijnreactieswordennietmeergeplaatst2 jan. 2018 - 13:40

Een bont gezelschap aan activisten. Ik ben benieuwd of de neuzen binnen de partij dezelfde kant op blijven staan, of dat deze groep binnen afzienbare tijd ten onder gaat aan onderling gekibbel. Het blijft met startende partijen altijd afwachten.

Josef K
Josef K2 jan. 2018 - 13:38

Haha en die lui kunnen dan straks in de Gemeenteraad over fietspaden en verkeerslichten discussiëren. Dat wordt lachen.

1 Reactie
WillemdeGroot
WillemdeGroot2 jan. 2018 - 16:08

Waarom?

punt2
punt22 jan. 2018 - 13:28

Ik ben enorm blij met deze aanvulling op de kieslijst in Amsterdam, BIJ1 is een hechte grope van bevlogen activisten die niets meer dan het allerbeste met Amsterdam voorhebben. Juist door deze lijst krijg je een goed beeld van de samenstelling van de Amsterdamse bevolking die men bij andere partijen zo mist. Amsterdam wat jarenlang een broeiplaats is geweest van activisme, in een ver verleden, krijgt weer iets van haar glans terug, weg met de saaie superrijke grachtengordel, weg met de patserbakken, benzineslurpers en millieuverpestende egoauto's van de topklasse, Amsterdam weer terug geven aan de werkelijke inwoners! Bindt de strijd aan met de huisjesmelkers, de AirBnB en de bakfietsen. Ik raak steeds enthousiaster over deze prachtige partij.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)2 jan. 2018 - 12:36

Jammer dat ik niet kan stemmen in Amsterdam, ik gun de stad dat iedereen op die lijst in de raad komt. Zo kan Amsterdam als voorbeeld voor Nederland dienen.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)2 jan. 2018 - 12:35

Er zit wel een zeer pijnlijke fout in de zin opbouw van de nummer 4 van de lijst Ik wil niet dat transgenders, mensen met een andere culturele, etnische en religieuze achtergrond, homo’s, vrouwen, gehandicapten en andere groepen getolereerd worden. "

6 Reacties
Haastig
Haastig2 jan. 2018 - 23:58

Big guy Bane (4u) 2 januari 2018 at 13:35 Kom, wel in context houden: "Ik wil niet dat transgenders, mensen met een andere culturele, etnische en religieuze achtergrond, homo’s, vrouwen, gehandicapten en andere groepen getolereerd worden. Ik wil dat wij allen geaccepteerd en gerespecteerd worden."

OlavM
OlavM3 jan. 2018 - 0:45

@ Big guy Bane(4U): Daar staat helemaal geen "pijnlijke fout". Van tweeën één: óf je begrijpt de tekst niet, óf je verdraait de boel opzettelijk. Hopelijk is het eerste het geval. Wat staat er immers letterlijk? "Ik wil niet dat transgenders, mensen met een andere culturele, etnische en religieuze achtergrond, homo’s, vrouwen, gehandicapten en andere groepen getolereerd worden. Ik wil dat wij allen geaccepteerd en gerespecteerd worden." Deze zinnen horen bij elkaar. Maar je laat de tweede, heel essentiële zin weg. In die context wordt de bedoeling namelijk juist duidelijk. De uitspraak betekent, dat de kandidate niet wil dat er slechts sprake is van "tolerantie" -d.w.z. verdragen, en wel van een minder machtige door een machtiger groep-, maar dat het om werkelijke acceptatie en respect gaat, wat iets heel anders en positievers is.

OlavM
OlavM3 jan. 2018 - 0:48

Bij nader inzien ben ik ervan overtuigd dat het om verkeerd begrijpen gaat.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)3 jan. 2018 - 14:41

Wat dan weer wel pijnlijk is dat je respect niet vanuit gemeentelijk bestuur kunt afdwingen. Ik tolereer een jankend kind in de trein en accepteer dat mijn buurman die lompe pick-up truck van hem nooit in één parkeervak zal krijgen, maar ik ga het niet respecteren, ik vind het nog steeds irritant. Ik heb geen probleem met mensen die lhbt zijn, en ik vind het oprecht jammer dat er mensen zijn die dat wel hebben, maar respect is iets wat je zelf moet afdwingen, dat is geen overheidstaak. In een dichtbevolkt land als Nederland komt het nu eenmaal voor dat af en toe iemand op je tenen gaat staan, en jij op die van hen, hoe kort je tenen ook zijn. (zie huilend kind en pick-up truck). Maar als dat gebeurt dan schud je het van je af en je 'tolereert' het. Zo gaat het in een maatschappij. Als iedereen de lhbt-gemeenschap in Nederland tolereert, of het deel dat dit niet doet hun frustraties maar lekker opkropt en er niemand mee lastig valt, dan is dat voldoende.

Zandb
Zandb4 jan. 2018 - 8:16

Big Het gaat er om of en zo ja hoe u dat "niet respecteren" toont. Denk bv eens aan wat u een Boef in uw reacties meegeeft. Als hij bepaalde vrouwen hardop als "kech" benoemt en niet respecteert maar wel tolereert, is dat wat u betreft okee?

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)4 jan. 2018 - 20:56

"Het gaat er om of en zo ja hoe u dat “niet respecteren” toont." Tolereren, wat wel moet en ook af te dwingen is via verbod op discriminatie, betekend dat je gebrek aan respect voor jezelf houd. Dus niet toont.

korheiden2
korheiden22 jan. 2018 - 11:36

Sylvana heeft een aantal mede-activisten bijeengeroepen. Het wordt druk op de Amsterdamse linkerflank.

Josef K
Josef K2 jan. 2018 - 10:50

Nogal bont gezelschap. Ik vraag me of haar achterban in Amsterdam-Zuid Oost zich hier mee zal kunnen / willen identificeren.

1 Reactie
johannn2
johannn22 jan. 2018 - 13:24

Josef, Waarom niet? .

RobSon2
RobSon22 jan. 2018 - 10:32

Het goede voornemen dit jaar is om positiever naar het nieuws te kijken. Wat leven we toch in een mooi en vrij land. Iedereen, met welke ideeen dan ook, mogen zich verkiesbaar stellen. Dat is een groot goed en moeten we koesteren. Blij dat we in een democratie leven.

Robert Follon
Robert Follon2 jan. 2018 - 9:57

We weten nu wel op wie we kunnen stemmen, maar nog steeds niet waarop: http://www.bij1.org/programma

1 Reactie
punt2
punt24 jan. 2018 - 14:37

staat gewoon een prachtig programma. Dus, ook jij hebt geen enkel excuus om niet (0 op BIJ1) te gaan stemmen

Rick Hofland
Rick Hofland2 jan. 2018 - 9:45

Er zitten best een paar interessante mensen tussen, maar met Cailin Kuit op de lijst kan ik niets meer serieus nemen van deze partij. Overal op het web duiken berichten op waarin blijkt dat zij claimt een tijdje als psychiater te hebben gewerkt terwijl de dame absoluut nooit deze titel heeft mogen dragen. En nadat ik mij vervolgens heb laten verleiden tot het kijken van een interview met haar zag ik beelden van een vrouw die zeer slecht bespraakt was en notabele zat te roken tijdens het betreffende interview terwijl ze klaagde over haar ziektekosten. Rook zo veel als je wilt, maar houd dan je mond over ziektekosten. Deze vrouw leek wel een Jiskefet karikatuur, ik kan bijna niet geloven dat Gloria Dekker met zo'n vrouw samen op 1 lijst wil staan.

20 Reacties
gravin2
gravin22 jan. 2018 - 12:58

Oeps, syl kom er maar in, psychiater is volgens mij nog steeds een beschermde titel.

punt2
punt22 jan. 2018 - 13:21

Staat gewoon op de website van BIJ1 : "Cailin Kuit: Ik ben geboren in een rood arbeidersgezin in de Amsterdamse Jordaan. Ik ben werkzaam geweest als psychiater en heb me ingezet voor de rechten van vluchtelingen en mensen met een beperking. Van jongs af aan ben ik al een activist.Ik bezoek regelmatig internationale conferenties over onder andere validisme, waar ik spreek namens mensen met een beperking. Omdat ik de wereld van de zorg van beide kanten ken, als professional en als zorgvrager. Helemaal niets mis mee! En een aanwinst voor de zorgportefeuille als raadslid. En de omschrijving van Jiskefet vind ik ongepast.

gravin2
gravin22 jan. 2018 - 14:38

Helemaal niets mis mee? Zoek eens op geschiedenis qua opleidingen, mevrouw jokt aantoonbaar en openlijk.

Haastig
Haastig2 jan. 2018 - 17:20

Rob Roy 2 januari 2018 at 14:21 Ik geloof dat er wat twijfel bestaat of ze echt psychiater is geweest.

punt2
punt22 jan. 2018 - 18:36

@Gravin, ze is gewoon verkeerd geciteerd. Mag best want ze is nog geen beroepspoliticus. Ze heeft gewoon erg veel ervaring en is daarom juist een perfecte kandidaat.

Peet1103
Peet11032 jan. 2018 - 20:53

Beste Rob, mevrouw is niet verkeerd geciteerd. In een interview (inmiddels van YouTube verwijderd) zegt mevrouw letterlijk dat zij als psychiater werkzaam is. In het big register staat zij niet vermeld. Prima als jij je voor wil voordoen als een psychiater maar iemand met politieke ambities moet van onbesproken gedrag zijn. Een beroep pretenderen wat niet waar is oftewel een leugen vertellen is in de politiek niet handig. En ja, je mag best een peukje roken maar doet dat niet tijdens een interview waar je steen en been klaagt en in de activistische slachtoffer rol kruipt.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)2 jan. 2018 - 21:02

"@Gravin, ze is gewoon verkeerd geciteerd. Mag best want ze is nog geen beroepspoliticus" Dat verhaaltje op de site van bij1 staat in de ik-vorm. In het stukje wat jij citeert in je reactie van 2 januari 2018 at 14:21 komt het woordje 'ik' zes keer voor. Dus ga er maar vanuit dat ze dat stukje zelf heeft ingezonden. En als je nog steeds denkt dat ze verkeerd geciteerd is, mag je op dit linkje klikken. Ze zegt het woord voor woord. https://www.youtube.com/watch?v=AIOLOFj4MAo&feature=youtu.be&t=2m7s

clara51
clara512 jan. 2018 - 22:24

@rickhofland ["ik kan bijna niet geloven dat Gloria Dekker met zo’n vrouw samen op 1 lijst wil staan."] Haar naam is Gloria Wekker. Niet Dekker. Je kunt tegenwoordig niet zorgvuldig genoeg zijn in wat je roept. Ook over andere kandidaten op zo'n lijst.

punt2
punt22 jan. 2018 - 23:46

@Peet, niet zo muggenziften. Deze nieuwe partij moet echt een kans krijgen om hun prachtige idealen te bereiken en Amsterdam weer leefbaar voor iedereen te maken. Daar hoort ook het vergeven van “ een klein leugentje” bij. Geef ze de ruimte die ze verdienen

Haastig
Haastig3 jan. 2018 - 0:02

Rob Roy 2 januari 2018 at 19:36 "ze is gewoon verkeerd geciteerd." Door wie? Want het staat op de website van BIJ1, waar ze voor uit komt. Tenzij dat juist is (is psychiater geweest), en ze elders verkeerd geciteerd is. Kortom, is ze nu wel of niet een (gediplomeerd) psychiater geweest?

gravin2
gravin23 jan. 2018 - 7:35

@rob, zuals u zelf zegt, het staat gewoon op de website, en dan is ze verkeerd geciteerd? zeer onwaarschijnlijk.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 jan. 2018 - 11:11

De titel “psychiater” is beschermd. De opleiding tot psychiater is alleen toegankelijk voor artsen. Het lijkt me sterk dat Cailin Kuit deze opleiding heeft afgerond aangezien Cailin Kuit niet voorkomt in het BIG register.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jan. 2018 - 11:42

Dit is een oud bericht uit 2011, maar voor wat het waard is: https://www.clientenraad-uwv.nl/nieuws/artikel/583/cailin-kuit-wil-ondernemend-uit-de-wajong-komen

punt2
punt23 jan. 2018 - 13:29

Dit is wat het UWV zelf schrijft over Dr Kuit, https://www.clientenraad-uwv.nl/nieuws/artikel/583/cailin-kuit-wil-ondernemend-uit-de-wajong-komen Iedereen weet toch dat Psychiaters als zelfstandig ondernemer werken. Jullie hebben het allemaal mis

C1953
C19533 jan. 2018 - 16:16

Rob Roy, het lijkt wel of je gehackt bent.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)4 jan. 2018 - 6:41

"Iedereen weet toch dat Psychiaters als zelfstandig ondernemer werken. Jullie hebben het allemaal mis" Iedereen weet ook dat niet iedere zelfstandig ondernemer psychiater is. En wat voor soort zelfstandige onderneming ze wil beginnen wordt niet genoemd. “"Dat betekende als eerste dat ik trainingen geef in assertiviteit”, zegt Kuit." Is toch heel wat anders als psychiater.

punt2
punt24 jan. 2018 - 8:42

@C1953, gehackt? nee toch? Omdat ik de lijst van BIJ1 fantastisch vind? dat ik het programma wel drie keer heb gelezen en op een paar spelfouten na helemaal geweldig vind? (Voor Amsterdam) Vooral de opmerking : (bijdrage van Sylvana) geeft al aan dat er onderwerpen van iedereen in staan. Ik hoop oprecht dat BIJ1 veel stemmen gaat winnen in Amsterdam. Dat er veel van de programmapunten worden uitgevoerd in Amsterdam en een coalitie met Groen-Links en SP de meerderheid krijgt. Zeg nou eerlijk, Wie kan er nou tegen het programma van BIJ 1 zijn?

punt2
punt24 jan. 2018 - 12:44

@allen, ik begrijp de ophef over Dr Kuit niet. Wetende dat er zeer scherp gekeken zal worden naar de kandidatenlijst van BIJ1 heeft mevr.Simmons zeker goed gekeken naar de kandidaten, een achtergrondcheck gedaan en uitdrukkelijk (zonder uitzondering) goede gesprekken gevoerd met de kandidaten. Het is dan ook onmogelijk dat er onwaarheden vertelt zijn of hardop gelogen. Dat moet iedereen hier toch wel met mij eens zijn. Vanzelfsprekend is er oorzaak te vinden voor deze ontstane onduidelijkheid. Maar waarom gaat het niet over het programma van BIJ1? waarom slechts over Dr Kuit? Het programma lezende kan het niet anders dan dat deze visie op de toekomst van Amsterdam aansluiting kan vinden bij grote groepen van de bevolking van Amsterdam en zeker ook hier. Jammer dat de reacties niet daarover gaan in plaats het huidige onderwerp. Ik ben enigszins teleurgesteld.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)4 jan. 2018 - 21:00

"Het is dan ook onmogelijk dat er onwaarheden vertelt zijn of hardop gelogen. Dat moet iedereen hier toch wel met mij eens zijn." Met andere woorden, het is onmogelijk dat Sylvana Simons een fout maakt, Sylvana Simons is absoluut perfect en dat moet iedereen met jou eens zijn. Wat jij wilt maar je maakt een discussie onmogelijk.

punt2
punt25 jan. 2018 - 8:20

@BigguyBane, tot nu toe geen enkel steekhoudend argument van het tegendeel mogen horen van jou, dus ja.

spagaat
spagaat2 jan. 2018 - 8:44

In allerlei gemeenten zitten lokale partijen, soms zelfs als grootste partij in de gemeente. Wat dat betreft is dit initiatief niet zo bijzonder.

punt2
punt22 jan. 2018 - 8:32

Ik wens van harte dat Amsterdam de bestuurders krijgt die ze verdient. Dat er vooral met veel overtuiging maar ook met “ verstand” in het stemhokje de juiste keuze gemaakt gaat worden. En dan kan ik niet wachten op de oudejaars bijdrage van Van het Hek.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)2 jan. 2018 - 8:19

"Wie ik ben, heb ik mooi verwoord in een video voor de Volkskrant vorig jaar: ik ben vreer (geschreven zonder beginhoofdletter!) en ik ben een genderzwerver, gendermeander" Voor het geval iemand hier er meer verstand van heeft dan ik, serieuze vraag. Mag dit in Nederland? Door het leven gaan zonder achternaam bedoel ik dan.

2 Reacties
Robert Follon
Robert Follon2 jan. 2018 - 13:04

Maak je niet zo druk. Je mag jezelf noemen zoals je wilt, het gaat om de naam op je identiteitsbewijs. Overigens is Vreer een ex-collega van me. Prima mens, kun je met een gerust hart op stemmen (voor zover je het met Bij1 eens bent).

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)2 jan. 2018 - 21:10

"Overigens is Vreer een ex-collega van me." Dan zou je moeten weten dat vreer zonder beginhoofdletter wordt geschreven. "Prima mens, kun je met een gerust hart op stemmen (voor zover je het met Bij1 eens bent)." Ik twijfel tussen vreer en Cailin voor mijn voorkeurstem. Maar zal er niet al te lang over denken want ik woon niet in Amsterdam.

frankie48
frankie482 jan. 2018 - 8:07

Als je het al 45 jaar, geliefkoosd, het de jouwe durft te gaan benoemen. Op welk moment moet je dan gedacht hebben, de veranderingen zijn niet in het voordeel uitgevallen voor de mensen die ik na aan het hart hebben liggen. Want het zijn de veranderingen van ± 40 jaar geleden geweest die ervoor gezorgd hebben dat de sociale cohesie verdween, eerst omdat wijken/buurten in razend tempo verkleurde door massamigratie en gezinshereniging uit de niet westerse landen, en de laatste tien jaar zien wij datzelfde proces weer en zijn onze buurten/wijken in een schrikbarend tempo door de liberalisering op de woningmarkt (verkoop van sociale huurwoningen) en de open EU-grenzen weer aan het verblanken.

punt2
punt22 jan. 2018 - 7:02

19 juli 2017 "Het gemeentebestuur wil dat bij nieuwbouw een nieuwe verdeling gaat gelden: 40 procent van de nieuwe huizen zal sociale huur zijn, 40 procent middeldure huur en koop en 20 procent vrije sector huur en koopwoningen"

12 Reacties
Davy ????
Davy ????2 jan. 2018 - 11:23

@Rob Roy Had nog een artikel gevonden met wat cijfers. NRC checkt: ‘In Amsterdam is 75 procent van de woningen huur’ https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/18/in-amsterdam-is-75-procent-van-de-woningen-huur-9322461-a1559498 Als ik het stuk lees is er nog veel werk aan de winkel in Amsterdam, weinig woningen voor het middeninkomen en daardoor veel scheefhuur, omdat mensen niet goed kunnen doorstromen vanuit de sociale huurwoning.

punt2
punt22 jan. 2018 - 13:40

@Davy, eerst de sociale woningbouw aanpakken en uitbreiden, dan pas het probleem van het scheef-huren. Iedereen heeft recht op een woning in Amsterdam! Ik zou ook graag een verbod zien op het bezit van meerdere woningen anders dan door een sociale woningbouwvereniging. Al deze woningen moeten verplicht weer in de verkoop komen. Ook het bezit van huizen met meer slaapkamers dan bewoners zou aan banden moeten worden gelegd (voor grootouders een extra logeerkamertje voor de kleinkinderen is toegestaan) En een verplicht maximaal quotum voor witte bewoners (tenzij lghbtiq+) in de wijken. Tevens een volledig gespreide opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers en andere daklozen door heel Amsterdam, in elke buurt diverse opvanghuizen.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker2 jan. 2018 - 19:35

"En een verplicht maximaal quotum voor witte bewoners (tenzij lghbtiq+) in de wijken" Is dit satire of meen je dit echt? Zou net zoiets zijn om in Parimaribo een quatum te strellen aan het aantal zwarte bewoners,. Tenzij ze homo zijn.

punt2
punt23 jan. 2018 - 10:03

@Meneer Demesmaeker, Hoe anders kan de witte hegemonie doorbroken worden? hoe anders ? De Witte onschuld van de jarenlange ontkenning van het slavernij verleden tezamen met de witte onschuld paradoxen van kolonialisme en ras, men moeten weten dat de tijd van ontkenning voorbij is. Het is niet anders dan rechtvaardig dat de onderworpenen hun verdiende plaats krijgen. Ook zij hebben het volste recht om de welvaart die bijeen is gebracht door eeuwenlange slavenhandel en onderdrukking eigen te maken. Waarom alleen welvaart voor witte mensen, waarom alleen mooie woonwijken voor de witte onderdrukker? Delen is wel het minste. Juist daarom is onderwijs over het slavenverleden zo belangrijk, juist daarom is de oprichting van een slavernij Museum het enige juiste. Keti Koti een nationale feestdag om aan te geven dat de schulden groot zijn en het besef daarover zeer klein. Dus daarom een quotum om recht te doen aan het verleden.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)4 jan. 2018 - 6:52

"De Witte onschuld van de jarenlange ontkenning van het slavernij verleden tezamen met de witte onschuld paradoxen van kolonialisme en ras, men moeten weten dat de tijd van ontkenning voorbij is." Ik heb werkelijk nog nooit in mijn leven iemand ontmoet die slavernij ontkent. Ik heb klimaatverandering ontkenners ontmoet, ik heb mensen gesproken die ontkennen dat vaccinaties werken. Ik heb zelfs mensen ontmoet die ontkennenndat Belgie een echt land is, gewoon een deel van Nederland zeggen ze. Maar slavernijontkenners? Nee nog nooit. Hoe groot denk je dat die groep is?

punt2
punt24 jan. 2018 - 12:52

@Big Guy Bane , lees even mee. Marjan Boelsma : "Bij racisme gaat het over economische, militaire, culturele en politieke macht van de ene groep over de andere. Zolang witte mensen hierin de dominante groep zijn is het niet mogelijk dat witte mensen slachtoffer zijn van omgekeerd racisme. Witte mensen zijn nergens op grond van hun huidskleur, vandaag noch in het verleden, zo lang en intensief slecht behandeld, uitgebuit, vernederd, uitgesloten en ontmenselijkt als zwarte mensen en mensen van kleur." "Ontkenning en bagatellisering van racisme blijven in Nederland een hardnekkig verschijnsel. Alleen al een suggestie van discriminatie en racisme wordt met ongeloof en agressie ontvangen. Als een zwarte vrouw, Sylvana Simons, het waagt om publiekelijk het racistische woordgebruik van een witte man, Simek, aan de orde te stellen wordt zij ter verantwoording geroepen. Simek zet zichzelf neer als slachtoffer, bagatelliseert en beroept zich op zijn ‘goede bedoelingen’. Sylvana Simons werd daarna vooral door witte mannen in vaak vulgaire en kwetsende bewoordingen beschuldigd van strategisch slachtofferschap en overgevoeligheid. Zij, de boodschapper van het slechte nieuws, wordt geproblematiseerd en vernederd. De samenhang tussen racisme, de witheid van onze samenleving en ons slavernijverleden als basis van dit soort ‘incidenten’ wordt niet aan de orde gesteld. Simek, en velen met hem, ontduiken keer op keer de verantwoordelijkheid voor het in stand houden van onze racistische samenleving. Mensen kunnen kritiekloos de meest racistische opmerkingen maken en tegelijkertijd bezweren dat ze niet racistisch zijn. Racistisch? Dat zijn de anderen. De witte Nederlander ziet de ongelijkheid in behandeling, het institutionele racisme doorgaans niet als een product van historische, sociale, economische, onderwijskundige en politieke omstandigheden." "Witte mensen reageren als gestoken als ze worden aangesproken op racisme, witte suprematie en slavernijverleden en voelen ‘raciale stress’ zoals Robin DiAngelo het noemt. (zie ook hier) Hij/zij die deze stress veroorzaakt wordt gestraft, geïsoleerd en krijgt het vroeger of later betaald gezet. We voelen het ter discussie stellen van onze raciale kijk op de wereld als het in twijfel trekken van onszelf als goede, morele mensen en onze rechtmatige positie in de maatschappelijke hiërarchie. We voelen elke poging om ons te verbinden met het systeem van racisme als zeer onaangenaam; een morele belediging." Ik hoop hiermee jouw vraag beantwoord te hebben .. voor de rest verwijs ik graag naar het programma van BIJ1, waar ook jij een antwoord kan vinden op jouw vragen.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)4 jan. 2018 - 12:56

"En een verplicht maximaal quotum voor witte bewoners (tenzij lghbtiq+) in de wijken." Even los van de absurditeit van het idee. "Dus daarom een quotum om recht te doen aan het verleden." Waarom een uitzondering voor lgbt-ers? Stammen zij niet van dezelfde Nederlanders af?

punt2
punt24 jan. 2018 - 15:14

@Big guy Bane , het programa van BIJ1 : "We zullen ons de komende jaren in Amsterdam dus vooral inzetten om de balans te herstellen: Amsterdam heeft een voorbeeldfunctie als het gaat om progressieve wetgeving met betrekking tot meer-ouderschap. Verbreding van de mogelijkheden voor meer-ouderschap in de gemeente; het erkennen van meer dan twee ouders van één kind. Dit is met name van belang in het onderwijs en bij zorginstellingen. Om te voorkomen dat (extreem)rechts de kans krijgt de LHBTQI+-agenda te kapen met hun opportunistische pseudo-solidaritiet, is het belangrijk dat bi-culturele, gevluchte en moslim LHBTQI+’ers de ruimte krijgen om prominent aanwezig zijn binnen organisaties en tijdens evenementen. Cultuursensitieve begeleiding voor hulpverleners die zich richten op bi-culturele LHBTQI+’ers voor een betere en meer cultuursensitieve dienstverlening omdat psychologische hulp niet toegankelijk is door de hoge kosten van eigen risico en eigen bijdrage. Denk hierbij aan een meer cultuursensitieve aanpak van instanties als COC, Meldpunt Huiselijk Geweld, Veilig Thuis en andere maatschappelijke instellingen. Wij steunen het initiatief #AmIGayEnough dat LHBTQI+-vluchtelingen ondersteunt in het proces voor asielaanvraag op basis van seksualiteit of genderidentiteit. Geen LHBTQI+’er zou door een ellendige procedure voor asiel heen moeten om te moeten bewijzen dat diegene tot deze categorie behoort. in de zorg en emancipatie van de kwetsbaren in onze stad. de verdeling en betaalbaarheid van wonen, werken en leven in de stad de mogelijkheden talent te ontwikkelen op weg naar economische zelfstandigheid voor allen die nu nog te vaak lijden onder toenemende ongelijkheid" ransmensen hebben recht op zorg op maat in de tijd dat ze hun lichaam aan passen naar hun beleving en identiteit. BIJ1 steunt het principe van goed geïnformeerde zorg en begeleiding bij die transitie, maar de keuze om deze zorg te krijgen moet onvoorwaardelijk bij transmensen zelf liggen. Bij gebrek aan medische noodzaak hebben artsen geen recht om medicijnen (hormonen) of behandelingen als voorwaarde te stellen voor gewenste chirurgische ingrepen. Hierbij horen ook: kortere wachttijden voor de behandeling vrije keuze in de begeleider bij het transitieproces meer zorglocaties medische ingrepen die voor transmensen nodig zijn dienen volledig te worden vergoed. Meer proactieve initiatieven zijn noodzakelijk voor betere kansen op de arbeids- en woningmarkt, met focus op bi-culturele en vluchtelingen transmensen. Initiatieven om transmensen te helpen op de arbeidsmarkt bestaan al, maar in de praktijk weten vooral witte mensen hier van te profiteren. Specifieke focus op bi-culturele en vluchtelingen LHBTQI+’ers is daarom belangrijk. Amsterdam dient als gemeente de zelforganisatie van transmensen in de stad te bevorderen en financieel te ondersteunen. Zelforganisatie met name van transmensen van kleur of religieuze achtergrond is essentieel. Ook activiteiten tegen transfobie horen net als de acties tegen racisme en seksisme te worden ondersteund. Ik hoop dat jij hier jouw antwoord in kan vinden..

erikbos
erikbos4 jan. 2018 - 17:42

@ Rob Roy " Zolang witte mensen hierin de dominante groep zijn is het niet mogelijk dat witte mensen slachtoffer zijn van omgekeerd racisme." Beweer je hier nu dat Oost-Europeanen niet gediscrimineerd kunnen worden? Wat een onzin, er was hier laatst nog een artikel van een verhuurder die weigerde aan Polen te verhuren.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker4 jan. 2018 - 19:02

@Rob Roy Ik herhaal het nog een keer. Stel je nu echt voor dat de oorspronkelijke Nederlandse autochtone bovolking via een quotum uit bepaalde wijken moet worden geweerd?

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)4 jan. 2018 - 21:06

"Ik hoop dat jij hier jouw antwoord in kan vinden.." Niet eens een beetje. Zeg eens heel eerlijk, je neemt ons allemaal in de maling. Je trolt.

punt2
punt25 jan. 2018 - 8:29

Wat zijn jullie allemaal toch negatief over BIJ1, een meer dan fantastisch initiatief voor Amsterdam , ik hoop van harte dat ze enorm veel stemmen krijgen en hun plannen voor de samenleving in Amsterdam mogen realiseren. Dus ik zeg uit de grond van hart : "stemt allen op BIJ1" Laat deze verzameling mooie en bevlogen mensen de ruimte krijgen in de raad, geef ze de macht in het college. Geef eens 1 valide reden om het niet te doen ? Al jaren spreekt men hier op Joop over de onderwerpen die BIJ1 verzameld in haar programma, al jaren spreekt men vol vuur dat er veranderingen moeten plaatsvinden... NU is het moment om daar gevolg aan te geven. NU is het moment om de broodnodige steun uit te spreken en daadwerkelijk veranderingen door te voeren. Dat afkraken en mierenöken over kleine details is zo 1980, Laat BIJ1 bewijzen dat het anders kan. Dat is alles wat ik vraag.

OlavM
OlavM2 jan. 2018 - 2:16

Een partij die in elk geval onderwerpen als racisme en discriminatie serieus neemt en er echt werk van zal maken. (Dus niet alleen met de mond belijden, zoals zo vaak gebeurt). Zeker ook in een stad als Amsterdam geen overbodige luxe. Hopelijk zal dit geluid in de gemeenteraad krachtig vertolkt gaan worden.

Vliegtuigellende
Vliegtuigellende1 jan. 2018 - 21:45

Sylvana is zo ongelofelijk bij Amsterdam betrokken dat ze er alleen wil wonen als ze in de Raad wordt verkozen. Ik vind haar vooral een opportuniste.

2 Reacties
Zandb
Zandb2 jan. 2018 - 10:26

Vliegtuig Ik vind haar nu juist geen opportuniste. (Nog afgezien van de vraag, wat daar dan verkeerd aan zou zijn, als het gaat om waar je wil wonen.)

Gare Raap
Gare Raap2 jan. 2018 - 12:20

Dat lieg je

Lozerech
Lozerech1 jan. 2018 - 21:25

Alle beroepsactivisten Bij1 dus. Maar of mensen buiten die inner circle daarop zitten te wachten?

5 Reacties
WillemdeGroot
WillemdeGroot2 jan. 2018 - 9:41

Zitten mensen buiten de inner circle van de VVD, om maar eens wat te noemen, te wachten op de VVD? Wat een ondemocratisch geluid weer van je.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen2 jan. 2018 - 11:28

Mooi tegenwicht tegen te beroepsracisten.....

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten2 jan. 2018 - 12:11

Prima, beroepsactivisten. Mensen die echt weten wat ze aan het doen zijn, zich er werkelijk in verdiepen en de professionele status quo werkelijk weerwoord kunnen bieden. Wat is bij jou trouwens het criterium voor een beroepsactivist? Dat ze ervoor betaald krijgen? is dat zo, waar heb je die kennis vandaan? En waarom is dat negatief? is een 'beroeps'-verpleegkundige, die zich inzet voor anderen, ook negatieve connotatie?

Lozerech
Lozerech2 jan. 2018 - 13:02

Aan de verkiezingsuitslagen te zien doet de VVD het nogal goed bij de kiezer, dus dat beantwoord je eerste vraag alvast. Ik betwijfel gewoon of veel mensen zich aangesproken voelen door deze lijst van Bij1, dat is alles Willem. Met "ondemocratisch" heeft dat niets te maken, ik wens ze verder veel succes. Wat vind je zelf eigenlijk van de kandidaten waar Sylvana mee is gekomen?

WillemdeGroot
WillemdeGroot2 jan. 2018 - 14:47

'Wat vind je zelf eigenlijk van de kandidaten waar Sylvana mee is gekomen?' Vraagt Lozerecht. 1. Doet er feitelijk niet toe. 2. Ken ze niet persoonlijk, enkelen wel uit de media. Met Meulenbelt lijkt me niets mis, net zomin als met Bergman en Wekker. Waar het om gaat, is of deze gemeentelijke partij zo breed gedragen wordt dat ze in de gemeenteraad komt, om daar op democratische wijze invulling aan haar programma te geven. En voor wat betreft het item over de inner circle van (b.v.) de VVD: dit gaat over de gemeentelijke politiek en de verkiezingen daarvan komen nog. Dan zien we wie groter wordt, Bij1, of VVD. Dus 'mijn eerste vraag' heb je niet beantwoord.

ikdoemaarwat
ikdoemaarwat1 jan. 2018 - 19:36

Laat ik even voorop stellen dat ik het met de denkbeelden van Sylvana Simons volstrekt oneens ben. Ik geloof niet dat op de manier waarop zij problemen in de samenleving wil aanpakken, je succes oogst. Dat gezegd hebbende, wil ik wel mijn respect en waardering voor haar uitspreken. Ze is een doorzetter en staat voor haar idealen. Natuurlijk moet Sylvana ook met een "lijst" komen. Daar gaat het mis. Dat vind ik jammer. Waarom moet Sylvana met een lijst komen? Waarom mogen Amsterdammers niet alleen voor Sylvana kiezen?

6 Reacties
Haastig
Haastig1 jan. 2018 - 21:42

Dat mag natuurlijk wel, maar ze hoopt met meer mensen haar standpunten te kunnen verdedigen binnen de gemeenteraad.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen2 jan. 2018 - 11:43

@ ikdoemaarwat Bent u dan tegen het bestrijden van racisme? U vindt racisme wel OK? Want u zegt het volstrekt oneens met haar te zijn. Mvr. Simons moet niet met een lijst komen, maar ze heeft het recht om daarmee te komen. Mooi land waarin we leven, toch? Iedereen kan zich verkiesbaar stellen! Ge--wel--dig. Ik koester de democratische verworvenheden, en u?

ikdoemaarwat
ikdoemaarwat2 jan. 2018 - 18:42

@Alfred Ten eerste mag je gewoon je tegen me zeggen. Ten tweede, laat ik me wat specifieker uitdrukken, ik ben het oneens met de manier waarop Sylvana racisme en discriminatie aan de kaart stelt. Met name haar invalshoek vanuit kolonialisme en slavernij vind ik verkeerd. Verder laat ik het hierbij Alfred.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)2 jan. 2018 - 21:19

" Waarom mogen Amsterdammers niet alleen voor Sylvana kiezen?" Wat nu als ze 3 zetels behaald?

AnnieBodies
AnnieBodies3 jan. 2018 - 15:19

'Bent u dan tegen het bestrijden van racisme? U vindt racisme wel OK? Want u zegt het volstrekt oneens met haar te zijn.' 'Ik koester de democratische verworvenheden, en u?' Waarom deze nare insinuaties? De poster zegt alleen maar dat hij het met Sylvana en haar methoden oneens is - waarom probeer jij het zo te draaien dat de poster een dubieus persoon is, en waarschijnlijk iemand die racisme OK vindt en een hekel heeft aan democratie? Je MAG het toch nog wel met Sylvana oneens zijn van u?

AnnieBodies
AnnieBodies3 jan. 2018 - 15:22

Alfred: 'Er is overigens niets mis met aardig tegen elkaar zijn. dat doen we veel te weinig.' Waarom dan dat ongefundeerd beschuldigende antwoord aan ik-doe-maar-wat? Ik snap niets van mensen zoals u/jij. Echt niets.

Davy ????
Davy ????1 jan. 2018 - 19:36

Simons, zelf lijsttrekker, doet op 21 maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam met haar partij BIJ1. De partij doet volgens Simons 'recht aan onze kleurrijke stad'. Ze stelt op te komen voor 'radicale gelijkwaardigheid' en wil 'geen genoegen nemen met oppervlakkige of cosmetische verbeteringen'. Dat wil ze doen met een clubje activistische aanhangers. Kandidaat Jazie Veldhuysen wil zich bijvoorbeeld focussen op het 'vertegenwoordigen van een duidelijk internationaal georiënteerd dekoloniaal en antikapitalistisch geluid', activist Cailin Kuit wil het 'institutioneel racisme en validisme' uitbannen. Kandidaat-raadslid en ex-dakloze Naomi Doevendans hoopt middels 'privilegetrainingen' mensen verenigen. In het verleden was de politiek niet aan haar besteed, onder andere vanwege de 'normalisering van discriminatie, de propaganda en de onwetendheid'. Oud-kraker 'vreer' schrijft dat hij zich geen leven kan indenken zonder activisme en hield zich bezig met de 'linkse strijd in het algemeen'. ,,Ik heb de schurft aan het kapitalistische uitbuitingssysteem waarin we zitten", is de boodschap. Kandidaat Bob Schoute schrijft dat de politieke partij van Simons de 'bindende factor is'. Hij vertrok, nadat 'het warme badwater van de witte suprematie begon te stinken' naar Amsterdam. Bekende namen Bekendere namen op de lijst zijn pro-Palestina-activiste Anja Meulenbelt, die voorheen voor de SP in de Eerste Kamer zat. ,,De onacceptabele onderdrukking van Palestijnen die maar voortduurt heeft van mij nog meer een activist gemaakt dan ik al was", schrijft ze. Ook Sunny Bergman, die zich in het verleden in de Zwarte Piet-discussie mengde, en emeritus hoogleraar genderstudies Gloria Wekker steunen BIJ1.

1 Reactie
SpijkerMaarten
SpijkerMaarten2 jan. 2018 - 12:13

Ziet er prima uit. Ik heb al een partij, maar ik kom zeker in de verleiding.

DePous
DePous1 jan. 2018 - 19:23

Dus Anna Stein en andere "usual suspects"

Juppé🎗
Juppé🎗1 jan. 2018 - 17:42

Prima toch, leuke lijst, ideeen waar niemand tegen is (behalve de bijwerkingen). Jammer dat er niet als in Frankrijk tweetrapsverkiezingen zijn. In de eerste ronde kan dan iedereen met elk idee meedoen. In de tweede doen er twee of drie mee en die moeten meer dan ieder bv 12,5 procent uit de eerste ronde vertegenwoordigen. Er is ook een bonus voor de grootste. Dus moet je open samenwerken en coalitie maken ipv achteraf in achterkamertjes. En dat in een of twee weken. In het geval van Bij1 vrees ik nu dat hun nettoresultaat zal zijn dat er een restzetel van GL naar het FvD zal gaan.

Jhonathan
Jhonathan1 jan. 2018 - 17:36

Tijd voor kiesdrempels.

2 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus2 jan. 2018 - 1:46

De Amsterdamse gemeenteraad telt 45 leden. Procentueel ligt de kiesdrempel dus al ruim drie keer zo hoog als landelijk. Wil je werkelijk nog hogere drempels opwerpen om Bijlmer1 buiten de raad te houden?

Jhonathan
Jhonathan3 jan. 2018 - 0:30

@ Piet de Geus 2 januari 2018 at 02:46, Ik had u netjes antwoord gegeven zoals dat het mij niet om één partij te doen is, maar blijkbaar mag ik niet vinden dat 3 bepaalde partijen door mij liever niet in de gemeenteraad gezien worden. Jammer

Arend Wortel
Arend Wortel1 jan. 2018 - 16:40

Aan de lijst te zien gaat Bij1 duidelijk helemaal voor verbinding.

DeRedeMist
DeRedeMist1 jan. 2018 - 16:31

Ik herhaal nog maar eens wat ik op 14 december hier schreef in reactie op een artikeltje over DENK , iets dat eenieder die iets tegen racisme heeft zich dient te realiseren. [De Armeense genocide? “Daar hebben wij geen meining over”. Dat is pure haat en die kleeft aan DENK en aan BIJ1. Hoe goed de bedoelingen ook mogen zijn, met die uitspraak kan geen van de twee partijen met goed fatsoen beweren anti-racisitisch te zijn, het is puur racisme.]

4 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen2 jan. 2018 - 11:46

“Daar hebben wij geen meining over”. Is dat ook al haat? Geen mening hebben is ook al haat? Wat is dan wel een mening hebben?

DeRedeMist
DeRedeMist2 jan. 2018 - 17:48

Het punt in natuurlijk niet het geen mening hebben, maar dat begrijp je best Alfred. Het punt is dat de uiting "geen mening" te hebben verbloemde dat slachtofferschap van een groep mensen waarmee je je identificeert (in dit geval slavernij-slachtoffers) WEL en slachtofferschap van een groep waartoe je zelf niet behoort (slachtoffers van de armeense genocide) NIET de moeite waard zijn om voor op te komen.

AnnieBodies
AnnieBodies3 jan. 2018 - 15:28

Alfred: blijkens uw eigen reacties is het hebben van een andere mening dan die van Sylvana ook al haat, of tenminste reden voor uw haat: de arme persoon wordt door u meteen weggezet als racist en democratie-hater. U meet met twee maten - en niet zuinig. Sorry, maar ik vind u best lachwekkend: andere mensen behandelen als kleine kinderen die het niet begrijpen, en ze vrij lomp behandelen en van van alles beschuldigen (hele lelijke beschuldigingen, echt behoorlijk lelijk), onderwijl anderen vertellen dat 'we' best eens vaker aardig tegen elkaar zouden mogen zijn. Wie zijn 'we'? Want bij u zie ik dat 'aardig zijn' niet terug. U lijkt integendeel met een vergrootglas te zoeken naar redenen om lomp uit te halen. Maar na een paar van uw reacties gelezen te hebben kan ik u toch niet meer serieus nemen, sorry. Wat een lopende contradictie bent u.

AnnieBodies
AnnieBodies3 jan. 2018 - 15:30

'vertellend'

Joop den Uil
Joop den Uil1 jan. 2018 - 15:36

werd tijd dat de Adam gemeente eens opgeschud werd , vooral na de laatste fraude-ambtenaren. Ik denk wel dat deze partij voor wat roering kan zorgen. Maar.... qua diversiteit: ik mis mannetjes !

3 Reacties
Haastig
Haastig1 jan. 2018 - 21:50

17 kandidaten waarvan 5 mannen. Een verhouding die vrij "normaal" geacht wordt, toch?

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)2 jan. 2018 - 8:17

@Haastig Ik tel slechts 4 mannen. Jazie, Godfrey, Bob en Manju. Wie zie ik over het hoofd?

Haastig
Haastig2 jan. 2018 - 17:34

Big guy Bane (4u) 2 januari 2018 at 09:17 Ik gok dat bij Vreer in het paspoort "man" staat, maar dat kan Robert Follon misschien vertellen. Anders is het misschien 17 mensen: 4 mannen, 11 vrouwen en 2 trans/genders. Of hoe men zich ook maar wil definiëren... Maar, misschien heeft Joop den Uil het helemaal juist en staan er geen mannen op de lijst.

joloe
joloe1 jan. 2018 - 14:56

Voorlopig zijn we nog niet van die Sylvana Simons af zeker.

1 Reactie
WillemdeGroot
WillemdeGroot1 jan. 2018 - 15:55

Wat kan daar mis mee zijn, wanneer ze democratisch gekozen wordt?

Cruise
Cruise1 jan. 2018 - 14:30

Ik dacht dat het met het lokale Groen Links in Amsterdam, een radicale variant van landelijk Groen Links, niet veel radicaler kon maar als ik het partij programma van BIJ1 lees dan kan het dus blijkbaar altijd nog een stukje extremer maar dat moet vooral GL Amsterdam wakker maken want die waken er altijd voor dat er aan de linkerzijde van hun geen ruimte wordt opengelaten maar die is dus wel gevonden door Sylvana en consorten !

2 Reacties
Lozerech
Lozerech1 jan. 2018 - 21:20

Wat is er zo radicaal of extreem aan GL Amsterdam, volgens jou?

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen2 jan. 2018 - 11:48

@Lozerech Dat kan Cruise nog helemaal niet weten, want het verkiezingsprogramma van deze afdeling is nog niet af. Ach... je roept gewoon wat..... Altijd heel gezellig. En als een reaguurder daarop betrapt wordt verandert de reaguurder het onderwerp weer.... ;-)

AnnieBodies
AnnieBodies1 jan. 2018 - 14:16

Heb mijn twijfels over de samenstelling van deze club, maar dit 'de gemeente moet ervoor zorgen dat ten minste 50 procent van de nieuwe woningbouw bestemd wordt voor sociale huurders' is geen slecht idee. Helemaal niet. Zou in andere gemeenten ook wel eens wat aandacht mogen krijgen.

2 Reacties
marcos1
marcos11 jan. 2018 - 20:03

Amsterdam zou eens helemaal moeten stoppen met sociale huur, in ieder geval binnen de ring, en ervoor zorgen dat er in het midden en hogere segment bijgebouwd wordt. Door afwezigheid van aanbod knallen daar de prijzen omhoog waardoor niemand met een sociale woning binnen de ring ooit nog van plan is z'n huur op te zeggen. Naast mijn huis op een Amsterdamse gracht staat een 17e eeuws pand dat eigendom van een woningcorporatie is. Waarde per appartement minimaal een half miljoen, sociale huur een paar honderd per maand. Laatste 25 jaar heeft niemand z'n huur opgezegd terwijl iedereen een meer dan prima baan heeft. Leg dat maar eens uit aan bijvoorbeeld mn zusje die voor meer een appartement in een verloederd buurtje in Almere Haven huurt. Verkoop dat pand voor een paar miljoen en je kunt een hele wijk opknappen of ontwikkelen.

itsme3
itsme31 jan. 2018 - 23:10

Het grote probleem van Amsterdam is het grote aantal sociale huurwoningen, die dan voor een veelvoud van de prijs worden onderverhuurd. Het wordt juist tijd dat de stad eens in een betaalbare vrije sector investeert. Daar is een groot tekort aan.