Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kijken: Sylvana Simons geeft racisten aan bij politie

  •  
22-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-06-22-om-22.58.31
Sylvana Simons heeft op het politiebureau in Den Haag aangifte gedaan van racisme. Dat heeft zij zelf laten weten in een video die woensdag op het YouTube-kanaal van DENK werd gepubliceerd. Simons deed de aangifte in aanwezigheid van DENK-partijleider Tunahan Kuzu.
In de video laat Simons dik pak papier zien. ‘Dit is slechts een klein deel van de aangifte die ik nu ga doen,’ zegt ze. ‘Inclusief de verse haat van vandaag.
Simons liet eind vorige maand weten aangifte te zullen doen wegens de bakken (vooral) racistische en seksistische verwensingen die zij te verduren heeft, sinds zij haar lidmaatschap van beweging DENK bekendmaakte. In een verklaring schreef zij toen: ‘Ik zie het als mijn plicht om aangifte te doen , want het bestrijden van onrecht begint altijd met het melden hiervan.’
Update: het filmpje werd woensdag door DENK verspreid maar de aangifte dateert al van eerder deze maand, zegt Sylvana donderdagochtend in een verbolgen reactie op Facebook.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.