Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sylvana Simons en Jan Roos bij Pauw & Jinek over DENK

  •  
15-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
Bij Pauw & Jinek verzamelden de lijsttrekkers van democratische partijen zich om terug te blikken op het slotdebat. Net als bij de NOS was ook Kuzu van DENK uitgenodigd maar haakte hij op het laatste moment af. Daarom schoof in zijn plaats Sylvana Simons aan bij de talkshow-tafel. Tegenover Jan Roos van VNL.
Roos vertelde dat hij graag met Kuzu in debat was gegaan. “Ik ben van Voor  Nederland, hij is van Voor Turkije.” Sylvana constateert dat DENK de laatste tijd vaker verstek laat gaan, ook bij debatten in het land en steeds op het laatste moment. “Ze willen zich consolideren, behouden wat ze al hebben. Er valt in debatten voor hen nu alleen maar te verliezen.” Naar de reden van de afzeggingen blijft het gissen maar Sylvana vermoedt dat de ruzie met de Turkse president Erdogan het motief is. “Daar willen ze niet op reageren.”
Roos is tevreden met de aandacht die zijn partij in de media heeft gekregen en met name de spraakmakende confrontatie met Eva Jinek. “Dat heeft ons duizenden leden opgeleverd.” Dat zijn partij in de peilingen op nul zetels staat doet hem weinig. “Van die peilingen geloof ik geen snars.” Vervolgens haalt hij Sylvana Simons door de war met… Hillary Clinton.
Het gesprek start op 00:43
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (25)

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*16 mrt. 2017 - 9:59

Bye bye, wat betreft de drie VNL heren, met name Jan Roos, Joram van Klaveren en Louis Bontes, wat betreft de Haagse pluche!. :) Alleen met een grote bek en af en toe om jullie heen slaan, kunnen jullie blijkbaar geen zieltjes winnen. Jammer wat betreft Sylvana Simons: misschien is er toch een nieuwe baan voor haar als b.v. presentatrice bij b.v. Net5, i.p.v. de slangenkuil in het Parlement. Ik vind persoonlijk haar poging om in de Tweede Kamer te komen sowieso sympathiek. Een ontzettend moedige vrouw, wat mij betreft. Een fijne dag!.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin15 mrt. 2017 - 10:48

Sylvana was weer gauw op haar teentjes getrapt, Roos haalde haar en Clinton al dan niet opzettelijk door elkaar, als je zo snel bent aangebrand is er m.i. toch echt iets mis met je weerbaarheid, mogelijk ook de frustratie drempel, eigenschappen dringend van node in het politieke bedrijf lijkt me, op de vraag of het haar verbaasde dat Kuzu verstek liet gaan zei ze nee, het was haar meer opgevallen, de manier waarop ze afscheid nam van DENK is volgens mij ook niet echt netjes verlopen en had ieder weldenkend mens haar kunnen vertellen dat DENK haaks staat op waar ze zegt voor te staan, zelfreflectie lijkt afwezig, toegeven dat je een fout hebt gemaakt door met DENK in zee te gaan lijkt ook een onoverkomelijke drempel, nou zijn er meer van die politieke vrijbuiters als Bodet, Roos Wilders, misschien in mindere mate Krol en Roemer hoewel de laatste 3 gevestigd zijn, voor mij zijn het allemaal afvallers. Of de nieuwkomers een kans maken op een kamerzetel valt te bezien en anders voorspel ik een slachting onder hen, politiek is inderdaad geen spel.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen15 mrt. 2017 - 10:27

[ “Daar willen ze niet op reageren.”] Een apart verwijt komend van iemand die rustig "daar heb ik geen mening over" durft te zeggen wanneer ernstig leed geen impact heeft gehad op haar eigen etnische groepje.

rbakels
rbakels15 mrt. 2017 - 10:09

Kuzu heeft groot gelijk dat hij niet met de kansloze zeurpiet Jan Roos in debat wil, al had Kuzu wel mooi de gelegenheid gehad om uit te leggen dat hij geen slaaf van Erdogan is. Of just wel, dat had ook duidelijkheid gegeven. Jan Roos kan morgen weer gewoon de treiterjournalist worden die hij vroeger al was, al zal hij nu weer wat minder gelegenheid hebben zijn eigen nieuws te maken als "politicus". Ik zet het maar tussen aanhalingstekens..

3 Reacties
Josef K
Josef K15 mrt. 2017 - 13:04

Het zou toch een mooi podium voor Kuzu zijn geweest om de vloer aan te vegen met een 'kansloze zeurpiet' (projectie?). Ik 'denk' eerder dat Kuzu bang was af te gaan.

Zandb
Zandb15 mrt. 2017 - 14:41

Frits: Ik vind het net zo onnozel dat Kuzu niet met Roos in debat wil als dat Roos de uitnodiging voor het "moslimdebat" niet accepteerde.

Josef K
Josef K15 mrt. 2017 - 15:18

Roos heeft het verzoek meteen beleefd afgewezen omdat hij wat anders te doen had. Kuzu had geaccepteerd, maar is op het laatste moment weggedoken. Een laffe man dus. Kuzu kende Roos toch al op het moment dat hij het accepteerde? Dus geen appels met peren vergelijken.

JohnVKR
JohnVKR15 mrt. 2017 - 10:04

Vooral interessant om te zien hoe er over Denk gelogen wordt zonder dat er ook maar iemand aan tafel zit die het fatsoen heeft de leugens van Jan Roos tegen te spreken. Bovendien: alles wat Jan Roos zei is waar Sylvana tegen strijdt. Maar zelfs Sylvana vond het tactisch verstandiger om haar principes even haar principes te laten.

1 Reactie
kindval
kindval15 mrt. 2017 - 11:53

"Vooral interessant om te zien hoe er over Denk gelogen wordt zonder dat er ook maar iemand aan tafel zit die het fatsoen heeft de leugens van Jan Roos tegen te spreken" Dan had Denk er zelf moeten gaan zitten, maar dat durven ze niet na alle ontwikkelingen met Turkije.

Jiji Fukuyama
Jiji Fukuyama15 mrt. 2017 - 9:33

Alweer die vreselijke Roos in dat programma? Mijn hemel die verslaafdheid aan fascisten....

2 Reacties
frenkie2
frenkie215 mrt. 2017 - 12:41

Haha goeie grap man!

Kalmthout
Kalmthout15 mrt. 2017 - 15:59

Even een Erdogannetje doen, Jiji?

 Peer
Peer15 mrt. 2017 - 9:23

jammer dat Thieme zo laat in de verkiezingsstrijd in de spotlights kwam te staan; ze had niet het gekrijs van de andere splinterpartijen en dat -blijkt- is geen goede eigenschap in de politiek

Jan Vries
Jan Vries15 mrt. 2017 - 9:02

Kijk zo kan het ook, een leermoment voor de redactie van pj. Alle voorgaande uitzendingen waren tenenkrommend. Jinek was in haar voorgaande avondprogramma goed en zelfstandig bezig maar heeft zich in deze uitzendingen weer door redactie laten leiden.

alchemist2
alchemist215 mrt. 2017 - 8:11

Ja, en? En dat was waarschijnlijk het laatste optreden van die twee. Misschien tot over de volgende verkiezingen maar weer. Maar in dit geval was het Marianne Thieme die vanaf 20:43 het sterkste punt maakt (en applaus oogstte) ten aanzien van de gekozen onderwerpen waarover wordt gepraat: teveel nadruk op kleine onbenullige onderwerpen. En daar maakten Jan Roos en Sylvana Simons zich ook schuldig aan.

Kloyolo
Kloyolo15 mrt. 2017 - 8:05

Hey, is de campagne van J&P afgelopen? Iedereen kon zowaar uitpraten zonder belachelijk gemaakt te worden.

Zandb
Zandb15 mrt. 2017 - 7:46

Roos is hypocriet in zijn verwijt: Hij wilde niet deelnemen aan het "moslimdebat".

8 Reacties
DutchHolland
DutchHolland15 mrt. 2017 - 8:44

Een moslimdebat? Dit is Nederland! Begrijp dat Roos daar niet aan mee doet. Islam hoort zoals elk geloof achter de voordeur en niet in de politiek, daar hebben we Erdogan voor.

Josef K
Josef K15 mrt. 2017 - 9:45

Schrijf je 'Hij' nu al met een hoofdletter als het over Kuzu gaat? Hoeft (nog) niet hoor.

mxdaddy
mxdaddy15 mrt. 2017 - 10:44

Appel en Peren, Roos was uitgenodigd maar voelde daar niets voor, Kuzu heeft 2 maand geleden al toegezegd en zegt nu af omdat hij de confrontatie gewoon niet aandurft. Een uitnodiging voor een debat weigeren is wat anders dan een gemaakte afspraak niet nakomen.

Zandb
Zandb15 mrt. 2017 - 12:07

Josef: "Hij" verwijst naar Jan Roos. En inderdaad hoeft hier, na die dubbele punt, geenhoofdletter geschreven. NederlandsNederland: Religie hoort net zo veel achter de voordeur als dat het christendom achter de voordeur hoort. Mogen christenen zich met politiek bemoeien dan mogen moslims dat net zo goed. Alleen als we een leider hebben als Erdogan - een Wilders of Roos bv - zal dat anders worden. mxdaddy: Hoezo, appels met peren? Als Roos zijn keuzes mag maken, dan kan hij toch ook wel begrijpen, dat andere mensen dergelijke keuzes ook mogen maken?

Paul250371
Paul25037115 mrt. 2017 - 12:46

@ DutchHolland "Islam hoort zoals elk geloof achter de voordeur en niet in de politiek, daar hebben we Erdogan voor." En, uiteraard Gekke Geert. Stel dat het geloof niet in de politiek zou zitten dan heeft Geertogan geen partijprogramma en geen functie meer.

BingoGrubb
BingoGrubb15 mrt. 2017 - 13:32

@zandB het verschil zit hem ik het doen en dan denken en anders om eerst denken en dan doen kuzu doet het 1ste en roos het 2de

Zandb
Zandb15 mrt. 2017 - 14:43

Bingo: Ik heb uitleg nodig. Kunt en wilt u die geven? Bvd.

Josef K
Josef K15 mrt. 2017 - 15:19

'En, uiteraard Gekke Geert. Stel dat het geloof niet in de politiek zou zitten dan heeft Geertogan geen partijprogramma en geen functie meer' Nou, iedereen blij toch?